Словенският парламент ще гласува вот на доверие към правителството в четвъртък

Анализатори очакват лявоцентристкото правителство на премиера Аленка Братушек да спечели вота.

© Reuters

Анализатори очакват лявоцентристкото правителство на премиера Аленка Братушек да спечели вота.Словенският парламент в четвъртък ще проведе вот на доверие към правителството, което се опитва да избегне международна спасителна помощ, предаде "Ройтерс".


Парламентарен говорител заяви, че вотът ще бъде обвързан с гласуването на изменения в бюджета за 2014 г. Анализатори очакват лявоцентристкото правителство на премиера Аленка Братушек да спечели вота.


С промените в бюджета правителството увеличава данъци, особено тези върху недвижимите имоти, в опит да консолидира държавния бюджет и да не се наложи Словения да поиска чуждестранна помощ.
В началото на октомври Братушек подчерта, че Словения няма да се обръща към Европейския съюз за помощ въпреки задълбочаването на икономическата криза в страната. "Ние много активно предприемаме мерки за самостоятелно преодоляване на кризата", настоя тогава тя.


Министър-председателят на Словения призна, че положението в словенската икономика е много сложно, но каза, че то е по-добро от първото тримесечие на тази година.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK