И здравният министър на Словения подаде оставка

Правителството на премиера Аленка Братушек, което е на власт от март, се опитва с мерки за икономии да избегне необходимостта Словения да иска европейска финансова помощ.

© Reuters

Правителството на премиера Аленка Братушек, което е на власт от март, се опитва с мерки за икономии да избегне необходимостта Словения да иска европейска финансова помощ.Словенският министър на здравеопазването подаде днес оставка, съобщи "Франс прес". Агенцията отбелязва, че това е втора оставка на министър от словенското правителство в рамките на една седмица в страната, обхваната от криза, която е член на еврозоната.


Просто няма решение за системата за здравеопазването, която може да удовлетвори всички страни, посочва в писмото за оставката си Томаж Гантар, който е член на малката Демократична партия на пенсионерите (ДеСУС).


Според него мерките за икономии, въведени в страната от четири години насам, са намалили с 300 милиона евро бюджета за здравеопазване. Това е довело до влошаване на качеството на медицинските грижи и до все по-трудно функциониране на различните здравни служби.
На 20 ноември министърът на икономиката Станко Степишник обяви оставката си след разкрития, че неговото министерство е предоставило държавни субсидии на фирма, на която той е частично собственик.


Правителството на премиера Аленка Братушек, което е на власт от март, се опитва с мерки за икономии да избегне необходимостта Словения да иска европейска финансова помощ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK