Ван Ромпой: Европа не трябва да се бави с реформите (видео)

Херман ван Ромпой

© Ройтерс

Херман ван РомпойЕвропейският съюз не може да си позволи да смекчи програмата си за икономически реформи, дори 27-те страни от съюза да отчетат напредък, изграждайки рамка, която да ги защити от финансови сътресения, заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.


"Европа е на път да излезе от кризата, но все още има работа за вършене. Радвам се, че виждаме първите резултати от нашите усилия. Икономическите реформи започват да се отплащат и Европейският съюз като цяло сега е много по-добре подготвен да ни защитава от финансовите сътресения", заяви Ван Ромпой във видео обръщение.


Той обаче подчерта, че забелязва и тенденция за загубване на чувството за неотложност както при краткосрочните политики, така и при дългосрочните. "Това не трябва да се случва", подчерта европейският лидер.
"Докато 25 милиона души търсят работа и докато не сме стабилизирали изцяло еврото, не можем да бъдем безучастни", посочи още той.


По думите му Европа трябва да продължи да реформира икономиките си, като ги прави по-конкурентоспособни и улесни създаването на работни места. "Няма винаги да бъде просто, но това е най-добрият начин за гарантиране на растежа и заетостта в бъдеще", подчерта той.


Пазарите реагираха положително на решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да започне програма с условия за изкупуване на държавни облигации. Еврозоната обаче все още е на ръба на рецесия и има опасения за темпото на реформи в Италия и Франция, както и за ситуацията в Испания.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Я, Еврокомунистическият имаператор Херман 1 се е събудил от летаргичния си сън.

 2. 2 Профил на joan12
  joan12
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Този човек е харматичен като стар парцал а ЕС тромав като охлюв. Нали знаете вервайте ми.

 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "..."Европа е на път да излезе от кризата, но все още има работа за вършене. " Европа случайно да е чувала нещо за България, да знае нещо за реалните ни проблеми, или от години на Европа й е много удобно да приравнява българи и румънци на цигани? Как ЕС ще ми гарантира, че България не е държава, поставена в пети глух коловоз от ЕС? Освен пари какво още искате от бг. данъкоплатец- да плаща дълговете на гърци, испанци и италиансци, без да е имал техният жизнен стандарт и техните заплати, пенсии и социални социалистически политики? НЕ СТАВА! ЩЕ МИ СЕ ДА ЗАДАМ ГОРНИЯТ ВЪПРОС "ПРАВО КУМЕ, ТА В ОЧИ" НА ЕК И НА Г- Н РОМПОЙ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Прав е човека ! Само дето не може да им го наложи и няма силата да каже:" Аз зная пътя ! Аз казах и Аз отговарям!"
  На ЕС трябва силен и енергичен лидер, не Евро-Брежнев

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 5. 5 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За мен ЕС трябва да се реформира в следните посоки:
  1. Създаване на официални договори на ЕС за еврозоната и промяна в общите договори на ЕС
  2. Засилени регулации и все по-малък суверенитет на държавите в еврозоната и по-либерални правила за държавите извън еврозоната, но в ЕС
  3. Никакви общи дългове- българите НЯМА да плащат държавните дългове, правени от държави в течение на десетки години- България е в ЕС само от 5 години!
  4. Изрично вписване на компетенциите, които са извън ЕС регулации , в договорите на държавите от ЕС, нечленуващи в еврозоната.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тези хора ли трябва да спасява най- бедният данъкоплатец в ЕС? И ЗАЩО? НЕКА СИ НОСЯТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ДАЛАВЕРИТЕ СИ! Председателят на гръцкия парламент обяви, че временно напуска своя пост 24 септември 2012 | 20:23 | Агенция "Фокус"
  Начало / Европейски съюз Атина. Председателят на гръцкия парламент обяви, че временно напуска своя пост докато трае съдебното разследване на твърденията за пране на пари, в което се смята, че са замесени десетки високопоставени политици, предаде АФП. Говорителят на парламента Евангелос Маймаракис заяви, че ще „свика своите заместници, за да обяви, че трябва временно да го заместят, докато не приключи разследването”, казаха от неговия кабинет . Маймаракис, който е бивш министър на отбраната и бивш секретар на консервативната партия Нова демокрация, беше посочен в неделя от пресата сред политиците, че са използвали сделки за закупуване на недвижими имоти, за да изперат милиарди евро между 2005 г. и 2008 г. Председателят на парламента и още двама бивши министри от консерваторите, посочени в ежедневника „Дейли нюз”, отричат обвиненията.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Весело

  Някой някъде изобщо приемали това жалко недоразумение за нещо повече от пародиен брюкселски лакей обслужващ ЕДИНСТВЕНО и САМО немските колониални интереси в немския ЕСсср....Вероятно и затова са го назначили и него и другия жалък евро-клоун Барозу, за да е ясно дори на тъпоумните евро-идиоти, че решенията се вземат единствено и само в Берлин и единствено и само в немски интерес, а не в Брюксел....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 8. 8 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Макроекономиката се гради на игра между фискална и парична политика значи фискалната политика произвежда последици от парична гледна точка така както паричната политика произвежда фискални последици от парична гледна които трябва да се неутрелизарат симетрично точно липсата на тая симетрия преобразува страничните ефекти в основни което спъва еврото за разлика от долара която е валута обезпечена със симетрична игра на фискалната и монетарна политика зад себе си

 9. 9 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#1] от "helleborn_2":

  Събудил се е,но май всички влакове заминаха... Неотдавна разговарях с млади фермери по мярка 112. Бяха притеснени. Думите им бяха:" ЕС няма да го бъде, ами поне да издържи докато си получим втория транш."

 10. 10 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Куха е математиката зад еврото която дава козове на играчите залагащи срещу него

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Любопитно

  До коментар [#9] от "gorid":

  Да-а-а-а...щом и тези, които ПРЯКО зависят от евро-субсидиите са наясно, че това е една агонизираща анти-европейска и анти-пазарна структура, всеки коментар е излишен....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#10:"venc100"]Куха е математиката зад еврото[/quote]
  Абе то икономически принципи няма, ти математика търсиш! НЯМА математика, НЯМА икономическа обосновка, основана на реални икономически пазарни принципи, зад еврото и еврозоната - в това е трагедията! Е- как тогава ще има продукт с добавена стойност и реална висока добавена стойност ?! В момента , в който го осъзнах, ми настръхна косата къде можеше да се набута България и каква национална катастрофа сме избегнали с нечленуването си в еврозоната!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 402 Весело

  Дъртата флигорна Европа да се оправи,с тези палячовци?
  Това са глупости.
  Няма лидер,това е истината.

  It is the nice place.
 14. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Ами да побърза тогава ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 15. 15 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#11] от "appen 13":

  Все пак това са малките,дребните /в прекия и преносния смисъл/ при които "влизат"не повече от 25 х. евро, и времето им е изпълнено с работа. Другите, едрите,например по мярка 121 , които са с екипи от адвокати и счетоводители,и основните им ангажименти са да обикалят институциите бързат да се подсигурят със собствена земя,защото ако секнат евро-субсидиите, със земя под аренда ще работят само за арендодателите...

 16. 16 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":

  Не претендирам за изчерпателност, но опитай да схванеш идеята: дори да платим 500 милиона, за да спасяваме гърци, италианци и бикоборци, ще получим 14 милиарда за пътища, пречиствателни станции, и какви ли не други проекти. И да не забравяме, че в европейските пари, които получаваме, има дялове от Гърция, Италия, Испания...

 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#16:"Rael"]И да не забравяме, че в европейските пари, които получаваме, има дялове от Гърция, Италия, Испания...[/quote] За период от 7 години за България има 11,4 милиарда евро от еврофондовете на ЕС. В момента са изтекли само 5 години от този период. Ако парите не се усвоят, те се връщат в ЕС. Т.е. - получаването на парите не е безусловно, а има период от време за усвояването им + условия за европроекти + "Широко рекламираното понятие "усвоени средства” всъщност отговаря на българското "признати и изплатени средства"..."
  И във вестник на АТАКА да беше публикувана тази статия, пак щях да я препоръчам, защото считам, че тя дава много обективно мнение по дискутираната от Вас материя.
  http://www.mediapool.bg/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D0%B4-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-news187529.html

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#16] от "Rael":

  Ха-ха-ха-ха...тези фантастични лъжи явно са любимите на всеки лакейски немски брюкселски чиновник който обслужва анти-европейските немски интереси и се успокоява, че медийното стадо може да бъде прекарано по стария гьобелсов принцип, че една нагла нахална лъжа КАТО тази, все пак ще бъде приета за истина от тъпите ограбвани евро-туземци като се повтори сто пъти, нищо, че те стават все по-бедни и все по мизерстващи...алоу-у-у-у... този номер с доматите и колците вече сме го научили....ха-ха-ха-ха-ха....

 19. 19 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#18] от "jojin":

  Не разбирам, защо е тази истерична реакция. Ползата от европейските средства е очевидна, наличието им също не е въпрос на лично мнение. Който се чувства евро-туземец, да потърси причината на лично психо-ниво.

 20. 20 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#19] от "Rael":

  Е, не всеки е гнусен лакей и немски слуга като тебе, КОЙТО ЛЪЖЕ НАХАЛНО за нещо, което унищожава българската икономика ....ха-ха-ха-ха-ха....

 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Европейският съюз като цяло сега е много по-добре подготвен да ни защитава от финансовите сътресения", заяви Ван Ромпой във видео обръщение.
  ____________
  Евро-кюфлеците все повече приличат на шамани който вярват и ни карат и ние да вярваме ,че ще има дъжд и плодородие в началото на сухия сезон !
  От какво може да ни защити ЕС след като целия ЕС парламент толерира картелите на банкови,енергийни и индустриални гиганти които ни вземат всичко !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  [quote#19:"Rael"]Ползата от европейските средства е очевидна[/quote]
  или си прост лакей за какъвто те описват в #20 или наистина не разбираш какво се случва!

  Кой има полза от европейски средства ? Няма по-голямо малоумие от това да се взимат парите на данъкоплатците за да се дават на финансовите гиганти с което да се постига икономическа стабилност !
  Пълненето на съдран чувал е типично за евро-туземеци с психични отклонения.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  Минута 2:05, кърти мифки как произнася "huge". Сега разбирам защо на български казваме и "хуй" и "уй", да може и Ромпой да го произнася

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 24. 24 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#12] от "dqdomart":

  Ако имаше икономически принципи,нашите гастарбайтери нямаше да ходят да берат домати,ябълки и грозде в Гърция и Италия. Тогава и кетчупа щеше да е с по-добър вкус... За декар домати в тези страни 750 евро за праскови и ябълки по 300 евро,за лозя 250 евро... Това ли са свободното пазарно пространство и икономическите принципи?

 25. 25 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#24] от "gorid":
  Това е реалния немски ЕСсср в който чрез анти-пазарни грантове и анти-европейски политически и банкстерски схеми се разгромява малкия и средния бизнес и се прави пряко зависим от чиновническите прищявки и идиотии на брюкселския немски слугинаж, който действа на принципа
  "Всички страни в ЕС са равни, но 3-4 от тях са по-равни и техните интереси и жизнен стандарт трябва да се плащат от тъпите туземци от покрайнините на Европа"

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 26. 26 Профил на dum_dum
  dum_dum
  Рейтинг: 402 Весело

  Европейският съюз не може да си позволи да смекчи програмата си за икономически реформи, дори 27-те страни от съюза да отчетат напредък, изграждайки рамка, която да ги защити от финансови сътресения, заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

  Ха, ха, ха, преди създаването на длъжността председател на еврейския съвет и ратифицирането на лисабонския договор, Пасито с типичния за него черен хумор предложи да председател наш Симеончо /не радетеля за финансова стабилност, а оня другия, на който хората поверваха/, щото имал заслуги за този пост. Сега разбирам какво загуби Европа в лицето на Симеон. Той поне си верваше на това, което приказваше и някак си беше естествен в смисъла на изпразненото от смисъл многословие, иначе наречено простичко логорея. А заклинанията на харизматичната личност от снимката за сега имат положителен ефект за еврогофрените, наричани от някои евроаборигени.

 27. 27 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Локални интереси наделяват над общите зад общата валута задимен е начинът на съществуването на еврото все едно, една кола оставена наклон на долу на предна скорост месту на задна да се неутрализира положението и това преубразува всякоя странична причина в основна която действа като сприрачка на развитието на еврото в контекса в теорията на игрите

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Локални интереси наделяват над общите зад общата валута задимен е начинът на съществуването на еврото все едно, една кола оставена наклон на долу на предна скорост месту на задна да се неутрализира положението и това преубразува всякоя странична причина в основна която действа като сприрачка на развитието на еврото в контекса в теорията на игрите

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на venc100
  venc100
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Няма какво да се лъжем не може да има две резервни валути в света едновременно

  Публикувано през m.dnevnik.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK