Посланикът в Лондон: България е изкупителна жертва на британски политици

Константин Димитров

© Красимир Юскеселиев

Константин ДимитровБългария е използвана като изкупителна жертва от британски политици, а представянето на българите понякога е обидно и граничещо с клевета. Това заяви българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф".


Интервюто беше дадено в светлината на нарастващите във Великобритания опасения, че десетки, ако не и стотици хиляди българи и румънци ще нахлуят в страната, след като от догодина ще бъдат премахнати ограниченията на пазара на труда за тях.


Крайно неприемливо е българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система във Великобритания, смята той. "Реагираме по умерен, но много твърд начин срещу политици, които не принадлежат към правителството в момента, както срещу определени медии", посочи още посланикът.
Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди националистическата Партия за независимостта на Обединеното кралство (UKIP), която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, коментира изданието.


По думите му вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и това е причината за целия шум. Според него представянето на България като държава, проядена от организирана престъпност и корупция държава, която ще изпрати поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".


Посланик Димитров отбеляза още, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу българите. Той изрази съмнение, че промените през 2014 г. ще доведат до наплив, защото повечето българи, които са искали да работят във Великобритания, са могли да го направят още от 2007 г.


По думите му броят пристигащи може да се увеличи от сегашните средно 10 000 на година, но не много повече. Голяма част от общо 53 000 българи, които получиха разрешение за работа във Великобритания след 2007 г., бяха доктори, предприемачи и счетоводители, които добавиха интелектуален капацитет към вашата работна сила, каза посланикът.


Други бяха медицински сестри и берачи на плодове, те запълниха ниши, които явно бяха неприемливи или непривлекателни за британските граждани, допълни той. "Това няма нищо общо със заплаха за вашата социалноосигурителна система", настоя още Димитров, допълвайки, че българите не са сред първите десет в последния списък на престъпници чужденци, оглавяван от румънците.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 462 Неутрално

  "Посланикът в Лондон: България е изкупителна жертва на британски политици"

  А ти г-н посланик да си направил нещо , да не е така ?

 2. 2 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Откри той топлата вода, още от началото бе ясно че въпроса е за вътрешна консумация и че англичийските партии си мерят пиш/ките предизборно.
  Само че сега на всичкото говорене за нашата неподготвеност за Шенген се получава нелицеприятна картинка - от Европа ни казаха че сме корумпирани и с нефункционираща икономика и съдебна система и не бе времето да се изказва.А иначе съм им благодарен на еврУпейците за критиките - по този начин те декларират неподкрепата си за статуквото и един вид дават рамо на протестите насочени срещу него.
  Те друго и не могат а и нямат право да направят - така че топката отново е в полето на българските избиратели.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 3. 3 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1083 Любопитно

  Подкрепям го напълно! Не сме цвете за мирисане, но нямаме нищо общо с нещата в които ни обвиняват! Кои са те, империалистите източвали половината свят, че да ни обвиняват във всички грехове?!

 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Господин посланик напълно ви вярваме.Но докато чакахме остаряхме а и цяло имане пропиляхме да изучим английския език,придрувен с унижения както казвате....Така че ще отидем за Социалните си.

 5. 5 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Пак заемаме най-удобната поза - на жертвата. Как пък нищо не им роди главата на мутромилиционерите три години и половина, освен че други са виновни за тоталното ни о*иране по всички въпроси: Валутен съюз, Шенген, правосъдна система, здравеопазване, образование и т.н. и т.н.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 6. 6 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Посланик Димитров да не търси под вола теле , тъй като в България има британско посолство , има британско политическо и икономическо разузнаване и знаят много добре какво става у нас. Цяла България ври и кипи от политически партиини нападки и обвинения в корупция , мафия и бандитизъм , ние искаме британците да вярват на него за райското кътче , острова на стабилност- финансова и икономическа , привиждаща се на ерзац държавници . Когато пускаш човек в къщата си , поне го караш да си изтрие краката . Да не внася кал. От всякакво естество .

 7. 7 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, а представянето на българите понякога е обидно и граничещо с клевета."
  Това е тъжна реалност,защото от дълго време насам,нито българското правителство в лицето на външния ни министър,нито посланика ни в Лондон са взимали отношение по този въпрос.
  За сравнение може да се посочи активната политика в това отношение на румънската страна.

 8. 8 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Този наш посланик е от ДСБ. Да не би да е минал в редовете на ГЕРБ или Атака?! Питам само, защото ми звучи твърде патриотарски.

  The best way out is always through Robert Frost
 9. 9 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "sss700431":

  И какво точно може да направи посланикът? Да извика Фараж и да му "нашока пишката с коприва" (ц.ю.)?

 10. 10 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ами ако бяха подкрепили решенията на Цариградската конференция и Санстефанския договор, ако не бяха налагали Берлинския и Ньойския договор , само и само да запазят силна Турска даржава, вероятно нямаще да ги има нито балканските войни, нито първата, нито втората световна война и ние щяхме да бъдем водеща европейска държава с 30 милиона население.
  А сега като са грешили да плащат. Ако не през социална система по друг начин и няма да имат отърване.

 11. 11 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Трябва човек да е български политик за да превърти и да започне да говори глупости.

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Кои е българският посланик в Лондон Константин Димитров? Росен Плевнелиев подписа указите за назначаването на поне дузина днешни дипломати, които имат зависимости от ДС и РУМНО. Сред назначените за посланици има човечета като бившия член на ръководството на ДСБ Константин Димитров - завършил английска филология (с втора специалност немски език) във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет през 1984 г. и нигога не е учил дипломация. Дипломат е човек който може така да те прати на „майната си”, че да му благодариш и да чакаш с нетърпение заминаването. Но той обаче, както повечето в ментето вдясно си е имал хрък-брък с ЦК на ДКМС или БКП. В периода 1984 – 1988 г. Константин Димитров е бил преводач в отдел „Международен“ на ЦК на ДКМС. Знаете ли на кого е превеждал там? На секретаря по международната политика на ЦК на ДКМС Николай Камов - от Трилатералната комисия и Билдербергите. После – ние сме били конспиративно мислещи. Няма конспирации, другарки и другари! Има отвратителен посткомунистически сговор.

 13. 13 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 418 Неутрално

  представянето на българите понякога е обидно и граничещо с клевета.
  България и бълг. преса трябва да постъпят по същият начин и ако нямат негативни елементи мога да им ги дам -живеем в една епоха където димломацията и добрите обноски са празни думи "зъб за зъб око за две"--така е днес в ЕС

 14. 14 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Крайно неприемливо е българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система във Великобритания
  ---
  Българите не, но циганите са съвсем реална заплаха. Никой не иска стада от цигани да нахлуят в страната му, точно затова толкова страни се обявиха против приемането България и Румъния. Но не смеят да назоват истинската причина, защото все още сме в плен на абсурдната политкоректност.

 15. 15 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Англичаните просто много коментират въпроса. Иначе те не са единствените, които все още имат ограничения в трудовия си пазар за българи и румънци.

  Но ние не винаги сме в "пакет" с румънците. Например Испания преди време въведе ограничения в трудовия си пазар за румънци, но не и за българи.

 16. 16 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако има обиди и клевети, посланикът е поставен за това там - ДА ГИ ИЗОБЛИЧИ! Обаче, когато твърденията са ИСТИНА - няма какво да се плюнчи - факт е, че е най-бедната и най-корумпирана държава, че всички, без роднините на гербовите политици искат да емигрират, че има хиляди нелегално работещи българи там, че има много престъпници сред тях (не са в първите десет, защото са по-малко като брой), че запълват непривлекателни ниши, но вече претендират за права, за разлика от преди, когато мълчаха на униженията.

 17. 17 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Българските политици трябва да са наясно какво искат и за какво работят:
  - Да подобрят живота на българите в България,
  - или да създадат условия за всички българи да напуснат България.
  Много дълго време западните медии си затваряха очите за отвратителното състояние на България. Сега то достигна до толкова неприемливо ниво, че чуждите политиците започнаха да коментират.
  Посланника трябва да се опита да анализира проблемите които има България, а не да говори глупости.

 18. 18 Профил на sushi
  sushi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Страната ни има много проблеми, но проблеми навсякъде. В миналото при редките ми контакти с англичани установих , че са много поляризирано общество. Основата е скрънзави селяндури с чувство на имперско превъзходство, интелигенция оглеждаща се в САЩ и отново надменност /не гордост/ и някави особи дето ги пишат по вестниците в скандали представяни като аристокрация. Общот за мен межд. всичките групи беше едиствено ,че са скъперници. Може и да съм била пристрастна, като се има предвид и историческите факти. Пиратството, робството, колониализма....
  Сега ги познавам по-добре и мога да добавя, че сега виждам двойния стандарт и демагогията на политиците им. Промивкта на мозъци там е вървяла по-гадно отколкото при нас. В паника са в момента, че губят евтина работна ръка и трябва да плащат осигуровки ако паднат ограниченията. Пак скрънзавина и имперско мислене. Другите доводи, дето ги изтъкват са абсурдни. Как хем ще вземат работни места, хем ще точат неправомерно системата!? Освен това, системата им е толкова тромава и ограничаваща, че то за местните е проблем.
  Сега ми приличат на истерична стара мома, дето хем и се иска хем не и стиска.

 19. 19 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Английският език е много труден,докато други народи го изучават за няколко месеца ние за деситилетия,придружено с унижения и обиди,но за нас това е нещо естествено нали Лондон ни е мечта,търпим.За този период докато учим английският,който повтарям, е много труден език изхарчихме спестявания и бащино имане.Хип хип уей от догодина съм на Социални в Лондон,напълно заслужено,пукайте се от яд

 20. 20 Профил на nuevitas
  nuevitas
  Рейтинг: 418 Неутрално

  с това отвратително говорене от албиона ни се съсипва туристическият бизнес. това непрестанно плюене вече ни вреди и чисто финансово, а сега България ще трябва да организира кампании за подобряване на името си и тн. и тн. Но сега островитяните да плащат!

 21. 21 Профил на Константин
  Константин
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Твърда, точна и ясна позиция, подхождаща на човек представляващ Родината ни. Стига все сме се оставали да ни мъмрят и тъпчат.

 22. 22 Профил на pruch
  pruch
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Господинът на снимката ръководи едно от най разпасаните консулства на България в чужбина.Да не ти дотрябва документ или свидетелство.След първият ти мейл или обаждане и попадаш в нещо като лошият вариант на "Параграф 22".Този образ и подчинените му ще са една от причините да си сменя гражданството.Няма такова безхаберие и точно той да ми ползва евтини номера за популярност на гърба на местни полит-олигофрени -Не благодаря!

  Не се бори с прасе. Накрая и двамата ще се окаляте, но на него това ще му хареса!
 23. 23 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво на този човек .
  Вече за втори път им говори право в очите и защитава България .
  Истински посланик , а не мижитурка .Така трябва

  Все по-хубаво става :)
 24. 24 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#16] от "kaloianski":

  "факт е, че (България) е най-бедната и най-корумпирана държава"
  Факт е, също така, че Великобритания е подписала съответните декларации, които и ние сме подписали. Факт е, че под натиска на "цивилизованите" държави политиката ни към циганите се свежда до плащане на социални помощи и толерантност, граничеща с пресъпление спрямо останалите български граждани. И факт е накрая желанието им те да си избират кой да отиде там (има един глагол cherry pick) от българското население, въпреки подписаните документи и без ние да имаме право на глас. Оплакват се от посегателство над социалните им фондове, но забравят например за работата на млади и висококвалифицирани българи, които са изучени тук, но работят и плащат данъци там. Миграцията на бедните е обратната страна на изтичане на умове. Като приветстват едното ще трябва да приемат и другото. Останалото си е чиста проба демагогия.

 25. 25 Профил на Ян Бибиян
  Ян Бибиян
  Рейтинг: 411 Весело

  Този ми навява мисли за... Мисия Лондон

 26. 26 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#23] от "rkirov":

  Все пак, не ми е ясно, за какво той и ти се борите?

 27. 27 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 470 Неутрално

  За англичаните остана единствения шанс да дадат повече власт на тези крайни партии, които да извадят София и Румъния от ЕС и така да свършат работата на цяла Европа.

 28. 29 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#26] от "dissident":
  Той не знам.
  Аз се боря за това да се наричам българин и не искам някой да ме оприличава на циганин и да обижда сънародниците ми.Боря се за да остана в България , а не да ставам на всяка цена мизерник в Англия.Боря се и за докажа , че българите не са по-долно качество хора от всички в Европа и по света.

  Все по-хубаво става :)
 29. 30 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#26] от "dissident":
  Ти за какво се бориш ?

  Все по-хубаво става :)
 30. 31 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#29] от "rkirov":
  [quote#29:"rkirov"]Боря се за да остана в България [/quote]
  Тогава защо те вълнува, че англичаните искат ограничения за вход на българи в Англия?

  Обърни внимание какво казва посланника: "Това не е така" но не казва "Ето така е".
  Може ли да каже: В България няма корупция. Българите не искат да напускат България защото имат добър живот.

  И все пак: Можеш ли да докажеш че българите не са по-долно качество хора от всички в Европа? Изказването на посланника доказва обратното.

 31. 32 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#31] от "dissident":Въобще не ме интересува
  [quote#31:"dissident"]ограничения за вход на българи в Англия[/quote]
  Интересува ме и ме засяга мотивът с който искат да го наложат . Обиждаме .
  А ти искаш да кажеш , че в Англия няма корупция?
  Или , че не е най бюрократичната машина дори преди Германия.?

  Все по-хубаво става :)
 32. 33 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Обидно е, че заради празни дърдорковци и селски тариакти сме го докарали да сме просяците на Европа.

 33. 34 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#1] от "sss700431":
  До коментар [#2] от "Цъкльо":
  До коментар [#5] от "BG Reality":

  Като гледам как преднамерено коментирате политическите процеси във Великобритания, се питам дали не седите на съседни бюра и работите по обща партийна поръчка.

 34. 35 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Абе ни щът нашите индийци и това е. Предпочитат си техните, като тези нпр.:
  http://www.youtube.com/watch?v=UcTY7KUqWPs

  nemo malus felix, minime corruptor.
 35. 36 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#32] от "rkirov":

  Аз напуснах отдавна България, като политически емигрант. Отдавна живея в Англия и зная много добре как стоят нещата.
  Дори и с ограниченията, много българи живеят и работят в Англия. Много от тях вече са британски поданици. Способните нямат проблем. Държавата няма проблем с българите, като цяло.
  Никой нищо не иска да наложи. Англичаните знаят много добре какво представлява България. Като цяло, нямат негативно отношение спрямо българите.
  На това дето казва посланника може да се гледа и като българска политическа пропаганда. - Вижте ни, ние сме бивши комунисти и агенти от ДС, но се грижим за интереса на българите.
  По-горе форумец обяснява колко отвратителни са в посолството. Никаква услуга не можеш да очакваш от тях. Именно затова и много българи вземат британско поданство. Знаеш ли че в Англия може да влезеш с българска лична карта, но личната карта не се признава в посолството като документ?

  Първо трябва да бъдеш човек с качества, преди да имаш претенции.

 36. 37 Профил на pruch
  pruch
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#36] от "dissident":
  Абсолютно точен коментар!Браво!

  Не се бори с прасе. Накрая и двамата ще се окаляте, но на него това ще му хареса!
 37. 38 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 470 Неутрално

  В същото време Великобритания стартира програма, с която цели да привлече млади хора, които да учат там, да завършат и след това да останат да работят там. Но процедурите същевременно са толкова усложнени, че не е реално. Реално не виждам от какво се притесняват, това правителство добре се грижи са социално слабите, мургавите имам предвид, доста пари се насочват към тях. А младите, които бягат обикновено са с добро образование са добре дошли за икономиките им.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 38. 39 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#36] от "dissident"
  :Не искам да се превръщам в това което си ти и не мисля , че твоят статут е повод за гордост.
  Работил съм с англичани около 7-8 години (не мога да твърдя , че с най добрите в никакъв случай) , като цяло по-невъзпитани и по-дивашка нация не съм срещал .Работил съм и с немци и французи. Единствено могат да си съперничат с норвежците за първо място по простащина.
  Този човек изказва претенциите на българите (като мен) а не своите.За това как работят подчинените му 100% носи вина .

  Все по-хубаво става :)
 39. 40 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не! България е жертва на български политици!

  goblenka
 40. 41 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Посланик Димитров отбеляза още, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу българите. "

  И още по лошото е, че България позволява това да се случва и което предполагам предстои да се засилва. Изкупителни жертви стават обикновено слабите, а нашите управници години наред ни правят слаби и безпомощни, със своята некомпетентна и корумпирана политика, която провеждат.

 41. 42 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Най-после една достойна позиция от български държавен служител! Малко със закъснение разбира се, но по-добре късно отколкото никога!

  ,,Българите-това е народът,който имаше всичко което е пожелавал. Те никога не се съмняваха в победата си" Енодий 486 г.
 42. 43 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Вчера или днес сутринта по някоя от нашите ТВ-та казаха, че корупцията в ЕК и ЕС е около 120 млрд. Евро.
  Та възниква въпросът как така България, чийто брутен вътрешен продукт едва достига 50-на милиарда Евро успяха да я наредят и набедят за НАЙ-КОРУМПИРАНА в Европата!?!?
  Помислете само - от 350 милионното население на Европа само около 7 милиона са българи. При това най-бедните, с най-малките икономически възможности, с най-малки парични обороти.
  Европейци да ги ева!

  rakas
 43. 44 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Предлагам всички наши туроператори, хотели и ресторанти да въведат специална такса "негативно мнение " за всички граждани на страните, които сега се отмятат за Шенген и увъртат по Келифарски.
  А всеки британски къркач пристигнал у нас на алкохолна екскурзия да получи поне по двама роми по време на престоя си. Така хем ромите ще се интегрират, черпейки от възвишените британски ценности, хем британците ще свикват с европейските си съграждани.

  rakas
 44. 45 Профил на Meir
  Meir
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#31:"dissident"]Може ли да каже: В България няма корупция. [/quote]
  Найджъл Фарадж може ли да каже, че в ОК няма корупция?
  Стига глупости.

 45. 46 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#24:"grajdanin1"]Факт е, също така, че Великобритания е подписала съответните декларации, които и ние сме подписали. [/quote]

  До коментар [#24] от "grajdanin1":Кои декларации е подписала Великобритания и кои са съответните декларации, които и ние сме подписали? Уточни декларациите.

 46. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Гневно

  [quote#23:"rkirov"]Браво на този човек .
  Вече за втори път им говори право в очите и защитава България. Истински посланик , а не мижитурка .Така трябва [/quote]Напиши в интернет ода по въпроса! Възхвали подвига на българският посланик в Лондон Константин Димитров. Съчини стихове за Константин Димитров лъхащ на
  [quote#12:"latcho59"]ЦК на ДКМС или БКП. В периода 1984 – 1988 г. Константин Димитров е бил преводач в отдел „Международен“ на ЦК на ДКМС. Знаете ли на кого е превеждал там? На секретаря по международната политика на ЦК на ДКМС Николай Камов - от Трилатералната комисия и Билдербергите. [/quote]

 47. 48 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#47] от "latcho59":
  И защо да го правя ?
  Ако искаш ти напиши ода за собственият си нихилизъм

  Все по-хубаво става :)
 48. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#48:"rkirov"]Ако искаш ти напиши ода за собственият си нихилизъм [/quote]
  До коментар [#48] от "rkirov":
  Терминът произлиза от латинското nihil, означаващо "нищо". Да, витае ми се в главата вече мисълта да опитам да напиша нещо като ода за... теб, за "нищото"! Нищото "rkirov" си е Нищо.

 49. 50 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#49] от "latcho59":
  Знам каква е етимологията (бързо провери какво значи) на "нихилизъм" и я използвам точно като описание за твоята същност и подобните на теб , които не уважават и не зачитат нищо и никой друг освен себе си .
  А ти добре ли я провери преди да ме понтираш (провери сега какво значи и тази думичка)

  Все по-хубаво става :)
 50. 51 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#44] от "Сосо Джугашвили":

  Преди да критикуваш англичаните логледни твоя никнейм- Какво изразяващ с него ?! Преклонение пред дивака Сталин?! Или шегичка с този главорез?! И в двата случая правото ти да имаш изисквания към англичаните е и силно ограничено.

  The best way out is always through Robert Frost
 51. 52 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  [quote#50:"rkirov"]каква е етимологията[/quote]
  Какво е етимология ? Нали знаеш, хайде за да те видя...Мисълта на Сократ „Заговори, че да те видя. Аз не съм Атинянин или Грък, аз съм гражданин на света.” (думи на Сократ, цитирани от Плутарх) носи дълбоко скрит смисъл. Мъдър е този, който знае не много, а нужното.
  До коментар [#50] от "rkirov":Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно.

 52. 53 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Скъпи читатели, които сте ми поставили 24 минуса на моят постиг № 8. Няма какво дао не одобрявате една истина, която аз казвам.
  Константин Димитров е член на ДСБ. В същото време е посланник от ГЕРБ.
  От това следва, че ДСБ са част от управлението на ГЕРБ.
  Аз съм споделила това публично в салона на Дома на киното пре изказването на Иван Иванов от ДСБ.
  Той ми отговори, че те били само двама-трима и то като частни лица.
  Моля ви не се правете на ударени! Даже с половин човек да участваш във властта ти си в управлението. Не си никаква опозиция, защото си в управлението. Това е.

  The best way out is always through Robert Frost
 53. 54 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Реалистка, може да си толкова критична към член на правителството от друга формация само, ако той е премиер. Знаеш, че всяко действие, всяко решение, трябва да получи одобрение в министерски съвет. Ако премиерът каже Не, значи Не, ако каже Да, значи Да. В този смисъл, дори и малките успехи на човек от друга формация в един кабинет са похвални. Трябва да се отчита само това: неговите професионални успехи и неуспехи. той не може да е отговорен за политиката на кабинета, защото е сам! Единственният му полезен ход е, да напусне. Но, ако е полезен на мястото си? Ако министерството му е одобрявано от електората - защо да го прави?

  goblenka
 54. 55 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#36] от "dissident":какви са тези глупости ли4ната карта не се признава за документ , нали като се обърна към медиите и този посланик отива на трудовата борса , жалко , 4е си имигрант дълго време , аз съм имигрант от 1991 година , сега сме 2013 и на някои заблудени овце все са им виновни тодор живков и дс , кажи ми като в испания , италия , ирландия , гърция няма комунисти са в такава жестока криза , живял си на запад но ни6то не си разбрал , лихварската мафия на собствениците на фед и мвф , там търси отговорите

 55. 56 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#9] от "BohrMottelson":

  Ако си прав ,че не може да направи нищо. Защо изобщо имаме посланик там. Да папа и да се оплаква . А да, да се снима някои друг филм в резиденцията му.

 56. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#55] от "dgidgo":

  Току що проверих и вече признават лична карта. До скоро не признаваха. Можеш да попиташ в консулството.
  Не се дръж като простак.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK