Двустранните споразумения с Русия за "Южен поток" нарушават правилата на ЕС

Първата символична заварка на българска територия, извършена на 31 октомври.

© Дневник

Първата символична заварка на българска територия, извършена на 31 октомври.Двустранните договори за изграждането на газопровода "Южен поток" между Русия и България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия са в нарушения на законодателството на Европейския съюз и трябва да бъдат предоговорени от нулата, заяви Европейската комисия за EurActiv.


Според Клаус-Дитер Борхард, директор по въпросите на енергийните пазари в Еврокомисията, нито едно от споразуменията с Русия не е в съответствие с еврозаконодателството. "Комисията прегледа тези междуправителствени споразумения и стигна до заключението, че нито едно от споразуменията не е в съответствие с правото на ЕС", заяви Борхард.

"Това е причината да съобщим на тези държави, че те са задължени от договорите на ЕС или от договора на енергийната общност да поискат предоговоряне с Русия, за да може междуправителствените споразумения да са в съгласие с правото на ЕС", допълни той.


Изявлението на Борхард идва в чувствителен момент за взаимоотношенията между Европейската комисия и Русия заради отказа на Украйна да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, коментира изданието.


Изказването на представителя на Еврокомисията беше направено по време на събитие на Европейския парламент, на което присъстваха високопоставени представители, включително руският заместник-министър на енергетиката Анатоли Янковски, генералният директор на "Газпром" за износа Александър Медведев и сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович.


Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер вече е изпратил писмо до руския министър на енергетиката Александър Новак, в което е обяснил казуса и е призовал руската страна "да погледне положително" на възможността за предоговаряне на споразуменията с въпросните държави, заяви Борхард.


"Това, което мога да кажа, е, че междуправителствените споразумения няма да бъдат основата за изграждане или функциониране на "Южен поток". Защото ако държавите членки или засегнатите държави не предоговорят, тогава комисията има пътищата и начините да ги задължи да го направят. А "Южен поток" не може да действа според сегашните споразумения", подчерта той.


Борхард заяви, че все още не знае дали е възможно изграждането на "Южен поток" да бъде направено според правилата. Той обаче предупреди, че дори предоговарянето да е успешно, работата по прокарването на газопровода ще отнеме време. "Не месеци – може би две години, преди да го постигнем", изчисли той.


Според представителя на Еврокомисията има поне три сериозни проблема в сделките. На първо място това са правилата на ЕС за това, че една компания, в случая "Газпром", която е и производител, и доставчик на газ, не може да едновременно да притежава продукцията и мрежите за разпространение.


На второ място трябва да се осигури достъп на трети страни до газопровода, който да не е дискриминационен. По тази причина "Газпром" не може единствен да има правото да е доставчик. Освен това трябва да се обърне внимание и на структурната на тарифите.


Клаус-Дитер Борхард уточни, че могат да бъдат направени и известни изключения, но това няма да бъде лесна задача, защо ще трябва да се прояви много разбиране и от двете страни, както и да бъдат вкарани нови идеи, които досега не са били обсъждани.


Той подчерта, че всички държави, които са подписали споразумения са информирани с процедурите и с всичко, което е казал.


EurActiv коментира, че изявлението на Еврокомисията ще създаде проблеми поне в две транзитни страни. България и Сърбия през ноември бяха домакини на церемонии, при които официално беше поставено началото на проекта.


Запитан за времевата рамка, в която трябва да се случи предоговарянето, Борхард не даде конкретен отговор. Той обясни обаче, че първата стъпка е засегнатите държави членки да поискат предоговаряне, и изрази надеждата си Русия да откликне положително.


За момента обаче изглежда, че Москва не е доволна от развитието на нещата и няма намерение да договаря отново споразуменията. По време на събитието представителят на "Газпром" Медведев подчерта, че "нищо не може да спре изграждането на "Южен поток". Зам.-министър Янковски от своя страна подчерта, че договорите, сключени от Русия, отговарят на международното право и ЕС няма отношение към тях.

Коментари (296)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Откога се чудех защо ЕС не се намеси в договорките Южен поток.Сега или руснаците ще трябва да се съобразят с всички правила на ЕС или няма да строят Южен поток,което е добре защото се защитават и интересите на България.

 2. 2 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Три въпроса:

  1. От ЕС къде спаха досега, че едва след стартирането на проекта сигнализират за нарушение и несъответствие със договорните отношения.
  2. По-скоро риторичен - това да не би да е ответен удар от страна на ЕС срещу изнасилването на Украйна от страна на Русия?
  3. Интересно ми е реакциите на Русия и нашите клоуни - доколко ще има припокриване на оправданията...

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 3. 3 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Чудесно! Най-добре въобще и да не го строим, а пък с текущите условия е поредното комунистическо гъ..не на путинчо, което разбира се всички ние ще плащаме десетки години.
  Оставка!

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2760 Неутрално

  Комунетата се правят на тарикати- да поставят ЕС при свършен факт! Ама они не са зелки и се усещат! сега следват санкции за България, които ще плащаме всички! Не ми е ясно, не е ли време, Станишев, Орешарски и Местан, да полежат за по-дълго в затвора! Това не са политици! Това са ПРЕДАТЕЛИ и МОШЕНИЦИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Двустранните договори за изграждането на газопровода "Южен поток" между Русия и България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия са в нарушения на законодателството на Европейския съюз и трябва да бъдат предоговорени от нулата, заяви Европейската комисия"

  Ко нееееееее! Сега ще стане ебаси карамбола заради заспали брюкселски зелки! А иначе, на нашите ще им дойде дюшеш цялата тая работа. Започва втори рунд ЕС– Рассия! Вчера четох в руско издание, че Путин е с 12 годишен минимум на доверие в матушка Раша.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Ха Ха Ха, петоколонниците пак сгазиха лука.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Мъка...мъка.....мъка..Един по един пресъхват кладенците за голямото крадене.Белене замина, със 7 блок станахме за смях, сеега и Южния поток замина в светлото бъдеще.

 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#5:"tom_sawyer"]Вчера четох в руско издание, че Путин е с 12 годишен минимум на доверие в матушка Раша.[/quote]

  В Русия има и мислещи хора. За съжаление е като тук - значително малцинство сме

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Стойнев да бъде заточен в Сибир! Все се кълне, че правел всичко за народа, но не уточнява, че ставало въпрос за руския, а не българския?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 10. 10 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 897 Любопитно

  ....а така! И сега кво прайм?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#2:"HEISENBERG"]3. Интересно ми е реакциите на Русия и нашите клоуни - доколко ще има припокриване на оправданията... [/quote]

  Да видим какво ще изръси другаря Вигенин Другаря Станишев мечтае за комисарски пост в Брюксел и затова е про-европеец Интересни времена за другарите. Дано бъдем свидетели на разцепление на червената чума!

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Другаре, пак ще връщате подкупите. Дано не сте ги изхарчили предпразнично, че току виж ще посетите Андрей Карлович.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  Нали затова бързаха с „първа копка“, ама не мина номера.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 615 Весело

  R. I. P. , South stream!

  Три са според мен основните пороци на българина: липса на респект към закони, правила и личности; тарикатлък на дребно и на едро (ако може), както и несъразмерна завист. Три са основните пороци на държавния чиновник: корупция, немарливост, мързел. В която и лоша новина да прочетете, ще откриете причината в някой или някои от тези пороци.
 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Съд за гнусните национални предатели. Преди 50 години същата партия за малко да ни направи част от СССР http://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/735--1

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 426 Гневно

  [quote#1:"simeonov_"]Сега или руснаците ще трябва да се съобразят с всички правила на ЕС или няма да строят Южен поток,което е добре защото се защитават и интересите на България. [/quote]
  +++
  Единствената ми надежда е в Брюксел (който, разбира се, си следва своите интереси, но покрай тях индиректно ще защити и нашите), че тукашните продажници са готови да ни продадат като едното нищо.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 19. 19 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 925 Неутрално


  Ще се напикая от смях...
  Направо ми пресяда от смях.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  До коментар [#17] от "virakocha":

  Прав си. Съгласно статията става въпрос и за Гърция, Австрия...

 21. 21 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 426 Весело

  Най-добре да изпращаме тръбата от снимката със Спииди във Русия и там руснаците да си я наврат в **** (или където намерят за добре) и повече да не слушаме за порно филма Южен поток. Амин.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 22. 22 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#1:"simeonov_"]...,което е добре защото се защитават и интересите на България.[/quote]

  добре, че е ЕС , че наще лапачи и насраните ни гащи са готови да продадат на руснаците за единия комисион .

 23. 23 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  тцттцтцтц, не сме ги включили и тях в далаверата и се изреваха...

 24. 24 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Е др.Станишев, май ЕК ви развали настроението.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#14:"hodounski"]Нали затова бързаха с „първа копка“, ама не мина номера.[/quote]

  Не бой се тия след това ще ударят още една първа копка с Европейските байраци отпред.
  Тия договори защо е ги качат да се видят от всички или ще трябва да се изискат от ЕК понеже за нашите червени чугуни всичко е СТРОГО СЕКРЕТНО когато ни бъркат в джеба.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Та да обобщим преди тотално да се объркаме.
  Става въпрос за предоговаряне, а не за друго. Европа има нужда от още една тръба...

 27. 27 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2065 Любопитно

  Това излезе снощи, а от кораба-майка все още нема опорни точки?

 28. 28 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Любопитно

  ... хм, нЕма уточнение кое у договорЕте не сАответства...И 'айде, наш'те политици не чинАт, ама Словенските, Австрийските, Хърватскит, Гръцките... и те ли на руската ясла...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 29. 29 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Много интересно..., не че се съмнявам в това, че нашите хора са си договорили солидни комисионни, но от друга страна, къде бяха ЕС до сега? Ние сме транзитна страна и е нормално да използваме стратегическото положение за да обираме каймака и в тоя проект не разбирам, кое по-точно не им харесва на ЕС? Че ще можем да си използваме наша си тръба и да обираме комисионни включително от пренасочване към трети страни като Сърбия, Турция, Македония и т.н.? Че от нас ще зависи дали да има газ на запад или не? Че трябва да си делим комисиона с ЕС ли? Абе нещо не е както трябва...вярвам на ЕС, но някой път и там надделява националния интерес на големите пред общия...а в последно време доста почнаха да ни мачкат...

 30. 30 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#24:"balkantourist"]Е др.Станишев, май ЕК ви развали настроението. [/quote]
  Още по-смешното е, че на другаря Сергей му се щеше да става шефче в същата тази ЕК, а с проекта за ЮП сам си отряза клона.
  Но не можем да не му признаем и възходящата линия, по която се движи. Доскоро беше обвиняван, че е продал българските интереси, а сега обвинията са, че е действал и срещу евро интересите.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 31. 31 Профил на descender
  descender
  Рейтинг: 217 Весело

  И какво остана от големият "член" на хер Първанов?

  С краставиците се свързват всички основни телесни недъзи и въобще всички човешки нещастия.
 32. 32 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 931 Неутрално

  А различните цени на "ГАЗА" в страните от ЕО какво са? Това нарушение ли е?

 33. 33 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#26] от "Доби Велков":

  "Южен поток" е напълно излишен както за ЕС така и за Русия.

 34. 34 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Още един повод да се иска Оставка на болшевишките подлоги,защото и този договор е правен -недоправен.

 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  До коментар [#29] от "hinhril":


  [quote#29:"hinhril"]пренасочване към трети страни като Сърбия[/quote]
  Оф, божееее....пренасочваме...
  Тръбата минава през Сърбия...
  Сърбия вече изгражда трасето...

 36. 36 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#26:"Доби Велков"]Та да обобщим преди тотално да се объркаме.
  Става въпрос за предоговаряне, а не за друго. Европа има нужда от още една тръба... [/quote]
  ... предоговаряне... Да не сА сака подписване от "президиума на ЕСССР"... На наш'те не мо'е са вЕрва... излазЯ, че "правата линиА" на Австрия е крива. Подробности нЕма..т'ва е.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 37. 38 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ЕС не може да си вдигне гащите без руски газ. Благодарение на Сталин се налага да се прави бизнес с руснаците. Това е положението. Въпроса е че трябва достатъчно да се преговаря, нашите, а явно и други, са взели по едно куфарче с долари, целунали са новите но поизпрашени от пътя обувки на шефа на Газпром, и са подписали, още коленичейки. В Брюксел няма как да знаят какво става на тъмно, те разбират вече при свършен факт.

 38. 39 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#32:"evtimvz"]А различните цени на "ГАЗА" в страните от ЕО какво са? Това нарушение ли е?[/quote]
  ... тц, не е нарушение... щот' уж сАюз, ама за нЕкои- не...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 39. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Любопитно

  До коментар [#33] от "deaf":


  [quote#33:"deaf"]"Южен поток" е напълно излишен както за ЕС така и за Русия.
  [/quote]
  Верно?

 40. 41 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 602 Неутрално

  [quote#2:"HEISENBERG"]

  1. От ЕС къде спаха досега, че едва след стартирането на проекта сигнализират за нарушение и несъответствие със договорните отношения. [/quote]

  Истинският въпрос тук е наште, за чий ч*п бързаха да започнат проекта, без да са получили одобрение от ЕК

  Veritas odium parit obsequim amicos
 41. 42 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#10] от "Косьо":

  Най-вероятно са ни оставили сами да се набутаме в калта

 42. 43 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Има ли изненадани?!Целта на русия и путин е да ни заробят с милиарди заеми-което с помощта на орешарски успяха да направят!Сега путин чака и парите ни от ЕС!И така са си направили тънките сметки руснаците,че техните имперски амбиции да се реализират с наши и на ЕС пари!

  4itatel
 43. 44 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Кои правила? Тези, които са влезли в сила след подписването на споразумението с Русия ли?
  То хубаво да ги предоговориме, ама готов ли е Йотингер да се задължи от името на ЕС за неустойките или пак ще остави привилегията на българския данъкоплатец?!

  Hang on tightly, let go lightly
 44. 45 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#43:"4itatel"]Има ли изненадани?!Целта на русия и путин е да ни заробят с милиарди заеми-което с помощта на орешарски успяха да направят!Сега путин чака и парите ни от ЕС!И така са си направили тънките сметки руснаците,че техните имперски амбиции да се реализират с наши и на ЕС пари! [/quote]
  С наши не, ние сме един катун в момента. Просто Ореха ги уреди с роби които да плащат заем за техен проект.

 45. 46 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  ... дали т'ва, че 'сяка страна мо,е си договаря транзитните такси, не разсЪди Брюксел. Странно, що я нЕма Италия у списАка??? Дали уговореното с другите не брЪка у еди к'во си на италЯнците...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 46. 47 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1402 Любопитно

  До коментар [#4] от "lz2":
  [quote#4:"lz2"]Комунетата се правят на тарикати- да поставят ЕС при свършен факт! [/quote]

  Борисов ли имаш предвид?
  http://banks.dir.bg/2012/11/15/news12417820.html

  Ecrasez l’infâme
 47. 48 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Брюксел: Двустранните споразумения с Русия за "Южен поток" нарушават правилата на ЕС
  =================================
  КО?НЕ!
  Питайте ДРАГО!

  sdg
 48. 49 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  [quote#10:"Косьо"]....а така! И сега кво прайм?[/quote]
  Правителството заминава за Сибир за да уточнят с Путин какво ще се прави !Петата колона пък спретва едни мощни демонстрации в РъБъ в защита на Путин ,прощавайте в защита на газопровода .Начело на протестиращите застава разбира се Волен Сидеров и "Атака" ,като единствените радетели на национални интереси на Путин ,извинете на държавата.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 49. 50 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 675 Весело

  Нашите слагачи позволиха на чичко Путин да сложи Украйна на колене. Естествено помогнаха и сръбските и др. такива. Сега вече е ясно, че Украйна в ЕС няма да влезе, което пък от своя страна означава, че тая тръба никому повече не е нужна. Така че който се е хванал на въдичката ще пие една студена вода. ЕС ще си получава газа по украинските тръби, украинците остават в хватката на Москва, а нашите тарикати получиха един урок, че който се опитва да се слага на всички, накрая остава п@@@@н.

 50. 51 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 906 Весело

  Уф, че мирише! Дори новият "Глейд микроспрей" няма да може да помогне на правителството сега!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 51. 52 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 897 Неутрално
 52. 53 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#37] от "Lemmy":

  Убавица

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 53. 54 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#25:"Танас"]Тия договори защо е ги качат да се видят от всички или ще трябва да се изискат от ЕК понеже за нашите червени чугуни всичко е СТРОГО СЕКРЕТНО когато ни бъркат в джеба.[/quote]

  +++++

  Недоумявам как и защо ЕК има текстовете на договорите, а за суверена, страна по тези договори, те са секретни?!

 54. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#46] от "dzwer":


  [quote#46:"dzwer"]Дали уговореното с другите не брЪка у еди к'во си на италЯнците... [/quote]
  Вие сте проницателен...

 55. 56 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Да питаме управляващите - кои приоритети са ни по-близки - тези на Русия или на ЕС? Ненужен паток или Набуко? Азия или Европа?

 56. 57 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  А Боце викаше така: "По повод на проекта "Южен поток" премиерът Борисов посочи, че Европейската комисия стои зад изграждането на газопровода "Южен поток""
  Дали пък не си е превеждал сам?

  Ecrasez l’infâme
 57. 58 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  Не им вярвам на ЕС - цялата дандания ще е да се докопат до нашата оръфана баничка и ако може с наши средства да се построи тръбата, но да се даде за експлоатация на фирма от ЕС (като тока). Щом на Русия ще плащаме за доставка на газ, то на ЕС трябва да платим за преразпределението му.

 58. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  До коментар [#4] от "lz2":

  Хубав коментар, с добри предложения, ма договора подписа Борисов...

 59. 60 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 447 Любопитно

  Зам.-министър Янковски от своя страна подчерта, че договорите, сключени от Русия, отговарят на международното право и ЕС няма отношение към тях.

  МолЯЯЯЯЯЯЯЯ? тоя луд ли е, съветски мужик???

  proudly built in Bulgaria
 60. 61 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 725 Неутрално

  A TAKAAAAA...
  KAKBO CTAHAAA...
  XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 61. 62 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#7] от "1_bulgarin":

  Време е да сменяме регистрационните номера на колите - белким оттам излезе някой и друг милион за компенсация

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 62. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#61] от "sashobal":

  Питай Борисов, Не действай първосигнално...

 63. 64 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Битката за Украйна премина в сферата на икономиката! Интересно ще бъде да се сравнят договорите за Южен поток с тези за Северен поток и да се види къде са разликите, ако има такива.

 64. 65 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 875 Неутрално

  правилата са си правила. щом договора не е в лиза в рамката трябва да се предговори, ако нашите не са съгласни с комисията да се съдят, но ако комисията са прави просто трябва да се прави нов договор и да се види кои е проспал нарушенията.

 65. 66 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  Няма ляво, няма дясно,
  Като фанат та натясно...

 66. 67 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#2] от "HEISENBERG":
  Мислиш ли, че Еврокомисията е длъжна да ни следи простотията...Пък и ние така замотваме нещата,че никога не става ясно какво правим с Русия: нито клаузи на договори, нито цена, нито срокове , нито техническа спесификация...
  Всичко е една каша от , която Бг винаги дължи нещо

 67. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3496 Весело

  .... Двустранните договори за изграждането на газопровода "Южен поток" между Русия и България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия са в нарушения на законодателството на Европейския съюз и трябва да бъдат предоговорени от нулата, заяви Европейската комисия ....

  Баф таз комисия!
  А Италия где е у списъка?
  А като казват Русия, пропускайки Газпром, то би трябвало да си кажат и за Италия, като са пропуснали основният съакционер на Газпром, китната, апсилютну независима от талянския говернмент ЕНИ ...
  Ма ако споменат ЕНИ ... требе да помъкнат за пеша и франсетата у списъкот ...
  Мани, мани ... разровиш ли го - ша мириши ...

 68. 69 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2905 Весело

  Ам те плажа във Варна вече го разкопаха бе!

 69. 70 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  До коментар [#68] от "xm...":

  Ти такова мамата на всички опорни точки на Комисията..Избори европейски идат...Цирка почна...

 70. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3496 Весело

  До коментар [#10] от "Косьо":
  ....а така! И сега кво прайм?

  Мога да изкажа обоснованото предположение, че ... нищо.
  Нищо ново. Ще продължаваме да си лафим ...

  Южният пАток е не само руски, в далаверата има и силни западноевропейски интереси. Само погледнете кой достався тръбите, кой ще ги полага, кой кОпа едно огромно хранилище ...
  Турнете и огромният корупционен натиск на рублите, раздавани еднолични и със щедра ръка и ...

  Абе, лаф да става!

 71. 72 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  До коментар [#50] от "znayko84":

  Много правилно.Сега ЕС ще ни накаже нас заради това че прекарахме Украйна.

  sdg
 72. 73 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Брюкселските чиновници почнаха да се вземат много на сериозно.

 73. 74 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#35] от "Доби Велков":

  Тъй де поотплеснах се
  Но в случая не съвсем - все пак България е започнала разработки за развиване на собствените находища и по първоначални данни те няма да са малки, което колкото и странно да е за нашата страна, в един момент може да се окаже, че имаме възможност за износ. Отделно в споразумението сме се договорили да използваме тръбата за собствени нужди и ако се изгради и проекта за внос на газ от арабските страни и Африка ще имаме възможност да препродаваме или поне да събираме комисион....

 74. 75 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#68] от "xm...":

  ... т'ва питАх и язе по-ранко... и чугунЯ нафраска минусЕ... Нищо чудно нЕма... колкУ по-добри условиА сА договорилЕ споменатите дрЪжави, толкУ по-лоши оста'ят за спагетаджиЕте...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 75. 76 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  "Борхард заяви, че все още не знае дали е възможно изграждането на "Южен поток" да бъде направено според правилата. Той обаче предупреди, че дори предоговарянето да е успешно, работата по прокарването на газопровода ще отнеме време. "Не месеци – може би две години, преди да го постигнем", изчисли той."

  С други думи, просто връщат на руснаците за Украина.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 76. 77 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1894 Весело

  [quote#26:"Доби Велков"]Та да обобщим[/quote]
  На партийно събрание ли сме, извинете?

 77. 78 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#74:"hinhril"]Отделно в споразумението сме се договорили да използваме тръбата за собствени нужди и ако се изгради и проекта за внос на газ от арабските страни и Африка ще имаме възможност да препродаваме или поне да събираме комисион.... [/quote]
  ... те едно "несъответствие"...не мо'е тъй.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 78. 79 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Любопитно

  До коментар [#50] от "znayko84":

  Вие много неща знаете, ма що така все наобратно начи...
  Нарочно го правите...

 79. 80 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#1] от "simeonov_":

  Винаги има алтернативи. Например има още една възможност - България да излезе от ЕС.
  Все едно, според обективните данни, преходът на България към ЕС в последните 15 години е откровен провал и разгром за страната и народонаселението...... и в това ГАЗПРОМ не е мешан.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 80. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3496 Весело

  До коментар [#70] от "Доби Велков":
  ... Ти такова мамата на всички опорни точки на Комисията..Избори европейски идат...Цирка почна...

  Ммм ... що пък аз?
  То има кой да им я ... мамата, де ...

  Талянците, освен далаверата на ЕНИ, са вътре и с тръболяците. Едни металурзи има да хранят ...
  Аустриячите ... те са старо куче в далаверите с Изтока. Още от Хабсбургите ...
  А европските институции, включая ЕК, как са нашпиковани с гръци - просто не е истина. Не пета, а пийсе и пета колона направо!

  Та ... мераклии дал Господ. И да са готви ... таковата ... мамата ...

 81. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  До коментар [#77] от "Започваме фронтална война с мафията":

  Що закъснявате?

 82. 83 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  [quote#2:"HEISENBERG"]От ЕС къде спаха досега, че едва след стартирането на проекта сигнализират за нарушение [/quote]Ами то споразумението за ЮП беше окончателно договорено миналия месец. Русия се договори с другите държави наколко месеца по-рано. Колко по-рано да реагират от ЕС?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 83. 84 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И така... защо чак сега ЕК се сети да поставя този въпрос?

 84. 85 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#50:"znayko84"]Нашите слагачи позволиха на чичко Путин да сложи Украйна на колене[/quote]
  Путин просто я постави на мястото и, като каза, че след асоциирането, отпада безмитния режим за украинските стоки. Пресъхнаха лигите на мераклиите от ЕС за нов безмитен пазар от 200 милиона души!
  Един пример, кой кого пре.бава. В момента Украйна изнася около 300 000 тона рафинирана захар за ЕС годишно, а след "асоциирането" ще може само 30 000 тона (10%!!!) . Кой кого иска да постави на колене?

 85. 86 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  моника, пращай опорните точки, че си такова таковата.

 86. 87 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 851 Весело

  Съвпадението с украинските събития е напълно случайно.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 87. 88 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#11] от "sa6":

  Нарушават ги,но някак си така...евроатлантически,стойнастно и с леек дъх на демократичност.

 88. 89 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 781 Неутрално

  [quote#1:"simeonov_"]Откога се чудех защо ЕС не се намеси в договорките Южен поток.[/quote]
  Крайно време е европейското законодателство да се промени в посока, когато се договарят такива трансгранични съоражения, преговорите да се водят от европейската комисия с участието на заинтересованите държави, като се забранят отделните двустранни споразумения. Така ще се избегнат нарушенията в общоевропейското законодателство, ще се постигнат еднакви условия за всички държави и няма да се позволи на такива продажници, като нашите проруски троянски коне да се гушат за сметка на националните ни интереси.

 89. 90 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#80] от "boby1945":

  Нови опорни точки?

  Сега сигурно поне до май месец ще пускаш мнения за отпадане от ЕС?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 90. 91 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 638 Гневно

  дааа, то си беше ясно!

  сега въпросът е друг - след 4 часовите преговори в България на които се оказа че българското правителство не е водило протокол !!!! сегашния енергиен министър каза че подписали договора защото руснаците се били съгласили да отговаря на всички изисквания на ЕС !!! както и че до една седмица ще публикуват информация за детайлите по договора !!!

  та така - защо министърът на енергетиката на страна-членка на ЕС ИЗЛЪГА партньорските ни държави от ЕС и защо ИЗЛЪГА българите в чийто интерес (уж) управлява националната енергетика ???

  и какво следва от тези му действия ? хайде, ОСТАВКАТА е първо и задължително условие но какво след това ? вероятно е ред на прокуратурата тъй като всяко нарушаване на споразумението ни с ЕС влече след себе си санкции които имат конкретни икономически и финансови изражения за държавния бюджет, и съответно, за джоба на всеки от нас !!!

 91. 92 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#89:"choss"]Крайно време е европейското законодателство да се промени в посока, когато се договарят такива трансгранични съоражения, преговорите да се водят от европейската комисия с участието на заинтересованите държави, като се забранят отделните двустранни споразумения. [/quote]
  ... тъй де- от президиума на ЕСССР да ста'а 'сичко.Мно'о интересно, де остава независимостта на дрЪжавите, да договорят по-добри условия за транзит и т.н. Или за да е по-еФтино на италЯнците, ние и 'сички по трасето да си намалим таксите.Едно от условията е, да може всеки да ползва тръбата... 'начи парите от едни- печалбите за други.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 92. 93 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2205 Весело

  [quote#89:"choss"]ще се постигнат еднакви условия за всички държави[/quote]
  Лъхате ми на комунизъм ще прощавате.
  Да не искате да кажете, че ЕК трябва да е един СИВ?
  Кой, Кой Ви преподаваше политикономия?

 93. 94 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 781 Неутрално

  [quote#4:"lz2"] Не ми е ясно, не е ли време, Станишев, Орешарски и Местан, да полежат за по-дълго в затвора! [/quote]
  Що изпусна Боце от списъка?
  Нали той надаваше радостни възгласи и се биеше кат павиан в гърдите, че свършил голяма работа в Масква, че и каракачанчета подаряваше товарищу Путину. Кой потьом изпрати Лилито Павлова от другата страна на Черно море да си сложи символичния подпис на тръбата?

 94. 95 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#91:"dun"]та така - защо министърът на енергетиката на страна-членка на ЕС ИЗЛЪГА партньорските ни държави от ЕС[/quote]
  ... тц, не си разбрал кой е излАгал... по-надолЕ Графа цитира, подчерта'ам- цитира лАжеца...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 95. 96 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#80] от "boby1945":

  хайде стига с евтините ти манипулации...

  ...как газпром да не е "мешан" в лошото икономическо положение след като страната ни е почти 100% зависима от енергийните доставки от русия т.е. високата себестойност на българската продукция е пряко следствие от високата цена на която един монополист не продава уран, газ и бензин...

  ...отгоре на това, правителство след правителство доминирано от руските слуги в България, БСП, прави всичко възможно да не се подобрява енергийната ефективност на производство и домакинства и да не се строят тръби за диверсификация на енергийните източници - области в които ЕС ни дава безвъзмездно огромна финансова помощ !!!

 96. 97 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#63] от "Доби Велков":


  До коментар [#80] от "boby1945":

  Oпорни точки закъсняxa

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 97. 98 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  [quote#92:"dzwer"]Или за да е по-еФтино на италЯнците, ние и 'сички по трасето да си намалим таксите.[/quote]
  Това условие е преизпълнено, в нашето споразумение няма такса.

 98. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3496 Весело

  До коментар [#75] от "dzwer":
  ... колкУ по-добри условиА сА договорилЕ споменатите дрЪжави, толкУ по-лоши оста'ят за спагетаджиЕте...

  Хм ...
  Колко да са по-лоши?
  ЕНИ си менкА делове с Газпром, достъп до находища си дЕлнАха ...
  И за тръболяка са бИтон арме ... стари, утвърдени доставчици ...
  А за джобпарасЪта, дет' са раздавала и са раздавала .... то си е у сметката ... и те си имат традициите у тайзи рап'та, знаят кондиката ... калкулирано е ...
  Па ако Лилипутин са поизфърли в рушветя ... к'во ги бОли, като е от руски жоп ... ъъъ ... джоб, де ...

 99. 100 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#93:"Доби Велков"]Лъхате ми на комунизъм ще прощавате.
  Да не искате да кажете, че ЕК трябва да е един СИВ?
  Кой, Кой Ви преподаваше политикономия? [/quote]
  ... демократЕ, оформени чрез леене с противоналягане...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK