Два милиона евро ще струва политическата миграция от популистка партия в Румъния

Медийният магнат Дан Дяконеску не за първи път изпада в скандална ситуация.

© Reuters

Медийният магнат Дан Дяконеску не за първи път изпада в скандална ситуация.Народните представители от румънската "Партия на народа-Дан Дяконеску", които напуснат партията, ще трябва да заплатят два милиона евро, обяви в парламента лидерът на формацията Дан Дяконеску, предаде БТА.


Мярката цели да спре преминаването от редиците на една политическа сила в друга, обясни Дяконеску, цитиран от агенция "Аджерпрес".


"Ние сме единствената партия, която е наложила подобна мярка на своите кандидати, в опит да блокираме политическата миграция", каза Дан Дяконеску и изрази надежда и други политически формации да въведат подобни ограничителни мерки.
Популистката Партия на народа има 21 сенатори и 47 депутати.


Преди изборите скандалният бизнесмен и политик изпадна в друга спорна ситуация, когато се появи информация, че място в листите на партията му струват 50 000 евро. Тогава той се опита да внуши идеята, че всички кандидати трябва да имат поне по толкова.


По думите му няма никакъв проблем в това да продава депутатски места. След като той е създал партията, има право да продава места за народни представители, заключи тогава Дяконеску.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK