Барозу: Политическата научна фантастика може да стане реалност

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 845 Весело

  Ами как да стане постоянно промени и нови поправки. Колко още ще просъществува ЕС ?

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 2. 2 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 479 Гневно

  Политиката на ЕС води до спад на жизненото равнище в Източна Европа

  В своята, публикувана наскоро статия „Зелената енергия и падането на българското правителство”, анализаторът на авторитетния американски Институт Катон Мериън Тюпи, посочва, че „на практика, членството в Европейския съюз влоши жизненото равнище на жителите на най-бедната държава в ЕС, включително и водейки до изкуствено повишаване цената на електричеството. Както е известно, през март 2007 европейските лидери се споразумяха да въведат задължително изискване до 2020 делът на възобновяемата енергия в общата консумация на Европейския съюз да достигне 20%. За България, този дял е малко по-нисък – 16%. В бедна държава като нея обаче, в резултат от поставянето на подобни цели, сметките за електричество могат да достигнат до опасно висок дял от общия доход на гражданите. Както посочват експертите от Eurasia Group, средният българин плаща ¼ от месечния си доход за електричество и на всичкото отгоре бива принуден да субсидира производството на възобновяема енергия.

  Негативното отражение на свръхрегулирането на паневропейско равнище се задълбочава още повече, тъй като приемането на Лисабонския договор значително ограничи възможностите на правителствата на страните-членки от Източна Европа да предприемат някакви самостоятелни действия за облекчаване на това бреме”.

  Доказателство за правотата на на Мериън Тюпи, е фактът, че Европейската комисия и в момента продължава да приканва настоятелно страната ни да "отвори "пазара на газ и ток, т.е. да приложи в националното си законодателство директивите за електроенергията и природния газ от т.нар. Трети енергиен пакет".

  От писмото на Европейската комисия става ясно и, че страните-членки имат срок от два месеца, за да предприемат налаганите им мерки. Ако не го направят, Комисията може да заведе иск срещу тях пред Съда на Европейския съюз.

  Мащабното ограничаване на социалните разходи, прекратяването на субсидиите за обществено значими стоки и услуги, както и необмисленото инкорпориране на директивите на Европейския съюз за разширяване използването на възобновяеми енергоносители и натрапваният от Брюксел Трети енергиен пакет (който, освен всичко друго, забранява и държавното регулиране на цените в енергийната сфера) доведоха до рязък ръст на сметките за ползваната електроенергия у нас.

  Според експерти на авторитетния център Eurasia Group (като Отилия Симкова например), който се е специализирал в оценките на политическите рискове, ситуацията в България е типичен пример за тежките последици от игнорирането на геополитическите реалности. Упоритата изолация на източноевропейските държави (включително на България) от Русия води до загубата на важен пласментен пазар и източници на инвестиции, които не могат да бъдат напълно компенсирани за сметка на задълбочаване на отношенията им със старите членки на Европейския съюз, особено на фона на социално-икономическото напрежение в повечето страни от еврозоната

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 3. 3 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 688 Гневно

  %" "политическа научна фантастика" може накрая да се превърнат в реалност"%
  Само преливате от пусто в празно! Отдавна трябваше да бъде реалност! Векове ви трябват! Не живеем с орлите!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 4. 4 Профил на Земляк
  Земляк
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#2:"appen 13"]Упоритата изолация на източноевропейските държави (включително на България) от Русия води до загубата на важен пласментен пазар и източници на инвестиции, които не могат да бъдат напълно компенсирани за сметка на задълбочаване на отношенията им със старите членки на Европейския съюз, особено на фона на социално-икономическото напрежение в повечето страни от еврозоната [/quote]
  +
  Изхода?

  „Tutto nello Stato, niente al di fuori dello Stato, nulla contro lo Stato“
 5. 5 Профил на k
  k
  Рейтинг: 950 Неутрално

  "... ЕС трябва да позволи на държавите членки да дадат социалните блага, които гражданите им искат"..."

  Позволяваме!
  Ако можете - дайте каквито искате блага!

  Ако не можете и искате пари - просто ще се съобразите с тези, от които искате заеми!

  Толкова е просто, логично и елементарно!

 6. 6 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 483 Неутрално

  ЕС - затвор за народите!

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 7. 7 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 479 Весело

  А ето и "промените, които се правят на ниво ЕС", според жалкия и комичен старши райхс-еврокомисар, който угоднически обслужва ЕДИНСТВЕНО и САМО германския колониален интерес. Специално обърнете внимание на някой от тях и ще разберете кой ще плаща с мизерия, бедност и унижения жизнения стандарт на Германия и нейните сателити:

  " Брюксел подготвя промяна на правилата за отпускане на ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА, разкрива в. "Файненшъл таймс". ЕК настоява имигрантите, търсещи работа, да получават помощи от родните си страни, а не от тези, в които са се заселили, като по този начин ще се ограничи т.нар. "социален туризъм". Срокът на обезщетенията за безработица трябва да бъде удължен между 3 и 6 месеца за имигранти, заминали да търсят работа в друга страна - членка на ЕС. Според изчисленията на ЕК имигрант си намира работа средно за 16 месеца. Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг ще представи официално предложението на ЕК в четвъртък. То е част от пакет мерки, чиято цел е да се стимулира свободното движение на работна ръка в рамките на общността. Засега не е ясно как страните - членки на ЕС, ще подходят към идеята на Брюксел, писа в. "Файненшъл таймс".

  Великобритания, Германия, Австрия и Холандия изпратиха преди около месец писмо до ЕК, в което настояха да бъде преразгледана директивата за свободно движение на хора. Те мотивираха искането си с обяснението, че много от градовете им са подложени на "значителен натиск от определени имигрантски групи от други членки" и това създава проблеми на социалните системи. Макар че министрите не споменаха поименно България и Румъния, писмото бе изпратено месеци преди 1 януари 2014 г., когато гражданите на двете балкански държави ще получат пълен достъп до европейския трудов пазар. Появиха се призиви за ограничаване на т. нар. "социален туризъм" чрез въвеждане на правила, забраняващи на европейските граждани, експулсирани за измами със социални средства, да се завръщат във въпросните страни.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 8. 8 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#2] от "appen 13":
  Лошото жизнено равнище в Източна Европа и в частност България поради членството в ЕС е вярно точно толкова , колкото и че Гърция е в икономическа криза защото е членка на ЕС.
  Тези неща се случват, не поради , а въпреки членството е ЕС.
  Основната причина за това положение е престъпното управление на тези държави, като и безумното щедро и безконтролно получаване на благинки от общата хазна на ЕС.

 9. 9 Профил на lingsearch
  lingsearch
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "Земляк":

  изхода е че американското управление много иска да се наведе в момента на Русия, но ние ще се правим, че нищо не виждаме. Ша мижаме за да са изповръщаме

 10. 10 Профил на lingsearch
  lingsearch
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#9:"lingsearch"] за да НЕ са [/quote]

 11. 11 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#7] от "appen 13":

  Само си представете какво щеше да има за ЯДЕНЕ ако бяхме останали в силната мощна руска прегръдка и управлявани от червено кафявите им саратници.Нещо средно между Беларус и Грузия...
  Лошо е да се прави преценка или анализ без да се погледнат реалностите и факторите които пречат...

 12. 12 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1261 Весело

  Да живее международното положение!*

  * лозунг от времето на социализма

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 13. 13 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Задача номер едно, която декларират всички български партии е борбата с монополите. Останаха още няколко "български" монопола. Когато и те бъдат глътнати от правилните европейци, в България ще остане само монопола на глупостта. Досега поне, ползата от членството в ЕС не се чувства от населението на страната. Това, че има само 1% бенефициенти на блага по европейска линия ни обрича на вечна бедност, дори мизерия. Европейските пари се крадат и/или влагат крайно неефективно, а национален доход се изнася. Не съм против членството в ЕС, но чак да си затворя очите за бъдещето ни аргати ако се продължава по този начин с продажна и корумпирана българска върхушка, повече не е възможно.
  Първо да върнем законността в държавата си, а след това ще мислим за ЕС. А е крайно неприемливо на всеки няколко месеца да ме заплашват със европейски съд.

 14. 14 Профил на Димократ
  Димократ
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Двуличните дИмократи ще ограничат свободното движение на роми.

 15. 15 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#14] от "Димократ":

  Наистина доста недемократично, имайки предвид че са номадски народ.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 16. 16 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  По-скоро Барозу трябва да си ходи, защото той и неговите заигравания, както и лошите политики и резултати, са от основните причини за евроскептиците и еврофобите да печелят пространство. Вместо да се върне и стъпи на земята, в замяна тоя пак ще ни залъгва с фантасмагории...
  Просто не трябва да го вземаме толкова на сериозно този международен аферист! Нещата постепенно ще си дойдат на мястото като всеки си плати сметката за лапането!!!

 17. 17 Профил на Димократ
  Димократ
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#2:"appen 13"]В своята, публикувана наскоро статия „Зелената енергия и падането на българското правителство”, анализаторът на авторитетния американски Институт Катон Мериън Тюпи, посочва, че „на практика, членството в Европейския съюз влоши жизненото равнище на жителите на най-бедната държава в ЕС, [/quote]  Трябва да се забрани на псевдо-журналисти, които не са напускали пределите на щата си да пишат за страни, които не могат да намерят на картата за по-малко от 8 часа!

  Въпросният господинчо едва ли е наясно, че през 2000 г. заплатите бяха 190 лева или по-малко от $100. Хората живееха на фотосинтеза.

 18. 18 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#12:"Bulgarische Motoren Werke"]Да живее международното положение!*

  * лозунг от времето на социализма[/quote]

  секунда невнимание - Цял *Живот*......мъртав

  същите "творци" са и сегашните демократизатори и креатори на цивилизационния подход

  формата е нова , но съдържанието..........

  спечелете 6+1 от сдото...то
 19. 19 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 739 Разстроено

  [quote#2:"appen 13"]Политиката на ЕС води до спад на жизненото равнище в Източна Европа [/quote]
  -Онези,които натрапчиво крещяха командата:"Бегом към НАТО и Европейския съюз!" страдаха от политическата/НЕнаучна/ фантазия,че това ще отвори "Райските порти" пред България.Тази команда бе изпълнена успешно,но....В резултат БГ се превърна в пазарен придатък на икономически по развитите страни,особено за автомобили и дрехи втора и трета употреба.От индустриална и аграрна,страната се превърна в битак-батак.Ала за този плачевен резултат вината не е само в ЕС,а главно в нашенските политалабалисти,които си представяха "Швейцарията на Балканите" само с лилави крави и туризъм.По българските полета все още не пасат лилави крави,но за сметка на това ядем домати и други зеленчуци с вкус на пластмаси.Намаляването на броя на селскостопанските животни "съперничи" с демографската криза. Почти няма машиностроене и металургия,нито уранодобив,химическа,текстилна,шивашка и друга промишленост."Океанския риболов" го няма,нито ДЗУ-то.И сега командата е:"Гълтай коремите-пари няма!".

 20. 20 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 479 Весело

  Пародийните алабализми на това португалско слугинска евро-нищожество всъщност демонстрират дивашкия страх на Берлин и германската колониална администрация в Брюксел от отрезвяването на все повече европейци от техните евро-илюзии, и от психологическия и икономическия разпад на немския ЕСсср, който е ясен и неумолим сигнал за предстоящия и фактически разпад....Очевидно се готвят отчаяни мерки за опит за спасяване на каквото е останало от потъващия германски евро-Титаник....Ще се забавляваме много и много ще се смеем, през сълзи естествено, и на нашата, и на чуждата евро-глупост....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 21. 21 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Навремето самото съществуване на подобен съюз от държави, прекарали по-голямата част от историята си във войни една с друга, е изглеждало фантастично, но днес е факт.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 22. 22 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "ЕС трябва да уважава основния принцип - принципа на превъзходството на националното измерение в политиката. ЕС трябва да позволи на държавите членки да дадат социалните блага, които гражданите им искат", подчерта Гашпар.

  Това е вече нов нюанс в европейската политика. А договорите трябваше отдавна вече да са актуализирани. Тромаво и бавно вървят реформите в ЕС, ако продължава така научна фантастика ще бъде съществуването му.

 23. 23 Профил на Земляк
  Земляк
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#7:"appen 13"]а не от тези, в които са се заселили, като по този начин ще се ограничи т.нар. "социален туризъм". [/quote]
  Вот тебя ЕС!!! Я да видим като как биха звучали тия бисери докато съществуваше желязната завеса? Сега ще очакваме перманентно свиване на правата на човека ... с цел сигурност!

  „Tutto nello Stato, niente al di fuori dello Stato, nulla contro lo Stato“
 24. 24 Профил на Димократ
  Димократ
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#19:"benkovski11"]От индустриална и аграрна,страната се превърна в битак-батак.Ала за този плачевен резултат вината не е само в ЕС,а главно в нашенските политалабалисти,които си представяха "Швейцарията на Балканите" само с лилави крави и туризъм.[/quote]  Дано другарят Костов най-накрая получи каюта в централния софийски затвор за пъкления си план срещу България!!!

 25. 25 Профил на Димократ
  Димократ
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#8:"elevation04"]Основнат причина за това положение е престъпното управление на тези държави, като и безумното щедро и безконтролно получаване на благинки от общата хазна на ЕС.
  [/quote]


  Олигарсите създадени по времето на Иван Костов оглозгаха и нарязаха на скраб малкото, което беше останало от икономиката на България.

 26. 26 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 739 Весело

  [quote#17:"Димократ"]Трябв да се забрани на псевдо-журналисти, които не са напускали пределите на щата си да пишат за страни, които не могат да намерят на картата[/quote]
  -Па то и много от политиците им са като такива журналисти.
  От Dnes.bg:"Сара Пейлин, която беше кандидат за вицепрезидент на предните президентски избори, отново прикова погледите върху себе си само преди дни, след като призова САЩ да бомбардират Чехия в отговор на атентата по време на Бостънския маратон. Оказа се, че палавата републиканка не е от най-умните, след като здраво обърка Чехия с Чечения."

 27. 27 Профил на Димократ
  Димократ
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#26] от "benkovski11":


  Това можеше да бъде смешно, ако не беше трагично! На фона на тая политическа лелка, Рапона изглежда като нобелов лауреат!

 28. 28 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1202 Разстроено

  До коментар [#8] от "elevation04":
  Лошото жизнено равнище в Източна Европа и в частност България поради членството в ЕС е вярно точно толкова , колкото и че Гърция е в икономическа криза защото е членка на ЕС.
  Тези неща се случват, не поради , а въпреки членството е ЕС. "

  -Съгласен съм.+++++++
  България загуби много години развитие от последното си управление на некомпетентни,но амбициозни егоисти.

 29. 29 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#18] от "СкакаУец":

  Сигурно тогава си спомняш и че "комунизмът е неизбежен".

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 30. 30 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#28] от "dedo pepo":

  Хе хе, не е точно така. Въпросните некомпетентни и амбициозни егоисти са специално селектирани и финансирана от западните фондации от типа на Конрад Аденауер и Ханс Зайдел и западните посолства. На практика партия ГЕРБ бе родена с такова финансиране. Затова и западните интереси са свещенна крава в България въпреки че са за сметка на българските такива.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 31. 31 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#29:"Bulgarische Motoren Werke"]Сигурно тогава си спомняш и че "комунизмът е неизбежен[/quote]

  помня всичко.......

  лошото е , че психиката на човек
  не е като HD на компютъра-

  Формат,преинсталация и всичко отначало

  осъдени сме да сме "крокодили" ........

  колкото повече потъваме-
  толкова по-големи усти отваряме

  спечелете 6+1 от сдото...то
 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#4] от "Земляк":

  Да поумнеем и да почнем да разбираме как действа ЕС.

  ЕС не е източник на безплатен обяд и милостиня. ЕС е един клуб на държави, които го използват като инструмент. Едни се справят по-добре и печелят от този инструмент. Други като нас си мислят, че ЕС автоматически ще им налива манджа в гърлата и се чудят що не се получава

  От ЕС могат да се извличат огромни ползи, ама трябва някой с акъл за тая работа. А на нашите ширини, такива няма. Нито горе, нито долу, както ще се види на предстоящите избори

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#31] от "СкакаУец":

  Крокодила е едно от най-древните и пригодени за оцеляване животни

 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#2] от "appen 13":

  Само дето членството в ЕС може да бъде поставено едва на 4-то или 5-то място по значимост, като причина за повишаването на цената на тока.
  Аз бих ги класирал така:
  1. Желанието на министъра на финансите да си пълни хазната от печалби в БЕХ.
  2. Подписани неизгодни договори за различни мощности през годините в т.ч. Мариците и АЕЦ Белене.
  3. Не осъществен контрол при регистрацията на нови мощности ВЕИ, както и допуснати и не навреме корегирани грешки в ценообразуването.
  4. Не осъществен контрол на ДКЕВР върху дейността на ЕРП-тата.

  И тука някъде следва произтичащото от членството ни в ЕС задължение да имаме някакъв процент електричество от ВЕИ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  "Искаме да сложим всички елементи на масата, дори и някои от тях да звучат като политическа научна фантастика днес"....ЕК не се ограничава в границите на общественото мниение и със сигурност ще премине и по Ламанша

 36. 36 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#28:"dedo pepo"]-Съгласен съм.+++++++
  България загуби много години развитие от последното си управление на некомпетентни,но амбициозни егоисти. [/quote]

  Някак си пропускаш, че същото това "управление на некомпетентни, но амбициозни егоисти" ставаше под благия поглед и с пряката помощ на Берлин и германската колониална администрация в Брюксел. А пък последните 4 години ни управляваше криминално-политически сбирщиняк, който беше събран, финансиран и промотиран на балканските des Untermenschen, от германската нео-колониална фондация "Ханс Зайдел", позаинтересувай се, кой е главния политически и пропаганден консултант и спонсор на мутро-герб, както и на клоунската групичка около Пръмова-Кунева. Ще бъдеш доста изненадан....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 37. 37 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 833 Любопитно

  И какво излиза,че според някои съфорумци,през 90те сме били по-добре??? Това че имаме крадливи политици и некадърни администрации,че милиарди евро остават неусвоени,че българските "корпорации" инвестират в бетон вместо в производства, които могат да бъдат пласирани на най-големия богат пазар в света / свободен за нас,източноазиатците се избиват да се докопат/ ,всичко това няма значение за някои форумни "корифеи".....

  ThePirinEagle
 38. 38 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#30] от "42":
  +++++++++++++++++++++++++++
  Извинявай, изпревари ме, и то доста удачно. Жалко, че мнозинството от сънародниците ни, не обичат да виждат ОЧЕВАДНИТЕ НЕЩА и най-много мразят да събират 2+2. Явно това силно ги затруднява и предпочитат да бъдат наивно и глуповата медийно стадо, което пък е идеално за обир и манипулиране....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 39. 39 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#2:"appen 13"]Упоритата изолация на източноевропейските държави (включително на България) от Русия води до загубата на важен пласментен пазар и източници на инвестиции,[/quote]
  ХаХАХаХА
  Абе Р.Овч. ти ли бил?!

 40. 40 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#2] от "appen 13":

  КОТТЪН е "наш" т.е ваш "тинк танк" отдавна другаруващ с кремълската и гебешна номенклатура и хранещ се в голяма степен от копанката им. Еуразиа груп и те са от същата боя но ужким бизнес наклон повече. Не търси под вола теле. Грешки има но всеки според акъла и степента си на развитие се старае да ги оправя. От Русия никой изкуственно никого не е изолирал. Друг въпрос е в условията на свободния пазар на кой си му нужен там. Който умее и си е опекъл нещата е там, който върти сакмо нашенски пинизи с нашенски другаре също си е на мястото, което си е заслужил ....Диалектика и бизнес кво да праиш.

 41. 41 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#19:"benkovski11"]развитите страни,особено за автомобили и дрехи втора и трета употреба.[/quote]

  Явно още си харесваш москвича.

  [quote#19:"benkovski11"]Намаляването на броя на селскостопанските животни "съперничи" с демографската криза. Почти няма машиностроене и металургия,нито уранодобив,химическа,текстилна,шивашка и друга промишленост.[/quote]

  Тук си прав,най вече за животновъдството.Другите сфери си имат обективни причини за проблемите,които ако махнем булото на носталгията са пределно ясни.

 42. 42 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Каквото и да се променя в Лисабонския договор, то трябва да се съгласува и одобри от бг гражданина с Референдум.

  Страдаме от хронична липса на далновидни държавници.Те са нещо,което не сме виждали от десетилетия.
  Дори и да излезем от ЕС с тази криминогенна държавна структура,нямаме шанс да сме нормална държава.Несъответствията са във вътрешната ни среда.Сами трябва да си решим проблемите и да си почистим кочината.
  В крайна сметка външната среда е един микс от интереси,в който ние трябва да лавираме според собствената си изгода.
  Ама ние нямаме толкоз акъл.На нас ни дай да си назначаваме спасители и божества.
  ПОд вола теле, няма смисъл да търсим.
  Сами сме си виновни.

 43. 43 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Илюмината ви казва, че ще се забърза процедурата за отпадането на всякаква суверенност на отделната държава,и централизация на властта но май не го разбирате

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 44. 44 Профил на vasilaki49
  vasilaki49
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "ЕС трябва да уважава основния принцип - принципа на превъзходството на националното измерение в политиката. ЕС трябва да позволи на държавите членки да дадат социалните блага, които гражданите им искат", ...
  Ето, това е трезво мислене! Премахване на ограниченията за прилагане на методи за постигане на националните приоритети. А национален приоритет на всяка държава е благоденствието на нацията, на народа си. Данъците плащат поданиците, данъци се плащат на основата на заработката на жизнено необходимите средства за труд. Няма как да да се противопоставим на "сивата икономика" без да създаваме реални условия за развиване на бизнеса на светло. И общо Европейската политика, и местните държавнически политики са настроени само и единствено само да събират данъци, без да се съобразяват от къде идват средствата за плащане на данъците. Платил 10% върху заграбеното и всичко изтръгнато от залъка на народа става законно. Заработването на насъщния в сивата икономика се преследва от закона, а заграбеното от търгашите се узаконява само с 10% данък. Имахме си министър 10%, сега имаме Държава 10%. Защо ни е офшорна зона, като си имаме "Десет процентна зона". Приоритет на всяко правителство е благоденствието на нацията. Когато има за всички, тогава има и за грабене. Малко по-малка е степента на грабеж, но е за по-дълго време, ако не и за вечно. Първоначалното натрупване на капитали при възраждащият се капитализъм не предвещаваше друго, освен пладнешки грабеж. Но до кога? Не свърши ли изпирането на "мръсните и червени" пари за да се нормализира икономиката. До кога ще консумираме боклуците на света. Пита ли се някой защо нито един държавник за тези двадесет години не се поинтересува от къде идват средствата за доставка на двадесет годишни меса и други изхвърлени от държавните резерви негодни продукти. Защото са техни! За да се промени икономическият климат в България, трябва да се отстранят улегналите се политици с млади и не обвързани са бившите политически пристрастия лица. А за да се сменят оградените с власт политици може само с Европейска намеса. И ТЯ идва! Все още прощъпулква, но непоклатимо се приближава. Ваш Петров

 45. 45 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Барозу: Политическата научна фантастика може да стане реалност
  ...........
  Мерси. Стига, че ни натресохте икономическата научна фантастика като реалност.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." - Шопенхауер
 46. 46 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1007 Весело

  [quote#19:"benkovski11"]нашенските политалабалисти,които си представяха "Швейцарията на Балканите" само с лилави крави и туризъм[/quote]
  Проблемът е, че швейцарски лилави крави не виреят покрай български червени говеда...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." - Шопенхауер
 47. 47 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  След поражението си в Студената война Източния блок бе подложен на режим на "репарации" от страна на победителя. Всички ресурси трябваше да бъдат предоставени на Запада, а територията - опустошена почти по тактиката на "изгорена земя" - на Западът не му трябваше конкуренция. Политическата върхушка от всякакъв цвят бе купена с "10%", съдействайки за осъществяването в дело на режима на репарации, в който фактически се оказаха Източните страни.
  Разбира се, най-пострадали във всичко това се оказаха народите на тези страни. Междувременно черпейки с пълни шепи от създаденото и построеното на Изток, Западът процъвтяваше както никога досега, ставайки привлекателен избор и "модел" за подражание в Източния блок. За съжаление, днес, 20 години по-късно обстановката е различна. "Големия пладнешки обир" свърши, плодовете му потънаха в търбусите на върхушките, а населението се оказа с презен корем, безработица, унищожена икономика и дълбоко насадени на подсъзнателно ниво пропагандни клишета, които управляващите всеки път извикват като скелети от гардероба, за да плашат тези наивници, които не могат да прогледнат и осъзнаят ставащото, с несъществуващи, дори да допуснем в някой случаи съществуващи "комунисти и ченгета", а всъщност купени по един или друг начин червени, зелени, жълти, сини и каквито още искате продажници. Дори призивът "Да забравим старото" обслужва същия интерес, та нали паметта за случилото се и осъзнаването му са това, което наричаме "човешки опит".

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK