Ги Верхофстад предизвика Дейвид Камерън да се яви пред Европейския парламент

"Истината е, че ние все още не знам какво иска правителството на Великобритания, да не говорим за това, което в момента се предоговаря на закрити врата", заяви Верхофстад в съобщение до медиите.

© Reuters

"Истината е, че ние все още не знам какво иска правителството на Великобритания, да не говорим за това, което в момента се предоговаря на закрити врата", заяви Верхофстад в съобщение до медиите.Британският премиер Дейвид Камерън беше предизвикан да представи пред Европейския парламент (ЕП) исканията си за реформи на Европейския съюз (ЕС) тази есен, предаде британското издание The Telegraph.


Поканата беше отправена от председателя на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстад на фона на нарастващото недоволство в Брюксел срещу липсата на прозрачност в диалога между ЕС и британското правителство. Критики предизвика и липсата на конкретен лист с искания и предложения от "Даунинг стрийт" 10, отправени към Брюксел.


Ги Верхофстад, председател на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент

Ги Верхофстад, председател на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент
Предложението за посещението на Камерън в ЕП ще бъде представено пред председателя на европарламента Мартин Шулц.


Технически преговори на затворени врати се водят от постоянния представител на Великобритания за ЕС Айвън Роджърс и генералния директор за финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари на еврокомисията Джонатан Фол.


"Истината е, че ние все още не знам какво иска правителството на Великобритания, да не говорим за това, което в момента се предоговаря на закрити врати", заяви Верхофстад в съобщение до медиите.


Верхофстад беше инициаторът и на посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Европейския парламент.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK