Наводненията в Германия ще струват 2 млрд. евро на застрахователите

Така изглеждаше баварският град Пасау от въздуха точно преди пика на наводненията.

© Reuters

Така изглеждаше баварският град Пасау от въздуха точно преди пика на наводненията.Наводненията в началото на юни в Германия ще струват 2 милиарда евро на застрахователите, съобщи браншовата федерация (GDV), цитирана от БТА и "Франс прес".


Според първоначалната оценка за 180 000 застрахователни случая щетите възлизат на близо 2 милиарда евро. За сравнение - историческите наводнения през 2002 година причиниха 150 000 застрахователни случая за 1.8 милиарда евро.


По-големите суми са и защото хората по-усилено са застраховали къщите си срещу наводнения, обясни председателят на федерацията Александер Ердланд.
Днес 32% от сградите в Германия са застраховани срещу природни бедствия, докато през 2002 година те са били едва 19 на сто.


В същото време се очаква индивидуалните щети да са по-малки в сравнение с 2002 година, тъй като хората са били по-добре подготвени за бедствието.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK