Кой е новият омбудсман на Полша

Адам Боднар

© Twitter

Адам БоднарПреди по-малко от седмица, дни преди Народното събрание да избере Мая Манолова за обществен защитник, полският парламент също избра своя нов омбудсман – Адам Боднар. В социалните мрежи се появиха сравнения между двамата новоизбрани колеги, които ще изпълняват една и съща длъжност, като полската кандидатура беше поставена на фона на българския избор.


Запознахме се с биографията на новия омбудсман на Полша и процедурата на неговото избиране.


Адам Боднар е юрист с дългогодишна практика, който по време на парламентарния дебат преди вота за избора му беше определен като човек, който "вече се бори за свободите и правата на гражданите" и "който не е говорител нито на правителството, нито на опозицията" от депутата Роберт Мациажек.
Дипломира се през 1999 г., след като завършва юридическия факултет на Варшавския университет, след което става доктор по сравнително конституционно право в Централноевропейския университет в Будапеща.


Боднар е заместник-председател на Хелзинкската фондация за правата на човека от 2010 г.


През годините на дейността му във Фондацията, практиката му включва над 100 прецедентни случаи, чрез които той търси системна промяна в защитата на човешките права в Полша. Голяма част от случаите касаят свободата на словото. Най-големият му успех е спечелено дело за правото на съжителство на еднополовите двойки. Негова заслуга е практиката да се представят партньорски доклади от полския неправителствен сектор до Европейския съд на правата на човека и Полския конституционен съд.


В същото време Боднар става асистент в катедрата по правата на човека в Варшавския университет и е гостуващ преподавател на Централноевропейския университет в Будапеща.


От 2008 г. е един от експертите Агенцията на Европейския съюз за основните права.


По същото време той е консултирал полското правителство в областта на правата на човека и става член на съвета на Европейския институт за равенство на половете. Освен това е член на борда на директорите на Доброволния фонд на ООН за жертвите на изтезания.


Боднар е автор на публикации и коментари по темите за защитата на основните човешки права, писал е върху юриспруденцията на Европейския съд по правата на човека, Съда на ЕС, европейското гражданство и ролята на неправителствения сектор в защитата на обществения интерес и свободата на словото.


Боднар се състезаваше с кандидатурата на консервативната партия в опозиция "Закон и справедливост". Мнозина го обвиниха, че има твърде леви виждания. Критиките срещу него бяха провокирани, след негово интервю, в което Боднар изрази подкрепа за легализацията на гей браковете и правото на хомосексуалните двойки да осиновяват деца.


Другият кандидат за омбудсман на партията "Закон и справедливост" беше дисидентът от епохата на комунизма Зофия Ромажевска – активен член на движението "Солидарност" от самото му създаване, която, укривайки се от комунистическия режим, става основател и на нелегалното радио "Солидарност", съществувало до падането на комунистическия режим.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Ууууу долу! Фашисти, бандеровци, соросоиди. Вижте, наш'та кокошка си е друго. Може да е тъпа като галош, ама е прогресивна, не е доросоидка като колегата й от фашистка Полша

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 760 Разстроено

  Е то си е така...на територията, на която комунистическата мафия си има държава няма как да е друго. Поляците и да тичат срещу нас не моеме ги стигна...

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Е, затова не можем да ги стигнем поляците.Те могат да мислят.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Че какви прилики може да има между Мая и Адам.

 5. 5 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "В социалните мрежи се появиха сравнения между двамата новоизбрани колеги, които ще изпълняват една и съща длъжност, като полската кандидатура беше поставена на фона на българския избор."
  Със сигурност резултатът не е в полза на българската омбудсуоман, нито говори добре за българската демокрация.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 6. 6 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Е да де, ама не изрусен като Майчето...

  Дневник, недейте с такива материали, че направо ми се повдига от нивото, на което сме все още в България. Или поне, полотиците ни.
  Браво на Полша!

 7. 7 Профил на daskaldragan
  daskaldragan
  Рейтинг: 8 Весело

  За жалост в Пернишкия нямат право, инак Мая щеше да е гостуващ лектор там

 8. 8 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  Как Мая М. ще защитава ВСИЧКИ български граждани:
  "Да съм социалист, за мен е не просто въпрос на приемственост и възпитание, но и на поглед върху света."
  "Интересът към политиката и убежденията й се коренят в родословието й - тя е трето поколение социалист. Член е на БСП от 1989 г. Партийната книжка й връчва Георги Пирински през 1990 г. в Кюстендил."
  "Завършва висше образование, както следва - история в Москва, икономика и право в УНСС. Има и специализация по социален мениджмънт."

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#3:"rosiraycheva50._"]Е, затова не можем да ги стигнем поляците.Те могат да мислят.[/quote]

  И у нас има достатъчно мислещи хора. Разликата ни с поляците е в правенето, не в мисленето!

 10. 10 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "Другият кандидат за омбудсман на партията "Закон и справедливост" беше дисидентът от епохата на комунизма Зофия Ромажевска"

  Това е било много интересна кандидатура, доколкото основна задача на омбудсмана е да контролира властите от страна на редовите хора - а тя точно това е правила в момент, когато е било опасно.

  Иначе подобни длъжности е имало на много места. Например трибуните в древния Рим (те дори са имали и доста големи права - включително право на вето върху законите, отнасящи се за плебеите). Или в древен Китай и Корея е имало тайни императорски инспектори (т.е. инспектори, които инкогнито са наблюдавали как се отнася администрацията с хората). Или в арабските страни и Турция е съществувал постът Диван-ал-Мазалим (Примерите са съгласно данни от Уикипедия).

 11. 11 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Ako направим сравнение,няма да е възможно.Мая и Адам са 2 несъвместими величини и като опит,и като познаване на материята,и като ценностна система.Просто разликата е космична!

  Tony
 12. 12 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  че какво общо имаме нашата държава с Полша, че са сравняваме и това

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 13. 13 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 556 Неутрално

  А и те от същия старт тръгнаха, като нас. Полша с Ярузелски беше като хунта...

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 14. 14 Профил на novalis
  novalis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А майчето каква е? Една опозиционерка, която я изваждат от играта и и затварят устата с този пост.

 15. 15 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#13:"metalogy"]А и те от същия старт тръгнаха, като нас. Полша с Ярузелски беше като хунта... [/quote]
  не, не са, първо винаги са имали частно земеделие и второ се надигнаха а не чакаха партийни флуктуации

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 16. 16 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  "Най-големият му успех е спечелено дело за правото на съжителство на еднополовите двойки.....
  Боднар се състезаваше с кандидатурата на консервативната партия в опозиция "Закон и справедливост". Мнозина го обвиниха, че има твърде леви виждания. Критиките срещу него бяха провокирани, след негово интервю, в което Боднар изрази подкрепа за легализацията на гей браковете и правото на хомосексуалните двойки да осиновяват деца."

  По моему и А.Боднар, и М.Манолова бяха твърде едностранчиви политически кандидатури за такъв пост, който очевидно изисква балансиран подход. Цялата биография показва ангажиране на А.Боднар с една единствена ляво-либерална тематика ( гей-браковете и въобще правата еднополовите връзки) , докато при М.Манолова фокуса е бил единствено към ляво-социалното ( напр. член на комисията по труда и социалната политика в бълг. парламент).
  Няма как при такава едностранчивост да се получи защита на правата на възможно най-широките слоеве от обществото, а това по принцип е идеята на самата фигура омбудсман.

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Любопитно

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  История /сигурно на КПСС/ в Москва ,право в УНСС ,а няма ли магистратура в УБИТ.Обикновено така се „коват “партийните кадри на комунистите.

 18. 18 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Не мога да намеря достатъчно обидни думи в българския език за да опиша новия ни омбудсман.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 19. 19 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Този давал ли е повод да бъде постоянно осмиван в тв предавания и социални мрежи? Ако не, не ми го хвалете!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 20. 20 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#16:"kirsner"]
  По моему и А.Боднар, и М.Манолова бяха твърде едностранчиви политически кандидатури за такъв пост, който очевидно изисква балансиран подход. Цялата биография показва ангажиране на А.Боднар с една единствена ляво-либерална тематика ( гей-браковете и въобще правата еднополовите връзки). [/quote]

  +++ Най-после някой, дето е прочел статията докрай и е вникнал в същността.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 21. 21 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Иначе няма какво да се сравняват Полша и България в която и да е област, те разликите са от небето до земята. Просто мат'риала на двете места е различен. Ние сме се хванали да сравняваме омбудсманите, но нека първо да сравним премиерите на двете страни, председателите на парламентите, политическите партии, съдебните системи и пр. То бял кахър беше да се сравняват само омбудсманите.

 22. 22 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 435 Неутрално

  "В социалните мрежи се появиха сравнения между двамата новоизбрани колеги, които ще изпълняват една и съща длъжност, като полската кандидатура беше поставена на фона на българския избор."

  А що не сравните полския омбудсман с бившия български:
  "К.Пенчев е символ на старата комунистическа номенклатура и политическото номадство. От партиен секретар в БКП става върл СДС-ар веднага след 10 ноември, а по-късно депутат от НДСВ и шеф на контролната комисия на жълтата партия. Благодарение на различни партийни обвързаности той бетонира присъствието си във властта."

 23. 23 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А бе,друго си е наточено маце като Мая да ти е омбудсман!
  Няма място за сравнение!

 24. 24 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#18:"трафоПОСТ"]Не мога да намеря достатъчно обидни думи в българския език за да опиша новия ни омбудсман.
  [/quote]
  Обидните думи за лудия който изяжда зелника са съвсем без значение за ощетения от природата адресат.
  По-добре да ги отправим дружно към разпределителя на порции от бюджетната софра, негово сияйно величество Слънчо от Банкя.

 25. 25 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#11] от "Free person":

  "...,и като ценностна система."

  "...Боднар изрази подкрепа за легализацията на гей браковете и правото на хомосексуалните двойки да осиновяват деца." ММ против ли е, след като и' е несъвместима ценностната с/ма с неговата?

 26. 26 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Човекът е професиналист за разлика от нашата компромисна и скандална партийна фигура, която беше избрана под външен натиск, след като дори Баце призна, че за нея са гласували и депутати от ГЕРБ. Кой ли ги е принудил да то направят?...

 27. 27 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Ами според мен тук има съществен пропуск от страна на медиите, които паралелно с подготовката на нашия избор можеха да направят едно сравнение със събитието в Полша. Сега сякаш няма смисъл още повече след негативната реакция на ПЛАН едикой си, който веднага дигна вой за несъгласие. Според мен на това дребно нещо от живота ни няма защо повече да му отделяме внимание.

 28. 28 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Критиците му го обвиняват, че има "твърде леви виждания".
  Негов опонент е бил изявен антикомунист от "Солидарност"...
  Хм, защо ли ми се струва, че ако беше в България, форумците на Дневник щяха да го оплюят.

 29. 29 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1463 Гневно

  Аз се чувствам лично обидена от избирането на Маята за омбудсман. Отвратена и омерзена. И не ми минава, изобщо.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 30. 30 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Колкото и да ми е противна Майчето, пак е по-добре от тоя виден защитник на еднополовите бракове.

  Като ще сме в секса, поне предпочитам да ме оножда родното хетеросексуално задкулисие, отколкото евро-гейското.

 31. 31 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Централноевропейския университет в Будапеща е създаден от Джордж Сорос.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 32. 32 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Оказа се, че Полша има омбудсман, обучен от Джордж Сорос в идеите на Карл Попър и неговото Отворено Общество. В това отношение, обаче, ние сме в по-добра позиция с Мая Манолова, отколкото Полша.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 33. 33 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Как беше българската титла на тази безполезна длъжност? Не ми казвайте, че "омботсван" го пише и в закона?

 34. 34 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Май нЕкои другари-амбразурци по-горе са забравили времената,когато точно партията на кюстендилската пацавура строго осъждаше рушенето на брака и правеше *другарски съдилища*?И пак забравят,че бсп е единствената партия със секция *млади леви дисаги* с председател вигенин и секретар станиШеф?

 35. 35 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Идеите на Карл Попър и Отворено Общество, в които Джордж Сорос обучава в създадения от него Централноевропейски Университет в Будапеща, по принцип не са абсолютно нищо лошо. Приложени, обаче, в разградена след 26 години дяснолиберален англосаксонски капитализъм по американски образец, наречен Неолиберализъм и Либертарианство, държава като нашата, те водят до задълбочаване на Неолиберализма и на социалната катастрофа тука. Затова да се сравнява Полша с нас и този господин с Мая Манолова е сравнение на круши с ябълки и неуместно, а по-скоро пропагандно за болшинството от публиката, които не са запознати с материята.
  Полша има силно социално, сплотено общество, благодарение на Католицизма.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#34] от "tedif":

  Червените хомосексуалисти в интерес на истината не парадират много, някак срамежливи са, практикуват си кротко на четири очи и за това ги уважам много повече от западните такива.

 38. 38 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#33] от "Радио Юпитер":

  "Не ми казвайте, че "омботсван" го пише и в закона?"

  А, така е - има Закон за омбудсмана (публикуван в Държавен вестник, бр.48 от 23 май 2003 г.). Иначе думата произхожда от скандинавските езици (ударението е върху буквата "у" и вече е международно възприета (дори и в такива консервативни езици като френски и руски например).

 39. 39 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#18] от "трафоПОСТ":
  "Карикатура на омбудсман" не върши ли работа?

 40. 40 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Весело

  За Полша разбрахме,а на Занзибар някой да знае омбудсмана.

 41. 41 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#18:"трафоПОСТ"]Не мога да намеря достатъчно обидни думи в българския език за да опиша новия ни омбудсман. [/quote]

  До коментар [#18] от "трафоПОСТ":

  Пробвайте като започнете да описвате себе си.

 42. 42 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#41] от "mentra65

  Аз не съм омбудсман на България. Освен това не съм внасял мотиви по закон намаляващ присъдите на хора склоняващи жени към проституция, не съм твърдял в продължение на месеци, че десетки хиляди протестиращи са платени, не съм обсъждал с Бисер Миланов-Петното новия изборен кодекс, не съм участвал в притиводържавен заговор в деня за размисъл и в крайна сметка, не вярвам, че съм направил така, че на хиляди хора да им се повръща от този избор, а и не съм партиен член, нещо, което законът за избор на омбудсман го изисква. Затова смятам, че съветът Ви е несъстоятелен. А и не е лошо да прочетете статията под която пишете.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 43. 43 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Не, че поста на омбудсман в България е нещо важно, но майчето направо ще го заличи.

  [quote#14:"novalis"]А майчето каква е? Една опозиционерка, която я изваждат от играта и и затварят устата с този пост.[/quote]

  До коментар [#14] от "novalis":

  А тя защо се съгласи да и "затворят устата"?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 44. 44 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Имало е двама достойни кандидати за поста. Защо ли си мисля, че в Полша няма начин да бъдат издигнати маи манолови и деян пеевци за високопоставени длъжности, от които изобщо не им разбира главата?
  Това е разликата между нас и тях. Държави като Полша ще възродят Европа.

 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Гневно

  Няма да приема Манолова за български омбудсман!
  След 20 октомври приемам, че длъжността е закрита.
  Всички сравнения между България и ... в последно време са в полза на ... (на мястото на точките поставете която искате европейска държава)

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Любопитно

  До коментар [#40] от "mentra65":

  Няма как да е по-идиотски, ако имат омбудсман. Ние не сме Африка, за да сравнявате със Занзибар, от 50 г. част от Танзания. А в (развиващата се Южна Америка) имат индивидуална конституционна жалба, за разлика от България!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 47. 47 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "ijj":

  точно двата изброени езици не са консервативни - на хърватски е обществен правозащитник (в превод), или javni pravobranilac

 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Абе, готини, това, че Маяма за нищо не става /вкл. за омбудсман/ как автоматично прави полския гей много печен ???
  Според мен, поляците не са се оляли по-малко от нас ... просто там са си "купили" с тоя избор еднополовите, а тука ББ - комунягите !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#35] от "socialen":

  Дам, особено "социални" и сплотени са по отношение на гейбраковете там

 50. 50 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Не знам с какво Адам може да се сравни с Mая!? Това е като да ставниш самолет (Адам) с ръчна количка (Мая) като средства за транспортиране, технология и т.н. Наистина няма как да стигнем поляците...Не и с такива дупетати.

 51. 51 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ТУК МИ МИРИ6Е НА ДАЛЕ4 ПОВЕ4Е ЕВРОПЕИЗЪМ ДО КОЙТО НА6ИЯ ОРИЕНТАЛИЗЪМ МОЖЕ ДА ЗАВИЖДА И БЛЕНУВА

 52. 52 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Остава да видим соросоидчето в Полша как ще се справи със задачата на омбудсман в следващите 4-5 години и тогава ще сравняваме конете, като стигнат до финала.... сега са на старта....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 53. 53 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#45] от "etty1":


  Дали става или не става някой за някой длъжност можем да разберем само с годините в практиката....
  Мислиш ли че някой се интересува приемаш или не приемаш омбудсманката на България?
  Със същият успех можеш да не приемаш и слънчевото затъмнение ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 54 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Любопитно

  [quote#53:"boby1945"]Мислиш ли че някой се интересува приемаш или не приемаш омбудсманката на България?[/quote]

  Определено!
  Но това, което наистина не е важно, е Вашата оценка. Вие си въобразявайте, че имате обществен защитник.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 55. 55 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  [quote#53:"boby1945"]можем да разберем само с годините в практиката..[/quote]

  Точно от практиката в не един парламент на Манолова е безпощадно ясно, че тя е напълно некомпетентна, но удобна за съмнителните персони в политиката. Ходещ стенвестник.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK