ЕС е обезпокоен от влошаването на сигурността в Либия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Разбутаха кошера, пък сега се оплакват че пчелите ги жилят.

 2. 2 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 75 Неутрално

  ЕС е обезпокоен от влошаването на сигурността в Либия

  Долни лицемери - съсипахте още една държава.

 3. 3 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2822 Неутрално

  Това че ще обучаваме ислямисти от въоръжените милиции мисля че не достатъчен принос към демократизацията на Либия. Трябва да приемем и либийски имигранти защото вече имаме опит със сирийските. Настроение саркастично.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 4. 4 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ЕС, освен да се обезпокоява, реално върши ли нещо за да защити европейския интерес в Либия?
  Празни приказки на един парализиран (от многословие) гигант.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 5. 5 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Понякога ЕС ме забавлява искрено. В Либия никога не е било особено спокойно след падането на Кадафи. Когато доставките на нефт започнаха да бъдат застрашавани се притесниха.

 6. 6 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  До коментар [#4] от "Красимир":

  И какви са интересите освен нефт?

 7. 7 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Добро утро? Да не би някой да е допускал че пускането на духа от бутилката ще доведе до мирна Либия? Много нагли станаха ....

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 8. 8 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Тревогите тепърва започват:http://utroruse.com/article/20233/

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 9. 9 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 75 Неутрално

  [quote#6:"Eisbär"]

  До коментар [#4] от "Красимир":

  И какви са интересите освен нефт? [/quote]

  То това е ясно и на децата. По-тъпото е, че Запада не може даже да колонизира една бивша своя колония отново като хората. И всичко това на фона на изключително успешния икономически колониализъм на Китай в Африка.-
  Само един пример, който наште медии услужливо проспаха - ЮАР /бивша колония на Англия и САЩ/ в момента е в пряка икономическа зависимост от Китай без да гръмне и една пушка, а президента им е избран с пряката подкрепа на китайците.

 10. 10 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Който сее вятър жъне бури!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 11. 11 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Нали точно ЕС наложи тези демокрацията в Либия с масирани бомбардировки. Доколкото си спомням, ние дори пратихме "Дръзки" в подкрепа на демокрацията. Добре е са се припомнят изказванията на лидерите от ЕС от този период! Накратко - смърт на тирана - свобода на народа!
  Но не чувам да са се загрижили за съдбата на златните запаси на Либия. Може би, защото вече са се "погрижили".


 12. 12 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "ЕС призовава всички страни да избягват в бъдеще кръвопролития и да се въздържат от насилие", се посочва в изявлението."

  Да и ислямиските зомбита веднага ще изпълнят препоръките на добрата стара Европа. Има защо да се притесняваме не само от дестабилизацията на Либия и Сирия, които нарочно или не бяха превърнати във втори Афганистан. Но не ни остава нищо друго освен да чакаме продължението и се налага да мълчим, защото в противен случай ще бъдем обвинени в ксенофобия.

 13. 13 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Арабската "пролет" донесе ред и просперитет. Както в Либия, така и в Египет, а в Сирия се бори за още повече демокрация и просперитет, а това там май ще продължи десетилетие. Ирак е така демократизиран, че от борбата за демокрация не остана камък върху камък навред по двуречието, а в Тунис и Алжир има цели територии, в които демокрацията е съвсем на ниво.

  Външните министри на Европейския съюз изразиха безпокойство...
  От какво точно?

  Ecrasez l’infâme
 14. 14 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#6:"Eisbär"] И какви са интересите освен нефт? [/quote]
  Разбира се, че нефт, от него, поне на теория, трябва и двете страни да печелят. Но не само нефт, също да се спре притока на нелегални имигранти, да се намери пазар на европейските стоки, някакъв друг бизнес (примерно имаше проект за фотолволтаици в либийската пустиня) и още...

  Много сте ми интересни такива като теб, които почват да вдигате вой, че лошите бели хора искат да откраднат нефта. Нищо лошо, просто всеки си следва интереса. Все едно някой да ме обвини колко съм зъл, затова че първостепенната ми цел поради която ходя на работа са пари.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 15. 15 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#14:"Красимир"]Разбира се, че нефт, от него, поне на теория, трябва и двете страни да печелят. [/quote]Е, да де ама тук има много дето ни обясняваха, че било за демокрация. Ама си дойдохме на думата.

 16. 16 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#15:"ala_bala"]Е, да де ама тук има много дето ни обясняваха, че било за демокрация. Ама си дойдохме на думата. [/quote]
  Винаги става дума за пари. Вече и децата не вярват, че Европа хвърляше пари и жива сила за война с цел да свали Кадафи, ей така, от едната добрина, да помогне на изстрадалия либийски народ.
  Въпроса в сегашната ситуация (Кадафи вече го няма) е дали ще тръгнат по трудния път на демокрация, пътя на гражданската война, пътя на Шериата или просто ще си намерят някой нов Кадафи?

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 17. 17 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Весело

  Създадоха гореописаната ситуация и ся се вълнуват и притесняват.

 18. 18 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Разстроено

  Цинизъм е да рониш сълзи за държава , която си унищожил със собствените си ръце...

 19. 19 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ЕС няма нужда да се притеснява от "значителното влошаване" на сигурността в Либия, защото там има вече демокрация. Всичкото мед, масло и мляко тече от демокрацията, така че нека не се стягат въобще. Дори предлагам ние да не държим сирийските бежанци а по меда на демокрацията да ги изпратим във Франция. А либийските "военни", дето ще тренират у нас по маслото на демокрацията да пратим да тренират например в Италия. И дори нашите цигани по млякото на демокрацията да пратим в Норвегия. Те това ще е хасъл демокрация.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 20. 20 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#14:"Красимир"]Все едно някой да ме обвини колко съм зъл, затова че първостепенната ми цел поради която ходя на работа са пари. [/quote]
  Само с едно малко забележче от моя страна: ако твоята "работа" е "с гол в ръката нож" (с) да отдемократизираш съседа и така да постинеш първостепенната цел пари, то за този твой поглед на личния интерес съществуват правоохранителни органи. В международен план също има прецедент от подобен род, който се нарича Нюрнбергски процес. Така че да, всеки си гледа интереса, дотолкова доколкото не нарушава правовите и моралните норми.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 21. 21 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Глупаците от Брюксел ще започнат да усещат все по осезателно, какво сътвориха с идиотските си напъни!

 22. 22 Профил на ferrum
  ferrum
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#14:"Красимир"]Нищо лошо, просто всеки си следва интереса.[/quote]

  Ха, по тази логика излиза, че войните, смъртта и разрушенията не са нищо лошо, защото зад тях просто се крият нечии крадливи интереси...Кво толкова.... Боже господи що за мислене.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK