След анализ за Доган и Сидеров Еврокомисията поиска повече почтеност от депутатите

След анализ за Доган и Сидеров Еврокомисията поиска повече почтеност от депутатите

© Анелия НиколоваЕвропейската комисия препоръча на България в Народното събрание да бъде приет етичен кодекс, както и да се въведе ефективен механизъм за надзор. Според публикувания днес доклад за целия ЕС, който отново констатира, че корупцията в България се шири, една подходяща система за гарантиране на отчетността и почтеността на лицата, заемащи изборна държавна длъжност, служи като пример за останалите и е важен елемент от спирането на корупцията по високите етажи.


Еврокомисията припомня, че опитите за приемане на кодекс за етично поведение на депутатите са се проваляли, въпреки че те са задължени да декларират евентуалните конфликти на интереси, когато предлагат законопроекти или се изказват в пленарна зала или в рамките на парламентарните комисии.


"При липсата на такъв кодекс работата на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и за парламентарна етика беше неефективна, както пролича от изслушването през 2010 г., организирано след като 16 депутати отидоха, по време на провеждането на пленарно заседание, на инсценирано от медиите представяне, във връзка с което им е било обещано да получат безплатен мобилен телефон", пише в доклада.
Отново без да споменава конкретни имена, както в мониторинговия си доклад, Еврокомисията дава за пример консултантските услуги, предоставяни през 2010 г. от тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган.


"През 2010 г. парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и за парламентарна етика откри доказателства за конфликт на интереси по случая с лидер на политическа партия, получил 1 милион евро като консултант по хидроенергийни проекти, без да има квалификации на инженер. Със случая беше сезиран Върховният административен съд, който прие, че няма конфликт на интереси", гласи текстът в доклада.


Внимание се обръща и на "избирането на спорната фигура на един депутат [лидерът на "Атака" Волен Сидеров] за председател на тази комисия" през юли 2013 г., след което Народното събрание е прехвърлило темата за парламентарната етика към Комисията по вероизповеданията.


Брюксел анализира и случая с депутата на ГЕРБ от предишното Нарoдно събрание Емил Димитров, който впоследствие се отдели от партията. "Бившият заместник-председател на парламентарната комисия по земеделието и горите беше обвинен, че е предлагал изменения, обслужващи частните му интереси, включително частично вдигане на забраната за строителство върху залесена земя, за която е направена замяна, както и изменения в Закона за лова и опазване на дивеча и усилия за  отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места", припомня докладът.


"След дълги обсъждания комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси реши, че бившият депутат е нарушил законовите разпоредби, като се е противопоставил на забраната за тютюнопушене; той е прехвърлил на свои роднини собствеността върху бизнес с тютюн и тютюневи изделия, преди да влезе в парламента. Установено беше наличието на конфликт на интереси и във връзка с предложените изменения на Закона за горите", отбелязва още текстът.


Еврокомисията коментира, че ако решението на комисията бъде потвърдено от апелативната инстанция, на бившия депутат може да бъде наложена глоба в размер от 2500 до 3500 евро и може да бъдат конфискувани доходите му, получени във връзка със заеманата от него държавна длъжност по време на разглеждания период. Срещу него се води и разследване за купуване на гласове, след като през април 2013 г. се появи запис със скрита камера, припомня Брюксел.


Еврокомисията коментира и друг случай от юли 2012 г., когато беше задържан депутат (Димитър Аврамов от ГЕРБ – бел.ред.) по обвинения в искане на подкуп, за да се намеси в местен земеделски спор. По-късно той подаде оставка от парламента.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2873 Весело

  Ние си ги знаем и без ЕК

  подпис
 2. 2 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1375 Весело

  Тия ше ни кажат! БУЛГАР, БУЛГААААР!!!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Че какво им е на Доган и Сидеров,техния електорат явно много си ги харесва защото доста гласове събират на изборите? Какво казват старите хора,каквото сам си направиш,цяло село не може да ти направи!

 5. 5 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "LowKey":

  Споко, те вече опровергаха.

 6. 6 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хидроинженера няма ли пак да консултира нова сделка по водните въпроси

 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тръпна в очакване на словесната безсмислица, която агент павел ще избълва за да защити лидера си... най-вероятно ЕК са заблудени от "паникьосания бойко"...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на today
  today
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Еврокомисията имаше повече шанс да поиска от тигрите в джунглата да станат вегетарианци.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 9. 9 Профил на vgs
  vgs
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да поискаш почтеност от тези хора е все едно да поискаш Сталин да води разследване за безумствата в лагерите.

 10. 10 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Списъкът не е изчерпателен и едва ли ще стресне нашите избраници!

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6978 Неутрално

  и сидеров и доган си имат твърд електорат , и никой не ни пита дали ги искаме или не .

 12. 12 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Айде на бас, че европейските полицейски служби за нищо на света не биха сътрудничели на нашите власти в разбиването на корупционните мрежи. Повишаването на конкурентоспособността на България е изцяло против икономическите интереси на Западна Европа и от Брюксел със сигурност ще видите само прикриване на факти и доказателства за престъпленията на нашите политици. За сметка на това пък, ще ни засипват само с благопожелания и напътствия, на които ще се вържат най слабоумните граждани на нашата държава.

 13. 13 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  "Еврокомисията дава за пример консултантските услуги, предоставяни през 2010 г. от тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган"

  Ха-ха-ха. Значи и там са го изтипосали. А нашият съд както винаги го оправда. Жалък съд!!!

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 14. 14 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Не само Еврокомисията го иска, и в България хиляди хора протестираха месеци за морал в политиката. Само че отговорът беше, че това не било конкретно искане. Защото за нашите политици думата "морал" е най-разтегливата дума на света - в нея влизат и участие в хидро-проекти, и изсичане и застрояване на гори и крайбрежие, и промяната на закони за лично облагодетелстване и т.н. Не знае Еврокомисията, че морал (и свързаната с нея етика) са най-загадъчните български думи, които може да означават почти всичко на света.

 15. 15 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 381 Весело

  Тия па европейци, ко не му аресват на шефа на парламентарната ни комисия по етика Сидер Ага Ибрикчиаята, че и Сокола намесили.Ми никой ли ни им кажал, че човекът страда от депресия, ко го занимават и ниего

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Еврокомисията търси почтеност в БСП69ДПС?????? Наивници ли са или тотално заблудени???

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#6] от "galia66":

  Върти ми се нещо в главата, че вече освен хидро- е станал и ядрен инженер

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 18. 18 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Претенцията на ЕК за повече почтеност от българските депутати е основателна, но много трудно може да бъде удовлетворена, защото "никой не може да избяга от сянката си"

 19. 19 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1030 Весело

  Като си пееш, Пенке ле (ЕК), че ти е дошло до гуша, кой ли те слуша?

  ОСТАВКА наглеци!

 20. 20 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Големите консултантски фирми имат отдели, занимаващи се с анализ и разработване на стратегиии за справяне и предотвратяване на корупцията. Обикновено те работят с предприятия и разследват финансовата страна, но като се има предвид, че и в нашата политика основно става въпрос за финанси, защо не наемем като държава една такава фирма, за да направи един цялостен анализ и стратегия за България? Според мен това ще са най-добре похарчените средства в тази страна. Знам, че дори в някои от богатите на петрол арабски страни вече прибягват до подобен вид услуги, даже и те са схванали важността на проблема и са пред нас в това отношение.

 21. 21 Профил на Васи́лий За́йцев
  Васи́лий За́йцев
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А ,Чудно защо не са споменали за наш Боко , и скандала "Мишо Бирата?! Хм.

 22. 22 Профил на oboroti
  oboroti
  Рейтинг: 381 Весело

  "Помоли ги" за повече почтеност!

  Ама че срам!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1030 Весело

  [quote#21:"ГДР"]А ,Чудно защо не са споменали за наш Боко , и скандала "Мишо Бирата?! Хм.[/quote]Естествено защото Той, Президента и най-много Прокофиев са подкупили цялата Еврокомисия. Не сте ли го чели това в прас прес!

 25. 25 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Еврокомисията, дайте по-смело. Назовете нещата поименно. Стига с тези общи фрази.

 26. 26 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 436 Неутрално

  След анализ за Доган и Сидеров Еврокомисията поиска повече почтеност от депутатите..

  - Почтеност ли ?..
  - От БГ мафиот, .. почтеност, не чакайте !!!

  urkobozambo
 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4249 Неутрално

  За съжаление на нас България не може засега да се спаси от Доган и компания!Според мене Сидеров губи своите позиции в обществото и най-вероятно няма да влезе на следващите избори в парламента!

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1229 Весело

  Е какво толкова... взел Доган 1 мил. ойро - ма това е колкото за едно туристическо лого + малко отгоре като за Почетен председател бе...

  Седнали да критикуват за корупция държава, в която цената на какъвто и да е проект се калкулира главно от комисионни... хех

 29. 29 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Изненадан съм, че са забелязали дори и ходенето за телефони "Верту" на мен това ми е любимото видео в тубата.
  Особено Лъчо Мозъка колко е нагъл... направо трепач!

 30. 30 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 382 Весело

  "Еврокомисията дава за пример консултантските услуги, предоставяни през 2010 г. от тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган."

  Моля моля. Доган е доказан хидролог на Републиката. За всеки случай си е купил целият конституционен съд за да не му се правят незначителни проблеми като този. ЕК, трябва да знае че, в страната има много завистници, които искат да му докопат малката лабораторкийка в мазето, в която човекът прави експерименти. Сега например, заедно с Соломон Паси и неговата "върховна " работа по галактическите закони спонсорирана с пари по програми на ЕС, подготвят експеримент. Доганщайн смята да проведе на Марс свързан с откриването на вода и строеж на нова ВЕИ централа след това. Паси ще съблюдава за правните въпроси, защото със сигурност ще има завистливи мераци от Света.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 31. 31 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Значи за телефони Верту ходеха депутати от всички партии с изкл. на ДСБ.
  Та някой форумци обвиниха как видите ли Костов бил виновен, защото не бил предупредил колегите си оставяйки ги да паднат в гадния телевизионен капан.
  Кофти швепса!

 32. 32 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Хвани единият и го хвърли въз другият!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 33. 33 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#3] от "LowKey":

  Ти пък какво си панирал! Тоя напън е един и същ от години. Ако не са торените ще е нещо друго. Споко.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 34. 34 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 434 Неутрално

  дневник днес ден на комунистическата пропаганда ли е у вас?
  Питам щото като гледам снимките и статийте под тях?

 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  По всичко личи, че Доган и Сидеров са руски агенти, за каква почтеност говорите, когато става дума за шпиони.

 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  След анализ за Доган и Сидеров Еврокомисията поиска повече почтеност от депутатите :)
  ,,,,,,,,
  Хахахаааа..
  ПОЧТЕНОСТ от доган , сидеровчèто и сергея - чèрвената мАфия ???
  Добре е все пак , светът И Европа да научат нещо - ЗА почтеността на тези :))

  BIG AL
 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6978 Неутрално

  както доган така и сидеров си имат твърд електорат и никой не ни пита нас искаме ли ги или не .

 38. 38 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#12] от "Отнесен":

  Пред ТКЗС - актива да се изнесе вашия áнализ ":

  И това си е наша работа ,,
  И все пак и Бисеров , и братята Галеви и Черепа дори са персона нон грата - - за САЩ !!! :)))) , балагодарение на ""чуждите"., ""колонизаторски "" служби :))
  Хахахаааа.................

  BIG AL
 39. 39 Профил на today
  today
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#6] от "galia66":
  Благодарение на неговите консултации онзи проект е най-скъпия в света на инсталиран мегават. Сега нищо не пречи да си построим едн-два АЕЦ, пак с неговите консултации. Той затова е против тия проекти, щото не са го поканили за консултант, и може да объркат нещо.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 40. 40 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  как смеят да се бъркат във вътрешните работи на Петата Колона на Путин

  Birds of a feather flock together.
 41. 41 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Нашите депутати няма да станат по-почтени само с препоръки.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 42. 42 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#13] от "emil":

  Тая дето оправда хидроинженера май искаха да я правят някаква шефка за благодарност?

 43. 43 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ха, то излиза, че протестиращите са имали право. Виж ти. А досега Запада мълча и ги представяше като протести срещу сметките за ток или срещу правителството.

 44. 44 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#38] от "BIG AL":

  Забравяш Румбата!

 45. 45 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  проблема е ,че отдавна западняците трябваше да конфискуват парите на червените фараони ,които са в западни банки ,уви те биват толерирани ,по този начин се постига това ,което става в източноевропейските страни ,ако това не беше толерирано от запада ,червените нямаше да имат къде да инвестират краденото ,а децата им нямаше да са на запад ,затова са безкрайно безкрупулни ,просто и на изток и на запад няма кой да им държи сметка за откраднатото

 46. 46 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А аз искам ЕК да поеме директно управлението на България.
  Явно трябва да минат няколко поколения, докато в България могат да се родят, образоват и израснат истински политици, а не вандалстващи опортюнисти или наследствени партийни принцове.

  zenrus.ru
 47. 47 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 381 Весело

  Серж Станишев и Местан:
  "Това не се отнася за нас. Под хидро инжинерни проекти имат предвид на ГЕРБ строежа канализация на околовръстното. Те имаха калинки хидро инжинери.
  Следващия доклад ще е отличен, защото ние сега имаме най-доброто правителство от 24 години насам, най-доброто не само на света, но и на Луната и Слънцето"

 48. 48 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#12] от "Отнесен":

  Много си зле, ман.
  Много.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  Най сетне някой от ЕС да им каже истината в прав текст.
  Непочтеноста и крадливоста са вече главни условия за да станеш депутат, съдия,прокурор и каквото и да е било.
  Срамота е 21 век в Европа да съществува такова нещо!

  klimentm
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Повече почтеност! Мисията невъзможна!

 53. 53 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Винаги съм писал, че основния проблем на българската политика е връзката между власт и забогатяване. Политиката в България е най-добрия бизнес, а печалбата е гарантирана. Докато не се прекъсне тази връзка между политика не престане да бъде средство за забогатяване България няма да се оправи. Когато спрем финансовото кранче на политиците, тогава има шанс в политиката да влязат почтени хора, водени от патриотизъм и чисти идеали, а не от желание за да забогатеят. В противен случай алчни негодници със здрави лакти ще продължават да съсипват страната ни.

 54. 54 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 864 Неутрално

  [quote#48:"journey"]Много си зле, ман.
  Много.[/quote]
  Аз съм зле? Европейската комисия укрива доказателства за престъпленията на нашите политици и ти нямаш проблеми с това, но аз съм бил зле?

 55. 55 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "При липсата на такъв кодекс работата на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и за парламентарна етика беше неефективна..."

  В Българския парламент, трябва да бъде монтиран апарат, който да задейства онази част на мозъка на депутати, която отговаря за стимулиране на МОРАЛА.
  Наличието на Етичен кодекс, ще е само повод за вицове.

 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Българските политици да приемат кодекс за почтеност ми звучи като вълци да приемат кодекс за вегетариансво.

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  А бе , кво става , няма ли обидени бесепарчета ? Ц елия доклад е нашарен с гербаджиите на Простия , тук таме , по един атакист и едно турче и никакъв бесепар. За цяр няма . Че тоя доклад да не е писан от ПЕС- ове ? Яснооо, комунетата са и в Брюксел, спасение от нийде светът не види .

 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  В ЕК най-накрая разбраха, че политиците ни за нищо не стават. Меко казано. След валутния борд, май ще ни е нужен и политически борд, защото изедниците сами няма да се откажат от копанята.

 59. 59 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1454 Гневно

  Крайно време е да се закрие 'народното' събрание - тази сбирщина от нагли, безочливи, алчни и крадливи негодници!!

 60. 60 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Тея от ЕС са големи майтапчии - като са корумпирани наште дупетати защо ядят и пият с тях като гастролират в Бр#ксел на наша сметка? Станишко дето е комбина както с Доганя така и със Сидера го нарпавиха шеф на евросоциалистите, Бацето селския разбойник се снима и прегръща с всички и т.н. Стига лъжи - ЕС е перде за нашата олигархия - тези доклади са просто прах в очите на простия матрял.

 61. 61 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#58] от "emils":

  ЕС бюрократите си пият и ядят с наште дупетати и министри и тези доклади са абсолютно нищо незначещи хартийки.

 62. 62 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "galia66":

  Хайде сега водни въпроси. Той по водородните консултира. Нали е член на водородното общество
  Въобще отива директно в корена на нещата. Вода пфу...
  Водород ни дай на нас, водород!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 63. 63 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#12] от "Отнесен":

  Е това ваше изказване изкърти де що мифки има в околността!
  Целия свят тръпне в ужас да не би нашата икономика изведнъж да стане ефективна, а произведените стоки конкурентноспособни.
  Лично ние сме виждали законопроекти, които забраняват на европците да купуват евтините и свръхкачествени (направо оценка "К" за които си спомнят) стоки...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 64. 64 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Весело

  След анализа на Доган и Сидеров....и двама гербери , незнайно защо пропуснати в заглавието.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 65. 65 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#20] от "heliana":

  Позволете да не се съглася.
  Напомня ми за стратегията (боже!) за туризма направена от Артур Андерсен 1991-1992...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 66. 66 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#61:"sqrt"]ЕС бюрократите си пият и ядят с наште дупетати и министри и тези доклади са абсолютно нищо незначещи хартийки. [/quote]За съжаление май ще се окажеш прав.

 67. 67 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  [quote#65:"serafin"]Позволете да не се съглася.
  Напомня ми за стратегията (боже!) за туризма направена от Артур Андерсен 1991-1992...[/quote]

  Не съм запозната, честно казано с тази стратегия, но съдейки по днешното ни състояние на туризма, явно е било фиаско. Естествено, стратегия е едно, прилагането и друго. Затова аз споменавам и механизми.
  От друга страна и аз виждам тук една голяма пречка - ако се намерят хора, които искат искрено да се направи нещо действащо по въпроса, те трябва и да знаят (или да се научат) как се прави подходящ избор на консултант и как се контролира качеството на неговата работа. Тук изборите са все някакви размити, сякаш е достатъчно един консултант да е известен. Всяка опитна страна в това отношение винаги включва и контрол от трета страна.
  И естествено да се поеме отговорност на национално ниво за прилагането му с наблюдение от наднационална институция като ЕС.

 68. 68 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Почтеност и български депутат... не знам дали е възможно...

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 69. 69 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Те ги плюват -те казват дъжд рами .

 70. 70 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#67] от "heliana":

  Т.нар. стратегия на А. Андерсен беше една нескопосана компилация от щения на бармани, управители на хотели, директори на градски хотели (Интерхотели) и тук-там малко здрав разум...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 71. 71 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#67] от "heliana":

  И беше приложена съвсем успешно. Началото на прилагането е 1996 г.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK