Златанова: Всички отговорни за съдебната система ще се разпознаят в евродоклада

Зинаида Златанова

© Красимир Юскеселиев

Зинаида ЗлатановаВицепремирът Зинаида Златанова изрази очакването предстоящият през януари догодина пореден доклад на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка да покаже общата отговорност на няколкото правителства, водили страната в последните 18 месеца, предаде БТА.


Използването на реформите в правосъдието и вътрешните работи за предизборни цели пречи да се постигнат резултати и европейският мониторинг да бъде свален, каза тя, цитирана и от БНР. Това показва, че досегашният начин да се политизира този въпрос, не води до никакъв резултат. Дано предстоящият доклад поне това покаже - че отговорността е обща, посочи вицепремиерът.


Нека не забравяме, че 18-месечният срок на доклада е добър затова, че обхваща работата на два парламента, три правителства, два Висши съдебни съвета, двама главни прокурори, а вероятно и нова Комисия за предотвратяване на конфликта на интереси, посочи тя.
Всеки може да се разпознае в предстоящия доклад, няма някой, който може да каже "в това не съм участвал". Ще ми бъде много любопитно как някой ще може да хвърли вината върху останалите и да оневини себе си за това, което ще пише в доклада, заяви Златанова.


Много бих искала да не използваме доклада отново за взаимни обвинения и да се прибягва към прехвърляне на отговорности между институции, правителства и политически партии. Докладът ще покаже, че всички в страната имат отговорност в областта на правосъдието и вътрешните работи. За пет години България затвори 32 преговорни глави с Европейския съюз, а седем години продължава наблюдението по механизма.


По повод вчерашните си срещи в Генералния секретариат на Еврокомисията тя уточни, че е уверила своите събеседници, че новият Наказателно-процесуален кодекс в България ще влезе в Народното събрание до края на годината. Проектът се пише вече трета година и го заварих готов до половината, за шест месеца трябваше да ускорим и завършим подготовката, добави Златанова.


Тя съобщи, че анализът на неправителствените организации за изпълнението на съдебните стратегии от 2006 и 2010 г. е готов и на тази основа предстои широка дискусия за по-нататъшни мерки в съдебната система. Няма да променяме нищо драматично в съдебната система, няма да променяме Конституцията, няма нужда от свикването на Велико народно събрание, коментира вицепремиерът.


По нейните думи общото съгласие между неправителствения сектор, магистратите, в предизборните програми на партиите, не предполага в голямата си част конституционни промени. Мерките за промени в съдебната система са насочени към подобряването на работата, на качеството на човешките ресурси, на отчетността, утвърждаване на независимостта. В някои случаи това може да се случи дори без законови промени, да не говорим за конституционни промени, коментира Златанова.


Тя добави, че не е необходимо в Конституцията да бъдат записани текстове, които да осигурят независимостта на магистратите, включително от политически влияния.


Политици, които искат конституционни промени, за да свършим работа, която може да се свърши и с просто политическо съгласие, по-скоро се опитват да не свършат работата. С прибягването до най-тежкия инструмент очевидно просто отлагаме проблема, а не го решаваме. Предложенията ще бъдат широко съгласувани с Висшия съдебен съвет, с магистратската общност, с политическите партии, уточни Златанова.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Много интересно Златанова откога разбира от правосъдна система,пък и от каквото и да е, свързано с държавно управление.

  "Предложенията ще бъдат широко съгласувани с Висшия съдебен съвет, с магистратската общност, с политическите партии" - еманация на ретроградност, соц-команден стил, абе още малко и чл. 1 обратно в Конситуцията.

  Аман от вас!

  И Дневник, махнете запетаята от заглавието. Не и е там мястото.

 2. 2 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Всъщност министър Златанова с предварителното изявление пред медиите за доклада (чернова на който тя вече трябва да е получила) не прави ли точно това, което е казала да не се прави? Цитирам:
  "Много бих искала да не използваме доклада отново за взаимни обвинения и да се прибягва към прехвърляне на отговорности между институции, правителства и политически партии".

  Ако доклада бе пълен с похвали, какво ли щеше да е изявлението на министъра? Да се похвалим всички заедно с успехите? Понеже изявлението и е, да не се обвиняваме за неуспехите, то аз си мисля, че доклада ще е направо закопаващ.

 3. 3 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#1] от "tily_lily":


  [quote#1:"tily_lily"]Много интересно Златанова откога разбира от правосъдна система,пък и от каквото и да е, свързано с държавно управление. [/quote]Ами протежето на Кунева е назначена за министър на правосъдието като "експерт" .

 4. 4 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 420 Неутрално

  По името ще ги познаете! Хубаво е, че си с руско име та не се учудвам на глупостите ти. Родителите ти правилно са те преценили! За съжаление и Серго (вожда) като тебе - те краставите магарета...

 5. 5 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Нищо , за следващия доклад , когато Златанова ще бъде на борсата за безработни ще четем за Садифе , Сабрие , Пенбе и т.н

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 6. 6 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Крокодила се оплака от терор и обяви, че е жертва на пиар на бившия министър на вътрешните работи.

  След решението името на Цветанов беше споменато от неговия адвокат Стойчо Барборски: "Бойко Борисов и Цветан Цветанов ги няма вече и аз имам за една седмица две оправдателни присъди.


 7. 7 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Хайде пак опорни точки, брей тази Моника много активна бе.

 8. 8 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  писна ми от опорните точки на каманистите.
  в предишните им опорни точки Иван Костов беше виновен.
  сега са Цветанов и Борисов.

  но комунистите никога не са виновни, те спасяват народа, спасяват етническия мир, спасяват страната от конспирациите на спекуланти и вампири...

  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 9. 9 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 958 Неутрално

  тази като гледам големи "реформи" ще направи в съдебната система. там нещата ще си продължат на самотек.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 10. 10 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Новата Конституция на България чука на вратата на съдебната система. Време е да се помисли как да се отвори тази врата в интерес на гражданите на Републиката.

 11. 11 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Златанова: Всички отговорни за съдебната система, ще се разпознаят в евродоклада...

  - Едно " разпознаване " , е достатъчно !!!
  - "Светлото и безотговорно Бъдеще ",
  на работещите, във Съдебната Система,
  - .не бива, да се пипа !!!

  urkobozambo
 12. 12 Профил на mtiholoff
  mtiholoff
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тази е върха на сладоледа, по-зле от това трудно може да се намери.

 13. 13 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И съдиите имаха "опрони точки". Те бяха да повтарят, че Борисов е мутра, че ги натискат, но няма да се дадат. По това нещо да кажете, госпожо?

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 14. 14 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1670 Любопитно

  Ще изчакаме, ма докога?

 15. 15 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 666 Неутрално

  ''Всеки може да се разпознае в предстоящия доклад, няма някой, който може да каже "в това не съм участвал".

  Аха , ясна е картинката......пак ще ядем калая от евробюрократите -ще ни критикуват до дупка !

 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]Зинаида Велева - Златанова добави, че не е необходимо в Конституцията да бъдат записани текстове, които да осигурят независимостта на магистратите, включително от политически влияния..[/quote] А съответно допълнение към ал.1 на чл. 5 от Конституцията на Република България: “Закони, подзаконови актове и/или части от тях, които противоречат на общия разум, основните начала на правото и справедливостта, Конституцията на Република България и нормите на Европейския съюз са нищожни и не могат да пораждат правно действие.” А за да се гарантира, че няма да бъдат прилагани, към ал. 2 на чл. 5 да се добави: “Всяко действие или бездействие на изборно или назначено длъжностно лице или магистрат, пренебрегващо по какъвто и да било начин непосредственото действие на разпоредбите на конституцията, се въздига в престъпление срещу държавното устройство на Република България.Тези промени трябва да гарантират ефективно, бързо и достъпно правораздаване, както и отговорност на магистратите пред Върховния суверен на Република България, пред народа. ”Изтъкнатият наш конституционалист проф. Борис Спасов винаги е подчертавал, че в правовата държава не може да се търпят противоконституционни положения. Същото постоянно ни напомнят и от Евросъюза в продължение на десетилетие. Какво толкова тревожно има тогава в предложението да се въздигне в кардинален принцип съблюдаването на върховенството на закона? Iustitia fundamentum regrorum. In omnibus quidem maxime tamen in iure aequitas spectanda est. Което ще рече: Правосъдието е основа на държавността. Справедливостта трябва да се съблюдава във всичко, особено в правосъдието. Nemo iudex in sua causa.

 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Съдебната система е прикритие и гарантирана ненаказуемост за злоупотребите от всякакъв калибър на властимащи, олигарси и бели якички през последните 24 години!
  Време е за Калашников! Игричките на правосъдие винагии ги печелят те, престъпниците, облечени във власт!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#8] от "Rage Against":

  Статуквото е важно, не начините на неговото владеене. Това е важно за пост и неокомуноидите.

  Изначално създадено от престъпници по престъпен начин с единствената цел заграбване на собственост без морални задръжки и последвалото и вече "законово" конвергиране са довели и до днешното състояние не само на съдебната система, която е резултат от установяване на определени икономически отношения, но и на самите икономически, а от там и на днешните политически съпоставености.

  ДОЛУ НЕАДЕКВАТНОТО И ПРЕСТЪПНО ПОВЕДЕНИЕ НА ТОТАЛНИТЕ КОМУНОПРИСПОСОБЕНЦИ.

  Защото тяхното място не е в управлението на каквото и да е камоли на държава като България!
  Корените се изкореняват изцяло, а не палиативно и с уговорки, защото филизите на арогантната престъпност избуяват много лесно, бързо и безкомпромисно нагло, само след година.

 19. 19 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 761 Весело

  Като ѝ видиш Ентелегентната физиономия...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 20. 20 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 822 Весело

  Зинаида Златанова е изключителен анализатор. Бравос!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 21. 21 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Дано предстоящият доклад поне това покаже - че отговорността е обща, посочи вицепремиерът.
  ======
  Мечта, комунистическа - **** ** ## *** *#$!*.

 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Кривосъдието-игра на покер, където всички карти са белязани! И престъпниците винаги печелят! А държавата и всички ние им плащаме сметката!
  Киривосъдната система е слугиня на олигархията и политическата класа! Слугиня, която е твърде ниска и слаба дори за да удари един шамар и на най-наглия политик или олигарх!
  А Европа няма да ни оправи! А в тези доклади пише все едно и също! И те не променят нищо!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 417 Неутрално

  това е изказване на безпомощен мениджър-
  вместо действия, само констатации .....

 24. 24 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Вицепремиерката. Ами проблемът е свързан с конкретни хора. Поименно. И с техните действия описани в НК. Главата за престъпления срещу правосъдието.
  Нещо конкретно ще видим ли, или както се очаква и вие ще се включите в списъка на бандитите?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 25. 25 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Много й личи на другарката Зинаида комунистическата закваска - като става въпрос за отговорност - всички сме в кюпа...мамина златна. Общата отговорност, другарко, е друг термин за безотговорност., ама от комунисти - толкова. Те не са виновни за нищо, ако ще на местопрестъплението да са хванати.

  E PLVRIBVS VNVM
 26. 26 Профил на pak_pitam
  pak_pitam
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До тук мн.добре с коментарите. Всички /или почти/ критикуваме Зинаидчето /това е недоразумение/, но ще чакаме или ще предизвикаме промяна на ситуацията?
  Или само ще си пишем тук!

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  За пореден път червените мошеници де изявяват нагло и съвсем неоснователно.
  Тази традиция на нагли лъжи и клетви от страна на червената старица започна още от времето на Ал. Лилов, който независимо съществуването на член 1-ви, има нахалството да заяви, че всички сме били виновни.
  Сега от БСП/БКП отново се опитват да преврърлят вината на всички, независимо, че почти перманетно бяха във властта!
  Така те се опитват да замажат собствената си корумпираност, некадърност и безхаберие!
  Срам и позор за такива йезуити, ужзагрижени за добруването на обикновените хора!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  [quote#24:"Цецо"]Нещо конкретно ще видим ли, или както се очаква и вие ще се включите в списъка на бандитите? [/quote]
  Червените мошеници не се вкключват сега, защото още от началото са в основата на този списък.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  Горкичката.... санитарите нехаят, а тя продължава да се изживява като обществена фигура... без да си дава сметка, че говори на самата себе си.

  Свобода за Надежда Савченко!
 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#28:"Храбър"]Червените мошениц[/quote]

  [quote#27:"Храбър"]За пореден път червените мошеници[/quote]

  До коментар [#28] от "Храбър":Зинаида Златанова никога не е била член на БСП. Зинаида Златанова по баща Зинаида Велева е близка семейна приятелка на Меглена Кунева Пръмова. Нейният баща проф. Камен Велев беше кандидат-депутат от партията на Кунева.

 31. 31 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вие сигурно няма да се разпознаете... Без значение, че в 2/3 от последните 23 години управлявате ВИЕ ! ДПС И БСП! "....", "....." по ваш адрес!

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално
 33. 33 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#30] от "Гневник":


  [quote#30:"Гневник"]Зинаида Златанова по баща Зинаида Велева е близка семейна приятелка на Меглена Кунева Пръмова. Нейният баща проф. Камен Велев беше кандидат-депутат от партията на Кунева. [/quote]Сестрата на въпросната Зинаида,Миляна,е шеф на ТВ7.Една от връзките на Пръмова с Цветан Василев.

 34. 34 Профил на gecheto
  gecheto
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Жалка картинка, нямам думи, още не сме видели доклада, а тя вече се оправдава, че не е само тя виновна. Това, г-жо министър, го знаем, че и другите са виновни, но вие какво положително нещо свършихте?

 35. 35 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 610 Неутрално

  "Златанова: Всички отговорни за съдебната система ще се разпознаят в евродоклада"

  Само себе си няма да разпознае.

  И в морето ми е до колене .....................
 36. 36 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#33] от "yanne":

  Ехх ти сега направо им бъркаш в ...... опорните и разни други точки. Те и други едни точки си имат едни автентични и от два дена ръсят рани предложения за които Дневник не смее да напише. Имай милост!

 37. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#36] от "olly":


  [quote#36:"olly"] Те и други едни точки си имат едни автентични и от два дена ръсят рани предложения за които Дневник не смее да напише.[/quote]Радан Кънев изглеждаше като лунатик в предаването на Ризова и Цонев.Хора,които не успяха дори да влязат в парламента разправят как щели да имат квалифицирано мнозинство,да съставят правителство за 1-2 години(нещо като програмните правителства на Доган) и после да променят конституцията.Може и да звучи хубаво,но дали е възможно да го направят сами-непълно невъзможно е.Щели да се борят със статуквото-ами,че въпросната Златанова е кадър точно на Пръмова и е предложена от Пръмова в кабинета на Орешарски-какъв реформатор може да е Пръмова-какъвто "реформатор" е Орешарски.

 38. 38 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Напълно съм съгласен, че Тед Търнър назначавал в CNN само красиви лица, макар че беше критикуван за това!
  Мисля, че и в политиката трябва да важи.
  Особено за бсп-грозни и нагли!
  Това горе е САМО едно от доказателствата.

 39. 39 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Тази женица, явно е веща във всичко. Интересно дали в доклада ще пише как цялата съдебна система /во главе с прокуратурата/ работи в полза на управляващите ?

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Това което трябва да се чете в доклада без да е казано в прав текст е че парийните елити използват и моделират системата за да бъдат НЕСМЕНЯМИ и НЕДОСЕГАЕМИ. Несменяеми са защото няма мажоритарни избори и трябва избирателите да им закрият цялата партия за да се отърват от тях, а недосегаеми са защото те назначават Висшия съдебен съвет. Докато не направим изборите мажоритарни и не избираме пряко ВСС и главен прокурор докладите ще са все едни и същи. В това отношение тая министърка е права. Нека всички политици досега си признаят че са укрепвали статуквото защото ги е устройвало.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 41. 41 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Само Златанова и Орешарски няма да се разпознаят и ще викат все по-фалцетно "ГЕРБ са виновни".

  Няма шики-мики.
 42. 42 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#37] от "yanne":

  Стигна се до там интервюта да бъдат сваляни от сайтове часове след като са дадени. Лабораторията нещо е запецнала явно.
  Искат съкратен мандат, което противоконституционно, после след 2 часа искат нещо друго. Сега искат вече нова конституция, което до вчера не искаха. Просто лабораторията блокира.
  Явно им е трудно да координират опорните точки с лабораторията.
  Шах с пешката , ако ма разбираш.

 43. 43 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 510 Неутрално

  на 100% в Съдебната система са "анти-български финасови Акули",на Прокуратът 5 къщи и 10 Мерцедеса не са му доатъчни!

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 44. 44 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 510 Неутрално

  на 100% в Съдебната система са "анти-български финасови Акули",на Прокуратът 5 къщи и 10 Мерцедеса не са му достатъчни!

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 45. 45 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Мяза на финансова акула!

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 46. 46 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  НОВИТЕ ПРОЕКТИ на една политическо приспособенство и пълна аморалност:

  0) БСП фасадно пребоядисана пряка наследница на БКП
  1) СДС с Желев изцяло проектиран от ДС още през 1979-85г.
  2) ДПС с Доганов триетапен кадър на ДС и Сие
  3) РЗС на второкласната и безперспективна номенклатура
  4) НДСВ и Симеон втори предпочел реалностите пред короната
  5) ГЕРБ с Борисов и третоешалоните кадри на БКП и ДКМС
  6) АТАКА на Сидеров и националните социалисти
  7) Кунева с неизвестните българските комунограждани

 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  От къде да дойде потенциал, оптимизъм, справедливост, лидери, приоритети, че то цяла България бе втънала в червената съветска помия до веждите.

  Това са 850 000 редовни действащи членове предани на една дива група от узорпанти готови на всичко, последвана от десетки и стотици хиляди безпросветни приспособенци наброяващи страховитата цифра:

  1 000 000 000 (един милион) редовни членове и сигурно още толкова кандидат членове решили, че това е смисълът на живота им и на техните семейства.

 48. 48 Профил на studit
  studit
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Министър Златанова е един от най-слабите министри в и без това слабото правителство. Тя не разбира достатъчно от правосъдие, но още по-малко от европейското финансиране. Прави грешка след грешка панически, без да си даде труд да вникне в писмата, които Брюксел ни изпраща по повод на парите по европроектите.

 49. 49 Профил на shopar_posten
  shopar_posten
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Тази прави Румяна Желева да звучи интелигентно ...

 50. 50 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Няма да променяме нищо драматично в съдебната система, няма да променяме Конституцията, няма нужда от свикването на Велико народно събрание, коментира вицепремиерът."

  С една дума няма да свършите никаква работа. Пазете статуквото, че от него ви зависи добруването. Сакън да не вземете нещо малко да промените, че ще изпуснете съдебната система, която ви осигурява безнаказаност и беззаконие.

 51. 51 Профил на bpl58397717
  bpl58397717
  Рейтинг: 466 Неутрално

  За съдебната система отдавна съм писал, тя тази ПАТКА запсала е много права, че с две три действия може да се получи рязка промяна в цялата система. Пак ще го повторя въпреки, че ми писна, първо трябва избора на съдебен съвет да не става на този принцип който е сега а на мажоритарен. Да се регламентират с точност до болка правила за работа на ВВС и дейността му да се отчита ежемесчно и публично. Същотото трябва да важи и за всички съдии и прокурори поне окръжните. Трябва да има изключително прецизни правила за квалификация, стаж и допълнителна квалификация за заемане на всяка длъжност, да има авотматичен рейтинг на всеки съдя, като той се определя от това колко дела е разгледал, с каква бързина, каква му е квалификацията, преквалификациите, дейносттта и обществена такава, дали е дисциплиниран. Преди това на всички трябва да им се проверява дали средните им доходи съвпадат с реалните т.е. получените от дейността им като съдии, ама наистина да се проверява. Три са нещата публичност на действията, ясни критерии за работа и отчетност, прозрачност на доходите.

 52. 52 Профил на bpl58397717
  bpl58397717
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И чудото ще стане Амин, ама тази Патка, не мога да я гледам, как ги избират тези бе, те са направо смъртоностно некадърни, Оставка.

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4077 Гневно

  И отговорните като се разпознаят да не би ще си подадат оставката...........?!Къде е държавата в ролята си на коректор ,който да създава условия за нормална работа ,а не за корупция!

 54. 54 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "В периода 2001-2007 г. е директор на дирекция „Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции“ към Министерския съвет. През 2008 г. става ръководител на представителството на Европейската комисия в България"-нагло е да търсиш други виновни?

 55. 55 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Изключително жалък опит да се оправдава още преди да сме видели доклада. Но пък вече знаем какво пише в него благодарение на този опит.

  Между другото снимката кърти.

 56. 56 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 546 Разстроено

  Ами ...така ще е мижи да те лъжа....защото сме комунисти или социалиасти или атакисти или депесари или други идиотщини или защо жижеем зле!!!

 57. 57 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  ТИ СЪЩО си отговорна за нивата на корупция у нас, защото като беше шеф на ЕК прикриваше уродливите престъпления във фонд земеделие, заедно с м..сните исключително нагли ку..и, на които беше шеф!

 58. 58 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не мисля, че това разпознаване ще има полезни последствия! Това не е първият доклад и първото разпознаване!

  goblenka
 59. 59 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 961 Неутрално

  [quote#4:"emilm13"]
  По името ще ги познаете! Хубаво е, че си с руско име та не се учудвам на глупостите ти. [/quote]
  -Етимологията на името "Зинаида" е от гръцки произход.Означава божествена-божествена като Зевс/ гр. zenais,-idos /. От същия /гръцки, а не-руски/ произход са и много други БЪЛГАРСКИ имена:Атанас, Анастас, Христо, Петър,Тодор,Стефан,Александър и пр..
  Но, за да се изокаш по неин адрес, нито знания,нито факти са ти нужни.Ала по коментара ти ще бъдеш /раз/познат, та никой да не се чуди на простотиите,които пишеш.

 60. 60 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В БЪЛГАРИЯ ИМА АНОМАЛИЯ-НАЙ СКЪПО ПЛАТЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ХОРА СА НАЙ КОРУМПИРАНИ,ОСБЕНО СЪЛЕБНАТА СИСТЕМА И АДМИНИСТРАЦИЯТА..АЛЧНОСТА ИМ Е ПРИЧИНА ЗА ТОВА.ПРЕПОРЪЧВАМ -ВСЕКИ ДА ПОДПИШЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ,ЧЕ АКО СЕ ХВАНЕ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН И ДАДЕН НА СЪД/КОЕТО ТРУДНО ЩЕ СТАНЕ/ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ.

 61. 61 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#47] от "convince":"...1 000 000 000 (един милион)..." - като гледам си се увлякъл в щракане на нули! Цифрата, написана от вас, е милиард!

  Sic transit..
 62. 62 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Докладът е разгромен, както личи от анонсите на Зинаида Златанова. И да не бърза с оправдания, че предишната власт е виновна. Да си направят равносметка като как използват прокуратурата за разчистване на сметки с политическите опоненти. И как натовариха Цацаров с оперативната разработка "Костинбродски бюлетини". Заради която замалко не взеха пълно мнозинство с ДПС.

 63. 63 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цацаров, следенето от телевизиите в домовете на хората продължава, корумпиран дебелак такъв.
  Провери Нова и другите да не ги изброявам и най-накрая си свърши работата!
  Цвета Григорова

 64. 64 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#1:"tily_lily"]Много интересно Златанова откога разбира от правосъдна система,пък и от каквото и да е[/quote]

  Златанова е една от най-големите калинки на това управление...

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 65. 65 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Откровен отказ за реформа в удобната за тях корумпирана и послушна съдебна система.

 66. 66 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не на последно място, Цацаров направи си труда да уведомиш съгласно закона жертвите на престъпленията на телевизиите за хода на разследването.
  Ти собствено Цацаров кога разбра за пръв път за извършването на тези престъпления?

 67. 67 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#12] от "mtiholoff":

  Тази е върха на сладоледа, по-зле от това трудно може да се намери. "

  -Че с кое от казаното от нея не си съгласен.
  Точно всички вкупом са виновни и ако не разумеем това,не потърсим съответната отговорност,не се проведат необходимите реформи и подмяна на кадрите,вечно така ще си джафкаме и ще става все по-лошо.
  Необходимо е да се отърсим от политически пристрастия,а трезво и рационално да потърсим най-добрия и точен вариант.

 68. 68 Профил на mtiholoff
  mtiholoff
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#67] от "dedo pepo":
  Ама то тук за партийни пристрастия е трудно да се говори. Тази жена от коя партия е??? От на Кунева, от БСП или? И накрая като е такъв капацитет нека да направи нещо за да се подобрят нещата не само да реве.

 69. 69 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#61] от "antropos":

  ЦИФРАТА няма никакво значение, важна е истината и причините за произхода на хроничната болест обзела обществото наречена: "мек гръбнак"
  прешлените на заболелия се стапят постепено до пълната му дистрофия и изчезване.

 70. 70 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#69] от "convince":По принцип сте прав, просто исках да обърна внимание на грешката! Ако го приемате за дребнавост, сори!

  Sic transit..
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK