Италианските избори и оттеглянето на папата дадоха много материал за куклено шоу в Италия

Комбинация от снимки на италиански политици (по часовниковата стрелка от ляво на дясно Силвио Берлускони, Пиерлуиджи Берсани, Бепе Грило, Марио Монти.

© Reuters

Комбинация от снимки на италиански политици (по часовниковата стрелка от ляво на дясно Силвио Берлускони, Пиерлуиджи Берсани, Бепе Грило, Марио Монти.Предизборната кампания за италианските парламентарни избори, които ще бъдат на 24 и 25 февруари, е манна небесна за италианско сатирично куклено шоу, предаде "Ройтерс".


Създателите на програмата Sgommati (чието име в буквален превод би трябвало да означава "Шемети" - от италианския глагол sfummare, означаващ "потеглям с шеметна скорост") твърдят, че разполагат с повече материал, отколкото могат да излъчат в специалното му издание, посветено на изборите.


Техният проблем се е задълбочил и с новината, че папата ще се оттегли от поста си, съобщена в разгара на предизборната битка.
Естествено в центъра на вниманието е Силвио Берлускони заради присадената коса, сексскандалите, политическите гафове и шокиращите предизборни обещания, като връщане на платените миналата година данъци. Според създателите на шоуто Берлускони е истински актьор от пиеса от театъра на абсурда.


Лидерът на левицата Пиерлуиджи Берсани също е обект на подигравки, защото е пълната противоположност на Берлускони, но се опитва да разчупи сдържания си имидж.


Прекомерно сериозният Марио Монти също не е забравен. Но истински източник на вдъхновение е бившият комик, преквалифицирал се в политик, Бепе Грило заради изпъстрените му с неприлични думи тиради по време на неговите митинги.


Създателите на шоуто в един от епизодите дори организираха предизборен дебат между куклите на гореспоменатите политици - нещо, което в действителност не може да се случи в Италия заради полемиката кой точно трябва да участва в дебата.


Авторите на програмата обещават, че ще следят внимателно и как подиграваните политици спазват обещанията си след изборите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK