Нека поговорим за случилото се в Кьолн, призоваха десетки имигрантски организации

Нека поговорим за случилото се в Кьолн, призоваха десетки имигрантски организации

© Associated PressДесетки организации на бежанци и имигранти в европейски държави изпратиха отворено писмо, озаглавено "Трябва да говорим за Кьолн" с което заклеймиха атаките срещу жени в Кьолн и поискаха справедливо разследване и присъда за извършителите. В своето обръщение организациите изразяват признателността си към държавите, които са им предоставили нов дом и живот. Измежду подписалите се са организации, базирани в Гърция, Швеция, Австрия, Португалия, Италия, Унгария и Германия. Те обединяват различни общности на база национален произход и религия. "Дневник" публикува преведения текст на отвореното писмо от уебсайта на Гръцкия форум за бежанците.


Ние, бежанците и имигрантските общности, установени в различни държави членки на Европейския съюз (ЕС), от различни националности и среди, категорично осъждаме скорошните сексуални нападения срещу жени в Германия. Бихме искали да изразим съжалението и съпричастността си с жертвите на тези ужасни атаки. Заклеймяваме всяко насилие срещу жени, независимо дали те са граждани на държавите или чужденци, извършено от граждани на държавите или чужденци. Извършителите трябва да бъдат преследвани и осъдени. Важно е да се изясни и разбере какво се е случило, за да могат хората, по-специално жените, да се почувстват в безопасност отново, справедливостта може да бъде постигната, а бъдещо насилие – предотвратено. Ние не избягахме от насилието, за да го приемаме тук.


Смятаме, че е жизненоважно да надигнем глас сега, защото се страхуваме, че политическите и социалните последствия от това, което се случи в Германия, дълбоко ще засегнат реалността на тези общества, които ни приеха, и на хилядите невинни хора, които търсят убежище. Искаме да напомним, че хората, които пристигат сега в Европейския съюз, търсят по-сигурен живот за себе си и децата си. Бежанците, които пристигат, не са опасни, а са в опасност. Няма да бъде честно заради няколко лица да забравим милионите, които дават най-доброто от себе си, за да преодолеят пречките и да се установят и интегрират в европейските общества. Всеки ден ние ставаме свидетели на факта, че огромното мнозинство от бежанци и имигранти са нетърпеливи да се отплатят на хората, които ги приветстваха.
Призоваваме всички европейци да не генерализират на базата на шокиращите събития в Германия. Извършителите, бежанци или не, не са представителни за мнозинството от хората, живеещи и търсещи убежище в Европейския съюз. Също така не трябва да сочим с пръст исляма като несъвместим в европейските ценности или правата на жените, защото това ще бъде изключителна несправедливост срещу мнозинството мюсюлмани, които заклеймяват този тип отношение.


Също така призоваваме властите и вземащите решения да избягват генерализациите, които биха могли да поляризират обществото. Молим ги да не използват тези събития за повод да затворят границите си и да въведат рестриктивни мерки, които няма да доведат до истински разрешения на проблемите, пред които са изправени, а единствено ще изложат бежанците и имигрантите на дори по-голяма опасност. Ние признаваме, че тази криза изправи пред огромни предизвикателства държавите и социалните системи. Но страхът и затварянето не са отговорите. Молим европейските държави, които ни посрещнаха, да продължават тази практика. Другите държави трябва да имат същото отношение.


Благодарни сме на всички страни, които са ни дали нов дом и възможност да живеем отново нормално, в мир. Особено благодарни сме на малкото, които решиха да отворят вратите си и да следват автентичния дух на Конвенцията за бежанците, а не изкушенията на популизма.


Благодарим на всички хора и организации, които помагат на бежанците и имигрантите, ежедневно, навсякъде в Европа. Сигурни сме, че културата на приемането, които някои европейски общества демонстрираха, ще се отплати в дългосрочен план и ще гарантира стабилна основа за нашите общности, за да се развиват въз основата на взаимното уважение и толерантност.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 228 Неутрално

  С три седмично закъснение, като се закучиха нещата. Много им е убедително писмото, ако тези които го четат са с АйКю равно на чувал с картофи.

 2. 2 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  нямат и много избор, ясно е. нещо като мюфтията, който обясни, че "ИД фалшифицирали" текстовете на исляма...с фалшив аргумент. въпросът е кого представляват тези организации.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 3. 3 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 878 Гневно

  "Молим европейските държави, които ни посрещнаха, да продължават тази практика. Другите държави трябва да имат същото отношение."

  Въобще не са нагли, не...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 4. 4 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Аде бе.....

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 5. 5 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  Тези десетки имигрантски организации, трябва пряко да сътрудничат на специалните служби и ефективно да посочват опасните лица, за да бъдят депортирани. Едва тогава техните призиви ще имат смисъл.

  подпис
 6. 6 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  Извършителите трябва да бъдат преследвани и осъдени.
  ..................
  Според мен, сирийците най-много бой ще ядът точно от мюсулманите 2-3 а генерация живущи в Германия.
  Ония метата 30-40 г наред, тия вчера дойдоха и веднага клекнаха с изхлузени потури.
  Нещо като в казармата ще стане: стари кучета-новобранци.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 7. 7 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2050 Любопитно

  "Призоваваме всички европейци да не генерализират на базата на шокиращите събития..."

  Все едно да призовем лекарите да не генерализират вредните навици - например пушене, като опасни за здравето. Генерализирането направено по компетентен начин, е метод в науката.

  подпис
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Също така да не сочим исляма като несъвместим с европейските ценности и правата на жените - ето там е ключа от палатката.

  Докато изповядващите тази идеология не признаят пред себе си че точно там е причината, оправия няма. Поставя се еднозначност между мюсюлманите и религията им. Ами вижте какво е правил "пророкът" ви, и какво правят последователите му днес. Не само тези в Кьолн, а в целия арабски и мюсюлмански свят - същите проблеми са навсякъде, и те включват бурките, изолацията и подтисничеството върху жените в цялата ви култура. Одобрявате или не - това са фактите, това са ви вярванията. Докато не я реформирате тая идеология, няма да сте съвместими с цивилизацията, колкото и да се пънете с декларации.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 10. 10 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Прах в очите с цел прикриване на мащабен пъклен план.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 11. 11 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Чудесно че сте се сетили да го напишете макар и с един месец закъснение. Остава открит въпроса от чие име говорите? Можете да представлявате единствено себе си и не можете да говорите от името на всички. Едва ли сте чували българските поговорки: "Късно е либе за китка", "Покрай сухото гори и суровото" и "Да би мирно седяло не би чудо видяло"! Всичкото това ви касае вас.
  Вече антиемигрантските настроения са факт и все повече европейци не ви искат. Съвсем скоро ще чуем и за черни отряди и за запалени общежития и стълкновения с имигранти. Кутията на Пандора е отворена и първата и жертва ще е политическата кариера на Меркел.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 12. 12 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Гневно

  А бе, кви организации, кво поговорване, да си свиват дисагите и марш обратно, от където са допълзяли...

  Форумът е в будна кома...
 13. 13 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Имигранти и пак жени на преден план на снимката! Ок. 15% само от мигрантския потоп са жени! Кога ще снимате над 1000 изоставени от мигранти деца само на българска територия? А кога ще видят светлина другите доклади на полицията? А кога Германия ще каже офиц. брой на мигрантите на своя територия и какъв % са сирийски бежанци? Престъпници такива!

 14. 14 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 438 Неутрално

  А между временно жертвите в Кьолн достигнаха 1049, германците се въоръжават, а човекът, бутнал 20 годишно момиче под влак на метрото в Берлин, е бежанец от Ирак. Това е само от днес, дали извинения всеки ден ще помогнат, не мисля. И кой е написал тази безумно, плоска, популистка декларация, прозират опорните точки на левите и зелените.

 15. 15 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Мюсли ако ти се извинява това не значи, че осъзнава грешка, а да го оставиш намира докато е по- слаб..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 16. 16 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Плитък опит за замазване на положението. Стандартни фрази от които до скоро им се стопляше сърцето на хуманистите-утописти. Целта е ясна ....взимайте по милион, два на година, давайте пари и помощи ... лошите изпълнения са изключения.

 17. 17 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#2] от "abdelhaqq":

  "...като мюфтията, който обясни, че "ИД фалшифицирали" текстовете на исляма."

  В християнството за подобни ''далавери'' ''фалшификаторите'' не ги ли чака анатема, отлъчване и тям подобни?
  Въпросният мюфтия ''отлъчил'' ли е идилците? И защо ли ''правоверни'' орди не се юрнаха към идилските владения, та да накажат ''фалшификаторите''? Както подобава и се полага на вероотстъпници - със смърт?!?

 18. 18 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#17] от "marrad":

  а, то беше абурдно. и аз чаках тази "лекция" на мюфтията в БАН да се чете всеки петък по време на хутба в българските джамии, да се преведе и репродуцира като "авторитетен дискурс", и сега да видим "контра-наративите" на "нормалния" ислям на думи и на дело срещу ИД, но не би. според мен за такива "аргументи" всеки "нормален "суннитски улем ще разкъса нашенския мюфтия по време на дискусия относно изворите на исляма, тяхното значение и употреба. но важното е, че в БАН е казано.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 19. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  Хубава декларация на бежанците в ЕС, но тя едва ли ще даде голяма утеха на жертвите на насилието в Кьолн. Както те самите казват, трябва се заловят и да бъдат съдени всички престъпници, които извършиха това в Кьолн.... и след това да си получат наказанието. И изгонени след това, ако са бежанци или имигранти.

  Впрочем, ето една интересна статия, която дава светлина кои точно гнусни типове са участвали в грабежите през новогодишната вечер:

  http://www.dw.com/bg/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%BD/a-18988533

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 20 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Призоваваме всички европейци да не генерализират на базата на шокиращите събития в Германия." А може ли да генерализираме на базата на това: "Един от най-важните въпроси на нашето съвремие е каква е истинската същност на исляма.
  Медиите ни казват, че начинът да научим за исляма е да се вслушаме в мненията на екпертите. Обаче, има малък проблем в този подход. Отговорът, който ще получите е субективен – кой експерт да изберем за мненние?
  Затова искам да говоря за друг начин да научим за исляма, който е чисто обективен. Начин изцяло основан на фактите, a не на мненията.
  Как да започнем, след като се счита, че ислямът е труден за разбиране? Как да изградим истинско, обективно виждане по въпроса?
  Ако искаме да направим нещо и искаме да е солидно, мястото откъдето започваме трябва да е неоспоримо. Защото, ако започнем изучаването с нещо и после се окаже, че не е съвсем вярно, всичко което постигнем след това е подозрително.
  Оказва се, че има твърдение, което се приема от всички хора! Всеки мюсюлманин е съгласен с това простичко твърдение:
  „Няма (друг) бог освен Аллах и Мохамед е неговият пророк.“
  Когато кажете това на арабски пред свидетели, Вие ставате мюсюлманин. Това изречение наречено „шахада“ е началото на исляма. И както възнамерявам да ви покажа, то е не само началото на исляма. То е основата на исляма и всеобхватността на исляма.
  Нека разгледаме твърдението отблизо – „Няма (друг) бог освен Аллах“. А, откъде да научим за Аллах? От Корана, разбира се! Добре, но как да направим Корана основа на нашето разбиране, след като повечето хора не могат да го разберат?
  Нека направим малко анализ на основните теми в Корана за да започнем на разбираме.
  Първо, няма „един Коран“, а реално има „два Корана“. Сега, дебелата зелена книга в книжарницата има една подвързия, но фактически тя съдържа два различни „Корана“. Всяка глава е „написана“ или в Медина или в Мека.
  Това е първият ключ към разбирането на исляма. Около 40% от Корана е по-късният текст от Медина. Грубо 60% е по-ранната част от Мека. Защо това е важно? Важно е защото тези „два Корана“ са радикално различни един от друг. И водят до силно объркване.
  Току-що ви казах, че има „два Корана“ – по-ранна версия от Мека и по-късна от Медина. Тези „два Корана“ са много много различни. За да ви покажа тази разлика ще ви прочета две различни строфи. От ранния Коран от Мека имаме строфата, която казва:
  109:1 Ти имаш твоята религия, а аз имам моята.
  Друга строфа казва – нека няма принуда в религията. Това звучи чудесно! И бих добавил, че съм напълно съгласен с Корана по този въпрос. И ако, само Коранът от Мека беше записан, аз нямаше да ви говоря сега. Обаче, в Медина, в по-късния Коран има напълно различно отношение. Нека ви прочета една от тези строфи:
  8:12 Ще изпълня с ужас сърцата на неверниците (кафирите). Ще откъсна главите им, ще откъсна върховете на техните пръсти.
  Изведнъж вече не се чувствам много комфортно тук. Трябва да ме тероризират, измъчват и убиват?
  Веднага изниква логичният въпрос: Коя строфа е истинският ислям? Коя строфа е истина? Защото като ги чуете те напълно си противоречат! Едната е толерантност, а другата е убиване. Как да решим какво е истинският Коран, какво е истинският ислям.
  Противоречията в Корана са толкова много, че дори има строфи в Корана, които помагат да бъдат разрешени. Явно в дните на Мохамед арабита са възкликвали: „Мохамед, ти каза нещо по-рано, а сега си сменяш мнението?“
  Ето, какво казва Корана – въвежда се понятието отхвърляне или анулиране. По-късната строфа е по-силна от по-ранната строфа. Това означаа, че джихадистката строфа е по-силна от строфата за толерантност. Забележете, и двете са верни в същото време.
  Това за нас е първото разбиране на ислямската логика – две неща могат да си противоречат, но все пак да са верни. На човек от Запада може да му гръмне мозъка от подобно нещо. Обаче, това е същността, това е първата стъпка за разбиране на исляма и обяснение защо е толкова объркващ за нас.
  Има нещо странно в Корана след като сте го разбрали и то е, че има пет основи на исляма, пет задължителни неща за всеки мюсюлманин, но няма обяснение как да бъдат прилагани. Какво да правим?
  Ами, Коранът ни дава отговора – в повече от 90 строфи се казва, че всеки мюсюлманин трябва да живее живота си както Мохамед е живял неговия, т.е. да говори като Мохамед и да прави каквото е правил Мохамед. Той е перфектният човек, той е божественият човешки прототип. Но как да научим за Мохамед?
  Оказва се, че знаем доста за Мохамед. Всъщност, знаем повече детайли за личния живот на Мохамед отколкото за Абрахам Линкълн или Джордж Вашингтон. И причината е, че имаме масивна биография от 800 страници наречена Сира.
  И като добавка имаме Хадис или традициите (на Мохамед). Това са малки разказчета за Мохамед. Най-краткото се състои от 3 думи: „Войната е измама.“ Най-дългото е около страница и половина, но повечето са колкото средно голям параграф и са за нещо, което Мохамед е казал или направил. Тези разкази се наричат Хадис.
  Нека спрем за момент и насочим вниманието си към нещо друго. На вас са ви казани три лъжи за исляма. И те звучат така: „Това е религия, която е основана на Корана и е толкова трудна за разбиране, че вие не можете да я схванете.“ Нека да видим.
  Имаме 3 книги – Коран, Сира и Хадис. И както виждате Коранът е най-тънката от трите. Всъщност добре е да се измерва размера като като се преброят думите в тези книги. И какво откриваме?
  14% от текстовата доктрина на исляма се намира в Корана. Сирата съдържа 26%, а Хадисът съдържа 60%. Нека размислим над тези факти. Какво установихме?
  Оказва се, че ислямът е 14% Аллах и 86% Мохамед!
  Спомнете си, че винаги са ви казвали, че ислямът е основан на Корана. Аз току-що ви показах, че това не е истина. Той е повече основан на Мохамед отколкото на Корана. Това е добра новина, защото Мохамед е човек. Всеки може да разбере човека, неговия живот, какво прави и казва.
  И така, добрата новина е, че можете да разберете исляма и без да знаете много за Аллах. Това е лесен достъп до истинската природа на исляма.
  И тук стигаме до важен момент – всеки говори за исляма, но никой не казва какво точно е исляма. Някой ще каже, че ислямът е религията на мюсюлманите. Това се нарича кръгова дефиниция (ислямът е религията на мюсюлманите, а мюсюлманите са тези които изповядват исляма).
  Не, ислямът е политическа и религиозна доктрина, която се намира в Корана, Сирата и Хадиса.
  Или по друг начин: Ислямът е Аллах и Мохамед. И тук стигаме до важен извод. Всичко, което се намира в тези три книги е чист ислям. И нещо повече, ако нещо не може да се свърже с тези три книги, то не е ислям. Това е сериозна стъпка в разбирането на исляма.
  Когато четете Корана, Сирата и Хадиса нещо се набива в очи от страниците и това е, че доктрината на исляма е много повече загрижена за неверника, отколкото за вярващия.
  Минах през тях и извадих информацията, която се отнася за невярващия. Названието на невярващия е кафир. Важният момент е каква част от исляма е отделена за кафира, каква е природата на кафира и как трябва да се отнасят с него. Нека видим колко важен е кафира:
  64% от Корана е посветена не на това как да бъдем мюсюлмани, а на това кой е кафир и как да се отнасят към него.
  И заявявам, че във всички случаи кафирът (неверникът) е третиран много лошо. Кафирът може да бъде измъчван, изнасилван, поробван, лъган и убиван. Нищо добро за кафира в Корана;
  Още по смайващо е каква част от живота на Мохамед е посветена на описанията на неговите войни с кафирите. 81% от биографията му (Сира) е за войните и вредите нанесени на кафирите.
  След това стигаме до традициите (Хадис). 31% от традициите са посветени на кафира.
  Спомете си за трите лъжи за исляма, които ви казах по-горе – религия основана на Корана и трудна за разбиране.
  Те са лъжи, защото това не е религия. Това е предимнно политическа доктрина!
  Слушайте внимателно, кафирът е напълно извън религията на исляма. Той не може да участва в нея (да я практикува). Той е изключен по всякакъв начин.
  Следователно, частта от исляма, което се занимава с кафира е политическа по съдържание. Тя не е религиозна по съдържание. Оттам и политическият ислям може да се дефинира като ислямската доктрина за кафира. Не е само за религия. Основната част от ислямската доктрина е за политика, а не за религия.
  Нека ви дам прост пример. Както в Европа, така и в Съединените щати мюсюлманите опъват килимчето на улицата и се молят. Повечето хора ще кажат: „Какво да се прави – религиозен акт. Това трябва за да практикуват религията си.“
  Погледнете по-отблизо какво се случва тук. Когато заемате (реквизирате) улиците, това не е религиозен акт! Това е политическо действие. Молитвата е религиозния акт. Реквизирането на улицата е политическо действие.
  Ние трябва да се научим да раделяме исляма на политически и религиозни действия. Друг пример, който ни учи за разликата между политика и религия е унищожаването на Световния търговски център. Това е политическо действие с религиозна мотивация.
  И така, причината поради която ислямът е толкова объркващ, една от многото причини, е защото част от него е политика и друга част е религия. Ние трябва да се научим да разпознаваме двете.
  Какво иска да прави исляма като религия на нас не ни пука! Обаче, в ролята на тези, който са извън религията на исляма, ние трябва да сме много загрижени за това как се отнася към нас.
  Сега нека погледнем ислямската доктрина отвътре за да разкрием природата на джихада. Нещо което ви е казано, че е някоя и друга строфа в Корана и не е чак толкова важно. Нека се върнем към Корана и да видим колко е посветено на джихада.
  В ранния Коран от Мека изобщо няма джихад. Това е защото той е основно религиозен.
  Основната функция на Корана от Медина е силно политическа. И ние установихе, че джихадът обхваща 24% от текста. Почти четвърт от Корана от Медина е джихад – борба с кафира. Това не е малко количество и не е една-две строфи.
  Каква част от биографията на Мохамед (Сира) е посветена на джихада? Излиза, че 67% от биографията на Мохамед е война срещу кафира. Две трети за джихада.
  Хадис или традициите са 21% за джихад. Или общо за исляма е 31% са посветени на джихада. Почти една трета! Това в никакъв случай не е малка тема.
  Поразително е колко много внимание е отделено на евреите в Корана, Сирата и Хадиса. Това е важно, защото Мохамед казва: „Можеш да вярваш на това което казвам, че Аллах казва, защото архангел Гавриил (Габриел) е този който ми предава посланията от Аллах.“
  Архангел Гвриил е същият ангел, който говори на пророците на евреите. И така, първото доказателство на Мохамед за достоверност било: „Аз съм следовник на евреите.“ Като следствие Коранът от Мека е пълен с истории, които идват от евреите – Мойсей, Давид, Соломон. Те, разбира се, са променени, но поне имената са там.
  В Мека няма евреи и никой не му противоречи. Когато Мохамед отива в Медина, половината население е еврейско и те казват: „Ти не си от нашите пророци и ние не ти вярваме.“
  Съдържанието на Корана моментално се променя и това което виждаме е, че Коранът в Мека съдържа само 1% негативни послания за евреите, докато в Медина 17% може да се определи като омраза към евреите.
  След това преминаваме към традициите (Хадис) и там установяваме в 8.9% от текста омраза към евреите.
  Интересното е, че ако съберем целия материал с негативно съдържание посветен на евреите и го изразим на базата на трите книги (Коран, Сира и Хадис) ще открием, че 9.3% от текста е омраза към евреите.
  Колко важен е фактът, че 9.3% от текста е посветен на омраза към евреите? Ами, нека да използваме някаква мярка. И тази мярка да е „Моята борба“ на Хитлер. Аз прочетох „Моята борба“ и отбелязах всички параграфи с омраза към евреите. Седем процента!
  Аз току-що казах, че ислямската свещена доктрина е посветена в 9.3% от текста на омраза към евреите, докато в „Моята борба“ е само 7%. Това не е нещо дребно, а много значим факт. Човек не може да разбере Израел, без да разбере статистиката, която току-що ви дадох.
  Следващата информация се основава на факта, че съм едновременно учен и бизнесмен. Един от въпросите които си зададох, когато прочетох историята за Мохамед и нарастването на могъществото му, беше как се е справил.
  Нека направим графика за да видим колко добре се е справял. На седващия слайд виждаме кривата на нарастване на исляма. Тя има две абсолютно изразени части. Първта е в Мека, където виждаме, че Мохамед е проповядвал исляма 13 години в Мека и е убедил 150 души да приемат исляма.
  Когато отива в Медина, той напълно се променя. Мохамед е нов човек в Медина и вместо да е само проповедник, той става политик и войн. Резултатите се променят драматично.
  Мохамед провокира насилие средно на 6 седмици за последните 9 години от живота си. За това време всеки арабин става мюсюлманин.
  Замислете се. Кривата на растежа е невероятно стръмна – около 10000 на година се присъединяват, докато само с проповядване на религията едва десет на година го следват.
  И така достигаме до успеха на исляма. Слушайте внимателно. Ако Мохамед не е станал политик и военачалник, към момента на смъртта му щяло да има 600 – 700 мюсюлмани, а не цялата Арабия!
  Истината е следната – религията ислям е провал, но политиката на исляма, която включва джихад, е тотален успех!
  Нека направим кратко резюме на 4 факта които ви казах, защото те ще ни дадат най-дълбокото разбиране на истинската природа на исляма и защо е толкова объркващ.
  Казах ви, че има „двама Мохамед“ – Мохамед в Мека (като цяло религиозен) и по-късният Мохамед в Медина (войн и политик). Те са противоречиви.
  Освен това споменах за противоречията в Корана, които разрешихме с принципа на аброгацията. Видяхме ранните мирни строфи и късните войнствени строфи.
  След това темата за джихада – в Мека няма джихад в Корана, а в Медина е пълен с джихад.
  И накрая темата за омразата към евреите. Почти никаква омраза към евреите в Мека, а в Медина Коранът е пълен с омраза към евреите.
  Това са 4 главни противоречия и те ни дават истинско разбиране за исляма, защото всички тези неща са истинни едновременно. Това означава, че ислямът е дълбоко двойнствен.
  Ислямът винаги има да каже две неща за всяка тема. Едно, което ви харесва и друго, което не ви харесва. Това е истинската природа на исляма – двойнственост. И точно затова е толкова объркващ.
  Всичко в исляма е по двойки – той е политически, той е религиозен. Това дава на исляма хитър код. Той има хитрия код на религията за да крие политиката. Той има хитрия код на мирните строфи за да скрие джихадът. Има хитрия код на приетите еврейски пророци и проповядва масова омраза срещу евреите в Медина.
  Като човек от Западната цивилизация ще попитате „кой е истинския ислям“? Отговорът е винаги един и същ – всичко по-горе
  След като веднъж разберете, че това е природата на исляма и нищо не може да се направи, не можете да се освободите от едната крайност, това е природата на исляма. И това е неговата най-силна страна, защото държи всички ни неравновесие. „Аз чух нещо добро, аз чух пък лошо…“ И ние искаме да вярваме в добрите неща. Това, което ви казвам е, че ислямът съдържа много добри неща и много лоши неща. И двете са истина.
  Сега нека погледнем етиката на исляма. Всеки е чувал за златното правило. Има особеност при ислямската етика – няма златно правило. Златното правило казва, че всички хора трябва да се третират еднакво. Но доктрината на исляма излага две етични системи – една за вярващия/мюсюлманина и другата за кафира/неверника.
  Чуйте някои от етичните твърдения от Хадиса:
  „Мюсюлманинът никога не лъже друг мюсюлманин в бизнеса.“
  „Мюсюлманинът никога не пипа жената на друг мюсюлманин.“
  „Мюсюлманинът никога не лъже друг мюсюлманин.“
  Забелязвате ли нещо? Вие и аз, ако сме неверници, не сме включени в това!
  Как трябва да се третират кафирите? Има два начина на отношение с тях. Приятелски или много лошо, т.е. могат да бъдат третирани добре или лошо. И двата начина на третиране на неверниците са еднакво добри в очите на исляма.
  Смущаващо е да знаем, че Мохамед многократно съветва мюсюлманите да мамят кафира. Това означава, че няма златно правило. Ислямската етика има специфичен проблем, което намирам за много лошо.
  Едно прозрение за ислямската етика е арабската дума „такия“ – свещена измама. Помислете, това е измама в името на исляма. Това са смущаващите неща в ислямската етика.
  И спомнете си, аз казах, че оценявам религиите според етиката и характера. Така, че намирам етиката на исляма за силно притеснителна.
  Доколкото знам, аз съм първият човек да зададе простичък въпрос. След като джихадът е толкова важна тема в доктрината на исляма, колко хора са загинали в резултат на него?
  Моите груби пресмятания са: 60 милиона християни, 80 милиона индуисти, 10 милиона будисти и 120 милиона африканци. Общо 270 милиона неверници за 1400 години.
  Не е ли странно, че за хиляда и четиристотин години се намира един човек да зададе въпроса „колко хора са загинали в резултат на джихада“. Това е мерило колко малко искаме да знаем за исляма. Не искаме да си задаваме въпроси, защото се страхуваме от отговорите, които ще получим.
  Давам ви много статистика, защото съм учен. И ще ви дам малко статистика за населението. Направих графика показваща как расте исляма след като влезе в една нация. И можете да видите разрастването на исляма в днешна Турция.
  За да я разберете трябва да знаете, че към 1200 година днешна Турция е била християнска и се е наричала Анатолия. Виждаме, че днес е 99.7% мюсюлманска и само 0.3% християнска.
  Какво се случва през вековете? Забележете минават векове. Нужни са около 600 години на исляма за да унищожи напълно християнството в Турция. Това го наричам закон за ислямското насищане.
  Ние наблюдаваме същата крива за всички нации, в които прониква исляма – Египет (който е бил християнски), Северна Африка (също християнска), Ирак (християнски), Сирия (християнска)…
  И какво им се случва? Дали е защото са християнски? Не, същият закон е валиден за Афганистан, който е бил будистки, а сега е мюсюлмански. Пакистан, който е бил предимно индуистки и малко будисти, сега е почти изцяло мюсюлмански.
  Това е законът за ислямското насищане. Обмислете го и вижте къде се намираме в историята в Америка и в Европа.
  Следва статистика която съм събрал за жените. Сигурно всеки е чувал как ислямът третира жените. Сега да погледнем внимателно какво ще открием. Минах през Корана и извадих всяка строфа, която по някакъв начин е свързана с жените. Ето и разбивката:
  В 5.3% от строфите откриваме, че жените са високо цененни. В 23% от строфите тя е равнопоставена с мъжа. И в останалите 71% от случаите тя е оценявана по-ниско.
  Ако погледнем по-отблизо установяваме, че в тези 5.3% когато жената е оценявана високо, тя е майка. И само в тази ѝ позиция и се отдава признание.
  А, какво да кажем за тези 23% от случаите, в които е равна. Е, тук има нещо като Параграф 22 – жената ще бъде оценявана в отвъдното по това колко добре е слушала съпруга си, т.е равнопоставеността включва подчинение на съпруга.
  Мохамед заявява: „Аз видях Ада и той основно се населява от жени.“ „Защо Мохамед?“ „Защото, те не са били благодарни към съпрузите си.“ Толкова за равенството в Деня на страшния съд.
  Направих същото и с Хадиса. И той е като Корана – почти във всички случаи жената е подчинена. Тя не е истински равна.
  Сега нека да разгледаме Великата лъжа. В медиите казват, че има само една интерпретация на исляма и това е гледната точка на мюсюлманина. Нещо повече, ние трябва да се съгласяваме.
  Ще ви покажа, защо това не може да е приемливо. Има много известен епизод в живота на Мохамед, когато един ден в Медина той гледал как отсичат главите на 800 евреи.
  Предишният ден всички еврейски жени били продадени в робство. Всички деца били отвлечени и приети в мюсюлмански семейства за да бъдат отгледани като мюсюлмани. Каква е същността на подобно действие?
  Според исляма е просто – това е ден на триумф, ден на величие за исляма, защото коварните евреи са отказали да признаят, че Мохамед е пророкът на Аллах и са си получили заслуженото. Това е правосъдие.
  От друга страна е гледната точка на кафира, която е, че събитието е зло и е военно престъпление. Няма нищо добро в деянието.
  Третата гледна точка е на застъпника. „Ами, това е било тогава, а сега е друго. Християните са правили и по-лоши неща. Европейците са правели по-лоши неща. Нека да не съдим. Трябва всички да се разбираме и да се погаждаме.“
  И така всеки проблем с исляма има 3 гледни точки. Тези на вярващия, на застъпника и на неверника.
  Излиза, че Великата лъжа си е лъжа. Няма само една гледна точка. Има три противоречащи си гледни точки, които няма как да примирим. Но ние трябва да признаем, че те са еднакво валидни логически, и позволете ми да добавя, те са валидни и от етична гледна точка.
  Да видим какво разгледахме днес. И това е, че има основан на факти рационален подход към исляма.
  Не е въпрос на мнение! Не е въпрос на това какво мислите. Има еднозначни факти, с които да се заемем. Те са записани, съществуват в последните 1400 години и ние трябва да израстнем и да приемем отговорността за прочитането и разбирането им.
  Мненията на експертите са просто мнения! Има само двама експерти по въпросите на исляма. Това са Аллах и Мохамед. Всичко останало са коментари.
  Трябва да приемем фактът, че ислямът е ограничен и се състои от 3 книги. Нека спрем да претендираме, че може да е каквото си поискаме или че е това, което инженерът в работата ви казва, че е.
  Ако нещо може да се намери в тези три книги (Коран, Сира и Хадис), то значи е ислям. Ако, не е в трите книги, значи не е ислям. Това е отговорът.
  Следователно, Аллах и Мохамед са единствените основи на исляма. Ние трябва да поемем отговорността и да приемем, че има отговор на въпроса: „Каква е истинската природа на исляма?“
  Аз твърдя, че това е един от най-важните въпроси пред които сме изправени като нация днес. Защо го казвам ли? Спомняте ли си закона за ислямското насищане? Няма нация която да не е стнала изцяло ислямска няколко века след като ислямът е проникнал!
  Това е проблемът пред нас. Ние трябва да се изправим лице в лице със истинската природа на исляма. Всички факти са пред нас за да го направим. Време е да поемем отговорност – отговорността на знанието и знаенето.
  Благодаря!"
  http://www.puknatastotinka.com/politics/144

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 21. 21 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ашколсун, машалла! Тамън туй се искаше. Сега вече всичко е шест, пито, платено и забравено.
  Това дори не е извинение, а отричане на първопричината за проблема и молба да продължим да приемаме още и още от тях. Докато поне пред себе си признаят кое е нещото, което предизвика Кьолн, няма да се променят, а следователно предпоставките за следващи Кьолнове си остават. След всеки атентат, след всеки терористичен акт, след всяка ислямистка простотия - все едно и също - исляма е чудо и приказ, мир и благодат, радост и свобода и т.н. По-добре да се замислят защо за никоя друга религия не се налага всеки месец по няколко пъти последователите и да се оправдават, че някой криво я разбрал.

 22. 22 Профил на paulus
  paulus
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тези декларации са нещо като " бате аз само главичката вкарах". Ако не почиташ стоящият пред теб не чакай почит от него.
  Европа е добро място за живеене , защото някой е платил с пот и кръв , за да бъде така. Тези имигранти трябва да са в родината си и да се бият за по-добрият начин на живот за своите деца. Всеки , който е решил да ходи някъде трябва да уважава приютилия го стопанин на къщата , иначе на дръвника.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на Sp.Ace
  Sp.Ace
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#14] от "veselakoleda":

  Дай линк към статия, в която пише за 20-годишното момиче и други случаи. Няма значение дали ще е на английски или немски. Благодаря! Не мога да открия нищо към момента.

 24. 24 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 426 Неутрално

  хайде сега умрели лисици
  Не съм чувал в ислямските държави да е имало рицарски ордени.
  Май- поценне е хитростта , а не доблестта .

 25. 25 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#24:"naskom44"]Май- поценне е хитростта , а не доблестта [/quote]

  все пак Коран 3:54 и 8:30 определят Аллах като "най-лукавия"...

  בני אתה אני היום ילדתיך
 26. 26 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Имамът на Кьолн: Момичетата бяха насилвани, защо бяха полуголи и си бяха сложили парфюм:

  Cologne Imam: Girls Were Raped Because They Were Half Naked And Wore Perfume

  http://www.breitbart.com/london/2016/01/19/salafist-cologne-imam-at-terror-mosque-girls-were-raped-because-they-were-half-naked-and-wore-perfume/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 27. 27 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 511 Неутрално
 28. 28 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#23] от "Sp.Ace":http://www.focus.de/regional/muenchen/versuchte-vergewaltigung-am-candidplatz-ich-dachte-jetzt-haben-sie-mich_id_5226737.html

  http://www.focus.de/finanzen/recht/nach-paris-und-koeln-angst-waechst-deutsche-decken-sich-mit-waffenscheinen-und-pistolen-ein_id_5225811.html
  http://www.focus.de/politik/deutschland/innenausschuss-im-live-ticker-straftaten-verdaechtige-jetzt-legt-nrw-innenminister-jaeger-die-wahren-zahlen-vor_id_5226649.html
  Първата статия е за нов случай от днес, нападнато 17 годишно момиче в Мюнхен от двама черни( така ги описва тях). След малко ще ви пусна и за Берлин.

 29. 30 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#9] от "el_duderino": Благодаря Ви, много информативно четиво.

 30. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Asylum Worker Admits: ‘90 Per Cent’ Of Migrants Are ‘Unpleasant’, Liars, And Threaten To Behead People

  http://www.breitbart.com/london/2016/01/20/sex-harassment-death-threats-violence-are-norm-inside-asylum-centres-says-social-worker/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 31. 32 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#1:"shouten"]АйКю равно на чувал с картофи. [/quote]

  +++

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 32. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Как терористите четат Корана? Буквално!

  Милиони мюсюлмани по света може и да не подкрепят обезглавяванията и самоубийствените атентати, но искат да приемем исляма или да бъдем третирани като второкласни граждани

  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/64615-kak-teroristite-chetat-korana-bukvalno.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 33. 34 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Както казват по-добре късно,отколкото никога,но има нещо, което ме притеснява в тези декларации:
  1. Опитват се,а звучи цинично, да омаловажават случилото се, само в Кьолн говорим за над 1000 организирани нападатели,а в другите германски градове, където също имаше подобни случаи? На мен просто не ми изглежда като "изолирани случаи" или "малцина". А в Швеция?
  2. Кого и колко човека представляват споменатите организации.
  3. Какво самите имигранти-мюсюлмани предприемат срещу подобен терор? Още декларации?
  4. Защо самите те прикриват с декларациите си добре известния вече на всички факт,че мнозинството от новопристигащите въобще не са нито сирийци,нито бежанци,защо не съдействат на властите срещу измамниците?
  5. Всъщност ,колко имигранти-мюсюлмани / защото те представляват 90% от дошлите / са си дали поне труда да подпишат тази декларация?

 34. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Кога дойдоха, кога създадоха имигрантски организации?! Пак начело са европейски мултикултитолерасти! Тия нямат акъл да напишат такава декларация. И на кой език я написаха? На арабски ли? Много перфектно преведена! Пак Меркелска намеса виждам в цялата работа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 36 Профил на pointzero
  pointzero
  Рейтинг: 217 Неутрално

  това писмо от хюман райтс уотч са го писали, бас държа. И стига с този ислям! идвате в християнски страни, ама искате да си наложите религията! Като ще се интегрирате - ще го давате докрай!

 36. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  "заради няколко лица да забравим милионите, които дават най-доброто от себе си, за да преодолеят пречките и да се установят и интегрират в европейските общества."
  Като ги гледа човек,колко са нагли,как минават граници и заграждения и след тях и трева не никне,не оставаме с такова впечатление.

 37. 38 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 491 Разстроено

  Късно е либе за китка!

  Вън от ЕС, хрантутници!
  Няма да ви плащаме цял живот, а нашите родители да са със 100 евро пенсия!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 38. 39 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#36:"pointzero"]идвате в християнски страни[/quote]

  формално са светски държави тези на запад. т.е. ако мюсюлманите идват в държави, които отделят религиозното от политическото, оттук и публичното (политическото) от частното (религиозното), трябва и те да спазват същото. което значи признаване на върховенството на закона, зачитане на правата на малцинствата, зачитане на правата на жените и пр. базови за западния свят ценности

  בני אתה אני היום ילדתיך
 39. 40 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#34] от "thepirineagle":

  напълно съгласен, въпреки че ме домързя да го формулирам толкова пространно.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 40. 41 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Направо са смешни, исляма не бил виновен....дрън дрън , усетиха че става дебела работата и замрънкаха....като близките на атентаторите на 13 ноември ,те хич нищо не били забелязали горките и страшно учудени , че са отгледали терористи...

 41. 42 Профил на pointzero
  pointzero
  Рейтинг: 217 Неутрално

  като гледам минусите на последните коментари ми се струва, че БХК бригадата на Дневник си е заработила парите.

 42. 43 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Писах, под една друга статия, че всеки мюсулманин е потенциален терорист. Получих само минуси. Колегите в коментарите са обяснили защо, но има и още нещо. Тези хора са трудни за идентифициране и проследяване, защото нямат определен профил. Има богати, но има и бедни, има образовани, но има и неуки, има агресивни, но има и не агресивни, невероятни лицемери са, не можеш да ги разбереш, какво мислят. Общото между тях е религията. Борбата срещу тях е предварително обречена, човешкият живот за тях няма стойност, те не се страхуват нито от закон, нито от възмездие, те нямат цели да постигат или да променят. Поради и тези причини, те нямат място сред нас!

 43. 44 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#42] от "pointzero":

  и аз се зачудих на какво ли се дължат минусите върху напомнянията, че западните държави не са формално християнски, а са светски, ерго мюсюлманите, които отиват там, трябва да се съобразяват със светското. зер аз съм го измислил това.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 44. 45 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Мда, стандартно и извадено от учебниците.

 45. 46 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#11:"Магистър"]Съвсем скоро ще чуем и за черни отряди и за запалени общежития и стълкновения с имигранти. [/quote]

  вече чухме. от едната гола либералност и слепота ще си докараме нов хитлеризъм. защото бюргерът не прощава нарушаването на бюргерското мителклас спокойствие.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 46. 47 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#36:"pointzero"]

  това писмо от хюман райтс уотч са го писали, бас държа. [/quote]

  Не е задължително. Твърде възможно е едни и същи заучени фрази да се разпространяват безвъзмездно измежду подобните организации и всеки да черпи от другите "идеи" за заклеймяване и призиви за толерантност.

 47. 48 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#44:"abdelhaqq"]на какво ли се дължат минусите върху напомнянията[/quote]

  Според мен някой се е притеснил от прекалено многото плюсове на първите коментари от този тип. Само дето организацията им е слаба, тук-там пропускат по някой минус, коментар 36 има само 9 минуса към настоящия момент, докато 39 - цели 13.

 48. 49 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#48] от "Цветна":

  е, много малоумно, хайде - незряло и злобно наивистично - ще да е да си мислиш, че като цъкаш минус върху нещо, ще го направиш да звучи по-неаргументирано, ще стане по-невярно, ще загуби валидността си и пр. някакъв вид виртуално делегитимиране в така или иначе калната форумна среда.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 49. 50 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#49] от "abdelhaqq":

  Така е, но пък има достатъчно незрели хора-читатели, които се водят по плюсовете или минусите и от това решават дали се харесва коментар или не. Темата е обширна, но между другото забелязвам минуси на кило и под други статии - като тази за лавината - и пак на адекватни по мое мнение коментари. Може пък да са ги хакнали

 50. 51 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#50] от "Цветна":

  а, аз така и така не съм тук "за лайковете", и ми е все тая за плюсове и минуси, но забелязвам в случая тенденция. иначе цъкачите са напълно прави - с плюсове или минуси не се спори, трябва нещо отсреща, мнение, думички, това-онова...а пък аз с интерес бих прочел грамотни коментари по темата.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 51. 52 Профил на pointzero
  pointzero
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Дневник да не се опитват да изравнят броя минуси с тези на плюсовете на база всички коментари
  Иначе по темата - разните организацийки (вкл и БХК) за това им плащат - за декларацийки. Дето се казва - "дума дупка не прави", но "парàта врати отваря"

 52. 53 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#52] от "pointzero":
  До коментар [#50] от "Цветна":

  я да видим и това "цък" колко минуса ще обере?

  в напомняне, разбира се, че бежанците може и да декларират най-различни неща, но това, което се очаква, е да се спазва еднакво от всички законодателствата на светските западни държави, независимо от религиозната принадлежност и културните особености на пребиваващите там жители, постоянни, или не.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 53. 54 Профил на pointzero
  pointzero
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#53] от "abdelhaqq":

  минусогенератора е на пълни обороти
  иначе ми хареса дългия пре-пост #20 с обяснение за исляма и най-вече "закона за ислямското насищане". Апропо - да си си вярват колкото искат, но да не се оптиват да натрапват религията си.

 54. 55 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#54] от "pointzero":

  аз към постинг № 20 имам някои възражения, но тук едва ли е мястото за тях.

  иначе да - минусите валят устойчиво някак. сигурно има някакъв форумен скрипт, който ги генерира и без да се налага да се цъкат на ръка.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А на мен това писмо ми изглежда нагло с очевидната си безочливост. Един вид: "Правителствата да не обръщат внимание на настроенията и желанията на народите си, а да си правят каквото ние им казваме". Така става в техния свят и те си въобразяват, че и тука ще бъде така.

 58. 59 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#56] от "thepirineagle":

  да, много досадно, наистина.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 59. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Добре би било тези организации да сътрудничат на властите, т.е. те самите да разкрият идиотите.
  Всичко друго са празни приказки.

 60. 61 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#39:"abdelhaqq"]формално са светски държави тези на запад. т.е. ако мюсюлманите идват в държави, които отделят религиозното от политическото, оттук и публичното (политическото) от частното (религиозното), трябва и те да спазват същото. [/quote]
  Светски, дрън-дрън. Западните политици предадоха секуларизма, на Изток още се държим. Франция също се държи, но тя има много силни традиции в това отношение.
  В Англия обаче щели да сменят датите на изпитите, за да не съвпаднат с Рамадан и учениците да не трябва да ги държат на гладен стомах
  http://www.thetimes.co.uk/tto/education/article4658210.ece

 61. 62 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#58] от "Balkanets": ≪Така става в техния свят и те си въобразяват, че и тука ще бъде така.≫

  За съжаление, не си прав. Медиите и почти целият управляващ елит са на тяхна страна. Иначе как това нещо пристигна при нас? И защо управляващите в ЕС, на общосъюзно и на национално ниво, не правят нищо срещу ислямската инвазия? Не могат или не искат? А кой демонизираше Орбан, че иска да ги спре? Кой ги покани? Кой наложи доброволната цензура за станалото в Кьолн в новогодишната нощ, и не само в Кьолн, но и в десетина други градове в няколко държави?

  Да, напоследък почти спряха да показват по телевизиите как наглите нашественици вървят и пресичат границите каточе ли граници изобщо няма. Но това е само защото управляващите и медиите най-после загряха, че тези картини вместо да предизвикат съжаление и желание да помогнат към нашествениците, предизвикват в своите зрители изцяло негативни чувства, емоции и реакции.

  Не зная и нямам никакви доказателства, че това нашествие е целенасочено организирано. Но ако наистина е така, европейските медии и европейският политически елит са безспорни участници в този заговор против интересите на народите на Европа.

 62. 63 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ами нека да поговорим.
  Първи въпрос - защо мълчат имамите?
  Втори въпрос - с какво ви пълнят главите в европейските джамии, които така любезно ви позволихме да си построите?
  Трети въпрос - в какви ценности възпитавате децата си?

 63. 64 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Можеше да им повярвам, ако вместо общи приказки бяха написали. Съжаляваме за случилото се в Кьолн. За това е виновен патриархалният ислям от 5 век, който ние практикуваме. За да не се случват вече такива неща ние ще работим за създаването на модерен европейски ислям, основан на идеалите на Просвещението.

 64. 65 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Дали са написали сами това??????
  Или "едни хора" са им го написали и с много уговаряне и убеждаване са ги склонили да се подпишат под него.
  Щом не излезе това още първите дни, изглежда много съмнително сега

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 65. 66 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 496 Гневно

  Цитат от материала: "Важно е да се изясни и разбере какво се е случило, за да могат хората, по-специално жените, да се почувстват в безопасност отново, справедливостта може да бъде постигната, а бъдещо насилие – предотвратено. Ние не избягахме от насилието, за да го приемаме тук."

  Ето едно изясняване на случилото се в youtube, което в никакъв случай обаче няма да успокои никого, а напротив. Примитивните арабески донесоха не само своите проблеми тук, а и своите "игри" - тази, която стана в Кьолн и други градове, по-специално се нарича ‘Taharrush’.
  Най-отвратителното е, че полицията знае за нея, но мълчат... от политкоректност, разбира се. Гадове! И съд им е малко на полицаите, които по този начин стават съучастници на престъпниците!!! Подлеци.
  https://www.youtube.com/watch?v=vrChUKgypXw

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 66. 67 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 496 Весело

  Я, Дневник, няма ли да си оправите сигурността на системата ай-сетне?! Пак атака на "минусчии" - май е по-правилно да ги наричам "мине.чии", щото нямат доблестта да говорят...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 67. 68 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 496 Весело

  Напук на "мине.чиите", отново публикувам адреса на видеото, за което говоря в коментар 66:

  https://www.youtube.com/watch?v=vrChUKgypXw

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 68. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#1:"shouten"] Много им е убедително писмото, ако тези които го четат са с АйКю равно на чувал с картофи.[/quote]
  Абе не знам какво е мойто айкю, но бас ловя, че не си прочел писмото. Или си го карал "по диагонал". Но не се учудвам, мнозинството не сме като теб, ако и да сме "простички". Нарцисизмът и самодостатъчността са характерни за социопатни личности.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 70 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "...Няма да бъде честно заради няколко лица да забравим милионите, които дават най-доброто от себе си, за да преодолеят пречките и да се установят и интегрират в европейските общества..."

  Интеграция с бурки не е интеграция.

 70. 71 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  През последните дни са се държали като маймуни по време на университетски лекции в Англия - чупили са прозорци, стартирали са противопожарната аларма, хвърляли са столове, нападнали са една жена... Причината - в единия случай лектор е бил бивш шеф на израелските служби за сигурност, а в другия - иранка, критикуваща отношението на някои мюсюлмани към жените.
  Така че иявлението "Също така не трябва да сочим с пръст исляма като несъвместим в европейските ценности" е доста проблематично на фона на ежедневните прояви в името на тази "религия".

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "...Десетки организации на бежанци и имигранти в европейски държави изпратиха отворено писмо..."

  "...Ние, бежанците и имигрантските общности, установени в различни държави членки на ЕС, от различни националности и среди, категорично осъждаме скорошните сексуални нападения срещу жени в Германия..."

  На мен ли ми се струва, или наистина е така, но да не се окаже, че всички тези муслимски емигранти имат вече ЕДИНЕН ЦЕНТЪР, и са много добре ОРГАНИЗИРАНИ! Всичките те, от различните страни в един и същи момент изпращат ОТВОРЕНО ПИСМО (доколкото разбирам едно общо).

  Да не се е появило новото ДПС, но вече в европейски мащаб? Европейските служби спят ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK