Унгария "в никакъв случай няма да приема имигранти" заради решения на ЕС

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария

© Associated Press

Виктор Орбан, министър-председател на УнгарияУнгария твърдо се противопостави на новата квотна система за прием на търсещи убежище имигранти, предложена от Европейския съюз (ЕС). Това заяви днес (14.05) началникът на кабинета на министър-председателя Виктор Орбан, предаде "Ройтерс".


"При никакви условия Унгария няма да приема бежанци заради решения на Европейския съюз. Украинското правителство ще направи всичко по силите си да предотврати това в Брюксел", заяви говорителят Янос Лазар по време на пресконференция.


В рамките на представения в Брюксел Европейски дневен ред за имиграцията, беше предложена стратегия за разпределяне на имигрантите солидарно измежду държавите членки и прием на още 20 000 бежанци от лагери от трети страни.


Преди да бъде одобрена и въведена в действие, системата ще бъде представена пред два формата на Съвета на ЕС – по външни работи и общи въпроси през следващия месец. Предложението ще бъде разгледано също така и от Европейския парламент (ЕП) и от европейските лидери в рамките на Европейския съвет през месец юни. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK