Споразумението за партньорство с ЕК, или едно от оправданията на Орешарски да не подаде оставка

Споразумението за партньорство с Европейската комисия се оказа основната причина за това кабинетът "Орешарски" да не подава оставка

© Reuters

Споразумението за партньорство с Европейската комисия се оказа основната причина за това кабинетът "Орешарски" да не подава оставка"И най-важното предстои в следващите 2-3 месеца, точно периодът, за който говорим, че ще се дестабилизираме, да се финализира споразумението за партньорство за следващия седемгодишен период. Ако това не се направи, ако не се финализира това споразумение или ако се финализира по един неподходящ начин, рискуваме един от ключовите фактори за развитието за следващите седем години, не за седем седмици или седем дни или седем месеца, а за седем години. Това са следващите два мандата…


В същото време ще направим широк обществен дебат за приоритетите по новата стратегия за партньорство в Европейската комисия (ЕК). Тук нямаме никакво време, тъй като следващите буквално два месеца до есента ще трябва да финализираме това споразумение, което касае около 15 милиарда евро за следващите 7 години, казвам около."
Пламен Орешарски, 17.06.2013 г.


Осми ден България се готви за протест и осми ден десетки хиляди излизат пред сградата на Министерски съвет с искането за оставката на кабинета "Орешарски". Осми ден някой от парламента, правителството, или самият г-н Орешарски дава аргументите си защо не е полезна оставката в момента и как това ще дестабилизира държавата. Една от основните причини, които се посочват, е договорът за партньорство с Европейската комисия, който е в основата на следващия програмен бюджетен период и от него зависи получаването на милиардите евросредства, на които се крепи икономиката на страната.


Миналата седмица Орешарски каза, че предстоят дебати по черновата на споразумението за партньорство с Европейската комисия. "Ние я гледаме като една добра основа, която в следващите няколко месеца и в диалог със службите на Европейската комисия ще развием и ще завършим", добави тогава премиерът след журналистически въпрос за повече подробности.
Какво представлява договорът/споразумението за партньорство


Договорът за партньорство с Европейската комисия е наследник на Националната стратегическа референтна рамка (водещият документ, на базата на който България договаряше усвояването на средствата от европейските фондове за периода 2007–2013 г.). Неговата основна цел е да опише целите на България за следващия програмен период 2014-2020 г., ангажиментите, които ще бъдат поети от двете страни (България и Еврокомисията) и които трябва да показват визия и фокус върху устойчив икономически растеж и работни места. Въз основа на тези аргументи, които се обсъждат на множество работни групи по-късно се отпуската и средствата от ЕС. Това действително е основният документ за следващия период (2014-2020), но паралелно с него вървят още няколко процеса, които не зависят само от българската страна.


Преговорите за Многогодишната финансова рамка на ЕС


В момента на дневен ред в Брюксел са именно преговорите за седемгодишния бюджет, които вече вървят със значително забавяне спрямо първоначалния график заради неразбирателството между държавите членки и Европейския парламент. В началото на седмицата между преговарящите групи беше постигнато временно споразумение, което обаче не означава одобряване на финансовата рамка. Споразумението трябва да получи одобрението на всички 27 държави членки, както и подкрепата от целия Европейски парламент, припомни за "Дневник" и Патрицио Фиорили, говорител на еврокомисаря за бюджета Януш Левандовски.


Оптимистичната прогноза е, че това ще се случи преди лятната почивка на европейските институции през август, защото в противен случай това би означавало забавяне на плащанията от новия програмен период през 2014 г., както и лош сигнал за партньорите на ЕС.


За България важното е, че докато няма окончателно споразумение по многогодишния бюджет, както и по всички нормативни актове за програмите, които го придружават, няма как да бъдат сключени двустранните договори. През това време страната обаче може да се възползва и да разработи в детайли договорите и споразуменията, така че в момента, в който ЕС има бюджет, да могат те да се представят за окончателно договаряне с Европейската комисия.


Темпото на България


"България е една от първите държави, които представиха предварителна версия на договора", обясни и Шайрин Уийлър, говорител на Еврокомисията за регионалната политика. Това се потвърждава и от думите на предишните двама министри, които отговаряха за еврофондовете – Томислав Дончев от ГЕРБ и Илияна Цанова, която беше вицепремиер в служебното правителство.


За "Дневник" г-н Дончев каза, че подготовката за договора за партньорство е започнала преди повече от две години с цялостни анализи на проблемите и нуждите в България, които се изискват в документа от Европейската комисия. Тези анализи целят да покажат в кои сфери е най-добре страната да получи средства и къде ще ги реализира най-добре, така че да покаже трайни и ефективни резултати.


Той продължава да се интересува от случващото се в сферата на всички нива и по думите му оставащите усилия за малко и "няма истерична необходимост да се бърза, сега трябва да се обърне внимание на фините детайли".


Подобна е позицията и на Илияна Цанова, която казва, че по време на служебното правителство са успели да подготвят дори трети предварителен вариант на споразумението. Тези варианти не са официални, но са единственото средство за ефективна комуникация с Европейската комисия, секторните министерства, неправителствените организации и бизнеса, които участват в разработването на споразумението. Върху тях Еврокомисията прави своите коментари и препоръки, така че в момента, когато има готовност на европейско ниво да се подпише договорът, той да е готов.


Илияна Цанова

© Анелия Николова

Илияна Цанова


Г-жа Цанова обясни, че по време на мандата си като служебен вицепремиер е била съсредоточена именно върху договора за партньорство. Според нея за страната е нужна много по-координирана и интегрирана секторна политика, а не принципа "едно министерство да си управлява едни пари". Само така ще се постигне общата цел за устойчив икономически растеж, а не да се работи на парче, което е и основното изискване на Европейската комисия.


По думите ѝ последният трети вариант, който са подготвили, но който не са могли да изпратят в Брюксел, тъй като мандатът на служебното правителство е свършил, до голяма степен е отговарял на това изискване. Според нея на този етап ефективната координация със секторните министерства и партньорите е от изключителна важност и трябва да продължи.


Прогнозите


"Ако споразумението за партньорство, а след това и споразумението за оперативните програми се забави (което може да се случи и заради забавяне на преговорите по многогодишната финансова рамка), това няма да означава, че всички евросредства са загубени, но може да означава, че изпълнението на програмите ще започне по-късно", обяснява още Шайрин Уийлър. По думите ѝ това е и идеята на предварителните варианти, които се разменят между държавите членки и комисията – да има готовност за подписването им веднага, щом се даде зелена светлина с готов бюджет за 2014-2020 г.


Официално държавите членки имат три месеца да изпратят договора си за партньорство, щом бъдат одобрение новите регулации, например за кохезионната политика (това също се случва след одобряването на финансовата рамка), а след това по договор Еврокомисията има три месеца да реагира. Според говорителя целта на Брюксел ще е да съкрати тези срокове максимално много, за да няма забавяне на програмите.


Тя обаче отново подчерта, че закъснялото одобрение на договора за партньорство няма директно влияние за загубата на фондове. То може да доведе до по-малко време за изразходване на средствата. По думите ѝ за Европейската комисия няма значение кой е изготвил споразумението, но е важно да има приемственост, независимо от това какви политически промени се случват в определена държава членка, защото "структурните фондове могат да бъдат сложна задача!".


И Илияна Цанова отбеляза значението на приемствеността, към която служебното правителство се е стремяло при поемането на мандата. По думите ѝ е изключително важно да не се спира работата. "Имаме уникалния шанс да използваме времето, докато текат преговорите на ниво Брюксел, за неформален диалог с комисията по разработването на споразумението и изчистването на детайлите, така че да  си свършим работата на време", казва тя. И допълва, че това не е важно само за ключовите за икономиката на България европейски средства, но и за националното самочувствие на българите, които загубиха увереност в държавността и в работата на администрацията.


Според нея основните задачи, които са останали пред новото правителство е секторната координация, изпълнение на предварителните условия и разпределянето на финансовия ресурс по оперативните програми. Кабинетът обаче не трябва да забравя, че трябва да се следват изискванията на Еврокомисията за концентрация на ресурса от отделните фондове и това, че сме част от европейското семейство, с което е свързано и изразходването на евросредствата.


За постигането на максимален ефект от инвестициите е задължително  да се осъществят и национално отговорни политики за намаляване на административната тежест, реформи в секторите образование, здравеопазване, води, които са заложени като предварителни условия в споразумението. По думите ѝ договорът за партньорство с Еврокомисията трябва да бъде сключен до края на годината.


Томислав Дончев

© Георги Кожухаров

Томислав Дончев


Не такъв оптимист е Томислав Дончев. "Ако се заредим с оптимизъм най-рано можем да говорим за договор за партньорство в началото на 2014 г.", смята той предвид развитието на европейско ниво, както и на това, че по думите му през последния месец се работи основно по това да се обвиняват другите, но не и да се върши съществена работа.


Според него ако се ревизира всичката свършена до момента работа и правителството започне отначало, това би означавало консултации на всички нива (включително с общински представители, неправителствени организации, представители на академичните среди), което би отнело много време.


Процесът в момента е в силно напреднала фаза, припомни той и допълни, че е най-добре правителството първо да се запознае с всичко подготвено. "Всички закани за загуба на пари не действат мотивиращо на бенефициентите", предупреди той и призова да не се хвърля на вятъра работата на администрацията, работната група и отговорните лица през последните две години.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Radko Mollov
  Radko Mollov
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Муууууууууууууу...гру..грухх..!!!

 2. 2 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Шайката зад Орешарски ще измислят всякакви оправдания и заплахи, само и само да се задържат там, където се докопаха с цената на много лъжи и престъпления!

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 3. 3 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 434 Весело

  За главен преговарящ може да назначат Веселин Георгиев!

 4. 4 Профил на d_reaper
  d_reaper
  Рейтинг: 488 Весело

  Тя обаче отново подчерта, че закъснялото одобрение на договора за партньорство няма директно влияние за загубата на фондове. То може да доведе до по-малко време за изразходване на средствата.
  *******************************************************

  Поредната лъжа на Nutty. Аз от кога казвам, че няма такова ограничение, парите са си за нас, ние сме страна членка, може спокойно тоя патологичен лъжец да си подаде оставката още днес.

 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1105 Разстроено

  От комунетата само оправдания слушайте, защо няма да си подадат оставката. Знаем ви бе... ОМИТАЙТЕ СЕ!!!

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 488 Весело

  Абе някой вярва ли, че Е.С. би дал някакви еврофондове на Олигархски ? Вдигат само пушилка негодниците в отчаян опит да се задържат на власт.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Томислав Дончев:
  "Не такъв оптимист е Томислав Дончев. "Ако се заредим с оптимизъм най-рано можем да говорим за договор за партньорство в началото на 2014 г.", смята той предвид развитието на европейско ниво, както и на това, че по думите му през последния месец се работи основно по това да се обвиняват другите, но не и да се върши съществена работа."
  А бе известно е кой обвиняваше най-много другите, т. е предишните. От него започваше и завършваше света..

 8. 8 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това правителство за пореден път излъга хората и се опитва да ги манипулира с лъжата за спиране на фондове. Няма ли да се махат най-накрая.

  Ниската интелигентност и мързела водят до болеста "Комунизъм" / Сляпо подчинение и преклонение към митични същества и събития описани от заразно болните/
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Това за еврофондовете Дончев го каза още преди седмица. Като работещ човек полудявам, когато не се признава чуждият труд! Но думите на Орешарски така или иначе не са предназначени за хората, които нещо разбират. Те са предназначени за избирателите, които никакво понятие си нямат от тематиката (не че са длъжни да познават всичко в детайли). Тоест- прах в очите.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на pafel
  pafel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Този,човек не иска да разбере,че никой не желае да точно той да бъде министър-председател.Просто не е желан.Да не говорим за останалите червени....

 11. 11 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1872 Весело

  Тия ще търсят под вола теле, само и само да останат на власт.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 12. 12 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  Оставка незабавно!
  Освен твоите избиратели от циганската мафия кого представляваш нещастнико?

 13. 13 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Комунистите едно си знаят - да плашат хората - режим на тока, спрени фондове, неподписани договори..... и хората се залъгват и се плашат, за съжаление.
  Явно е, че договора може да го приключи и служебно правителство, а ако подписването му е в началото на януари, значи има време за нови избори, така че г-н Орешарски, моля ОСТАВКАТА! ВЕДНАГА!

 14. 14 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Ситуацията у нас има суверенната Елха на своите приоритети.
  Премиерът няма право да ги подменя и е длъжен да ги следва...

 15. 15 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ясно! Орешарски пак лъже, но пък после ще ни се извини!

  novina
 16. 16 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Какво се учудваш! Миков и Орешарски се надуваха като пауни на откриването на Дунав мост 2, сякаш са го направили те. Даже Орешарски си бил отдъхнал, нямал да го мисли вече тоя мост

 17. 17 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Според нея основните задачи, които са останали пред новото правителство е секторната координация, изпълнение на предварителните условия и разпределянето на финансовия ресурс по оперативните програми.Е ,почти всичко е готово.Трябва само да довършат работата.Но това не минава със оставки..............

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 18. 18 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 630 Неутрално

  има и друг важен детайл - отне две години на ЕК да набие в тиквите на нашите министри какви следва да са приоритетите 2014-2020 за да са в унисон с приоритетите на ЕК и съответно да бъдат одобрени за финансиране - сегашните текстове и приоритети са горе-долу добре...

  ...това което комунистите искат да направят е да прекроят нещата така че да насочат повече пари за приближените си фирми (например строителство на пътища и ГлавбОлгарстрой) т.е. най-вероятно е тяхната намеса да влоши качеството на партньорския договор и оттам разправии с ЕК и риск от рязане на средства !!!

 19. 19 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#16] от "georgi_val":
  Ами като хората си отдъхнаха от ленторезача, всв някой трябва да присъсъства.
  Тези поне не летят за щяло и нещяло с отряд 28.

 20. 20 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Крибските пирати искат оставката. Дори те. Най-сериозните от сериозните. Е тогава как да

  не си помислиш, че тази власт, седянката под ореха не иска да събори борда и да вкусят пак от онзи елексир от онази безбрежна власт,

  и то без ЛЕД (Либерализация, Ефективност, Диверсификация) разбира се! Чудаци!

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 21. 21 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Най-поквареното правителство за всички времена! ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  До коментар [#16] от "georgi_val": По-скоро съм омерзена, а не учудена... А от препоръките за България (седем на брой, до сл. година) правителството на Орешарски даде заявка да сгази лука поне по 4 от тях. Ще има да го викат на килимчето, освен ако не слезе с оставка от самолета.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Никаква оставка и допускане Мутрите отново на власт в БГ !!!!

  Този път трябва да се натикат където им е мястото!!!

  кому е изгодно?
 24. 24 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2322 Разстроено

  До къде може да падне достойнството на човек.
  Само преди седмица, вестниците писаха за Орешарски като българския Монти.

  Днес той сам се вкарва в ролята с компетентност на обикновен администратор на фондове.
  А колко графики се пускаха тук и как го хвалеха.

 25. 25 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Нидал Алгафари (член на БСП, но също така протестиращ) твърди, че на конгреса станишев повторил следните фрази по няколко пъти:

  "За да ги разчистим, трябва да останем!"
  "Без ДПС нямаме шанс, въпреки настроенията срещу тях"

  и забележете:
  "ако не бяха бюлетините от Костинброд, резултата на БСП щеше да е различен"

  (източник - страницата на г-н Алгафари във ФБ:
  https://www.facebook.com/nidal.algafari?fref=ts
  )

  това си е държавен преврат!

  с помощта на Прокуратурата в лицето на цацаров и медиите на нещото пеевски, превзеха държавата и манипулираха изборите!

 26. 26 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#24] от "Роси Кирилова":

  това го писа теодор троев, кореспондент на Файненшъл Таймс за България и прикрита червена мутра!!

 27. 27 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 434 Весело

  Щом Мутрите,Първанов ,Румен Петков и прочее преходна паплач реват неистово,значи Серго Херсонски е на прав път.

  Така че успех и никаква оставка на Орешарски.

  А тълпата да си квичи.

  кому е изгодно?
 28. 28 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Когато в една територия(не държава),всички медии вият като изгладнели вълци срещу правителството,или една партия, това значи че някой им плаща, а затова не е и държава. Пак ще бъдете употребени българи, но заедно с вас ще плащаме и аз и такива като мен, които знаят за измамата.Простичко е но откъде ум в тълпата от платени и неплатени?!

 29. 29 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Олигарски, какви фондове са те патили, не ми е ясно, виж тази ве4ер колко хора ще ти искат оставката, и ще я искат докато не я полу4ат !

  #ПОДАЙСИОСТАВКАТАБЕ!

 30. 30 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#27:"коколино"]А тълпата да си квичи.[/quote]Тълпа сте вие зажаднелите за власт комунисти, пардон социалисти!

 31. 31 Профил на Фатално Привличане
  Фатално Привличане
  Рейтинг: 328 Неутрално

  и тази оставка какво ще реши? ще стане още по-голяма криза

 32. 32 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Този кабинет се защитава не с истина а с лъжи и затъва все повече и повече. Когато се провалят напълно, ще се оправдават 100 години с това, че са им пречели.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 33. 33 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Оправдания! Оправдания навсякъде!

 34. 34 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Жени Колева показва как трябва да се пише: без крайна партизанска негативистичност и манипулативност, сдържано и аргументирано. Такива текстове бих искал да чета в "Дневник" вместо пасквилите на Петя Владимирова и Спас Спасов.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 35. 35 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Българите го ругаят от Варна през София, до Брюксел и Барселона, то си смуче от пръстите глуповати доводи, че е нужно на страната и народа си. Това НЕЩО е било "надежда на СДС"... нищо чудно, че сините днес са там, където са...

  Свобода за Надежда Савченко!
 36. 36 Профил на juliadelta
  juliadelta
  Рейтинг: 434 Гневно

  Не ви щем, бе, не разбрахте ли?
  НЕ ВИ ЩЕМ! БАСТА!


 37. 37 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#2] от "Миро":
  Шайката зад Орешарски ще измислят всякакви оправдания и заплахи, само и само да се задържат там, където се докопаха с цената на много лъжи и престъпления! "

  -А като върнете по-шайката на Боко ще цъфнете и завържете.

 38. 38 Профил на Фатално Привличане
  Фатално Привличане
  Рейтинг: 328 Неутрално

  защо да подава оставка? Това е бягство от отговорност

 39. 39 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Весело

  Абе, тук форумът на news.bg ли е или на Дневник? В последно време няма разлика.

  Па като подаде оставка Орешарски и голям кеф, нали? СИК-аджията Бойко беше ПРЕМИЕР почти цял мандат, ама срещу тоя факт се протестира само в Интернет.

  А дори да приемем, че протестиращите не искат и Бойко, това означава, че наистина нямат доверие на никого, което от своя страна ще доведе до две вероятности - смяна на системата с недемократична или агония.

  Не е нормално да искаш оставка на кабинета, преди да е минала една година. Хората, които искат това, очевидно не осъзнават последиците.

  За голямо щастие: ПРОТЕСТИТЕ СА САМО В СОФИЯ! По страната е тихо. Нищо общо с мащабите от февруари, когато навсякъде имаше протести. Съжалявам протестиращите, но са твърде малко.

  Иначе аз протестирах в петък срещу назначението на Пеевски, ама оставката на кабинета не ми трябва. Да си я иска софийското малцинство.

  Пилците се броят на избори.
 40. 40 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  [quote#25:"хм"]... и забележете:
  "ако не бяха бюлетините от Костинброд, резултата на БСП щеше да е различен"
  (източник - страницата на г-н Алгафари във ФБ: https://www.facebook.com/nidal.algafari?fref=ts )
  това си е държавен преврат!
  с помощта на Прокуратурата в лицето на цацаров и медиите на нещото пеевски, превзеха държавата и манипулираха изборите![/quote]

  За трезвомислещите хора, задаващи си въпроса как на практика може да се извърши фалшификация с костинбродските бюлетини, това беше явно още във вечерта на 11 май.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 41. 41 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#29] от "carmello":

  Кой я иска? 15 000 души в София. По страната нищо не се случва. Разбирам да имаше големи протести и в страната, както февруари, но сега нещата са далеч по-спокойни.

  Пилците се броят на избори.
 42. 42 Профил на Фатално Привличане
  Фатално Привличане
  Рейтинг: 328 Неутрално
 43. 43 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#31] от "Фатално Привличане":

  Не се вълнувай. Пълно е със самоубийци. Какво да се прави...

  Пилците се броят на избори.
 44. 44 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "dr_v_ispania":

  Хаха! Те дадоха на СИК-аждията Бойко, та на Орешарски няма да дадат! Да ти имам логиката...

  Пилците се броят на избори.
 45. 45 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#19] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Нямам думи !Сега е момента, да се промени нещо коренно в щялата политическа върхушка и се чудя, как все още има хора, да губят енергия по предишното управление?( на Борисов)

  magazinitisia
 46. 46 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#35] от "GogoPG":

  Що не направиш сравнение между мащабите на протестите сега и февруари? В ПЪТИ повече хора искаха оставката на Бойко. Сега само в София са по-едри протестите. Вчера във Варна се събрали малко над... 200 души! Това сериозно ли е?

  Пилците се броят на избори.
 47. 47 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#45] от "многодобре":

  Какво искаш? Социалистическа революция или диктатура?

  Пилците се броят на избори.
 48. 48 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#36] от "juliadelta":

  В демократичните общеста мнозинството решава. Ти си викай, колкото искаш. Само недей да се самозапалваш. Като има нови избори след три месеца, ще влязат същите партии. Ако не можеш да се примириш с начина, по който работи демокрацията, макар и в ненормална държава като нашата, направи си собствена партия на Честните хора и спечели изборите.

  Пилците се броят на избори.
 49. 49 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Абе каква оставка! Орешар4ски е единственият останал човек, който разбира от икономика! искате наново да дойдат ония малоумници с пожарникарските каски ли? не ви стигна фризера за 4 години, а? Изгонете червените, но сложете достойни и умни, като Иван Костов! Иначе, жална ни майка на сички, хубу да знайти.

 50. 50 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Протестиращите за нищо не стават. Едни представители не могат да излъчат. Това е срамота. Пак искат наготово някой да ги управлява добре. Така не става. А най-малкото - с искане за оставка. Или да направят нова партия, или да спрат. Протестите им не са в полза на демокрацията. Разбирам след 1 година да искат оставка, но суверенът изяви своята воля на избори преди по-малко от 6 седмици!

  Къде сте тръгнали?

  Пилците се броят на избори.
 51. 51 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#49] от "Култура ми Бойко":

  Ако ме питаш мен, не им пука дали някой го бива или не, важното е за какъв се обявава (или те го обявят за такъв) - червен или нечервен. То това се видя - античервен СИК-аджия (Бойко) за премиер може, Делян Пеевски за шеф на ДАНС - не може!

  Това са двойните критерии на една немалка част от протестиращите (не на всички!).

  Пилците се броят на избори.
 52. 52 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 579 Неутрално

  ако няма оставка, скоро няма да има и европари

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 53. 53 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#41] от "altarf":  [quote#41:"altarf"]но сега нещата са далеч по-спокойни. [/quote]


  спокойно засега, но не раз4итай да е задълго ако питаш мен, ще ни писне по някое време да минаваме по 10 км на ден и ще заградим Парламента.

  То се е видяло 4е пак до там ще се стигне, комунягите не пускат властта току така

 54. 54 Профил на Орнела Мути
  Орнела Мути
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Подаването на оставка няма да ни помогне . Според мен нямаме нужда от нови избори , защото само пари на вятъра се хвърлят .

 55. 55 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#51] от "altarf":
  Имах предвид няколко неща, които задъжително ще свърши - например, премахването на безкрайните ограничителни режими пред бизнеса. Хиляди разрешителни, документи, хартийки и не знам какво, които разрешават на чиновниците да се гаврят с хората. Да се премахнат само те, ще е от голяма полза за всеки бизнесмен. да се определи банка с достатъчно държавно участие, в която лихвите по кредитите да са поносими. Ще видите как бързо ще влязат в час и другите банки, които в настоящия момент дерат по три кожи от бизнеса и хората. Няма начин икономиката да не дръпне напред. Орешарски разбира именно от тези неща. не влагам никакви политически цветове. Разсъждавам какви ползи може да имаме в близко време. Иначе..служебно правителство, туткане до Нова година..и пак мизерия. Така мисля.

 56. 56 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#50] от "altarf":


  [quote#50:"altarf"]суверенът изяви своята воля на избори преди по-малко от 6 седмици! [/quote]


  моля???? какъв суверен, какви 5 лева? Ти знаеш ли с колко %-та от общите гласове управлява сегашното правителство?
  И то подкрепено от Болен?!? Да не мислиш 4е даже и най заспалите и промити атакисти са искали Болен да подкрепи правителство на ДПС???
  Суверенът бил решил....

 57. 57 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#44] от "altarf":
  Олигархски е кукла на конци и в Е.С. го знаят. Знаят и кои са Станишев, Местан и Волен. Видяха дипломатите какъв е Вигенин, назначаващ стари ДС муцуни борци против капитализма. Кого ще излъже Орешарски ? Меркел ли ще излъже ? Смешни сте чекистите.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 58. 58 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#39] от "altarf":

  Какво търсиш тука хамстер?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 59. 59 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 824 Весело

  Орешарски си един добре платен бушон и е готов да легне на амбразурата.Като го плюят, той отговаря: дъжд ли вали?
  Милиардите които евентуално ще дойдат е главната цел.
  В БСП и ДПС е пълно със спецове като Р.ОВЧ, Батко и Братко и главния енергиен експерт на републиката агент Сава.
  Както казват руснаците "там е заровено кучето" - европейските пари.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 60. 60 Профил на Орнела Мути
  Орнела Мути
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#57] от "dr_v_ispania":

  Съгласна съм с теб , но най - лошото е , че всички са еднакви и за това казах , че по - добре е да ги оставим да изкарат мандата .

 61. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#51:"altarf"]То това се видя - античервен СИК-аджия (Бойко) за премиер може, Делян Пеевски за шеф на ДАНС - не може! [/quote]
  Глей ся - Ас имам фаца! Народът ма тачи кат икона! Ас сам друга бира, а Пеефски става сал за ено мезе за бирата

 62. 62 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#56] от "carmello":

  Ами да са гласували повече хора! Ако не са гласували, значи им е все тая кой управлява и едва ли протестират. А 15 000 в София колко % са от имащите право на глас? Те изразяват ли общото мнение?

  Аз феврураи си мислех, че щом са излезли десетки хиляди по страната, значи ГЕРБ трябва да са здраво закопани. Еми не са! И го приемам. За разлика от тези, които не приемат резултатите от сегашните избори. Съжалявам, но това е положението. На нови избори ЩЕ Е СЪЩОТО! Вижте кои партии се задават отдолу - НФСБ, омразната Кунева, амортизираната стара десница, Светльо Витков и накрая - Яне Янев!

  Е за какво да искам нови избори, кажи ми?

  Виж, готов съм всеки път да излизам на площада за или срещу конкретни мерки. Както излязох да протестирам срещу Пеевски в петък.

  Пилците се броят на избори.
 63. 63 Профил на khmer_rouge
  khmer_rouge
  Рейтинг: 225 Гневно

  Ако се върнем 6 години назад историята беша същата.тогава Тройната коалиция ниуверяваше,че тя е създадена за да може успешно България да влезе в ЕС и след това ще си отиде.Да ама не! Точно след 1 Януари 2007 до Юни 2009 бяха направени най-големите золуми от Тройната коалиция.Сега същата история- ако не сме ние,край България ще загуби много пари.
  Тя ги загуби още на 12.05.2013 когато станаха ясни изборните резултати.

 64. 64 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 936 Неутрално

  С терористи, лъжци и крадци не се преговаря. Незабавна оставка на правителството.

 65. 65 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Споразумението за партньорство с ЕК, или едно от оправданията на Орешарски да не подаде оставка..

  - споразумение ли ?..
  Орешарски опитва да печели време...
  - За да се задържат във властта, кукловодите
  от БСП и ДПС..са готови на сделки,
  и със дявола...

  urkobozambo
 66. 66 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#48] от "altarf":

  Кво мнозинство те гони бе, лек? Дори и след курвенските си врътки комунягите нямат мнозинство!

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 67. 67 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Мачкай,Пламене!След като бтв и дневник са така настойчиви за оставка си на прав път.

 68. 68 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Няма Пламене. Нищо не можеш да направиш. Просто никой не ви вярва. Всяко решение, оттук насетне, което взема привителството ще бъде посрещано на нож от всички. Плюс това натиска да за все повече и повече социални плащания в един момент отново ще взриви страната. И накрая в един момент Волен Сидеров ще се обърне срещу вас(с предизборна цел, щото рано или късно ще се разбере с Борисов) и тогава ще стане отново мътна и кървава. По-добре оставка и ново правителство до евроизборите.

 69. 69 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#27] от "коколино":

  Що ни занимаваш с вътрешнопартийни за БСП проблеми?

 70. 70 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  [quote#47:"altarf"]Какво искаш? Социалистическа революция или диктатура?[/quote]

  Много ми е интересно, къде правиш тънката разлика между двете?

 71. 71 Профил на juliadelta
  juliadelta
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#48] от "altarf":

  И откога нашето общество се брои за демократично?
  А що се отнася до мнозинството:

  КП "Коалиция за България" 942 541
  ПП "Атака" 258 481
  ПП "Движение за Права и Свободи" 400 466
  Общо: 1 601 488

  При 6 милиона избиратели кой е мнозинство?

 72. 72 Профил на ttrree
  ttrree
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Протестиращите да предложат кой искат да дойде на власт след като свалят правителството, а не да се крият зад някакви мъгляви идеи за смяна на системата. Да кажат с какво ще сменят системата или пак ще слушаме лекции за пряката демокрация в Исландия. Защото ако сега се проведат избори знаем, че пак ще гледаме настоящите 4 партии в парламента, плюс евентуално партиите на СКАТ и Кунева. Не, мерси много, но така системата няма да се промени, а ще се бетонира.

 73. 73 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1115 Весело

  Те си имат вече процедура - лъжат, мамят ,крадат , после минават през катарзис и отново чистички започват отново .

 74. 74 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Евро-фондовете са тежък социализъм и ще убият България. Трябва да се махаме от новия СССР час по-скоро.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  Топкането на топката от шайката БСПДПС ще продължи 4 г. Ще им позволим ли да ни успиват и лъжат?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Орешарски от девет кладенеца вода носи, само и само да не се откаже от властта.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 77. 77 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#71] от "juliadelta":

  От 6 милиона мнозинството са политически апатичните. Те не се броят, защото им е все тая. Не са "Против", не са и "За". Те или вечно са недоволни или са винаги доволни. Не можем да ги причислим нито към опозиционно настроените елементи, нито към поддръжниците. Ако им пукаше, щяха да гласуват.

  Пилците се броят на избори.
 78. 78 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#19] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  ами тея не летят с отряд 28 ,щото няма за къде да летят ,нито са правили нещо ,нито правят ,нито ще правят та да имат де да отидат ,освен това никой не ги приема никъде ,общо взето при тях е характерно ,да откраднат горивата по документи ,а превозните средства може изобщо да не са излизали от гаражите ,в случая от хангарите ,този номер са ми го правили комунистите десетки години ,бях свидетел ,как 14 линейки в цяла община работеха изцяло за партията ,изписваха се тонове бензин ,а линейките никъде не ходеха с дни ,ние докторите си ходехме със собствените коли ,щото нямало пари за бензин ,след години ревизиите показаха ,че са откраднали милиони .

 79. 79 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#75] от "chichka":

  то ,ако ги оставим ,наистина ще тупкат топката 4 години ,че и нашите топки могат да поутупат ,щото сме опозиция ,ама се пита дали ние от улицата ще сме съгласни те да тупат топките ,аз си мисля ,че не

 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  До коментар [#2] от "Миро":миро го свързвам с миро мършата и оня миро от биг брадър. дай мисъл , дай решение. в момента даваш..... полюция

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Какво значи "неподходящ начин". Неподходящ за кого? За олигарсите ли? Точно това правителство вече безапелационно доказа, че ще ги финализира по "подходящ начин" но за мутрите. Затова оставката на това правителство е без алтернатива!

  Отделете време навреме.
 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  До коментар [#78] от "tur671":покланям ти се докторе , ама къде е ревизията на лекарствата на сина ми след които тумора нарастна, къде е ревизията на престой в болница като детето ми беше у дома си, къде е ревизията на вливане на тромбоцитна маса 8 единици с отрицателен ефект.та, докторе и аз съм обиден

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  До коментар [#79] от "tur671":ами участвай с мисъл , не с топки.съдейки по раждаемостта , братята роми те водят

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 84. 84 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#31] от "Фатално Привличане":

  на първо време ще ни спести още 1 млрд. прахосани пари за ненужната и технологично остаряла АЕц Белене които, на всичкото отгоре, ще вземем като дълг !!!

 85. 85 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#72] от "ttrree":

  много просто:

  - повече пряка демокрация - референдуми, обществени допитвания при важни решения на общ. съвети и други ключови в управлението структури, граждански съвети кум всеки министър които имат право да му задават като дневен ред разрешаването на задачи и проблеми които се смятат за обществено важни, пълноценно участие на ВСЕКИ ГРАЖДАНИН във създаването и приемането на стратегически държавни документи

  - пълна и абсолютна прозрачност и отчетност на ВСЯКО управленско решение и ясна персонална отговорност в държавната и общинска администрация

  ... и хоп - готовоооо

  така Народното събрание и администрацията ще влезнат в истинската си роля - преданни слуги на ВСЕКИ отделен гражданин !

 86. 86 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Ей, много са нагли тия червеотиквеничковчета! Абе нали точно по тяхно време спряха еврофондовете заради измами!

  #ВЪНБЕПЪН !!!

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 87. 87 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Ама Олигарски е прав все пак - ако Европейската комисия не одобри плана, ТЕ наистина ще загубят МНОГО пари ... предвидени за крадене !

 88. 88 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 381 Неутрално

  БСП и БПС= ДС. Да не забравяме кой ги легитимира преди 4 години. Царя. Баща му добре, че го изхвърлиха комунистите от гроба, че щеше да се обръща...

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 89. 89 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 381 Неутрално

  БСП и ДПС

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 90. 90 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Ако тази мафия се задържи на власт има голяма опасност ЕС да ни резне с фондовете. Няма да го кажат директно, дипломацията не го позволява. Но ще си кажат "Защо да им планираме пари на тези които вече ги знаем как ги крадяха". Не забравяйте как ни спряха финансиране по времето на Тройната.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 91. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  [quote#72:"ttrree"]Протестираите да предложат кой искат да дойде на власт след като свалят правителството[/quote]
  Дори ме мързи да те видя по регистрацията дали си позитанче но говориш като такова. Да предлагат и да се изпокарат помежду си, нали така?

  Е, няма да мине номерът. Ще дойде на власт който изберат хората. Да се надяваме, че са поумнели малко и този път няма да изберат БСП/ДПС/Атака да ги управляват.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 92. 92 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  [quote#62:"altarf"]За разлика от тези, които не приемат резултатите от сегашните избори. [/quote]
  Бъркаш и то страшно. Въобще не е за резултатът от изборите, ако беше за тях протестът щеше да започне веднага след тях.

  Да, не са приятни за много включително за мен но това са избрали хората. Ако БСП/ДПС/Атака се държаха малко по-цивилизовано, с малко повече грижа за страната щяхме да ги търпим, не е за първи път.

  Протестът избухна, защото за 20 дни на власт тези си бяха разпасали поясът и се държаха като еничари. Абсолютно никаква грижа за икономиката и положението на хората, единствената им мисъл беше власт, власт, власт.

  Всичкото внимание как да овладеят силовите ведомства, как да си разпределят постовете. И с това уникално по наглостта си назначение на Пеевски просто недоволството на хората от поведението им избухна. Пределно лъсна какво представляват и че те са много опасни за държавата. Още повече, че те недвусмислено изявиха готовността си да върнат Белене и да ни натоварят с още десетки милиарди.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 93. 93 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  До коментар [#25] от "хм":

  Това беше публикувано някъде под статиите като мнение и беше подложено на унищожителна критика. Просто безкрайно тъпо. Явор Дачков отдавна за мен се е продал на Алексей Петров и не пести никакви сили да оправдае заплатата и поведението си.

  Защо го публикува това Едвин Сугарев не ми е ясно, не знам и позицията му по казуса Пеевски. Но колкото и да уважавам г-н Сугарев ще загуби огромна част от уважението ми ако застане на позицията на Явор Дачков.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 94. 94 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Бързам да се извиня на "хм", това което написах в #93 се отнася за написаното от Явор Дачков в Гласове а не за изказването на Нидал Алфгари. За неговото мога да кажа, че това е една достойна постъпка, съжалявам че с "червени боклуци" неволно засягаме и такива хора.

  Ето за това става дума:

  http://www.glasove.com/za-kazusa-peevski-bez-predrazsudutsi-i-skrupuli-27746

  За казуса "Пеевски": без предразсъдъци и скрупули

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 95. 95 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#94] от "Fred":

  Боклука няма цвят, той си е боклук независимо под какви лозунги се прикрива. Не приемам опита за политизиране на всичко в Бьлгария, макар че той е е в сила от 23 години. Работата е че олигархиата само така може да оцелее ама кой да го разбере??? умните и красиви - хахахаха

 96. 96 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#82] от "deribeev":
  абсолютно си прав за липсващите може би лекарства на сина ви и за фалшивото отчитане на пътеките ,може би това за вас е трагедия ,но за това пак сме виновни ние и вие солидарно ,сина ви ако имаше нормални осигуровки както в целия свят ,ако всички останали хора тук се осигуряваха не само когато се разболеят или имат нужда ,нямаше да стават такива далавери ,но не се сърдете на докторите ,не сме виновни ние за тези неща ,средната осигуровка ,която да ви осигури нормално и качествено и непрестнно лечение е 300-400 евро на човек месечно ,при нас е 10-15 евро ,не обвинявайте докторите ,за това ние сме най малко виновни ,напротив ,никъде по света няма толкова ниско платени лекари колкото тук в българия ,но скоро и нас няма да ни има ,защото в нормалния свят нашия труд е много уважаван и поне 30 пъти по платен ,за разлика от тук ,където на всички който работим абсолютно безплатно ,са абсолютно недоволни ,това е защото име БЕЗПЛАТНО и за това е виновна соц системата ,която налага такива условия ,това води до безотговорност на пациентите и причината вие да стигнете до тази трагедия е ,че сина ви не е ходил на профилактични прегледи поне 10 години -в това съм сигурен 100% .

 97. 97 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Устата на Орешарски мирише на онази работа на олигархията.Очевидно е,че няма да се целуваме с него,а ще го сваляме.Да си го целува Станишев,щото вкусът в устата им е един и същ.

 98. 98 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Е! Посети Брюксел! Вече може да си ходи!

  goblenka
 99. 99 Профил на bigbolkit
  bigbolkit
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не знам какви преговори се водят, какви форуми се организират, кой кого и как ще подкрепя, но Европейската комисия трябва да разбере:
  БЪЛГАРИЯ не трябва да е ЗАЛОЖНИК на партийните борби в ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!
  БЪЛГАРИЯ въстана срещу МАФИЯТА и се нуждае от помощта на ЕВРОПА!

 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#24] от "Роси Кирилова":


  [quote#24:"Роси Кирилова"]Само преди седмица, вестниците писаха за Орешарски като българския Монти. [/quote]Мисля,че проблемът е бил по-скоро,че има наивници,които да повярват на такива вестници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK