Нова стратегия на Орбан цели да криминализира бежанците

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария

© Associated Press

Виктор Орбан, министър-председател на УнгарияУнгарското правителство ще приложи две мерки през следващата седмица, за да предотврати влизането на имигранти на територията на страната, предаде "Евроактив", позовавайки се на публикации в унгарските медии.


Виктор Орбан ще обяви извънредно положение в мирно време без оглед на острата реакция, която се очаква да предизвика това решение от страна на ЕС.


Втората мярка са промени в наказателния кодекс на Унгария, които ще позволят на граничните власти да връщат имигрантите в Сърбия, ако те нямат шенгенска виза. Дори имигрантите да поискат да подадат молба за предоставяне на бежански статут на границата, те отново ще бъдат връщани в Сърбия с претекста, че би следвало те вече да са поискали убежище от Белград.
Оправдание за това решение е фактът, че Европейската комисия вече определи Сърбия като "сигурна страна", за да предотврати наплив в Европа на имигранти от самата балканска държава.


Според унгарските власти Белград е длъжен да задържа и приема бежанците на територията си, ако не иска да изгуби статута си на страна - кандидат за членство в Европейския съюз.


Ако все пак бежанците влязат на унгарска територия нелегално, действието им ще бъде криминализирано. Прескачането и нанасянето на щети върху оградата по унгарско-сръбската граница, която ще бъде завършена до две седмици, ще бъде повод за повдигане на обвинения срещу извършителите. В този случай имигрантите ще бъдат поставяни под "домашен арест" в лагерите.


В нарушение на европейските закони е решението, според което обвинените имигранти няма да имат право на преводачи в съда, документите им няма да бъдат превеждани, както и обвиненията и присъдите им.


Не се предвижда различно отношение към непълнолетните бежанци, а обжалванията веднага ще бъдат отхвърляни.


От този момент бежанците ще имат криминално досие, заради което ще им бъде отказван достъп до шенгенското пространство за период от 10 години.


Включването на бежанци в информационната система за криминални престъпления на шенгенското пространство би било бъде крещяща злоупотреба с инструмента, пише "Евроактив". Реализирана. новата стратегия ще наруши голяма част от законите в международното право.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Орбан май ще се окаже истинският лидер на ЕС. Щото, кой става за лидер и кой - не, си проличава именно по реакциите му в екстремни ситуации, когато държавата или общността е заплашена. През мирно време всеки може да бъде лидер, ама опре ли ножа до кокъл, не всеки знае какво да прави.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "...Дори имигрантите да поискат да подадат молба за предоставяне на бежански статут на границата, те отново ще бъдат връщани в Сърбия с претекста, че би следвало те вече да са поискали убежище от Белград.Оправдание за това решение е фактът, че Европейската комисия вече определи Сърбия като "сигурна страна", за да предотврати наплив в Европа на имигранти от самата балканска държава...." Орбан е прав от юридическа гледна точка! Ако ЕК обяви и турция за сигурна държава, и ние може да постъпим така, ако заловим нелегални имигранти, дошли от турция/ гърция/ сърбия. Остава да се разбере дали ЕК е обявила и Македония за сигурна държава и нашият проблем е решен!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Орбан все повече ми се издига в очите. Доскоро го смятах за руски слуга, но съм грешал. Защо ли всички политици в Западна Европа не са като Орбан и Туск? Източна Европа ще има все по водеща роля в ЕС и това е много добре.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Унгарската Мутра се е развихрила .....

  ще мъска яко Германия, съседите, ЕС, сирийците, мюсю;маните и ......

  Само с Пут' се разбират чудесно.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  "Според унгарските власти, Белград е длъжен да задържа и приема бежанците на територията си, ако не иска да изгуби статута си на страна кандидат за членство в Европейския съюз."


  Gotcha

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 551 Любопитно

  БРАВО ОРБАН!
  БРАВО УНГАРИЯ!
  ЗАЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЧЕ ОТ ТОЛЕРАСТИ НЯМА ДА ИМА ЕВРОПА СКОРО!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=F5UzHfsC5zw
 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Орбан е политик на годината.

 8. 8 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Много манипулативно заглавие, не става въпрос за бежанци а за нелегални имигранти.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 9. 9 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Такова отношение трябва да имаме и ние.
  ТРурция е сигурна страна. В нея сирийците са бежанци.
  Преминавайки нелегално нашата граница те губят тоя статут и вече са ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ. А нелегалното преминаване ги прави и криминални елементи

 10. 10 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  [quote#8:"България подкрепя тероризма?"]Много манипулативно заглавие, не става въпрос за бежанци а за нелегални имигранти. [/quote]

  То е едно и също. Все пак, докато стигнат Унгария, бежанците (доколкото си има) вече са станали нелегални имигранти.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 11. 11 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "...Включването на бежанци в информационната система за криминални престъпления на Шенгенското пространство би било бъде крещяща злоупотреба с инструмента, пише Евроактив. ..." Не- не мисля така! Евроактив да си погледнат шенгенското законодателство. За какво, мислите, е създадена ШИС, - защо се вземат пръстови отпечатъци на ВСИЧКИ кандидати за статут на бежанец/ хуманитарен статут/ временна закрила/ убежище? Нали именно заради това- за да има създадена база данни за тези лица, защото до придобиване от тях на натурализирано гражданство на държава- член на ЕС, те си остават чужденци- т.е. лица, които НЕ СА ЕС граждани!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 12. 12 Профил на nothing_else
  nothing_else
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не виждам особени причини за овации на това унгарско решение. В края на краищата Германия и Швеция, а донякъде и Австрия нямат нищо против да приемат емигрантите. Така че в повечето случаи те нямат никакво намерение да остават в Унгария. Това по-скоро ми прилича на вътрешнополитически ход с цел печелене на дивиденти пред гласоподавателите.
  Разбира се всичко това е в сила само ако изявленията на горните страни в публичното пространство не се различават с дипломатическата им практика спрямо Унгария.

  https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
 13. 13 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А такаааа....
  Значи, ако това се прилага навсякъде, те ще си останат в Турция.
  Която е сигурна страна.
  Тогава и Ердоган няма да приема безкрайно много, защото няма да може да ги изхрани.
  Мисля, че Европа започва да мисли, което е добра индикация.
  И не изкарвайте тези, които не искат повече сирийци нетолерантни или не знам какви си още.
  Не може 5,6 или 10 млн. сирийци да бягат от 30,40 или 50 х. терористи от Ислямска държава и да ми казвате, че това е правилно.
  Това е все едно стадо слонове да бяга от пет-шест мишки...

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Т.н. "бежанци" са си престъпници по всички наказателни кодекси в Европа! Ама ОНИЯ, с двойните стандарти на Запад си правят оглушки! Сякаш единствената им цел е да разбият Европа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  [quote#1:"Barcelina #Stop islamisation of Europe"]Орбан май ще се окаже истинският лидер на ЕС.[/quote]
  Орбан е със самочувствие, не е бил Мутра, и затова се опъва сериозно на глупостите на Западна Европа

 16. 16 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Европа толкова се страхува от своите собствени закони, че не е ясно какво става. Орбан се позовава именно на Европейското законодателство, а последно като проверих, нелегално пресичане на граница си е престъпление във всяка държава. Това, което Германия направи, казвайки че всички са добре дошли ще напълни Европа със всичката паплач от близкия изток.

  Не че вярвам на пророчества, ама Ванга беше говорила за някакви ислямизации на Европа. Преди 2 години ми се струваше шега. Сега почва да ми се струва притеснително...

  Леко обезчовечен...
 17. 17 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  [quote#3:"EU defender"]Орбан все повече ми се издига в очите. Доскоро го смятах за руски слуга, но съм грешал.[/quote]
  Всеки който казва истината и държи на своите интереси (а Русия неизменно е част от европейските интереси) е мачкан непрестанно от Запада и евроатлантическата пропаганда. Та затова и доскоро се вихреше такава истерия срещу Орбан и в този форум.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  То вчера:

  "Lavrov: Russia has information that the US knows the position of the IS, but does not bomb them"

  Russia has information that the US know the specific location points of the "Islamic State" (extremist organization banned in Russia), but did not give an order to strike on the positions "of the IS," said Russian Foreign Minister Sergei Lavrov.

 19. 19 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  [quote#3:"EU defender"]Доскоро го смятах за руски слуга, но съм грешал.[/quote]

  Унгарци, чехи доказаха, че имат политици още от промените до сега.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 20. 20 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Единственият европейски политик, който защитава Европа. Другите се държат като малоумни и игнорират възмущението на народите си от нашествието.

  heruvim
 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  [quote#12:"nothing_else"]В края на краищата Германия и Швеция, а донякъде и Австрия нямат нищо против да приемат емигрантите[/quote]

  Ъхъ http://www.ft.com/cms/s/0/43924584-5a33-11e5-a28b-50226830d644.html

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Истината е,че ЕС няма единно решение за окупацията на Европа.Държавите в Обединена Европа се справят всяка както намери за добре.

 23. 23 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 609 Неутрално

  "В нарушение на европейските закони е решението, според което обвинените имигранти няма да имат право на преводачи в съда, документите им няма да бъдат превеждани, както и обвиненията и присъдите им."

  Майко божия !!!!! Основен и незаобиколим принцип в правото е да разбираш за какво те съдят и на какво са те осъдили!

  Това си е сталинизъм от най-чиста проба.

  Моралът не е порок!
 24. 24 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Че то нелегалното пресичане на държавна граница си е престъпление, което се наказва със затвор. Какво има още да се криминализира?

  Мачкай климатичния чейндж!
 25. 25 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Орбан е единственият европейски политик, който защитава Европа. Другите са малоумни толерасти, които игнорират желанието на собствените им избиратели да спрат нашествието, наричано неправилно бежанска вълна.

  heruvim
 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#3:"EU defender"]Орбан все повече ми се издига в очите. Доскоро го смятах за руски слуга, но съм грешал.[/quote]
  А на мен, от самото начало на кризата ми се издигна в очите.

 27. 27 Профил на n1984
  n1984
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#12] от "nothing_else":

  Четете и свързаните новини! Връщат топката при вратаря...

 28. 28 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1519 Любопитно

  [quote#23:"dnk"]Основен и незаобиколим принцип в правото е да разбираш за какво те съдят и на какво са те осъдили!

  Това си е сталинизъм от най-чиста проба. [/quote]

  Ами, като си влязал незаконно в една страна, не е особено трудно да се досетиш, че те съдят именно заради това.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 29. 29 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  [quote#19:"AModoMio"]Унгарци, чехи доказаха, че имат политици още от промените до сега.[/quote]

  Ами вишеградската четворка просто е наясно с мюсюлманските набези и не си прави никакви илюзии. За разлика от болната и разглезена Европа.
  Браво на Орбан, най-адекватно се държи от европейските лидери.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#16:"Безуспешно чакащ промяна"]а последно като проверих, нелегално пресичане на граница си е престъпление във всяка държава. [/quote]ПО СВЕТА- не само в ЕС! Това го пиша най- малко от месец - все пак, познанията ми по този въпрос се включват в упражняване на професията ми...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Сърбия,Македония и Гърция ще се напълнят с нелегални емигранти и ще експлоадират,ако останат там без финансова помощ за отглеждането им!Най-вероятно предлаганите вече лагери ще бъдат изградени там!Макетата и сърбите искат да влезнат в ЕС и това ще се използва за да засвидетелстват лоялност!

 32. 32 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 289 Неутрално

  good. да му мислят сега хърватите, към които ще се юрне сганта

  reddit.com/r/The_Donald/
 33. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  "От този момент бежанците ще имат криминално досие, заради което ще им бъде отказван достъп до шенгенското пространство за период от 10 години."

 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "dnk": Да- тук вече Орбан търпи сериозна критика! Напротив- трябва да им осигури преводач, но и да има сериозен екип от прокурори, които така да опишат правната квалификация на деянието, че да включат в него и ЕС законодателство и обвинението да е бетон! Просто начинът е друг- не е да не им се дава преводач...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#20:"херувим"]Другите се държат като малоумни и игнорират възмущението на народите си от нашествието.[/quote]
  А останалите са си чисти "лакеи" и чакат "световните началници да се разберат"

 36. 36 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#12:"nothing_else"]Не виждам особени причини за овации на това унгарско решение. [/quote]
  50% от "Овациите" за Орбан са от

  същите Цвъцковци > налагали
  Опорните Точки
  на Библиотекарските Мутри на Гестапото.

  Бяха най-алктивни при Флашките, Костинброд и т.н. .....

  Останалите 50 % имат някакви страхове.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 37. 37 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#12] от "nothing_else":
  [quote#12:"nothing_else"]В края на краищата Германия и Швеция, а донякъде и Австрия нямат нищо против да приемат емигрантите. [/quote]
  Закъснял си малко с това германско "нищо против". Германските власти, по-специално баварските такива вече имат бая нещо против. Опасяват се че на Октоберфеста тази година, бирата и наденичките могат да бъдат забранени. На тяхно място ще се сервира шербет с баклава.
  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/13/2609024_germaniia_vrushta_granichniia_kontrol_s_avstriia/


 38. 38 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Орбан ще се охарчи сега здравата. Унгария трябва да има сигурни места за задържане на тълпи от хиляди нарушители на граничния режим. Дали и как това ще е възможно, ще видим тепърва.

  heruvim
 39. 39 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Голяма загриженост

  за
  Социалните Системи
  на Германия, Швеция и Франция .....

  хората ясно Ви казаха,
  че ще ги приемат > к'ъф Ви е проблема ?!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9050 Неутрално

  Първата сигурна страна,от която идват бежанците от Либия е Гърция.Как така Сърбия стана първата сигурна държава по пътя.Не че искам и в Гърция да останат,щото и там е ад.Освен това много мигранти идват и от Турция.Тя също е сигурна държава.И ЕС най-сетне да се вземе в ръце и да каже на богатите арабски мирни държави да приемат бежанците,а Европа ще им построи лагерите,те джамии си имат.

 41. 41 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Виктор президент на Обединена Европа!

 42. 42 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#3] от "EU defender":
  Орбан е точно путински слуга. Ако иска ще си затвори границата напълно легално и без да нарушава европейското право. Обаче не, действията му определено имат една друга цел.

 43. 43 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  А сърбите къде ще връщат имигрантите?

  Евроатлантида
 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#40:"rosiraycheva50._"]Първата сигурна страна,от която идват бежанците от Либия е Гърция.Как така Сърбия стана първата сигурна държава по пътя.[/quote] Орбан просто обръща германската политика в полза на държавата си. Вече стана ясно, че препращането е поетапно- назад към всяка предишна държава.Той ги връща на Сърбия, а Сърбия- на гърция. Гърция- като иска, да ги върне в Либия...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  [quote#44:"logika"] Вече стана ясно, че препращането е поетапно- назад към всяка предишна държава.Той ги връща на Сърбия, а Сърбия- на гърция. [/quote]

  Това е страшното - ние нямаме споразумение с Турция за реадмисия, който прекоси браздата си е наш до гроб!

  Евроатлантида
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#40:"rosiraycheva50._"].Освен това много мигранти идват и от Турция.Тя също е сигурна държава.[/quote] Обаче...- турция НЕ ИМ дава статут на бежанци, а ги третира като "гости"- в противоречие с всички международни актове, защото статут "гости" никъде не се съдържа в тях! Не знам до къде са стигнали нещата и с правоприложението на договора за реадмисия между ЕС държави и турция...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#4] от "barcelonski":

  Унгарската мутреса просто ще си изиграе роличката за която е поставена , а именно да обере негативите, тъй като Меркел, Оланд и Камерън не могат да се изправят нито срещу избирателите и гражданите си нито срещу приятелчетата от Персийския Залив. Просто Германия получи това което иска и каза Орбане затваряй кепенцата. Защо не взеха тия мерки преди месеци, а кога вече е късно.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 48. 48 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Форсмажорите обстоятелства налагат решителни действия!
  Евалата на Орбан за куража! Само той от европолитиците имА топки в тези тежки да съюза времена!
  Браво на маджарите костелив орех се оказаха!Респект!

 49. 49 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#45:"sa6"] ние нямаме споразумение с Турция за реадмисия[/quote]Ще сключим такова! Ако турция не иска- нашето правителство, ако трябва, да обяви конкурс за решение на този проблем- все ще се намерят колеги, които да предложат решение!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  [quote#42:"kykyyy"]Орбан е точно путински слуга. Ако иска ще си затвори границата напълно легално и без да нарушава европейското право.[/quote]

  Неприятното е че самия ЕС вече играе срещу себе си. Путин вече звучи трезво, не защото е фен на ЕС а защото не иска още повече проблеми до границата си.

  Евроатлантида
 52. 52 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#41] от "focus_123":

  Не бе направо Палпатин император на Европа. Орбан ще е шута.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 53. 53 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 434 Гневно

  [quote#0:"Статията"]Според унгарските власти Белград е длъжен да задържа и приема бежанците на територията си, ако не иска да изгуби статута си на страна - кандидат за членство в Европейския съюз.[/quote]
  Това си е чиста проба изнудване!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 54. 54 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Весело

  [quote#49:"logika"]ние нямаме споразумение с Турция за реадмисия- цитат на коментар #45 от “sa6”

  Ще сключим такова! Ако турция не иска[/quote]

  Турция определено не иска.

  Евроатлантида
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Впрочем- бясна съм от факта, че обикновени коментатори във един форум можем и предлагаме сносни решения на проблемите, които нашите политици не искат да решават. Питам се тогава- за какво точно ни служат нашите политици, ако всеки от нас- съобразно професията си- им върши работата и намира работещи решения и то- безплатно?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 57 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#40:"rosiraycheva50._"]

  Първата сигурна страна,от която идват бежанците от Либия е Гърция.Как така Сърбия стана първата сигурна държава по пътя.Не че искам и в Гърция да останат,щото и там е ад.Освен това много мигранти идват и от Турция.Тя също е сигурна държава.[/quote]
  Хватката е елементарна. Във всяка следваща държава бежанците влизат уж нерегистрирани. Ако на границата ги върнат губеща е непосредствено предишната държава по маршрута. Сърбите няма как да ги върнат на Гърция или Турция, защото не могат да докажат, че ония са влезли оттам. Именно затова се страхуват от пръстовите отпечатъци. Нищо чудно след време да почнат да си горят пръстите.

 58. 58 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Весело

  [quote#55:"angevins"]Комунисти и нацисти от всички страни обединявай те се.[/quote]

  ти за ислямистите ли си?

  Евроатлантида
 59. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#57:"kykyyy"]Във всяка следваща държава бежанците влизат уж нерегистрирани. Ако на границата ги върнат губеща е непосредствено предишната държава по маршрута.[/quote] Точно така- ефекта на доминото! Точно тази стратегия в ЕС работеше единствено и само в полза на "големите"- т.е. богатите ЕС държави, които не са външни граници на ЕС и не са входна врата на пътя на имигрантският поток.Сега Орбан обръща тази стратегия в полза на Унгария.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 60 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  [quote#56:"logika"]че обикновени коментатори във един форум можем и предлагаме сносни решения на проблемите, които нашите политици не искат да решават. [/quote]

  проблемът е че реалистичните мерки не винаги са съвсем "демократични". На практика при подобни кризисни ситуации не може да се спазва закона, защото няма място в затвора за толкова много нарушители.

  Евроатлантида
 61. 61 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 632 Гневно

  Лично мен вместо жалост ме залива бяс!!! Що за родители причиняват това на децата си??? Има си други законни начини да постигнат каквото искат!! Това да ги мъкнеш така ,да ги провираш през мрежи ,да гледат някакви големи чичковци дето се разправят с родителите ...цялата ситуация е стряскаща. Накрая съм убедена ,че ще им обяснят ,че полицията са лошите и че европейците ги мразят заради религията и затова така са се отнасяли страшно.... Резултата е вместо интеграция - капсулиране и омраза! Пряк пример - нашите цигани!

  1914 / 88
 62. 62 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#59:"logika"]Сега Орбан обръща тази стратегия в полза на Унгария. [/quote]
  Нищо не обръща Орбан, защото Унгария и преди можеше да си ги връща на Сърбия, която винаги е била сигурна държава.

 63. 63 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Разстроено

  До коментар [#16] от "Безуспешно чакащ промяна":[quote#16:"Безуспешно чакащ промяна"]Не че вярвам на пророчества, ама Ванга беше говорила за някакви ислямизации на Европа. Преди 2 години ми се струваше шега. Сега почва да ми се струва притеснително... [/quote]Трябва да призная, че по прицип хич е хващам вяра на подобни неща, но след постта ти открих това и настръхнах!
  "Европа се затрива, трета световна война покосява човечеството, Китай се превръща в световен лидер. Полярните снегове се топят, а в Стария континент се разпореждат мюсюлманите."
  http://frognews.bg/news_3443/Predskazaniiata_na_Vanga_Prez_2008_g_voina_v_Indiia_prez/ 64. 64 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Не аз съм за справедливостта.

  Аз не съм чул Орбан да е обявил война на Ислямска държава?! Защо прилага тези мерки сега когато Германия се понапълни, а не преди месеци. Какво го възхвалявате като и той е една марионетка. Която прави каквото му наредят. Като казваха д аги пуска ги пускаше, сега казват затваряй кой дошъл дошъл и затваря. Ама не мислите а първо сигнално тоя спасител оня спасител. Мислете бе хора мислете.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  [quote#62:"kykyyy"]Нищо не обръща Орбан, защото Унгария и преди можеше да си ги връща на Сърбия, която винаги е била сигурна държава.[/quote]

  Глупости. Меркел ги искаше. Ама Германия вече не може да поеме имигранти. Затова и Орбан действа сега.

  The best way to predict the future is to invent it.
 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Докато не е отменен или изменен ЕС регламент, съгласно който, ако лица със статут на бежанци не могат да си намерят за 3 месеца работа във втора ЕС / трета ЕС държава, то те се връщат на 1 вата държава, която им е дала статута, считам, че концептуално решението на Орбан е правилно- с изключение на момента за липсата на преводачи и априори отхвърляне на жалбите...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#61] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  В момента в Белгия арабите се чувстват изолирани от обществото, защото местните европейци не намират общ език с тях и често отказват да работят заедно, не искат децата им в училищата (познато ли ви е). От друга страна арабите не искат да приемат европейската християнска култура и бит. Така арабските младежи се маргинализират и насочват към единствената среда, която ги приема - ислямските общности. И това беше досега...

  Евроатлантида
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#62:"kykyyy"]защото Унгария и преди можеше да си ги връща на Сърбия,[/quote] Да- но не можеше да откаже предоставянето на бежански статут, ако бъде поискан!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#63] от "focus_123":

  аз също съм чел тези неща в този им вид и то преди години, когато ги мислихме за смешни, а Ориана Фалачи за исламофобка.

  Евроатлантида
 71. 71 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  [quote#53:"дедо Андро"]Това си е чиста проба изнудване! [/quote]

  Не е изнудване, а просто приканяне Сърбия и Македония да си пазят границите и да не допускат никой да премине и така по веригата, ако всеки се захване по-сериозно с това и няма да има нито един преминал.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 72. 72 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#66] от "EU defender":


  [quote#66:"EU defender"] Затова и Орбан действа сега.[/quote]

  Аха сега действа защото така се обадиха големите. Защо не действаше преди да настъпи тоя хаос. Хайде хайде.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 73. 73 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#52] от "angevins":[quote#52:"angevins";]Орбан ще е шута. [/quote]Орбан не е шут, ама бие шута на еврозелките и на нахалните арабели!
  Апропо, като си почнал да правиш характеристики, да те питам харесва ли ти тази?: Голяма част от европолитиците са марионетки без мнение и чакат факс от Космоса.... пардон от голЯмите началници. Познай от един път кой е най-печената и корпулентна марионетка!

 74. 74 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  До коментар [#39] от "barcelonski":


  [quote#39:"barcelonski"]хората ясно Ви казаха,
  че ще ги приемат [/quote]


  Изобщо не са казали така. Шведския премиер се скарал на датския, че вторият пуснал 150 човека да влязат в Швеция. Не ги бил регистрирал.

  А защо толкова държат на тази регистрация? Ами защото им позволява да изгонят когото и колкото бройки си поискат, без да са длъжни да дават каквито и да било обяснения - първата страна, в която си влязъл, е длъжна да се грижи за теб. Ако си влязъл през Гърция, там е трябвало да те регистрират и да ти берат гайлето. Швеция, Германия, Франция не носят никаква отговорност за теб. По този начин могат да си подбират който им трябва, а "ненужните" съвсем законно ги връщат и си измиват ръцете.

 75. 75 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#73] от "focus_123":

  В 72 пост зададох въпрос.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 76. 76 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 786 Неутрално

  [quote#71:"Barcelina #Stop islamisation of Europe"]Това си е чиста проба изнудване! - цитат на коментар #53 от “дедо Андро”

  Не е изнудване, а просто приканяне Сърбия и Македония да си пазят границите и да не допускат никой да премине и така по веригата, [/quote]

  Аз уважавам Орбан като политик, но това което се случва не е добро. То говори за разединение и неадекватност в Европа и спасяване по единично. Какво да прави Гърция с милионите бежанци, когато от Брюксел лицемерно редят небивалици и изключват употребата на насилие или американското понятие "смъртоносна отбранителна сила" срещу имигрантите.

  Евроатлантида
 77. 77 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#3] от "EU defender":

  Жалкото е, че ние сме просто зрителите, а не участниците заради некадърните ни и слаби управници.

 78. 78 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Браво! Цяла Европа трябва да последва този пример!

 79. 79 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Орбан трябва да е шеф на Еврокомисията!

  Вече свикнах да ме трият без причина
 80. 80 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Орбан е най адекватния Европейски лидер, да вземат пример от него

 81. 81 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Така беше и при нас преди около 4 години, преминалите нелегално границата отиваха в затворени лагери и даже от Ал Джазира призоваваха: "Не ходете в България, невъзможно е да се мине, там ви чакат граничари с кучета." Но замениха гранични войски с полиция и въпреки че има видеонаблюдение по целия граничен участък, имигрантите минават "там, където ни пуснат" - заяви един афганистанец в една статия на "Дневник" и той без документи, бил банкер и възмутен, че държавата не му осигурява работа в банка. Вече няколко полицаи заловиха, че участват в трафика, превозват имигранти със собствени и дори служебни коли.

 82. 82 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#75] от "angevins":
  По-добре късно отколкото никога!Всъщност Орбан започна с оградата отдавна, въпреки канския вой на еврозелките, дето всеки път щом чуят името му и им се спаружват листенцата, а кочанчето им омеква! И ако не беше мама им ...Меркел да каже да пуска ордата към немско, Орбан нямаше да ги пусне! Ама, като се напъват швабите да обират пешкира, какво да прави човекът, да им прави сечено ли!

 83. 83 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нещо не разбирам. Има си регламент за бежанците. В него пише, че трябва да дойдат на граничен пункт и да заявят, че са бежанци и искат убежище. Това е законният начин. Всеки който мине границата нелегално е наршителни трябва да бъде съден и репатриран. Не виждам защо бежанците да могат да минават границата където си искат и да не бъдат съдени за това, след като в закона пише, че трявба?!?

 84. 84 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#23] от "dnk":

  Дори да трябва да им се превежда, какво се случва ако в държава с 10млн. население решат да влязат 100-150млн. китайци и да станат бежанци? Явно все пак се случва количествените натрупвания да водят и до качествени изменения...

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 85. 85 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "barcelonski":Напиши нещо умно, или между двете уши липсва обзавеждане. Всеки който не е подлога ,като твоя идол Тиквоний е мурзилка. Той е специалист по колянно-лакътна поза.

 86. 86 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#84] от "Lord Dreadfort":

  Напълно си прав. Аз не оспорвам правото на Орбан да спре бежанците, но не може да го прави с нацистки / сталиниски средства.

  Моралът не е порок!
 87. 87 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 250 Неутрално

  [quote#86:"dnk"]Аз не оспорвам правото на Орбан да спре бежанците, но не може да го прави с нацистки / сталиниски средства.[/quote]

  Хитлер би ги пуснал и би питал за още. В трудовите лагери има място за всички . Сталин също не вярвам да иска да ги спира, Сибир голям, докато стигнат до там пеша ще се окаже че не са достатъчно.
  А Орбан Просто иска да има още един инструмент с който да влияе на миграцията в държавата му, при това юридически издържан.

  ПУТИН АКБАР
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 446 Неутрално

  [quote#2:"logika"]Остава да се разбере дали ЕК е обявила и Македония за сигурна държава и нашият проблем е решен![/quote]
  Вероятно Гърция не е сигурна държава и затова мигрантите бягат от несигурната Гърция в сигурната Македония.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 90. 90 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#2] от "logika":

  А това, че няма да имат право на преводач в съда как ви се струва от юридическа гледна точка? На мен ми намирисва на санкции от съда в Люксембург и от този в Страсбург, юридически погледнато

 91. 91 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 446 Неутрално

  [quote#45:"sa6"]Това е страшното - ние нямаме споразумение с Турция за реадмисия, който прекоси браздата си е наш до гроб! [/quote]
  Хм... една новина отпреди 2 години:
  Турция и ЕС подписаха споразумение за реадмисия
  http://www.mediapool.bg/turtsiya-i-es-podpisaha-sporazumenie-za-readmisiya-news214724.html

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 92. 92 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Малеее един ден и нещо ме немаше у форумо и...пустите клисурци станали московци...
  Демократичните хунвейбини, които доскоро пращаха Орбана на трибунал изведнъж го провидеха като герой....
  Чакам скоро да бият темането на нисичкият ръководител от Кремъл...това ще е тъкмо удобен ден да почна да го ругая...
  Ей, ветропоказатели батини ...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 93. 93 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#68] от "sa6":

  Не знам с какви белгийски араби сте имали контакт, но определено не може да се генрализира по този начин. Имам колеги от арабски произход, които са перфектно интегрирани (първо поколение, родени в Беглия тоест). За току-що пристигащите е ясно, че ще е трудно, но децата им вече ще са белгийци (което за съжаление важи и за децата на бългрските емигранти )

 94. 94 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Каква полза има България от Споразумението за реадмисия и кои са спешните мерки по бежанския проблем до ратификацията му?

  За Радио България коментира българският евродепутат от ЕНП Андрей Ковачев:

  „Това споразумение най-накрая бе сключено. То бе отлагано много пъти от Турция, поради обвързването му с либерализацията на визовия режим за турски граждани за страните-членки на ЕС. Колкото по-бързо и ефективно то стане факт – надявам се този период от 2-3 години до влизането му в сила да бъде намален – толкова по-добре и за нас. След одобряването на споразумението от ЕП нещата зависят от Турция. Това означава тя да бъде готова да приеме обратно лицата, които нарушават границата на съседните й страни България и Гърция, граждани на трети страни като Пакистан, Афганистан, Сирия или която и да било друга страна. От Турция за момента казват, че все още не са готови, и се изисква време, за да се подготви турската страна да ги приема обратно и да ги идентифицира по показател /бежанци и пр./ или откъде са. Това е също много труден процес, защото много от тях не са откровени, не казват откъде пристигат. Или са с изчезнали документи и много трудно може да се разбере от коя страна са.
  http://bnr.bg/radiobulgaria/post/100338761/sporazumenieto-za-readmisia-na-es-s-turcia-e-v-polza-i-na-balgaria

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 95. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  [quote#3:"EU defender"]Орбан все повече ми се издига в очите. Доскоро го смятах за руски слуга, но съм грешал.[/quote]
  Доста хора се заблудиха(ме). Всъщност изглежда Орбан е използвал Русия а не обратното. Използвал я като противотежест на европолитиците които искаха да го смачкат.

  Впрочем същото е направил навремето Ататюрк, взел е огромна помощ и то в злато от Русия, включително оръжие и т.н. те са давали защото така са се надявали да се инфилтрират в Турция. А пък Ататюрк след като си е свършил работата изтрепва комунистическата партия в Турция. И корабът с емисари които му е пратил Коминтерна "случайно" потъва

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 96. 96 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 846 Любопитно

  Не бежанци, а мигранти. Статутът на бежанец се дава и няма как да бъде криминализиран, защото бежанците са под определна международно-правна закрила. За мигрантите важат законите на съответнада държава и по-специално имиграционните такива.

 97. 97 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Яко им бърка Орбан в задниците на либералистите. Затова и всеки ден негативна статия за него.

 98. 98 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#24] от "Bulgarische Motoren Werke":

  за вас е нормално да има държавни граници?

 99. 99 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2122 Любопитно

  [quote#68:"sa6"] защото местните европейци не намират общ език с тях и често отказват да работят заедно, не искат децата им в училищата (познато ли ви е). От друга страна арабите не искат да приемат европейската християнска култура и бит.[/quote]
  Това е така, защото социалната политика в Европа е нагодена към закъсали европейци, които са местни и нямат нужда от приобщаване като език, култура и религия. Очаквам да последва преосмисляне на социалното подпомагане, като се вземе под внимание пропуснатото до сега. Просто ще стане "помощи срещу старание", като в "старание" ще влиза изучаването на местния език, придобиване на адекватно образование и трудови умения. Просто ще трябва да има застрашаване на обществото за да мине промяната в социалната помощ, иначе местните професионално безработни ще се закучат.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 100. 100 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  [quote#12:"nothing_else"]Германия и Швеция, а донякъде и Австрия нямат нищо против да приемат емигрантите. [/quote]Имат - иначе нямаше да връщат контрола по границите.

  Меркел не прецени ситуацията - тя си мислеше, че ще идват по 3 хиляди на ден, а те дойдоха 3-4 пъти повече.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK