Служител на Еврокомисията за писмото на КТБ: Медиите са свободни да интерпретират докладите

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан ВасилевЖурналистите са свободни да интерпретират свободно докладите на Европейската комисия, както те пожелаят. Това заяви служител на евроинституцията, запазил анонимност, по повод писмото на Корпоративна търговска банка, обвиняващо български журналист, че накърнява името на КТБ и Цветан Василев, предаде EurActiv.


Служителят, запознат със ситуацията в България, подчерта, че еврокомисията дори се опитва да улесни работата на журналистите, като описва ясни ситуации и често дава повече подробности за конкретния човек, въпреки че не назовава името му.


В началото на февруари Европейската комисия публикува първия си доклад за борбата срещу корупцията в Европейския съюз. В главата за България експертите от Брюксел отбелязаха, че собствеността на медиите в България е все по-концентрирана в ръцете на едни и същи лица, което компрометира редакционната независимост.
В понеделник sega.bg съобщи, че КТБ е изпратила писмо до председателя на еврокомисията Жозе Мануел Барозу, до еврокомисари и евродепутати, че печатни и електронни медии, които са част от Съюза на издателите в България, водят целенасочена и злонамерена кампания срещу банката и Цветан Василев от 2009 г. и в рамките на нея председателят на управителния съвет на КТБ се свързва икономически и юридически с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, и му се приписва финансиране на медии.Повод за писмото е коментар във вeстник "Сега" от 5 февруари, посветен на критичния доклад на Брюксел за борбата с корупцията в България. Публикацията е със заглавие: "Брюксел за България: Не е цирк, а менажерия" с автор Светослав Терзиев  и в нея се казва, че зад описателно представените в доклада на комисията ситуации присъства "цялата менажерия, позната от Прехода". В този контекст наред с Георги Първанов, Цветан Цветанов, Румен Петков, Волен Сидеров и Христо Бисеров журналистът е поставил "Пеевски, майка му Ирена Кръстева и "кредитора им" Цветан Василев".


"Делян Пеевски, "спорна фигура начело на ДАНС, станал повод за безпокойство както в България, така и в чужбина". Единствено той е удостоен с двойно внимание в доклада, защото попада и в сектора за медиите, където се казва, че "собствеността на медиите е все по-концентрирана в ръцете на едни и същи лица (Пеевски, майка му Ирена Кръстева и "кредитора" им Цветан Василев), което компрометира независимостта на издателствата", пише журналистът в коментара си.


В писмото си КТБ подчертава, че твърдението, че Цветан Василев е "кредитор" на Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, е грешно. От банката обясняват, че преди да предприемат стъпки, искат потвърждение, че цитатът, използван от журналиста, не присъства в докладите на Европейската комисия или други доклади, достъпни само за журналисти, които може да са дали основание на журналиста да твърди такива неща от името на комисията.


EurActiv отбелязва, че писмото дава рядък поглед върху подхода на българските олигарси към свободата на медиите. Изданието отбелязва, че Василев не би трябвало да се чувства обиден от твърденията, че е олигарх, тъй като той приема това в интервю, дадено наскоро пред "Дойче веле". Там той признава и за "миноритарно" участие в медии.


На въпрос за коментар говорителят на комисията Пиа Аренкилде Хансен заяви, че темата е от компетенциите на комисаря по вътрешните въпроси Сесилия Малмстрьом и най-вероятно тя ще отговори на Василев. Говорителят на Малмстрьом – Микеле Черконе, от своя страна заяви очевидното – че в доклада не се назовават конкретни имена, предаде EurActiv.


"Медийната свобода е важен принцип. Имената са очевидни за тези, които четат докладите, и за журналистите, които ги интерпретират", заяви обаче служителят на комисията, пожелал анонимност. Той по никакъв начин не даде сигнал, че вижда нещо нередно в това, че българският журналист е назовал Пеевски, Кръстева и Василев, коментира брюкселското издание.Авторът на материала от своя страна заяви, че в КТБ бъркат журналистическите жанрове информация и коментар, като освен това, вместо да цитират целия текст, срещу който възразяват, вадят само някои части от него и ги натъкмяват към съчинената си теза за нарушение на Етичния кодекс на българските медии.


Пред EurActiv Терзиев коментира, че основната цел на КТБ е да "провокира страх и автоцензура сред журналистите извън медийната империя на Кръстева и Пеевски". Той припомни, че етичната комисия в България вече се е произнесла по случая, че статията не нарушава журналистическите етични стандарти и че журналистът очевидно е използвал свой коментар извън цитата от доклада на еврокомисията.

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ЕК е издигната да се занимава с глобални цели и това личи по видимото и нежелание да се занимават със ставащото в България.

  And Freedom for all
 2. 2 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Журналистите са свободни да интерпретират всяка информация,но не и да манипулират.А тези които го правят е трудно да бъдат наречени журналисти.Името на Цветан Василев никъде не е споменато в доклада,но това не пречи на някои хора съвсем умишлено да го замесват в скандали.Такива медии и "журналисти" по нищо не се различават от Пеевските.

 3. 3 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Свободата на изразяване, за която говори ЕК, е много чуждо понятие за тези бивши комсомолци.

 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 580 Весело

  Дали е казал "Не съм доволен"?

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "основната цел на КТБ е да "провокира страх и автоцензура сред журналистите извън медийната империя на Кръстева и Пеевски""
  Това е повече от ясно. И 100 място ни е много. С всеки изминал ден все по-ясно се вижда, че сме управлявани от мафия. И то твърде самозобравила се. Не след дълго ще трябва да внимаваме и в мислите си, да не нараним някой мафиот. Безобразие

 6. 6 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Между другото подобни елементарни номера правеше и Бердов,като съвсем случайно и той пишеше за Цветан Василев както се криеше зад авторитета на Дойче веле.Не трябвало да доказва твърденията си,защото пишел коментари,а не било иформативна статия.Само,че доколкото си спомням от Дойче веле му казаха,че това е нарушаване на журналистическите принципи и го уволниха.

 7. 7 Профил на Ghostенин
  Ghostенин
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#0:"КТБ-ьету"]твърдението, че Цветан Василев е "кредитор" на Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, е грешно[/quote]
  Грешно е
  По-правилно е да се каже - банката на Ц.В. е първи по ред заложен кредитор върху всички настоящи и бъдещи вземания на трите прасенца (от приказката, бе, да не си помислите нещо друго за едни роднини по права линия, особено в отсъствието на адвоката ми)

  — Значи твоята диря свършва тук, Човече? — каза Каа... — Я извикай Думите! Ние сме от една кръв, ти и аз, Човек и змия!
 8. 8 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Интересно, КТБ защо не държи на същите принципи и стандарти в медиите, които финансира? Там факти и достоверни източници на информация няма, пък за разделяне на коментари от факти, да не говорим. Да не говори, че става дума за Етичен кодекс, който не е подписан от медиите на Пеевски/майка му. Нали сега си подготвят техен си и даже го подлагат на псевдо обществено обсъждане.

 9. 9 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2935 Весело

  Демек ЕВРОПА каза на Ц.Василев - И да си обръснеш мустака , все тая !!!

 10. 10 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 455 Неутрално

  "Свободата Санчо е едно от най ценните блага,с които небесата даряват хората.С нея могат да се сравнят нито съкровищата,който крие земята,нито тези които тай морето.За свободата Санчо както и за честа,може и трябва да се жертва животът."

 11. 11 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  "Медийната свобода е важен принцип. Имената са очевидни за тези, които четат докладите, и за журналистите, които ги интерпретират"

  Когато ѝ кефне на комисията, медиите са свободни, когато не ѝ кефне - не са свободни. Циганска работа, представяна от зависимите прозападни медии като велика цивилизационна мисия.

 12. 12 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Да интрепретират, да но не и да си измислят нова информация от тях!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 13. 13 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Василев ако е достоен ще напусне борда на банката и няма да позволи да се черни името му и дейността на банката.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 14. 14 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 536 Неутрално

  " натъкмяват към съчинената си теза за нарушение " - това сега коментар ли е или информация?

 15. 15 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#8:"laveol"]Интересно, КТБ защо не държи на същите принципи и стандарти в медиите, които финансира? [/quote]

  Интересно, ти къде видя официална информация доказваща, че КТБ финансира медиите на Пеевски?

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6117 Неутрално

  добре че я има икономедиата и от 3 месеца вестници не купувам . и КОЙ вестник да купя като все една и съща помия в тях.

 17. 17 Профил на мистър Антолини
  мистър Антолини
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Значи комисията говори за прозрачност в медиите, само че служителя не излиза с името си като отговор на писмото на КТБ Е за каква прозрачност ми говори тая вратовръзка?

 18. 18 Профил на petar.ognjnov
  petar.ognjnov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#12] от "monика":

  Или пък невярна.

 19. 19 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2232 Весело

  Чудя се, кой ли е посъветвал Василев да пише подобно писмо, след като резултатът от него е достатъчно предвидим и за не много мислещите. Предполагам, че е някой от вече бившите "съветници" на Плевнелиев след толкова много гафове, които предизвикаха.
  Г-н Василев, не внимавате в картинката, нали? Личи си от всяко Ваше изявление напоследък. Хем да се изфукате, че инвестирате в Сърбия, хем, че нямате нищо общо с бизнеса. Хем да купите Виваком, Булгартабак, ЛаФка, Техномаркет, хем - да сте по-нисък от тревата и никой да не смее да Ви закачи (Вас или банката Ви). И очаквате, че в ЕС пасат трева?!
  Вземете си бележка, иначе - лошо, много лошо!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 20. 20 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 437 Любопитно

  сега Цветан на кой ще плаче?

  proudly built in Bulgaria
 21. 21 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#6] от "deftones":

  Бе вие в КТБ друга работа нямате ли си, та сте се хвърлили да защитавате мустакатия по форумите???

  Път без препятствия не води до никъде.
 22. 22 Профил на flisk
  flisk
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#15] от "monика":

  Това, че собствеността минава през хиляда офшорки сигурно значи че е Сорос, а ? И Василев изобщо никога не е казвал, че Пеевски му е като син ?

 23. 23 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Крадеца викнал:
  - Дръжте крадеца!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 24. 24 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Весело

  "Това заяви служител на евроинституцията, запазил анонимност, по повод писмото на Корпоративна търговска банка, обвиняващо български журналист, че накърнява името на КТБ и Цветан Василев, предаде EurActiv."

  Боже, каква потайност, какво нещо. Значи банката може да си подаде жалбата по коректния и правилен път, но служителят на ЕВРОПЕЙСКА институция ще отговаря публично в медиите, преди дори да са им отоговрили официално с документ. При това служител, който си крие името?!
  Аз от къде да знам дали въобще това е европейски служител и дали въобще е казано такова нещо? На Дневник ли да вярвам? Хах.

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 25. 25 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Мустака се възмущаваше, че чужди журналисти го били спрягали за банкер - сега се оказа, че е БАНКЕР... Какво ли още ще се окаже истина Нагла история....

  www.soundcloud.com/x2805
 26. 26 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 550 Неутрално

  [quote#15:"monика"]Интересно, ти къде видя официална информация доказваща, че КТБ финансира медиите на Пеевски?[/quote]

  Къде да видя такава информация? Някой задължава ли ги да публикуват такава? Политиката на самите медии е повече от достатъчна. Защо иначе ще публикуват непрекъснато съобщения за дейността (включително благотворителна е богоугодна) на банката и ще громят конкурентите на Цв. Вас? За политическите противници пък няма какво да говорим.

  Тази империя така се разрастна, че вече почти не остана нищо извън нея. И сега топят един от няколкото вестника, останал извън техен контрол, пред ЕК.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#22] от "flisk":

  Пак не ми отоговри на въпроса. Покажи, къде има официален документ или становище, или дори банково извелчение, че Василев спонсорира, каквито и да е медии, камо ли на Пеевски? Къде? Освен в медииние статии и политически или корпоративни спекули?!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 29. 29 Профил на petar.ognjnov
  petar.ognjnov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#13] от "mi6kro":

  И защо, че му петнят името нарочно. Точно обратното трябва да направи.

 30. 30 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#26] от "laveol":

  Защото това е чиста клвета, която се повтаря нон стоп в публичното пространство. Една от много медини клевети. Василев сам е отричал мнократно, че спонсорира Пеевски, но пък защо на него да се вярва, след като може да се вярва на пресата?!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 31. 31 Профил на pipistrella
  pipistrella
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До колкото разбирам официално становище няма, а поредната доза свободни интерпретации. Оправия с родните медии няма, това се видя и след като Нели Крус цъфна у нас по покана на една солидна група издатели и медии, които й спретнаха панаир, пооплакаха се, самопохвалиха се и накрая еврокомисар Крус си замина с облекчение от страна ни, а на нас трябва да ни стана ясно, че Европата нищо не може да направи... Няма как някой отвън да ни реши проблемите при положение, че самите медии толерират подобен род журналистика и сами падат в капана на НЕсвободата на словото, зависимостта от политици, капитали, кръгове...

 32. 32 Профил на pipistrella
  pipistrella
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "bogomilok":

  Родната интерпретация на това е като в една реклама - "Свободата ,Санчо, е като салама..." Тя просто се търгува, като стока.

 33. 33 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Както и да е, подобено несериозно изказване идващо от Европейска институция ми звучи не само неправдоподобно, но и доста спекулативно.

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 34. 34 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#6:"deftones"]Само,че доколкото си спомням от Дойче веле му казаха,че това е нарушаване на журналистическите принципи и го уволниха.[/quote]
  ами не, не го уволниха.
  той не е/никога не е бил на щат в дойче веле, а е хоноруван кореспондент.
  и да, още му публикуват материалите.

  zenrus.ru
 35. 35 Профил на anni_geo
  anni_geo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Умишлено петнят името на бизнесмена и банкер Цветан василев, това са поредните спекулации срещу него в медийното пространства и отчая опит да навредят на репутацията му.

 36. 36 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#25:"x2805"]Мустака се възмущаваше, че чужди журналисти го били спрягали за банкер - сега се оказа, че е БАНКЕР... Какво ли още ще се окаже истина[/quote]
  всъщност той не е банкер, банкерът е човек, който разбира от риск, инвестиции, управление на капитали.
  василев е касиер. на него са поверени руските капитали, с които трябва да бъде изкупена (възможно най-евтино) България.

  zenrus.ru
 37. 37 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Любопитно

  [quote#35:"anni_geo"]Умишлено петнят името на бизнесмена и банкер Цветан василев[/quote]
  забрави "ктитор", ще ти резнат от надника

  zenrus.ru
 38. 38 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ГолЕм смех. Седнал да се обяснява като ученичка. На ЕК отдавна им е ясно, че КТБ и компания са едни от официалните виновници за все по критичните доклади...

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 39. 39 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  [quote#35:"anni_geo"]Умишлено петнят името на бизнесмена и банкер Цветан василев, това са поредните спекулации срещу него в медийното пространства и отчая опит да навредят на репутацията му.[/quote]
  Остави го Василев, по принцип се води цялостна война срещу целия български бизнес, независимо чии е.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  Я, лафкаджиите са наскачали да бранят мустака.. Но не са много, паричките ли не стигат?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#22:"flisk"]И Василев изобщо никога не е казвал, че Пеевски му е като син ?[/quote]
  лика прилика са си
  http://www.pernik1.com/wp-content/uploads/2013/06/vas_pee-389x463.jpg

  zenrus.ru
 43. 43 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#40:"monика"]Интересно, какъв е Прокопиеф тогава,[/quote]
  ЕК на прокофиев ли е писала писмо, че не разбрах?
  Освен това "ама вие биете негрите" не е никакъв аргумент.
  Аргументирайте се, че василев не е подставено лице на руската мафия, а не нападайте трето лице, нямащо нищо общо с дискусията.

  zenrus.ru
 44. 44 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 368 Весело

  Какво по-голямо доказателство за връзката между Цв.Вас., Пеевски, Барека и ЛаФка от троловите, които ги защитават във форума на Дневник Под всички статии са едни и същи: monика (Станишева?), deftones, Blue Skys, stefan.pintev

 45. 45 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 994 Весело

  [quote#9:"SS"]Демек ЕВРОПА каза на Ц.Василев - И да си обръснеш мустака , все тая !!! [/quote]
  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Разсмя ме!
  Тоя си мисли, че има влас в Брюксел, както в България!
  Да, ама- НЕ!

  Много трол бе! Много "защитник за правда и свобода"
  Да ли си ги менкат с бесипе-то или им плаща самостоятелно!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  [quote#46:"malenna"]Плевнелиев да си подава оставката въпреки скандалите с офшорните и тъмното му минало като бизнесмен[/quote]
  Таке е, другарке, само Пеевски и Цв.В. имат светло минало като бизнесмени.

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на Кога?
  Кога?
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И после чакате да има независимост на медиите! Как да има като ЕК излиза с такива доклади, в които не се споменава нищо конкретно и след това всеки може да си интерпретира както си иска написаното. Да започнат да пишат с имена, за да се знае кой е крив и кой прав и така да се знаят кои са тия, които пречат за свободата на медиите!

 51. 51 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1802 Весело

  До коментар [#41] от "Тони!":

  Ех,Тони,ти пак позна!
  Да си пуснеш фиш.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Брей, много му порасна мустака на тоя. Ще цензурира и еврокомисията. Наглец.

 57. 57 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Това официално становище ли е на въпросния служител и защо той не излиза с името си?! Да не е наша Сталинка?! Може би защото в качеството си на еврочиновници трябва да са безпристрастни, а с такива коментари не по техните ресори не правят добро впечатление. Добре е, когато даваш квалификации и коментари да се позоваваш на някакви факти и доказателства, иначе всичко звучи много кухо.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Любопитно

  ... Кюлев, Цв. Василев, да влезе в играта следващият ...

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 60. 60 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#59] от "Gouverneur général":

  Кюлев ли?! Василев ли искаше да му взема банката и оперираше с парите на вдовицата Кюлева?! Да не пестим имена на разни герои на прехода, които сега си имат медии, но името им тук е свещено.

 61. 61 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#28] от "monика":

  А има ли мустак? И къде го пише официално...
  А банкер ли е? Щото преди не беше сега бил - а утре...
  А лафка подава ли цигари?

  www.soundcloud.com/x2805
 62. 62 Профил на georgi_toshev
  georgi_toshev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#49] от "Blood Red Skies":

  Другарю комсомол, Василев не е в политиката, той е бизнесмен. за инвестиционно банкиране чувал ли сте?

 63. 63 Профил на georgi_toshev
  georgi_toshev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#56] от "gorodetski":

  Ти да видиш!

 64. 64 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Аз мислих, че мустакатия да-не-кажа-изрод е малко по-умен ....
  Колкото повече тъси публичност, толкова повече затъва, но това си е негова робта. Аз примерно не купувам вече от Лафка, Техномеркет, не зареждам от Петрол, не позлвам КТБ, още по-малко чета парцаливите свински весници и съветвам всички познати и приятели също да не го правят. Ами ако ще и да са най-готините марки, дори и да ми е най-изгодно там, ако ще и мустакатия да е най-готиният пич на планетата, които да мисли всички нас, а другите лошите само така напук да го клеветят - ми ... не ми е симпатичен, сори. Не ме кефи погледа му и колкото по-често го виждам, толкова повече ми се драйфа

  Какво да направя, субективно е, и дори да навие примерно Меркел да дойде лично да ме убеждава да си променя меннието .... все ще ми се драйфа.

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 65. 65 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Горканчо ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на mildoktora
  mildoktora
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Имат право да интерпретират. Така е. Но по някой път някой си мисли, че е оклеветен.

 68. 68 Профил на georgi_toshev
  georgi_toshev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#61] от "x2805":

  Ама има ли милиони -има. Прави ли каквото реши - прави. И за наред винаги ще бъде няколко крачки преди своите конкуренти и врагове. Фактът че има толкова злоба към него е ясен показател ч е успял. И все ще е така, и милионите му ще се множат.

 69. 69 Профил на georgi_toshev
  georgi_toshev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#64] от "Georgisim":

  Така като го гледам, не ми изглежда затънал, само успешни сделки сключва и си трупа парите. Е, конкурентите му се спукват от яд.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на lady_garga
  lady_garga
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Журналистите са свободни да интерпретират свободно докладите на Европейската комисия, както те пожелаят. Това заяви служител на евроинституцията, запазил анонимност, по повод писмото на Корпоративна търговска банка, обвиняващо български журналист, че накърнява името на КТБ и Цветан Василев, предаде EurActiv."

  Колко удобно наистина. Особено за медиите и хората, които са явни врагове на Василев - защо пък да не го е казал точно анонимен служител? И не съм съгласна, че журналистите трябва да са свободни да интерпретират официална информация по какъвто и да е начин! Особено българските, и особено червените от вестник Сега.

  Just ride.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#68] от "georgi_toshev":

  Мухахаха ЕК със злоба към милионите на Мустака ФАКТ!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 74. 74 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "monика":

  Но човека отрече и да е банкер...

  www.soundcloud.com/x2805
 75. 75 Профил на mildoktora
  mildoktora
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Всъщност самата новина няма никакво значение - медийната общност в България вече е до крайна степен дискредитирана, а хората не вярват на медии. Медиите сами си го направиха.

 76. 76 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#28:"monика"]Пак не ми отоговри на въпроса. Покажи, къде има официален документ или становище, или дори банково извелчение, че Василев спонсорира, каквито и да е медии, камо ли на Пеевски? Къде? Освен в медииние статии и политически или корпоративни спекули?![/quote]

  Виж сега слънце.

  Никой, който не работи в ктб или при пеевски не може да ти намери:

  а. Официален документ за спонсорство (сам по себе си е малоумен, откъде накъде някой ще спонсорира медия?);
  б. Становище (мале мале - ти да не работиш в администрацията, извън нея думата "становище" не се среща?);
  в. Банково извлечение.

  Да не говорим, че тези документи ще съдържат и лична информация.

  Ако твоят (предполагам) шеф иска да се изчисти, нека да покаже НЕЗАВИСИМ одит на дадените кредити и записни заповеди в полза на банката, от които да се види, че:

  а. Няма заеми, издадени от банката в полза на пеевски и свързаните лица в последните 3-4 години за повече от 30% от стойността на бизнеса им към датата на издаване на кредита;
  б. Няма записни заповеди за повече от 30% от имуществото на съответните хора в полза на банката.

  Защо 30%? Старо американско правило от началото на 20 век; ако имаш над 30% участие се предполага, че може да диктуваш политиката.

  Останалото е лижи да те мажем (пардон, мижи да те лажем).

  Да не говорим, че в ЕК не пасат трева. Налагало ми се е да работя с тях, те са в пъти по-наясно от състоянието в България, отколкото си мислят в нашата мила родна политическа кочина. И точно нашият мил роден свински елит, свикнал да лъже, да му пишат какво точно е казал и какво е искал да каже в поръчковите медии и да му се разминава безнаказано тук остава адски неприятно изненадан, като попадне там. И единствената му защита е, да се върне и да продължи да лъже. За пред простите хора без интернет тоя номер минава. За останалите - не.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 77. 77 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#71:"lady_garga"]И не съм съгласна, че журналистите трябва да са свободни да интерпретират официална информация по какъвто и да е начин! Особено българските, и особено червените от вестник Сега. [/quote]

  Няколко пъти съм писал, че журналистиката няма как да е обективна - тя се прави от субекти, отразява действията на субекти и е предназначена за други субекти.

  Учи се в първи курс по журналистика.

  Ако интерпретацията (която минава в графата "анализи" не те кефи, гледай си термометъра и какво става през прозореца, това е единствената обективна информация, останалото минава през журналистите.

  П.П. Само дето не каза, кое е официалната информация в случая? Това, което ти харесва на теб, или това, което не ти харесва?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#68:"georgi_toshev"]Ама има ли милиони -има. Прави ли каквото реши - прави. И за наред винаги ще бъде няколко крачки преди своите конкуренти и врагове. Фактът че има толкова злоба към него е ясен показател ч е успял. И все ще е така, и милионите му ще се множат. [/quote]

  [quote#69:"georgi_toshev"]Така като го гледам, не ми изглежда затънал, само успешни сделки сключва и си трупа парите. Е, конкурентите му се спукват от яд. [/quote]

  Въх, чак се просълзих....

  Интересно какво ли ще стане, ако дойде правителство, което да накара всички държавни дружества, фирми и всяка една административна структура да си държат парите в БНБ, а не в търговските банки?

  П.П. Ти откъде знаеш, че има милиони? Имаш достъп до банковите му сметки ли?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 80. 80 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#77] от "epoc":

  В случая си напълно прав. КТБ реагират прекалено силно, съответно, не особено ефективно. ЕК не са виновни кой как им използва докладите.

 81. 81 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#79] от "epoc":

  Ако питаш мен, нищо кой знае какво няма да стане. Само фирмите ще започнат да губят приходи от лихви.

 82. 82 Профил на mildoktora
  mildoktora
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#76] от "epoc":

  Приятелю, пишеш се на много знаещ. Зададоха ти въпрос, на който ти не отговори. Становища се пишат редовно в юридическите среди, така че думата явно съществува. И трето, говориш за това, което харесва на нея или не й харесва на нея> Да те попитам, понеже нещо не ти харесва на теб и ти трябва да се държиш по този начин? Това е положението, хората имат различни мнения. Моето е, че в медиите цари слободия и простотия и трябва да има закон за медиите, да спрат с клеветите, говоря по принцип. като те оклеветят, върви после доказвай, че нямаш сестра.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#60:"kalina_v"]имена на разни герои[/quote]
  Всичките са наследници на агенти ДС до 1990 г. Цвъкито, ако изобщо му е такова името а не Хасан, на агент бай "Радой" наследството ...

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 85. 85 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1320 Весело

  [quote#75:"mildoktora"] медийната общност в България вече е до крайна степен дискредитирана, а хората не вярват на медии. Медиите сами си го направиха.
  [/quote]
  Да, с любезната помощ на шефа ти и неговите пръчки Пеевски, Кръстева, Бареков и др.
  Той, разбира се, не е единствения виновник, няма как да не споменем и "патриарсите" Тошев, Блъсков, Москов, Гергов и техните приятели мафиоти, политиците, които работеха в симбиоза с тях и журналистите-лизачи, които им угаждаха на акъла.
  П.П. В КТБ да нямате вече специален отдел за писане по форумите?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#81:"Знам и Мога"]Ако питаш мен, нищо кой знае какво няма да стане. Само фирмите ще започнат да губят приходи от лихви.[/quote]

  Ахам, това си мислиш ти и група съветски учени.

  Първо, този филм го гледахме 1994-та с фалита на банките, точно бяха разрешили на общините да си държат парите там, а не в БНБ, доста държавни пари изгоряха.

  Второ - държавната фирма, ако работи за да печели от лихвите, е за закриване или поне за уволнение на борда на директорите. Това са пари от бюджет, които се очаква да бъдат върнати като печалба там а не като гарантирана държавна инвестиция в някоя търговска банка.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 88. 88 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#2] от "deftones":

  Още от първото ти изречение си личи, че си ТРОЛ.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 89. 89 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Любопитно

  "Той е от тихо и бързо успелите българи. Възходът му започва в онези смутни времена на червените куфарчета с пари, раздавани на т. нар. наблюдавани от партията фамилии."
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1137933

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 90. 90 Профил на rembrandt
  rembrandt
  Рейтинг: 470 Весело

  Цветан Василев - гузен негонен бяга...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Доста време Цв. Василев си градеше империята без някой да го притеснява. Доста време Кръстева и синът И правеха същото, без някой да ги притеснява. Апетитите им, обаче, станаха по-големи от устата и те насъскаха марионетките си на политическия терен. Оказа се, че конците на едни и същи марионетки се дърпат от няколко " играча". И, лъснаха зависимостите, тактиките, интересите. Сега, някой бил виновен. Кой? Те самите се заголиха. Сега ще трябва някак да замажат положението, или да изчезнат. Те не са склонни нито на едното, нито на другото. За това, пак чрез политическите си маронетки разбуниха харода, човъркайки етнически рани.

  goblenka
 92. 92 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#84:"RED MAFIA"]бай "Радой" [/quote]
  от Генерал Тошево делиормански регион Д(П)С ...

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 93. 93 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Отговор точно по европейски.

 94. 94 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#69:"georgi_toshev"]Така като го гледам, не ми изглежда затънал, само успешни сделки сключва и си трупа парите. Е, конкурентите му се спукват от яд.[/quote]
  Какво сделки, бе Гоше? Преди да ти даде задачата да го защитаваш по форумите дали не ти издаде някоя велика банкова тайна?
  Как точно стават успешните сделки с държавно покровителство, а?

 95. 95 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#82:"mildoktora"]Приятелю, пишеш се на много знаещ. Зададоха ти въпрос, на който ти не отговори. [/quote]

  Я пак, че нещо съм пропуснал въпроса? Кой точно и какво точно ме е питал?

  [quote#82:"mildoktora"]Становища се пишат редовно в юридическите среди, така че думата явно съществува.[/quote]

  Аха, сигурно, само дето както казах, извън администрацията тази дума аз не съм я виждал....

  [quote#82:"mildoktora"]И трето, говориш за това, което харесва на нея или не й харесва на нея> [/quote]

  Цитирал си мой коментар 76, коя е "нея" и каво трябва да й/не й харесва, че нещо не мога да разбера?

  [quote#82:"mildoktora"]Да те попитам, понеже нещо не ти харесва на теб и ти трябва да се държиш по този начин?[/quote]

  Айде пак - къде в коментара съм използва думата "харесва"? Как точно се държа? Ти ли си единствения с монопол да се изказваш и да се чува само твоето мнение? Би ли ми цитирал нещо обидно за теб в моя коментар, че да да разбера какво точно е моето държание (цитирам те: "ти трябва да се държиш по този начин" и какво в него толкова е успяло да те засегне/обиди (освен ако разбира се не си просто един платен трол, който дори не е разбрал какво трябва да пише и плюе наред)?

  [quote#82:"mildoktora"]Това е положението, хората имат различни мнения. [/quote]

  Верно? Или май се брои само ако ти имаш, а опонента ти трябва да се съобразява с теб?

  [quote#82:"mildoktora"]Моето е, че в медиите цари слободия и простотия и трябва да има закон за медиите, да спрат с клеветите, говоря по принцип. като те оклеветят, върви после доказвай, че нямаш сестра. [/quote]

  В коментар 76 съм написал какво може да се направи, за да се очисти името и на тази база след това да се говори какво е клевета и какво не. А ти в отговор скачаш на амбразурата с неграмотно формулирания си коментар се опитваш да кажеш нещо, което и сам не можеш да разбереш.

  П.П. Да не си "доктор" по тролене във форумите?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  [quote#6:"deftones"]Само,че доколкото си спомням от Дойче веле му казаха,че това е нарушаване на журналистическите принципи и го уволниха.[/quote]
  Помниш само това, което ти изнася!
  И. Бедров и сега работи за ДВ. Ето и последно поместената (преди 4 дена) негова статия:
  http://www.dw.de/залезът-на-пеевски/a-17430259

  Заглавието и е - "Залезът на Пеевски"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 631 Разстроено

  Горкият г-н Василев!Докато не изкупи всички медии,така ще е...

  rock n' roll is king!
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#20] от "Real Adventure Machinery":

  В сараите пред сокола.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK