Германски градове се оплакват от увеличаваща се имиграция от Югоизточна Европа

Много от имигрантите от Югоизточна Европа не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа.

© Ройтерс

Много от имигрантите от Югоизточна Европа не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа.Имиграцията към Германия от Югоизточна Европа значително се увеличава през последните години и общините изпитват затруднения да поемат този наплив. Сега германските градове внимателно следят проблема и може да поискат помощ от федералното правителство или дори от Европейския съюз, пише "Шпигел".


Германските градове са разтревожени от растящия брой румънци и българи, мигриращи в Германия през последните години. "Социалният баланс и социалният мир са крайно застрашени", се казва във вътрешен документ на Германската асоциация на градовете.


В документа се отбелязва, че много имигранти от Югоизточна Европа се настаняват в градски райони, където вече има висока безработица. Проблеми с поемането на големия брой новодошли имат по-специално Берлин, Дортмунд, Дуисбург, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Офенбах. В някои градове имиграцията от България и Румъния се е увеличила шест пъти от 2006 г.
Особена тревога според документа буди фактът, че много от имигрантите от Югоизточна Европа са финансово нестабилни и не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия. В него се отбелязва, че напливът от роми представлява особено тежко предизвикателство, като се има предвид, че те често заживяват в мизерни условия, щом пристигнат.


В очакване на подкрепа


Асоциацията на градовете в момента е в процес на анализ на проблема и работи с няколко групи, за да прецени как най-добре може да се справи с него. Според документа германските общини са изправени пред "значителни разходи в резултат на тази миграция на бедността".


"Очакваме сериозна подкрепа от федералното правителство", каза за "Шпигел" Детлеф Шееле, който отговаря за социалната политика на Хамбург. Той също така призова проблемът да се разгледа тази седмица на среща на работна група, представляваща германските провинции.


Не само в Германия има тревога от увеличаването на имиграцията от България и Румъния. В документа на асоциацията се посочва, че градове в други европейски страни също изпитват затруднения да поемат имигрантите.


В края на тази година падат изцяло ограниченията за пазара на труда за граждани на България и Румъния за страни като Германия, Великобритания, Франция, Австрия. Това доведе до редица спекулации за вълна от български и румънски имигранти, които ще застрашат социалните системи и работните места у тях.

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Единствените печеливши от липсата на граничен контрол са българските и румънските цигани-сутеньори.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ех... ама не се оплакват, когато българите им чистят или ги пускат на поточни линии, на които никой германец не иска да се хване. Да не говорим, че не ни и плащат достатъчно. Май винаги ще си останем втора ръка хора. Уви!

 3. 3 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 914 Весело

  Демек северната провинция на Турциа се оплаква от нас и румънци!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 4. 4 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Скоро ще ни ги върнат в пакет! Това не се търпи никъде - гето в парка!

 5. 5 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1241 Любопитно

  Цитат: "...не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия. В него се отбелязва, че напливът от роми представлява особено тежко предизвикателство..."
  Верно?
  Айде стига, де?
  Сериозно?
  А нас защо не ни питат как е тук, а?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Сега всички западни фондации, които десетилетия наливаха пари за интеграция на циганите, ще могат да видят наживо резултатите от усилията си. От това ги боли германците и англичаните, а не от хората, които са отишли да им гледат бабите, да им мият колите, да им пекат хляба посред нощ и да им берат гадните ягоди.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Нема се плашите. Вие сте оправни, Вас не Ви мисля, ще се справите.

 8. 8 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#2] от "groznik90": СЛЕД КАТО НЕ Е ХУБАВО ЧИЙ ГО ДИРИШ ТАМ?

 9. 9 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 729 Любопитно

  §"Социалният баланс и социалният мир са крайно застрашени"§
  Естествен човешки страх!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 10. 10 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Крайно време е ЕС да разбере на практика, че така наречените роми (и всякакви други необразовани елементи от Югоизточна Европа) са европейски, а не български и румънски проблем. Тези хора, които не желаят да живеят като българи и румънци, а като цигани, не могат да бъдат променени доброволно и или ще се научим заедно да ги търпим, или ще намерим общоевропейска позиция за тяхната така наречена "интеграция" (която в крайна сметка ще е претопяване, колкото и да е табу тази дума).

 11. 11 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#8] от "uchuden.":

  Да си ме видял там? Щото аз си живея тук и не мисля да се изнасям...
  Факт е, че повечето западноевропейци ни мразят и то яко.

  А... и, моля не пиши с главни букви. На никой не му пука, когато крещиш

 12. 12 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  тези мигранти за които се говори са предимно от ромски произход и за съжаление те нищо не работят, основно просят и крадат, нямат образование и живеят, където намерят, нали не смятате, че могат да си намерят жилище, след като най евтините възможни почват от около четристотин евра на месец. Това е наистина грозен проблем, но докато държавата България не промени отношението си към тях и не регулира както потока евросредсва правилно към тях, а те са много, така, че да могат да им се създадат работни места за да тръгнат веднъж в правилната посока, те не могат сами, излишно е да ги лашкат из европа, да пишат тирадии по вестниците и да ги връщат с чартъри, та и за наша сметка, не е ли по добре да създадът една държавна структура, остро наложително е, която да се занимава само с това как тези хора да излезнат веднъж от блатото.

  До коментар [#2] от "groznik90":

 13. 13 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#0:"статията"]...спорд документа буди фактът, че много от имигрантите от Югоизточна Европа са финансово нестабилни и не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия. В него се отбелязва, че напливът от РОМИ представлява особено тежко предизвикателство, като се има предвид, че те често заживяват в мизерни условия, щом пристигнат...[/quote]
  Да повторим - напливът от РОМИ... А-у-у, че политически некоректно! Къде е БХК да заведе дело срещу унуките на вандалите и да им обясни, че почти сичкото ром, майне клайне фройнде, е стабилно и добре образовано, и виновни за мизерията му са озоновата дупка и кварталът с червените фенери в Санкт Паули?...

 14. 14 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 749 Неутрално

  И на мене ми писна от този циганьор.Тапосват ми някаква мутра за министър-председател за 20-30 лева и после бегат на майната си.Поне да им се забрани да гласуват за да може България отново да стане добро място за живеене.

 15. 15 Профил на korekom
  korekom
  Рейтинг: 442 Весело

  Добрутро..... Аз какво казах още преди година! Иначе са много човечни и състрадателни милите ми немци, настаняват ги по разни домове, дават им в ръцете социални помощи... Сега обаче пропищяха, защото нашите "онеправдани" сънародници не са дошли в Мюнхен, за да кротуват и честно да си изкарват прехраната...
  И без това като чуят "България", им настръхват косите и твърдят, че Букурещ ни е столица, сега съвсем ще ни "заобичат"...

 16. 16 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Това е част от твой цитат "..Да не говорим, че не ни и плащат достатъчно. Май винаги ще си останем втора ръка хора. Уви!"
  До коментар [#11] от "groznik90":

 17. 17 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много от имигрантите от Югоизточна Европа не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа.

  ГлЮпости на търкала! Мигар няма бачкане за миячи,чистачи ,кенефчии в Германия?! И мигар немците са заели такива места?! Какво образование,моля ви се? )

 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Тепърва този рев ще става неистов. И Югоизточна Европа далеч няма да е най-големият проблем. Бившите колонии къде ги оставят?

 19. 19 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#16] от "uchuden.":

  И това веднага означава, че работя там? Аз не говоря в множествено число за себе си. Що ли да се обяснявам. Който ме разбрал, разбрал. Ти, ако не си, кофти.

 20. 20 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#5] от "the_flea":

  защото не са длъжни, европа дава достътчно пари, за да може да бъдат интегрирани ромите по родните им места, но никой не прави нищо за да промени положението в което се намират, това е омагьосан кръг, тези хора се раждат в мизерни условия и в гета, живеят през първите си седем години в такива условия, какви са переспективите им за бъдещето според вас. Те явно не могат сами, това е проблем, защото много роми има навсякъде в източна европа и те навсякъде не могат сами, но държавите имат различен подход към тях, защото да ги превръщаме във вечният проблем вместо да намерим решение за тях, само защото са ни изгодни, когато пускат бюлетини на изборите платено, нека не бъдем по брутални от комунистите, има начин тези хора да влезнат в рамки, но това не може да стане без помоща на държавата. Някои от тях искат да са други.

 21. 21 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "groznik90":

  [quote#2:"groznik90"]. Да не говорим, че не ни и плащат достатъчно.[/quote]

  Глупости.

  В Германия плащат пре-доволно дори и за нискоквалифицарана работа.

  Че те в Лидл дори дават 10 Евро на час, да не говорим за позиции за хора с образование.

  [quote#11:"groznik90"]Факт е, че повечето западноевропейци ни мразят и то яко.[/quote]

  Омраза към българите в Германия досега не съм видял, не съм и чул за такава. В Австрия ни мразят обаче прекалено дори, но там сме си и извоювали име на сводници, дилъри и проститутки.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 22. 22 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#12] от "rantantan":

  Не съм напълно съгласен. Има млади хора, които влизат в големи корпорации. Имам приятел, който го молиха буквално 1 година, за да замине в голяма ИТ фирма. Бяха готови на всичко, за да го вземат. Кофти е, че като отиде се оказа, че въпреки че бачка като луд, отношението към него от колегите (не шефовете, които му се обаждаха по 1000 пъти на ден, докато беше тук), та отношението на колегите към него е супер кофти.
  Иначе, че има много роми и други такива, които знаят само да си отварят краката и да крадат - това всички го знаем.

 23. 23 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 946 Неутрално

  както си отворихме пазарът за техните субсидирани от държавите и ЕС стоки без мита (затривайки по този начин българското производство), както допуснахме техни граждани да купуват българска земя, така и те са ДЛЪЖНИ да допуснат българските граждани до трудовите си пазари и социалните си системи.

  всичко друго е предизборен популизъм за вътрешна употреба и консолидация на обществото пред страхът/страховете от ... (заселници, безработица, страх от нарастване на престъпленията на битова основа и т.н. )

 24. 24 Профил на Health Care
  Health Care
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Германски градове се оплакват от увеличаваща се имиграция от Югоизточна Европа"
  Абе, кажете си го ТУРЦИ, те там вече са над 3 000 000, мога и за независимост да се борят !

  Богата и здрава държава не се прави с беден и болен народ ! (Ain't buying no shit)
 25. 25 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  ...Още в края на 50_те на миналия век вкараха турските гастарбайтери да им работят най- мръсната и тежка работа в тежката индустрия....Що се отнася за т.н. "българи", ами всички помним, че първите бяха ЦИГАНИТЕ в 1989...Зарязаха работа и заминаха за Германия, естествено с български паспорти....Що пакости направиха още тогава и как добре ни представиха...
  Сега няма какво да реват заедно с англичаните - "Обединена Европа", нали това искаха...!!!???

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 26. 26 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#17] от "triton123":

  пак повтарям, тези хора дори не искат да си търсят работа, понеже не са свикнали да работя, гледах ги по телевизията, става върпос за роми, които буквално щурмуват градовете, може би са и някои от тези, които са изгонени от франция, някои знаят по някоя дума на френски, но социализирането на тези хора е невъзможно, който е бил в германия, знае, че дори и за мияч и чистат, ти трябват елементарни познания по немски. Там има много миячи и чистачи от други държави, които при това добре говорят немски език. Конкуренцияата е голяма. Ромите ако искат да идват за да работят, трябва поне малко да понаучат езика и да имат желание за труд, двете неща не се наблюдават.

 27. 27 Профил на nektariy
  nektariy
  Рейтинг: 388 Неутрално

  На запад не са против българи и румънци ,а към циганите но това няма как да бъде обявено официално.Никой не иска да се занимава с племе което живее в 16 век и не се съобразява с нищо и с никой.Невъзможноста на европейците да се справят с нашествието ,ги кара да започнат атаките по медиите.Целта е да се поставят ограничения за всички граждани на двете държави,защото така по лесно заобикалят темата за ромите

 28. 28 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#2] от "groznik90":

  Не, бе, те се оплакват, че манго и това не може да върши.

 29. 29 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#22] от "groznik90":

  аз не говоря за добре образованите българи от български произход, от тях няма почти никой, който да не е успял, живеят добре, и са на ниво, няма лошо. Аз говоря, че в тази статия става въпрос за българи от ромски произход, които наистина пристигат наталази и нямат нито умения, нито познания, нито образование, нищо, тези хора пристигат и не правят нищо, просят по улиците или крадат, при това са с български паспорти и са предсвени като българи, аз ги гледах в един филм, от тях се страхуват и англичаните. Тези хора не знаят или някой ги е излъгал, че за да получиш помощ в Германия трябва да си работил най малко една година, както има и други условия, тази помощ не е неограничена, някой просто ги лъже, явно от това се страхуват британиците в момента.

 30. 30 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#28] от "Elan Morin":

  Абе ако няма мангалки там, ще ги питам германците при кой ще ходят, когато дебелите им жени не им пуснат.

 31. 31 Профил на dobrev111
  dobrev111
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Нема страшно, за там се иска образование - оператор на немоторизирана модернизирана западноевропейска метла.

 32. 32 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#10] от "borisuser":

  много съм съгласна на общоевропейската позиция, но като база за такава трябва най напред държавата България, дръжавата Румъния, държавата Словакия, там също има много роми да изготвят самостоятелно платформи, след това да създадът структури в държавата, които да се заемат с проблема, да има някакви стъпки и след това да тупнат на масата на европа и да кажат, ние правим това и това, сега вие помогнете. От друга страна, може който иска тук във форума да влезе в сайтовете на ЕС и да види колко много се дава за решаване на ромският проблем, къде отиват тези пари питам аз, няма платформа, няма концепция, няма нищо,тези хора не могат да се справят сами, трябва им помощ, защо трябва да ги превръщаме в постоянен проблем.

 33. 33 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#30] от "groznik90":

  вижте расъждавате изключително елеметарно и не познавате Герания, там го няма Цвъки титанът на мисълта на българският полицай, затова има напълно законни места, където представителки от целият свят упражняват най древната професия и си плащат данъци и осигуровки, проблемът им е решен и ако си представяте, че всички германки са дебели, това е същото като да си представяме, че всички българи сме роми.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#31] от "dobrev111":

  модернизирана или немодернизирана, там няма метла. Метлите ги раздаваме само при нас. Там всичко е механизирано и то отдавна.

 36. 36 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много от имигрантите от Югоизточна Европа не са добре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа."

  Да,бе,и като не намират,като няма работа за тези бедни хора- КАК и КЪДЕ живеят в Германия,бе,алоуу?!?! Значи има имигранти,ама не работели?! Кой плаща,бе?? Знаете ли как се наема жилище в Германия,бе- какво чудо е? Или пак ще извадим плочата за "социала" ?! Ако пък някаква сбирщини се тикат и пълнят някакви мизерни мазета или тавани,държани от турци или подобни..какво спят немците и не прилагат закона?!

 37. 37 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#29] от "rantantan":

  Добре... съгласен напълно. Въпрос обаче - защо заради някакви си роми да не могат българите, които искат да получават добро отношение. Това ме дразни. Иначе роми има навсякъде. В Италия ги изолират в гета. Защо обаче германците и англичаните не казват, че всички хора, които идват от Италия са мизерници.
  Но в общи линии съм напълно съгласен с това, което казваш.

 38. 38 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#26:"rantantan"]пак повтарям, тези хора дори не искат да си търсят работа, понеже не са свикнали да работя, гледах ги по телевизията, става върпос за роми, които буквално щурмуват градовете, [/quote]
  ок! обаче питам- КЪДЕ И КАК живеят- и не говорим тук за България- а къде и как живеят в Германия??
  Защо полиция и органи спят,а не прилагат закона и позволяват тия мизерии?! Ще оциганяваме сега Германия ли,какво?!Що и какво се чака..как така ще ми цъфнеш у друга страна без пари и подслон,А НЕ СИ БЕЖАНЕЦ ПРИЗНАТ?!? От България си- т.е. няма как да си бежанец!!

 39. 39 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "groznik90":
  Ти как искаш да се отнасят към комунистите?Даже Хитлер ги е наричал получовеци.

 40. 40 Профил на stefan.pintev
  stefan.pintev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Какво и да се говори, в Германия се изкарват много добри пари. Имам познат, който вече 10 години е там и е много добре. И той не е единственият. Само възрастен човек да се гледа, заплащането също е добро. И отношението им към българите си е много добро. Тези, които се оплакват от лошо отношение не знам къде се попадали.

 41. 41 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#32] от "rantantan":

  Да де, но за България поне в момента да очакваме някой да намери и да осъществи истинско решение на ситуацията, при толкова много други нерешени проблеми и липса на желание, е малко наивно. "Всичко Мара втасала, само се не сресала...."
  В Западна Европа, поради исторически причини, а именно, че ромите до много скоро са били насилствено изселвани и преследвани, много роми нямат, и затова не знаят какво да правят. Нашето решение пък засега е да ги търпим и пренебрегваме. Но тъй като сега има свободно движение на хора, тези хора, които се движат свободно, по дефиниция се превръщат в проблем на всички, а не само наш.

 42. 42 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Омръзна ми тоя смешен плач!
  ЕС или ще става една държава,в която хора,стоки и услуги ще пътуват безпрепятствено,или ще се разпада.
  Все едно Калифорния да се оплаква ,че се увеличил потока от Аризона или Ню Мексико.

  А колкото до циганите-ще ги търпят и "цивилизоват",както ги търпим ние!
  От къде накъде българи и румънци ще понасят циганите,с цялата им прелест,а западняците-не?
  Надуха ни главите с мъдри съвети по циганския въпрос-сега е техен ред да приведат съветите си в действие!

  На хартия е лесно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 43. 43 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#20] от "rantantan":
  чудесна позиция и коментар!++++

 44. 44 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 602 Весело

  [quote#5:"the_flea"]Верно?
  Айде стига, де?
  Сериозно?
  А нас защо не ни питат как е тук, а? [/quote]
  Не само това, но ни и обявиха за най-големите расисти в Европа, защото видиш ли, не сме искали да си интегрираме ромите. Ето, сега сме им предоставили прекрасната възможност да си ги интегрират те и да дадат челен пример. Не мога да разбера защо се оплакват.

  Аз
 45. 45 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1241 Гневно

  До коментар [#20] от "rantantan":


  [quote#20:"rantantan"] Те явно не могат сами, това е проблем, защото много роми има навсякъде в източна европа и те навсякъде не могат сами[/quote]

  Не могат или НЕ ИСКАТ?
  И аз искам 20 вида помощи, ама ЯДЕЦ, няма! Работещите в училищата се скъсваме, за да ги интегрираме ама желание от тяхна страна - никакво. Един татко заяви в прав текст :" Не вие нас, ние ще ви претопим...."
  Нещо неясно?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 46. 46 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  от тая политкоректност вече ми се повръща. Ясно е, че "растящия брой румънци и българи" са най-вече цигани от Румъния и България. Как да очакваме да решим даден проблем, ако дори не искаме да го назовем?
  Европа трябва бързо да формулира и приложи общи мерки за решаване на проблемите с циганите и емигрантите от Африка и Бл.изток. Всъщност притока на емигранти просто трябва да се спре, а движението на циганите да се ограничи.

 47. 47 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#2] от "groznik90":

  В Испания безработицата е огромна, но няма кой да бере ягоди. Както говориха по телевизията във Великобритания може да получаваш помощи цял живот, пари да си караш колата и т.н. ако си безработен. Мисля че и в Германия ако няма работа по специалноста ти получаващ помощи докато си намериш. А аз когато бях безработен ми предложиха да работя с пневматичен чук, въпреки че моята професия (инженер съм по електроника) няма нищо общо. Като отказах ме изхвърлиха от бюрото по труда.

 48. 48 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "rantantan":

  "Те явно не могат сами, това е проблем, защото много роми има навсякъде в източна европа и те навсякъде не могат сами...."

  Какво означава точно-те явно не могат сами?

  Кой да може вместо тях?
  Защо другите могат-те-не?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 49. 49 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1241 Любопитно

  До коментар [#46] от "Ментор":


  [quote#46:"Ментор"], а движението на циганите да се ограничи. [/quote]
  Защо колега? Нека си се движат.... Колкото по-далече, толкова по-далече.../по Мечо Пух/

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 50. 50 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#20] от "rantantan":

  Ами решението с интеграцията е просто. Задължително не повече от 2 деца. Тогава ще имат средства да си изучат децата

 51. 51 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#45] от "the_flea":
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  ....Един татко заяви в прав текст :" Не вие нас, ние ще ви претопим...." Нещо неясно?
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  Даа............има неясно.
  За мнозина неясно е обаче , кой стои и е стоял зад тази отколешна циганска наглост. Това е вечно алчната за власт Левица , която винаги е виждала в циганите и другите социално зависими имигранти от Азия и Африка в Европа , свой сигурен електорат.
  Това е така , защото за Левицата свестни хора отдавна са престанали да гласуват - гласуват само социално зависими и необразовани , паразитиращи на гърба на западно-европейския данкоплатец имигранти.

 52. 52 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Плащали по 10 евро на час в Лидъл в Гремания...шокиран съм, как хората си вярват, като говорят подобни глупости... а некои от тия се имат и за каймака на обществото...

  За нискоквалифициран труд в Германия дават заплати от сорта на 1000 евро на месец (нето), а може и по-малко. Социалните помощи стигат до 850 евро. Няма фиксирана минимална работна заплата, както в България, но неофициално целта е минимумът, който получава един "бачкатор" да е повече от максималната социална помощ, с малко, но повече. Тук е мястото да отбележа, че има много българи, които им работят за тия 1000-1200 евро на месец. В повечето случай въпросните живеят като скотове и пестят от тези пари, за да ги върнат в България, а не се записват като социално-слаби. Та притчата за мързеливия българин я разказвайте само в "дясното пространство", щото иначе рискувате да бъдете разкрити!

  freedom is another word for nothing else to lose
 53. 53 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Добре ве, българите как траем циганите(и простите българи) без постоянно да се оплакваме по чуждите медии?

  Да свикват! Аман от "арийски" претенции.

 54. 54 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#30] от "groznik90":
  [quote#30:"groznik90"] ще ги питам германците при кой ще ходят, когато дебелите им жени не им пуснат. [/quote]
  Това което си написал е такава простотия, че ако бях немец нямаше да те допусна да помиришеш Германия. Никой образован човек не желае простаци в страната си. Това е причината от отрицателното отношение в Германия и Англия, създадено от българските и румънските цигани, да страдат работливи и образовани българчета там. И това ще се разпространява и в другите западноевропейски страни. Помнете ми думата.

  The best way out is always through Robert Frost
 55. 55 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#37] от "groznik90":

  Няма българин, заслужил добро отношение и неполучил такова, общо взето по дразнещото според мен е, че поради това, че с Румъния някак ни обвързаха посредсвом общо членство и Румъния е двойно по голяма от БГ и като пазар, просто често ни мислят за румънци и не правят разлика, а от това малко боли, но иначе, достойните хора, получават достойно отношение като цяло. В Италия може и да има роми, но аз италиански ром не съм видяла в Европа никъде, за сметка на това български и румънски роми съм виждала навсякъде без изключение в Европа, където съм била, много е тъпо наистина, но тези хора имат български паспорти и пред света са си напълно обикновени българи, и тези хора за съжаление в по голямата си част, когато отидат в Европа или дори и в Австалия бяха стигнали и там те гледат подозрително като си с български паспорт, една приятелка ми каза, че е заради българските роми, та тези хора за съжаление произвеждат криминални деликти, малки или по големи. Бързо се разчува тяхното присъствие, защото се открояват силно. За какво отиват в чужбина, някой явно ги лъже, че ще получават някакви социални помощи и те се редят и искат, а дума не могат да обелят на местният език, някои имат и адвокати, откъде взимат пари за такова нещо.
  Я да си представим сега обратната картина, представете си, че румънски или сръбски роми на талази пристигнат в София, Пловдив, Варна, Бургас и започнат да крадат, да просят и кой знае какво там, каква се питам ще е вашата реакция, според мен, ще се стигне до това, което правиха унгарците, стреляха ги с пушки, нали разбирате, как ще изглежда едно такова нещо. В момента Унгария е напълно изолирана от Европа, не може това да продължава с тези хора, трябва да се намери трайно решение. Тези хора са тук, те съществуват и явно не могат сами, не е ли най добре да им помогнем да излязнат трайно от положението в което се намират и да спрат да са проблем, вместо години наред да толерираме това политически изгодно може би за Станишев положение, но огромен проблем за нас и Европа. Ако гледаме и слушаме комунистите и ДПС, тези хора трябва да бъдат вечно оставени на това ниво, иначе как ще ги употребяват вечно, за да продължават да ни крадат до последно. Не разбирате ли, че това положение е изгодно само на политическата класа в БГ.

 56. 56 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#53] от "blaf":

  опалкваме се, но те не се интересуват, и защо трябва да ги траем, защо не протестираме срещу безразличието на политическата клада да се справи с този проблем, това е само в техни ръце, затова си получават заплатите, освен да се краде трябва и нещо да се посвърши, докато не излезем на улиците, този проблем ще съществува,защото политиците нямат никаква изгода тези хора да се променят, логично пак повтарям, нека си отворим очите, ако тези хора се развиват позитивно, как ще могат да ги използват няма как.

 57. 57 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Защо всички българи се възхищаваха, когато Иван Костов отказа да приеме албански емигранти у нас?! Коя е причината това да се изтъква като едно от добрите му управленски решения?
  А когато някоя страна провежда същото по отношение на нас - рев до небесата! Ясно е че става дума за българските цигани, нали?!

  The best way out is always through Robert Frost
 58. 58 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ми пичове...да сте го мислили навремето.....да сме ви честити!
  аз от години ви се чуда що ни взехте в ЕС, всяко нещо си има две страни...а вурстчето- даже два края

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 59. 59 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#52] от "pixela":

  забравихте да кажете, че тези пари едва достигат за да си покриват режийните разходи, разходите за храна и да спестяват някакви мизерни суми, които вероятно изпращат у дома, картината не е розова, но тези, които работят владеят поне малко езика или биват наемани от други българи или турци, нарпр. в стоителството, но това означава, че имат някаква квалификация, занаят, и желание за труд, те обаче, определено не са роми, а по скоро българи и бългаски турци.

 60. 60 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 589 Неутрално

  [quote#29:"rantantan"]Аз говоря, че в тази статия става въпрос за българи от ромски произход, които наистина пристигат наталази и нямат нито умения, нито познания, нито образование, нищо, тези хора пристигат и не правят нищо, просят по улиците или крадат, при това са с български паспорти[/quote]

  Това е супер, единственият проблем е, че още не са заменили българските си паспорти с германски.

 61. 61 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#58] от "beatles":

  не разбирам това обикновен нихилизъм ли е вашето, омраза към българия или глупост. Защо факта, че българската политика не може да се справи с един проблем трябва да ограничава обикновения човек, да се възползва от възможностите на двадесет и първи век и какво означава взел дал, ние сме толкова европейци, колкото и всички останали, а ромите щом като искаме да са ни проблем, то този проблем го има навсякъде на изток и запад от нас, дайте да го решим,вместо да плещим глупости.

 62. 62 Профил на Rebel 11:11
  Rebel 11:11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Единственото което ни сервират още от средните векове са лайна - време и те да си изядат своята порция

 63. 63 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#58] от "beatles":

  Простотията е съизмерима само с тази на още един-двама участници тук. Даже не знаеш от кого си заимствал израза "а вурсчето има два края..." Това го казва Кестнер. И да знаеш за друг път, че като използваш някакъв чежд израз като цитат слагаш кавички и споменаваш автора.

  The best way out is always through Robert Frost
 64. 64 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#50] от "stoicho2":

  не може да се налага за съжаление подобно ограничение просто така, но ако тези хора се задължат да пращат децата си на училище, да ги преглеждат редовно, ако се спазва законът и тези деца се следи да бъдат добре облечени, хранени, да имат съответните родителски грижи, сами ромите ще се откажат да правят толкова деца, истината е, че беззаконието цари в тези среди,никой не се занимава с тях, има закон за детето, къде са властите, там се извършват ежедневно беззакония, има закон за образованието, къде са властите. Това, което лиспва е държавата да си върши работата и да изготви платформа за развитие на ромското етническо общество в България, след като европа дава пари за това, значи е съгласна с нас, че тези хора се нуждаят от особена подркепа, проблемът е политически, а на политиците им е изгодни ние да мразим ромите, така те се обогатяват и через тях и через нас, а ние сме достатъчно глупави да не разибраме това.

 65. 65 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#45] от "the_flea":

  какво значи не искат може би и не искат, но знаете ли какво е да се родиш ром, сигурно не и слава богу, аз си мисля, че това е един порочен кръг от който няма излизане, освен начина им на живот, влияе им и някаква религиозност или нещо подобно, всичко това говори само за едно от порочен кръг не може да излезеш даже и да искаш, ако не получиш помощ, какво лошо има да им помогнем, вместо да ги заклеймяваме, дали сме християни, или само по празници, когато има трапеза.

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#37] от "groznik90":


  [quote#37:"groznik90"]Защо обаче германците и англичаните не казват, че всички хора, които идват от Италия са мизерници. [/quote]Абе казват,казват...макар вече да е по-трудно...

 67. 67 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#62] от "Rebel 11:11":
  [quote#62:"Rebel 11:11"]Единственото което ни сервират още от средните векове са лайна -[/quote]
  Драги, едно от тези л@йна, които са от Запада е Интернет.Без което ти нямаше да имаш възможност да споделиш собствените си такива с участниците в този форум.

  The best way out is always through Robert Frost
 68. 68 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#57] от "Realistka":
  Ясно е че става дума за българските цигани, нали?!
  ..........
  Не смо, че е ясно, но и в статията ан "Шпигел" изрично си го пише:
  "Sinti und Roma", дори на снимката се вижда табунът спящ на открито в центъра на Берлин...
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/deutsche-staedte-klagen-ueber-zuwanderer-aus-rumaenien-und-bulgarien-a-881212.html

 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ментор":Да, хубаво е миграцията да се ограничи, но преди това трябва раждаемостта на немците да се увеличи. Както отбеляза Тило Сарацин, не може да устои без имиграция общество, в което на мястото на двама пенсиониращи се идва един младеж, пък и той, бидейки от "поколението на наследниците" /две баби, двама дядовци + бездетни лели, чичовци и вуйчовци/ се назлъндисва за работа.
  И трябва да минат около двадесет години от увеличаването на раждаемостта, та новите по-многобройни поколения да влязат в трудоспособна възраст.
  Пък немците не са се засилили да си увеличават раждаемостта. От 1970-те години е на ниво 1,5 деца на жена, че и по-ниско /ако се махнат децата на имигрантите сумарната раждаемост би била 1,2-1,3/. Това са две поколения, възпитани в условията на малодетност.

 70. 70 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#68] от "Позитанчо":

  [quote#68:"Позитанчо"]Не смо, че е ясно, но и в статията ан "Шпигел" изрично си го пише:
  "Sinti und Roma", дори на снимката се вижда табунът спящ на открито в центъра на Берлин.[/quote]
  Снимката на е повече от впечатляваща.

  The best way out is always through Robert Frost
 71. 71 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#41] от "borisuser":

  аз пък очаквам, че проблемът може да намери решение и именно в България, не е толкова трудно, пари европа дава много, трябва просто да се форматира една държавна структира, която да се занимава изключително и само с този проблем, да се създаде платформа, да се генерират средсвата по пера в тази платформа, да се създаде ромска полиция, която да патрулира в т.н. гета и да следи тези хора да си плащат сметките, да водят децата си на училище. Да се изградят манифактури, които дори и да работят на загуба, да формират у тези хора чувството, за ритъм, ставам сутрин, отивам на работа и получавам срещу трудът си, да се работи за тяхното социализиране като се използва и тяхната култура, която е доста интересна, да се впрегнат всички роми в тая държава, които са образовани и имат желание, нека видим може пък да се получи,

 72. 72 Профил на Rebel 11:11
  Rebel 11:11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#67] от "Realistka":

  Пффф - това пък беше най - безмисления отговор който съм получавал - да не си на 16?? Под ''тях'' имах предвид западна европа като цяло - не само немците.... тяхната ДВУЛИЧНА политика спрямо нас и не само,е от 1000 години... поне... А иначе и арабите са измислили алгебрата и мн др работи - китайците - барута - но какво общо има това???????

 73. 73 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#70] от "Realistka":

  Да, на снимката е показан табун в Берлин - Кройцберг, квартал точно в центъра на града, известен " своей особой культурно-исторической атмосферой."
  Явно някой хора с куктурни особености са си го припознали.

 74. 74 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#72] от "Rebel 11:11":
  [quote#72:"Rebel 11:11"]да не си на 16??[/quote]

  Към такива хубавци като теб, аз не бих имала двулична политика (каквато твърдеш, че Запада имал), а категорично отрицателна. Можеше да започнеш постинга си с:"И ний сме дали нещо на света".
  Що се отнася до мен, аз съм малко над 16 години.

  The best way out is always through Robert Frost
 75. 75 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#71] от "rantantan":
  [quote#71:"rantantan"]аз пък очаквам, че проблемът може да намери решение и именно в България, не е толкова трудно, пари европа дава много, трябва просто да се форматира една държавна структира, която да се занимава изключително и само с този проблем, [/quote]
  Не мисля, че е толкова лесно. Управлението поне трябва да е в ръцете на българи. Аз изхождам от това, което видях в едно общежитие за имигранти (предимно араби) в Хамбург
  Там управлението на сградата, чистене, ред в пералното помещение и т.н. беше извършвано от германци. Стриктно и с невероятно съвсем немско постоянство.
  Например, всеки ден арабчетата посипваха коридорите с хартийки от бонбони и дъвки и всяка сутрин в 6:30 часа чистачката (немкиня) минаваше с прахосмукачка и мокра четка целият коридор.  The best way out is always through Robert Frost
 76. 76 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Германците могат да реват колкото си искат. Когато те са унищожавали евреите и циганите, ние сме ги запазили. Сега е редно, за да се възстанови равновесието да приемат цигани в Германия без да мрънкат, както приемат евреи от цял свят без да мрънкат. Същото се отнася и до Франция, където френската полиция арестува евреите и циганите.
  Те не могат обаче да върнат циганите в България, а са длъжни да ги издържат ако не работят. Да не говорим, че голямата част от циганите работят. Основават фирми за чистене и съвсем скоро заглаждат бузите. Че и децата им ходят на училище. Имам безброй примери в Бавария.

 77. 77 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#65] от "rantantan":

  Познавам и такива цигани, колкото и да не Ви се вярва. Работата в строителството не се води квалифицирана!

  freedom is another word for nothing else to lose
 78. 78 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Имам предвид френската полиция през Втората световна война.

 79. 79 Профил на Rebel 11:11
  Rebel 11:11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#74] от "Realistka":

  И защо би имала отрицателна ''политика'' спрямо хора като ''мен'' . По какво съдиш , че аз съм по лош човек от теб или някой западно-европеец - едиственото е че съм имал по лоши условия в старта на живота .... а ти българка ли си/ немкиня ли си ...??? познаваш ли изобщо историята на своята родина(все пак предполагам си българка по рождение)... а за да ти докажа ДВУЛИЧНАТА им политика - само ще спомена Ньоския договор - не знам дали си запозната ''драга'' - Но тогава милите немци участват МН АКТИВНО във разпокъсването на българските земи и народ и обричат милиони на повторен геноцид от турския башибозук - проблем нерешен и до днес - проблем от който ще възникват конфликти и в бъдеще... Сигурно си интелигентно момиче - но има още мн да научиш

 80. 80 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#26:"rantantan"]пак повтарям, тези хора дори не искат да си търсят работа[/quote]
  съгласен съм че това е човещки отпадък! обаче питам къде се бутат и защо немците ги търпят -ако правят там гета и подобни простотии??
  крайно време е да се каже че това са именно ЦИГАНИТЕ,а не българи!!! ай сиктир и сбърканата история,няма ли край?!

 81. 81 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Айде сега и немците тръгнаха да реват. Да не би да се оплакват, за да се подмажат на Великобритания да влезе в ЕС?

 82. 82 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#61:"rantantan"]не разбирам[/quote]
  това ми стана ясно от поста ви....
  [quote#61:"rantantan"]ние сме толкова европейци, колкото и всички останали[/quote]
  сори, ма това просто не е верно. то се вижда и от това на какво дередже са и двете държави, къде е била германия 20 години след войната, и къде сме ние след 20 години мирен преход. масово в БГ нито начина на мислене, нито начина на работа, нито ценостите имат нещо общо с (болшинството) на тези на запад. най-елементарните примери са чалгата и премиера слънце.
  [quote#61:"rantantan"]дайте да го решим,вместо да плещим глупости. [/quote]
  смятам, че от предишните ви постове лъха достатъчно интелект за да може да съобразите, че проблемите с ромите са много изгодни на някои хора и затова няма абсолютно никакво желание за справяне с тях (то не е и лесно, но тва друго)

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 83. 83 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Весело

  [quote#63:"Realistka"]Даже не знаеш от кого си заимствал израза "а вурсчето има два края..." [/quote]
  госпожа, взаимствал се казва на български.....и кат имате претенции за правопис, бъдете така добра, слагайте пунктуацията на място....
  лафа "...нека той хвърли първи камък" нали знаете от кого е????

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 84. 84 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#65:"rantantan"]всичко това говори само за едно от порочен кръг не може да излезеш даже и да искаш, ако не получиш помощ, какво лошо има да им помогнем,[/quote]

  разбира се, нищо лошо няма да се помогне, но за съжаление никак не е толкова просто. първо, трябва да искат да им се помогне, и второ някой трябва да иска наистина да им помогне, а не само на хартия....
  да познавате човек който ама наистина да е наел на работа ром?
  това си е държавна политика по ред причини...бедния и неграмотния се управляват къде-къде по-лесно....и тва е тъжната истина

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 85. 85 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#82] от "beatles":

  сори хайде да не си говорим глупости, защото е лесно, защо обобщавате като казвате Германия, ако трябва да сравнявате нещо в Германия с България, то това е с източна Германия, а то там положението не е розово, въпреки милиардите, които западна Германия е инвестирала там, безработицата е на много по високо ниво от нашата, индустрията е почти умряла, и вилнеят неонационалисти наволя. От другите държави, с които си струва да ни сравнявате ако сте честен единсвено Чехия е доста по напред и то поради факта, че чехия традиционно още преди комунизма е била силно индустриализирана и после там са наляти толкова пари от запада, колкото България не може и да санува. България след промяната попада в тотална изолация, защото приятелите ни комунисти, не само продължават да ни управялат, но и са пример за едни от най верните кучета на Русия, нищо не се е променило, няма кой знае какви значителни инвестиции, още по малко в производство. Проблем и то сериозен се оказва и войната на бивша Югославия. При този изключително труден за израстване и развитие регион, и при това минало искам да ви кажа шапка свалям на България и българите, а що се отнася до това дали сме Европейци или не то историята и културата на България защитават моята теза, а не вашата, не съм длъжна да споря със всеки игнорант и да защитавам родината си от псевдо българи, стигат ми кучетата политици от запада дето искат да си правят скандали на наш гръб.

 86. 86 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#84] от "beatles":

  айде пак бла, бла, ако сте си направил труда да прочетете и други мои постове, там изчерпателно обяснявам, че тази помощ би следвало да е държавна политика и че частни лица, или отделни организации с този проблем няма да се справят. Смятам, че тези хора биха приели разумна помощ и била се променили и развивали. Смяатам, че начинът им на живот засега не позволява те сами да се измъкнат от това положение и се нуждаят от държавна подкрепа. Считам, че това не е елементарно лесно, но не е невъзможно, трябва само добра организация. Смятам, че да се скриваме от проблемите, да се правим на терикати като вас увеличава шанса ни и в бъдещите двадесет години да си останем на същото ниво, независимо от темата.

 87. 87 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#80] от "triton123":

  бутат се защото някой ги лъже, че могат да имат по добър живот, всеки от нас иска по добър живот, тези които ги заблуждават обаче не им казват, че всичко в този живот струва нещо, нарп. образование, усилие, нещо да дадеш за да получиш. А немците не са седнали да ги чакат, просто те имат право да влезнат в странта с българският си паспорт като всеки от нас, в Германия има закони и те за разлика от тук се спазват стрикно. Германия няма кой знае какви големи възможности да се справи с тях, те не могат и като французите да ги изгонят поради други съображения, остава да ги търпят известно време, защото там помощи те просто така няма да получат, обаче през това време, тези тъпли правят проблеми, не разбирам какво не ви е ясно.

 88. 88 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#85:"rantantan"] защо обобщавате като казвате Германия,[/quote]
  щото съм живял последните 6 години в 4 различни града там и говоря за неща които познавам от собствен опит, а не от мултфилма на тема "деца, хайде да живеем задружно".
  то хубаво розови мечти и оптимизъм, ма малко реализъм не е излишен.....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 89. 89 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#86:"rantantan"]там изчерпателно обяснявам, че тази помощ би следвало да е държавна политика[/quote]
  да другаркЕ, но не е. това което се опитвам да ви кажа, че в Бг това не е случайно!

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 90. 90 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#88] от "beatles":

  ха ха ха четири различни града от западна Германия и мултифилма бла бла си е ваш проблем, аз реализъм имам достатъчно, а вашто се казва песимизъм, черногледство, нихилизъм. Ако искаме да си помогнеме, трябва да спрем с хленченето, хленченето не помага. Помагат работата, конструктивността, наскоро учени бяха доказали, че един, единсвен проблем има безброй много решения, ако не се заем да решаваме проблемите си, а си търсим извинение и хленчим, то тогава никой не може да ни помогне. А вие като сте живял там много явно не сте разбрал, а това че сте псевдо българин ми е ясно, моля не продължавайте да ме убеждавате, след като ви харесва да мразите родината си, аз няма да ви преча, успех.

 91. 91 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#89] от "beatles":

  уес сър, позволявам си да ви отбележа, че вие досега нищо смислено не сте ми обяснил, не смятам, че спорът ми с вас ми помага да придобия нова различна и смислена гледна точка по проблема, затова откавам да го водя, защото единсвено ми губи времето, другарю, както казах пишете си наволя и успех в загубата на време и хленченето.

 92. 92 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Любопитно

  [quote#90:"rantantan"] Ако искаме да си помогнеме, трябва да спрем с хленченето, хленченето не помага. [/quote]
  и къде видяхте хленчене? или мразене?
  хленчене няма, има реализъм и факти.....да, сори, не е оптимистично, че няма да справим с проблема с циганите, освен ако не се промени съществено отношението на правитеслтвото и хората, неприятно, но факт...... а вие си бленувайте....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 93. 93 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#69] от "patsis":

  пренаселване с цигани, мюслита и пр. е далеч по-голям проблем от ниската раждаемост, защото веднъж навъдили се не можеш да ги разкараш - особено родените в страната. От тях полза като работна ръка няма, повечето са неграмотни и негодни за квалифициран труд, а от повече черноработници нужда няма. Т.е. тоя тип имиграция не помага с нищо, просто източва социалните системи и създава проблеми.

 94. 94 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#79] от "Rebel 11:11":
  [quote#79:"Rebel 11:11"]едиственото е че съм имал по лоши условия в старта на живота .... а ти българка ли си/ немкиня ли си ...??? познаваш ли изобщо историята на своята родина(все пак предполагам си българка по рождение)... [/quote]
  Хубаво е да престанеш да хленчиш и да се съсредоточаваш в прекрасния си пъп.
  Стартът в живота е важен, но не определящ. Аз също съм имала труден старт, но с достатъчно трудолюбие съм постигнала доста неща.
  И престани с този Ньойски договор. Моето семейство също е пострадало от тази национална трагедия, но никога не са се оправдавали с тази беда за трудния си живот. Работили са, усмихвали са се и никога не са мразили вемците (път и никого) за тежката си съдба.Твоят мързел е виновен за всичките ти беди, а не Ньойския договор! Престани да хленчиш! Това е най-важного!

  The best way out is always through Robert Frost
 95. 95 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#83] от "beatles":

  Хайде справи се с комплексите си, драги, вместо да търсиш оправдание за несполуките си в другите.

  The best way out is always through Robert Frost
 96. 96 Профил на bufera
  bufera
  Рейтинг: 388 Весело

  Трепери европа Българи Юнаци идвааааааааааааааааааааааааааааат

 97. 97 Профил на Rebel 11:11
  Rebel 11:11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#94] от "Realistka":

  Абе майне клайне - сега пък как реши, че съм и мързелив ....Айде ти първо спри да си правиш грешни и неоснователни самозаключения за хора които не познаваш - сякаш си последна инстация и мис компетенция (ставаш смешна)...дадох ти просто ЕДИН пример (мога още мн.)- за двуличната западноевропейска политика която продължава и в наши дни - нито съм се жалвал нито нищо...Не ме интересува какво си постигнала (едва ли е нещо спиращо дъха) и повече не ми пиши защото ми звучиш като човек който не може да води диалог - а си знае само монолога. За мен си абсолютен дървен философ. ДАС ЕНД

 98. 98 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  До коментар [#93] от "Ментор":Ако смятате, че черноработниците са достатъчно, опитайте се да намерите българин/българка да чисти входа на кооперацията Ви или да Ви прекопае двора.
  В нашата кооперация си строши ръката чистачката - българка, 73-годишна, през 2007. След нея чистиха две циганки. По настояване на един от съкооператорите, изявен националист, бяха заменени с българка. Тя пък почина през 2010 година. Тогава се преизбра и управителният съвет. Домоуправител стана националистът. След дълги и усилени търсения, за чистачка бе назначен...циганин от Факултето...

 99. 99 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#97] от "Rebel 11:11":
  Извинявай,за моята очевидна заблуда!
  Но тя се дължи на факта, че в своите мемоари ти достигна до връзката между твоя труден старт в живота и Ньойския договор. Ха-ха-ха!
  Защо не се върна към Троянската война. Или в школото не сте учили Омир.
  Почивай си и дано никоя западноевропейка не наруши покоят ти! Да живеят българките - най-красивите жени в целия свят!

  The best way out is always through Robert Frost
 100. 100 Профил на Rebel 11:11
  Rebel 11:11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#99] от "Realistka":


  Не си извинена.. А, че си заблудена е очевидно... защото си се научила да четеш, но не си се научила да тълкуваш написаното правилно... не съм правил причинно следствена връзка между двете неща... По рано ти беше казала, че отношението на ''запада'' и хора като теб би трябвало да бъде отрицателно към хора като мен - аз те попитах защо - като дори не ме познаваш - и казах, че с нищо не съм по лош човек от хората на запад - просто условията ни тук са по лоши.... Ти естествено пропусна да отговориш какво ме прави лош човек и се хвана като удавник за сламка за условията.... 2ро Ньоския договор - пак повтарям беше просто един ПРИМЕР за ДВУЛИЧНАТА западноеврпейска политика която продължава и в наши дни .(ДВЕ ОТДЕЛНИ НЕЩА!!)... Сега стана ли ти ясно ?!?! Компренде ?!? Зер гут .... И ако наистина си само на 16 - дръж се с по големите хора от теб с малко повече уважение - и не им говори сякаш са ти съучениците от училище - та чак и да ги поучаваш. Първо си избърши жълтото около устата и чети повече и което е по важно чети по -РАЗНООБРАЗНА литература. А за постижения говори когато си завършиш образованието (висшето), направиш кариера - (самостоятелно!!!) - придобиеш стабилни доходи - и изградиш дом и семейство - дотогава си свий малко самочувствието, защото жабата която мн се надува, накрая се е пръснала.... Капиш? Зееер гут...а бай дъ уей Илиада и Одисея съм ги чел когато ти не си била родена или си ходила права под масата ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK