Стигнахме до дъното и сега започва възходът, заяви гръцкият премиер

Андонис Самарас (вдясно) с финансовия си министър Янис Стурнарас

© Reuters

Андонис Самарас (вдясно) с финансовия си министър Янис СтурнарасГърция остави зад себе си най-лошото. Това заяви премиерът Андонис Самарас в интервю за "Ройтерс" и добави, че правителството му обсъжда вече пускането на облигации в близките три месеца.


Гърция се завърна, посочи Самарас и подчерта, че преди две години страната му е била в центъра на икономическа нестабилност в района.


"Бяхме една нестабилна страна в един относително стабилен район, сега ситуацията е съвсем различна - Гърция се е стабилизирала както политически, така и икономически и има растяща нестабилност около нея", отбеляза гръцкият премиер.
Самарас се спира и на завръщането на Гърция на пазарите, като подчерта, че времевият момент ще зависи от условията на пазарите. "Не изключваме вероятността да излезем на пазарите много по-рано, може би през първата половина на 2014 г.", допълни той.


Според "Ройтерс" Самарас вижда първите признаци на растеж и говори за рестартиране на компаниите, създаващи работни места за младите хора.


"Стигнахме до дъното и сега се намираме във възход, който е в самото начало, най-значимите думи сега са стабилност и растеж, не бива да се изпуска тази посока, напред и докрай, няма да вървя на зигзаг", каза още гръцкият премиер.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK