Агенцията по труда в Германия обвини политиците в демонизиране на българи и румънци

Съюзът на градските общини в Германия предупреди политиците да не правят популистки призиви за граждани от ЕС

© Reuters

Съюзът на градските общини в Германия предупреди политиците да не правят популистки призиви за граждани от ЕСАгенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите, цитирани от БНР.


Дебатите около очакваната масова имиграция на българи и румънци в Германия се драматизират излишно, предупреди федералната агенция по труда. Експерти от агенцията призоваха да се прекрати демонизирането на българи и румънци и посочиха, че според техните очаквания всеки втори имигрант, който ще дойде от тези държави, е с много добро образование.


Към това предупреждение се присъедини и съюзът на градските общини, който първи се обърна за помощ към Берлин, притиснат от финансови проблеми заради съсредоточаването на роми в някои германски градове. Въпреки това съюзът предупреди политиците да не правят популистки призиви и уточни, че проблеми има само в няколко големи града, при това в отделни квартали.
"Вие създавате впечатлението, че цяла Германия ще бъде залята от хора от България и Румъния, а това е погрешно", каза председателят на съюза Улрих Мали. Той обвини политиците, че представят българите и румънците като бедняци и социални измамници. А това е далеч от истината, заяви той.


В сряда Институтът за изследване на трудовия и професионалния пазар на Федералната агенция за заетостта в Германия потвърди, че работниците от Румъния и България в Германия като цяло не се определят като имигранти поради бедност.


Безработицата сред българите и румънците в средата на миналата година е била 7.4%, което е малко под средната за населението (7.7 %) и близо два пъти под средното ниво на безработицата сред чужденците (15%). Към социалната програма Харц IV (Hartz IV) са насочили 10% от българите и румънците, което е над средното за цялото население (7.5%), но много под средната стойност сред чужденците (15%).

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Вчере излезна статистиката че дори и там не могат да си докарат естественият прираст на населението, като то остарява, и разчитат на емигрантите да им оправят баланса.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1242 Весело

  Нас германците си ни обичат, щото сме им помогнали да ...загубят и ПСВ и ВСВ и по този начин сме ги вразумили да не водят войни и днес да са най-проспериращата нация у Юропата!!!!!

 3. 3 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Истината е по средата. Със сигурност има такави които ще търсят помощи (например цигани, при 4-ри деца имат 780 евро) и такива които работят. Факта е, че значително повечето ще са вторите.

 4. 4 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  Разсмя ме най-искрено +++++++++++++

 5. 5 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Достойна позиция на достойни хора, на фона на дребнавото политиканстване на Меркел и компания.
  Все повече почвам да мисля че в глобален план, а не само в конкретни държави, висшите политици често представляват най-лошото което народа може да предложи.

 6. 6 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Ние сме били съюзници в три световни войни!"
  Тодор Живков при посещение във ФРГ

  Хитростта пречи на мисълта!
 7. 7 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Това го знае всяко хлапе,политиците много обичат популизма.Ползите за Германия,Великобритания или която и да е друга страна от свободното движение на хора,стоки и капитали и от качествените работници,които изтичат към тях от България и Румъния с много по-големи от евентуалните загуби от злоупотреби.

 8. 8 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  ++++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 9. 9 Профил на rhj53394435
  rhj53394435
  Рейтинг: 381 Весело

  Коментират, защото те самите направиха програма за финансиране на заминаването на българи и румънци за Германия - дъ джоб ъф май лайф или нещо подобно....

 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#3] от "Eisbär":
  Истината е по средата.
  ...........
  Така е. Ето нпр. един много известен германски певец, до 2004 бил на социални, безработен, след което си вдигата чукалата и идва в крадива Варна, харесва му, остава, дърпа жена си и прави фирма. Сега е един от най-големите магнити на Златните, има дискотека, бар, немска бирария, цял комплекс с басеин и тн. Покрай него довтасаха и немски дежопери, ей на лятото ги гледах , на тумби, с баварски регистрации, момчета и момичета. Нашите роми отиват в Германия, техните пичове идват у нас, танто за кукуриго, лошо няма.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  И са ни платили репарациите,които Антантата ни налага

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 12. 12 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1242 Любопитно

  А пък ингилизите искат да ни държат, нас българите, в концентрационни лагери и архипелази "Гулаг" щото яко, ама много яко сме ги бъхтали при Дойран!!!

  През 1917 година Втора пехотна е заменена на Дойранската позиция от Девета пехотна дивизия, под командването на полковник Владимир Вазов, която тук записва една от най-блестящите страници в българската военна история. Срещу на са хвърлени 4 английски и 2 гръцки дивизии с числен състав над 75 000 души, под командването на генерал Джордж Милн. В резултат на двудневните ожесточени боеве Съглашението губи 11 673 убити и ранени и 547 пленени срещу 1 736 убити и 1 000 ранени българи. Цели английски полкове оставят костите си в подножието на върховете Дуб и Кала тепе. Генерал Владимир Вазов, командир на 9-та дивизия, пише по-късно:
  „....Цели камари от хиляди трупове задръстиха скатовете… Това не бяха наемници сенегалци или араби, а чистокръвни англичани от Лондон, Бирмингам и Кембридж.... “
  Английският премиер Лойд Джордж пише по-късно:
  „....В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран....“
  През 1936 г. в Лондон се организира честване за края на войната. От българска страна делегацията ръководи ген. Владимир Вазов. Когато слиза от влака на гара Виктория, на перона е подреден блок на английската армия, а командващият церемонията дава заповед: „Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!”.
  Разбрахте ли, защо не ни обичат ингилизите??????

 13. 13 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]германците си ни обичат, щото сме им помогнали да[/quote]
  А така де. За къде са без нас?
  [quote#10:"СДС"]идва в крадива Варна[/quote]
  До коментар [#10] от "СДС":

  Като казваш "крадива" сигурно имаш в предвид красива, а не крадлива?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 14. 14 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#10] от "СДС":

  Чаровно. Само от опит известен певец и социални помоши в Германия не ми се побира в едно изречение...

 15. 15 Профил на army
  army
  Рейтинг: 381 Любопитно

  "Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите, цитирани от БНР."

  А! Еврото вижда в нас хора! Не може да бъде!

 16. 16 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дедо Либен":

  Нашите са изтрепали хората в дерето, докато се крият горе в скалите, благодарение на германските инструктури с картечниците им - това едва ли е причина някой да ни мрази, а по-скоро да ни съжалява, след като съчиняваме "героични истории" от такива грозни и срамни моменти.

 17. 17 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 782 Неутрално
 18. 18 Профил на xpc
  xpc
  Рейтинг: 434 Весело

  Германците - стриктни и прагматични, както винаги!

 19. 19 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Днес във Фейса имаше много яка снимка по подобна тема, обаче за САЩ. Та, там някакъв комик казва: "Да, незаконните имигранти отнемат работата ви. Но щом човек без контакти, образование и език отнема работата ви, то вие сте piece of shit"

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 20. 20 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1242 Любопитно

  До коментар [#16] от "iazdakaja":

  Момче, обърни внимание: " Това не бяха наемници сенегалци или араби, а чистокръвни англичани от Лондон, Бирмингам и Кембридж.... " Е, в Кембридж на това ли ги учат - да ходят по деретата и да мишкуват? Ми не ги ли учат, че един друг наш по-предишен цар, завардил прохода в Стара планина, изтрепал маса византийци, а от черепа на царя им си направил бокал, от който да си пие виното с медовина!!!!

 21. 21 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абе защо не си го кажат направо? Старх ги от циганите! Пределно им е ясно, че ако ги напъплят...

 22. 22 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 541 Неутрално

  факт е че тези циганета Александър Македонски много сбърка като си ги докара в Европа да му свирят на балалайка.

 23. 23 Профил на evitkova
  evitkova
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Достойна позиция! Това не може да се случи в България...

 24. 24 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 594 Разстроено

  истината е, че проблемът не идва от българите и румънците (с изключение на един минимален процент на подведени хора без език и образование ).... проблемите идват от ромите...
  Вчера си говорих с едно момче, работило нещо като социален работник в ромски семейства....той беше потресен и каза просто: "Това не са хора"... и беше стигнал до извода, че няма интеграция без желание

  Fortuna favet fortibus!
 25. 25 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#20] от "Дедо Либен":


  [quote#20:"Дедо Либен"]Е, в Кембридж на това ли ги учат - да ходят по деретата[/quote]

  Точно това е тънкият момент - Кембридж веднага почна ги учи да НЕ ходят по деретата, взимат уроци, напредват... затова по английските форуми няма фукни как пуцали по деретата (на 5 континента, в техния случай)...

  А ние нямаме Кембрииииидж! Затова и след 100 години пак ще текат същите фукни как сме пуцали по дерето и пили от черепи, докато сме на същото 1во място по мизерия в Европа - виж как са свързани нещата...

 26. 26 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Коректна позиция, подплатена със статистика.
  Дано политиците намалят негативния тон поне малко, но едва ли. Негативната кампания със сигурност не е безцелна.

 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  Значи чух, че журналисти от ремонирания седмичник "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцяйтунг" търсели преуспяли българи в Германия с цел статия за идното издание тази неделя.

  Та аз ще погледна и ако има такава статия ще препратя към Дневник да препечатат... Интересно кого ли са избрали журналята?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 29 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  [quote#10:"СДС"]един много известен германски певец, до 2004 бил на социални, безработен, [/quote]

  За кого става дума?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 30. 30 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#28] от "janso":

  [quote#28:"janso"]...nauka.bg/forum...[/quote]

  Точно за това говорех - има много bg сайтове, в които българите се хвалят, как са клали хора, но няма uk сайтове, където англичаните се хвалят, как са клали хора!

  И Дедо Либен го обясни: те имат Кембридж, ние Кръгланула.

 31. 31 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4240 Неутрално

  До коментар [#1] от "Пешката":
  +++++++++++++++++++
  Прав си!Ние и северните съседи ще им "пооправим" гена!И най-вече ще им работим ,защото от богатите държави най-много свободни работни места има в Германия!Хубавото е,че има германски държавни служители,които не са си сложили черните очила и говорят адекватно/подкрепени с факти/!

 32. 32 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1242 Весело

  До коментар [#25] от "iazdakaja":

  Благодарение на Кембиджското си възпитание, по време на англо-бурската война в Южна Африка, например, английските войници казвали на местните: "Ела тука бляк мънки, да ти шибна едно хуманно куршумче в челото, хич няма да се мъчиш, ще умреш моментално!!"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK