Световните медии: България е заплашена от нова политическа криза след изборите

Според голяма част от световните издания България е заплашена от политическа криза след изборите

© Reuters

Според голяма част от световните издания България е заплашена от политическа криза след изборитеМедиите в Европа, САЩ и Русия коментираха и информираха за резултатите от парламентарните избори в България, предаде БТА. Произведените вчера предсрочни парламентарни избори в България отиват към оспорван финал, пише Би Би Си.


Според проучванията на общественото мнение десноцентристката партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов има лека преднина пред социалистическите си съперници. Перспективата да не бъде излъчен ясен победител породи опасения от парламент без мнозинство и още по-голяма политическа нестабилност в най-бедната страна от Европейския съюз, отбелязва на своя сайт британското обществено радио и телевизия.


Периодът преди изборите беше белязан от апатия на избирателите и твърдения за измами. Ако резултатите от проучванията екзит пол са верни, ГЕРБ няма да има мнозинство в новия парламент. За да състави правителство, тя ще се нуждае от подкрепата на останалите три партии, които според допитванията влизат в парламента, а те вече се обявиха против нов кабинет начело с Борисов, посочва Би Би Си.
Германското международно обществено радио "Дойче веле" също отбелязва, че проучванията екзит пол отреждат вероятна победа на десноцентристите. Никоя партия обаче, изглежда, няма да получи мнозинството, необходимо за съставяне на самостоятелно правителство.


ГЕРБ отстъпи властта през февруари на фона на протестите срещу бедността и корупцията. Новият, но слаб мандат вероятно ще постави отново партията в трудна позиция както пред останалите партии, така и пред обществото, посочва "Дойче веле".


Германското радио пише, че демонстрантите, изглежда, ще излязат отново по улиците заради изборните резултати. Рейтингът на политическите ръководители беше нисък още преди гласуването, а избирателната активност беше най-ниската в посткомунистическата история на България – само 53 процента. Лидерите са подложени на натиск да преодолеят своите различия и да съставят бързо ново правителство.


Американската агенция "Блумбърг" също пише, че според проучванията екзит пол бившата управляваща партия ГЕРБ не е спечелила мнозинство на предсрочните парламентарни избори в най-бедната държава от ЕС.


Лидерите на първите две партии, които влизат в парламента - ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев

© Reuters

Лидерите на първите две партии, които влизат в парламента - ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Сергей Станишев


България беше хвърлена в хаос през февруари от протести срещу мерките за икономии по подобие на тези в цяла Европа. Следващият кабинет трябва да скалъпи една коалиция, която да повиши икономическия растеж и да продължи бюджетните съкращения, след като безработицата се увеличи до осемгодишен максимум и съпътствани от насилие протести срещу бедността, корупцията и високите сметки за комунални услуги принуди премиера Бойко Борисов да подаде оставка на 20 февруари, отбелязва агенцията.


Анализатори очакват като най-вероятен резултат от изборите един парламент без мнозинство и предупреждават, че това може да доведе до повтаряне на демонстрациите отпреди няколко месеца.


"Вашингтон пост" също пише, че ако прогнозите резултати от проучванията екзит пол се оправдаят, то липсата на явно мнозинство на някоя от двете водещи партии може да задълбочи политическата и икономическа нестабилност в бедна България. Вестникът също описва опита на десетки гневни граждани, скандиращи: "Мафия!", да нахлуят миналата нощ в пресцентъра в НДК, преди да бъдат отблъснати от кордона полицаи.


Печатното издание посочва, че според мненията на няколко български политолози много трудно може да бъда съставено стабилно правителство, като някои от експертите твърдят, че скоро ще има нови избори. В материала си "Вашингтон пост" отбелязва, че предизборната кампания в България е била съпътствана от скандали като тези за незаконните подслушвания от МВР, разговора между Борисов, софийския градски прокурор и заподозрян в корупция бивш министър или "допълнителните" 350 хиляди изборни бюлетини, открити от прокуратурата в една печатница.


"Вашингтон пост" също припомня, че седем години след влизането си в ЕС България остава най-бедната страна в съюза с най-ниска средна заплата, безработица от над 12 % и 22% от населението под прага на бедността. Припомнят се и няколкото случаи на самозапалвания. В кореспонденцията от София се посочва също, че опасенията от изборни измами наложиха разполагането на 250 чуждестранни наблюдатели и провеждането на паралелно преброяване от австрийската агенция СОРА.


Световните медии: България е заплашена от нова политическа криза след изборите

© Stoyan Nenov, Reuters


"Ню Йорк таймс" набляга на ниската избирателна активност, като отбелязва, че е надделяла апатията. Някои българи смятат, че вялото участие в изборите се дължи на това, че масовите протести през зимата не доведоха до реална промяна въпреки големите очаквания, посочва вестникът.


След описание на съобщенията от събота за операцията на прокуратурата и ДАНС в печатницата в Костинброд нюйоркският вестник подчертава, че обвиненията за изборни измами не са непознати в България. Откакто от 2007 г. страната е член на ЕС Европейската комисия многократно е отправяла критики към нея заради пропуски в съдебната система и неуспешна борба с корупцията, пише "Ню Йорк таймс".


Предварителните резултати от произведените в неделя предсрочни парламентарни избори в България показаха, че нито една от двете водещи партии не е получила достатъчно силен мандат, за да управлява сама или за да състави здрава коалиция, пише вестник "Уолстрийт джърнъл".


Американският ежедневник коментира, че резултатите от изборите по всяка вероятност ще удължат политическата нестабилност в най-бедната страна членка на ЕС. Не е ясно колко дълго ще отнеме съставянето на новото правителство, посочва вестникът. Очаква се обаче новият парламент да е по-малко раздробен, отколкото се смяташе преди.


Повторното съставяне на едно оглавявано от Борисов правителство би било непопулярно сред голяма част от населението, коментира "Файненшъл таймс". При условие обаче че и двете основни партии, ГЕРБ и БСП, не спечелиха мнозинство, анализатори предупредиха, че изборната аритметика може да направи трудно за всяка от тях да формира работеща коалиция, което потенциално да доведе до продължителна нестабилност и евентуално до нови протести.


Вестникът споменава накратко скандалите през предизборната кампания, като според него те са засилили разочарованието и от двете водещи политически сили.


Световните агенции припомнят, че България е най-бедната страна от ЕС. Снимката е от репортаж на АП от Перник в изборния ден

© Associated Press

Световните агенции припомнят, че България е най-бедната страна от ЕС. Снимката е от репортаж на АП от Перник в изборния ден


Френският "Либерасион" посвещава специална статия на постоянните обвинения на опозиционната партия БСП към ГЕРБ за изборни измами. Вестникът описва случая с намерените 350 хиляди изборни бюлетини в печатницата в Костинброд, като подчертава, че прокуратурата е установила, че те не са технологичен брак.


Лондонският "Дейли телеграф" констатира, че напрежението се повишава, тъй като няма излъчен ясен победител. Вестникът припомня, че три месеца преди тези избори в страната се състояха най-големите от години насам улични протести, които принудиха правителството на премиера Бойко Борисов да подаде оставка.


"Дейли телеграф" отбелязва, че изравнените позиции след вота правят невъзможно предвиждането, че ГЕРБ ще може да състави коалиция с "Атака". Вестникът припомня, че тази партия е подкрепяла управляващите през миналия парламентарен мандат, но после се е обърнала срещу тях. Цитирано е изказването и на лидера на националистите Волен Сидеров, че "Атака" няма намерение да се обвързва отново с ГЕРБ.


През изборната нощ бившият премиер Бойко Борисов не направи изявление, отбелязва "Дейли телеграф", като привежда призива на социалистическия лидер Сергей Станишев всички партии без ГЕРБ бързо да съставят коалиционно правителство. Вестникът цитира мненията на български политолози, че неясният изход от вчерашните избори в България може да доведе до повторение на протестите срещу бедността и корупцията. В края на материала се съобщава за сблъсъка между полицията и група протестиращи, опитали се да нахлуят в националния изборен пресцентър в София.


Много от медиите коментират и протестите пред НДК след края на изборния ден.

© Reuters

Много от медиите коментират и протестите пред НДК след края на изборния ден.


Руската преса е "скандализирана"


Вчерашните парламентарни избори в България бяха "сред най-скандалните" или "едва ли не най-скандалните" през последните години в страната, отбелязват руски вестници. Експерти наричат вота дори "най-скандален в най-новата история на България", твърди интернет вестникът "Нова политика".
През цялата предизборна кампания "войната на компроматите" не спря, а в "деня на мълчанието" (...) служители на реда откриха стотици хиляди неотчетени бюлетини, готови за разпращане по изборните секции", пише изданието.


Този "последен скандал потресе България", пише "Росийская газета". Московският официоз отбелязва и пропуски, свързани с прозрачността на изборния процес. "Независимо от международните правни норми имаше откази да се допускат в секциите представители на медиите. Например снимачната група на телевизия "Русия 24" и кореспондентът на ИТАР-ТАСС не бяха допуснати в софийска секция, без да се обяснят причините", заявява всекидневникът.


Заради близките резултати на водещите партии "перспективите за формата на държавното управление са доста мъгляви"; тези политически сили "не са в най-добри отношения и вече звучат опасения за поредни "предсрочни" избори до няколко месеца", се казва в материала.


Недоволни българи протестират по улиците, констатира и "Вести". "Стотици демонстранти атакуваха полицейските кордони - обсипваха стражите на реда с камъни и яйца, викаха лозунги срещу управляващата партия ГЕРБ", пише изданието.


Мъж гласува в секция в София

© Stoyan Nenov, Reuters

Мъж гласува в секция в София


Според него появата на коалиционно мнозинство в българския парламент зависи в момента от ръководството на ДПС начело с Лютви Местан и от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Радикални промени няма и предварителните резултати сочат, че в парламента влизат същите партии, както преди. Само се промени балансът на силите - това добавя повече неяснота, обобщава "Вести" и също не изключва нови избори до месеци в България.


"Известия" отрежда решаваща роля на ДПС, заело трета позиция в изборите по досегашни данни. Тази партия представлява интересите на турското малцинство в България; когото избере за коалиционен партньор - ГЕРБ или БСП, "той ще си гарантира мнозинство в парламента и ще получи възможността да формира правителство", пояснява всекидневникът.


"Турската партия не е идеологически ангажирана, а действа въз основа на свои, чисто прагматични интереси, затова социалисти и десноцентристи имат равни шансове да я привлекат на своя страна", коментира пред него Павел Кандел, шеф на центъра за проучване на етнополитически конфликти в Института за Европа към Руската академия на науките.


Позициите на турската партия засилва според него и фрагментираното политическо поле в България - "в изборите участваха цели 38 партии и 7 коалиции, абсолютно различни помежду си", отбелязва той.


Никой от победителите не ще може да сформира еднопартийно правителство, изтъква и "Новие известия". "Българските избиратели са твърде уморени от кухите, неизпълнени обещания на политиците, за да подкрепят само една сила. А и самите политици не горят от желание самостоятелно да поемат отговорността за решаването на много трудните икономически задачи", посочва руският вестник.


Според много от световните издания изборите са били помрачени от скандалите преди тях.

© Reuters

Според много от световните издания изборите са били помрачени от скандалите преди тях.


Балканите коментират българските избори


"Изборите няма да решат скоро кризата в България", пише в заглавие вестник "Нова Македония". Двете най-големи български партии са с изравнени позиции и най-вероятно няма да формират лесно коалиционно правителство след предсрочните парламентарни избори. Това ще означава продължаване на политическата криза в България, допълва "Нова Македония".


"Скандал в България - задържани 350 хиляди фалшиви бюлетини", пише вестник "Вечер". Гражданите на България с право на глас вчера гласуваха в предсрочни парламентарни избори, които бяха насрочени след оставката на правителството на Бойко Борисов през февруари, инициирана от масови граждански протести срещу поскъпването на електрическата и топлинната енергия и корупцията в държавата.


В голяма степен мръсната предизборна кампания мина в сянката на аферата с подслушването на много водещи политици, както и на шестте случая на самозапалване, от които три бяха съпътствани с изтъкване на политически искания, а при другите три като мотив бяха изтъкнати отчаянието и бедността, пише "Вечер".


Изборите в България - "политически рефус", вотът е преминал в обстановка на напрежение, известява вестник "Имерисия". Избори-дерби под знака на страх от инциденти и сблъсъци, посочва изданието в друга публикация. Малко след изборите над България броди двоен призрак - на правителствена безизходица и на нова вълна от насилствени демонстрации, прогнозира всекидневникът.


Резултатът от парламентарните избори в България е възможно да потопят страната в политическа безизходица, извежда в подзаглавие оценката си за вота вестник "Вима", като припомня, че урните са били отворени на фона на растящи съмнения за фалшифициране на вота.


Въпреки оставката на правителството, която премиерът Бойко Борисов беше принуден да подаде под натиска на масови демонстрации срещу бедността и мизерията на българите, въпреки скандалите с подслушванията и 350-те хиляди фалшиви бюлетини ГЕРБ излезе първа партия на вчерашните избори с разлика от три до пет процента пред лявата "Коалиция за България", в която ръководеща сила е БСП, обобщава вестник "Та неа".


Световните медии: България е заплашена от нова политическа криза след изборите

© Associated Press


Под заглавие "Изборите свършиха, протестите продължават" турският вестник "Хюриет" отбелязва, че според неофициалните резултати от проведените вчера парламентарни избори в България четири партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака", са прескочили 4-процентовата бариера и влизат в парламента. "При около 46 на сто избирателна активнос, ГЕРБ води, но нито една партия не спечели мнозинство за съставяне на правителство, поради което България я очаква политическа несигурност", посочва изданието.


Вестник "Сабах" отбелязва, че ДПС влиза в парламента с получените около 10% и допълва, че в България се очертава вероятността да се състави правителство на малцинството, в което ДПС ще има ключова роля. "Сабах" посочва, че ДПС успя и на тези избори да запази позициите си на трета водеща сила.


Анадолската агенция отбелязва, че в Бурса в деня на изборите е имало натрупване от хора за гласуване, което предизвикало напрежение поради това, че се е налагало хората да попълват декларации на място. Това наложило прехвърляне към други избирателни секции.


"Дясноцентристката партия на бившия премиер спечели изборите, но политическата криза не е свършила", посочва вестник "Адевърул". "Предсрочните избори в България бяха белязани от опити за злоупотреби", пише вестник "Евениментул зилей". "Българите гласуват на Томина неделя, но вече нямат доверие на политическата класа", отбелязва вестник "Журналул".


"Предсрочни избори, злоупотреби, корупция и незаконни подслушвания" - това е менюто на парламентарните избори на юг от река Дунав, пише вестник "Ромъния либера" в материал под заглавие "Как се крадат избори в мафиотска държава като България". Авторът на статията Кристиан Къмпяну посочва, че независимо от резултата от вота България ще остане под бремето на един "мафиотски режим", както показвало проучване от миналата година на фондация "Карнеги Ендаумънт фор Пийс" (Carnegie Endowment for Peace).


Световните медии: България е заплашена от нова политическа криза след изборите

© Stoyan Nenov, Reuters


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Хипотеза: БКП играят на изборите и печелят 20%. Дали ЕС няма да си помисли, че тука става нещо извън техния контрол и няма ли да поемат юздите по пътя на излизането от кризата и дали за няколко години няма да станем Швейцария или Германия на Балканите?!?!?!?

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Патова ситуация за съжаление.

 3. 3 Профил на Георги Танев
  Георги Танев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Имам усещането, че всичко в тази статия е измама - разбира се писана в техните медии - чужбина.

 4. 4 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Честито !!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Световните медии: България е заплашена от нова политическа криза след изборите [/quote]
  Да, и освен това я чакат и нови избори. Че правителство май няма да видим от новоизбраните.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 488 Весело

  Избори до дупка, писна ми да ги гледам тези плужеци!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5371 Неутрално

  България е СПолетяна от СПольука.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1129 Весело

  Снощи седяхме на първия ред, гледайки театрална постановка "Как се разбраха големите партии"

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 12. 12 Профил на lao
  lao
  Рейтинг: 434 Неутрално

  България е заплашена от криза на елементарното социално образовани, като това да знаеш кое е добро за теб и за другите!
  България е в тотален морален колапс, при положение, че огромната част от гласоподавателите решиха да гласуват за хора прокарвали незаконни и противоконституционни политики, наредби, закони.
  Морален колапс, белязан и от фактът, че огромното мнозинство предпочете да гласува за доказани престъпници и престъпни организации каквито са борисов, цветанов и герб, станишев, орешарски, овчаров, петков, гущеров и цялото ръководство на бсп и дпс и атака - между другото всички тези организации финансирани, кадрувани и управляване от различните крила на Държавна Сигурност!

  Да ви е честито!
  И ако не оправдавам, убийствата/разтрелите/взривовете на корумпирани политици, магистрати и ченгета, то когато те започнат, няма да се изненадам въобще, ама грам!
  Защото "магарето'' търпи само определено количество, а за огромно съжаление на всички ни, след такива актове, няма да има връщане назад!

 13. 13 Профил на lao
  lao
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "georgitanev":

  А не можа да почувстваш, че 95% поне от медиите у нас лъжат, мамят и манипулират години наред, дотолкова, че да гласуваш за ДСБ - предполагам!

 14. 14 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Програмата на СВОБОДНИЯ НЕ-ПОЛИТ-ВЕРБУВАН ТАЛАНТ-БЪЛГАРИН!
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.


  НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА РЪКОВОДСТВАТА СИ НЕ ОТ ТРОИЧНИТЕ НИ КУЛТ-ГРУПИРАНИ АМАТЬОРСКИ-УВЛЕЧЕНИЯ; (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), А ОТ СРЕДАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС!
  НЕКА КОНСТИТУЦИОННО ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНЯВАЙКИ НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯ КУЛТОВ СЕКТОР,(ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), ДА СЕ МЕШИ В ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНЯЛНИ ДЕЛА, КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ПРОМЯНА И НА СВЕТА!

  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩА АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  НИЩО, АМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ АМАТЬОРЩИНАТА НА КУЛТ-ПАРТИЙНИТЕ САМНОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛИТ-ГРУП УЗУРПАТОРИ.
  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 15. 15 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Яд ме е за "България на гражданите" на Кунева...трябваше да има разум в парламента. Сега ще се избият вътре тези лумпени...какви закони? Какви мерки ще вземат за нас, гражданите? Какъв контрол на ДКЕВР....Жалко..

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  Бойко Борисов се е скрил вдън земя, очаквам ДАНС да го обяви за общодържавно издирване.

  Вероятно очаква оферта от Волен Сидеров: Не на американския неоколониализъм, не западните централи, да на Русия, Камбоджа, Севеирна Кожрея и Виетнам (ама на Хо Ши Мин).

  В Европейската комисия трескаво дописват Лисабонския договор с клауза за изключване на държава, чието население не може да събере усреднено 70% айкю.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#12] от "lao":
  И при всичко това, нито дума за Реформа в системата на политическото ни общуване...

 18. 18 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Разстроено

  "Вашингтон пост" също припомня, че седем години след влизането си в ЕС България остава най-бедната страна в съюза с най-ниска средна заплата, безработица от над 12 % и 22% от населението под прага на бедността"

  Има ли оценка от "Вашингтон пост" как се наричат граждани, които, изпитвайки на гърба си изброените в цитата блага, избират да бъдат управлявани от абсолютно същите хора, както в последните мизерни седем години?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 19. 19 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#9] от "Enchev,Iliya":

  Чолаков стига с тия несвързани речи, заболя ме главата да ти чета криптограмите

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 20. 20 Профил на my_dnevnik
  my_dnevnik
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Краденето на избори е между политическите партии, има една друга кражба която трябва добре да се осъзнае и това е кражбата на властта от нейния суверен- българския народ. Тази кражба стана благодарение на старите муцуни които не разбират, че са компрометирани и народът не ги желае. Не случайно тези избори бяха спечелени от хората които се отказаха да гласуват, което колкото и да е парадоксално е основанието да се разбере кризата. Ако не бъдат зачетени тези условия на кризата дори и след нови избори кризата ще си остане и от криза предизвикана от и за властта на политическите партии ще премине в криза на суверена т.е. криза в която на политическата сцена ще могат да се утвърдят само политически партии които не са управлявали до сега и предлагат ясно бъдеще на българския народ. Това бъдеще е зависимо от икономически, а също и от политически фактори. Тъй като политическите фактори до сега не направиха нищо, то следващите ще трябва ясно и точно да се заемат с проблемите с бедността, които са създадени от досегашните некадърници. Възможно е да се потърси и наказателна отговорност от някои нагли политици които се бяха самозабравили и действаха като организирана престъпна група.
  В икономиката първото което трябва да се направи е "Закон за защита на държавата" където ясно и точно да се определи, че износът трябва да превишава вносът във външнотърговските отношения, трябва милиардите откраднати от приватизацията да се върнат и др.

 21. 21 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  " Как се крадат избори в мафиотска държава като България" супер точно определение на комшиите на север от Дунав - май им е познато, нали сме от едно ком. котило мамка му ...

  Мойто скромно опрделение за случващото се у нас, е че народа свалил преди два месеца батя си Бойко и избрал го отново наред с другите червенуги , го тресе/ клати яко Стокхолмски синдром - как не им писна все същото клатене, хабер нямам... Приятно ви клатуркане, господа "другари" - жалко за мокрото дето пак ще гори покрай сухото. Голям зарар, голямо нещо - ЯЗЪК, но заслужено !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 22. 22 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#21] от "Варна":

  Утре сформирам новото правителство, мишенити са ясни - по неколко мишки от сека партия и хоп- имам си ново "мнозинство", нал си спомняти ония, дет ги "купих" за пшървия мандат? така, че - заслужен фтори мой мандат! Защото сам най-великият, най-способният политик и държавник, който не се е срещал никъде досега по света! Акъла им зех и на световните и на космическите агенции

 23. 23 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#18] от "etty1":
  Е, оценка на Вашингтон Пост може и да няма, ама то туй патологично състояние си има медицинско име . Стокхолмски синдром е задрусал та пушек се вдига късопаметния и доста изостанал информативно и в развитието си български народ, да ме простят изключенията..

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 24. 24 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ситуацията отдавна е "патова".

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
 25. 25 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 431 Неутрално

  [quote#22:"Култура ми Бойко"]Утре сформирам новото правителство, мишенити са ясни - по неколко мишки от сека партия и хоп- имам си ново "мнозинство[/quote]

  Много си прав! Така деистват....

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK