Конференция търси модели за развитието на ЕС и мястото на България в него

Конференция търси модели за развитието на ЕС и мястото на България в него

© Цветелина Ангелова, КапиталПредстояща конференция на тема "Визии за Европа" дава възможност и място за дискутиране на геополитическите и социално-икономическите предизвикателства пред Европейския съюз.


Гражданската платформа MoveBG и програмата "Ти движиш Европа" канят жителите и гостите на София да споделят своята визия за Европа, търсейки заедно с български експерти устойчиви решения и модели за развитието на ЕС и мястото на България в него.


Целта на събитието е в контекста на предстоящите европейски избори и през българския прочит да бъдат изведени послания и формулирани препоръки за европейско ни бъдеще, за развитието на Европа и ролята ѝ на регионалната и глобална сцена.
Конференцията ще се проведе на 16 май между 9 и 16 ч. в хотел "Радисън". Всеки, който желае, ще може да зададе своите въпроси, както и да сподели виждането си по значимите европейски теми. Събитието ще се проведе в три панела с основни теми: "Визии за Европа: Социално –икономическият аспект", "Геополитическият аспект" и "Демокрация и гражданско участие".


За участие в конференцията е необходимо да се регистрирате онлайн. "Визии за Европа" ще се излъчва на живо в интернет. Можете да следите събитието и да се включите с коментари и въпроси в Twitter и Facebook през хаштаг #visionsforeurope.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK