Европейският съвет се събира на редовно заседание, но с допълнителна тема "Украйна"

Европейският съвет се събира на редовно заседание, но с допълнителна тема "Украйна"

© Жени КолеваЕвропейският съвет ще обсъди тази вечер обстановката в Украйна и ще оцени наложените по-рано тази седмица санкции срещу 21 граждани на Русия и Крим, приети от Съвета на Европейския съюз по външни работи. Освен предвидените предварително теми държавните и правителствени ръководители на ЕС в петък ще подпишат политическите части от споразумението за асоцииране с Украйна.


Възможно е държавните и правителствените ръководители от ЕС да обмислят налагането на допълнителни, икономически санкции срещу Русия заради усложняването на кризата с анексирането на Крим. Не всички държави членки са склонни на още санкции срещу Москва, тъй като се притесняват за стабилността на икономиките си заради руски връзки и заради енергийната си сигурност.


Все пак през последните дни текоха активни разговори между столиците. В сряда Великобритания и Германия постигнаха единодушие, че ЕС трябва да наложи допълнителни санкции на Русия, основаващи се върху забраните за пътуване и замразяване на авоари, договорени по-рано от европейските външни министри, съобщи говорителка на британския премиер Дейвид Камерън, цитирана от "Ройтерс".
Камерън и Ангела Меркел са подчертали отново, че международната общност трябва да направи всичко по силите си, за да предостави на Киев нужната икономическа помощ. Един начините за подкрепа от ЕС ще бъде подписването на политическата част на споразумението за асоцииране между Киев и ЕС с украинския премиер.


По време на заседанието в сряда на Министерския съвет българският премиер Пламен Орешарски, който ще присъства на срещата, беше упълномощен да подпише договора от името на България. Според решението на кабинета споразумението ще помогне за по-бързото задълбочаване на политическите и икономическите отношенията между Украйна и ЕС, както и постепенно предоставяне на достъп на Украйна до определени сектори на вътрешния пазар на ЕС.


"Това е начин ЕС и Украйна, в частност България и Украйна, да се възползват от динамиката в техните отношения, фокусирайки се върху подкрепата в областта на управлението, основните реформи и сътрудничеството в различни области", продължава съобщението.


Темите извън Украйна и не съвсем


Европейският съвет ще разисква днес данните от Европейския семестър - икономическите резултати в областта на заетостта и конкурентоспособността от последното шестмесечие. Лидерите ще обсъдят също въпроса за индустриалната конкурентоспособност като ключ към осигуряването на икономически растеж и заетост. Те ще се запознаят с резултатите от законодателната работа по въвеждането на единния механизъм за преобразуване, основна част от банковия съюз, заедно с единния надзорен механизъм.


На днешното заседание се очаква да бъде отправен призив Съветът на ЕС да утвърди до края на месеца директивата за подобряване на обмена на информация по облагането на приходите от спестяванията, включително с Швейцария, Лихтенщайн, Монако, Андора и Сан Марино.


Дневният ред предвижда на заседанието в петък да бъдат обсъдени въпросите за климата и енергетиката, но допълнително за европейската енергийна сигурност, най-вече на фона на украинската криза.


Лидерите ще разгледат цените не енергоносителите, както и енергийната зависимост на ЕС, която ще достигне 85% до 2030 г., ако не бъдат предприети необходимите мерки. Очаква се държавните и правителствените ръководители да потвърдят намерението за завършването на свързване на единния пазар на енергия (газ и ток) в ЕС до края на настоящата година.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Вземете най-накрая се събудете и осъзнайте сериозната заплаха за Европа, която представлява самозабравилия се Владолф Путлер. Колко пъти трябва да се повтаря една и съща история?

 2. 2 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Да видим дали пак ще настъпят мотиката и Нуделман ще ги поздрави.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 3. 3 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "pterodaktil":

  Ако в близките дни в ЕС не заемем твърда позиция - срам и позор за нас! Обречени сме да го направим рано или късно, но губенето на време и помайването не е в наша полза.

  Свобода за Надежда Савченко!
 4. 4 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  А дали ще изгледат записите "Проевропейски депутат бие директор на телевизия" и "Проевропейски областен управител бие прокурор".

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 5. 5 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ЕС трябва много внимателно да прецени възможни допълнителни санкции, тъй като за разлика от САЩ, които нямат толкова тесни икономически връзки с Русия, на ЕС се падат 54% от руския износ и 42% от руския внос. Прекалено голям играч е, за да бъде лесно заменена.

 6. 6 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#5] от "jozi81":

  Ако трябва да избирам между затягане на коланите и безмълвно бездействие пред едно безобразие... винаги ще предпочета затягането на коланите. То ще бъде временно и скоро ще бъде компенсирано - варианти за това не липсват. Срамът от другото обаче би бил петно завинаги.

  Свобода за Надежда Савченко!
 7. 7 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#6] от "GogoPG":

  Ти може и да можеш да си позволиш затягане, ама останалите 99%?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 8. 8 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#7] от "АБПФКД":

  Той преди 10-ти ноември е тренирал да затяга колана в името на победата на социализма и комунизма на цялото земно кълбо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 9. 9 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#5] от "jozi81":

  Стокообменът на ЕС с Русия е 335млрд. евро, което е само 1% от БВП на ЕС - с него и без него Европа може, а какво се случва с Раша!? Тези проценти за които си писала определят колко пъти в повече ще е загубата за Путин - Кремълския Хитлер, и неговата олигархична върхушка!

 10. 10 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1020 Любопитно

  [quote#5:"jozi81"]ЕС трябва много внимателно да прецени [/quote]
  Дрогарке, навремето през 30-те години на миналия век по същия начин са говорили и повечето европейци за опасността от възхода на Адолф Хитлер - внимателно да преценим, да не избързваме и т.н. Историята обаче е толкова красноречива, че не се нуждае от никакви коментари. Колко внимателно още трябва да преценяваме новия национал-социалистически диктатор и мераклия да завладее Европа?

 11. 11 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#3] от "GogoPG":

  абе да кажат на ония от Киев да гръмнат газопровода Каво само им плащат на пияните ушанки Гърмят го и се решава въпроса

 12. 12 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "ръководители на ЕС в петък ще подпишат политическите части от споразумението за асоцииране с Украйна."

  Направо не знам как да го нарека това, малоумие ли що ли, ЕС да подписва асоциирането на Украйна с една правителство, нелегитимно избрано на площад, в което на ръководни постове има хора със съмнителна репутация от национал-радикалната партия Свобода.

 13. 13 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 374 Весело

  "Европейският съвет се събира на редовно заседание, но с допълнителна тема "Украйна"

  - Нито днес нито утре ще има някакви особени санкции към Русия от ЕС - най много да увеличат списъка на "нон грата" и да забранят импорт на оръжие за Русия . Това е всичко което ще направят днес и утре господата от ЕС .
  Русия се интегрирала в световната икономика и ОСОБЕНО в ЕС .

  Украйна е обявява война на Русия -САЩ отговаря да воюват украйнците сами срещу Русия щом толкова искат война .
  САЩ няма да воюват за някаква си Украйна с Русия !!!-Обама тъй каза !!!!!"

  pacta sunt servanda
 14. 14 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#9:"xefgo"]а какво се случва с Раша!? [/quote]
  Ти Раша не я мисли, няма заплаха за фалит - руският външен дълг е само 35% от БВП, а резервите и са достатъчно големи, та покриват около 93% от външния им дълг. При собствените си икономически проблем ЕС едва ли ще отиде към по-сериозни икономически санкции, които ще ударят по нейните бизнес интереси. Още повече че няма единство в страните от съюза по отношение на такива санкции.

 15. 15 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 531 Неутрално

  путин прави като хитлер на времето , напада суверенни държави ! малкият Сатана ! е прекалил със водката ! това ще му е Краят !

 16. 16 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Весело

  [quote#2:"АБПФКД"]Да видим дали пак ще настъпят мотиката и Нуделман ще ги поздрави. [/quote]

  И кога пък са настъпвали мотиката Нямам предвид според заседанията на кварталната ви партийна ядка в хоремага

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 17. 17 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  [quote#6:"GogoPG"]Ако трябва да избирам между затягане на коланите и безмълвно бездействие пред едно безобразие... винаги ще предпочета затягането на коланите.[/quote]

  Подкрепям. Ако трябва ще го отгладуваме и отстудуваме, но ще се откъснем от обятията на проскубана смрадлива мечка. Веднъж завинаги.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  [quote#7:"АБПФКД"]Ти може и да можеш да си позволиш затягане, ама останалите 99%? [/quote]

  Вие ще си поемете отговорността пред вашия си електорат. За компенсация може да ги съберете още един път на Лъвов мост срещу сандвичи и лимонадка. Тъкмо още един път ще се извините на Местанчо за Възродителния процес. Тъй де - да крепне бесепаро-депесарската дружба.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#8:"tribiri"]Той преди 10-ти ноември е тренирал да затяга колана в името на победата на социализма и комунизма на цялото земно кълбо.[/quote]

  Ти познаваш ли го, троле? Откъде знаеш това за него? Защо тактиката ви е винаги да обвинявате опонента си в онова, което самите вие сте вършили? Толкова ли ви е срам, че сте комунисти, ченгета, сталинисти, съветофили, та искате да изкарате и останалите като себе си?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  [quote#8:"tribiri"]Той преди 10-ти ноември е тренирал да затяга колана в името на победата на социализма и комунизма на цялото земно кълбо. [/quote]

  Всички дрОгарЬО всички, всички ни бяхте "уредили" да тренираме затягане на коланите преди 10-и ноември 1989-а. Така ни бяхте "уредили", че към споменатата дата по магазините даже наденицата Кучешка радост беше изчезнала, а България светеше и гаснеше като огромна дискотека.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 21. 21 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  [quote#11:"goshogoshev"]абе да кажат на ония от Киев да гръмнат газопровода Каво само им плащат на пияните ушанки Гърмят го и се решава въпроса
  [/quote]

  Ма то и това ще стане - засега украинците ги предупреждават с визи и излизане от ОНД, но следващия ход е прекъсване на доставките на газ през Украйна. Не е да не се е случвало.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 22. 22 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Разстроено

  [quote#14:"jozi81"]Ти Раша не я мисли, няма заплаха за фалит - руският външен дълг е само 35% от БВП, а резервите и са достатъчно големи, та покриват около 93% от външния им дълг. [/quote]

  Бе то и сесесеренцето беше голямата работа ама кво стана ... ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#6] от "GogoPG": "... винаги ще предпочета затягането на коланите."
  До коментар [#7] от "АБПФКД": " Ти може и да можеш да си позволиш затягане, ама останалите 99%?"
  Това е най-яркия пример за разликите между лявото и дясното мислене - според десните ... останалите 99 % не трябва въобще да ги има - не са умни и красиви, не са креативни - живи лузъри , за които е най-добре да умрат бавно и гърчеки се.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#20:"Ian Smith"]Всички дрОгарЬО всички, всички ни бяхте "уредили" да тренираме затягане на коланите преди 10-и ноември 1989-а.[/quote]

  Няма по-отвратителен цинизъм от гаврата на палача с жертвата. Това е една тактика, подета навремето от Стефан Продев и подобните му, които изравяха "компрометиращи" данни за лидерите на опозицията, че през 63 г. били казали стихотворение за Ленин, били участвали в "Ален Мак" и пр., и нито дума за онези, които искаха да ни направят 16-та република, които изнесоха националното богатство и ни набутаха с 12 милиарда долара дълг, които съсипаха икономиката, обрекоха България на международна изолация, държаха народа зад телени мрежи, бяха най-лоялни лакеи на Кремъл и т.н., и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#22:"Ian Smith"]Бе то и сесесеренцето беше голямата работа ама кво стана ... ?![/quote]

  Какво беше това СССР? Нещо не го виждам на картата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Любопитно

  [quote#13:"USSR"]- Нито днес нито утре ще има някакви особени санкции към Русия от ЕС[/quote]

  Много ли си сигурен дрОгарче ! Няма и 25 години откак сесесеренцето беше изолирано в световен мащаб. Къса ви е паметта ама затова ви чакат нови неволи. Нали знаеш как се вика на човек който два пъти се спъва в един и същи камък.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 27. 27 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  [quote#19:"Norman Granz"]Ти познаваш ли го, троле? Откъде знаеш това за него? Защо тактиката ви е винаги да обвинявате опонента си в онова, което самите вие сте вършили?[/quote]

  Еми комунярчета.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1415 Весело

  [quote#25:"Norman Granz"]Какво беше това СССР? Нещо не го виждам на картата...
  [/quote]

  Изчезна милото

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Да му е честито на Путлер: има нов КОКОМ

  http://lenta.ru/news/2014/03/20/stop/

  Германия и Великобритания приостановили военный экспорт в Россию

  Правительства Германии и Великобритании приостановили экспорт продукции военного и двойного назначения в Россию. В частности, как сообщает Defense News, Германия отказалась от поставки России боевого тренажерного комплекса. Великобритания же, как уточняет Jane's, приостановила действие лицензий на производство на территории России снайперских винтовок, патронов, а также некоторых деталей для самолетов и вертолетов.

  По данным Jane's, о приостановке военного экспорта также задумалась и Франция, которая в настоящее время занимается строительством двух вертолетоносцев типа «Мистраль» по заказу Министерства обороны России. Конкретное решение пока не принято; по заявлению французской стороны, отказ от поставки десантных вертолетоносных кораблей-доков рассматривается в качестве «крайней меры».

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#25:"Norman Granz"]Какво беше това СССР?[/quote]

  Нещо и ОНД е на път да поизчезне, а се гласяха в "евразийски" съюз да ни вкарват...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#29:"Музар"]Да му е честито на Путлер: има нов КОКОМ[/quote]

  Това се очакваше и е напълно адекватна стъпка, която трябва да бъде приветствана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#14] от "jozi81":

  Нормалните хора по света се интересуват как робите в Империята на Злото да бъдат принудени да се освободят от Путлеровия диктат. Кремълския Хитлер трябва да бъде спрян. А от Раша може да се интересуваш колкото си искаш, дори можеш да се изселеш там. Защо не емигрираш?

 33. 33 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#6] от "GogoPG": винаги ще предпочета затягането на коланите."

  -Затягай,но не агитирай.
  Правим го от години и сме стигнали до невъзможност,а надежда се не види-става все по-лошо.
  А умниците да не се дръвчат и зъбят,а да решат съобразно нуждите на държавите и народите си.

 34. 34 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ian Smith": " Бе то и сесесеренцето беше голямата работа ама кво стана ... ?!"
  Стана на Раша, Казахстан и някакви дреболии - на картата бели петна няма ! Това е съдбата на империите - дядо помни рухването на Австроунгарската и Османската, тати помни рухването Райха, Италия и Япония, аз на СССР и се надявам да видя рухването на още една ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 35. 35 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Съюза на човеците от 1917 е все осран. А тука от 44 все му се дупят. Чак не повярвах на псоледните мнение на Товарищ Сергей... Но така ако се оттласкаме от незнайните войни - ще е супер гот. Не пречи пак човек да се възхищатава на музиката и кулурата им...

  www.soundcloud.com/x2805
 36. 36 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#32:"xefgo"]А от Раша може да се интересуваш колкото си искаш, дори можеш да се изселеш там. Защо не емигрираш?[/quote]
  "Комунистите и социалистите са най-безсрамните лицемери и лъжци на света"
  Баронеса Тачър
  Няма комуне/русофил, което:
  - да кара руска кола;
  - да прати децата си да учат в расия;
  - да отиде на частна екскурзия в расия;
  - да иска да живее в расия;
  - да знае руски език;
  - да е слушало Чайковски или Рахманинов;
  - да знае кой е Татлин или Мелников;
  - да е чело Достоевски или Булгаков;
  - да знае кои са "передвижники";
  и т.н. и т.н.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 37. 37 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#10:"pterodaktil"]Историята обаче е толкова красноречива, че не се нуждае от никакви коментари.[/quote]
  Докато богатите държави се притесняват за бизнеса си, Путин ще ни върне обратно в землянките. Планът е глобален, а България и Румъния имат стратегическо местоположение за изпълнението му. Затова би трябвало да довършим пъзела, включвайки и българските "парченца" от картинката.
  Няма как да не се направи връзка между дълго обмисляната и добре планирана "операция" в Крим и превратът на ДС (КГБ) в България, целящ да премахне (да отстрани "завинаги от властта" непослушния на Кремъл Борисов, заплахите на Путин към Европа за спиране на доставките и "национализацията", която БСП издуха от пепелта, оставяйки страхът от лисата на електроенергия да завладее постепенно населението, предизвиквайки инстинктивна подкрепа за действията на сатрапа. Само така може да бъде обяснена заявената от първия ден и нарастваща агресия на управляващите към държавния глава, към гражданите, размахването на "етническата карта", играта по тънката струна "майчин език", разделението на "русофили" и "русофоби" (Сидеров, Хафъзов, Местан, и не на последно място Н. Малинов в "Референдум". Тази агресия и на пръв поглед необясними действия на политици, банкери и всякаква друга паплач бе активно подкрепена от усещането за беззаконие, целенасочено създавано от Цацаров и назначените от Д(п)С членове на ВСС. Така може да се обясни и твърде странното "послушание" и уплах при избирането на Пеевски на др. Станишев (напук на голямото си самочувствие), който остави Доган да си развява байряка из цялата държава и дори тръгна да се извинява за възродителния процес, целувайки противния си "съюзник". Удобно "забравяйки", че сме част от НАТО, дори си позволи публично да направи сравнение между Крим и Кърджали. Да си спомним и още по-странното изявление на др. Манолова от парламентарната трибуна, че със или без нов ИК, ГЕРБ никога повече няма да управлява. Знаех, че това ще бъде реваншистко управление, но не ми беше хрумнало, че другарите от управляващата тройна до един (Сидеров дори беше личен гост на Путин) са на директно подчинение на Москва с цената на унижение и ограбване на собствения си народ и държава. На колене, България, Владимир Владимирович те е пожелал и вече почти те има! Остава му само да ти вземе тока и водата и да ти пусне газа. Връщане назад няма да има. Според него. А според нас?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#35] от "x2805":
  Колега , били ми преявел текста от подписа си - стана ми интересно и си го преведох на 80% , ама не схванах тънкият момент "dass sie es von anderen haben wollen.“ Конрад Аденауер"
  (... те от другите имат да искат... = явно не е това превода)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  След бин ладен путин трябва да бъде обявен за диктатор- терорист №1 и преследван като такъв! А българските му слуги и последователи - преследвани от законите на западното общество! Да им бъдат приложени същите забрани и санкции както на кръга около диктатора!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 40. 40 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#37] от "дъждовита":
  ++++++++++++++++++++++++
  ТОЧЕН КОМЕНТАР

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 41. 41 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#6:"GogoPG"] безмълвно бездействие пред едно безобразие.[/quote]
  Уууу чак пзк безмълвно, та те не спряха да се надвикват бе човеко > Започнаха с бандеровска революция, минаха през май.ата му на ЕС и после си споделиха , че може би опозицията е платила на снайперистите да стрелят. Сега Кери е възмутен и угрижен, Меркел е напрегната ,а 20тина човека нямало да могат да пътуват.... както и да погледнем Крим вече е руски... останалото са безмислено говорене и безсилно тропане с крак >

  Свободата Санчо, ....
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  [quote#36:"Торбеш"]Няма комуне/русофил, което:
  ...
  - да прати децата си да учат в расия; [/quote]

  Сред топ 10 университета в света 8 са американски и два британски.

  Докато имени Ломоносова наотдавна изпадна от топ 300.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 634 Неутрално

  [quote#26:"Ian Smith"]Няма и 25 години откак сесесеренцето беше изолирано в световен мащаб. Къса ви е паметта [/quote]
  Още по време на студената война , 1970г, Ruhrgas AG(Е.on) подписва първия договор с партнера си Газпром.
  И така се създава най големият импорт и разпределителен концерн в Германия, с почти монополно място, който продължи да се развива със сключването на немско руските договори от 1973г.
  При сделката, която включва изграждането на газ тръбопровод от Сибир до Германия, Mannesmann AG финансиран от Deutschen Bank доставя безшевните тръби .
  Срещу това Gazprom доставя газ на Ruhrgas AG.
  През десетилетията до 2000г, чрез доставките на газ от Gazprom, се погасява кредита взет от СССР от Deutschen Bank.
  Преди няколко дни шефът на Е.on( Ruhrgas AG)
  каза в интервю за Spiegel, че през 40годишното партньорство с Газпром,
  никога не е имало случай на спиране на доставки или използването им като инструмент за политика.

 44. 44 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#38:"dark'star"]dass sie es von anderen haben wollen.[/quote]
  "Eдинственото нещо, което социалистите знаят за парите, е това че искат да ги вземат от другите >

  Свободата Санчо, ....
 45. 45 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#38] от "dark'star":

  Превод в ефир - социалистите знаят за парите само това, че искат да ги вземат от другите хора...

  www.soundcloud.com/x2805
 46. 46 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 634 Неутрално

  [quote#6:"GogoPG"] Срамът от другото обаче би бил петно завинаги. [/quote]
  Срам и морал...

  "Българино", ти май беше този, който искаше да се пробива в Добруджа за шистов газ, защото така щели да се вдигнат цените на земите, които си притежавал там.

 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#44] от "Радостина":
  До коментар [#45] от "x2805":

  ++++ Благодаря за превода !++++

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5019 Неутрално

  [quote#12:"jozi81"]Направо не знам как да го нарека това, малоумие ли що ли,[/quote]
  Баси наглото самочувствие, дето имаш. Значи всички европейци са малоумни, само вие, позитанските тролове на Кутев сте умни и знаете истината от последна инстанция.

  Gunter glieben glauchen globen
 49. 49 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#23] от "dark'star":

  виж сега не е задлжително - аз не бих казал съвсем да зарежем мада ръша... А просто да се отървен от руското влияние... Няма да ни дърпа все назад я!

  www.soundcloud.com/x2805
 50. 50 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 374 Разстроено

  За огромно съжаление ЕС действа постфактум.Би трябвало да изпреварват събитията.Само по този начин може да се възпре Путин и Русия да продължават с тяхната агресия.По принцип политиката на Русия е да действа и после да обяснява защо е действала така.Това е силната позиция на раша и именно това принуждава света да се съобразява с нея. Нещо би трябвало да се промени.

 51. 51 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#50] от "europa_bg":
  ++++++++++ Абсолютно си прав!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 52. 52 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "pterodaktil":
  [quote#1:"pterodaktil"]осъзнайте сериозната заплаха за Европа[/quote]
  ЕС се оглежда, пресмятайки иконономическите и политическите си интереси.
  Френските и немските избиратели са в голямата си част против финансова помощ за Украйна и против приемането й в ЕС. Френските политици първоначално обявиха, че няма да предадат военните кораби "Мистрал" на руснаците. После запресмятаха колко работни места ще загубят, какви неустойки ще плащат.
  Мисля, че не си дават сметка, че само твърд отпор ще спре Путин.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK