Еврокомисията започва пет наказателни процедури срещу България в различни области

Еврокомисията започва пет наказателни процедури срещу България в различни области

© Жени КолеваЕвропейската комисия предприе днес правни действия срещу България в пет сектора заради неизпълнение на задълженията по европейското законодателство, съобщиха от пресслужбата на институцията. Мерките са в областите околна среда, здравеопазване и политика за потребителите, правосъдие, морско дело и рибарство, както и транспорт.


Днес Брюксел месечния пакет от действия срещу държавите, които не изпълняват надлежно своите задължения, произтичащи от законодателството на Европейския съюз. Тези решения обхващат редица сектори и имат за цел да осигурят правилното прилагане на законодателството на ЕС в интерес на гражданите и предприятията. Приетите днес решения са 420, включително 29 мотивирани становища и 12 решения за предявяване на иск пред Съда на ЕС.


Околна среда
Брюксел иска от България и Латвия да подобрят защитата на гражданите от замърсяването на въздуха с фини прахови частици (ПЧ10). Тези фини частици могат да причинят астма, сърдечносъдови проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт. Частиците са резултат от емисии от промишлеността, автомобилите и домашното отопление. Съгласно правото на ЕС държавите членки трябва да ограничат излагането на гражданите на тези частици.


Поне от 2007 г. насам гражданите във всички шест зони и агломерации в България (агломерация София, агломерация Пловдив, агломерация Варна, зона Северна, зона Северозападна и зона Югоизточна) са изложени на нива на ПЧ10, превишаващи пределно допустимите стойности.


Според Брюксел страната не е взела необходимите мерки за защита на здравето на гражданите и иска от тях да предприемат насочени към бъдещето, бързи и ефективни действия, за да спазят съответните норми възможно най-скоро. Днешното действие – мотивирано становище – следва допълнително официално уведомително писмо до България от януари 2013 г. Ако не бъдат предприети действия, Еврокомисията може да сезира Съда на ЕС.


Укрепване на правата на потребителите


Европейската комисия е загрижена, че България все още не е транспонирала директивата за правата на потребителите в националното си законодателство. Срокът за транспониране на директивата изтече на 13 декември 2013 г., а националното законодателство трябваше да започне да се прилага от 13 юни 2014 г.


Директивата за правата на потребителите съдържа набор от основни права, които засилиха защитата на потребителите в рамките на ЕС. Той включва повишена прозрачност на цените, забрана на допълнителните такси за използване на кредитни карти и горещи линии и на предварително отбелязани с отметка полета в интернет, както и удължаване на периода (от 7 на 14 дни), през който потребителите могат да се откажат от договор за покупка.


Тези права обаче ще останат без значение за потребителите, ако не бъдат транспонирани в националното законодателство на държавите членки, за да им бъде придадено правно действие. Това е още по-важно в страните, в които съгласно последния индекс за развитие на пазарите на дребно информираността за правата на потребителите е ниска, каквато е и ситуацията в България.


Малко преди да бъде обявен месечният пакет с наказателни процедури на Брюксел, българските депутати приеха окончателно на второ четене промени в Закона за защита на потребителите, които въвеждат изискваните мерки от Европейската комисия.


Права на пациентите


Комисията изпрати официално искане до 12 страни, сред които и България, да съобщят за пълното транспониране на директивата за правата на пациентите да получават здравно обслужване в друга държава членка и да искат възстановяване на разходите за него в своята държава членка.


Директивата е била транспонирана частично от България и няколко други членки, но определени разпоредби от нея изглежда не са били приложени. Страните ще разполагат с два месеца, за да информират Еврокомисията за мерките, които са взели, и ако съответните мерки не бъдат съобщени, комисията може да реши да сезира Съда на ЕС.


Единно европейско небе


Брюксел призова 18 страни от ЕС, сред които и България, да предприемат решителни действия за общо управление на въздушното пространство. Страните, които членуват в шест различни функционални блока въздушно пространство, трябва да подобрят своите блокове.


Функционалните блокове въздушно пространство представляват общо въздушно пространство, организирано според потоците на трафика, а не според държавните граници. Те са решаваща стъпка към по-ефикасна, по-евтина и по-малко замърсяваща система на въздухоплаване в Европа, отбелязват от Еврокомисията.


Електронен обмен на информация в областта на рибарството


Европейската комисия изпрати още официално искане до България, Гърция и Словения да осигурят пълно спазване на Регламента на ЕС за контрол на рибарството, по-специално на задълженията за осигуряване на пряк електронен обмен на съответна информация в областта на рибарството с другите държави членки.


Държавите членки трябва да създадат необходимите системи, които им позволяват да обменят по електронен път данни за рибарството. Липсата на такава система може да възпрепятства корабите от други страни да упражняват правото си да извършват риболовна дейност в тези три страни и да разтоварват или продават риба на тяхна територия.


От 1 януари 2010 г. тези изисквания са задължителни за всички държави членки. Пълното и правилно прилагане на разпоредбите на ЕС в областта на рибарството е сред приоритетите на комисията и има за цел да осигури устойчивост на риболовните практики. Ако не получи задоволителен отговор в срок от два месеца, Брюксел може да предяви иск пред Съда на ЕС.

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  "...да подобрят защитата на гражданите от замърсяването на въздуха с фини прахови частици (ПЧ10). Тези фини частици могат да причинят астма, сърдечносъдови проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт."

  Гадни брюкселски зелки, ей! Не ни оставят, по стар български обичай, да се задушим в собствените си миазми...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Какъв блестящ финал на управлението на Орешарски!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 3. 3 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  Експертите на Орешарски видно са се справили отлично...
  И кой ще лежи в затвора?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 4. 4 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  От експерт да те е страх,ей!

 5. 5 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 667 Любопитно

  Защо просто не изземат функциите на нашето правосъдие? За много кратък срок нещата ще си дойдат по местата...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 6. 6 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Весело

  баЙ ГаниЙю, вари Го, печи го, тоЙ от наказателни процедури не раЗбира, само от чепатиЯ кЪрпел !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 7. 7 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Как искам да се махна завинаги от България, ама и емиграцията си не е лесна.

  The things you own end up owning you
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#5] от "Торбалан": Аз отдавна си мисля същото!

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Любопитно

  "... България, да съобщят за пълното транспониране на директивата за правата на пациентите да получават здравно обслужване в друга държава членка и да искат възстановяване на разходите за него в своята държава членка ...."

  тука и актуалиЗация на бюджета нема да помоГне !
  Системата отдавна е вЪВ колапс !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 10. 10 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 589 Весело

  Волен ще ги обори всичките...ако се появи.

 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  Ами аз мисля, че правителството на Орешарски е действащо и отговорността е изцяло негова. Както и на мандатоносителя му.
  Не могат тези велики експерти да се оправдават, че уж са щели били да си подават оставката и други бабини деветини...
  Тя стана една една: вместо оставка - осравка!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Любопитно

  Областите трябва да са:

  Орешарски
  Станишев
  Сидеров
  Доган.

  Нещо такова.

  "Еврокомисията започва пет наказателни процедури
  срещу България в различни области"

 13. 13 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Излиза, че еврочиновниците са повече загрижени за нас, отколкото собствените ни депутати и правителство.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 14. 14 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#2] от "Mark Twain":
  До коментар [#3] от "Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!":

  И не само Орешарски....
  "От 1 януари 2010 г. тези изисквания са задължителни за всички държави членки."

 15. 15 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да го преведа на по прост език. Брюксел иска от Българското правителство да приемат закони и ги следват, такива че да осигуряват нормално европейско съществуване на българските граждани и останалите европейци живеещи в България.

  chavo64
 16. 16 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  СЛЕД тези санкции ще последва и изключване от ЕС, заветната мечта на българскаия национален фенотип.

  Евразия ни очаква с отворени обятия да се присъединим.
  СССРОСИЯ, Беларус, Казахстан...

 17. 17 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Пак гласувайте за ДПС+БСП

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 18. 18 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Да живеят "експертите" на Ошишарски. Оставете ги да работят. Няма страх...

  Няма шики-мики.
 19. 19 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тъжна картинка .... след това експертно правителство....

 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 987 Неутрално

  В нормална държава Орешарски, Станишев, Станишевица, Пеевски, мама му, щяха да изгният в затворите...

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ... та кой каза МВФ...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 22. 22 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Всичко в България ще се оправи, когато БСП=ДПС престане да идва на власт переодично. За последните 25 години само две правителства не бяха комунистическо-турски и точно тогава Бългаирия израстна. Представете си България без наследниците на БКП - това ще е един Рай.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 23. 23 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#20] от "Черен Гологан":

  Не ми се рови, ама за да започват сега наказателните процедури, най-вероятно е трябвало да въведем директивите някъде по времето на Бойко.
  Не, че някога съм харесвал тия дето си ги изброил, ама трябва да има връзка и с действителността. Иначе няма смисъл.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 24. 24 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нямам думи просто. Не стига, че спряха фондовета, а сега и това... Некадърните ни политици са за масов разтрел!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 25. 25 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 418 Весело

  Нещо са се объркали. Орешарски каза, че правителството е било много успешно...

 26. 26 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#23:"Dexx"]Не ми се рови, ама за да започват сега наказателните процедури, най-вероятно е трябвало да въведем директивите някъде по времето на Бойко. [/quote]
  ... от 01.01.2010 тиА норми трЕбе да са приложени. Скоро, обаче нЕма да стане...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 27. 27 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 418 Гневно

  е как няма да ни глобят ние не сме гърция,нали трябва да има пак за нея,а и предателите които всеки мандат ни управляват без разлика и значение не им дреме,че пак ще ни ощетяват

 28. 28 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Весело

  Е,оказа се, че може и без МВФ.
  Европейското менгеме е по-мекичко, но стягането не спира.
  Хитрините на националния фенотип, явно не хващат дикиш!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 29. 29 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Гадни брюкселски зелки, ей! Не ни оставят, по стар български обичай, да се задушим в собствените си миазми...[/quote]
  Май ни намигват да затворим американските ТЕЦ-ове

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 30. 30 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това 0,1 % от наказателните процедури които предстоят ли са?
  на управлява6тите едва ли Им дреме нали няма да себръкнат за глоби в ли4ните си джобове

 31. 31 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 571 Весело

  За една година правителството на експерта стартира 5 наказателни процедури! Представа нямам колко би стартирало за зял мандат! Не съществуват толкова процедури. И някои казват, че правителството не работи.

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 32. 32 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Добре, че сме в ЕС, че не ми се мисли, нашата народопсихология какви закони ще натвори ... Ясно се вижда, че номерата им не вървят ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 33. 33 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#29:"geo_19 (с нови сили)"]Май ни намигват да затворим американските ТЕЦ-ове [/quote]
  ... ъхъ ... както и за си зАпрем колите... да спрем малкото тежка промишленоС и отоплението на дрЪва и кюмур... Е и да си затворим РВД... въздушниА трафик над България да не са управля'а от назе...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 34. 34 Профил на Пламен Николов
  Пламен Николов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Уморих се от тази канонада от Брюксел. Голям бой ни бият, а чугунените глави просто си стоят. ОМРЪЗНА МИ !!!!!

 35. 35 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#29:"geo_19 (с нови сили)"]Май ни намигват да затворим американските ТЕЦ-ове[/quote]
  Хахахаха, де отиваш, може би? Американский флот над назе.. совсем по френдски.."бди"

 36. 36 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  До коментар [#23] от "Dexx":

  И аз си мисля, че ще да е така. Та и ББ и Орешарски са в кюпа.
  Ама нали ни втръснаха сегашните, ще им лепим директно вината за всичко.

 37. 37 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 411 Неутрално

  От ежедневно крадене и взимане на рошвети не им остана време да си свършат работата. Аз предлагам виновниците да платят глобите от собвствения си джоб, а ако банковите им сметки са празни, да почват да продават коли, апартаменти, акции и т.н. Така би било честно.

  Без индивидуална отговорност, ще го докараме до под кривата круша, както обикновено.

 38. 38 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#32:"pedro"]Добре, че сме в ЕС, че не ми се мисли, нашата народопсихология какви закони ще натвори .[/quote]
  ... тъй мислАт за собствените си дрЪжави, гражданите на поне 25 страни у ЕС...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 39. 39 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  орехов и кохортата клоуни около него направиха от "експерт" обидна дума.

 40. 40 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  ..Комисията изпрати официално искане до 12 страни, сред които и България, да съобщят за пълното транспониране на директивата за правата на пациентите да получават здравно обслужване в друга държава членка и да искат възстановяване на разходите за него в своята държава членка...
  -----
  Общи принципи на възстановяване на разходите
  1. Без да се засяга Регламент (ЕО) № 883/2004 и при спазване на разпоредбите на членове 8 и 9, държавата-членка по осигуряване гарантира, че разходите, направени от осигурено лице, което получава трансгранично здравно обслужване, се възстановяват, ако въпросното здравно обслужване е сред тези, за които осигуреното лице има право на обезщетение в държавата-членка по осигуряване
  ------
  НЗОК ще фалира съвсем от сметките представени ѝ от български граждани лекуващи се в Европа. А западняците ще тръгнат на здравен туризъм в България

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Няма страшно. Председателя на ПЕС и бившата министърка на околната среда, ще решат всички проблеми. Да не забравяме и "мъдрата" Илияна Йотова.
  Даже да изпратим предложение Станишев да стане много главен еврокомисар и да потули, както той си знае тая работа .

 42. 42 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#39] от "хм":
  Исключително неверно мнение в стил ББ! Орешарски е приет навсякъде по света, където има нужфда от компетентно мнение във финансовата сфера? Нима не четете ветници? хайде, за Боце е оправдано, че е скаран с азбуката, но вие..

 43. 43 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Ийй..
  И тука си намериха повод гологани и сие да се развихрят.
  Едната, възможната за решаване процедура е решена. Парламентът успя да приеме измененията в закона за потребителите.
  Другите?
  Онази с праховите частици ще е много скъпа. На общините и на собствениците на МПС-та.
  Дали даскалицата ще мие булеварди и улици всяка седмица по два пъти?
  Дали пушещите икаруси и мерецедеси от турско втора ръка ще бъдат махнати и заменени с нови?
  А автомобилите трета и четвърта ръка из страната?
  Другото няма да го коментирам.

  Ecrasez l’infâme
 44. 44 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Голям праз - ние пък ще им изпратим Станишев там за отмъщение.

 45. 45 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#12] от "dnevnikar":

  И Боце е там някъде.
  До коментар [#42] от "Култура ми Бойко":

  Да, във Виетнам го тачат много. А в собствената си държа е приет навсякъде през задния вход. По-невзрачен и смачкан човечец никога не сме имали за премиер. Верно, че беше изтривалка на Станишев и Местан и можа да си разгърне потенциала, ама вината е и негова, че се нави на подобно управление.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 46. 46 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Експертно правителство. Да свършиш с апломб!

 47. 47 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 988 Любопитно

  А съдебната област къде е?????

  Тя май вече е в гроба!

 48. 48 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Това никого не учудва. БСП на власт - проблеми с банките, спиране на еврофондове, неуредици, корупция, лъжи, манипулации ...... , обогатено семейство Станишеви и мафията от ДПС

 49. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!":
  За кую става на въпрос?

 50. 50 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#7] от "petergriffin":

  Аз пък искам тая генетическа сволоч да се разкара и България да заеме достойното си място на напредничава и просперираща страна !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 51. 51 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  сега в здравната система е прието ,че НЗОК доплаща услугата направена в болница в ЕС ,само че до цената на услугата тук ,а останалото се доплаща от пациента ,все пак средната осигуровка тук е 6-10 евро ,а на запад 300-400 евро ,няма как да се правят сравнения ,така ,че ще търпим санкции

 52. 52 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Радвай се българино! Все още има останали области, в които не са повдигнати наказателни процедури. Но, не за дълго, защото комуноидното, некадърно, крадливо, прорускосъветско правителство още дерибейства. На воля.

 53. 53 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Орешарски, какво още трябва да се случи ,за да си подадете оставката ?

 54. 54 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да си "спечелил" 5 наказателни процедури за държавата и да твърдиш, че я оставяш в отлично състояние, това е невероятна наглост.

 55. 55 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#50] от "SeoKungFu":

  Със сигурност и аз това искам повече, отколкото да бягам, но в нашия живот няма шанс за нормализиране на обстановката.

  Преди няколко дни писах, че проблемът не е само в политиците и партиите, а в целия народ.Всеки е малко или много компрометиран.В по-голямата си част - МНОГО.Корумпирани катаджии и администратори, себичност, никаква сърдечност, желание да се пре*бе другарчето, некоректни съдружници и работодатели, МАСОВО ЗАТЪПЯВАНЕ.

  България е отвратителна държава, над която тегне лоша прокоба.Но в това няма нищо страшно.Лошо е било преди 25 години, когато за да идеш на запад от Братислава е трябвало да прескаш бодлива тел и да си рискуваш живота.

  The things you own end up owning you
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1038 Гневно

  Така е! Нали сме социалисти!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 58. 58 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Пропадаме бавно, но сигурно

 59. 59 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#42] от "Култура ми Бойко":

  Ошибочка. Надо писать "исключительно"

  Товарищ....ще си вземем деньгите обаротно

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 60. 60 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  всички тези неща не трябва ли да са сьс споделени бюджети от брюксел и бьлгария защо сьдят само бьлгария
  и кьде е бюджета на гьрция и бюджета на бьлгария в европа

 61. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#52:"yorddj"]. Но, не за дълго, защото комуноидното, некадърно, крадливо, прорускосъветско правителство[/quote]
  Това също ни е верно.
  От Орешарски пише историйта с числа. А, както сички знаеме, числата нямат политически отенък. Колкото и да ви е неприятно, искам да ви споделя пот секрет, че слвд като Пацо си тръгне, трябва да се готвим за нова, вихрена спирала на цените. Именно тогава даже и на гербавите ще им стане ясно колко голяма беля са сторили, че не са поканили Орешарски да им води финанцовите въпроси. Слагайте памперси, носни кърпички и се гответе за голем реф. Истина ви говоря. Питайте Графа. Той знае.

 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "vesolr":
  Така си е. Имате право. Ум робува, ум царува, но и патки пасе

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  ЕК да ни назначи и следващото правителство.Даже няма нужда и от избори.Като гледам,кой се готви да ни управлява,май така ще е най-добре.

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Разстроено

  И на тези от Брюксел им писна и започнаха с наказанията!Това за пореден път доказва какви некадърници ни управляват!Вместо да се борят за всяко едно евро от ЕС фондовете ,което от значение за нашата замръзнала икономика те се чудят какво да откраднат и в резултат на това ни режат парите!

 65. 65 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 837 Неутрално

  "Еврокомисията започва пет наказателни процедури срещу България в различни области"

  Хехе, ще ни гонят от ЕС. Чао Демокрация, здравей Евразия! Ами че тъй де, на Запад няма никой, който да ни брои за бяла нация. Какво да правим при тях?

 66. 66 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 837 Неутрално

  [quote#64:"bat_plamen"]Вместо да се борят за всяко едно евро от ЕС фондовете ,което от значение за нашата замръзнала икономика те ...[/quote]
  Хаха, България на колене с протегната ръка, проси трохи от Европа. Достойна демократична съдба!

 67. 67 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#61] от "Култура ми Бойко":

  Така си е, имате право. Комунетата предвождани от Пацо свалиха цените на тока нереално, после като фалира НЕК и следващите се принудят да ги вдигнат, ще излязат с популистки лозунги. Обичайната тактика на комунетата е да правят помен с чужда пита и после да се изнизват като...
  До коментар [#65] от "Отнесен":
  Рублофилски стремежи, за щастие само с мечтите ще си останете.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 68. 68 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#7:"petergriffin"]Как искам да се махна завинаги от България, ама и емиграцията си не е лесна.[/quote]
  много, много по-лесно е, отколкото преди 20, 10, дори 5 или дори 1 година.

  zenrus.ru
 69. 69 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#65:"Отнесен"]здравей Евразия[/quote]
  никогаш!

  zenrus.ru
 70. 70 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#40] от "geo_19 (с нови сили)":

  западняците няма да тръгнат да се лекуват в БГ поради нещо много просто. Според директивата чужденец получава покритие само на неща, които се покриват в страната където пребивава. Покритието в БГ е по-малко. Отделно, например немците имат ЕЗОК, която обаче в България никъде не могат да я прочетат, а трябва да се пишат формуляри, които сигурно 0,001% от лекарите знаят как да попълнят. Българите са напред, защото с българската ЕЗОК в Германия се минава лесно, попълват се два формуляра, а местна здравна каса (по избор на пациента) плаща на доктора. Местната здравна каса после си търси парите от НЗОК.

  А и да, дори в момента всички български студенти в ЕС са облагодетелствани, защото България ги осигурява безплатно. Въпреки че трябва да докажат, че не работят, което важи и за студентите в България. На учещите в чужбина не могат да им хванат следите дали работят . По евродиректива е позволено такова, но само за студенти - пребиваване в друга държава за дълъг период, но ползване на застраховка от друга. Та в момента нашите студенти товарят НЗОК.

 71. 71 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#51] от "tur671":

  на хартия пациентите трябва да доплащат, на практика българин минал при доктор в Германия не доплаща. После откъде си прибират парите докторите - нямам идея. Може би пък НЗОК покрива всичко, което ѝ излиза дебело.

 72. 72 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#5] от "Торбалан":
  Не е само до правосъдие, трябва и полицаите, митничарите и данъчните да се аутсорснат на Брюксел. Тогава ще се усети разликата.

 73. 73 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Оптимист съм. В част от мненията се вижда, че изказалия се не само е прочел текста, но е и помислил върху него и стигнал до извода, че покриването на тези директиви е дост скъпо. Условията по тях са в сила от началото на 2010 и ако беше толкова лесно да бъдат покрити, бат ви Боце щеше да си е записал няколко червени пчелички до края на 2013.

 74. 74 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 667 Любопитно

  До коментар [#72] от "oziris7":

  Ако всеки, който наруши закон, бъде осъден ефективно, тогава останалите се стряскат и започват да го спазват. Без значение каква професия упражняват (лекари, стругари, полицаи, митничари или овчари...)

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 75. 75 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Елементарните частици,
  които не само замърсяват въздуха,
  но които не ни дават да дишаме,
  са ни известни поименно.
  Оставка!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 76. 76 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 572 Гневно

  [quote#9:"detchopora"]пациентите да получават здравно обслужване в друга държава членка и да искат възстановяване на разходите за него в своята държава членка ...." [/quote]
  И в своята държава членка внасяли ли са здравно осигурителни вноски съобразно вноските в чуждата държава? Или в провинцията, където ще закриват болници, да плащат на богатите по чужбината.

 77. 77 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#72:"oziris7"]Не е само до правосъдие, трябва и полицаите, митничарите и данъчните да се аутсорснат на Брюксел. Тогава ще се усети разликата.
  [/quote]
  Ти сериозно ли? Па тогава да те "аутсорснат" и тебе на Брюксел! Да ти определят размера на краставицата или ти определят пола!

 78. 78 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#64:"bat_plamen"]И на тези от Брюксел им писна и започнаха с наказанията!Това за пореден път доказва какви некадърници ни управляват![/quote]
  Що не се кандидатираш за управляващ , та да ги размажеш тези некадърници? Направо народа плаче за твоя власт!

 79. 79 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Grigor Lilov
  преди 3 часа · Sofia · Редактирано ·


  5 НАКАЗАТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ НА БРЮКСЕЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
  Получим ли слаб, ще плащаме глоби за стотици милиони, а в някои случаи и дори повече!

  На заседанието си Европейската комисия придвижи по-нататък 5 наказателни процедури срещу България!
  Страната ни е предупредена за първи път за нарушения в областта на транспорта - единното въздушно пространство, а по останалите случаи комисията предприема нови стъпки по вече започнати процедури срещу България в областите
  * околна среда
  * здравеопазване
  * политика за потребителите
  * правосъдие
  * морско дело и рибарство.

  Сега разбрахте ли защо политическите сили изведнъж се загрижиха за бюджета на Здравната каса и защо като гръм от ясно небе правителството реши да промени срока за връщане на закупена стока от 1 седмица на 2!

  Очаква ни и процедура по престъпните заменки на земя от времената управлението на Станишев и Борисов, където глобите могат да достигнат до един-два милиарда.

  Очакват ни и искове в съда на Европа, ако не се вземе комплекс от мерки. За няколко месеца това не може да стане при условие, че редица от проблемите се мотат у нас още от 2007 година.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 80. 80 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#79:"Чардо"]5 НАКАЗАТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ НА БРЮКСЕЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ [/quote]
  И кой ни налага наказанията, последователите на корумпираните Берлускони, Саркози и т.н. ли?

 81. 81 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#70:"alabalko"]немците имат ЕЗОК, която обаче в България никъде не могат да я прочетат, а трябва да се пишат формуляри, които сигурно 0,001% от лекарите знаят как да попълнят. [/quote]

  Те и въобще не искат да се занимават с тези формуляри и те карат да си платиш прегледа. Но сигурно, когато им се наложи в Европа да ползват медицинска помощ, я получават без никакъв проблем. И това е абсурд, защото от една страна карат неоснователно гражданите на ЕС да плащат за прегледите, а от друга, с разни шашми източват здравната каса.

 82. 82 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#29] от "geo_19 (с нови сили)":
  без намигане - казват ни в прав текст да затворим марица изток 2 и ТЕЦовете на Ковачки, и ТЕЦ Варна...
  в Пловдив си имаме други замърсители - Агрия , КЦМ,

 83. 83 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Мерките са в областите околна среда, здравеопазване и политика за потребителите, правосъдие, морско дело и рибарство, както и транспорт." Това за сега! Очаквайте и още!

  goblenka
 84. 84 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#7] от "petergriffin":

  Емиграцията и бягството не винаги са решение, вярвай ми. Ако искаме да ние добре в собствената ни страна трябва сами да си го направим от до, а не да чакаме Брюксел, Вашингтон и т.н. да ни налагат, казват, показват и дундуркат.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK