Даниел Митов: Отворени сме за диалог, но Русия трябва да спазва задълженията си към Съвета на Европа

Даниел Митов на парламентарната трибуна на ПАСЕ

© Council of Europe

Даниел Митов на парламентарната трибуна на ПАСЕБойкотът на руската делегация на зимната асамблея на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е обезпокоителен и има нужда от диалог. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов пред репортери на откриването на заседанията в Страсбург.


Парламентаристите на Русия бойкотираха сесията на ПАСЕ заради липсата на гаранции, че на страната ще бъдат възстановени пълните права на член на Съвета на Европа, замразени заради анексирането на Крим и ролята на Москва в събитията в Украйна.


"Ясно е, че ние сме изключително обезпокоени и е нужно да се проведе разговор в Съвета с руските представители", заяви Даниел Митов и обяви готовността при необходимост да се водят преговори на място за участието на руската страна в международната организация.
Митов поиска "ясни гаранции за спазването на норми, по които Руската федерация е поела ангажимент".


"Стремим се да пазим отворени вратите за разговор, но е необходими реалностите да се кажат такива, каквито са. Ясно е, че след кризата в Украйна отношенията между Съвета на Европа и Руската федерация са Сложни."


Митов направи изявлението си часове, след като Съветът на Европа изпрати специална мисия в Крим, която да изследва спазването на човешките права на Кримския полуостров.


Даниел Митов отправи и критика към системното неизпълнение на решенията на Европейския съд за правата на човека в Страсбург, без да посочва конкретни примери.


"Обезпокоителен е нарастващият брой случаи на несъобразяване на държави с решения на Съда, като за нас е изключително важно да идентифицираме именно защо се случва това, след като държавите членки на Съвета на Европа са поели ангажименти по посока на изпълнение на определени стандарти, ката както го прави България", коментира Митов.


Следващият доклад по постмониторинговия диалог да бъде последен


Пред Съвета на Европа е поставен въпросът за излизането на България от постмониторинговия диалог, в рамките на който Парламентарната асамблея (ПАСЕ) на организацията наблюдава  състоянието на върховенството на закона в страната.


"България е единствената държава членка на Европейския съюз, в която съществува такъв механизъм и е редно да започне ясно обсъждане страната да излезе от фазата на постмониторингов диалог", това заяви министърът на външните работи на България Даниел Митов пред журналисти след изказването си по време на сесията на ПАСЕ.


Амбицията на правителството е докладът по диалога, който ще бъде представен към края на годината, да бъде последният за страната. Митов коментира, че времето е достатъчно, за да бъдат положени необходимите усилия в тази посока по време на председателството на страната на Комитета на министрите. Стъпка в тази посока, обясни Митов, е било посещението на Екатерина Захариева в Страсбург, където тя е обяснила пред Съвета на Европа подробно какво цели българската държава с реформите, които в момента се прилагат, "за да се постигне пълна и справедлива съдебна система".


В същото време утре се очаква Европейската комисия да представи поредния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) за България и Румъния.


Ще търсим начини премахнем влиянието на омразата в медиите


По време на председателството си България ще организира форуми, на които ще се обсъждат начините за овладяване на езика на омразата в медиите. Независимостта на медиите е основен приоритет за председателството, с което правителството има амбиция да елиминира у медиите "безотговорността на говоренето и безотговорността, с която се хвърлят обвинения или се атакуват хора, без значение дали са политици или бизнесмени, на каквато и да е позиция, по конюнктурни причини".


"Влиянието, вътрешно и външно върху медиите, да бъде ясно регламентирано и да няма ситуации, в които изпадаме в позицията да се защитаваме от необосновани обвинения. Както и от език на омразата, който води до изкривяване на реалността и не е нужен никому", пожела Митов, предупреждавайки, че дезинформацията чрез информационни източници подбужда насилие в обществото.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  политическа логорея !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Глупости на търкалетата....Путлер анексира Крим а вие го коткате!
  Това е причината хората да нямат вяра в европейските ценности!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 3. 3 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 988 Весело

  До коментар [#2] от "sandr0":

  а причината да не вярват в " европейските ценности" да е по друга и да се намира в така наречените бежански лагери

  гошо
 4. 4 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#2] от "sandr0":

  Какви европейски ценности? Ние, европейците, разнебитихме Африка и Бл. Изток. За какви ценности изобщо говориш? Отделихме територия от една държава на Балканите, въпреки, че всички европейски лидери говореха, че това е абсурд да се случи. Е, случи се. Преди това преглътнахме Кипър, сега континента се ислямизира с бързи темпове, а ние, тия с ценностите, прегръщаме Ердоган, който връща Турция назад във времето.
  За кои ценности говориш?

 5. 5 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  "България е единствената държава членка на Европейския съюз, в която съществува такъв механизъм и е редно да започне ясно обсъждане страната да излезе от фазата на постмониторингов диалог", това заяви министърът на външните работи на България Даниел Митов...
  ---
  На това отговорът е: "Твърдо НЕ!!!"

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 6. 6 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#2:"sandr0"]Глупости на търкалетата....Путлер анексира Крим а вие го коткате! [/quote]
  каквото и да го говорят - става дума за пари... И особено за руската вноска така необходима за издръжка на чиновниците на СЕ. Руснаците (с право) отказват да я платят...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 7. 7 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  ПАСЕ, трева да пасе!
  Нефелна организация тип дембелхане!! Каква е нуждата и ползата от нея? Ами никаква!!!
  Място за изява на второстепенни политици!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8588 Любопитно

  Защо пък да ''сме изключително обезпокоени и е нужно да се проведе разговор в Съвета с руските представители''? Не сте ли чували, че с терористи не се преговаря ?

  [email protected]
 9. 9 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#2] от "sandr0":

  В интерес на истината не Путин, а Екатерина втора още в 1774-83
  [quote#2:"sandr0"]анексира Крим[/quote] по Кючюк кайнарджанския мирен договор .....
  Кючюк Кайнарджа се намира в пределите на днешна България...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 10. 10 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Реалностите са, че Русия пет пари не дава за правата на човека, а Съветът на Европа не смее да я изхвърли от клуба.

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Даниел Митов е най-успешния външен министър за последните над 70 години. Позицията му спрямо агресора Русия е доказателство за това.
  "Бойкотът на руската делегация на зимната асамблея на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е обезпокоителен и има нужда от диалог. "

  Не се занимавайте с рашистите, сега го играят на обидени. Все едно на някой му пука за тях. Да си се спихват там и да оставят Европа на мира.

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "je suis.....":

  Руснаците (с право) отказват да я платят...

  Яко са я закършили, паре нема, а само рубльи...

 13. 13 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 520 Любопитно

  Русия се изрази много ясно, тяхната позиция е същата като американската. За тях има значение народа американски или руски е в случая, а границите нямат никакво значение. Както са ги прекроявали, така и ще си го карат. Това е геополитиката.

  И на едните и на другите хич не им дреме какво мисли или не мисли Брюксел. А на г-н Митов само в "Дневник" му е мястото. ЕС преди да учи другите май трябва да понаучи себе си, от там да започне.
  Да си направи собствен мониторинг доклад, а после доклад за другите, че нещо ще станат много докладите и няма кой да ги чете.

 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#6:"je suis....."]Руснаците (с право) отказват да я платят... [/quote]

  Причината е прозаична:
  Dengi.net

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#13:"2leva"]И на едните и на другите хич не им дреме какво мисли или не мисли Брюксел.[/quote]

  Все си мисля, че на Масква доста й дреме, поради простата причина че Европа е най-големия руски клиент за горива. Все още

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#13:"2leva"]границите нямат никакво значение[/quote]

  Ама то това е двупосочно, другарю. Вие наглеждайте Сибир, че Китай стана прекалено силен. А не знам дали САЩ пак ще ви спасява, както от Япония

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Русия е държава-спонсор на тероризма и с нея диалог може да има единствено по въпроси относно предаването на виновните лица на правосъдието.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]България е единствената държава членка на Европейския съюз, в която съществува такъв механизъм и е редно да започне ясно обсъждане страната да излезе от фазата на постмониторингов диалог[/quote]
  Я дайте някакви приемливи аргументи за това си желание, г-н министър!
  Май че нямате, а?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 20. 20 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  напротив, Митов по дипломатичен начин е казал на Върховен Стратег - Вовка Късий, че докато не се изтеглят от Източна Украйна и Крим, Русия ще бъде считана за:
  РТФ = Руска Терористична Федерация

  а както знаем, ЕС с терористи не преговаря

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 21. 21 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#16:"EU defender"]А не знам дали САЩ пак ще ви спасява, както от Япония[/quote]
  Япония е победена с руска помощ. Американците воюват с градовете Хирошима и Нагасаки, а руснаците - с японската армия.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#11:"EU defender"]Да си се спихват там [/quote]

  Клед кратка ремисия рублата пак се устреми към дъното:
  http://www.bloomberg.com/quote/USDRUB:CUR

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  Болшевика Путин се готви за война,нищо друго не може да го остави на власт вече,освен войната.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#23:"chicago514"]Болшевика Путин се готви за война[/quote]

  Ами той в момента води тъкмо две.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#18:"Norman Granz"]Русия е държава-спонсор на тероризма и с нея диалог може да има единствено по въпроси относно предаването на виновните лица на правосъдието.[/quote]

  Тлъста лъжа, на която само партийните секретари с тоталитарно мислене могат да повярват.

 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#21:"Каишков - Гласът на Америка"]Япония е победена с руска помощ. [/quote]

  Ъхъ. През 1905 така ви наритаха руските задници, че се наложи президента Тиодор Рузвелт да ви спасява. После получи Нобелова награда за мир.

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#22:"Norman Granz"]Клед кратка ремисия рублата пак се устреми към дъното:[/quote]

  Колко ли милиарда гущера наляха на 21.1 в жалък опит да обърнат тренда?

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Само едно не знам - Раша колкото Куба ли подкрепя тероризма? Нали и кубинците бяха набутани в тоя списък от твоите любимци. Ама като ги знам как процедираха с АОК, май ще ти трябват още 5000 поста за да убедиш поне 1 човек тук, че си прав.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 233 Любопитно

  ЕееееЕх,Мите, Мите!
  Пак мааш клишета от матрицата!
  Русия, нейната е лесна.Имат кво да продават,имат Путин и олигарсите!В жилите на тея другаре една част от кръвта,съвпада с кръвта на Трилионерите!Тяхната е лесна...
  Ти ми кажи,другото-Къде сме ние, в уравнението на демократичните ценности!?!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#32:"angelpetrov"]Ето едно четиво [/quote]

  Блиц...  Ето и едно от далеч по-сериозен източник:
  https://www.rt.com/usa/234983-stratfor-decade-forecast-russia/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#21:"Каишков - Гласът на Америка"]Япония е победена с руска помощ. Американците воюват с градовете Хирошима и Нагасаки, а руснаците - с японската армия.[/quote]

  Япония е победена от Русия основно. Докато САЩ бомбардират мирните градове, при което убиват над половин милион мирни жители, с което отмъщават за Пърл Харбър, Русия громи квантунската армия.

 39. 39 Профил на tanazius
  tanazius
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#6] от "je suis.....":

  „особено за руската вноска така необходима за издръжка на чиновниците на СЕ. ”

  Каква ти вноска — те бюджета не могат да си вържат...

  "Социализмът е философия на провала, люлка на невежеството, евангелие на завистта; неговата основна добродетел е равенство в мизерията, нищетата и немотията."
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#40:"EU defender"]Не трябваше САЩ да пускат бомбите. Трябваше да оставят СССР да вкара милиони войски в Япония, японците да ги избият и след това - двете бомби в Москва. Сега света щеше да бъде много по-добро място.[/quote]

  Трилионерите са в постоянна война с Русия - понякога тя тлее, понякога избухва. Тази война носи единствено смърт на човечеството.

 42. 42 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Русия никога не е била , а и в близко или по-далечно бъдеще едва ли някога ще бъде пример за подражание , като модел за обществено и държавнио развитие на която и да било страна по света. Кой млад и образован човек от която и да е страна би поискал днес , да работи и живее в Русия?

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#42:"Николай_1"]Кой млад и образован човек от която и да е страна би поискал днес , да работи и живее в Русия?[/quote]

  Аз бих поставил въпроса другояче: Кой млад и образован РУСНАК би предпочел днес да работи и живее в Русия, ако имаше и най-малката възможност да отиде на Запад?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Уважението към една държава се изгражда не възоснова на нейните разрушителни , а възоснова на нейните съзидателни способности.Една Холандия или една Швейцария са хиляди пъти по-достойни за уважение от Русия.

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Доларът пак гони 82 рубли, а брент е трайно под 30 долара.
  Баси великата сила

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#44:"Николай_1"]Уважението към една държава се изгражда не възоснова на нейните разрушителни , а възоснова на нейните съзидателни способности.Една Холандия или една Швейцария са хиляди пъти по-достойни за уважение от Русия.[/quote]

  Всеки има правото да решава за себе си как да постъпи. Но никой не бива да се меша във вътрешните работи на чужда държава.

 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#46:"faraon"]Но никой не бива да се меша във вътрешните работи на чужда държава.[/quote]

  Кажи го на руснаците, защото очевидно не го знаят.

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#47:"EU defender"]Кажи го на руснаците, защото очевидно не го знаят.[/quote]

  Всичко започва от други, руснаците се възползваха от ситуацията.

 49. 49 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#48:"faraon"]Всичко започва от други, руснаците се възползваха от ситуацията.[/quote]

  Да, марсианците направиха през февруари 2013 преврат, а после чудовищна манипулация на изборите. А Газпром после се възползва и ни писа законите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 50. 50 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#46] от "faraon":

  Днешните руски и управници и особено самият Путин искат да внушат на хората по света , че никакви спонтанни граждански протести , или т.н. цветни революции , извън САЩ и Европа не биха могли да избухнат, ако Западът предварително не ги е финансирал и организирал явно или подмолно. Докато в Свободния свят , според тях , гражданските протести са нещо подразбиращо от само себе си .

 51. 51 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Това за Русия има своето развитие и при това доста по-бързо от очакваното.
  Вижте само как в няколко дни едно след друго на главата на Путин се стоварват извън обичайните проблеми с инфлацията и цените на петрола, решението на съда в Англия, обвиненията в едромащабна корупция и проблемите с взаимоотношенията с почти всички "бели" държави, където те са санкционирани.
  Според мен връщане назад няма, без смяна на ръководството и е въпрос на не много време това да се случи, при това по вътрешни за Русия причини.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#44:"Николай_1"]Уважението към една държава се изгражда не възоснова на нейните разрушителни , а възоснова на нейните съзидателни способности.[/quote]

  Великолепно формулирано, не бих могъл да ко гажа по-добре.

  При многобройниоте ми форумни и извънфорумни спорове с русофили, на въпроса ЗАЩО ДА ОБИЧАМ РУСИЯ? традиционно започват с: Амиии, защото ни е овободила от турско робство.

  Когато им кажа, че това просто не е вярно, защото ни е ОТНЕЛА от Отоманската империя, за да ни пороби на свой ред, те минават на газа: Ами ти знаеш ли, ако ни врътне кранчето...

  Този аргумент също го преодолявам много лесно с контрааргумента, че на Русия нашите пари са й не по-малко нужни, отколкото на нас нейният газ.

  И тогава идва ред на ракетите: Ти знаеш ли ако метнат един Искандер по София, знаеш ли какви разрушения предизвиква една Булава?

  Друзя, аз искам да уважавам Русия за нещо, което е дала на съвременния свят, а не за всичко, което може да му отнеме (унищожавайки и себе си в процеса).

  Всичко, което Русия е дала на света, е в минало време, и то в далечно минало.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Днес Русия се явява последната колониална държава в света.

 54. 54 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 809 Неутрално

  ПАСЕ запичнаха да се вземат много насериозно.
  И след като Русия им показа среден пръст, изведнъж осъзнаха истината - че са едно малко кученце на каишка, което джафка по преминаващия слон.

  Да си кютат там и да си приемат резолюцийките. На никого не пречат.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 55. 55 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Русия никога не играе по правила и Путин е най-пресният пример.
  Векове не го е правила,но сега би трябвало това да се случи и Путин да се оттегли и разумният руски народ да вземе съдбата си в свои ръце.

  Tony
 56. 56 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Русия никога не играе по правила и Путин е най-пресният пример.
  Векове не го е правила,но сега би трябвало това да се случи и Путин да се оттегли и разумният руски народ да вземе съдбата си в свои ръце.

  Tony
 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Весело

  Ха-хаааааа

  Междувременно

  НЕФТЪТ ПАК ТРЪГНА НАДОЛУ

  А РУБЛАТА НАГОРЕ

  Май-май за ВТОРИ ФЕВРУАРИ

  ще ги зарадва със 100 РУБЛИ ЗА ДОЛАР

 58. 58 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Весело

  [quote#54:"г-н Саранди Говедаров"]На никого не пречат.
  [/quote]
  Особено пък на РУБЛАТА ДА ДЕВАЛВИРА
  и ПАРИТЕ НА РУСНАЦИТЕ
  ДА СЕ ОБЕЗЦЕНЯВАТ
  На това пък хептен НЯМА ДА ПОПРЕЧИ

 59. 59 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  От деня на своето установяване Путиновият режим е впрегнал целия си пропагандно-информационен потенциал да внушава на руското население мита за т.н. руска изключителност , която според замисъла на путиновите идеолози би трябвало да послужи за преграда между западното влияние и народа. Това обяснява появата и на уродливите определения :
  - „руска суверенна демокрация „ , „руска самодостачна демокрация“ , „руска цивилизация“ , получили широко разпространение в Русия и будещи само присмех в Свободния свят.
  Тези определения имат за цел да докажат непреложимостта на западните ценности в Русия.

 60. 60 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Влиянието, вътрешно и външно върху медиите, да бъде ясно регламентирано и да няма ситуации, в които изпадаме в позицията да се защитаваме от необосновани обвинения. Както и от език на омразата, който води до изкривяване на реалността и не е нужен никому"

  Отдавна не бях срещал по-витиевата формулировка на термина "цензура".

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#59:"Николай_1"]мита за т.н. руска изключителност[/quote]

  Действително е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ФЕНОМЕН страна, която владее 1/8 от сушата на Земята, притежава може би 1/3 от природните ресурси, а по икономическо и социално развитие прилича повече на Гватемала, отколкото на европейска държава...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#23:"chicago514"]Болшевика Путин [/quote]Путин е олигарх, агресор, мафиот и терорист.
  Но НЕ е болшевик, дори наскоро разкритикува болшевиките и Ленин. Включително и за това че са избили царското семейство (не зная дали се плаши да не избият и неговото, че му се клатят краката). То това че и болшевиките и Ленин са нанесли огромна вреда на Русия, е ясно, но е хубаво и Путлер да го каже! ДА, с падането на рублата и наглостта му падна.
  Но! Внимание! Путлер похвали Сталин!!!! Изживява се като него! Сигурно и Хитлер би похвалил, ама уви - водили са с него война, с която все още сплотява народа и не върви!

 64. 64 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#11:"EU defender"]Даниел Митов е най-успешния външен министър за последните над 70 години. Позицията му спрямо агресора Русия е доказателство за това. [/quote]
  Абсолютно съгласен!Особено след като Паси подкрепи бокова....

 65. 65 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Весело

  Тоя Що не напсува русия? Нюланд може да се почувства полъскана, и да настоява ГЕРБ да го издигне за президент!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 66. 66 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#11:"EU defender"]Даниел Митов е най-успешния външен министър за последните над 70 години. [/quote]

  Щото изразил мека и неясна позиция спрямо Русия? Да ти имам критериите. Един успешен политик би бил конкретен и ясен. Очевидно е, че няма как това да стане, тъй като не изказва собствените си мисли.

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Русия иска да създава правила,не да ги спазва.

 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4508 Любопитно

  До коментар [#36] от "Norman
  цитираш доклада на Стратфор съгласно руската телевизионна агенция на Маргарита Симонян?

 69. 69 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  В интерес на истината Има известен процент, може би около 7%, на руски младежи които след получаване на образованието си в САЩ се завръщат в Русия. По голямата част се старае да намери работа и остане, но регистрирам този коментар за да останем обективни.

 70. 70 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  "България е единствената държава членка на Европейския съюз, в която съществува такъв механизъм .........

  Aми да си поблъскат главите защо го има и май най вероятно трябва да го има,защото съвсем ще я подкарат през просото...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 71. 71 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#38:"faraon"]Докато САЩ бомбардират мирните градове, при което убиват над половин милион мирни жители[/quote]
  Верно, янките извиниха ли се на японците, дето убиха толкова невинни хорица, само за да си отмъстят, без никаква нужда от подобно скверно деяние?

 72. 72 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 465 Неутрално

  "Пред Съвета на Европа е поставен въпросът за излизането на България от постмониторинговия диалог, в рамките на който Парламентарната асамблея (ПАСЕ) на организацията наблюдава състоянието на върховенството на закона в страната.
  "България е единствената държава членка на Европейския съюз, в която съществува такъв механизъм и е редно да започне ясно обсъждане страната да излезе от фазата на постмониторингов диалог"..."
  След последните изцепки на Тиквата и част от магистратите, няма как да се прекрати мониторинга. Надеждата на Митов е чрез агресивно поведение спрямо Русия, да ни похвалят, че сме послушен пудел и да спечелим снизхождение от господарите.

 73. 73 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#59:"Николай_1"]От деня на своето установяване Путиновият режим е впрегнал целия си пропагандно-информационен потенциал да внушава на руското население мита за т.н. руска изключителност ,[/quote]
  Това е от по- отдавна, Путин прави внушения за личната си изключителност.

 74. 74 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Чудя се, къде се перчим, всеки доклад за нас е лош, ние нищо не правим нещата да се подобрят, как да искаме да няма доклади?!
  Ако трябва сами да се оценяваме винаги ще сме стабилни и отличници.

 75. 75 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#65:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Тоя Що не напсува русия? Нюланд може да се почувства полъскана,[/quote]
  Ще го направи, ако тя му поръча. Все пак да не забравяме кой го назначи на този пост. Не бяхме ние(народа), въпреки, че се води български министър. Каквото му поръчат на този американците това казва и прави, а нас кучета ни яли.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK