Общините в Германия искат спешни мерки за потока от българи и румънци

Общините в Германия искат спешни мерки за потока от българи и румънци

© ReutersПроблемът с притока на бедни българи и румънци към Германия има нужда от спешно решение. За това настояват от Сдружението на германските градове, което търси съдействието на държавата и ЕС, съобщи "Дойче веле".


Сдружението на германските градове (представител на интересите на градските общински власти) настоява държавата, 16-те федерални провинции, както и Европейският съюз да се заемат по-активно с търсенето на решение на проблема с прииждащите към Германия бедни българи и румънци. Според сдружението трябва да бъде предизвикана дискусия на европейско равнище, посветена на възможностите за подобряване на условията на живот на тези хора в родните им страни - за да се обезсмисли преселението от една държава в друга. Засегнатите градове имат нужда от подкрепата на държавата и ЕС, за да се справят с проблемите, предизвикани от миграцията. Обща цел би трябвало да бъде създаването на предпоставки за по-добри жизнени перспективи на всички хора, както и за мирно и базирано на взаимното уважение съвместно съществуване.


Трябват спешни действия
"В Германия живеят много хора от България и Румъния, които са добре интегрирани. Но от двете държави в германските градове пристигат и мнозина, които в родните си страни живеят при много тежки условия и търсят по-добър живот", казва председателят на Сдружението на германските градове Кристиян Уде, кмет на Мюнхен. "Това е разбираемо. Но установените в Германия структури за подпомагане и концепции за интеграция не са достатъчни за ефективното посрещане на нуждите на предизвиканата от бедността европейска миграция. Освен това е трудно да се достигне до засегнатите, предложенията за съдействие не вършат достатъчно работа". Това се дължи, от една страна, на недостатъчните езикови познания и по-ниското образование, но също така  и на лошия опит, който хората имат от контактите си с официални служби и институции в родните си страни.


Неговата препоръка е както да се подобрят условията за живот в родните страни на преселниците, така и да се създадат условия в Германия, които да позволяват на общинските власти да действат по-активно и да насърчават мирното съвместно съществуване на имигрантите и останалите народностни групи в градовете. "Засегнатите градове са изправени пред огромни проблеми, необходими са спешни действия", отбелязва кметът на Мюнхен.Новите предизвикателства


По данни на Федералната статистическа служба в първата половина на 2012 г. броят на имигрантите от България и Румъния е нараснал с 24 процента спрямо 2011, или с 88 хиляди души. А основните трудности, на които се натъкват градските власти в Германия, са следните:


- много от пристигащите не са в добро здраве, често нямат здравна застраховка и в Германия могат да разчитат само на спешна медицинска помощ; често липсва и имунизация


- постоянно нараства броят на децата, които трябва да бъдат взети под опека; недостатъчните (или направо липсващи) езикови познания на децата и младежите водят след себе си редица проблеми в училищата


- част от новопристигналите обитават пренаселени жилища, изоставени имоти или временни убежища; мнозина плащат неимоверно високи суми на наемодателите си


- социалните отношения в засегнатите градски райони са донякъде тежко обременени - проявите на престъпност, просия и проституция създават проблеми в кварталите


- много от пришълците работят на черно, а службите констатират сериозен ръст на регистрираните фиктивни фирми.

Зов за помощ


"Междувременно става все по-ясно, че намирането на решение на проблема с миграцията по бедност не е възможно на общинско равнище. За момента нито съществуват правни рамки, нито пък градовете разполагат с достатъчно финансови средства, за да успеят да се справят с многобройните затруднения. Поради това Сдружението на германските градове призовава държавата, провинциите и Европейския съюз да се заемат по-сериозно с проблема и да разработят стратегии за неговото решаване", настоява от името на колегите си Кристиян Уде.


Очакването на Сдружението на германските градове е декларацията да предизвика дискусия за възможните решения. А темите, които би трябвало да заемат централно място в нея, са: възможностите за осигуряване на здравна застраховка; въвеждането на евентуални промени в режима за регистрация и за работа; създаването на фонд за предоставяне на здравни услуги за мигрантите от Румъния и България, които не са достатъчно добре здравноосигурени; осигуряването на жилища и предоставянето на консултантски и социални услуги от средствата на европейските социални фондове или по линия на нов Фонд за европейски мигранти по бедност.


Що се отнася до подкрепата от страна на държавата и провинциите, би трябвало да се обсъди как да бъдат подпомогнати финансово засегнатите детски градини и училища, както и службите за консултации и подпомагане, курсовете за изучаване на немски език, инициативите за професионална квалификация и програмите, оказващи помощ за завръщане по родните места.


Общините в Германия искат спешни мерки за потока от българи и румънци

© Reuters


Кошмар, от който няма изход


Те идват с надеждата да намерят по-добър живот, а се оказват в плен на собствените си илюзии. За много българи и румънци, прииждащи към Германия, авантюрата се превръща в истински кошмар, от който е трудно да се излезе.


През 2011 година в Германия са пристигнали общо 147 хиляди българи и румънци - двойно повече, отколкото в годината на присъединяването на двете страни към ЕС през 2007. Именно защото са граждани на ЕС, никой не може да спре българите и румънците да идват в Германия. Много от тях пристигат с надеждата да намерят по-добра работа и по-добри условия на живот, отколкото в родината си. Очевидно тенденцията е устойчива, защото през първата половина на 2012 г. има ново увеличение на преселниците.


Мечтата за по-добър живот обаче рядко се осъществява. Много от трудовите имигранти остават без работа, без жилище, а и без социални помощи. Малцина са онези, които имат поне минимални познания по немски език или здравна осигуровка. Гражданите на двете балкански страни все още нямат неограничен достъп до германския трудов пазар - бариерите ще отпаднат от началото на 2014 година. Дотогава българите и румънците могат да работят в Германия само като сезонни работници или ако са самонаети лица - т.е. със собствен бизнес.


Към много германски общини усилено се регистрират нови фирми, създадени от граждани на България и Румъния. В повечето случаи обаче това са мними "бизнесмени", които по този начин се опитват да заобиколят ограниченията на трудовия пазар, а в действителност работят като наемни работници.


В редица германски градове вече има подобни "черни" борси за нископлатена работна ръка от Източна Европа. Там наемат имигрантите срещу 2 евро на час за товаро-разтоварна дейност или пък на някой строеж. Социалният работник от Хамбург Андреас Щасиевич говори за бясна експлоатация: "Политиците премахват границите в Европа, но пропускат въпроса за съществуващите огромни социални различия. От тази гледна точка можем да говорим за истинска хуманитарна катастрофа", казва той.


Сдружението на германските градове разполага с данни, според които за сравнително кратко време само в северните квартали на Дортмунд броят на новопристигналите българи и румънци се е увеличил 19 пъти. В резултат на това се отчита увеличение на престъпността, проституцията и работата на черно. Множат се и случаите, в които наемодатели се възползват от затрудненията на имигрантите да си намерят квартира. В Манхайм обикновен матрак в мазе върви по 200 евро на месец, а многочленни семейства от Източна Европа биват настанявани в едностайни жилища за по 500 евро на месец.


Притокът на нелегални имигранти увеличава и опасността от засилване на хомофобските и екстремистки настроения в германското общество, предупреждават от Сдружението на германските градове. В Хамбург дори е създадена работна група, която да предложи мерки за търсене на изход от създалата се ситуация. "Докато не бъдат намерени задоволителни решения, ще продължим да помагаме на закъсалите българи и румънци", казва пред "Зюддойче цайтунг" директорът на социалния патронаж в Бремерхафен. И добавя: "Няма да оставим никого да гладува."

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Само в началото ще им е гадно на германците, докато свикнат. Българите са страхливи и бързо ще свикнат с порядките там. Даже после германците ще започнат да ги харесват.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Еми България се отърсва от бедността,похвално нали Германия

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  Де го Мунчо да изока?! Дори свръх толерантните германци не искат фараоновите наследници.....

 4. 4 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 448 Неутрално

  приток на по тъмни българи....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 5. 5 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#1] от "Нефертити":

  Нефертити, като сочиш с пръст и наричаш българите страхливи, ти да не произхождаш от Египет, за да не се самоиронизираш.

 6. 6 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вероятно германците се опасяват от българите и румънците с екзотичен цвят на кожата , но не смеят да го кажат в прав текст, за да не ги обвинят в расизъм

 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  "курсовете за изучаване на немски език" - Оф, леле......Те български не можаха да научат, да не говорим за немски!?

 8. 8 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Българите са си в България и си стоят тук ... /много рядко някой да отиде на гурбет ... в общия случай като високо квалифициран специалист/ Какъв им е проблема на немците с българските инженери?
  В Германия има немци като идват в България /на работа или почивка/ или минават през България на тумби и катуни към Ориента, ние не им правим проблем.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Ами то спешните мерки са ясни:
  1.Разграничаване публично от управляващата мафия в България.
  2.Даване на ход в Европейската комисия за борба с корупцията на сигналите за злоупотреба с власт на премиера ни.
  3.Поради очевидната липса на алтернатива,въвеждани в България на политико-икономически и съдебен борд.

 10. 10 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "Нефертити":

  Това не са българи ма !!!

  Amizade
 11. 11 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#9] от "vjacho":

  Преди 15 години ни учеха как да ги интегрираме. Ние сме балканци, не се справихме. Сега те ще ни покажат как. Лошо е да съм толкова зъл, но всяко търпение си има граница ...

  Amizade
 12. 12 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 669 Весело

  Вид изчезнал преди 70 години се завръща в Германия. Да им е честито!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 13. 13 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#9] от "vjacho":

  Ау, политическа програма? Туй е за Фейса бе майна!!!

  Amizade
 14. 14 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Краино време е европеиските държави да поемат припадащата им се част цигани и едва тогава да запеят псалми за тяхната интеграция...а не да нападат ожесточено България и Румъния, че не могат да се справят с циганизацията ...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#9:"vjacho"]Поради очевидната липса на алтернатива, въвеждане в България на политико-икономически и съдебен борд. [/quote]

  Аз съм направо за окупация. Понеже за 23 години стана очевидно, че ние сме неспособни със собствени сили да сложим ред в държавата си, не бих имал нищо против някой друг да го направи. Иначе ще продължим да гласуваме ту за комунисти, ту за мутри с комунистическо минало, ту за международни аферисти, и все ще се чудим защо затъваме все по-надолу в тресавището.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Сега да ги видим как ще ги интегрират. Като го искат от нас, да ни покажат как се прави.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 17. 17 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Единствения начин България да се освободи от бремето на социалното подпомагане на ромите е те да се изнесат към по богатата Европа.По този начин ще има и по вече пари за здравеопазване и пенсии а европейците да му мислят как да се справят с малцинствата, като им се досвидя да подпомогнат самата държава и ни държат с Румъния едни от най бедните.

 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Имах колега, след погрома над промишленосттта хидеше да кара коли от Гернания ... На митницата го свалят от колата и го вкарват в зала с 50 митничари немци и швейцарци и високопоставен немец започва да обяснява: - Господа, ето това е българин = светла кожа, кествнява коса , светли очи ... другите имат български паспорти, но не са българи # колегата е учил немски и прихва да се смее. Немския началник му застава мирно и започва да му се извинява и плахо го пита дали ще подаде оплакване...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Защо ли за лощите неща винаги ни месят с румънците?Нека да се представят статистически данни колко процента са румънците и колко българите,находящи се в Германия.Може примерно да се окаже,че съотношението е 80:20 в полза на северните съседи.Иначе немците са си прави да защитават социална политика,ценности,култура,ко щете и хигиената...С последното не правя никакви намеци.....

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Гневно

  До коментар [#17] от "Friend":

  Циганора ни струва годишно 3 000 000 000 лв. Отделно идват европейски пари за тях....Възмутително е, че правителствата не направиха нищо до сега, за да прекратят това безмислено пилеене на пари на вятъра в нашата бедна държава...

 21. 21 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Тия оправиха турската , югославската ,португалската и испанската емиграция и сега оправят циганската от България и Влашко!

 22. 22 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Те немците пискат от циганите. Българите не са им проблем - бачкат за стотинки и живеят като скотове, но не правят проблеми. Виж циганинът си е циганин навсякъде, но заради политкоректността им викат българи

 23. 23 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2145 Гневно

  Ако има работа в България и нормални заплати, никой няма да тръгне да търси в неизвестността. Много тръгнаха поради тази причина. Има достатъчно данни, че голяма част от българите преживяват благодарение на тези които работят в чужбина.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#17:"Friend"]Единствени начин България да се освободи от бремето на социалното подпомагане на ромите е те да се изнесат към по богатата Европа[/quote]има и още един начин ... и вече е изпробван в България и работи безотказно = Заводи и земеделски стъопанства ... и работа за всеки от 8 до 17 часа. Тогава нямаше крадци ... чакаха си заплатата ромите на 22 и аванс на 7. Имах колеги роми които дори записаха техникум вечерно и сега са телевизионни техници.
  КОЙТО НЕ ХРАНИ РАБОТНИЦИ - ХРАНИ КРАДЦИ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 794 Неутрално

  "Според сдружението трябва да бъде предизвикана дискусия на европейско равнище, посветена на възможностите за подобряване на условията на живот на тези хора в родните им страни - за да се обезсмисли преселението от една държава в друга. Засегнатите градове имат нужда от подкрепата на държавата и ЕС, за да се справят с проблемите, предизвикани от миграцията. Обща цел би трябвало да бъде създаването на предпоставки за по-добри жизнени перспективи на всички хора, както и за мирно и базирано на взаимното уважение съвместно съществуване.
  ===================================
  Цивилизовано. Не като оня Фараж от Англия!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Не бъдете прекалени оптимисти. Всички няма да отидат на Запад! Не повече от 20-30%, може би? Проблема ще си остане на наш гръб, ако управляващите не вземат мерки за справянето му....

 27. 27 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#8] от "t'Ankus":

  Хаха българите пич се изнасят на сурия от България. Друг е въпроса, че отиват на работа, защото в България мизерията придобива библейски измерения.

 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#24] от "t'Ankus":

  " работа за всеки от 8 до 17 часа " - Направо си го кажи както беше по времето на соца? Трима души да завинтват една електрическа крушка и да получават заплати за това.....Нема кой да дава парите!........

 29. 29 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 861 Любопитно

  Проблемът с притока на бедни българи и румънци

  Проблемът е с притока на мургавите скакалци, толерасти , но не ви стиска да го напишете.
  Обаче на блядовете им стиска.И ни размахват живописно в днешната си преса.Какво,ще ги напляскате ли?

  Руски вестник: Българите скоро ще се събудят в страна Цигания
  Поощрявана от бездействието на властите и полицията, циганската престъпност става все по-варварска, агресивна и нагла
  http://www.blitz.bg/news/article/182740

 30. 30 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#24:"t'Ankus"] Тогава нямаше крадци ... чакаха си заплатата ромите на 22 и аванс на 7[/quote]

  Говориш за едни отминали времена, когато циганите бяха 200-300 хиляди на фона на 8 000 000 България...и имаше заводи, фабрики, земеделие, пионерски лагери, асамблеи Знаме на мира...е, тетова отдавна го нема, не че кукловодите са други, де...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 31. 31 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1674 Весело

  До коментар [#24] от "t'Ankus":


  [quote#24:"t'Ankus"]има и още един начин ... и вече е изпробван в България и работи безотказно = Заводи и земеделски стъопанства ... и работа за всеки от 8 до 17 часа. [/quote]
  Ти пак си се подкарал рано,рано.В Стара Загора обикновено почват след обед,но за теб е разбираемо,безработен и комуне при това
  Много ми е интересно когато носталгици като теб почнат да въздишат по миналото когато за всички имало работа.
  Ти не разбра ли че сега борбата е не за работа, а дали ще успееш да накараш другите да работят за теб.

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Гневно

  До коментар [#29] от "нервна":

  Лошо.....Тази пасмина прогони британските инвеститори в имоти, ще прогони и руските?

 33. 33 Профил на firebold
  firebold
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Ами да ги интегрират, нали знаят как. То така само специалисти не може да обират , ще трябват и общи работници, че и паразити.

 34. 34 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#32] от "dobrich":

  В този ред на мисли:

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1776916

  Направо да се зарадваш на рекламата, която ни превят от малцинството.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 35. 35 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Абсолютно прави са немците! Казват, че ЕС трябва да направи повече, за да накара хората да останат в страната си. Не трябва ли това да е и нашата политика? Или предпочитаме България да обезлюдее?

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 36. 36 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#27] от "sqrt":


  [quote#27:"sqrt"]Хаха българите пич се изнасят на сурия от България. Друг е въпроса, че отиват на работа, защото в България мизерията придобива библейски измерения. [/quote]
  Това твое мнение току що го четох в наставленията на Кутев към доброволците за манипулация на общественото мнение от младежкото БСП.
  Ма ти като неумно комуне дословно си го преписал,никаква фантазия.

 37. 37 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#20:"dobrich"].Възмутитено е, че правителствата не направиха нищо до сега, за да прекратят това безмислено пилеене на пари на вятъра в нашата бедна държава...[/quote]

  Няма по-откровено разхищение от това да се раздават пари на бедните!Прави ли се упорито и последователно,всички се натискат да стават бедни.

 38. 38 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 594 Гневно

  тцтц, дори в Германия ще бъда дискриминирана спрямо циганите... аз си цъкам всеки месец по 80 евро за здравна осигуровка като поп, а на тях фонд искат да им правят... да не говорим, че след тая декларация ще трябва да разяснявам на всички ,че аз не живея на социални помощи и не им точа държавата, нито простя и т.н....

  Fortuna favet fortibus!
 39. 39 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 713 Разстроено

  Глобализацията, глобализацията за която се пееха оди в началото на 90-те години!? Всички, имащи политическа и икономическа власт, виждаха само реки от мед и широко си затваряха очите и ушите за голямото жило!!!
  Имаше такава приказка - в Африка ще гледат кравата, Азия ще дои млякото, Европа ще го носи, Америка ще го пие!!!??? А сега на къде!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 40. 40 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#5] от "ХДС":

  Българите знаят, че като са в чужбина няма мърдане и ако не слушкат ще има глоби. Българинът най-много го е страх да не му бръкнат в джоба. Много ми е забавно когато гледам как българи в чужбина спазват правилата до педантичност. Не се ръгат в транспорта, не си изхвърлят боклука и фаса на улицата. Само обаче да не го изтървеш Ганя веднъж да си дойде в България - тогава отпъска душичката

  Предразсъдъците са за ограничените.
 41. 41 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#35:"Gaetano Scirea"] Не трябва ли това да е и нашата политика?[/quote]

  Камерън се стреми да ги убеди в същото:В България и Румъния да може да се живее и работи.Другото е паратика работа.

 42. 42 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#10] от "Кодкод":

  Като им казвам по друг начин ми трият коментарите. Вие си знаете за какво става въпрос.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 43. 43 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#31:"Friend"]Ти не разбра ли че сега борбата е не за работа, а дали ще успееш да накараш другите да работят за теб. [/quote]Прости на нас дъртите - носталгия, но гледай креативно ... Ердоган не е комунист, но направи 20 годишна програма за уседналост и цивилизоване на роми /те са номади и не разбират смисъла на цивилизацията, 8 000 години разлика в еволюцията/ в стопанства нещо като кибуците в Израел, където за едно поколение да се научат да работят и да си плащат РЕДОВНО. Който може да се оправя е годен да живее в общество. Ако искаш да си говорим за комунизъм - може .. ама аз за последно бях социал-либерал с правителството на Ф.Д. и работодател също бях 6 години - поне пробвах.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 44. 44 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#19] от "miho45":

  Ти ако знаеше румънските цигани-гурбетчии какви къщи вдигат, нямаше да имаш нищо против да те бъркат с тях.Дали честно или не ,това не знам, но е факт че в никакъв случай не мизерстват. Има едно градче в ЮИ Румъния , Фокшани.В северната му част са циганските палати , пред които тези в гр.Левски са като бостански колибки

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 45. 45 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Проблемът е сериозен, защото тези "хора", за които говорят често не са само "бедни", те са необразовани, крадливи, не се съобраяват с култура и закон, не се интегрират, превръщат всяка площ в гето и бунище, нямат морал и съвест и очакват да паразитират върху обществото.

  Евроатлантида
 46. 46 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Малко е притеснително, че никъде в статията не се споменава, че пришълците са рими, т.е. цигани. Вместо това се обяснява надълго и широко, че са необразовани, бедни, без здравни застраховки и имунизации, не знаят езици и т.н., а за всичко това една дума е достатъчна.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#28:"dobrich"] Трима души да завинтват една електрическа крушка и да получават заплати за това.....[/quote]Щом крушката е опряла до бригадата, а човека не си я е подменил сам се изисква дори и сега за ниско напрежение да има 2 човека с трета квалификационна група и наблюдаващо лице от оперативния персонал за работа без наряд ... ама то това го пише в едни дебели и скучни четива наречени правилници... а и те не са за всяка глава. Не се заяждай ... схвани идеята = с работа да се социализират ниско мотивирани социални групи, които са голям проблем.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#40] от "Нефертити":

  В държава, в която няма правила всеки, ама всеки става Ганьо. Разходи се някоя вечер из наште курорти нощем и ще видиш как чужденците нямат задръжки ни в пиене, ни в държане. Затова и българския туризъм ще процъфтява и ще жънем все по-големи успехи в европейски и световен мащаб.

 49. 49 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#36] от "Friend":

  Не знам кой е тоя кутев дето ти е влязъл в цаките, ама аз живея в чужбина и гледам какво става - в момента има нашествие на отчаяни българи и затова в Европа скочиха. При това циганите не са толкова много - основно млади българи емигрират и се ьващат на каквото и да е, защото са подгонени от тотална мизерия в България.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Проблемът с притока на бедни българи и румънци към Германия има нужда от спешно решение.[/quote]
  Ами да инвестират в производство в България. Да пренесат тези работни места в нашата страна и тогава няма да имат никакви преселници....
  А ще намерят и по-евтина работна ръка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#45] от "sa6":

  тоест искат да живеят по-добре, без да променят нищо в живота си, освен адресната регистрация...типичното паразитно поведение на ромите, което ние познаваме, а в Европа никой не иска да ни повярва, че е така и смятат, че ние нарочно ги дикриминираме...

  Fortuna favet fortibus!
 52. 52 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Обидно е когато те приравнят с една пасмина, която където и да отиде генерира само отрицателни емоции у местните. Повече от естесвено е да се породи недоволство, след като кат' се появят там, правят онова, което на всички езици се нарича "криминално престъпление" като кражба, просия, проституция, измама. Аз работя повече от 25 години извън страната и никой, ама никой, не ми е казал, че съм паразит, щото бачкам като изоглавен да си изкарам хляба по честен начин, а се появяват едни "мургави" и започват проблемите. Първо, че създават проблеми на полицията, а след това висват на врата на местния данъкоплатец, който с труда си плаща на "машини" за деца. Пуста хуманност...

 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#40:"Нефертити"] Само обаче да не го изтървеш Ганя веднъж да си дойде в България - тогава отпуска душичката [/quote]+++ Да! Интересен феномен ... Лекува се за около седмица. Преживял съм го. Навън спазвам правилата като пружинка , а като се върна = все едно от село не съм излизал ... Дори речника си сменам от академичен на овчарски за 15 секунди.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#27:"sqrt"]Хаха българите пич се изнасят на сурия от България. Друг е въпроса, че отиват на работа, защото в България мизерията придобива библейски измерения.[/quote]+++ В поста си наблегнах на "инженери", тактично премълчавайки "другите" за които става въпрос. Също така под "немци" наблегнах на "катуни отиваши в Ориента през България" Прекалено тънка шега се опитах да пусна ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1133 Любопитно

  Никои и никъде не обичат бедните, а когато става въпрос за цигани - да не говорим...Искат жилище, искат социални помощи, работа я намерят, я - не...!! Колко ще работят, не се знае, със сигурност ще се ПЛОДЯТ, трудно ще им е да общуват на немски език...Естествено, че си е за притеснение...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 56. 56 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Защо ли бягат на Запад!
  "← Полк. Николай Марков: Докато Борисов е премиер, държавата не може да се защити от мафията!
  E, НЕ Е ИСТИНА! ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ НАЗНАЧИЛ ПРОДАВАЩАТА НЕЗАКОННО ЦИГАРИ ПРОСТО „ЗА ДА ИМА ТИТУЛЯР” В ДКЕВР! →"
  http://afera.bg/mishena/37203.html

 57. 57 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1674 Весело

  До коментар [#49] от "sqrt":


  [quote#49:"sqrt"]Не знам кой е тоя кутев дето ти е влязъл в цаките, ама аз живея в чужбина[/quote]
  Разбира се,че живееш в чужбина.И си преуспял естествено с малко труд и много акъл иначе нямаше как.А това че си загрижен за малцинствата също е естествено и няма как да е друго.

 58. 58 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#26] от "dobrich":

  Какви мерки например? Понеже всички казваме едно и също "управляващите да вземат мерки" - и по форумите, и в частни разговори. И спираме дотук, точно какви мерки никой казва - свива рамене. Може би и самите управляващи не знаят какви мерки да вземат, иначе биха ги взели?

  Amizade
 59. 59 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#42] от "Нефертити":

  Извинявай за ма

  Amizade
 60. 60 Профил на escarinae
  escarinae
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Абе кога ще разберат хората, че да вървиш заедно със статистиката е губеща тактика? Прилив на българи в Германия, а такива като мен, които са се били установили задълго там, си тръгват. В момента има повече смисъл човек да е в България, отколкото в Германия. Цяла Европа се е юрнала натам, но скоро това ще даде негативни резултати. Да бяха само българите... Заляти са от испанци и гърци, и какви ли не. Това е резултат от кризата в Европа, от водената икономическа политика, от финансовите спекулации, довели отделни държави до банкрут, и прочие. Ясно е, че не може цяла Европа, която е в криза, да се премести в Германия, но да видим кога немците ще включат, че има нужда от много по-дълбоки и радикални пшромени, не на локално равнище.

 61. 61 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#58] от "Кодкод":

  Диференциран подход за поощряване на раждаемостта, безкомпромисна борба с циганската педофилия, джебчийство, пладнешки кражби, въвеждане на трудова повинност за неграмотните и малограмотните за да ги научат да четат и пишат и да им дадат занаят и т.н.

 62. 62 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#57] от "Friend":

  Пич, явно живееш в друг свят. Виж какво ежедневно пишат за България по западните вестници ( ако разбираш английски ) и ще разбереш как изглеждат нащата отвън и че няма нищо общо със селската ви политика и селски далавери.
  http://www.express.co.uk/news/world/376710/Bulgaria-the-melting-pot-of-poverty-and-corruption

 63. 63 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#51] от "Едно_Българче":

  Точно затова политиката в България трябва да бъде насърчаване на предприемчивостта и създаване на бизнес среда, а не социални помощи и високи данъци за да храним лентяи. Който не иска да работи, нека да отива където реши и там да го търпят, но всеки който иска, трябва да има работа и да живее добре трудейки се.

  Евроатлантида
 64. 64 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#46] от "Jessika":
  Какви роми?
  Повечето от моите познати - инженери, лекари, компютърни специалисти, .. заминаха на Запад последните няколко години.
  Защо ли? Сигурно защото са мързеливи.
  Такива са фактите, които показват невъзможността у нас да се случи нещо по-добро с този начин на управление.

 65. 65 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#49] от "sqrt":

  Няма пич, заклеймен си като позитановец вече и ако не се закълнеш публично във форума във вярност на Бойко или ДСБ като "антикомунистически" партии ще те изкарат ченге, трол, платен писач и т.н. Това, че си нямаш и понятие от БСП няма никакво значение.

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 66. 66 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#62] от "sqrt":

  Браво за коментара!
  Дано у нас останат мислещите хора, а не послушковците, за които Партията не греши, дори когато се назначават престъпници в държавната власт.

 67. 67 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А то тези българи от индийски произход се навъдиха по бай Тошово време поради спадналия прираст на българите. И на никой от нашите управници не му пукаше, че отлеждайки това нискоинтелигентно престъпнонаклонно и нежелаещо да се интегрира човекоподобно племе, ще дойде време в Европа като се каже българин и румънец, хората в белите държави да си представят това църно, мръсно, некадърно, крадливо и безпросветно племе. Ей затова навсякъде в Европа настръхват като чуят за българин и румънец. Това племе са като марокански скакалци, откъдето минат оставят пустиня и безобразия слаед себе си и търсят друга територия да опоскат. Вижте само как Саркози и Оланд, Камерън и Меркел, Монти и Берлускони реагираха при появата на това племе в страните си. Веднага ги депортираха и казаха: щом като досега сте си ги отглеждали безпроблемно, да продължим да го правим. Или с други думи казаха следното: След като вашите управници са такива мижитурки и нищоправници, ние не сме длъжни да им решаваме проблемите. Така, че проблема е като проблема с мароканските скакалци - НЕ ГИ ЛИ УНИЩОЖИШ ПЪРВИ, ТЕ ЩЕ ТЕ УНИЩОЖАТ СЪС СИГУРНОСТ!!!!!!

 68. 68 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Решението трябваше да го вземат през 2006, когато приемаха страните. Сега могат само да поправят онази грешка чрез изваждане на двете страни от ЕС.

 69. 69 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#61] от "dobrich":

  Да - връщане на данъчните облекчения от правителството на НДСВ, селски милиции, помощ за ромски жени - жертва на насилие и безплатни средства за семейно планиране (бих ги забранил за българките обаче), професионални училища (да запълнят мястото на Строителни войски)

  Amizade
 70. 70 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 498 Неутрално

  =======================================
  Според сдружението трябва да бъде предизвикана дискусия на европейско равнище, посветена на възможностите за подобряване на условията на живот на тези хора в родните им страни - за да се обезсмисли преселението от една държава в друга.
  --------------------------------------------------------------------------------
  "В Германия живеят много хора от България и Румъния, които са добре интегрирани. Но от двете държави в германските градове пристигат и мнозина, които в родните си страни живеят при много тежки условия и търсят по-добър живот"
  ==========================================

  Забелязвате ли колко огромна е разликата разликата при германците спрямо отношението на великите англичани?

  Иначе жалко, че въпросът за такава дискусия се повдигна след приемането на бюджета на ЕС.

 71. 71 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Открийте стоте разлики с Великобритания.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 72. 72 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Ето за кои "българи" става въпрос:http://www.gospodari.com/video/gafove/suvestni-romi#beginVideo

 73. 73 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Неутрално

  "Но аз се съмнявам, че ромите са бедни само заради това, че са дискриминирани. Те самите значително допринасят за ограничаването си в България и Румъния, и продължават да се държат по същия начин и в Германия"...
  ........................................................................................


  Ще се сетите вие, ама...

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 74. 74 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1881 Весело

  Липса на имунизации това казва всичко случаят е разрешен елементарно Уотсън.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 75. 75 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Сега Германия е окупирана, но иначе знаят как да се справят на 100% с разни паразитни малцинства и ще го направят отново ако ножът опре до кокала!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 76. 76 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Много е показателна втората снимка от статията за положението в Германия - 4 жени, от които три забрадени! И германските политици тръгнали да вземат мерки срещу българите и румънците?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 77. 77 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#24:"t'Ankus"]има и още един начин ... и вече е изпробван в България и работи безотказно = Заводи и земеделски стъопанства ... и работа за всеки от 8 до 17 часа[/quote]

  В наши дни това е неприложимо. Все пак навремето циганите бяха принудени да работят, никой не ги оставяше да се излежават по цял ден и не му пукаше за правата им. Обаче сега това просто няма как да стане. Как ще накараш циганин да работи в завод или на полето, ако той не иска? Нали де що има правозащитник по света ще ревне в негова защита?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 78. 78 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Буда в кълчища
  Велислава Дърева

  Един водещ офицер си завъжда един информатор от подземния свят и го кръщава Буда. Воденият информатор информира водещия офицер за операциите на подземния свят. Може би, едва ли не.Водещият офицер информира информатора за акциите на антимафиотите срещу мафиотите. Без „може би”.Водещият офицер е пенсиониран скоропостижно за връзки с престъпния свят.Воденият информатор назначава водещия офицер в своята охранителна фирма, която все тъй си пребивава в подземния свят.Воденият информатор става премиер и назначава водещия офицер за шеф на ДАНС.
  Симбиозата е постигната.

  Следват няколко въпроса:
  Ако организираната престъпност е част от службите за борба срещу организираната престъпност, а тя е.
  Ако службите за борба с организираната престъпност са част от организираната престъпност, а те са.
  Ако мафиотите и антимафиотите са от едната страна на барикадата, а те са.
  Ако мафиотите и антимафиотите са едни и същи лица, а те са.
  То тогава с кого воюват антимафиотите? Със себе си?
  И срещу кого е войната? Срещу мафията?
  Айде бе!

  По друг повод Мечо Пух съчинява прекрасно стихотворение и там задава три знаменателни въпроса:
  „Това Онова ли е и онова — Това?”
  „Дали тез са Онез и онез — Тез?”
  „Кой Какво е и какво е Кой?”
  Накрая Мечо стига до драматичния извод:
  „Които са Тез — не са тез, Които.”

  Непорочният ум на Мечо Пух не може да допусне цялото коварство на симбиозата – че някой може да бъде едновременно и от добрите, и от лошите; от Тез и от Онез; Това и Онова едновременно; Законът и неговото отрицание, Държавата и нейният антипод.
  Оставяме простодушният Мечо Пух да разсъждава на тема „Кой какво е и какво е Кой” и се връщаме при Буда, тъй внезапно изваден от своята нирвана, от сладостта на своята безгранична и безконтролна власт.
  Тук следва едно дълго и оплетено изречение, родено от невнятните „будистки” обяснения (да прощават будистите – те не са виновни):

  Буда не знаел, че е Буда, обаче отказал да е Буда, но щом е отказал да сътрудничи на антимафиотите, значи е предпочел да си бъде мафиот и пропуснал звездния миг да се пише патриот, ама го наблюдавали не защото е „оперативно интересен”, т. е. бандит, а понеже си общувал с „оперативно интересни” субекти, сиреч – с неговите събандюги Маджо и Пашата, но всъщност му спретнали досиенце по линията на антитероризма през декември 1996-а, щото си общувал не с оперативно безинтересните Маджо и Пашата, а с оперативно интересния 85-годишен терорист Тодор Живков (под домашен арест в Бояна) и с оперативно интересния терорист Цар Симеон (той пък в Мадрид, да му се не види и Цар!), обаче пък през февруари 1997-а го обзавели с ДОН (Дело за оперативно наблюдение) и станал ДОН Буда, макар винаги да е изобразявал дон Корлеоне, но истината била съвсем друга – спретнали му ДОН още тогава, но не заради антитерористичната легенда, а с подлата цел да го злепоставят един ден, когато стане премиер, защото „Още тогава те виждаха, че аз имам огромен потенциал”, а самият Буда знаел, че 12 години по-късно ще стане премиер, от което следва, че Буда е или продукт на тайната власт (службите плюс мафията), или проект на олигархията, което си е едно и също…
  Такава Буда се набута в кълчищата. Щото няма логическо мислене, поради шизофренното си пребиваване в два свята – в подземието и на връх държавата.

  Сега искам да съсредоточите вашето внимание върху две изречения и три думи.
  Ето ги двете изречения, заради което всеки един журналист във всяка една държава щеше да разкости Буда: „Това, което са направили (досието – б.а.), аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук. Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички”.
  Сиреч – по личната заповед на министър-председателя, всеки неудобен нему журналист (и не само журналист) може да се сдобие внезапно с досие, или поне с картонче, да бъде обявен за агент, доносник, кука и ченге (за предпочитане – на Шести отдел на Шесто управление), да бъде публично опозорен, наритан и неутрализиран, както бяха публично опозорени и наритани маса почтени личности. За да може днес един Буда, една христоматийна мутра да ни учи на морал и да се изживява като нравствен стожер и трегер на обществото.

  Това откровение на Буда предизвика гнева на „Репортери без граници”. Но не и на българските журналисти. Те не се разгневиха. Тъкмо напротив. Те са възмутени. Но не от Буда. А от покушението върху неговия светъл лик. От дръзкото посегателство срещу един самоотвержен защитник на свободното слово.
  И се скупчиха на амбразурата. И потекоха от всички телевизори. И тръгнаха да го вадят от кълчищата. И разобличиха дръзновено мрачните попълзновения срещу техния любим Буда, тяхното упование, закрила и вдъхновение. Каква саможертва! Какво масово самоубийство!

  Ето ги и трите думи: „приоритетна престъпна ориентация”. Това е недвумислената характеристика на Буда, той и министър-председател. Записана е в плана за оперативно наблюдение.

  Заради такава убийствена характеристика във всяка една държава, всеки един премиер незабавно си взима сбогом с властта. Завинаги. И до края на света. И никакви амбразурчици не могат да го спасят.

  Велислава Дърева

  Любомир
 79. 79 Профил на corelli
  corelli
  Рейтинг: 488 Гневно

  До коментар [#76] от "VеnRus 2008":

  Абсолютно си прав! А същата картинка можеш да видиш навсякъде във Франция! В Швейцария наглостта на косоварите е безкрайна в слагането на огромни техни знамена по балконите! Не познавам статистиката,но дали вече в Германия и Франция децата мюсулмани до 12 годишна възраст не са повече от християните?

 80. 80 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#29] от "нервна":

  Че си нервна си признаваш, а че пишеш първосигнално няма нужда!
  Всеки лъжец обясняващ,че това са само мангали, е прост манипулатор. Във Франкфурт е пълно с чисти българи, мизерстващи като кучета по разни шибани строежи, но не искат да се върнат на село в България! И това не е само в този град, почти всеки голям немски град е така. Това не са вече само цигани и турскоезични, пълно е с бедни българи от провинцията, и найстина е хуманитарна катастрофа.Затова спрете да неглижирате проблемите! Кризата е предизвикана от нехайните политици—престъпници в България! А аз лично се надявам немците просто да откажат, и да върнат тези хора,защото така трябва!

 81. 81 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 808 Неутрално

  българи и румънци дрънци цели орди от черни цигани отиват , ама нали викахте наверемето от запада интеграция , а сега хак да ви е

 82. 82 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#77:"VеnRus 2008"]ако той не иска? Нали де що има правозащитник по света ще ревне в негова защита?[/quote]
  Има вариант-"мека сила "просто трябва да се дават повече облаги на нормално работещите и учещите и те -циганите ще почнат да работят и учат.Обаче задължително условие еда не се толерира и грам престъпна дейност,което принашата изгнила адвокатска правораздавателна система е невъзможно.Кучето скача според тоягата .

  Силата е в Истината
 83. 83 Профил на Rumeli
  Rumeli
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#21:"SSmart"]Тия оправиха турската , югославската ,португалската и испанската емиграция[/quote]

  демек от тях ни са сетили да се опракват, защо ли ?!
  и в Англия предпочитат индийцете, пред българите
  http://www.segabg.com/article.php?id=636707
  е нъл българите беха равноправни Членове…

  а бе има ли една еврупейска държава, която да ги иска тия равноправни Членове…?!

 84. 84 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 594 Весело

  Ей така тихомълком ще се отървем от още 200-300 хиляди цигани и сметката на Тотьо Младенов ще излезе Пък след 2-3 години ако почнат да се завръщат същите тези тъмни субекти ще кажем че германски цигани в България не щем .

 85. 85 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#50:"Храбър"]Да пренесат тези работни места в нашата страна и тогава няма да имат никакви преселници...[/quote]
  те американците си изнесоха производството и....

  Силата е в Истината
 86. 86 Профил на tonibg
  tonibg
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И аз искам спешни мерки за потока от германски вериги магазини ......

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Разстроено

  Циганите ни са българи, и проблемите ни ( и тези с циганите) са в голяма степен, наши си, български..!!!

  Ние сме едно ужасно изостанало общество, а не просто консервативно както си мислех до скоро..

  Много е тъжно, но и логично след дългогодишното ни, методично зомбиране по комунистическо.

  Оставам с надежда, че почваме да го проумяваме и проглеждаме, ама кой знай, ще стане белли на изборите....  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 89. 89 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#8:"t'Ankus"]и стоят тук ... /много рядко някой да отиде на гурбет ... в общия случай като високо квалифициран специалист/ Какъ[/quote]

  Ххахах защо говориш глупости, без грам да си наясно?! Аз лично познавам 20 българина дошли през последната една година, със различно образование по характер,работещи различна работа, а тея приказки за специалистите си ги избии от главата, германеца винаги ще предпочете немец, и за да стигнеш до висококвалифицирана работа, ще ти трябва повече от една диплома и сертификат за език, тъй като германците много добре знаят, как НЕ се работи в България

 90. 90 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#44] от "kasko":

  Обясни ми как т.н.роми как правят огромни палати във Франция?Нещо не се връзва,законни пари,данъци......

 91. 91 Профил на Tor
  Tor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#69] от "Кодкод":

  Защо? Защото не им излизат сметките на банкерите и мафиотите управляващи ли ? Защото всеки е свободен да планира живота си както си иска , да определя секса си както се харесва , и да не оставя безплатни роби недоучили в мършави университети ? Защото българското семеистви ома идеали засягащи само терминал 2 на летището ли ?
  Не беще ли очевидно че това е най човешкия избор , в противовес на 70 години чужда окупация ?
  Много сте ми смешни като почнете да дърляте темата за раждаемостта , сякаш сте некви видни евгеници. ЕВГЕНИЦИ те имаха повече от всичко и за това успяха.

  https://www.youtube.com/watch?v=L2_oyGwdX14
 92. 92 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#83] от "Rumeli":Да бъдеш равноправен, не означава всеки да те харесва.
  Ние искаме животът ни тук да стане по-добър, за да не емигрират българите на Запад, а когато и оттам решат да ни помогнат - надаваме боен вик: "Защо не ни харесвате?". Харесват ни, само че не ни искат така масово да им отиваме на гости

 93. 93 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Никой по света не ги иска!!! ФАКТ!!!

 94. 94 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами кажете ва леля Меркал да не дава рам на такиа като нашият Рапон, ами да помага на хора, които ще подредят държавата България и няма защо да се страхувате, ама ядец!

  ура и да живей!!!
 95. 95 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#94] от "пуц муц":

  ало Слагача от Позитано - и тук ли даваш акъл от кофата си

 96. 96 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Леле колко джелезо ще вдигнат докато ги саркозират в Бг обратно - имат основания за паника - циганите никому не прощават

 97. 97 Профил на yann89
  yann89
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Айде, айде, все циганите са ви виновни. В Германия не знам, но познавам стотици гастербайтери във Франция, българчета от северна България, без една дума език, работят си на черно за заплати 3 пъти по-ниски от френските и живеят в отвратителни условия. Да не говорим, че са простовати повечето. Квалифицирани специалисти, да: кофражисти, зидари, мазачи, хамали и чистачки.

 98. 98 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#15:"Norman Granz"]Аз съм направо за окупация. [/quote]
  Сакън Путин само това чака! Айде за втори път. Другите не ноищат. Не искат даже да ни окупират.

 99. 99 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  [quote#52:"Мъдра муха"] който с труда си плаща на "машини" за деца[/quote]
  Да...Ето и потвърждение от инфото:
  "а многочленни семейства от Източна Европа биват настанявани в едностайни жилища "

 100. 100 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  [quote#88:"Варна"] методично зомбиране по комунистическо. [/quote]
  Бе те и чехи и словенци живяха "по комунистическо".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK