Италиански министър предупреди, че терористи се смесват с имигранти

Ема Бонино

© Associated Press

Ема БониноВълната бежанци от сирийския конфликт представлява заплаха за сигурността на Европейския съюз, предупреди италианският външен министър Ема Бонино, предупреждавайки, че терористи може да се смесват с мигранти, предаде "Франс прес".


"Както всички големи хуманитарни кризи", сирийският конфликт "съдържа потенциални аспекти и последици, които може да имат опустошителни ефекти", посочи Бонино пред репортери в Рим.


Италия е основната транзитна страна за хора, бягащи от конфликтите и бедността в Северна Африка и други региони. Всяка година десетки лица, търсещи убежище, достигат италианските брегове. Те често рискуват живота си, плавайки с разнебитени корабчета, водени от трафиканти на хора.
"Имаме много причини да смятаме, че сред жените и децата има и не толкова приятелски настроени имигранти - бивши джихадисти или членове на "Ал Кайда", предупреди Бонино, според която безконтролното достигане до италианските брегове засяга и сигурността на ЕС.


Въпреки че войната в Сирия е основната причина за миграцията, тя посочи, че бедността в Сахел, несигурността в Сомалия и беззаконността в Либия допринасят за проблема. "Поради липсата на какъвто и да е контрол върху територията й, Либия днес се превръща в нещо като незаконна магистрала за пренос на всичко - оръжия, наркотици", отбеляза Бонино.


По думите й ЕС не е съвсем наясно с риска за сигурността и ще бъде крайно безотговорно, ако блокът остави Италия сама да се справя с този проблем, предаде ДПА. Министърът припомни италианското предложение да се даде старт на военноморска мисия в Средиземно море, на която да бъде възложена задачата да спасява мигранти, но и да ги проверява.


Италия организира свои собствени морски и въздушни патрули от октомври насам вследствие от трагедията край Лампедуза, където загинаха 366 души. Въпреки идването на зимния сезон, когато миггрантският поток намалява драстично, стотици души бяха заловени през последните дни от бреговата охрана.


Бонино допълни, че трафикантите са започнали да използват по-големи кораби, които могат да плават в бурни води. На тях те качват хората от Северна Африка и ги откарват в открито море. Оттам ги качват на по-малки плавателни съдове и ги отправят към Италия, допълни тя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  брей и тези прозряха тази истина

 2. 2 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 921 Неутрално

  сетила се баба да се побара.

 3. 3 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Само на мен ли ми прави впечатление заглавиета? Излиза, че имигрантите заплашват сигурността, а не терористите. Оправете си заглавието/превода

 4. 4 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#3] от "4e":

  Какъв е проблема със заглавието?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 5. 5 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Жалко, че ако някой се осмели да го каже тук, либералите скачат с възгласи "Фашист!".

 6. 6 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Глупости. Могло да има, ма могло и да няма.
  Те махнаха санкциите срещу Иран, а сега за тероризма ще винят сиромасите бежанци.
  Ако искат да унищожат тероризма, да бомбардират моралните лидери и основни спонсори Иран и Саудитска Арабия. На следващия ден 90% от терористичните движения ще се саморазпуснат.

 7. 7 Профил на wafikhabib
  wafikhabib
  Рейтинг: 459 Неутрално

  сега ще се появи в някоя телевизия този с мазната коса нидал алгафаи и ще каже че това е лъжа

 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  А така, кажи им го на брюкселските тикви!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  И жените не са безопасни.Помните ли „черните вдовици“?

 10. 10 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Новото хоби - да си отглеждаш бомби...

 11. 11 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Има едно нещо, нарича се подводница. Като се появи непознат плавателен съд в териториални води, по всякакви закони, може да се пусне едно торпедо. Така проблема се решава, бързо лесно и на цената на торпедото. Защо трябва талибаните трябва да се проявят на европейския бряг за да се прибегне до тези мерки?

 12. 12 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  Прозряното от италианският министър е смекчено представена истина за Имигрантите в Италия!!! Ще се сетят ли да прогледат за това и българските управляващи , или ще предпочетат да си останат със замазани с петродолари очи и със запушени с петродолари очи??? Кой пробутва на МАТРЯЛА лакърдиите за "БЕЖАНЦИ" в България??? От какво в БОГАТА и с практическа безработица Турция, с нейните в ПЪТИ ПО-ВИСОКИ пенсии и заплати в БЕДНА България , с нейните над 600 000 безработни , според данни на профсъюзите ни "БЯГАТ", тези "БЕЖАНЦИ , а не останат в близко арабскоезична и едноверска Турция??? За капак на всичко на всеки у нас му прави впечатление , че ОГРОМЕН % от НЕЗАКОННИТЕ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ и техни близки представяни ни за "Бежанци", ВЪОБЩЕ НЕ СА СИРИЙЦИ!!!!От какво "бягат" алжирци например , през Турция в България??? Ами Саудитска Арабия, САЩ, Турция..., събраха под знамената на "Ал Кайда" и други терористични ислямски групировки и организации , многохиляден кръвожаден ислямски башибозук , който да тероризира и мародерства мирният сирийски народ!!! Сирийците дадоха обаче достоен отпор на кръвопийците си и те офейкаха обратно в Турция!!! На Ердоган , обаче , този башибозук ,вече не му е повече нужен!!! Ако е за проблеми с екстремисти , на него и собствените му кюрди са му достатъчен , за това , той е впрегнал цялата репресивна машина на Турция , да прехвърли , колкото се може повече от този РАДИКАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТСКИ башибозук , заедно с роднините му , НЕЗАКОННО през турско-българската граница в България!!!Крайната цел на Ердоган е , тези радикални Ислямски Имигранти, представяни ни от българските политически еничари за "БЕЖАНЦИ" , да предизвикат РЕЛИГИОЗНИ, ЕТНИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ и СОЦИАЛНИ конфликти , които да унищожат България и да я превърнат в турски вилает!!! Крайната цел на самите "Бежанци" обаче е по-голяма!!! Тотално налагане на радикален ислямизъм и върховенство на закона на Шериата на територията на днешна България!!!Първите прояви на наглост и нетърпимост с обичаите на местното население от страна на ислямските религиозни фанатици , вече са налице!!! Редовни нападения по най-брутален начин над Християнки!!! Не съобразаване на законите и обичаите в държавата ни в която незаконно са ИМИГРИРАЛИ и дори ОТКАЗ за подчинение на полицейски разпореждания и посегателства над български полицаи!!! Не!!! Това НЕ СА БЕЖАНЦИ , а НЕЗАКОННИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ!!! За НАВОДНЯВАНЕТО на България само за няколко месеца с десетки хиляди НЕЗАКОННИ ИСЛЯМСКИ , представяни ни за "БЕЖАНЦИ" , пряка вина носят управляващите изпълнителната и съдебната власт в България и подкрепящите ги в Народното ни Събрание депутати!!! Това са шефът на МВР,йОвчев, Министър-председателят Орешарски, Глвният прокурор Цацаров...

 13. 13 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 469 Неутрално

  А аз симислех че терористите се смесват с имигранти...

 14. 14 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 524 Разстроено

  СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
  ------------
  Само за последните три дни, въпреки хилядите полицаи, са задържани шестдесет и осем /68/ лица преминали нелегално българо-турската граница. От тях само 15 са сирийци. Националният оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 6.00 часа на 10 декември до 6.00 ч. отчита засилване на миграционния натиск върху България по границата.
  ---------------
  http://obshtestvo.net/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80/
  -------------

 15. 15 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Разделяй и владей - ако насъскаме ромите срещу имигрантите ще се оправят нещата. Правозащитниците увисват при това положение.

  dnevnik са част от статуквото!
 16. 16 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Имаме много причини да смятаме, че сред жените и децата има и не толкова приятелски настроени имигранти - бивши джихадисти или членове на "Ал Кайда", предупреди Бонино, според която безконтролното достигане до италианските брегове засяга и сигурността на ЕС.
  ---------------
  Италианският външен министър Ема Бонино чак сега се усети. Преди не беше на този акъл.
  Иначе, с тези масови насочващи миграции от Близкия Изток и Северна Африка към европейския континент, предстои европейските народи, вкл. Бг да бъдат тотално смачкани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK