Германия планира затягане на правилата за имигрантите от ЕС

Томас де Мезиер

© Reuters

Томас де МезиерГерманското правителство представи проектозакон за намаляване на "социалните туристи" от държави в Европейския съюз, като обяви, че ще експортира тези, които злоупотребяват с щедрата германска социална система, и няма да допуска завръщането им в страната за период от пет години, предаде "Ройтерс".


Кабинетът обяви, че предлага мерки за затягане на миграционните разпоредби за онези европейски граждани, които идват да живеят и работят в Германия. Новината беше съобщена в момент, в който в страната се отправят обвинения, че бедни имигранти от България и Румъния идват в Германия, за да злоупотребяват с германската система за социални осигуровки.


На пресконференция днес в Берлин германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че правителството предлага шестмесечен срок за пребиваване за европейските граждани, които стоят без работа в Германия. Само на онези, които докажат после, че имат перспектива да получат работа, ще бъде удължено разрешителното за пребиваване.
Де Мезиер отбеляза, че европейски граждани, за които се подозира, че са злоупотребили с германската социална система, може да стават обект на забрана за повторно влизане в страната. "Вярваме, че можем да поемем контрола върху този проблем и в същото време да запазим свободата на движение в ЕС, подчерта той.


Германският министър обясни, че според новото предложение, граждани от ЕС, които злоупотребяват с германската социална система, може да бъдат осъдени на до три години затвор или да бъдат глобени, ако бъдат признати за виновни за предоставяне на неверни или непълни информации за статута си на пребиваване в страната.


Германия ще въведе и по-внимателен контрол на хората, опитващи се да получат осигуровки. Томас де Мезиер заяви, че Германия по принцип подкрепя правото на гражданите да се придвижват свободно в ЕС. Той обаче припомни, че някои германски градове са много затруднени от големия приток на бедни европейски граждани, по-специално от България и Румъния.


Предложението на правителството трябва да бъде одобрено от парламента и ще влезе в сила от 2015 г. На представянето днес присъства и германският министър на труда и социалните грижи Андреа Налес. Двамата с Де Мезиер обясниха, че предложенията за затягане на правилата за имигранти от страни от ЕС са въз основа на препоръките, направени от правителствена експертна комисия през март.


Германия е магнит за европейските граждани заради силната си икономика, високите заплати и ниската безработица, припомня агенцията. Германската промишленост страда от недостиг на работна ръка, което прави страната още по-привлекателна.


Ограниченията на европейските пазари на труда, включително германския, за българи и румънци бяха вдигнати от началото на настоящата година. Броят на българите и румънците, пристигнали в Германия през януари се е увеличил рязко спрямо предишните години според изследване на Института за изследване на пазара на труда.


Около 430 000 българи и румънци са регистрирани да живеят в Германия в края на февруари, което е около 5% от 7.7 милиона чужденци, живеещи в страната. Правителството на Ангела Меркел подчертава, че повечето румънци и българи идват в Германия законно, за да работят или учат, но някои твърдят, че са самонаети и получават допълнителни осигуровки или пък искат детски надбавки без да имат реален шанс да получат работа или пък без да имат намерение да си намерят работа.


Миналата година кметовете на 16 големи германски града, като Кьолн, Хановер и Дортмунд, отправиха съвместен призив за помощ при справянето с безработните имигранти от Източна Европа, много от които са от ромското малцинство.


Освен мерките за ограничаване на "социалния туризъм" правителството на Меркел ще предостави и 25 милиона евро за властите на градовете, в които има мигранти от ЕС. Тези пари ще бъдат използвани от властите за подпомагане на финансирането на настаняването или за покриване на разходите за отопление на новодошлите.

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Подкрепям. Само можещи и знаещи, не андрешковци.

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 2. 2 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Много праволно!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 3. 3 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#1] от "InmoInvestments":

  А на изток от рая само андрешковците , и пенсионерите .

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2148 Неутрално
 5. 5 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  правилно.

  в ЕС няма и не може да има комунизъм. който не иска да работи и иска само да яде, да отиде на изток, в комунистическия рай на земята.

  oh, wait.

  zenrus.ru
 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Нямат НИКАКВО право да забраняват достъп на хора от ЕС до тяхна територия! ВИж, имат право да си променят наказателния кодекс и да ги осъждат за разлини видове престъпленя и нарушения! Да осъждат нарушителите на глоба, пробация или затвор! Това е вътрешен въпрос на наказателната политика! И се решава от всяка страна самостоятелно! Но правото на свяободно продвижване е общоевропейско! КОлкото и на някой да не му харесва!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Щом ние, българите, сме съгласни да издържаме цигани, които не желаят да се образоват и предпочитат да се размножават, това е наш проблем. С нашите данъци, с нашите социални помощи, циганите да се използват като гласоподаватели на партии със съмнителни качества...това е! Никой няма да ни пречи да къткаме нашите цигани!

  The best way out is always through Robert Frost
 8. 8 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Малко е. Трябва изцяло да извадят двете страни от ЕС.

 9. 9 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Честно казано мирише на дискриминация - каквото за всички - такова и за гол Хасан - нали?
  Лесно е да критикуваш някой за липса на интегриране - покажи на практика как се интегрира. Иначе с тоягата и баба знае.

 10. 10 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Никога не са преставали да изповядват расизъм довел и хитлеризма, па се кръстят...Позор!

 11. 11 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Честно казано тези 25 милиона ще повлечат още 25 милиона че и повече.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7667 Неутрално

  Не могат ли да интегрират циганите?И в България не можем.

 13. 13 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#9] от "azyty":

  От 2007 г. до днес в Европа се правят опити за интегриране на циганите.
  Циганите имат държава - Индия! Видяли ли сте мръсотията, неуредиците, и всички безобразия на циганите в тази страна. Защото аз съм го видяла. И не ми говорете за дискриминация. . Това е нормална реакция на хора, които имат нормални хигиенни навици.

  The best way out is always through Robert Frost
 14. 14 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 474 Неутрално

  много от които са от ромското малцинство. много от които са от ромското малцинство. много от които са от ромското малцинство. много от които са от ромското малцинство. много от които са от ромското малцинство. много от които са от ромското малцинство.

 15. 15 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#1] от "InmoInvestments":

  Бедните според теб, как да се измъкнат от порочния кръг без пари и без достъп до образование, ако няма работа или им се отказва именно защото са не образовани. Германия дава много хубав пример, ясно е че благоденствието и е за сметка на другите европейци.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 16. 16 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Като се има предвид, че Европейския съд за правата на човека в Страсбург многократно е потвърждавал, с определения и присъди, правото на всеки гражданин на страна членка на ЕС да се заселва БЕЗ ВСЯКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ във всяка страна членка на ЕС, което произлиза от Устава на ЕС и Европейска конвенция за защита правата на човека и основните свободи, много ще е интересно какво ще се случи от тук нататък ? Очертава се гигантски скандал на ниво Европарламент, Европейски съд, Германски конституционен съд и Европейската комисия. Разбира се местната българска евро-германска полит- прислуга няма и пръста си да мръдне за да защити съгражданите си, но за разлика от нея румънския политически елит знае как да се бори за правата на румънските граждани...

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 17. 17 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Ами като ги изгонят от Германия, в Ленкница (на границата между Полша и Германия) има още много свободни места.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 18. 18 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#6:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Нямат НИКАКВО право да забраняват достъп на хора от ЕС до тяхна територия![/quote]
  напротив. всяка държава от ЕС може да депортира и да откаже достъп на всеки един чужденец, дори и от друга държава от ЕС, при съответните обстоятелства и основания (измама на социалната система е едно подобно основание)

  zenrus.ru
 19. 19 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#15:"angevins"]Бедните според теб, как да се измъкнат от порочния кръг без пари и без достъп до образование[/quote]
  Бедните на цяла Европа са проблем на Германия? Или на корумпираните държави, от които идват, където стотици милиони евро пари на немските данъкоплатци, уж предназначени за програми за интеграция и квалификация потъват в джобовете на 'политиците'? Колко пъти трябва Германия да плати заради това, че тези хора били 'бедни'?

  zenrus.ru
 20. 20 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#15:"angevins"]Бедните според теб, как да се измъкнат от порочния кръг без пари и без достъп до образование,[/quote]
  Образованието, освен това, е безплатно, дори в България.
  Така че става въпрос за желание, не за възможности.

  zenrus.ru
 21. 21 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4646 Неутрално

  Очаквана реакция от страна на германското правителство!Всеки който пристига,за да работи е добре дошъл,но този който иска да "точи" пари ще бъде гонен!

 22. 22 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#16:"appen 13"]правото на всеки гражданин на страна членка на ЕС да се заселва БЕЗ ВСЯКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ във всяка страна членка на ЕС,[/quote]
  никой не оспорва това право.
  няма, обаче, никакво гарантирано право на всеки чужденец да получава немски, британски, френски, холандски и т.н. социални помощи, без да е работил нито ден в съответната държава.

  да се заселват колкото си искат. но или да работят, за да изкарват пари, или да си плащат за живота с пари, донесени от собствените си държави.

  zenrus.ru
 23. 23 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Мерките са в съответствие с европейското право. Това беше основен критерий при изработването им. Става дума опростено казано за това, че има свободно движение на хора и работници, но не и на клиенти на социалните системи. ЕС-граждани имат право да живеят и работят в Германия, но нямат автоматично право на достъп до соц.системи там. Така че дават на всеки един срок от време да си намери работа или алтернативно да докаже с какви пари живее, и в противен случай попада под ударите на закона. Просто, ясно, последователно и напълно в духа на обединена Европа.

 24. 24 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#20] от "S.P.Q.R.":

  Моля ало, не ми се прави на алтав. Образованието било безплатно. В коя реалност живееш бе,?

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 25. 25 Профил на Rosen Stoyanov
  Rosen Stoyanov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Толкова много шум за нищо. Биха могли да затворят границата си за цигани и всички тези проблеми ще отпаднат.

 26. 26 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#19] от "S.P.Q.R.":


  [quote#19:"S.P.Q.R."]Бедните на цяла Европа са проблем на Германия? Или на корумпираните държави, от които идват, където стотици милиони евро пари на немските данъкоплатци, уж предназначени за програми за интеграция и квалификация потъват в джобовете на 'политиците'? Колко пъти трябва Германия да плати заради това, че тези хора били 'бедни'?[/quote]

  Не ми слагай, Германия на пиедестал. Бихме се с тях в двете световни войни, за да ни третират сега като боклуци. И кои правителства Не са корумпирани. Може би германското? С връзките на Меркел със собствениците на БМВ и кой знае още какви други големи риби...Ай сиктир, на този свят никой не е чист и неопетнен и всеки си гледа интереса. Великобритания затова иска да излиза от ЕС, защото стана съюз обслужващ Германия...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 27. 27 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#24:"angevins"]Моля ало, не ми се прави на алтав. Образованието било безплатно. В коя реалност живееш бе,? [/quote]
  Съдейки по текезесарския изказ, очевидно и Вие сте имали затруднения с образованието. Макар то да е безплатно. В Германия също. И висшето, не само основното и средното. Както и в България.

  zenrus.ru
 28. 28 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#26:"angevins"]Не ми слагай, Германия на пиедестал. [/quote]
  много съм далеч от тази мисъл, напротив, критикувам Германия с удовослтвие, когато ми даде повод за критика

  [quote#26:"angevins"] Бихме се с тях в двете световни войни, за да ни третират сега като боклуци.[/quote]
  Първо годината е 2014-та, в Европа 'световните войни' са забравени и никой на никого не е задължен за нещо. Освен това никой не третира българите в Германия 'като боклук', напротив, дори според мен са прекалено толерантни, особено към една специална категория 'българи'.

  [quote#26:"angevins"]И кои правителства Не са корумпирани. Може би германското?[/quote]
  Всички са корумпирани, но германското поне не е корумпирано на битово ниво, като българското и руското.

  [quote#26:"angevins"]Ай сиктир[/quote]
  Подобно, нямам желание за по-нататъшна дискусия.

  zenrus.ru
 29. 29 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#27] от "S.P.Q.R.":

  В Европа висшето е безплатно само в Шотландия, на другите места, ако се добереш до стипендия. Но за да стигнеш дори , до това пак ти трябват средства.

  [quote#27:"S.P.Q.R."]Съдейки по текезесарския изказ, очевидно и Вие сте имали затруднения с образованието. [/quote]

  Не се притеснявам да си призная, че имам скромен произход от бедно семейство. Никой не избира как да се роди.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 30. 30 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#29:"angevins"]В Европа висшето е безплатно само в Шотландия,[/quote]
  В Германия също е безплатно, казвам го от личен опит.
  [quote#29:"angevins"]Не се притеснявам да си призная, че имам скромен произход от бедно семейство. Никой не избира как да се роди. [/quote]
  Никой не коментира произхода, а нивото на общуване във форума. Познавам много богати хора, които също използват 'ай сиктир' и прочие.

  zenrus.ru
 31. 31 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  А кво ше прайме с "Децата на света"...тия, само наши ли ше си останат...???

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 32. 32 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  от сега мога да кажа това няма да проработи , има 4 на4ина за престои на гражданин на ЕС в друга държава от ЕС и те са: работник , самонает , студент и самоиздържане , ако гражданина на ЕС има европеиска здравна карта и пари равностоини на минималната работна заплата за месец в германия ,няма как да го поканят да си ходи , тои изпълнява вси4ки условия по директивата за ,, свободно движение,, в рамките на ЕС

 33. 33 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#8] от "anonymousx":ако извадят България от ЕС , би било по добре за гражданите на България , бихме имали по големи възможности , но те не са ни приели за да ни изваждат от ЕС и никога няма да го направят , те имат нужда от коридора европа , азия на които път е България . Погледни как ердоган се възползва от това географско положение , погледни как ердоган е приятел и върти търговия и с изтока и с запада , гледа само и единствено интереса на турция

 34. 34 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#18] от "S.P.Q.R.": то4но по параграфа ,,измама на социалната система,, няма как да стане , това си е проблем на социалната система , да направят така да не ги мамят , да не би ромите или които и да било им слага пистолет на главата да отпускат социални бенефити , работи се с дикументи , да си оправят правилата , няма как да бъде измамена социалната система , да си оправят службата

 35. 35 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#32] от "dgidgo":

  Това е абсолютно вярно, но за неразбралите в Германия и другаде в Европа не искат да гонят българите и румънците по принцип, напротив нормалните мигранти са добре дошли, а само определени групи, които от части от политическа коректност от части по чисто юридически причини не ги наричаст с етническото им название, и които обикновено нямат нито легално жилище нито легални доходи или средства въобще, и т.н. Срещу тях тези мерки определено помагат.

  П.П. Някой ще каже, че има правни вратички, но за да ги използваш трябва все пак някакъв капацитет. Такива имаше и от доста години, само че едва от тази година пешеходната зона на града в който живея се напълни с просяци, от един определен тип все едно някой ги е телепортирал от Мария Луиза или Граф Игнатиев. Очевидно проблемът се засилва и изисква ответни мерки...

 36. 36 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 624 Разстроено

  [quote#33:"dgidgo"]ако извадят България от ЕС , би било по добре за гражданите на България , бихме имали по големи възможности[/quote]
  Гражданите на България никога в световната и национална история не са имали по-големи възможности за реализация, от тези които имаме благодарение на ЕС. Пише го човек който с пълна сила се възползва от тези възможности. Ако някои не искат или не знаят как да се възползват от тях, това е в крайна сметка техен проблем, никой не е длъжен да сервира никому нищо на тепсия...

 37. 37 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А защо всичко това е за хора от ЕС,нима тези дето идват от Азия и Африка са милионери и търсят социални помощи е само за развлечение.Ако правиш нещо то не разделяй хората на касти а за всички да се мери с един аршин.

 38. 38 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#22] от "S.P.Q.R.":пак повтарям да си оправят социалните системи , но промерно един британец живял много години в испания например , които се прибира в УК и един испанец , които отива да живее в УК , трябва да се третират еднакво от закона , на това се казва да няма дискриминация по националност

 39. 39 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 624 Разстроено

  [quote#24:"angevins"]Моля ало, не ми се прави на алтав. Образованието било безплатно. В коя реалност живееш бе,? [/quote]
  Първо средното образование навсякъде в Европа е безплатно. Не е върха на сладоледа, но за групите които говориме би било революционен напредък ако имаха и само средно образование, та да могат да си намерят някаква работа.
  Второ, и висшето образование е безплатно в редица държави, като Германия, Австрия, Франция (с тези имам личен опит). В скандинавсните страни дори ти плащат издръжката и жилището и даже ти осигураяват курс по езика. Въпрос на елементарно напъване е човек да разбере възможностите от обединена Европа и да се възползва максимално от тях. Напълно легално!

 40. 40 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#36] от "antikommunist":аз живея последните 7години в лондон , преди това 2 в стокхолм и 4 в лиеж , тук става въпрос за премахване на дискриминацията , ако говорим за ромите трябва да се приеме нова европеиска доктрина за тях , ако говорим за европеиски граждани с права , трябва да се спазват законите ратифицирани от парламентите на 28те държави , а не да се правят психоатаки против по бедните европеиски граждани , да си оправят социалните системи , но без дискриминация , както работи за германеца , така да работи за австриеца , така да работи и за поляка , това е духа и на европеиските директиви

 41. 41 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  [quote#40:"dgidgo"] така да работи за австриеца , така да работи и за поляка , това е духа и на европеиските директиви [/quote]
  То е така,всички са равни ,но някои -повече..

 42. 42 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Няма нищо лошо в ограниченията за ползване на социални помощи. Парите за тях идват от данъците на работещите там. Ако кандидатите за тях нямат принос към икономиката няма причина да ги получават. И това няма нищо общо със свободното придвижване на хора в ЕС.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Who dares wins!
 43. 43 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#42] от "legio":ти на ясно ли си , 4е в УК например има фамилии в които по няколко поколения не са работили , но данъците на поляка , португалеца , французина , българина , които работят там отиват за тези пияници британски граждани , друг пример с какво един британец на 18 години , които свършва колежа е пове4е от един поляк завършил колежа и у4ил в УК последните 3 години , трябва да се третират еднакво , както за намиране на работа , така и в социалната система , другото е дискриминация на национална основа , затова са тези закони и дериктиви , те са направени не само на законов принцип , но и на морален принцип и са подписани от министрите на правосъдието на 28те държави от ЕС и ратифицирани от парламентите им , правилата на играта са написани и не могат да се променят , има си законови положения как може да стане промяна и едноли4но германия или УК , не могат да променят правилата , иска се много сложна процедура на европеиско ниво и пълен консенсус между 28те държави на ЕС

 44. 44 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#34:"dgidgo"]това си е проблем на социалната система , да направят така да не ги мамят[/quote]
  ами те така и правят - това пише в статията. променят се правилата, така че новопристигнали и никога не внасяли в социалната система нямат право на помощи. а според сегашното законодателство, престой в друга държава от ЕС без да се работи или учи там, или без достатъчно средства, е за максимум от три месеца.

  zenrus.ru
 45. 45 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#43:"dgidgo"]ти на ясно ли си , 4е в УК например има фамилии в които по няколко поколения не са работили , но данъците на поляка , португалеца , французина , българина , които работят там отиват за тези пияници британски граждани[/quote]
  да, но те са британски граждани. тях не може да ги пипнеш с пръст. ако на поляка, португалеца, французина и българина не им харесва да ги хранят, никой не ги държи насила в УК

  zenrus.ru
 46. 46 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#38:"dgidgo"]един британец живял много години в испания например , които се прибира в УК и един испанец , които отива да живее в УК , трябва да се третират еднакво от закона[/quote]
  ми не, не трябва. единият е гражданин на държавата, другият е чужденец. има социални придобивки, които държавата гарантира по конституция САМО на своите граждани.
  ЕС НЕ Е федерална държава. дори и различните щати в САЩ имат преференциално отношение към хора, които са резиденти на щата, тоест живяли са там поне една година и са плащали данъци. не може 5 държави от ЕС да плащат социалните помощи на всички мързеливци от 28-те държави. не става.

  zenrus.ru
 47. 47 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#35:"antikommunist"] в Германия и другаде в Европа не искат да гонят българите и румънците по принцип, напротив нормалните мигранти са добре дошли[/quote]
  повече от добре дошли - казвам го от личен опит

  zenrus.ru
 48. 48 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#33:"dgidgo"]ако извадят България от ЕС , би било по добре за гражданите на България[/quote]
  нали се сещаш, че тогава ще се простиш с лондон и ще се върнеш на площада пред тримонциум да продаваш валута на черно?

  zenrus.ru
 49. 49 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 367 Неутрално

  #43
  ЕС е съюз от национални държави и различните социални системи са базирани на икономическото развитие на всяка от тях. Няма единна политика за социално подпомагане. Има общи правила, но всяка държава се съобразява с икономическите си възможности за това. Няма как всички бедни безработни от цяла Европа да получат социалните придобивки на Германия и ако не ги получават да обвиняват германците, че са стиснати. Ако ми даваш за пример някакви поколения в ЮК, обяснението е, че системата може да ги издържа. Но не и допълнитвлния натиск от тарикати идващи от Източна Европа.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Who dares wins!
 50. 50 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#48] от "S.P.Q.R.":аз лондон ще се простя така или ина4е , но искам да е има България , там ще се върна и там ще умра , това е моята родина , там съм живял наи щастливите години от моя живот

 51. 51 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Емигрантските потоци ще намалеят, ако се изравнят стандартите на живот в страните членки на ЕС. Големите световни икономически и военни блокове би трябвало да са гарант за мир и стабилност по света и да подпомагат всячески изчистването на дис баланса по света! Когато човек може да живее сносно в родното си място, няма да емигрира! Ще бъде турист, а не емигрант! Ще ходи да учи и ще се връща! Не виждам работа в тази посока! Напротив! Все нови и нови кризисни точки възникват по света!

  goblenka
 52. 52 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#44] от "S.P.Q.R.":бе ти не разбра ли , 4е сегашното законодателство няма как да се измени , за да се промени ЕУ закон , адаптиран към държавите на ЕС , трябва определена процедура , която не зависи от една държава , нито от пет държави , трябва да ремонтират лисабонския договор , което е невъзможно без пълен консенсус на 28 те държави

 53. 53 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#46] от "S.P.Q.R.":в момента в които изпълнявам вси4ките условия на дерективата на свободно движение а тя е работник , самонает , студент или самоиздържане и ве4е имам еднакви права с гражданина на съответната държава , има закони про4ети ги и не вярваи на популисти и това , което отразяват някои медии , има си закони

 54. 54 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#51] от "goblenka":ако се преместите от село баня в софия емигрант ли сте , думата е миграция , свикваите с новите реалности и новите понятия , имате права и трябва да ги знаете

 55. 55 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#49] от "legio":първо през 2014 година само със социални бенефити не може да се живее нормално независимо в УК , германия , белгия , скандинавието , казвам ти го тъи като го знам , живял съм 7 години в лондон , 2 години в стокхолм , 4 години в лиеж , социалните бенефити покриват толкова ниски граници на живот , 4е трябва да стоите на студено и да се храните с наи ефтината храна на алди , теско , азда , карфур обозна4ени със специални етикети за бедни , повярваи ми тази храна трудно се яде , така , 4е всеки иска да работи с изклю4ение но тоталните алкохолици , пияници на германия , УК , белгия и така нататък

 56. 56 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#54] от "dgidgo":

  Това, че не съм в София не значи, че ям доматите с колците! Знам какво е миграция, е-миграция, и-миграция! Относно ЕС, българите и румънците, търсейси място за живот в друга членка на Съюза, се наричат е-мигранти и се отнасят към тях, като към напаст! Не би трябвало да е така, но е!

  goblenka
 57. 57 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  давам ви един пример , мога да се пенсионирам в УК на 67 години , но няма да го направя , тъи като нямам собствено жилище в УК , тъи като примерно ще съм плащал само 20 години техни осигуровки , като те са клас 2 за самонаети , пенсията ще ми бъде минималната за УК , направих пълна калкулация и излиза , 4е на стари години ще мизерствам в лондон , тъи като социалните бенефити и малката ми пенсия ще стигат само за наема ми и неква абсолютно мизерна храна , парите за отопление ще са краино недостатъ4ни , а безплатния транспорт за пенсионери премахнат , има и други много интересни подробности , които са в наша вреда , но не искам да разкривам и да влизам в подробности , запомнете на старини е много важно да имате собствено жилище

 58. 58 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#56] от "goblenka":няма такава дефиниция в европеиския закон ,,българите и румънците,, всеки гражданин на ЕС от 28 те държави на ЕС има равни права , ако говорим с факти е по добре , другото е жълта преса , популизъм , глупост за незнание на права , лошо само4уствие на незнаещи правата си хора

 59. 59 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#56] от "goblenka":всеки гражданин на ЕС ,които се мести да живее в друга държава на ЕС се нари4а мигрант , дори жълтата преса в УК запо4на да нари4а гражданите на ЕС мигранти , тъи като преди ги нари4аше имигранти и загубиха няколко дела в съд , и собствениците на тези вестници платиха малко пари и много бързо се нау4иха да пишат гражданите на ЕС мигранти , както между другото и хоум офис официалните говорители и те много бързо се нау4иха , как да се изразяват правилно по закон

 60. 60 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#59] от "dgidgo":

  БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАРИЧА "МИГРАНТ", НО СЕ НАРИЧА Е-МИГРАНТ И КЪМ НАШИТЕ И РУМЪНСКИТЕ "МИГРАНТИ" СЕ ОТНАСЯТ КАТО КЪМ "ЧУМА"! Това е на практика. И, за това казвам, че не е правилно! Правилното не е нещо често срещано в живота!

  goblenka
 61. 61 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#58] от "dgidgo":

  Нима? В Англия нямаше опит за промяна на вътрешното законодателство заради български и румънски " мигранти" и те не наричаха "е-мигранти"? В Холандия не беше същото? Нима не се изискват специални документи, за да се легализира престоя и правото на труд на българи за Испания? За Англия? Не ми четете книгите! Написаното в тях не се прилага в практиката и даже, написаното се перефразира или променя законодателно.

  goblenka
 62. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#57] от "dgidgo":

  Да! Можеш! Няма да си първия, нито последния! Проблемът е, че се преиначава и се правят не малко опити за се узакони дискриминацията на българи и румънци в ЕС, като се ограничат правата им на миграция и установяване на територията на друга страна. Колкото и да ми четеш дефиниции и закони, практиката е друга и не веднъж сме я коментирали. Аз говоря за практиката, защото в нея живеем!

  goblenka
 63. 63 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#62] от "goblenka":естествено , които се шашка от популисти и жълта преса и които не си знае правата ще го дискриминират , хората , които си знаят правата , не могат да ги дискриминират , просто правят необходимото и въпроса е разрешен в тяхна полза

 64. 64 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#62] от "goblenka":за да не си дискриминиран в дадена държава първо трябва да знаеш езика им много добре и след това да си знаеш правата , много ясно , 4е като не знаеш една дума на техен език , като си завършил основно и те виждат , 4е си тъп , опитват на4ини да намерят пролуки в закона , срокове и гледат да те обявят законо за нарушител

 65. 65 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#60] от "goblenka":казва се мигрант , ако ще и 100 пъти да напишеш нещо друго просто няма да стане твоита теза истина , недеи спори , а нау4и нещо , което е правилно

 66. 66 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#61] от "goblenka":престоя не се легализира от документи , а от упражнаване на права , в УК не е задължително да кандидатстваш за ,, регистрационен сертификат,, , в някои държави само се записваш в кметството за адресна регистрация , правата не ти ги дава някакъв документ , а закона . Ние като ЕУ граждани първо сме с еднакви права с британци , французи , немци , имаме право на свободно движение и да работим свободно в която и да е държава от ЕС . За целта първо трябва да имаме пари да наемем квартира , второ веднага с българския паспорт можем да се запишем в техния труд и работна сила , като безработен , трето можем спокоино да си търсим работа 6 месеца , стига да имаме пари да си плащаме квартирата , трето имаме право в УК след третия месец на прибиваване там и сме записани за безработен да полу4аваме помощи от УК за безработни , добре би било , ако нямаме пари , до 6ти месец да сме си намерили работа , елементарно е , не се иска специални познания

 67. 67 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Отговарям на бързо на всичките Ви постове, след моя последен. По принцип Сте прав. Но, както знаем, принципите са частично застъпени в практиката. Перфектно знаете, че масата "гурбетчии" от БГ и Румъния тръгват без език, често - без диплома, или даже и с диплома, хващат се на нещо различно от професионалната си подготовка, за да оцеляват. Да! Те тръгват неподготвени, гонени от нуждата! Тази нужда е родена и просперира у нас, но е проблем и кошмар за страните, към които мигрират нашенци. За това и търсят врати, вратички и портали в законодателство, дефиниции, поети ангажименти, та да избегнат това, от което се страхуват. Да! Ние сме граждани на ЕС, но в не сме желани. Защото така сме се представили! Това, че имаме качествени и желани хора се знае, но е голяма борба, те да докажат това си качество. Доминира впечатлението за масата и съответно, мерките, риториката, всичко е съобразено с масата, а не с изключенията. Вие правите всичко възможно, да докажете, че сте от изключенията. Аз не говоря за тях! От там тръгва противопоставянето ни. А, то е излишно, защото, съдейки по последните постове, нямаме съществени различия.

  goblenka
 68. 68 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#58:"dgidgo"]всеки гражданин на ЕС от 28 те държави на ЕС има равни права[/quote]
  наравно с останалите граждани на съюза, но не наравно с ГРАЖДАНИТЕ на съответната държава. Един българин в Испания няма същите права като един испанец в Испания, както един испанец в България няма същите права като един българин в България.

  zenrus.ru
 69. 69 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#50:"dgidgo"]аз лондон ще се простя така или ина4е[/quote]
  ами тогава какво мрънкаш, че те дискриминират

  zenrus.ru
 70. 70 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#68] от "S.P.Q.R.": има много малки разлики , примерно ако и двамата българина и испанеца са работници или самонаети имат еднакви права независимо къде са дали в България или в Испания , след 5 години престои на българина в испания , тогава правата на 99 % са еднакви

 71. 71 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#51:"goblenka"]Емигрантските потоци ще намалеят, ако се изравнят стандартите на живот в страните членки на ЕС.[/quote]
  и това ще стане, но не съвсем напълно.
  виж отделните щати в САЩ - югът е беден и заселен предимно с неискащи да работят, както и в Европа

  zenrus.ru
 72. 72 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#70:"dgidgo"]примерно ако и двамата българина и испанеца са работници или самонаети имат еднакви права независимо къде са дали в България или в Испания [/quote]
  ми не, нямат.
  за немски граждани в Германия има социални програми (Харц 4), които не са достъпни по принцип за чужденците. В България също 'социална пенсия' и т.н. се дава само на български граждани, нали?
  Българинът, когато му се свършат парите ще се наложи да се прибере в България, докато испанецът може цял живот да виси на гърба на испанската държава, защото й е поданик.

  zenrus.ru
 73. 73 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#70:"dgidgo"]след 5 години престои на българина в испания , тогава правата на 99 % са еднакви [/quote]
  след 5 години престой и ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ, тогава - да.
  но никой не говори за това, говори се за НОВОПРИСТИГНАЛИ мигранти, които никога не са работили.

  zenrus.ru
 74. 74 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#69] от "S.P.Q.R.": защото правят психоатаки , 4рез медиите , официални изказвания на камерън , водеше се гнусна политика на оплюване , двоини стандарти , камерън използваше популизма с ,,българите и румънците ,, преди това с ,,поляците,, за вътрешно партиини дивиденти , това е недопустимо за един западен политик с морал .Кои желаеше да се изгради ЕС , големите западни държави Германия , Франция , УК , кои има наи големи ползи от ЕС , големите западни държави , това лицимерие , популизъм и извратеност на някои западни политици идва в пове4е , така се настрои общественото мнение на обикновените хора към други граждани на ЕС , което е недопустимо и грозна политика

 75. 75 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#73] от "S.P.Q.R.":еми не е и плащане на данъци 5 години , а законен престои 5 години , може да си със законен престои и като студент например за 5 години и пак полу4аваш пълни права , дори да си 5 години самоиздържащ се пак ги полу4аваш тези права , през тези 5 години може да си бил безработен през някои и друг период и пак да запазиш статут

 76. 76 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#72] от "S.P.Q.R.":след 5та година имат , но говорим за друго , ЕУ гражданина е много добре защитен от закона , когато живее в друга държава , ако знае закона и знае какво прави

 77. 77 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#71] от "S.P.Q.R.":това е много погрешна теза хората от изток не искали да работят , ти наясно ли си , колко хора в скандинавието живеят на социал или работят само по 15 до 30 4аса на седмица , поне 80% от хората там , аз съм живял там две години

 78. 78 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#75:"dgidgo"] а законен престои 5 години , може да си със законен престои и като студент например за 5 години и пак полу4аваш пълни права , дори да си 5 години самоиздържащ се пак ги полу4аваш тези права , през тези 5 години може да си бил безработен през някои и друг период и пак да запазиш статут [/quote]
  Тоест дребни тарикати, които се възползват от системата, само гледат да легнат и някой да ги издържа, а после да мрънкат, че им било малко.
  Затова в УК Фарадж ще печели, в Германия АфД и във Франция - Льо Пен.

  zenrus.ru
 79. 79 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#77:"dgidgo"]колко хора в скандинавието живеят на социал или работят само по 15 до 30 4аса на седмица[/quote]
  те там са си родени, щом държавата им позволява - нямам нищо против.

  zenrus.ru
 80. 80 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#73] от "S.P.Q.R.":правата на новопристигнали мигранти се знаят , наема жилище и се записва за безработен има право на 6 месеца пари за безработица при положение , 4е търси активно работа , но забележи през този период мигранта с пари дошъл от полша или която и да е държава , въпреки помоща за безработица , тои е на загуба , губи готови пари , плаща наем , транспорт , храна , ток ,газ , телефон , това влиза в икономиката на страната приемник , за безработния наи добрия на4ин е да намери веднага работа , да спре бенефита за безработица и да запо4не да си плаща данъците , след като богатия немец идва в бг отваря мол и си прибира пе4албата в германия , като убива местното производств , защо бедния българин да не иде в германия да им работи за без пари , колкото да си плати наема и да се обле4е и нахрани

 81. 81 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#79] от "S.P.Q.R.":ти кои си господ , нямал нищо против , краина инстанция на обществен морал ли си , говорихме кои е мързелив севера , юга или изтока , за мен от моя живот 15 години в западна европа и две години в америка , наи работливи са изто4но европеиците , кои работи по хотели , строежи , по4истване наи гадните работи в лондон - изто4но европеиците , да не би да работят арабите , пакистанците и индииците , ти индииец с канго виждал ли си на строеж , кои им то4и помощите тези с по десетина деца и внуци , дето или не работят или един работи в магазин и 10 от неговото семеиство са на бенефити

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#81:"dgidgo"]ти кои си господ , нямал нищо против , краина инстанция на обществен морал ли си [/quote]
  Не, аз съм чужденец в съответната държава, сам съм избрал да съм там и нямам никакво право да определям политиката на съответната държава към нейните граждани, както и да искам еднакви права с тях.
  Има много начини за получаване на чуждо гражданство, единствено и само то дава всички права (но и задължения) на съответната държава.
  Така че щом УК ви третира дискриминативно - полети за москва има всеки ден, а там всички са равни и добре дошли.

  zenrus.ru
 84. 84 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#78] от "S.P.Q.R.":не ти ли обясних , 4е ако си на бенефити стоиш на студено и купуваш наи ефтината храна , не ми ги хвали бенефитите , капитализма е измислил бенефитите за натиск върху обществото , приватизация и съкращения на работните места , ако ги няма бенефитите и хората останат гладни , следват масови безредици и проблеми за богатите , така държат хората бедни и да блъскат по 60 4аса на седмица , сега съм на работа и това ми е 6та нощна смяна без по4ивка

 85. 85 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#81:"dgidgo"]за мен от моя живот 15 години в западна европа и две години в америка[/quote]
  принудително ли беше или доброволно?

  [quote#81:"dgidgo"]наи работливи са изто4но европеиците[/quote]
  нищо подобно

  [quote#81:"dgidgo"]кои работи по хотели , строежи , по4истване наи гадните работи в лондон - изто4но европеиците[/quote]
  да, защото нямат друга квалификация и обикновено не знаят езика на съответната държава. никой източноевропеец с перфектен английски/немски и магистърска степен НЕ работи на строеж
  [quote#81:"dgidgo"]кои им то4и помощите тези с по десетина деца и внуци , дето или не работят или един работи в магазин и 10 от неговото семеиство са на бенефити [/quote]
  те са британски граждани, независимо дали ти харесва или не.

  zenrus.ru
 86. 86 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#83] от "S.P.Q.R.":политиката и законите са създадени подписани от министрите на правосъдието и ратифицирани от 28те в лисабонския договор , които се явява конституция на ЕС , другото е пуполизъм и грозна политика

 87. 87 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#84:"dgidgo"]не ти ли обясних , 4е ако си на бенефити стоиш на студено и купуваш наи ефтината храна[/quote]
  не знам. от 20 години живея в САЩ/ЕС, но никога не съм получавал никакви помощи и нямам никакво намерение да получавам.

  zenrus.ru
 88. 88 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#85] от "S.P.Q.R.":
  пакистанците и индииците са техен проблем на британците и тяхното бъдещо проклятие , завоювано от миналото

 89. 89 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#86:"dgidgo"]:политиката и законите са създадени подписани от министрите на правосъдието и ратифицирани от 28те в лисабонския договор[/quote]
  коя политика и закони? че Германия ще храни всичкото сиганин на Европа? ми няма да стане.

  zenrus.ru
 90. 90 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#87] от "S.P.Q.R.": дано да не се разболееш и да не ти се наложи да взимаш бенефити

 91. 91 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#89] от "S.P.Q.R.":много е просто тогава , събират се в бундестага и излизат от ЕС , само , 4е трябва да ти кажа , 4е Германия е наи пе4елившата държава в ЕС , ползите за икономиката и през последните 20 години са убииствено големи

 92. 92 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Любопитно

  [quote#88:"dgidgo"]акистанците и индииците са техен проблем на британците[/quote]
  именно, техен, а не твой проблем. когато българина се научи да решава своите проблеми, преди да даде акъл на другите как да решават техните, тогава може би и България ще стане нормално място за живот и няма да има нужда от емиграция

  zenrus.ru
 93. 93 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#89] от "S.P.Q.R.": и друго някои насила ли накара бундестага да ратифицира лисабонския договор

 94. 94 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#91:"dgidgo"]много е просто тогава , събират се в бундестага и излизат от ЕС[/quote]
  разпадането на ЕС е само в мокрите сънища на путин.
  няма да се случи.
  дори и Шотландия ако се отдели от УК ще влезе в ЕС

  zenrus.ru
 95. 95 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#92] от "S.P.Q.R.":аз спазвам законите на ЕС , които са адаптирани в британското законодателство , ако ти е известно европеиските закони са с по голяма сила от националните , не крада , а спазвам законите , затова много държа британската и германската жълта преса да не се занимава с дискриминация и ксенофобия и техните политици с популизъм за вътрешни дивиденти

 96. 96 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#94] от "S.P.Q.R.":зна4и германците след като са с наи голяма полза от ЕС , да спрат техните политици с глупостите , еми да спазват законите , които те самите са написали

 97. 97 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#43:"dgidgo"]До коментар [#42] от "legio":ти на ясно ли си , 4е в УК например има фамилии в които по няколко поколения не са работили , но данъците на поляка , португалеца , французина , българина , които работят там отиват за тези пияници британски граждани [/quote]

  [quote#55:"dgidgo"]До коментар [#49] от "legio":първо през 2014 година само със социални бенефити не може да се живее нормално независимо в УК , германия , белгия , скандинавието , казвам ти го тъи като го знам [/quote]

  Хайде уточни какво точно искаш да кажеш всъщност
  Аз ще ти помогна. Независимо дали соц. придобивки са малки или големи в различните държави, това е основно перо от бюджета на всяка страна. Допълнителното натоварване води повече разходи. Затова както каза един колега по-нагоре, трябва да се повиши стандарта в в ЕС за да няма "социални туристи".

  Who dares wins!
 98. 98 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#97] от "legio":реално погледнато социалните надбавки са 10% от данъците , които ние самите плащаме на държавите , държавата е свикнала само да дере кожи с данъци , но ако трябва да помогне реве , ние дънакоплатците храним един огромен бюрократи4ен апарат , подсигуряваме бюджет за огромните им заплати и необоснованите им разходи за луксозните им прищевки , така , 4е реформата трябва да запо4не от тях

 99. 99 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#97] от "legio":И да ти го обясня още един път , капитализма е заложен така да има хора безработни , така се контролира 4рез страх , големите банкери и политици не искат да убиват златната кокошка , която им снася яица , тази кокошка трябва нон стоп да живее под напржение и страх , за да не може да реши истинските проблеми на обществото , затова има и мизерно социално подпомагане

 100. 100 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#97] от "legio":ти не разбираш ли , 4е то4но миграцията в лондон е в основата лондон да изживява ренесанс на огромен имономи4ески бум . Мигрантите не пре4ат , те помагат за икономи4ески разтеж , Лондон е класи4ески пример за този успех .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK