AFP: Българската полиция е предупредила ловците да не стрелят по имигранти

AFP: Българската полиция е предупредила ловците да не стрелят по имигранти

© Асен ТоневБългарската полиция е инструктирата ловците около югоизточната граница с Турция да бъдат изключително внимателни да не стрелят по имигранти, минаващи през горите по пътя си към северна Европа, пише AFP, позовавайки се на съобщение на сдружението на ловците.


"Ловците в региона на Бургас са предупредени за необходимостта да бъдат изключително внимателни заради възможността да попаднат на нелегални имигранти по време на лова", заявява пред AFP главният секретар на Българския ловно-рибарски съюз Васил Василев.


"Напомнено беше, че не трябва да стрелят по неясни мишени или в посока на дочут шум в гората, защото може да се окаже, че се целят в хора", добавя Василев.
Освен това се очаква ако ловците засекат човешко присъствие, моментално да прекратят лова и да се обадят на полицията.


Преди седмица група от 19 ловци попадна на 50 нелегални имигранти край село Евренозово и ги предаде на полицията, съобщават от Съюза.


През последните месеци югоизточният регион около Бургас се превърна в част от маршрута на много имигранти, пристигащи от Турция. Ловците от граничния на Турция регион заявяват пред местните медии, че често се натъкват на следи от имигрантски лагери в горите.


В момента в България е открит ловният сезон за дребен дивеч и диви свине.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK