Гръцки депутат внесе жалба срещу "тройката" за престъпления срещу човечеството

Жалбата е за престъпления срещу "човечеството и по-конкретно срещу гръцкия народ и самата Гърция".

© Reuters

Жалбата е за престъпления срещу "човечеството и по-конкретно срещу гръцкия народ и самата Гърция".Гръцки депутат внесе жалба срещу ръководителите на "тройката" международни кредитори - Пол Томсън от Международния валутен фонд (МВФ), Матиас Морс от Европейския съюз и Клаус Мазух от Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Етнос".


Теренс Куик от парламентарно представената партия "Независими гърци" предаде жалбата на министъра на правосъдието, прозрачността и човешките права Андонис Рупакиотис. Процедурата предвижда документът да бъде препратен към прокуратурата на Международния наказателен съд.


Жалбата е за престъпления срещу "човечеството и по-конкретно срещу гръцкия народ и самата Гърция", заяви Куик, съобщава сайтът "Нюз 247". Депутатът посочи, че налаганите от кредиторите мерки водят до самоубийства, главозамайващо висока безработица, затваряне на стотици хиляди компании, раздяла на семейства и тежка икономическа рецесия.


Според информацията в гръцките медии днес в страната трябва да пристигнат ръководителите на "тройката" кредитори, за дадат оценка за свършената от правителството на Андонис Самарас работа. През този месец Атина очаква да получи транш от 9.2 милиарда евро от международната финансова помощ.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK