Лавров за "Южен поток": Разчитаме на разумен подход от Брюксел, за други проекти имаше изключения

Кристиан Вигенин и Сергей Лавров

© МВнР

Кристиан Вигенин и Сергей ЛавровПриканвам Европейската комисия да възобнови контактите по проекта за газопровод "Южен поток", заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с българския си колега Кристиан Вигенин. Лавров заяви, че Еврокомисията вече е правила изключения от правилата си по други проекти и се надява ситуацията да не се политизира.


Според руския външен министър "Южен поток" трябва съществено да подобри ситуацията с енергийната сигурност в Европа и изрази готовност за конструктивен диалог както със страните, които участват в проекта, така и с Европейската комисия.


На въпрос обаче какви компромиси е готова да направи Москва, за да заработи проектът, той каза, че не би искал решаването на всеки един проблем да започва с въпроса "Какви отстъпки би направила Русия?". "Всеки един проблем трябва да бъде решен на базата на взаимни компромиси", подчерта той и изрази увереност, че ако съществува добра воля, всеки един проблем може да бъде решен.
Лавров припомни, че междуправителствените споразумения по проекта са били подписани отдавна и преди да влязат в сила правилата на Третия енергиен пакет на Европейския съюз. "Позицията ни е напълно ясна. Ние уважаваме Третия енергиен пакет – членовете на ЕС имат правото да въвеждат всякакви правила на своята територия, но според международното право тези разпоредби не могат да се въвеждат със задна дата", каза той.


"Още повече, че пред очите ни има много примери, когато Европейската комисия прави изключения по изискванията по Третия енергиен пакет, както е с Трансадриатическия газопровод", подчерта руският външен министър и допълни, че са били направени и изключения по други проекти. "Това е аргументът, който изтъкнаха наши български колеги в контакти с Брюксел", заяви Лавров.


"Разчитаме, че в този случай подходът на Еврокомисията ще е разумен и ще бъде приложен единен стандарт за "Южен поток". Всичко отговаря на правилата, стига да не се политизира ситуацията", аргументира се още руският дипломат.Според него стратегическото партньорство между Москва и Брюксел трябва да преодолее сегашния етап, който е доста сложен. "Онези предизвикателства, които възникват до голяма степен изкуствено, не трябва да пречат на доброто развитие на тези отношения, които са от стратегическо значение и за ЕС, и за Русия. Ценим конструктивната рокля на България в отношенията между Русия и ЕС", подчерта Сергей Лавров.


Проектът "Южен поток" е от интерес както за България, така и за региона на Югоизточна Европа, и на ЕС. Подкрепяме неговото реализиране в съответствие с европейското законодателство и норми, заяви от своя страна българският външен министър. Той изрази надеждата активният диалог с Еврокомисията да позволи в най-скоро време да бъде възобновено строителството му на българска територия.


Отношенията между България и Русия са традиционно добри и ние бихме желали да ги развиваме активно и в бъдеще, независимо от различията по определени въпроси. Проблемите и различията между ЕС и Русия следва да се решават по пътя на диалога. Това заяви министър Кристиан Вигенин на съвместната пресконференция с руския си колега.


Двамата министри по време на пресконференцията

© МВнР

Двамата министри по време на пресконференцията


Вигенин и Лавров са обсъдили широк спектър от въпроси, сред които търговско-икономическото сътрудничество, сътрудничеството в сферата енергетиката, културата, образованието и науката, туризма. Двамата министри подчертаха необходимостта от конкретни действия за балансиране на стокообмена чрез използване на възможностите на междурегионалното сътрудничество, облекчаване на митническите процедури, подобряване на транспортните връзки.


Актуалната ситуация на Балканите и в района на Близкия изток и Северна Африка също са били сред въпросите, които са дискутирали външните министри. Те са обсъдили и кризата в Украйна, като на пресконференцията Вигенин изрази задоволството си от това, че Русия е отменила постановлението за използване на въоръжени руски сили на територията на Украйна.


"Крайно сме загрижени за по-бързото спиране на кръвопролитията в Украйна. Не може да има никакъв предлог срещу незабавното прекратяване на огъня, от който все повече страдат мирните граждани, увеличава се потокът на бежанците и се разрушава важна инфраструктура", посочи Лавров.


По думите му трябва да бъдат оставени на страна всички амбиции, за да се спасят животи. "Ако тази цел за нас е очевидна, много бихме искали тя да стане очевидна и за всички други страни, които имат някакво отношение към Украйна, както ЕС и някои държави членки. Много бихме искали към това разбиране да се присъединят и САЩ", подчерта руският външен министър.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Разумният подход" може да бъде само един! Спиране на проекта и вкарване в затвора на всички замесени в него българи!!! За дълго!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 443 Неутрално  За " Северен Поток " ли намеква Лавров ? 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Добре, че сме в ЕС. Иначе досега да сме го построили, платили и оставили наема в полза на Русия.

 4. 4 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Сори, Майкъл, за този проект няма да има изключения. Сърдете се на себе си. Или може би си мислехте, че анексията на територия на чужда държава някога ще ви бъде простена?

  zenrus.ru
 5. 5 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 732 Любопитно

  Руснаците разбират само от санкции и бой по канчетата.
  Да върнат Крим на украинци, татари и т.н. местни законни жители и тогава може да се преговаря за други неща...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Ясно на Бългaрия сa и скроили новa рокля пaрдон роля в отношениятa ЕС, Русия и БГ

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 515 Неутрално

  За какво си тук , тогава.
  Еърви се оправяй с ЕС .
  Или ги подсещаш дате накарат да си оправиш и другите патоци.

 9. 9 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И този е албански реотан,хората му казаха условията по които може да се строи но те си знаят едно само това което на тях им изнася и всички като че ли трябва да се съобразяват с тях.Но съм сигурен че ще отстъпят защото се ражда нов проект през Бяло море и газ от близкия изток и Иран което е неизгодно за Русия.

 10. 10 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 955 Неутрално

  и те насъщото от вас а ако преди са минали някои проекти между капките явно хората са си взели поука. ЮП определено не е изгоден за БГ.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 11. 11 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1051 Гневно

  "Ние уважаваме Третия енергиен пакет – членовете на ЕС имат правото да въвеждат всякакви правила на своята територия, но според международното право тези разпоредби не могат да се въвеждат със задна дата", каза той."

  Лавров ЛЪЖЕ!

  Третият енергиен пакет е приет 21 април 2009г.
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20080616FCS31737+0+DOC+XML+V0//BG

  На 6 август 2009 г. Владимир Путин и министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган в присъствието на Силвио Берлускони подписват протокол за маршрут на газопровода през турски териториални води.

  На 18 януари 2008 г. България и Русия подписват междуправителствено споразумение за сътрудничество при изграждането на газопровода „Южен поток“ през територията на България. Това не е ДОГОВОР за строеж, а СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО!

 12. 12 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Да не упрекваме другите , за това , че си избираме продажни правителства . Ако Орешарски и Вигенин пазеха българските интереси , както Путин и Лавров руските , щях да бъда много доволен .

 13. 13 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Весело

  Изглежда Лавров е дошъл да дава разпореждания , а Орешарски и правителството да козируват и изпълняват
  Г-н Лавров,ние сме независима държава,а не Задунайска губерния!

  Tony
 14. 14 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Ха ха! Имало изключения! Ами имало е и зат'ва са изключения. И по тая причина са изчерпани. На Кремъл му се ще да ги превърне в правило, но има работа с Меркел и ко., а не оня с шинела.

  "Я з москалями не балакаю!"
 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Всичко отговаря на правилата, стига да не се политизира ситуацията", аргументира се още руският дипломат."

  а сеа де, той им казва да не политизират, те настояват - ту "руският външен министър", ту "руският дипломат"... савецкия бензинжия е правилното бе колеги, що политизирате така

 16. 16 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#8:"rorikabc"]За какво си тук , тогава.
  Еърви се оправяй с ЕС .
  Или ги подсещаш дате накарат да си оправиш и другите патоци. [/quote]

  Ще ти кажа защо е тук. Защото най-много путинисти на руснак от населението има в България. Факт.

  Пазете се от доносника vesolr
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Дано да има компромис и от двете страни, ЮП трябва да се реализира по пътя на взаимния интерес!

 23. 23 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Любопитно

  МНС, за Руския агресор, в Севастопол, за виновниците на войната в Украйна
  "Операция "стратегически шантаж"
  която да гарантира поражението Русия и неизбежното в този случай Нюрнберг / Хага / в Севастопол за най-големият организатор на агресия в Европа от 1945 г. насам"
  http://www.charter97.org/ru/news/2014/7/5/105756/

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 24. 24 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  тоя още не е разбрал, ЕС иска да ви накаже, не да ви прави отстъпки

  Birds of a feather flock together.
 25. 25 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Лавров :
  Отношенията между България и Русия са традиционно добри и ние бихме желали да ги развиваме активно и в бъдеще,
  =======================
  За Руската империя ако са добри , то значи ли , че непременно и за нас добри ?
  Аз мисля че не са добри !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 26. 26 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#21] от "casus_fortuitus":

  Нелегитимното правителство Орешарско се крепеше само заради мощна пропаганда захлебена от съветофилите

  Birds of a feather flock together.
 27. 27 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Няма ли кой да каже на тези двама българомразци, че Южният паток умря?

  Пазете се от доносника vesolr
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Любопитно

  А знаете ли кой бил прочел вече писанията на Лавров и кой представил книжката?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Тайните на КГБ, изнесени от съветския дезертьор Василий Митрохин

  7 юли 2014 11:53
  Оригинални документи от най-голямото изтичане на разузнавателна информация в историята, разкриващи кой кой е в съветския шпионаж, бяха публикувани, след като са били държани в тайна две десетилетия, съобщи Асошиейтед прес.

  Досиетата, изнесени тайно от Русия през 1992 година от високопоставения служител на КГБ Василий Митрохин, описват заговори за саботаж, армии от агенти, действащи под прикритие на Запад - вдъхновение от реалния живот за измислените съветски шпиони от телевизионния сериал "Американци", посочва АП. В действителност топ шпионите били трудни за хващане. Документите разкриват, че някои са получавали държавни отличия и пенсии от благодарния Съветски съюз. Други се оказали бъбриви, пияници или ненадеждни.

  Историкът Кристофър Андрю казва, че обемното досие, публикувано от архивния център "Чърчил" на Кеймбриджкия университет, се смята за "най-важния единичен разузнавателен източник за всички времена" от британските и американските власти.

  След разпадането на Съветския съюз през 1991 година Митрохин пътува до една от балтийските държави (така и не се разкрива до коя) и занася няколко от документите, с които разполага, в американското посолство, откъдето го отпратили. След това опитва в британското посолство, в което младши дипломат го кани да седне и го пита "Искате ли чаша чай?". "Това изречение променя живота му", казва Кристофър Андрю.

  Митрохин прекарва остатъка от живота си във Великобритания с фалшиво име и под полицейска защита и умира през 2004 година на 81-годишна възраст. Светът научава за него едва когато през 1999 година. Андрю публикува книга, базирана на неговите досиета. Тя предизвиква сензация, разкривайки истинската самоличност на агенти на КГБ, включително на 87-годишната Мелита Норуд, "прабабата шпионин", която години наред предавала на СССР британски ядрени тайни.

  Тя се оказала по-надеждна от прочутите Кеймбриджки шпиони, висши служители на британското разузнаване, работили и за Съветския съюз. Документите описват Гай Бърджис като човек, който "постоянно е под влиянието на алкохола", а Доналд Маклийн като не умеещ да пази тайна.

  Документите разкриват, че съветските агенти са криели оръжия и комуникационно оборудване на тайни места в страните от НАТО. Сред тях е карта на Рим, на която са отбелязани три тайника с подробни инструкции как да бъдат намерени.

  Макар някои агенти да са действали на Запад, много повече са били тези, които са работели в съветския блок. Досиетата изброяват агенти под прикритие, изпратени в бивша Чехословакия. Те трябвало да проникнат сред дисидентите, стоящи зад продемократичното въстание от 1968 година. Други вземали на прицел хора от обкръжението на полския свещеник Карол Войтила - бъдещия папа Йоан Павел Втори. КГБ отбелязва с неодобрение "крайно антикомунистическите възгледи" на Войтила.

  Архивът предоставя достъп до 19 раздела, съдържащи хиляди документи на руски, написани на машина от Митрохин въз основа на оригиналните му ръкописни бележки. Самите ръкописи остават засекретени.

  Източник: БТА

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Австрия каза, че ще строи!
  Унгария каза, че ще строи!
  Сърбия е за строежа!
  България трябва да строи на цената на сърбите.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Южен поток в национален преоритет !
  Точка !

  Трябва да избегнен задължително зависмост от отношенията Русия - Украйна . Това си е теген проблем, да си трошат главите.

  Дирекна тръба от Русия до БГ през Черно море -това ни е играта !
  Без посредници!

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Любопитно

  Легитимна ли е Руската федерация?

  Наследи нещо от царска Русия, но повечето е било попиляно от СССР.
  Наследи много от СССР, но СССР се оказа нелегитимен.

  На всичкото отгоре (или отдолу) федерацията подкопа легитимността си, като анексира Крим.

  Не случайно почти всички от Г-8 избягаха в Г-7.

  До коментар [#21] от "casus_fortuitus":

  В крайна сметка, от гледна точка на правото, Руската федерация е тази...

 42. 42 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#40] от "milenmilenov":

  играта е да вътрим България, за сметка на Рассия
  договорите условията и т.н. всичко е подписано от продажниците

  Birds of a feather flock together.
 43. 43 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  другите държави искат да строят, защото са подписали по-изгодни условия

  Birds of a feather flock together.
 44. 44 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  нашите освен всичко са нарушили европейските норми

  Birds of a feather flock together.
 45. 45 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Лавров използва мафиотски принцип за убеждаване: блага дума желязна врата отваря, блага дума и револвер в ръката - всяка врата.

 46. 46 Профил на casus_fortuitus
  casus_fortuitus
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Проблемът на нашите кривици е единствено и само проблем на България. От което не следва, че трябва да страдат Русия, Австрия, Словения, Унгария, Сърбия, Гърция, Италия.
  [quote#41:"dnevnikar"]Легитимна ли е Руската федерация? [/quote]
  Какво предлагаш? Татаро-монголите ли да посочим за преки наследници на СССР? Или велика Литва? Кис-кис-кис-кис... )))

  Одессу не простим! Фашизм не пройдет!
 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Любопитно

  Какъв строеж??

  Не е ли Сърбия, която разпаднала Австро-Унгарската империя с Първа световна?

  До коментар [#35] от "adibo":

  Австрия каза, че ще строи!
  Унгария каза, че ще строи!
  Сърбия е за строежа!

 48. 48 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Изключения могат да се правят за тези, които разбират от изключения, ценят ги и се отнасят предвидимо към партньорите си, без да ги изнудват. Рашките не са от тази категория.

 49. 49 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  [quote#37:"Храбър"]Да беше се видял от страна, ама без руската ти закваска щеше от сърце да се смееш на тъпизмите дето си натряскал.
  Поне да не беше прекалявал с епитетите си! [/quote]
  ++++++ Аз, на този с руската фуражка отдавна не му отговарям. С изключение на геройски загиналите му постинги.

  Пазете се от доносника vesolr
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всеки компромис има цена, когато я платите-ОБАДЕТЕ СЕ!

 52. 52 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#50] от "Петър Иванов":

  Те и Ларвов и Путин и Брежнев и Сталин и тем подобните им наистина ни бъркат дълбоко и ревем, но е странно че индивиди като този №21 и подобните му съветофили им доставя удоволствие, някой да им бърка дълбоко...

  Birds of a feather flock together.
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#42:"rldkfl"]играта е да вътрим България, за сметка на Рассия [/quote]
  Играта е да откажем окончателно на Русия и заради това да искаме възмездие за загубите от ЕС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  И пак да повторя - Патокът се спомина, Бог да го прости! Лавров, Вигената и Шишарски могат да си разговарят по този повод и да си изказват съболезнования един на друг....

  Пазете се от доносника vesolr
 55. 55 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Лавров за "Южен поток": Разчитаме на разумен подход от Брюксел, за други проекти имаше изключения

  Сега обаче има анексиране на Крим от Русия. Лавров леко пропуска дългата ръка на Вашингтон. България е член на НАТО и на ЕС.

  "Според него стратегическото партньорство между Москва и Брюксел... "

  Не може да има партньорство с Путин. Вероятно Лавров си мисли за някакви пазарлъци. И това не може. Русия не зачита никакви международни договори и споразумения. Анексираха територия в Европа!!!

  Преди подкрепях Ю. Поток, но след анекса на Крим съм против него. Докато Путин е на власт и докато Русия не върне Крим на Украйна ще съм против каквото и да е "партньорство" с Путин.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 56. 56 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Когато се сещам за Украйна и анексирането на Кримския п-в, си мисля, че Русия като нищо би се опитала да анексира и България в някой удобен момент. Такъв момент е когато една държава е много слаба. В такова положение е Украйна. България реално е в същото положение. Добре че сме членове на НАТО и ЕС. Понеже не храним нашата армия, вероятно бихме хранили руската. България продължава да е много слаба.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Лавров заяви, че Еврокомисията вече е правила изключения от правилата си по други проекти и се надява ситуацията да не се политизира.
  ------------------------------------------------------------
  Ами какво да се направи ситуацията ?
  Да се сладкаризира ли ?
  Цял ДЪРЖАВЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР се върти като дервишин безрезултатно и без смисъл из Балканския полуостров,вместо маркетинговите служители на уж "частната" компания Газпром.
  И това не било "политизация" ?!?!?!
  Това на ЕС било "политизация".
  Дето ЕС иска спазването на елементарни икономически правила .
  И спазването на елементарна икономическа почтеност.
  Русия си намери майстора.
  Не е за вярване,за колко кратко време,Русия успя да накара ЕС да осъзнае нуждата от твърд ОТПОР НА РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Посещението на Лавров може би цели да инструктира руските партии(БСП, Атака, ББЦ) и разведки. Възможно е управляващите да се обърнат на 180 градуса и Орешарски да не подаде оставка. Скоро ще разберем, ще си проличи защо е дошъл Лавров.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#58:"casus_fortuitus"] въпрос на време и на сритване на НПО-задниците на американските подлоги в България... кис-кис-кис-кис [/quote]

  ех..., а колко по-простичко са обяснили нещата Ройтерс:

  "Bulgaria, which has historically been close to Russia, gets almost all its natural gas from Russia's Gazprom (GAZP.MM), its ageing nuclear reactors run on Russian nuclear fuel and its only oil refinery is controlled by Russia's LUKOIL."

 62. 62 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#59:"б_еко"]Скоро ще разберем, ще си проличи защо е дошъл Лавров. [/quote]

  м'препикава си територията, какво има за разбиране

 63. 63 Профил на pietro
  pietro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За пари, защо?

  Soyez tranquille!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Да припомням ли, че договорът (съпроводен с оковаващи страната ни условия и санкции за неизпълнение) за АЕЦ "БелЯне" също бе подписан ТАЙНО от народа и в ущърб на интересите на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на casus_fortuitus
  casus_fortuitus
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Стигнах до нов извод днес: вероятността на случването на "Южен поток" е правопропорционална на цивренето на русофобите. Кеф, кеф!
  [quote#65:"GreenEyes"]Има си текст в НК за подобно нещо. В това полувоенно време би трябвало тутакси да се намеси военната прокуратура.[/quote]
  Да-а-а? И кой е точно този текст?
  И защо си стигнал до гениалното прозрение за "полувоенно време" и "туткасна намеса на военната прокуратура? Кис-кис-кис-кис... )))

  Одессу не простим! Фашизм не пройдет!
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Любопитно

  [quote#46:"casus_fortuitus"]Татаро-монголите ли да посочим за преки наследници на СССР?[/quote]
  Поради какви кривици на обърканото ти съзнание реши че СССР може да притежава някакви си власт или земя, които да предава в наследство?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на pietro
  pietro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Можe да e дошъл да прави Станишeв eврокомисар.

  Soyez tranquille!
 71. 71 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  НЕ на Южен поток - оръжието на Путиновия режим срещу ЕС!
  НЕ на подаряване на българска територия на руския империалистическия агресор.
  Долу ръцете от България, Лавров!
  Съд за националните предатели, слугуващи на путинова Русия!
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 631 Неутрално

  да бе, глупчо но пропускаш че съвсем скоро твоето правителство превзе с военни действия територия на суверенна държава. а на такива никой не прави компромиси...бягай да си теглиш милиончетата че изгоряха

 74. 74 Профил на casus_fortuitus
  casus_fortuitus
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Като заключение мога само да се съглася с Лавров: разум е нужен на Брюксел, за да разберем къде е нашият интерес.
  [quote#68:"Храбър"]реши че СССР може да притежава някакви си власт или земя, които да предава в наследство?[/quote]
  Ам-чи-чи-и... когато СССР прекратя своето съществуване, нали все някой трябва да наследи наследството и? Най-малкото държавните и дългове?
  Историята учи, че за такъв неин наследник бе определена великата днес Руска федерация.
  Така например изповядващата "европейските и евроатлантически ценности на двойните стандарти и геноцид спрямо собствения си народ" и последното все още живо днес чадо на Ленин - а именно остатъчна Украйна се преобрази от УССР без грам външен дълг
  И докато днес, обременената с дългове, Руска федерация плащат равностойността на 6500 лв. за новородено, в "демократична Украйна" пенсията в момента стига само да се платят режийните.

  Одессу не простим! Фашизм не пройдет!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално


  Тези двамата на снимката - единият не може, а другият не иска...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "dnevnikar":

  не, това стори фед

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  [quote#74:"casus_fortuitus"]Историята учи, че за такъв неин наследник бе определена великата днес Руска федерация. [/quote]
  И кой я определи? Ти ли бе?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 500 Любопитно

  Жалко наистина за работните места които ще изгубим при това в едни от най-бедните региони на България.Проекта е нерентабилен за Русия ,но това не пречи да се изкара някой лев от тъпата им мегаломания.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Тия калтаци ще гледат да извъртят някакво тайно споразумение 2 дена преди оставката с надеждата че няма да се разчуе преди изборите. Нещо като Молотов - Рибентроп с тайно приложение. Дълг на служебното правителство ще бъде веднага да провери какво е подписвано и да го съобщи на медиите още преди изборите.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#80] от "Realistka":

  ,, Много ти е хубава шапката но под нея няма нищо"

  А, моля, моля и под шапката има нещо,само,че съседката ми в момента хворля боб и след кратък анализ ще знаем какво точно е нещото...
  А до тогава послушайте как аристократично се киска другарят !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#86] от "niksan1":

  +++++

  The best way out is always through Robert Frost
 88. 88 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Другарю Лавров, този път изнудването няма да мине! Всяко нещо си има граници!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 89. 89 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Тази снимка прилича на скулптурите на моста на графа и перловеца и на хиляди други от онова време. Иначе казано комунистите Ни отдавна са умрели, ама още не могат да го осъзнаят , може би заради съответното "командно дишане".

 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Любопитно

  Къде?

  Под килимчето?
  Под миндера?

  До коментар [#30] от "casus_fortuitus":

  Това, че Маккейн изкара Орешарски на килимчето,
  за да направи нищо незначещо политическо изявление,
  че проектът се спира,

  не означава, че строителните работи не продължават
  с пълна сила.

 91. 91 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Нещата са прозрачно ясни.
  Проекта "Южен Поток" е спрян от Европа.
  Причините са политически - санкции за Русия.
  Друг е въпроса дали този проект е изгоден за България. Не съм чел договора , поради което нямам мнение.


  Stupid people make me sick
 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Не ви щем ни меда ни жилото Лавров отивай си в Русия при кагебиста!

  klimentm
 93. 93 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#56:"б_еко"]Когато се сещам за Украйна и анексирането на Кримския п-в, си мисля, че Русия като нищо би се опитала да анексира и България в някой удобен момент. Такъв момент е когато една държава е много слаба. В такова положение е Украйна. [/quote]
  В цялата игра Крим и Украйна нямат нищо общо. Съдено им било да са поле за разпределяне на геополитическите интереси на големите. Ако някой твърди , че цялата тази дандания е в името и за доброто на хората или нищо не разбира или нагло лъже.

  Stupid people make me sick
 94. 94 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Аз не знам да е подписван договор.
  Тези неща стават публично, както в Австрия (за рублофилите) Тук да сте виждали Орешарски и Милер или който и да било от Блядистан да е подписвал на червен килим нещо такова?
  Няма. Има създадена проектна компания за изграждането му. Ако нещо е подписвано, то е натъмно и от нелигитимно правителство.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 95. 95 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Прави впечатление, че на всички снимки при Орешарски и Вигенин са изложени само знамената на Русия и България. Знамето на ЕС отсъства, което е протоколно нарушение - всички държави-членки на ЕС поставят знамето на ЕС редом до своето национално знаме, особено когато домакинстват срещи с представители на трети държави. Явно това правителство дори европейската символика не желае да спазва, камо ли европейските закони.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 96. 96 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 969 Неутрално
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Комуненца,
  светът се управлява от парите и от интереса.
  Каквото каже бизнесът това става.
  И това ЩЕ става.
  К А П И Т А Л И З Ъ М.
  Анадън-му ?!.
  А кибиците, неосъзнатите комуненца, изживяващи се по форумите за десни ще зяпат отстрани, ще лапат мухите и жалостиво ще продължават да пролайват по форумите, и ще подскачат с плакатчета по площади, улици, паркинзи (както казава държавната глава Плевнюлиев) и по кьор-сокаци.
  Може да ви е много мъчничко и нещастно, че за пореден път сте "извън играта" и ще продължите да си влачите сивото житие-битие, като заплатаджии, но на бизнеса не му дреме нито за вас, нито за вашия нещастен животец.
  Това е положението.
  Риваха ли поляците ?!
  - Риваха.
  Заобиколи ли ги "Северния поток" ?
  - Заобиколи ги.
  Ривът ли сега ?
  - Ривът.
  - Пак.
  - Ама сега ривът НЕ САМО, ЧЕ СТАНА ПОТОКА ВЪПРЕКИ ТЯХ, АМИ И ЗА ТОВА ЧЕ ВМЕСТО ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ВЗЕМАТ ДРЪЖКИ.
  - КВАДРАТНИ.
  Пука ли му на някой в Германия или Русия от тоя жалостив полансдкий хленч ?
  - Ниц.
  Ривът ли сега с пълно гърло украинските клептомани, че при пълен обем през "северен поток" ПЛЮС транзита на "южен поток" ще останат без далавера ?
  - Ривът та се късат от рев. Щото се мислеха за незаобиколим фактор.
  Обаче се оказа, че са ЗАОБИИКОЛИМ.
  ---
  ИЗВОД:
  МОЖЕШ ДА СЕ ИЗЖИВЯВАШ ЗА ВЕЛИК. САМО АКО СИ ВЕЛИК.
  И държиш в ръцете си:
  - Хляба.
  - И ножа.
  Иначе си само вувузела.
  Досадно гръмогласна.
  Но вувузела.
  Досадна, като муха.
  Но муха.
  Мухичка.
  Точка.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 99. 99 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1073 Весело

  Е-е-е Вигенини, за една година не те видяхме тъй осмяно-ръкостискащ се , с други външни министри!!!!
  Това доказа 100% стойността ти!
  Снимка за сбогом!
  Ай де, по пътя момче!

 100. 100 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#98] от "PlamenVarna":
  Другарю, използваш стара опорна точка:
  критикуваш като комунисти хората, които се борят срещу руските геополитически интереси на Балканите. Тази точка работи сред изостанал електорат, който се купува с лъжи и кебапчета. Във форума има малко рубладжии (тях няма защо да убеждаваш) и интелигентни граждани. Напразни финтове правиш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK