Брюксел очаква новият председател на ДАНС да отговаря на условията за почтеност и качества

"Противоречията около избора за ръководител на ДАНС илюстрират необходимостта от реформа. Тя показва нуждата от политики и процедури, които да вдъхнат доверие на българския народ", посочи Еврокомисията.

© Георги Кожухаров

"Противоречията около избора за ръководител на ДАНС илюстрират необходимостта от реформа. Тя показва нуждата от политики и процедури, които да вдъхнат доверие на българския народ", посочи Еврокомисията.Демонстрациите в България през уикенда показват отново дълбокото безпокойство в българското общество за правовата държава, заяви Европейската комисия.


"Противоречията около избора за ръководител на ДАНС илюстрират необходимостта от реформа. Те показват нуждата от политики и процедури, които да вдъхнат доверие на българския народ. Компетентността е ключов фактор в определянето на това кой ще ръководи българските усилия в тези ключови области", продължава изявлението.


Еврокомисията взима под внимание, че представеният миналата седмица кандидат е декларирал намерението си да се оттегли и очаква окончателно назначеният човек да покрива необходимите условия за качества и почтеност.
Механизмът за сътрудничество и проверка дава на еврокомисията възможност да следи и подкрепя процеса по прилагането на реформата в правосъдието и борбата с корупцията и организираната престъпност в България, посочват от Брюксел.


Комисията остава ангажирана да продължи да работи тясно с българските власти за постигането на дълготрайни реформи. Според изявлението председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще предаде това послание на премиера Пламен Орешарски.


Говорителят на Брюксел Оливие Байи обаче заяви, че планираната за петък среща между двамата е в програмата на Барозу, но не е потвърдена.


Говорителят Марк Грей допълни, че назначенията на високи постове в България изискват процедура, основана на прозрачност и откритост, обърната към качествата на кандидатите. Това сме заявявали многократно в докладите по механизма, уточни Грей, цитиран от БТА.


Очевидно в България е в ход процес, няма да коментираме отделни случаи, но всичко това показва важната роля на прилагането на посочените критерии при определянето на ръководителя на ДАНС, заяви Грей. В отговор на въпрос той уточни, че засега не се предвижда доклад по механизма за нашата страна, който да предшества насрочената за декември тази година оценка на комисията за България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  бъдещият председател на ДАНС ще го избира друго правителство

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Дали ще се намери такъв?

 3. 3 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 418 Неутрално

  То и ние очакваме ама с мафиотите на власт това е невъзможно!

 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1314 Весело

  Освен да предлагат новородените да се заемат с това. Май самият Барозу до скоро нямаше забележки

 5. 5 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 418 Весело

  Брюксел, а когато Цецо подслушваше беше добре, защото той си е ваше момче и на американците.... Цуцко иначе чист като сълза..както и Бойко

 6. 6 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Има ли такъв в парламента ?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 7. 7 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#6] от "Count Grishnackh":

  Защо да е от парламента? Ако е от там няма да е компетентен със сигурност!

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 8. 8 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1834 Весело

  Този парламент може да избере с успех кмет на някое безлюдно село.

 9. 9 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#1:"mtmvb"б]ъдещият председател на ДАНС ще го избира друго правителство[/quote]

  И при друг закон, предвиждащ 10 години ИСТИНСКИ юридически стаж и указ на президента!

 10. 10 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  И ние очакваме същото, но вече не им вярваме!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 11. 11 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Значи няма да имаме шеф на ДАНС....

 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Щом ще е от шумкарски клан, няма как да стане тая работа.
  Брюксел да не се прави на ударена, много добре знае кой раздава картите в губернията на СССР.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Този път нека обсъждат по-дълго КАНДИДАТУРИТЕ за длъжността .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 14. 14 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бе то и ние това очакваме, но засега безуспешно.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  От това по-як шамар не мога да си представя .

  Брюксел тоя път оставя дипломатчиния тон от който нашите нагли комунисти не разбират и в прав текст казват, че Пеевски не е отговарял на критериите почтеност и качества

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Които и да са политиците на власт,те винаги ще се опитват да правят назначения на свои хора и затова трябва процедурите по кандидатстване и одобрени да се запишат изрично в законите и те да бъдат открити и прозрачни.

 17. 17 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Не само Брюксел, ние също, но...

  Вещица от Овнерог
 18. 18 Профил на Lowkey
  Lowkey
  Рейтинг: 418 Гневно

  Споделен статус - Georgi Kovachki: "Моля Ви прочетете писмото внимателно! Голяма част от фактите са от немското списание „Der Spiegel“.

  Защо беше това с Делян Пеевски?

  Тази седмица в европейският парламент, съвет и комисия се обсъжда така наречената Европейска наредба за разследване. Какво означава това?

  Съдия или прокурор от всяка страна на европейският съюз може да издаде заповед за арест и да определи мярка за задържане на всяко лице независимо в коя страна на ЕС то се намира или чий гражданин е той. Тази нова правова линия се основава на принципа на взаимната акцептация на институциите. Това означава, че ако един съдия или прокурор, например от Германия, издаде заповед за задържането на някого в България, това автоматично би трябвало да се изпълни от съответните служби без да е необходима преценката на български съдия. Ауууу.

  А кой са тези служби? Това, разбира се, е ГДБОП. Нали се сещате, че немският прокурор едва ли ще се заинтересува за откраднатата кокошка от комшията на баба Пенка в Пещера например.

  Едва ли има и начин да разбере за това.Това обаче, което със сигурност може да разбере, е за трансгранични престъпления на най – често добре организирани банди и олигарси. В този случай той се свързва не с полицията, а с борбата с организираната престъпност – ГДБОП. Логично!

  Съвсем “ случайно“ току – що тази ГДБОП мина към ДАНС, на която също така съвсем случайно за шеф беше предложен Делян Пеевски.

  Това означава следното. Ако немският прокурор реши да хване някого, не е необходимо да контактува с българският си колега или съдия, а просто да набере телефона на някого. На кого? Правилно! Телефонът е на шефа на ДАНС – Пеевски. Сега обяснявате ли си защо не можеше да е някой, на когото му „бъркаме през ръкавите„ както се изразиха в едно предаване. На този пост може да е само и единствено един от най – нашите. Никой друг. Затова беше всичко много бързо и грубо решено. Вече не е важно да се контролират български съдии или прокурори.Те губят значението си. По този начин се заобикаля цялата българска правосъдна система. Единственото, което остава, е физическото задържане от нашите власти.

  Сега може би ще кажете „ След като е задължителна съдебната или прокурорска заповед на немския колега, какво значение има кой е шеф? Изпълнявай и толкова!“

  Не съвсем. По информация на немското списание „Der Spiegel“ след като България и някой други страни преди три години възприемат принципно това решение, се стига до едно доста жилаво боричкане на мнения и се стига до лекото „ омекотяване “ на решението. „ Ние успяхме да въведем принципа на пропорционалност “ казва член на вътрешната комисия на европейският парламент. „ И постигнахме това, че действията (задържане) могат да бъдат отхвърлени ако се прецени, че не отговарят на националното право“ допълва още той.

  Кой ще е този, който ( първоначално) определя дали едно задържане отговаря на националното право? Разбира се, Пеевски. „Защо не? Та той е юрист! При това е шеф и на ДАНС! Той знае много добре! Ако той не знае, тогава правният отдел на ДАНС, ( на когото шеф пак е Пеевски, разбира се) “.
  Пак „съвсем случайно“ беше прието новият шеф на ДАНС да е задължително юрист. Интересен факт?

  Още по – интересно е, когато дойде моментът, в който една европейска заповед за задържане на чуждестранен съдия или прокурор не се изпълни „ поради несъвместимост на нашето законодателство“ с немското например. Кой е виновен?

  Президентът казва „Аз не назначавам шефа на ДАНС. Това е решение на Народното Събрание“ – пак „случайно“ наскоро прието решение. Чудесно извинение, защото това е колективна отговорност. Случайност? Наивност? Нищо подобно. Президентът участва също в играта и нека не се извинява с „ наивност“ и „доверие“. Всичко е много добре премислено и нека не си играем на деца.
  Политическа отговорност също не се носи, защото МВР остава също на „сухо“. Затова може би никой не се съпротивляваше истински на преместването на ГДБОП в ДАНС.

  Всъщност задавате ли си въпроса какво общо имаше ГДБОП с подслушването? Кое наложи преместването му? Според мен просто се използва суматохата.
  С две думи. За да се арестува някого от организираната престъпност и олигархия трябва нашата прокуратура и съд да го свърши. Както знаем, това не се случва вече 23 години. Невъзможно! Европа си измисля чудесен начин да заобиколи това с новата наредба за разследване. Затова обаче ние, както винаги, си измисляме начин и той е да го наречем „Делян Пеевски“ – първото и единствено звено между нашите служби и правораздавателната система на ЕС. Намерихме му цаката и този път. Смятам, че това е игра на всички. Президентът остава чист. Правителството, в лицето на МВР, също. А решението на парламента е колективно. Виновни пак няма. Олигархията е защитена. Всички остават „чисти“.
  Тази европейска наредба се очаква да влезе още тази година в сила. Затова се бързаше толкова и никой не си обяснява този уж самоубийствен ход. Нищо самоубийствено няма. Напротив. От гледна точка на престъпната олигархия е чисто спасение. Всичко е дълбоко премислено.

  Ако някой си задава въпроса „ Къде е заровено кучето?“, то то е тук. Но не заровеното куче трябва да се скрие. Този номер го знаят и те. Понякога това куче се заравя, за да се намери и да прикрие смърдящия труп отдолу. Кой ще рови по–надолу след като кучето е открито?

  Нека не позволяваме да ни правят на наивници. "

 19. 19 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Проблемът е че след тази издънка никой няма повече да вярва на коалицията БСП/ДПС/Атака. Просто хората ги удариха през пръстите и те временно се свиха като ранен звяр в леговището.

  Въпросът вече е ще има ли някой доверие в държавата ни след такъв срив на морала и човешките норми. Няма ли вече да гледат на нас като на една африканска държава управлявана от племенни вождове.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 20. 20 Профил на Vedrin Jeliazkov
  Vedrin Jeliazkov
  Рейтинг: 572 Весело

  "Говорителят на Брюксел Оливие Байи обаче заяви, че планираната за петък среща между двамата е в програмата на Барозу, но не е потвърдена."

  Това може би е първия публичен знак че съществува голяма степен на несигурност дали Пламен Орешарски ще продължи да бъде министър-председател до петък.

 21. 21 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#6] от "Count Grishnackh":
  "Има ли такъв в парламента ?"
  ...
  В парламента не виждам некой и за преседател на земеделска кооперация да става.
  пп: Аз лично горещо препоръчвам Йордан Бакалов. ..Знае и кътните зъбки на службите за сигурност, ..един от най-запознатите с тази доста ..замърсена материя. Извън политиката е още преди последните избори. Което също е голям плюс за тази работа. Според мен де.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 22. 22 Профил на Lowkey
  Lowkey
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #ДАНСwithme !!!!!! ВЛЕЗТЕ ВСИЧКИ ЧРЕЗ ХЕШТАГА!!!!!МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБМЕНЯ!!!! ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТИТЕ!!!!!

 23. 23 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Уважаеми господа от Брюксел, в България почтени политици няма, почтени чиновници (администрация) няма, почтени магистрати (съд и прокуратура) няма, освен това над 90% от населението се припознава в като някоя от мутрите, олигарсите или просто келепирджиите.
  В България под коруция се разбира, това ти да не участваш в далаверата, ако участваш всичко е наред!
  Така, че кой и как да изберем, ние не знаем как, обяснете ни моля.....

  ура и да живей!!!
 24. 24 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 983 Любопитно

  Стана това, от което се опасявах и което предполагах през цялото време от януари до днес, а имено че БСП и ДПС най-вероятно ще предизвикат криза в отношенията с ЕС. Очаквах подобно развитие, тъй като след падането на Тройната коалиция в ръководствата и на двете партии не бяха направени радикални, подмладяващи кадрови промени, които да доведат до нов политически манталитет и по-цивилизована управленска практика. В случилото се обаче има нещо, което не смеех и да допусна и това е скоростта, с която те постигнаха кризата в отношенията с ЕС, само за две седмици на власт... Затова: незабавна оставка на кабинета Орешарски, служебно правителство и предсрочни избори!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 25. 25 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Брюксел да си гледа корумпираната паплач, че е в пъти по-голяма от България и в пъти по прикривана от съда.

 26. 26 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  [quote#5:"nakazatelyat"]Брюксел, а когато Цецо подслушваше беше добре, защото той си е ваше момче и на американците.... Цуцко иначе чист като сълза..както и Бойко [/quote]Айде стига с тези Позитански легенди. Ако имаше доказателства за незаконно подслушване Цацаров досега да е разпънал Цветанов на кръст. Вместо това той го обвинява за "бездействие".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 27. 27 Профил на zapadug
  zapadug
  Рейтинг: 367 Неутрално

  То понеже от Брюксел лъхат само такива качества.

 28. 28 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#26] от "Nikolay UK":

  Комунетата са на принципа да повторят една лъжа 100 пъти и тя ще стане истина. Няма да престанат нито с това, нито с носенето на пари с чували с правителствения самолет и други позитански митове.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 29. 29 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 473 Весело

  =======================
  Комисията остава ангажирана да продължи да работи тясно с българските власти за постигането на дълготрайни реформи. Според изявлението председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще предаде това послание на премиера Пламен Орешарски.
  =======================

  Хаха няма как един дипломат да се изрази по-ясно. Дано да му предаде "посланието" възможно най-точно, че току виж се усетил да подаде оставка.

  =========================
  "...той уточни, че засега не се предвижда доклад по механизма за нашата страна, който да предшества насрочената за декември тази година оценка на комисията за България."
  =========================

  Ще извадят доклад доста бързо. Просто предпочитат да не се намесват директно в процес на сваляне на правителството.

 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":


  бъдещият председател на ДАНС ще го избира друго правителство"

  -Пак си се объркал.
  То ти друго не можеш.

 31. 31 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#4] от "ju.li":
  Май самият Барозу до скоро нямаше забележки"

  -Когато държавата се управляваше от мутри и милиционери,дали беше доволен?

 32. 32 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  До коментар [#31] от "dedo pepo":

  Не само, че беше доволен, а и ги подкрепяше, и им ходеше по мероприятията, и целуваше...

 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  Поредният и напълно заслужен червен картон за нашите управници!

 34. 34 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#33] от "bat_plamen":
  Тези от Брюксел са най-големите наивници,след като имат вяра и доверие на български комунисти-престъпници.Сегашните саморасляци от ЕС нямат нищо общо с тези политици от Запада,които изнесоха на гъррба си студената война.Тези наивитети оставиха без съдействие и натиск ,издевателствата над народа ни от комунистическите бандити.И ТОВА БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ от тяхна страна продължава .Срам за Европа,ЕС и тяхната безотговорна демокрация .

 35. 35 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#24] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Какво ще изберете на тези предсрочни избори драги Югозомби
  Имаше избори само преди няма и месец май
  И докато си играем на избори до дупка между едни и същи компрометирани 5 партии които не могат да произведат един избор на каквото и да е като хората - ще ни отминат окончателно всички влакове
  А за разлика от Гърция - няма кой да ни спасява щото нито Франция нито Германия нямат нищо особено у нас ни в банките ни в икономиката

 36. 36 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 983 Любопитно

  До коментар [#35] от "janeausten":

  Мисля, че политическият избор е избор на възможното и съществуващото, а не на желаното и въображаемото. Наличните към момента партии са без изключение проблемни, но в тяхната проблемност има степени. Именно тези практически ограничения и нива на приемливост ми дават възможност да избирам. Струва ми се, че имам ясна и построена върху опита представа кои от днешните партии са способни да управляват с немалко съобразяване с исканията и натиска на т. нар. гражданско общество, да развиват устойчиви и предвидими отношения с ЕС и да се стремят да се особождават от особено проблемните кадри. И това категорично не са БСП и ДПС. Да, бих искал много повече от управляващите страната ми политици, но когато нямаш онова, което искаш, вземаш това, което имаш. Ако в един бъдещ момент се появи нова политическа структура, която ми дава основания да мисля, че би се справила още по-добре, ще променя избора си. Дотогава обаче управление трябва да има, при това партийно и що-годе стабилно.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 37. 37 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#34] от "adenauer":
  Защо си мислиш,че тези от Брюксел са толкова наивни?!Със сигурност не вярват на комунягите и със сигурност са в час със ситуацията у нас!И да не забравяме,че от Брюксел контролират парите.................,а който контролира парите..........контролира положението!На комунягите им е ясно ,че без еврофондовете ни е спукана работата...........а тези от Брюксел имат достатъчно механизми да отпускат или да не отпускат пари!Друг е въпроса ,че сегашните управници си мислят ,че ще минат на метър/по балкански/!

 38. 38 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 596 Весело

  [quote#0:"ЗАГЛАВИЕТО"]Брюксел очаква новият председател на ДАНС да отговаря на условията за почтеност и качества[/quote]

  Алоооооу- Брюксел- пак не сте в час!

  Ако не знаете- запишете си:

  Имало е такъв българин (който отговаря на условията за почтеност и качества)- Васил Иванов Кунчев се е казвал. Но пра- дядовците ни са го предали, а прадядовците на тези от ДПС- то са го обесили- мноооого отдавна...

  Брюксел- ако искате някой почтен и с качества да управлява ДАНС- ще трябва да е "вносен"- от кореком-а. Демек- някой от "вас"... Не че е гаранция за почтеност, но ако е някой от "нас"- гаранция за непочтеност. А гаранцията я дава времето- справка- последните 23- 24 години.

  Ние така сме и със съд, прокуратура, полиция... Всъщност- не се сещам къде не сме "така"...

  Алоооооу- Брюксел- разбрахте ли? Записахте ли си?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 39. 39 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 674 Любопитно

  [quote#38:"952"]ко искате някой почтен и с качества да управлява ДАНС- ще трябва да е "вносен"- от кореком-а. Демек- някой от "вас"[/quote]

  Барозу? Или някой друг почтен маоист?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 40. 40 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  От Брюксел само общи лафове и добри пожелания. Те "очакват", ама ние нищо не очакваме от БСП/ДПС, защото ги познаваме доста по-добре от еврочиновниците.

 41. 41 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#18] от "LowKey":Не може ли този текст да се преведе и изпрати до когото трябва в Брüксел?? !!!!!

 42. 42 Профил на Lowkey
  Lowkey
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#41] от "magelan":

  Това е текст, който пейстнах от пост във фейсбук и го пейстнах и на някои други места и дори ме питаха откъде съм го копирам и видял, за да се свържат с този човек журналисти. Информацията е много ценна според мен, а колкото до Брюксел те едва ли не ги знаят тези неща, но вероятно не се месят толкова пряко във вътрешните работи на страните членки, че да излизат с изказвания и т.н. Така си го обяснявам аз.

 43. 43 Профил на Lowkey
  Lowkey
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#41] от "magelan":

  А и още нещо! Разпространявайте го, за да може да достигне до колкото се може повече хора!!!

 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А па ние очакваме от Брюксел да разпусне полицията и армията, да цъфне с танкове и БТР-и на границите и да назначи съдебен борд в страната, по подобие на тоя в Косово.
  България се оказа провален проект на ЕС.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 45 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#5:"nakazatelyat"]Брюксел, а когато Цецо подслушваше беше добре, защото той си е ваше момче и на американците.... Цуцко иначе чист като сълза..както и Бойко [/quote]
  Може и да си прав, но алтернативния Делян Пеевски не отговаряше ни най-малко на критериите за честност и почтеност.
  И все пак интересно е, че управляващите оставиха Цвъки малко на мира, и преминаха в кръгова отбрана. А само допреди седмица не им пукаше, и АЕЦ щяха да строят, и пушенето в кръчмите щяха да връщат.
  Какво се случи тези дни?

 46. 46 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Получава се добре, че все още сме под контрола на механизма за сътрудничество и проверка. Ако и той беше паднал?

  plamenhristov5
 47. 47 Профил на today
  today
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Защо като каже някой "вижте новите управляващи какви ги вършат" веднага се появява друг да обяснява колко са лоши Бойко и Цецо? Нас какво ни интересуват Бойко и Цецо? Не сме казали, че ги искаме.
  Ние искаме нормални управляващи, нормални решения спрямо обществения интерес, нормални назначения.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 961 Неутрално

  "...Брюксел очаква новият председател на ДАНС да отговаря на условията за почтеност и качества..."

  Да-а, мисля си, че няма да дочакат.
  Тези хора, брюкселци, още не са разбрали с кого си имат работа. Това първо, а второ, не мога да разбера двуличието на "голямата" политика. Не мога да разбера, как близо четири години поддържаш един образец на "почтенност и качества" да се гаври с държавата ни, а сега - вой, спасявайте, бият Паниковски. Освен да перефразирам Остап Беддер - "Вече? Нещо твърде рано." Та така, много "рано" се сетиха за честността и почтенността приятелите ни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK