Приветствията на германците прикриват хаоса, който очаква бежанците

Център за регистрация на имигранти на гарата в Мюнхен.

© Michael Dalder, Reuters

Център за регистрация на имигранти на гарата в Мюнхен.Бежанците, пристигащи в Германия, са посрещани и нахранвани от чакащите ги доброволци, а след това набързо са изпращани в приемните центрове из цялата страна. Всичко, изглежда, протича толкова гладко, колкото поточна линия в завод на BMW.


Зад това има сцени на хаос и объркване, докато известната германска ефективност се огъва, а служителите в администрацията се борят да се справят с вълните от търсещите убежище от Близкия Изток, пише "Ройтерс".


Стандартните процедури като идентификация и регистрация са забравени, докато повечето новодошли - сирийци, иракчани, афганистанци и други националности - минават през градове като Мюнхен на път за нов живот на други места.
"Хората, които пристигат в Мюнхен, не се регистрират тук, не всички. Те са разпределени из цяла Германия", казва Кристоф Хиленбранд, старши администратор на района около Мюнхен в Горна Бавария.


Купуват се толкова много двуетажни легла за бежанските центрове, че местните доставчици не могат да се справят и се правят поръчки чак до Китай. "Дори IKEA не може да се справи с търсенето", добавя Хиленбранд.


Приветствията на германците прикриват хаоса, който очаква бежанците

© Michaela Rehle, Reuters


На новодошлите се казва да се регистрират за обезщетения за бежанци в техните крайни дестинации в рамките на пет дни, но няма начин да се провери дали те го правят. От около 25 хил. души, пристигнали през уикенда, само около 2000 са останали в Мюнхен, добавя той.


Длъжностни лица смятат, че почти 40 процента от пристигащите през тази година идват от Балканите и на тях ще им бъде отказано убежище за разлика от сирийците, които бягат от гражданската война в страната им.


Преводачите, които говорят с бежанците, споделят, че повечето използват арабски, персийски или пущу. "Но има и "фалшиви" със сигурност", казва Хиленбранд, имайки предвид хора, които се представят за сирийци, за да могат да получат по-лесно бежански статус.


Запитан дали тази отворена политика не създава рискове за сигурността на Германия, Хиленбранд отговаря: "Питайте министъра на вътрешните работи."


Бежанците бързо са отвеждани до приемните центрове, често спортни зали и училища, които са набързо оборудвани с легла и маси, но нищо не им да ги напуснат и да отидат, където си поискат.


Мигрантите получават медицински преглед на гарата в Мюнхен.

© Michaela Rehle, Reuters

Мигрантите получават медицински преглед на гарата в Мюнхен.


"Около 1000 бежанци са напуснали приютите в Мюнхен на собствената воля през последните няколко дни, най-вероятно за да отидат при роднини, които вече са тук", коментира Хиленбранд.


"Ако искат официален (бежански - бел. ред.) статут, те трябва да се регистрират в рамките на пет дни в един от центровете в цяла Германия", добавя той. Само тогава ще бъде проверена тяхната идентичност и ще се разгледа молбата им за убежище.


Нормалната процедура за регистрация е толкова бавна, че бежанците щяха да стоят на границата с Австрия в продължение на дни или седмици, докато минат през всички бюрократични проверки.


Обикновено на лицата, търсещи убежище, се правят снимки, взимат им се отпечатъци и трябва да представят паспорт или друг официален документ, който трябва да докаже тяхната самоличност. Ако Федералната служба за миграцията и бежанците има съмнения, администрацията може да поиска и технически анализ на документите.


Приветствията на германците прикриват хаоса, който очаква бежанците

© Michaela Rehle, Reuters


Търсещите убежище могат също да бъдат записвани да говорят на родния си език. Федералната служба разполага с 45 експерти, които могат да анализират моделите на речта и акцентите в 80 езици, за да се провери дали кандидатите са лъгали за това откъде идват.


Този път, това не само известната германска ефективност показва обратната си страна. Снимките на германци, които посрещат бежанците с вода и бонбони също имат такава.


Десните политици се оплакват от големия брой мюсюлмани, които са допуснати в страната. Няколко бежански приюта бяха нападнати, а настроенията се разпалват още повече от слухове, като например, че Саудитска Арабия, която не е приела никакви бежанци, е предложила да изгради 200 джамии за тези, които достигнат Германия.


Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите, както и дрехи, които жените не могат да носят според исляма.


"Не знаем какво да правим в всичките летни рокли, бодита и миниполи", казва работник в благотворителна организация, цитиран от вестник Tagesspiegel.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Навсякъде има добри хора и немците едва ли са изключение.

 2. 2 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  От друг сайт: "Саудитска Арабия, която отказва да приеме бежанци от Сирия, предложи да построи 200 джамии в Германия, където да се молят именно бягащите от кървавата офанзива на „Ислямска държава" в региона.

  Същевременно богатото на петрол кралство не позволява строителството на църкви, но финансира щедро изграждането на джамии в "земите на неверниците". За новите храмове в Германия страната е готова да отдели 200 милиона долара."

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 3. 3 Профил на DOGFATHER
  DOGFATHER
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А за хаоса, който очаква германците нещо да напишете? Големи претенции имат тези нелегални имигранти. Като излезли от приказката "Принцесата и граховото зърно са".

 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Германците не ги мислете! Социално инфантилните общества на изток от Виена да му мислят! Германците....а бе аланкоулу, не ги ядосвайте когато се опитват добро да сторят, че ако се разлютят пукнат емигрант няма да остане в Германия.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Сблъсъка на цивилизациите...

  ''Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите, както и дрехи, които жените не могат да носят според исляма.

  "Не знаем какво да правим в всичките летни рокли, бодита и миниполи", казва работник в благотворителна организация, цитиран от вестник Tagesspiegel.''

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 6. 6 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#1:"hasmokar"]Навсякъде има добри хора и немците едва ли са изключение.[/quote]
  Притеснявам се, че в този казус с бежанците става въпрос по-скоро за наивност. Доверчивостта на Западните общества често им изиграва лоша шега. Това се случи при първия им досег с нашите по-мургави братя.

 7. 7 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  В Германия има и неонацисти, които опожаряват общежития с имигранти, има и жертви.

 8. 8 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Хитлер беше писал, че Франция ще е първата по-голяма мюсюлманска страна в Европа, но май няма да познае

 9. 9 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 262 Неутрално

  С огън и нож всъщност МОЖЕ да се налагат ценности. Когато пациентът е гладен, а с ножа вадим свинската наденица от огъня.

  Халал да им е.

 10. 10 Профил на retrybg
  retrybg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искам да знам докога ще ни говорят за бежанците и техните проблеми, докога ще се снимат с тях и ще им правят подаръци и реверанси, а няма да се обръща внимание на проблемите на европейците? Ние сме потърпевши, но никой не говори за това. Трета седмица не могат да намерят камион, който да докара стока от Дания за България, защото трябва да мине през Германия, Австрия, Унгария, Румъния и да стигне в България. Проблемът не е, че ще дойде, а че ще трябва да се връща, което е една малка одисея, но някак си всички са забили глава в пясъка и след като не се говори за това, то няма проблем, нали? Всъщност карго партньорът ни, който е поел ангажимент към нас вече плаща неустойки за забавяне, а ние плащаме на киентът, за когото е стоката, той пък от своя страна не може да спази своя график за внедряване, от което с недоволни неговите клиени... и в крайна сметка всички са изнервени, всички са губещи, а бежанците си правят селфита и получават подаръци!

 11. 11 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#9] от "xcheffo":

  Смешно е че ползваш арабската дума халал...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 12. 12 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#1] от "hasmokar":
  "Навсякъде има добри хора и немците едва ли са изключение."

  Навсякъде има наивни хора но немците счупиха метъра. Проблема е, че попарата им ще я сърбат и други.

 13. 13 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Факт е,че не може този огромен поток от бежанци,който не стихва,ще остане изцяло в Германия.Ще останат само сирийци,които са политически,а не икономически мигранти.Останалите ще бъдат върнати в стараните,откъдето са дошли и са регистрирани,ако са се регистрирали.

  Tony
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  "... Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите, както и дрехи, които жените не могат да носят според исляма ..."!

  А-а-а-а-у-у-у..., какъв ужас...! Е, нали бягаха от Ислямска държава, пък в Европа пак си искат фереджетата, че и изисквания към храната имат...! Много ларж тез "бежанци" бе! Скоро и леглата няма да им харесат или пък нещо друго...!
  Опа, забравих, че проблема е в източноевропейците и правоверните са с предимство!

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Също така и гражданската война, която след няколко години ще се развихри в Централна Европа.

 16. 16 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 262 Неутрално

  [quote#11:"angevins"]Смешно е че ползваш арабската дума халал...[/quote]
  Това беше целта.

 17. 17 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  В Турция има над 2 милиона бежанци, които нямат намерение да стоят още дълго там. Германия мисли ли за последиците или ще продължава да стои стои с наивинте си розови очила?

 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Надявам се, че знаят какво правят.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#18] от "majorman":

  Там е проблемът - не знаят. Взимат се механични решения. Нямат представа какво вършат, но няма и да си признаят.

 20. 20 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Още малко и ще заиграе калъчката. Няма хън-мън. Арабите приемат новите земи като бащиния. Европа се очертава окончателно ислямизирана. Този път няма кой да поведе кръстоносни походи, щото не е политкоректно и е ксенофобско.

 21. 21 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#19] от "Х":

  Така е. Пълен хаос цари по целия път на мигрантите - както се вижда и при крайната им цел. Не се знае кои, какви хора идват, с какви намерения, трайно ли остават. Важното е да сме либерални и солидарни със световната мъка. Тогава яка да е гърбината на западняците, щото целият Близък Изток, Африка и половин Азия отиват към тях.

 22. 22 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  В един от вагоните на метрото в някой от градовете на Германия се качва шумна група младежи с неевропейска външност. Един мноого възрастен германец им направил забележка да се държат по- тихо. Последвала буря на негодуване и заплахи, че те вече са много, а след време въобще ще са повече от германците. На слизане дядото ги погледнал и казал: Едно време евреите, бяха повече от вас.
  Младежите се смълчали и умислили.

 23. 23 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Той беше в този лагер приблизително месец, а условията там са покъртително мизерни. Та, той ми каза, че от 700 бежанци едва 10-15 са били сирийци."

  http://podmosta.bg/na-zapad-ot-ada-intervyu-s-balgarski-siriets/

 24. 24 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 575 Весело

  До коментар [#16] от "xcheffo":

  Е ти така ще кажеш сега...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 25. 25 Профил на n1984
  n1984
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Трудно е да се повярва, че Европа не знае, какво прави. Такъв голям казус не се решава импровизирано... Сигурно е, че има някаква игра, но лично за мен, уравнението е с повечко неизвестни засега. Ще се изясни

 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Гневно

  '...Стандартните процедури като идентификация и регистрация са забравени.." Т.е.- Германия пуска и членове на ид в Европа и ЕС и им дава противоправно статут на бежанец/ хуманитарен статут?? Как тогава да не съм подозрителна към ВСЕКИ германски гражданин в България извън тези, които познаваме лично от над 15 години и отвреме навреме ни идват на гости?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "...Длъжностни лица смятат, че почти 40 процента от пристигащите през тази година идват от Балканите и на тях ще им бъде отказано убежище за разлика от сирийците, които бягат от гражданската война в страната им...." Разберете се с меркел по въпроса, само не ни ги тропосвайте на нас!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  До коментар [#25] от "n1984":

  абсолютно е сигурно ,че Европа ще се оправи с наплива ,а много скоро може да се случи и обратен наплив ,защото не всички ще бъдат приети ,както се изказват германците много е вероятно най много 40% да останат там ,останалите може и обратно

 29. 29 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите, както и дрехи, които жените не могат да носят според исляма.

  "Не знаем какво да правим в всичките летни рокли, бодита и миниполи", казва работник в благотворителна организация, цитиран от вестник Tagesspiegel.

  Поредното доказателство, че западняците хал хабер си нямат какво представляват тези хора , колкото и някой да ни разправят как въртели бизнес с тях и много добре ги познавали , да им продаваш Мрцедеси и БМВта не означава , че ги познаваш. Забавното ще стане , когато тези се отърсят от първоначалната еуфория от пристигането , и започнат да искат привилегии , с предвидените помощи няма как да се живее в Германия с такива големи семейства , самите семейства няма къде да бъдат настанени, защото жилищата в Германия , които се дават като социал са малки, а държавата няма в наличност по големи . Наемите ще са непосилни .

 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Гневно

  "..."Ако искат официален (бежански - бел. ред.) статут, те трябва да се регистрират в рамките на пет дни в един от центровете в цяла Германия", добавя той. Само тогава ще бъде проверена тяхната идентичност и ще се разгледа молбата им за убежище...." Германците са луди! Не случайно над 60-80% от всички джихадисти в ид идват от Германия! Абе как пускате чужденци, които НЕ СА граждани на ЕС, нямат документи за самоличност , не са им взети пръстови отпечатъци ,за да се вкарат в ШИС/ шенгенската инфосистема/?! ГЕРМАНИЯ СЕ ОЧЕРТАВА НАЙ- ГОЛЯМОТО ОФИЦИАЛНО ДЖИХАДИСТКО СБОРИЩЕ В ЕС И ЕВРОПА! Кракът ми няма да стъпи в Германия! Никога вече! Германия няма как да ми гарантира сигурността като ес гражданка на своя територия!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#29:"takeshi303"]"Не знаем какво да правим в всичките летни рокли, бодита и миниполи", казва работник в благотворителна организация, цитиран от вестник Tagesspiegel. [/quote] Дарявайте ги на българските цигани- те имат нужда от тях

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Не са толкова тъпи немците - ще отсеят тези с професии и които преценят като полезни за икономиката, и ще върнат останалите ние да се оправяме с тях

  като цяло ЕС прави нечувана тъпотия и се огъва под напора на 10 снимки в нета - или какво, не умират всеки ден деца от глад и жажда в Африка ?

  за мен въпросът е какво ще стане като цъфнат 10-тина милиона бежанци- е тогава ще се видим в чудо, ама ще е късно е либе за китка

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#32:"carmello"]Не са толкова тъпи немците -[/quote] Не мисля така! Как ще коментирате това- според Вас, какво ТОЧНО значи- какви последици има:"...Ако искат официален (бежански - бел. ред.) статут, те трябва да се регистрират в рамките на пет дни в един от центровете в цяла Германия", добавя той. Само тогава ще бъде проверена тяхната идентичност и ще се разгледа молбата им за убежище...." Т.е.- до тогава НА НИКОЙ ГЕРМАНСКИ ДЪРЖАВЕН ОРГАН НЕ Е ИЗВЕСТНА САМОЛИЧНОСТТА на имигранта! Жалко - сърцето ми плаче за моята Германия- на дворците, културата, изкуството, композиторите, художниците, архитектурата, музеите

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#33] от "logika":

  това че 5 дни никой не ги знаел няма значение- все някога ще ги разберат, нали все някъде и някога трябва да се регистрират за жилище, работа, помощи, здравеопазване и тн.

  въпросът е какво ще прави Германия ако дойдат 10 милиона, а не 100 хиляди

 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#34:"carmello"]това че 5 дни никой не ги знаел няма значение- [/quote] Един терористичен акт може да се извърши за по-малко от 24 часа. Написаното от Вас отразява мисленето на човек, който няма представа от механизма на отделният вид престъпления, едни от които са терористичните актове.....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4195 Разстроено

  За съжаление Европа ще си плати за политкоректността както икономически, така и политически. Дано да не бъде прекалено късно...

 37. 37 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#35:"logika"]Един терористичен акт [/quote]

  е, т'ва са глупости, един терористичен акт може да се извърши и от хора родени в Германия

  освен това няма да има терористичен акт от бежанци- нали това ще провокира рязко затваряне на границите и наритването на всички обратно из джунглите

 38. 38 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Имигрантите очакват да заживеят добре като довтасат в Европа , но истината е , че в Европа не се живее толкова добре , колкото те си представят , средният немец с 1-2 деца , трябва много добре да си прави сметката за всеки един разход , а какво остава за бежанец с помощ от 600 евро, какъв живот може да има освен като скот и да оцелява , ако се хване на работа става още по зле , защото губи всички придобивки на бежанец безплатна квартира с комунални разходи и безплатен трянспорт.

 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#37:"carmello"]е, т'ва са глупости[/quote] Нима?
  [quote#37:"carmello"] един терористичен акт може да се извърши и от хора родени в Германия [/quote] С тази разлика, че за тези хора/ образно казано/, има данни в германското ГРАО- т.е. МОЖЕ да се докаже самоличността им; може да им се видят банковите сметки, транзакциите, преминаващи през тях и т.н. - "малка", но съществена разлика....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#37] от "carmello":
  В целия ЕС доказана самоличност на едно заподозряно лице = повдигане на обвинение в законосъобразен съд в една държава. Липса на доказана самоличност на едни лице = невъзможност за съдене / за провеждане на наказателен процес/.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  [quote#11:"angevins"]Смешно е че ползваш арабската дума халал...[/quote]

  До коментар [#11] от "angevins":

  А какво да кажем за думите - арабия, като - ей, тоя е голям арабия. Или за думите чорап, чекмедже, чаршаф ... абе халал да са ни.

  California Über Alles
 42. 42 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  С тия бежанци сеа Европа прилича на дебилин каубой, дека е подпалил прерията и сеа са чуди оти срещу него са носи в галоп обезумело стадо бизони... Типичну по американски!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 43. 43 Профил на lev36472706
  lev36472706
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#38] от "takeshi303":

  Губи, ако доходът му надхвърля изискуемия размер, иначе частично се плащат и квартира и режийни и транспорт. Екстра си живеят, питайте нашите, които опъват и заради тези търтеи. В Германия работят само турците - всичко останало, африканци, руснаци, поляци, балканци, се скатават и цоцат на поразия.

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  [quote#33:"logika"] НА НИКОЙ ГЕРМАНСКИ ДЪРЖАВЕН ОРГАН НЕ Е ИЗВЕСТНА САМОЛИЧНОСТТА на имигранта![/quote]

  Цели 5 дни всеки ислямски терорист може да се разхожда из Германия и ако го спре полицай и го пита :"Ти къф си, бе?", онзи може да му каже:"Сириец съм, инженер съм, ма не съм се регистрирал още!"

  Звучи кат рая на терориста!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#43] от "lev36472706":

  Предполагам, че ще променят тези правила, понеже Меркел ясно каза, че ще ги правят германци!

  Няма тън- мън, ще стават германци и толкоз!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#44] от "mr.demons&wizards.":
  За съжаление, точно това се получава

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "mr.demons&wizards.":
  Забележете- регистрацията му като бежанец зависи само от неговата воля- не е задължен да поиска регистрация! Може и да не се пробва да се регистрира изобщо- в самата статия си го пише:"....На новодошлите се казва да се регистрират за обезщетения за бежанци в техните крайни дестинации в рамките на пет дни, но няма начин да се провери дали те го правят. ..." Естествено, че един терорист няма да поиска регистрация... Нямам думи!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#39:"logika"]С тази разлика, че за тези хора/ образно казано/, има данни в германското ГРАО- т.е. МОЖЕ[/quote]

  както мина през англиийското ГРАО като гръмнаха метрото, хайде стига смешки

  ако има държава в която съм сигурен че няма да има атентат- това е именно Германия

  а пък ако някой поиска да прави атентат, нито ГРАО ще го спре, нито спец служби- има достатъчно местни спящи клетки, за да ви вкарва някой атетентатори от майната си...

 49. 49 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  Интересна статия, дано германските власти и държавни органи успеят да се справят с предизвикателства свързани с бежанската вълна в Германия!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 50. 50 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#29:"takeshi303"] самите семейства няма къде да бъдат настанени, защото жилищата в Германия , които се дават като социал са малки, а държавата няма в наличност по големи .[/quote]
  Ще строят бе!
  Ханс и Гретчен казаха, че бежанците са добре дошли!
  Ханс е ларж бе, не разбрахте ли!

  Долу евроатлантическите ценности!
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#48:"carmello"]ако има държава в която съм сигурен че няма да има атентат- това е именно Германия [/quote] Чудесно- само се чудя тогава какво правите в България- ако сте тук, де- и все още не сте заминали за Германия. Останалото е Ваше лично мнение, което не подкрепям[quote#48:"carmello"]а пък ако някой поиска да прави атентат, нито ГРАО ще го спре, нито спец служби[/quote] Те може и да не могат да го спрат, но могат да проследят изградените му контакти, мрежа и транзакции и да хванат цялата организация, както и да пробват да разкрият клетките й.... .Впрочем- безсмислено е да спорим- мнението ми по тези въпроси е различно от Вашето- част от моето мнение е изградено върху знанията от професията ми...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  [quote#48:"carmello"]ако има държава в която съм сигурен че няма да има атентат- това е именно Германия [/quote]


  Бива наивност, ама твойта е много тежка!

  Атентаторите ще са 2-3 поколение арабски германци! Със собствени джамии.

  Както във Франция, Велиобритания и т.н.

  Арабски германци- как звучи само!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#14:"tww09306483"]А-а-а-а-у-у-у..., какъв ужас...! Е, нали бягаха от Ислямска държава, пък в Европа пак си искат фереджетата, че и изисквания към храната имат...! Много ларж тез "бежанци" бе! Скоро и леглата няма да им харесат или пък нещо друго...!
  Опа, забравих, че проблема е в източноевропейците и правоверните са с предимство! [/quote]

  Чакай бе пич, това, че милиони сирийци бягат от "ИД" НЕ значи, че те ще се откажат от своята мюсюлманска вяра. ИД е враг не само на християните, но и на нормалните мюсюлмани, каквито са повечето сирийци. Досега ИД е убила най-много мюсюлмани и води война срещу мюсюлмански държави! ИД също така разрушава редовно и джамии. Милиони мюсюлмани сунити бягат от изродите терористи от ИД в Ирак и Сирия. Така, че няма нищо странно, че мюсюлмани бягат от ИД..... нормалните мюсюлмани предпочитат да избягат, но не и да живеят под контрола на тези жестоки изроди. А, между другото преди малко точно прочетох какъв е основния акцент на електронното списание на ИД - Дабик! Информацията е много интересна, затова ще я публикувам тук, нека всеки да я прочете за да разбере какво е мнението и отношението на изродите от ИД за мюсюлманите от Ирак и Сирия, които бягат от техния контрол и власт:

  Шокиращата снимка на Айлан Курди, удавеното детенце, което изхвърли водата на турските брегове сега е използвана именно от онези, от които семейството на момчето бягаше, пише вестник Гардиън.

  Ислямска държава публикува снимката му с предупреждение, че онези, които бягат от Сирия, заслужават съдбата си. Публикацията е в статия за английската версия на списание Дабик, онлайн издание на Ислямска държава в Ирак и Леванта.

  Озаглавена е ''Опасността от напускането на Дарул-Ислям'', или ислямските земи, термин с който Ислямска държава обозначава самопровъзгласения си халифат в Ирак и Сирия.

  Според статията бежанците от Сирия извършват ''сериозен и опасен грях'', търсейки убежище в Запада. Изданието допълва, че това е такъв грях, че хвърля сянка върху живота и душата на децата на бягащите.

  ''За съжаление, някои сирийци и либийци са склонни да рискуват живота и душите на онези, които са длъжни да отгледат под думата на Шариата – техните деца – и жертват много от тях по време на опасното пътуване до земите на жадуващите за война кръстоносци, живеещи в атеизъм и цинизъм'', се казва в статията.

  Изданието допълва – ''В западните страни бежанците и техните семейства са под постоянна заплаха от разврат, содомия, наркотици и алкохол, дори и да не станат вероотстъпници!''. Напускането на халифата водело до ''опасността децата и внуците ни да изоставят исляма заради християнство, атеизъм или либерализъм.''

  И докато много европейци се опасяват какво ще се случи след разселването на сирийци и твърдят, че това ще промени характера на Европа, Ислямска държава се тревожи за обратното нещо.

  ''Ако бягащите не прегрешат, то те ще забравят езика на Корана – арабския – от който те са заобградени в Шам (Сирия), Ирак, Либия и навсякъде другаде, което би направило завръщането към религията по-трудно'', коментират терористите.

  Статията също така споменава някои удавените в Средиземно море, както и загиналите в Австрия и смята, че тези трагедии трябва да ''отворят сърцето'', с призив към религиозните мюсюлмани да започнат религиозна миграция.

  Според идеологията на Ислямска държава, всички мюсюлмани по света трябва да предприемат ''хиджра'', или преселение, към халифата в Сирия и Ирак. А всеки, който се отправя в обратна посока, към християнски държави ще намерят само ''убежище в Ада'', заключава статията.

  Прочети още на: http://www.dnes.bg/blizak-iztok/2015/09/10/razvrat-sodomiia-i-narkotici-id-za-zapada.276155

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Немците тепърва ще усетят, какъв таралеж са си вкарали в гащите...ха-ха-ха и с 200 джамии...чудничко...

  Форумът е в будна кома...
 55. 55 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Весело

  До коментар [#26] от "logika":
  До коментар [#30] от "logika":
  До коментар [#33] от "logika":

  Хммм.... Логико, много си се впрегнала нещо. Успокой се малко, все става въпрос за Германия, а не за България. Германците си имат политици, които взимат решенията, в страната има развито гражданско общество, което според проучванията по-скоро е позитивно настроено към сирийските бежанци. Така, че успокой топката... не е добре за здравето да се ядосваш толкова много.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 56. 56 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#37:"carmello"]е, т'ва са глупости, един терористичен акт може да се извърши и от хора родени в Германия [/quote]

  Точно така стана във Франция, терористите от Париж си бяха французи родени във Франция, а не бежанци.....


  [quote#37:"carmello"]освен това няма да има терористичен акт от бежанци- нали това ще провокира рязко затваряне на границите и наритването на всички обратно из джунглите [/quote]

  То е ясно, че истински бежанец не би извършил атентат срещу държавата и народа, който му е подал ръка, подслонил и го е приел. Но, не бива да изключваме възможността, сред стотиците хиляди бежанци да има и внедрени псевдо бежанци, които да са симпатизанти или членове на ИД и които на един по-късен етап да извършат атентат..... този сценарий за съжаление съществува. И наистина силно се надявам, че германските, пък и европейските полицейски и разузнавателни служби ще предотвратят подобни опити на терористи.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#53:"Иво"]ИД е враг не само на християните, но и на нормалните мюсюлмани, каквито са повечето сирийци.[/quote] Най- логично е тогава- след като повечето сирийци са мюсюлмани- да потърсят закрила от държава като турция, в която 95% от населението са мюсюлмани. Защо идват в ЕС и в Европа, след като отлично знаят,че в ЕС/ Европа преобладаващата религия е християнската, има и много атеисти- т.е. попадат в един коренно различен от техния обичаен свят? Питайте един християнин/ атеист дали ще бяга от война в държава с 95% мюсюлмани,м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#56:"Иво"]И наистина силно се надявам, че германските, пък и европейските полицейски и разузнавателни служби ще предотвратят подобни опити на терористи.[/quote] КАК РЕАЛНО да стане това след като ситуацията е следната- в Германия са приети , да кажем 30 000 човека, на 10 000 е известна самоличността, а за другите 20 000 никой в Германия не знае самоличността им,м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Весело

  [quote#42:"niko_tin"]С тия бежанци сеа Европа прилича на дебилин каубой, дека е подпалил прерията и сеа са чуди оти срещу него са носи в галоп обезумело стадо бизони... [/quote]
  ...и днес бизоните са застрашен вид, и си стоят кротко в резервата...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 60. 60 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  [quote#58:"logika"]на 10 000 е известна самоличността, а за другите 20 000 никой в Германия не знае самоличността им,м? [/quote]
  По отпечатъците и снимките, колегите от останалите служби ще разпознаят голяма част от калпазаните, а останалите ще са под око... В германия, успяха да сглобят нарязаните документи на ГДР и да проведът лустрация, а насреща си имаха Щази, та не ги подценявай, не им е за пръв път да се оправят с бежанци и скрити сред тях калпазани.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#38:"takeshi303"], а какво остава за бежанец с помощ от 600 евро, какъв живот може да има освен като скот [/quote] Да сте чул мюсюлмани да се включват в културният европейски живот- да посещават музеи, замъци, дворци, старинни градчета, да посещават театрални, оперни и оперетни постановки, вернисажи и художествени галерии, класически , барокови, симфонични концерти? Не си представям мюсюлманско семейство в библиотеката на Виблингенското абатство, нито пък да разглежда фонтана " Къпалнята на нимфите" в Цвингера/ Дрезден/....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#60:"gost22"]По отпечатъците и снимките,[/quote] Хм- Вие не разбрахте ли? НЯМА отпечатъци- те не се дават при първоначалното влизане на лицата в Германия! Къде виждате тук снемане на пръстови отпечатъци?
  1. ",....Бежанците, пристигащи в Германия, са посрещани и нахранвани от чакащите ги доброволци, а след това набързо са изпращани в приемните центрове из цялата страна..."
  2. "...Стандартните процедури като идентификация и регистрация са забравени.."
  3. "..."Хората, които пристигат в Мюнхен, не се регистрират тук, не всички. Те са разпределени из цяла Германия".."
  4. "...На новодошлите се казва да се регистрират за обезщетения за бежанци в техните крайни дестинации в рамките на пет дни, но няма начин да се провери дали те го правят. ...'
  Прочетете внимателно изречения по реда на подреждането им и помислете!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#55:"Иво"]Успокой се малко, все става въпрос за Германия, а не за България. [/quote] Харесвам и обичам Германия, но не харесвам и не обичам имигрантския анклав , наречен "Германия"...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#57:"logika"]Най- логично е тогава- след като повечето сирийци са мюсюлмани- да потърсят закрила от държава като турция, в която 95% от населението са мюсюлмани. Защо идват в ЕС и в Европа, след като отлично знаят,че в ЕС/ Европа преобладаващата религия е християнската, има и много атеисти- т.е. попадат в един коренно различен от техния обичаен свят? Питайте един християнин/ атеист дали ще бяга от война в държава с 95% мюсюлмани,м? [/quote]

  Виж сега, аз мога да дам само моето предположение.... първо трябва да знаеш, че животът на мнозинството сирийски бежанци настанени в Турция е меко казано доста неприятен и лош. Хората там мизерстват, много от тях нямат работа и просят по-големите турски градове за да купят нещо за храна на децата си. Изобщо социално битовите условия са лоши... ако не ми вярваш на мен, провери в интернет за условията на живот в Турция за бежанците и ще разбереш за какво става въпрос (между другото условията за живот на сирийските бежанци в Ливан и Йордания са още по-лоши и от Турция), затова все повече хора от бежанските лагери там ще търсят по-добър живот на друго място.... и какво по-добро място за тях от Западна Европа.

  Второ относно религията.... виж сега, Сирия от десетки години е една СВЕТСКА държава. От много години в Сирия християни и мюсюлмани живееха в мир и разбирателство. Режима на Асад колкото да беше ужасен беше и е светски настроен диктатор, секуларист и се даваше широка свобода на вероизповеданията в страната си. Знаеш, че в ЕС е същото... основна наша европейска ценност е свободата на вероизповеданията. И основа е секуларизма. Така, че мнозинството сирийци всъщност идвайки в Западна Европа ще попаднат в държави, които по отношение поне на религията няма да се различава толкова много от тяхната родна Сирия. Втората причина да идват тук, а не някъде другаде е, че ЕС е най-прекрасното място за живот в света (към тази група аз бих включил и Нова Зеландия и Канада). Не случайно по всички световни класации за стандарт на живот, за щастие, за здравеопазване, образование и така нататък ЕС е НАЧЕЛО! Та, така.... сирийските бежанци след като имат избор да избират къде да живеят много ясно, че биха избрали да отидат на място с висок стандарт на живот, където ще има добри условия на живот и труд. И това място е ЕС! И още нещо важно... не забравяй, че Меркел направо си ги покани да идват в Германия. А, Юнкер каза, че е наше задължение да ги приемем. Е, тогава, като те канят едни добри хора да ги навестиш ти нямали да отидеш там... още повече, че там ще живееш най-добре! Хиляди пъти по-добре от Турция например. Това е накратко според мен.... а, относно твоя личен въпрос.

  Хммм... не бях се замислял за това.... аз като християнин, ако някой ден ми се наложи да напусна България, заради война.... бих отишъл.... може би на първо място в моите любими държави по света. Това са Австрия, Швеция, Испания също не зле.... ако не мога там бих отишъл в Нова Зеландия..... ако не стане и там бих отишъл някъде в Азия.... на първо място в Китай (имам приятели там те ще ми помогнат) и след това ЮК, Сингапур, защо не и Малайзия например. Достатъчно ми е да имам работа там, сигурност, да си намеря приятели и да получа добро отношение.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#58:"logika"]КАК РЕАЛНО да стане това след като ситуацията е следната- в Германия са приети , да кажем 30 000 човека, на 10 000 е известна самоличността, а за другите 20 000 никой в Германия не знае самоличността им,м? [/quote]

  Виж затова си права.... това си е проблем. И може да стане голяма беля, защото сред всички тези стотици хиляди бежанци може и да има такива, които се преструват а бежанци, а всъщност са терористи. Тук е мястото на службите, които трябва по-добре да отсяват хората.... мисля, че трябва още като влезнат в страната да бъдат вкарани в някакви бежански центрове, където да се направи съответното проучване какви са и какви са техните намерения. Но, между другото сега ме караш да се замисля над този въпрос..... хмм... знаеш, че днес човек може да пътува навсякъде стига да има пари да си позволи това. И давам пример.... примерно някой саудитец (или катарец, все тая) идва в Германия на екскурзия. Той не е в базата данни за опасни радикали и терористи, които имат много западни служби на летищата. Та слиза той на летището, отива в някой луксозен хотел.... представя се като турист.... ходи наляво надясно няколко дни.... посещава туристически обекти, към края на "екскурзията" си отива в някое парижко предградие например среща се с хора от местна клетка на ИД например, които му дават оръжие и експлозиви и на следващия ден той се взривява примерно в центъра на градът. Така, че хипотетично всеки турист идващ от чужбина може да бъде терорист.... както и всеки бежанец. Слава Богу те са малко.... мисълта ми е, че не можем заради разни ненормални изроди да спрем международния туризъм например, движението на хора по светът, както и бежанците, които идват в някоя държава.....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#64:"Иво"]Хората там мизерстват, много от тях нямат работа и просят по-големите турски градове за да купят нещо за храна на децата си. [/quote] България се намира в Европа, ЕС, но и тук много голям процент от пенсионерите мизерстват. Е- тези хора, дори и нонстоп да гласуват за бсп, атака и т.н., пак са ми по- мили, отколкото чужденците, които никога не са участвали в създаването на БВП на България и не са плащали данъци тук. Не може нашите родители- пенсионери да мизерстват, за да се издържат 5тте или 6тте деца от семейството на лицето Х, който има статут на бежанец- не съм съгласна с това!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#65:"Иво"]Тук е мястото на службите, които трябва по-добре да отсяват хората.... [/quote] Да, но реално в момента германските служби НЕ работят , заради политическото решение на меркел да приема ВСЯКАКВИ имигранти...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#65:"Иво"] Така, че хипотетично всеки турист идващ от чужбина може да бъде терорист.... както и всеки бежанец. [/quote]
  Да, обаче- туристът обичайно влиза само с ВИЗА в ЕС! За издаване на виза се искат и лични данни, които са достатъчни службите да го намерят даже и в Сахара...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 487 Неутрално

  "Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите"

  Сега пък трябва да им сервират специални храни, защото не ядяли свинско. Скоро летях с "Луфтханза" и там сервираха на индийците специална храна и то преди да сервират на другите. Не могат да разберат, че олекват с тази толерастия и с желанието си да угодят на всяка цена на "различните".

 70. 70 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#55] от "Иво":

  [quote#55:"Иво"]Хммм.... Логико, много си се впрегнала нещо. Успокой се малко[/quote]

  Ш-ш-ш приятелю, недей дърпа дявола за опашката! Че тя ако разбере колко процента "бежанци" са мъже между 20 и 40 години, кои служби им спускат информация на смартфоните къде има дупка в оградата, къде патрул и къде раздават храна, по колко плаща "бежанец" за пътя и откъде идват парите не ще се "впрегне", ми ще покъса юзди, хамути, ще обърне каруцата и утре-другиден ще е в опълчението на Асад като руски преводач.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 71. 71 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 269 Весело

  ''Жителите на Берлин пък често даряват храни, които са забранени за мюсюлманите, както и дрехи, които жените не могат да носят според исляма.''
  Ами защо не заколят баварските си говеда и крави че да ги нахранят със свеж"биф" - филе миньон ор Т бон стейк а пък ми е интересно как немските селяни не са ги посрещнали с по някое тази годишно агне...
  Евреите също по религия не трябва да ядат свинско но много от тях особенно тези емигрирали от Германия, Полша, Чехия и въобще западна Европа и до ден днешен си хапват свинско.
  Много сериозно почва да им се пише на швабите ще почнат да им режат главите един ден и няма да е далеч този ден.

 72. 72 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#65:"Иво"]а бежанци, а всъщност са терористи. [/quote]

  Хиляди младежи се бият за ИД , такива които са родени в Европа , не са дошли от никъде. Не е нужно да идват терористи , те тук ще станат. Тея дето застреляха карикатуристите да не би да са дошли от някъде.

 73. 73 Профил на Юни
  Юни
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега разбрах, че САЩ щели да приемат най-малко 10 000 бежанци, според някои източници до няколко години, според други - през 2016.

 74. 74 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ян III Собиески успява да спре мюсюлманите при Виена 1683 г., но сега няма кой...има само толератни люде, които с капаците не виждат надвисналата опазност

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  И германците не са това ,което бяха.вместо на научат сирииците/или каквито са там/ на ред и дисциплина,те ще я ударят през просото.Това е същото,което се е случило с българите,като са дошли руснаците.

 76. 76 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#47] от "logika":
  Логиката е права. Как ще се определят тези 5 дни, след като никой не знае кой кога е влезъл в Германия? При положение, че всеки ден нахлуват в Германия с хиляди без регистрация, кой немски орган ще може да каже кой кога е влезъл.

 77. 77 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 895 Разстроено

  [quote#0:"статията"] Този път, това не само известната германска ефективност показва обратната си страна. Снимките на германци, които посрещат бежанците с вода и бонбони също имат такава [/quote]
  На този пасаж вече се предадох.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 78. 78 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#66:"logika"]България се намира в Европа, ЕС, но и тук много голям процент от пенсионерите мизерстват. [/quote]

  За съжаление е точно така.

  [quote#66:"logika"]Е- тези хора, дори и нонстоп да гласуват за бсп, атака и т.н., пак са ми по- мили, отколкото чужденците, които никога не са участвали в създаването на БВП на България и не са плащали данъци тук. [/quote]

  На мене също са ми мили тези хора, те заслужават по-добър живот от този, който имат в момента. Това е безспорно.

  [quote#66:"logika"]Не може нашите родители- пенсионери да мизерстват, за да се издържат 5тте или 6тте деца от семейството на лицето Х, който има статут на бежанец- не съм съгласна с това! [/quote]

  Аз те разбирам, но това не зависи от мен или теб. ЕС много отдавна е поел ангажимент да приема бежанци, подписал е един куп международни договори и правила за прием и грижа на бежанците (включително и с ООН). И сега просто спазва в голяма степен тези свои ангажименти. За да има промяна, трябва първо да се промени и европейското законодателство касаещо бежанския въпрос.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 79. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#68:"logika"]Да, обаче- туристът обичайно влиза само с ВИЗА в ЕС! За издаване на виза се искат и лични данни, които са достатъчни службите да го намерят даже и в Сахара...[/quote]

  Да, всяко европейско посолство в чужбина прави някакво проучване преди да дадат виза на даден човек. Но, едва ли, западните служби и посолства свързани с тях знаят имената и данните на всеки терорист по света. Но, иначе като цяло си права.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 80. 80 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  До коментар [#69] от "proza":

  Да, и за евреите има някаква специална кашер храна в някои авиокомпании....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 81. 81 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Вместо да стимулират собствената си нация да ражда, те я унищожават вкарвайки на поразия мангали и генетични боклуци. Същите тези никога няма да станат немци и няма да произвеждат толкова. Те ако бяха като немците Сирия щеше да е Германия. След време генетичните боклуци ще обезличат нацията, а исляма ще я унищожи духовно.
  Бъдещето на Европа - навсякъде мангали и генетични боклуци, ислямизирани общества и нации плюли на ценностите си. Всички бели хора ще емигрират в Унгария, а страните от Вишеградската четворка ще станат стожера на Европа и последни остров на бялата , христянска раса.

 82. 82 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Немците си осигуряват по-евтина работна ръка

 83. 83 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  До коментар [#62] от "logika":
  Това, че си влязъл някъде лесно, съвсем не значи, че ще излезеш лесно, или съществуващото положение няма да се промени.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 84. 84 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#38] от "takeshi303":

  Колега, има една вратичка в немската социална система, която емигрантите доста бързо ще надушат, както я надушват и самите немски "социали", т.нар. "професионални безработни" заедно с източно-европейските си колеги: Детските! Те са много повече от самите социални помощи. Регистрират се деца на поразия и се цоцат пари. Представа си нямате, колко български деца, които иначе си живеят в България, биват регистрирани формално тук от родителите си за да получават детски помощи. Е, арабите ще заиграят същата игра. Ще регистрират деца, ще раждат и скоро ще си живеят охолно, щото с помощите за 5-6 деца имат доходи на много прилично за Германия ниво... А жилища в Германия има, просто голяма част от тях са социални, т.е. недостъпни за обикновения човек, но отворени за всеки маргинал, стига да е достатъчно хитър и да знае, как да си попълни документите за тази цел...

 85. 85 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 492 Весело

  До коментар [#41] от "Pontif А":

  Колега, 10% от речноковия фонд на съвременния български език се състои от арабизми, тъй като арабският дълго време е официален език на Османската империя (тогава Ислямска държава) и съответно административен език у нас, поне от 15. до 18. век. Специално тези с "ч" са по-скоро иранизми и турцизми, арабизмите са примерно с "ц" като цафара (овчарска свирка), но иначе принципът е верен...

 86. 86 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  [quote#60:"gost22"] та не ги подценявай, не им е за пръв път да се оправят с бежанци и скрити сред тях калпазани.[/quote]

  До коментар [#60] от "gost22":

  Абе не ги подценяваме ама и не ги надценявай много.
  9/11 започна и беше подготвен от Хамбургската клетка в Германия и Герменците нямаха и идея за какво става въпрос.
  През 2003 те предложиха на Американците показанията на Иркаския инженер който твърдеше че Садам има мобилни лаборатории за биологическо оръжие. Никога не разрешиха достъп на Американците до него и до сега си го пазят в Германия. След войната когато се оказа че такива оръжия няма, самия Иракчанин си призна по телевизията че нарочно е дал лъжливи данни защото е искал САЩ да започне война и да свали Садам от власт.
  Та голяма работа са Германците ама май не са.

  California Über Alles
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK