Бежанската вълна предизвика строителен бум в Германия

Сграда, която ще приютява бежанци близо до Аусбург, Германия.

© Reuters

Сграда, която ще приютява бежанци близо до Аусбург, Германия.Един милион бежанци, пристигнали тази година в Германия, доведоха до бум в строителството – новодошлите, до момента живели в сгради на гимназии, в палатки и лагери, се нуждаят от покрив над главите си, а германският бизнес едва смогва да отговаря на растящото търсене, предаде "Ройтерс".


Строителният сектор в Германия освен това е стимулиран от ръста на населението в големите градове и растящият интерес към покупки на недвижими имоти. Рекордно ниските разходи по заемите и увеличаващите се доходи окуражават много германци да преодолеят обичайните си резерви към купуването на жилища и къщи, а инвестициите в сектора стават все по-атрактивна идея.


"Все повече и повече германци влагат парите си в недвижими имоти", коментира Ханс-Вернер Син, ръководител на икономическия институт IFO.
Увеличаващото се търсене, комбинирано със стимул от правителството на стойност 13 млрд. евро за модернизиране на пътната инфраструктура в страната за 2016 г., ще доведе до ръст на продажбите в строителството на 2.5% до 235 млрд. евро през следващата година, очакват анализаторите.


"Планираме да въведем двойни смени във фабриката си, да отворим по-голяма сграда в в съседния Линдау и да увеличим персонала си от 40 на 60 души", коментира собственикът на семейна фабрика за сглобяеми домове в Нойкирх Йорг Бауер. В такъв тип къщи, обичайно произвеждани от малки и средни фирми в Германия, се приютяват бежанците.


Фабрика за сглобяеми къщи в Нойкирх, Германия.

© Reuters

Фабрика за сглобяеми къщи в Нойкирх, Германия.


Строителството представлява 4% от брутния вътрешен продукт на Германия. В сектора работят 2.5 млн. души за повече от 300 000 компании.


Предлагането на жилища обаче остава недостатъчно заради ниските темпове на строителството от 2001 до 2009 г., когато правителството намали данъчните стимули за инвеститорите в жилищни сгради и премахнаха жилищните субсидии за собственици.


За да се предотврати недостигът на жилища, особено в големите градове като Берлин, Хамбург и Мюнхен, където населението расте най-бързо, са необходими повече от 400 000 нови апартаменти на година.


Заради огромното търсене някои икономисти се опасяват, че пазарът ще прегрее.


"Все още нямаме балон в Германия. Но има реален риск тенденцията да се развие във балон за няколко години", коментира главният икономист на Commerzbank Йорг Крамер.


За да предотвратят жилища криза, финансовият министър Волфганг Шойбле и министърът по строителните въпроси Барбара Хендрикс планират да въведат данъчни стимули за инвеститорите, които строят нови апартаменти в определени части на градовете.


Освен това публичният сектор удвои финансирането за социално настаняване до повече от 4 млрд. евро до 2019 г., за да се справи с предоставянето на домове за потърсилите убежище в Германия, които ще продължат да пристигат и през следващата година.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Весело

  Петър Диков може да им организира градската среда и застрояване на зелените площи в избраните от пришълците градове.

 2. 2 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  новодошлите, до момента живели в сгради на гимназии, в палатки и лагери, се нуждаят от покрив над главите си, а германският бизнес едва смогва да отговаря на растящото търсене, предаде "Ройтерс".

  За какво търсене става въпрос? Едва ли това търсене може да бъде наречено "пазарно", тъй като новодошлите не ми се вярва да са се юрнали "да купуват". Новодошлите търсят - посрещачите плащат. Нещо не я вдявам тази пазарна икономика.

  /не се чете/
 3. 3 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2120 Весело

  Значи от статията става ясно, че бумът се дължи на друго, и че доколкото нелегалните имигранти имат нещо общо, то е че мама Меркел ще им строи къщи за сметка на данъкоплатеца. Заглавието обаче е според правата Априлска линия и вероятно ще бъде цитирано в документите за новия грант.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 4. 4 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#2:"Тони Шнайдера"]Нещо не я вдявам тази пазарна икономика. [/quote]
  Дневник си смуче от пръстите за да пропагандира, че бежанците носят и ползи. Грантове от няколко милки не са майтап работа.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1051 Весело

  Ау, колко било хуваво това пришълците! Строителен бум ималодаже! И щото е толкова хубаво, искат и на нас да ни ги пращат! Насила, разбира се! В €С повечето неща са НАСИЛА!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Откъде тарамбуките имат по 200 000 ойро за апартамент?
  Коя банка им отпуска кредит след като нямат нито доход, нито работа, нито знаят език? С какво е обезпечен тоя кредит?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#6] от "Bulgarische Motoren Werke":Коя банка им отпуска кредит след като нямат нито доход, нито работа, нито знаят език? С какво е обезпечен тоя кредит?

  Какви кредити бе, братчед? Какви 5 евро? Немецът плаща и ушите му пукат.

  /не се чете/
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7191 Любопитно

  ''Броят на бежанци, които са пристигнали в Германия през декември, е намалял с повече от 50% в сравнение с предходния ноември…''
  Да не им падне бизнесът ?

  [email protected]
 9. 9 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#6] от "Bulgarische Motoren Werke":

  С добрата дума на мама Меркел, Аллах да я пази от беди!

  Every cradle is a grave.
 10. 10 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тони Шнайдера":

  ++++++++++++++++++++++++

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 11. 11 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Бум в строителството,бум в социалните разходи.....
  Ще има бум и в еврофондовете.

 12. 12 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тони Шнайдера":

  Вече всякакви граници са преминати. Докато допреди няколко седмици немецът ревеше по форумите и се занимаваше с прогнози, колко ще му вдигнат данъците, сега настроението е саркастично-иронично:

  "Ми, колко пък могат да ни вдигнат данъците, най-много 100% могат да ги направят. Или ще ни принудят да вземаме Zwangskredite (Принудителни кредити)"?.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 13. 13 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Все пак, колко са?
  Общо в ЕС са влезли 1 милион, вчера се посочи бройката им, а в статията се говори за един милион в Германия.

 14. 14 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Интересно защо за новодошлите в Германия се строят жилища, а за новодошлите в Бългсрия, не се строят.

  Не е ли ЕСто един съюз, или са 5-10 различни съюза, и какво точно правим там с нашата годишна вноска? пътища и огради за новата империята?

 15. 15 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#13] от "dissident":

  В Германия не знаят, колко са. Предполагат 500 000 нерегистрирани. Дори общо да са под 2 млн. за 2015-та, това скоро ще се промени. На ден в момента влизат между 4 и 5 000, до края на ноември на ден бяха между 11 и 13 000. Всеки сам може да пресметне, за какви мащаби става въпрос.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 16. 16 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#14] от "2leva":

  Разбирам аргументите ти, 2leva, но аз дори не мисля, че има смисъл да се строят жилища за тях в България. Тези хора няма да останат в България (за което, аз лично, съм безкрайно благодарна).

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 17. 17 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  После ще се чудят какво да ги правят тези коптори...

 18. 18 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да бяхте поканили всички желаещи бедни граждани на ЕС у вас. И на бум на строителството и на бум на производството на наденички и бира щяхте отдавна да се радвате. Особено след като се оказва, че сте навити сами да си финансирате производството, а ви трябват само консуматори, които да потребяват безплатно. А вие оревахте орталъка, как ви били залели няколко хиляди българи. Струва ми се, все още се намират няколко милиона желаещи българи, румънци, украинци и др. подобни, които с удоволствие биха се настанили при вас, за ваша сметка. Държавата плаща, фирмите печелят, гостите се радват на Мама Меркел - идилия.

 19. 19 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Весело

  Явно тези бежанци са доста мангизлии след като смогват да си купуват имоти в Германия. А това е вече сериозен стимул за германската икономика. Тю, бай Ганю изтърва големият келепир, да напълни опразнените си жилища в селата градовете и паланките си от избягалите българи.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 20. 20 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#14] от "2leva":

  Първо от тука българите бягат а ти искаш накакви бежанци да прелъжеш.
  Второ избягалите българи,турци,цигани и други толкова жилища са опразнили и сега, се рушат или развъждат паяци че, и 5 милиона бежанци да искат да дойдат пак няма да има нужда да се строй.
  Не виждате ли че, освен боляри рентиери друг народ в държавата не остана.
  Те самите бежанци си го казаха - по-добре куче в Германия отколкото имигрант в България. Картинката им е ясна отдавна на хората.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 21. 21 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Когато въведоха данък източна Германия, германците не предполагаха, че ще има и данък бежанец!

 22. 22 Профил на dendiman
  dendiman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А още не са почнали джамиите! Това вторачване в "икономиката", в парите като единствено мерило дали нещо е добро и перспективно е зомбирало съвременния свят!

 23. 23 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Става въпрос не за нов данък, а за удължаване на така наречения данък "Soli"(Solidaritätszuschlag, въведен за възстановяване на източните провинции), и след 2019г., от когато трябваше да се премахне постепенно.
  CDU и CSU искат удължаване .
  Този данък дава на държавата годишно 13млд.€.

 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#19] от "spice1":
  Явно тези бежанци са доста мангизлии след като смогват да си купуват имоти в Германия.
  ...........
  Кой говори тука за купуване?
  Гермнеца е по манталитет много близък до българина, все се прави на хитър, все в окопи му дай да кибичи, с пушка в ръка, все всяка битка печели, а накрая идва сметката и го работят яко отзад.
  Далаверата е следната, частни строители получавт поръчка от държавата - спонсор е данъкоплатеца. Ония строят жилища за 1 млн бежанци + 2-3 млн, когато дойдат жените и децата им. Жилищата се дават "под наем" на бежанците. Наема им се плаща от държавата - данъкоплатеца. С други думи немските политици прецакват два пъти данъкоплатеца, политика на геноцид към своя народ, за сметка на рязания. Както казах, немците и българите не се различават много. Ядът себе си и децата си, докато Ачо не стане в повечко и закривай.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#24] от "СДС":

  В случая германците си създадоха стимул за развитие на икономиката. Направиха си добра преценка на икономическата ситуация в света и в тази икономическа криза намериха отвод за стагниращата си икономика. А сравнението между българина и германеца е просто нелепо. И най-пропадналият германец има повече достойнство и морал а изглежда и човещина от средностатистическият българин. Просто няма място за сравнение. Те хората са го казали - по-добре куче в Германия отколкото човек в България.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 26. 26 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Опитват да изкарат изсипването на 1 милион бежанци като нещо положително за икономиката. Тези дни имаше и друга глупост - помощите, които държавата давала на бежанците допринесли за повишаване на потреблението, съответно растежа.
  Това си е отвсякъде кух растеж, но тепърва германците ще осъзнават, че парите им ще се наливат в тези араби, неподлежащи на интеграция в обществото и икономиката за доста години напред.
  С други думи германците сбъркаха много и в дългосрочен план нищо добро не ги чака. Остава надеждата, че акълът на политиците им ще дойде и ще направят опит поне частично да се отърват от товара, доплувал/дотътрил се откъм пустините на изток.

 27. 27 Профил на tsen1956
  tsen1956
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тези макро-щайги! В сравнение с тях, така оплюваните соц-панелни комплекси, изглеждат като райски градини.

 28. 28 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#25] от "spice1":

  Ако мога да перифразирам мнението, то накратко е "щом е германец значи е добър".
  Това се нарича комплекс.
  В такъв случай защо не идеш да лаеш на някоя немска гара?

 29. 29 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#18] от "seaker":

  Да бяхте поканили всички желаещи бедни граждани на ЕС у вас.

  Да бе, после да ги обвините че, ви крадат хората. Те не са толкова глупави!!!!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 30. 30 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  То жилищата - хубаво, ама тия хора имат и духовни нужди. Тоест само една духовна нужда - да има къде да се на.ъзят. Сега Мама няма ли да се погрижи и за това? Като дойдат и семействата им пък ще трябва да се разширява базата, да се пристрояват крила на джамиите и ето пак работа за строителния бизнес. Абе Мамето да няма и тя участие в строителна фирма?

 31. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#6] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Апартаменти нямат половината от германците, камо ли чужденците. Плащат наем 900 евро за 1-Zi. Wo (aко ти е познато съкращението) на някой немски рентиер, който през това време на годината обикаля с бабичката Kaрибите на круизен кораб, облечен в костюм за голф и тъмни очила.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 32. 32 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#18] от "seaker":

  Американците го правят с мексиканците открай време. Харманът чака готов, магарета винаги са добре дошли. Добре за тях, добре за домакините.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 33. 33 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  ами докато тук патриоти с по патриоти дърпат сополи как бежанците превземали България , хората избягяха и се устроиха на запад , щото там не ги превземат ,така и тамошните пенсионери имат хубави пенсии , така и бежанците ги хващат да бачкат яко , да им прибират по 52% данъци и агнето цяло и вълка сит и всички доволни ,а тук всички гладни и нещастни ,що ли .

 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#26] от "yos2015":

  Сметката не е толкова проста. За едно дете, което идва на 10 години, немската държава щеше да похарчи у дома си кажи ми ти колко за детски надбавки, детска градина, училище. Сега това дете след 4 години ще го сложат да учи занаят в дуалната система на обучение и ще почне да цака данъци чак до 70 г. Сметката е направена 100 пъти, нищо ново няма да откриеш.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 35. 35 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#25] от "spice1":
  В случая германците си създадоха стимул за развитие на икономиката. Направиха си добра преценка
  ..........
  Няма случай в историята на Германия, от 1871 г насам, когато е създадена, в който да са си направили добра преценка. Това се отнася и към политиката на Бисмарк спярмо Балканите, дето ужким не касаели интересите на Германия, а точно от Сараево тръгна крахът на Бисмарковия райх, нито в друг.
  Мислят на парче, и то не германците, а нескопосаните им политици и мениджъри, дето станаха за смях на цял свят с фалшифицираните си данни, какъвто е случая с Фолксваген, както и с корупционните сканадали, хвърляне пари на вятъра и тн, а сега и с предпочитането на мюсулмански бачкери пред източноевропейски. Понеже вторите се интегрират бързо и утре ще им заемат местата в офисите, а първите поколения на ред ще сричат немски и чоплят семки по улиците, по ориенталско му.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#22] от "dendiman":

  Защо да е само парите? Водещата причина за емиграцията е цивилизационното надмощие на юдео-християнската цивилизация над всякакви други вуду, ислям и др. алтернативи. Хората не искат да живеят там, искат на другото място, където друговерците им осигуряват живот, който своеверците у дома не могат

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7735 Неутрално

  "В такъв тип къщи, обичайно произвеждани от малки и средни фирми в Германия, се приютяват бежанците."
  Като се приютяват,кой плаща.

 38. 38 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони Шнайдера":

  Е да де!
  "Освен това публичният сектор удвои финансирането за социално настаняване до повече от 4 млрд. евро до 2019 г., за да се справи с предоставянето на домове за потърсилите убежище в Германия, които ще продължат да пристигат и през следващата година."

 39. 39 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Ей това пропагандата си е смазана машина, като двигател на Фолксваген работи!

 40. 40 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#6:"Bulgarische Motoren Werke"]
  Откъде тарамбуките имат по 200 000 ойро за апартамент?
  Коя банка им отпуска кредит след като нямат нито доход, нито работа, нито знаят език? С какво е обезпечен тоя кредит? [/quote]

  Не бе, баце, немеца ще им плаща с данъци!
  "Освен това публичният сектор удвои финансирането за социално настаняване до повече от 4 млрд. евро до 2019 г., за да се справи с предоставянето на домове за потърсилите убежище в Германия, които ще продължат да пристигат и през следващата година."

 41. 41 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Германия ще спечели милиарди от тези бежанци. 1 млн бачкатори само тази година ! Като опънат един 20 годишен сириец до 70 години на струга и може да сметнем колко пари ще донесе на държавата. Всеки месец едно 1500 евро - осигуровки, здравни, данъци, ДДС като пазарува . Единствения риск е доколко ще успеят да ги интегрират в пазара на труда. Но все пак Германия вече близо 50 години експлоатира гастарбайтери така че по скоро ще успеят и този път.

 42. 42 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#28] от "yos2015":

  Това се нарича комплекс.

  Щом така го разбираш!!! Значи написаното от мен се потвърждава!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 43. 43 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#4] от "Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура":

  За мрънкането относно грантове и пари от фондации, както казваше един човек по телевизията, се крие факта че даденият човек НЕ Е ВЗЕЛ! А дневник гледат някакви световни новини да предадат!

  www.soundcloud.com/x2805
 44. 44 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#26] от "yos2015":

  Тук идеята на социалните инжинери е малко по-различна. Базирана донякъде на Кейнсианството, и с информацията, че немеца, за разлика от англо-сакса е спестовник (и ние сме като него), целта е да се извадят стоящите спестени пари и да се налеят в икономиката, не пряко (собствен бизнес), или опосредено, чрез депозит-банка-кредит-бизнес или инвестиция-бирса-бизнес, а трукратно опосредено спестявания-данък-грантове/субсидии-бизнес-имигранти-потребление. Те тва животно го нямаше нито в Кейнсианството, нито в соца!!!

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#3:"Тюфлекчия"]...мама Меркел ще им строи къщи за сметка на данъкоплатеца[/quote]
  Целият план е вдъхновен и се изпълнява по поръчка на корпорациите с идеята "Понеже немеца е спестовен и не иска да си харчи парите дайте да го изтръскаме с данъци. Но преди това да измислим някаква благовидна причина за увеличаване на данъците. И да е дългосрочна, и да няма измъкване от нея".

  И измислиха "бежанците". От тези измъкване няма, заселят ли се веднъж плодят се като хлебарките. И ако не им дадеш доброволно това което искат те гърмят и взривяват. Тя Меркел си го призна "Каквото и да приказвате те ВЕЧЕ са тук".

  А немците ако са умни да купуват къщи но не в Германия ами някъде където няма и няма да ги има тези "бежанци".

  И автора на хвалебствената статия да бъде така добър освен ентусиазмът си за възхода на строителството да обясни на читателите и КОЙ ще ги плаща тези жилища. Като стане ясно че е за сметка на данъкоплатеца едва ли ще са много ентусиазираните, затова и го премълчава.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#35] от "СДС":

  А може би се наситиха на източно европейци и сега искат да разнообразят генофонда си с нещо "топлодушно".

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 47. 47 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#20] от "spice1":

  Ами Вие какво чакате? Защо не напуснете България? Немците Ви чакат и Вас да построят къща и да Ви хранят.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 48. 48 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#4] от "Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура":

  Няма нужда от пропаганда. Достатъчно е да чуеш воплите на продавачките от някоя главна улица в областен град, че е 11 часа, а още в магазина не е влезнал и един клиент, няма с кого да се напсуваш и т.н., а добре че двамата сина са на гурбет в Германия, за 2 години са измазали по 70 апартамента и имат заявки за още толкова.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 49. 49 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#35] от "СДС":

  ++++++++

  Абсолютно прав сте! За съжаление, това е реалността.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 50. 50 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#25] от "spice1":

  Вие или живеете в парална вселена, или в паралелно време, или нищо не разбирате от икономика. Още по-малко познавате немеца и Германия.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 51. 51 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#35] от "СДС":

  А що се отнася до твойте бисмаркови заигравки. Преди да им избодеш очите на германците виж, как са им изписани веждите. А именно, защо същата тази Германия която беше срината от две световни войни сега пак благоденства и просперира. А една България дето не е подела ни една война винаги е в мизерията и винаги е последната дупка на кавала. Защо българите бягат в Германия а не обратното? И защо всеки предпочита да кара моторно превозно средство германско производство а, не нещо друго производство. А за финансовите мафиотщини нима тука ги няма тези неща. Просто от България никой не се интересува и за това не се разчуват по-света. Това е!!!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 52. 52 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#48] от "cinik":

  Кой ги плаща тези апартаменти ?
  Имигрантите или германската държава/данъкоплатци ?
  Ако е последното е един "страхотен" пример за ефективност.

 53. 53 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#50] от "EP":

  Не, просто провокирам мисълта на дневникарите!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 54. 54 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Ситуацията никак не е смешна. Живея близо до съдебната палата и вчера видях 2-ма брокери с 3-ма черни имигранти да оглеждат апартамента над нас.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 55. 55 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#41] от "Lazar Petrov":

  Какъв струг, г-н Петров? Вие за автоматизация и дигитализация не сте ли чувал? Живеем на прага на 2016-та, тоест в една друга реалност. За каква интеграция на пазара на труда говорите? Интеграцията е някакво имагинерно понятие. Интеграция няма нито в Германия, нито в Швеция, нито във Франция, нито в Белгия. Или Вие тука някакви теории развивате?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 56. 56 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#45] от "Fred":

  Пишем едно и също, по едно и също време!
  Май са спрели излъчвателите за малко, та мислим рационално!

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#44:"anarhochristian"]целта е да се извадят стоящите спестени пари и да се налеят в икономиката, не пряко (собствен бизнес), или опосредено, чрез депозит-банка-кредит-бизнес или инвестиция-бирса-бизнес, а трукратно опосредено спестявания-данък-грантове/субсидии-бизнес-имигранти-потребление. Те тва животно го нямаше нито в Кейнсианството, нито в соца!!! [/quote]
  Така е. А я измислиха тази схема защото първите два варианта имат един МНОГО съществен "недостатък" според авторите на схемата - зависят от СВОБОДНАТА воля на пазарните субекти. Трябва да се мъчиш да ги убеждаваш че има печалба в това нещо за да рискува да ти даде парите си.

  А така измъкване няма, тези стоят пред очите ти и искат жилища, пари, храна, дрехи... Съчетано с една масирана пропагандна кампания с призиви за хуманност и съчувствие, в комплекс с заклеймяване и на най-малкият опит за казване на истината като расизъм и любимото "фашизъм" и малцина ще са тези които ще се осмелят да не вървят заедно със стадото.

  Всичко това го наблюдаваме в Западна Европа където колкото и да е странно на някои но са много по-готови да бъдат манипулирани, по-уплашени да не бъдат социално изолирани. Ние в Източна Европа сме свикнали че държавата ни е враг, пропагандата и винаги и във всичко лъже и можем да разчитаме единствено на себе си, затова е много по-трудно да ни манипулират.

  Като извод: в момента присъстваме на най-гигантският социален сценарий на 21 век, по мащабите и последствията си ако се осъществи ще е сравним с чумата на 20-ти век комунизма. Ако стане Меркел ще е новият Ленин, същият гений на злото.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#48] от "cinik":

  Браво! Те ще бачкат като луди, за да има къщи и социал за бежанците! Какъв късмет имат тия млади момчета, не е истина просто.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#56:"anarhochristian"]Пишем едно и също, по едно и също време! [/quote]
  И аз го забелязах На мен това ми е критерият, когато и други мислят като мен значи не са съвсем откачени идеите ми. Макар че и сам да съм пак няма да се откажа, не ми е за първи път да вървя против течението.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 60. 60 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#41:"Lazar Petrov"]Като опънат един 20 годишен сириец до 70 години на струга [/quote]

  Ти пък кви ги говориш?
  Арабин да работи друго освен търговия никой не е виждал. Сега първо 10-15 г. ще е на Харц-4 и ще учи езика, после ще си отвори магазинче за черги и кърпи, които ще продава на ханъмите да се завиват по-халално и с това ще свърши трудовата му дейност. Че и пари за пенсия ще иска. Във Франция това е отработен номер.

 61. 61 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#53] от "spice1":

  Ми хубаво е да уточните, че коментарите са иронични

  Мисълта на дневникарите няма как да я провокирате, щото те превеждат, превеждат...статиите на мейнстрийма, които не са в противоречие с партийната линия. Трябва да бъдем политически коректни все пак! Иначе пари откъде?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 62. 62 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#50] от "EP":

  Не знам кой, какво не разбира но, виждам че, в сравнение със германската прагматичност българската бай-ганьовщина е смехотворна. Нищо лично, просто констатация.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 63. 63 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#57] от "Fred":

  +
  И забележи, че се повтара по същия начин като, големите възстановителни строителства след световните войни!
  Както казаваш, ей го е тука пред очите ви е (разрушения или емигранти), давайте да строим! Сценария е същия!

 64. 64 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#61] от "EP":

  Ми хубаво е да уточните, че коментарите са иронични

  Прсто няма такова настроение. А най-близкото е "любопитно", та за това!!!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 65. 65 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "Все още нямаме балон в Германия. Но има реален риск тенденцията да се развие във балон за няколко години”

  Може да преобразуват балона в мехур и да го лекуват като пришка! В края на краищата обаче ще се спука... До тогава, бежанците ще подбият пазара на труда за нашите гурбетчии и те ще трябва да си търсят работа на място, където няма политици като онази набита лелка с убийствен чар!

  I Want To Believe
 66. 66 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#59] от "Fred":

  Fred, ако това Ви успокоява, всички немци мислят като Вас (не само моите приятели, но и всички коментиращи в интернет пространството). За съжаление, обаче, нищо не могат да направят. Нищо не може да се направи срещу изграждането на Новата Тоталитарна Диктатура.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 67. 67 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#62] от "spice1":

  Не знам, как да разбирам коментара Ви, но знам, че тази статия е за Германия! Очевадно Вие от Германия и немски манталитет малко разбирате, та затова предпочитате да пишете за българския.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 68. 68 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#67] от "EP":

  Просто сравнение, "колега" , просто сравнение.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Меркел с тези "бежанци" е като наш Бойко с магистралите му, и двамата пълнят гушата на олигархията. Разликата е че все пак от ББ ще остане нещо полезно макар и не от първа нужда с тези магистрали а Меркел ще съсипе и това което имат.

  Да ми бяха казали преди половин година, че ще го напиша че Меркел е по-голямо зло от ББ щях да го пратя този на психиатър.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#65] от "2.50":

  Прав сте за балона, но това с подбиването на пазара няма да се случи, защото бежанците не работят - емпирично доказано е. Лошото е, че ще се плащат унищожителни данъци - не само от местните, но и от гурбетчиите.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 71. 71 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#55] от "EP":

  много философстваш - в момента мирно и кротко едно 7-8 млн чужденци работят в Германия. Твоето умно тяло това като какво точно го разбира ? Защото аз го разбирам като интегрирани в пазара на труда чужденци. Кое точно е имагинерното? Май твоите интелектуални възможности.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#66:"EP"]Fred, ако това Ви успокоява, всички немци мислят като Вас (не само моите приятели, но и всички коментиращи в интернет пространството).[/quote]
  Чак всички едва ли но усещам доста силно мърморене. Ама със стиснати зъби, не смеят да се обадят или поне не са много тези които надигат глас. Отделно че пропагандата целенасочено тика напред поддръжниците на "бежанците".

  Имам познато едно младо момче, току що дипломиран лекар и заминава за Германия. И на него му е направило впечатление рязката промяна в отношението като са го разбрали че е нормален човек който идва да работи, отгоре на това от дефицитните лекари. Направо са започнали да му се подмазват.

  Но съм сигурен, че това скрито недоволство рано или късно ще избухне и Меркел ще си плати пълната сметка. Като земетресенията е, колкото по-дълго се натрупва енергията толкова по-разрушително е. Въпросът е дотогава да не се допуска разширяването на пробива за да се ограничи белята.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#71] от "Lazar Petrov":

  Кои точно чужденци са интегрирани, г-н Петров? Само определени групи се интегрират, и Вие знаете, кои чужденци работят в Германия. А сега, понеже сте много умен и интелектуален, и интелигентен, ми отговорете на въпроса, какво ще работят новите немци. А също така ми отговорете на въпроса, колко ще струва бежанското парти на икономиката на Германия (ще Ви дам жокер - около 900 млрд., като тази сума не включва разходите за осигуряване на сигурност и борбата с тероризма).

  Ако ми отговорите и на въпроса, дали ще Ви приятно да живеете в немските No-Go areas, също ще Ви бъда благодарна.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 75. 75 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fred":

  Фред, моите приятели и познати много мърморят. Те не само мърморят, ами рисуват апокалиптични картини за бъдещето. Това обаче се говори само в приятелски кръг, или само сред близки хора. Ако прочетеш коментарите под статиите в Die Welt пък, лошо ще ти стане. Не съм предполагала, че в немския мейнстрийм някога ще прочета такива неща.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 76. 76 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Бълагарина наистина е благороден и толерантен-това се разбира от коментарите по темата.

 77. 77 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#76] от "!D !":

  Дааааа, това се разбира. Българинът е нетолерантен, неблагороден, нехуманен Вие сигурно обаче, правите изключение и събирате помощи за сирийските бежанци Ще се включите ли в доброволните инициативи за строеж на жилища за тези хора, или ще искате пари за това?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 78. 78 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 389 Весело

  Сигурно строят джамии?

 79. 79 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#77] от "EP":

  На кой тел. да Ви изпратя сметката да преведете...
  Жалки напъни много се чудя ако на Вас ви се случи война ,какво ще правите !
  Но това са въпроси за друг поглед или трудна работа при някой хора.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#79] от "!D !":

  Аз плащам пари от собствената си заплата за жилищата на бежанците, господине! Сумата, повярвайте ми, изобщо не е малка. Вие плащате ли? Под каква форма?

  За бягащите от войната ще ми говорите едва когато приютите такива във Вашия дом!

  В Германия се палят бежански лагери всеки ден! Това в България случва ли се? Или те немците им палят домовете на бежанците, защото са блогородни, хуманни и толерантни? А не, сетих се, правят го, за да им е топло!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 82. 82 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Аз плащам пари от собствената си заплата за жилищата на бежанците, господине!
  До коментар [#81] от "EP":
  Повярвайте ми нито лев не сте платила госпожо -точно за тези жилища.Дали сте много повече дан на друга нога.Познавате ли арменци ,еврей ...други хора които живеят от години в Бг. и не са срам /като някой Българи за тази територия/ Тази територия не е ваша собстенна дори и да са ви внушили това.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#82] от "!D !":

  В България имам собственост, но не живея в България. На мене никой нищо не ми е внушавал. Ако на Вас някой нещо се е опитвал да Ви внуши, това не е мой проблем!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 85. 85 Профил на foreurope
  foreurope
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не дискутирайте, изчакайте, бъдещето ще покаже.
  Според Статистише Бундесамт, в 2030 ще липсват 5 млн.
  работещи в Германия.

 86. 86 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#82] от "!D !":

  Не споменавайте евреи и арменци и прочие, защото нямате идея, аз каква съм! Или Вие имате някакви свръхчовешки способности, и можете да познаете религията на хората по няколко изречения в нета?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 87. 87 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#83] от "EP":

  Аз, да имам, комплекс! Какъв комплекс, драга моя чуждоземке! Да имам комплекс но, това е комплекс за пълноценост, комплекс за реалност, комплекс за широкоскроеност, комплекс за човечност. А и най-важният ми комплекс е липсата на такъв.!? Просто преливам от несъществуващи комплекси. Благодаря.
  Но, като чета писанията ви, вие наистина сте комплескирана чуждоземка! И дано такава да си останете!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 88. 88 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#75:"EP"] Те не само мърморят, ами рисуват апокалиптични картини за бъдещето. Това обаче се говори само в приятелски кръг, или само сред близки хора.[/quote]
  Това което го написах, много ги е страх от социално изолиране. Малко съм бил на Запад но това ми направи впечатление, дори в големите им градове силно е разпространена психологията "Какво ще кажат съседите?". Нещо характерно за нашите села, в градовете ни го няма.

  Казвам го в обобщен, не само в битов смисъл. Ако пък това е и официална политика не знам колко ще се осмелят да тръгнат срещу нея. Особено за немците с тяхната привързаност към реда и дисциплината.

  Разчитам на това, че всяко търпение си има своите граници, рано или късно ще се натрупа достатъчно за да я прескочат и почнат да действат активно. Въпросът е веднъж да пробие някъде, стане ли то ще повлече и останалите. Немците не се уплашиха да организират редица атентати срещу Хитлер та една Меркел ще ги спре, има и избори в крайна сметка.

  Мъчно ми е за Германия и за немците, от малък те са моят идеал. Харесва ми тяхното скромно трудолюбие, прецизност, изпълнителност, много бих искал и ние българите да имахме малко от тях. Затова и навремето като чужд език си избрах немският, французите ми изглеждаха лековати, претенциозни и разхайтени. Кой знай колко не научих, "Ich liebe dich" така и не влезе в действие Чак след това започна възхода на англосаксонската цивилизация с компютрите и останалото та минах на английският. Така че коментарите на Шпигел за съжаление не мога да ги чета.

  Желая им успех на немците и горещо се надявам да намерят сили да се справят с това зло преди да е плъзнало по цяла Европа. Защото Меркел има такива планове.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 89. 89 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#74] от "EP":

  Еми как кои бе? Тези 7-8 млн работещи чужденци! Май не сте посещавали федералната република. А бежанците ще са общи работници - такива Германия ще трябва да внася по 300 000 на година в следващите 20 години. Общ работник знаеш ли какво е ? Строителство, почистване, селско стопанство и тн

 90. 90 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 257 Любопитно

  До коментар [#47] от "EP":

  Че защо да напускам родината си? А и на твоите стари роднини все някой трябва да им осигурява пенсията!? Ако всички сме такива егоисти като теб да си хванем пешкира и да се дърлим по-широкият свят, нашите майки и бащи трябва от глад да умрат. Нали.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 91. 91 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#87] от "spice1":

  Браво! Свръхчовек! Богоподобен, така да се каже. Такива като Вас ще спасят човечеството, и в частност бежанците.

  Ние, простосмътните не се опитваме да спасим света, защото имаме комплекси! Ние простосмъртните и не можем да го спасим. Трябват повече хора като Вас! Дай Боже!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 92. 92 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#89] от "Lazar Petrov":

  Не, г-н Петров, федералната република не я посещавам, защото живея на тази територия.

  Вие твърдите, че бежанците ще станат общи работници, ще чистят и ще работят в селското стопанство - от Вашата уста в Божиите уши. Ама надали...

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#91] от "EP":

  не си губи времето с тролове

  reddit.com/r/The_Donald/
 96. 96 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#88] от "Fred":

  Ако на Вас Ви е мъчно, мене ме боли сърцето за това, какво се случва в Германия. Все се питам, с какво заслужиха такова управление. Нямат късмет тия немци, никакъв.

  По отношение на това, дали ще станат активни - не, няма да станат. Страх ги е. Това, което ще се случи е, че социалната система няма да издържи. Няма как да издържи една система, в която има все по-малко плащащи (много немци емигрират) и все повече бенефициенти. Какви ще са последствията от сгромолясването на социалната държава, не мога да кажа, но те няма да бъдат в интерес на местното население със сигурност.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 97. 97 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#95] от "zzatke":

  +++++++++++

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 98. 98 Профил на klati_mi_se
  klati_mi_se
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не се карайте!
  Всичко е за сметка на немския данъкоплатец. Но това са инвестиции за бъдещето!
  Този сирийски човешки потенциал, след 10 години ще почне да връща инвестициите и да плащат на немските пенсионери!
  Имайте в предвид, че сирийците са нормални хора и скоро ще се стабилизират.
  Германеца си е направил сметката...

 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  [quote#98:"klati_mi_se"]Този сирийски човешки потенциал, след 10 години ще почне да връща инвестициите и да плащат на немските пенсионери! [/quote]
  Още ли не сте разбрали, че само 20% от тях са сирийци а 80% са афганистанци, африканци и подобни.

  Всички за интеграцията говорят колко успешна била в Германия, милиони турци се интегрирали. Първо не е успешна, живеят си в анклави. Дори напоследък с ислямизацията имат претенциите там правилата на шериата да определят, не немските закони. Второ, тези сегашните нямат нищо общо с онези отрудени скромни турци от 60-те години, агресивни и с претенции са.

  Колкото французите интегрираха своите алжирци толкова и с тези ще успеят немците. Дори по-лошо ще е, тези още от самото начало тръгнаха с рогата напред, прегазват граници, свикнали са вече да не се съобразяват с ред и законност. Тепърва ще има да патят немците.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на klati_mi_se
  klati_mi_se
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Фред, няма проблеми. Никой турчин не е дошъл в къщатата ти и да те кара да следваш шариата.
  Защо тези хора се интегрират в САЩ и Канада?
  Всичко зависи от отношението.
  Каквото дадеш такова ще получиш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK