ЕС е предложил отпадане на митата върху 97% от стоките от САЩ, според изтекъл документ

Главните преговарящи на двете делегации се срещнаха днес в Брюксел за началото на преговорите - Игнасио Берсеро (ЕС) и Дан Мълани (САЩ) .

© Associated Press

Главните преговарящи на двете делегации се срещнаха днес в Брюксел за началото на преговорите - Игнасио Берсеро (ЕС) и Дан Мълани (САЩ) .Днес започна дванадесетият кръг на преговорите между Брюксел и Вашингтон за Трансграничното партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ).


След като Съединените щати предложиха премахване на 87.5% от всички мита за внос от ЕС,  европейските преговарящи трябваше да излязат с по-добро предложение, за да не се провалят преговорите, пише EU Observer.


ЕС е предложил да свали 97% от митата според изтекли документи, публикувани от немския уебсайт Correctiv.
Документът разглежда 8000 категории стоки - от храни до химически субстанции, всяка със своя собствена тарифна категория.


Със своя висок залог ЕС се надява, че Съединените щати ще отворят обществените си поръчки за европейски компании.


Настоящите тарифи не се отразяват сериозно върху цената на стоките за крайните потребители, но ползите ще бъдат по-големи за бизнеса – европейските производители могат да спестят милиарди евро на година, смята Германската асоциация за автомобилна индустрия.


EU Observer посочва някои примери за размера на митата в момента: вносът на чушки от САЩ струва 14% от стойността им, митото на рибата е 25%, а на малините – 9%.


В момента зърното и месото не са включени в преговорите. Храната за животни се произвежда на много по-ниски цени в САЩ, регулацията за хуманно отношение към животните е много по-стриктна е Европа и използването на хормон за растеж е забранено.


ЕС предстои да реши дали и какви отстъпки да направи при тези стоки.


Европейският съюз иска при стоките, чиито мита ще отпаднат, да има реципрочно действие от страна на Вашингтон, т.е. тарифите да бъдат отменени и от двете страни на споразумението.


Проблем, който ще се дискутира, ще бъде и етикетирането на стоките – дали например дреха, ушита във Виетнам, но пакетирана в САЩ, ще бъде "Произведена във Виетнам" или "Произведена в САЩ".


В момента тече 12-ият кръг от преговорите за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции в Брюксел. Според източници от Брюксел значими конкретни предложения от САЩ не се очакват до края на седмицата.


Източници от Европейската комисия заявяват, че постигане на споразумение още по време на мандата на президента Барак Обама, което беше амбицията на Брюксел, все още е възможно.


"Възможно е да завършим преговорите на политическо ниво с настоящата администрация. Въпреки това не можем да скрием трудностите в светлината на многото въпроси, които още не са изяснени", коментират от Брюксел.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Лобистите не си губят времето. Мулти компаниите могат да спят спокойно!

 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Спете, европейци, докато ви ши*ат корпорациите.
  Да не ревете на сутринта, обаче...
  Светът се превръща във все по-мракобезно място.
  Ще бягаме към Марс...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кеф. Хормонът на растежа пристига!
  Най-после и ние да хапнем пиле-рекордьор, натрупало килограм тегло за една седмица!

 4. 4 Профил на bai_john_petrov
  bai_john_petrov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ей, дори в дневник на всички им е промит мозъка от червено-зелената мафия за злите компании за ГМО и т.н. Представям си как щяха да се фанат за гушата левите и зелените ако руснаците имаха някаква технология, с която да осъществят някакъв напредъка, ама нямат. Засега има само пропаганда, с която се опитват да подлеят вода на Запада и да ни скарат, ама няма да им се получи на мурзилките...

 5. 5 Профил на fletcherlind
  fletcherlind
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Напълно ни попиляха тез корпорации и капиталисти, начатка на тайванския си компютър българският патриот, носещ тениска, произведена в Бангладеш, пукайки банан от Коста Рика, висейки в американския фейсбук. Никаква свобода, никакво разнообразие, само мракобеЗие!

 6. 6 Профил на bai_john_petrov
  bai_john_petrov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "fletcherlind":

  ++++
  Ама много точно ги уцели държавите

 7. 7 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Успешните менажери твърдят, че за да си конкурентноспособен спрямо една чужда държава трябва да се научиш да навлизаш в пазара на тази чужда държава.
  Европейците трябва да навлизат в пазарите на САЩ за да усвоят техните методи. Естествено, че американците ще направят същото. Но без тази конкурентна борва Европа намалява шансовите си на пазарите на трети страни.

  подпис
 8. 8 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Ако някой от каскетите във форума може да ми обясни как намаляването на митата е нещо лошо?
  Колкото е по отворен един пазар толкова повече стоки има и цените са по-ниски! Не ти се яде пиле което е пораснала до 1кг за 40 дни? ОК, яж пиле което е живяло в Родопите в компанията на славеи. Аз пък познавам доста хора които гладуват с 150 лв пенсии и които с удоволствие ще си хапнат такова пиле ако е евтино. Един кг печено пиле с подправки и готово за ядене е $4.99 в Америка където заплатите са поне 6, 7 хиляди на месец. Това са 1300 пилета на месец. Ако една средна заплата е 500лв то едно печено пиле в България трябва да струва 38 стотинки! Как се постигат такива ниски цени? Ами конкуренция и автоматизация. Гледам хората си ядат всичко тука и средната продължителност на живота е над 80г в Бей Ериа. Аз се обзалагам че ако пуснат такива "отровни" пилета в България за под левче ... хората ще ги ядат с удоволствие. И разбира се ще има повече Европейски пилета славеи за снобите и за руските каскети за които всичко Американско е гадно.
  Да се надяваме също че и коли от САЩ ще могат да се внасят без мита. Германските коли в САЩ са поне 25% по-евтини отколкото в Германия.

  California Über Alles
 9. 9 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#7:"Иван К"]Европейците трябва да навлизат в пазарите на САЩ за да усвоят техните методи. Естествено, че американците ще направят същото.[/quote]
  Да си навлизат. Никой не им пречи . Само че със САЩ не сме една държава и всеки си има правила. Неизгодно е за европейците да се съобразяват с техните. Имаме си наша регулация, наш си контрол на продуктите с което ЕС се гордее пред света.

  [quote#8:"Pontif А"]може да ми обясни как намаляването на митата е нещо лошо? [/quote]
  МИ като не е лошо , защо да не го премахнем за Китай ? Аз притежавам доста китайски неща и почти нищо американско.
  Ти кажи, що пък не Китай, ами вашите САЩ ?
  Изобщо даже да не повдигаме темата за тяхното ГМО и това че в Европа в това отношение се държи на това продуктите да не са вредни.

 10. 10 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Неутрално

  До коментар [#8] от "Pontif А":

  Казал си всичко.
  ++++++

  Gunter glieben glauchen globen
 11. 11 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#9] от "Калата":


  [quote#9:"Калата"]МИ като не е лошо , защо да не го премахнем за Китай ? Аз притежавам доста китайски неща и почти нищо американско.
  Ти кажи, що пък не Китай, ами вашите САЩ ?
  Изобщо даже да не повдигаме темата за тяхното ГМО и това че в Европа в това отношение се държи на това продуктите да не са вредни.[/quote]

  Колега малко ти е каша в главата. Повечето неща дето ги притежаваш, не са китайски, а западни. Те само са произведени в Китай. (Т.е. собствеността и 90% от печалбата са отишли на запад)
  Както ти е написал колегата Понтиф от генно модифицираните храни най-много ще спечелят българите, щото са най-бедни. За един песионер с пенсия от 200 лв. знаеш ли колко го интересува дали пилето е генно модифицирано.
  Разбира се всички храни трябва да са правилно етикетирани, за да може всеки да направи своя избор.
  И последно Китай е комунистическа икономика - т.е. лъжат от сутрин до вечер, не спазват никакви правила и фирмите са държавно дотирани, което е изкривяване на пазара и нечестна конкуренция. Ако един ден Китай стане нормална държава и те ще могат да влезнат в зоната.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 12. 12 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#2:"pariah"]Спете, европейци, докато ви ши*ат корпорациите. [/quote]
  Не спят те. Има си много протести срещу опитите на американците да наложат Транс атлантическото си споразумение.
  Разбира се за целтта ще ползват продажни и марионетни политици, които да го предлагат, и също всичките си "независими" медии с които да го рекламират.
  [quote#2:"pariah"]Светът се превръща във все по-мракобезно място. [/quote]
  Ами този който го превръща, трябва да бъде спрян по някакъв начин. Иначе какво ще оставим на децата си ? Ще бъдем ферма на корпорациите, които вече са завладели САЩ и ще се превърнем в място като Матрицата ? Ами не го искам аз това за моите деца. Не искам да бъдат тлъсти като техните, и да ни угояват с ГМО, все едно сме добитък.

 13. 13 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#11:"iak"]Колега малко ти е каша в главата. [/quote]
  Колкото и да ми е каша, поне съм забелязал, че ти ИванК и ПрофитФ влизате все по едно и също време. Дали е все съвпадение или сте един човек не знам. Само отбелязвам. Че то "кашата"

  [quote#11:"iak"]от генно модифицираните храни най-много ще спечелят българите[/quote]
  Пък подобните ви глупости няма даже да ги обсъждаме. То когато да влезем в евросъюза, за нашите фермери сложиха 200 изисквания, да са по европейски. Тогава не ви пречеше че това оскъпява. Ама сега като се опитвате да пробутате американското ГМО, нямало проблем, щото видете ли станали сме бедни и било "нужно"
  Приключвам с обсъжданията с вас. От мен, НЕ НА ПОДОБНИ СПОРАЗУМЕНИЯ СЪС САЩ ! Доводите които ще ни пробутвате не ме интересуват !

 14. 14 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Неутрално

  [quote#13:"Калата"]От мен, НЕ НА ПОДОБНИ СПОРАЗУМЕНИЯ СЪС САЩ [/quote]
  Е, да де, ама от теб нищо не зависи. Остава да се примириш с положението.

  Gunter glieben glauchen globen
 15. 15 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#13] от "Калата":

  Това, че си мислиш, че аз и Понтифа сме едно и също лице е голяма четка за мен
  Той е един от най-интелигентните съфорумци. Чети го внимателно! От него можеш да научиш доста! Въпреки, че е станал американец, е по-българин от много българи, които живеят в България.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 16. 16 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#9] от "Калата":


  [quote#9:"Калата"]Ти кажи, що пък не Китай, ами вашите САЩ ? [/quote]

  Kaла, от всичките ти коментари енясно, че си отявлен русофил. Лошо няма, демокрация, всеки има право на лични пристрастия. Проблемът е, че на рационално - икономическите аргументи, които ние, "русофобите", ви даваме, вие отговаряте с емоционално - идеологически такива. От рода на "защо ще падат митата за САЩ, а не и за Китай, Русия и Северна Корея"? И поради тази проста причина двете групи няма да се разберем никога.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 17. 17 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#9:"Калата"]Ти кажи, що пък не Китай, ами вашите САЩ ?
  Изобщо даже да не повдигаме темата за тяхното ГМО и това че в Европа в това отношение се държи на това продуктите да не са вредни.[/quote]

  До коментар [#9] от "Калата":

  Ще ви отговоря веднага, другарю трактор. Защото икономиките и покупателната способност на САЩ и ЕС са близки и се допълват. Ако разбирахте малко повече от икономика а не само от арпаджик щяхте да знаете че и двете страни само ще спечелят от махане на митата. В същия този форум има една друга статия която ако си направите труда да прочетете ще видите че Европа може да загуби над трилион евро само ако върне границите на Шенген! И това е само търговията нежду Франция и Германия! От САЩ Европа ще купува на безценица химикали защото природния газ в САЩ е на безценица за разлика от Газпромовия газ който Европа купува. В Америка всички модерни сплави, метали и карбонфайбър са много по евтини поради по-ниската цена на енергията. Индустриалните храни като царевица например е много по-евтина от Европа защото в САЩ има ферми големи колкото 1/3 България и се обработват от комбайни без хора които се управляват от сателит. Купи си царевицата на половин цена и си гледай кравата без хормони и антобиотици и после и изнеси месото и млекото за САЩ ако искаш. Германците ще си изнасят машините и колите, Французите вината и храните, Италианците сирената .... всеки каквото си иска. То и сега пазара в САЩ е много по-свободен от този в Европа. Аз цяла година ям страхотни чушки от Холандия - втората по голима износителка на зеленчуци в света! Цялото Чили си е обърнало селското стопанство като огледален образ на Американското, защото са на същото място но в Южното полукълбо. Аз през Ноември и Декември ям пресни череши а през Май грозде от Чили. Ти кво ядеш от Китай? Ядеш ГМО! Всички пълнители които купуват от Китай и ти ги слагат в храните са неконтролирано ГМО от Китай! Ти ядеш сирене правено от палмово масло което навсякъде по света се използва само за индустриални смазки и греси. От САЩ ще ядеш неща които никога не си опитвал в живота си и които са одобрени от ФДА. Такава организация не съществува в България!. Ще пиеш Калифорнийски вина на половин цена на оцетите които сърбаш сега. Ще ядеш стек отлежал 40 дни в хладилник със стени от сол какъвто никога не си ял. Ще ядеш пресен лук и репички и ягоди цяла година защото в Калифорния вадят по 4 реколти на година. А ако искаш пак можеш да отидеш на пазара и да ядеш дървени Турски домати контролирани от мутри и борци.
  Аз в Калифорния ям овче Българско сирене от Родопа за $6.5 кг и не е правено от грес от Индонезия. Така че не стахувайте другарю. Може и да ви харесат Американските стоки. Дори повече от Китайските.

  California Über Alles
 18. 18 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#13] от "Калата":

  Хахаха...Кала,защо не вземеш да изкараш един курс за IT,ще ти е от полза

 19. 19 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 992 Весело

  До коментар [#7] от "Иван К":
  европейците имат странен подход към американския пазар...
  тукашните потребители са свикнали на стоки и услуги, които могат да бъдат модифицирани за да отговарят на техните изисквания...
  европейците пък напротив - дизайнват продуктите много внимателно до последния детайл и не толерират промени във вече произведен продукт...
  което, добавено към нереално високите цени (кой знае защо европейците смятат, че американците са склонни да плащат със затворени очи) прави продуктите трудно продаваеми...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 20. 20 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#12] от "Калата":


  [quote#12:"Калата"]Ами не го искам аз това за моите деца. Не искам да бъдат тлъсти като техните, и да ни угояват с ГМО, все едно сме добитък. [/quote]

  Вярно е, че затлъстяването е световен проблем. Всички страни са повече или по-малко засегнати. Но от мои лични наблюдения ще кажа, че тук, в Северна Америка е просто страшно. Тук 90% от жените са или дебели, или болестно дебели (obese). Само, че чия по-точно е вината за това? На гадната"корпорация", която снабдява пазара с евтина и достъпна храна или на конкретно взетата двукрака свиня, която от лакомия не може да контролира какво и колко слага в устата си? Аз например тежа 70 - 72 кг при ръст 189. Искм да илюстрирам, че всичко опира до самоконтрол и до личната преценка на даден човек. Зарежете ги тия ваши идеологически алабализми.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1367 Любопитно

  Ами, защо не? Между държави, чиито стандарт на живот е на почти едно и също ниво, не трябва да има мита. Виж, съгласна съм да има високи мита на стоки, идващи от Китай, Тайланд, Бангладеш и прочие, защото те подкопават европейските цени, заради ниското заплащане на работната ръка и мизерните условия на труд.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Весело

  До коментар [#17] от "Pontif А":

  Много хубаво си му обяснил на тавариша. Но той си иска кучешкото месо от Китай да му е без мита.

  Gunter glieben glauchen globen
 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3465 Неутрално

  Те да си правят какъвто искат съюз, но де ни е на нас далаверата. Нито внасяме, нито изнасяме за САЩ. В страните които можем да изнасяме са във война, откъдето внасяме са в санкции. И то не е само за митата. Ще ни заробят с безброй задължения и ограничения, за да ни направят още по-бедни. От колония по колония.

 24. 24 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  За Всички русофилчета......Четивото е задължително,преди да се коментират....Масоните,евреите,капитализма,англо-саксонците,евреите,марсианците......
  Това е еманация на еманациите
  http://www.xn----8sbbbacvezbxj4b6c.xn--p1ai/text/13/p.1/index.html

 25. 25 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Любопитно

  [quote#21:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Ами, защо не? [/quote]
  Я, ти нали беше върл противник на ТПТИ? Какъв е този елегантен пирует, който направи?

  Gunter glieben glauchen globen
 26. 26 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Любопитно

  До коментар [#23] от "Judjuk":

  Баси! Как успя да напишеш коментар, в който да няма нито една верна дума?

  Gunter glieben glauchen globen
 27. 27 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  [quote#25:"Blood Red Skies"]Я, ти нали беше върл противник на ?[/quote]

  И все още съм. Само че митата са друго нещо. ТПТИ - съвсем различно. Ето чети:
  http://bg.mondediplo.com/article1143.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 28. 28 Профил на off...
  off...
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Толкова актуално и сега:

  "...And Justice For All" - METALLICA

  "...
  The ultimate in vanity
  Exploiting their supremacy
  I can’t believe the things you say
  I can’t believe
  I can’t believe the price you pay
  Nothing can save you

  Justice is lost
  Justice is raped

  Justice is gone
  Pulling your strings
  Justice is done
  Seeking no truth
  Winning is all
  Find it so grim
  So true
  So real
  ..."

 29. 29 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#23:"Judjuk"]Нито внасяме, нито изнасяме за САЩ.[/quote]

  До коментар [#23] от "Judjuk":

  Говориш глупусти! В магазинчето до нас има Българско сирене, кашкавал, лютеница хорце, панагюрска луканка, Врат Елена. Има стоки от цяла европа и дори квас от Русия. Кой те е спрял да изнасяш?
  Е ако само седиш и гледаш телевизия ... може би ще ти е трудно да изнасяш пръдни. Но ако се хванеш на работа, защо да не изнесеш нещо?
  А и защо да не внесеш нещо което сега го купуваш на двойна цена от Китай? Аз всеки път като се прибирам в България нося по един лаптоп на някой. Те си го избират аз им го взимам и те ми плаяат в БГ и им излизало с 40% по-евтино. Не искаш ли да имаш достъп до истинска Американска електроника а не до Китайски ментета? Че са и по-скъпи даже от Американските.

  California Über Alles
 30. 30 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#22:"Blood Red Skies"]Но той си иска кучешкото месо от Китай да му е без мита.[/quote]

  До коментар [#22] от "Blood Red Skies":

  Те другарите само тук закриват амбразурите с гърди. После ако има възможност ще ги мята Американските стекове напряко.

  California Über Alles
 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Весело

  До коментар [#27] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Стига си пробутвала изданието на Дума като истина от последна инстанция. И всеки път е по тази тема. Казах ти вече да помолиш от съветското посолство да ти сменят флашката. Тази не става.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  До коментар [#15] от "iak":

  Имаш една ракия от мене за тази четка. Нищо че сме едно лице

  California Über Alles
 33. 33 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#5] от "fletcherlind":

  Тениската задължително трябва да е лика на Че Гевара, може и с Владимир Владимирович...

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 34. 34 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4485 Неутрално

  По въпроса за данъците: Европейските консуматори биха спечелили от обединен пазар със САЩ. Анализът на Организацията за Икономическо Сътрудничество (ОЕСД) дава следните агрегирани данни:

  The Numbers: How do U.S. taxes compare internationally?

  U.S. taxes are low relative to those in other developed countries. In 2008 U.S. taxes at all levels of government claimed 26 percent of GDP, compared with an average of 35 percent of GDP for the 33 member countries of the Organization for Economic Co-operation and Development (OECD)

  Among OECD countries only Mexico, Chile and Turkey had lower taxes than the United States as a percentage of GDP. In many European countries taxes exceeded 40 percent of GDP, but those countries generally provide much more extensive government services to their citizens than the United States does.
  The United States relies less on consumption taxes—18 percent of total 2008 tax receipts—than any other OECD country. Revenue from such taxes averaged 32 percent of total taxes among the 33 OECD countries. Mexico, in contrast, collected 60 percent of its 2008 tax revenue from consumption taxes.
  Personal income taxes made up 38 percent of U.S. tax revenue in 2008, more than in most other OECD countries, where such taxes averaged 26 percent of the total. However, individual taxpayers paid a larger share of tax revenue in Denmark (52 percent) and New Zealand (41 percent).
  Corporate income taxes accounted for a slightly larger share of U.S. tax revenue, 7 percent in 2008, than the OECD average of 10 percent.
  U.S. employees, on average, contributed more in taxes for retirement and disability insurance—10 percent of total tax receipts—than many of their OECD counterparts, where such taxes accounted for 9 percent of total receipts on average. U.S. employers, however, contributed less: 12 percent of the total compared with OECD employers’ average of 15 percent.

 35. 35 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#34] от "daskal1":

  Е......И?

 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1367 Весело

  [quote#31:"Blood Red Skies"]Стига си пробутвала изданието на Дума[/quote]

  Точка първа от наръчника на форумният агитатор: 1) Като не можеш да опровергаеш информацията - компрометирай източника!
  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Кат е толкова хубаво това споразумение ,що е тая пълна мъгла около него?

 38. 38 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4485 Неутрално

  Ами виж В/А частта на ЕК по въпроса и по специално дискусионната част. http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/about-ttip/questions-and-answers/

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3465 Неутрално

  [quote#29:"Pontif А"]Говориш глупусти! В магазинчето до нас има Българско сирене, кашкавал, лютеница хорце, панагюрска луканка, Врат Елена.[/quote]

  Ми щом казваш, може и да е вярно. Тук няма нито един магазин с американски стоки.

 40. 40 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ГМО-продуктите са ширпотребата,конфекцията при храните и са предназначени за масовия консуматор.Резултатът е дебели задници,затъпели мозъци и трети пол.Богатите се хранят с органиччна храна,която по-голямата част от останалите 99% не могат да си позволят.В този смисъл наистина ще ни третират като добитъци-дебелееш,бачкаш и не мислиш.

 41. 41 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#40] от "chedomir":


  [quote#40:"chedomir"]ГМО-продуктите са ширпотребата,конфекцията при храните и са предназначени за масовия консуматор.Резултатът е дебели задници,затъпели мозъци и трети пол.Богатите се хранят с органиччна храна,която по-голямата част от останалите 99% не могат да си позволят.В този смисъл наистина ще ни третират като добитъци-дебелееш,бачкаш и не мислиш. [/quote]

  Сложих ти + защото съм съгласен с така изброените факти, но не и с техния подтекст. Разбира се, че нямам нищо против органичната храна. Само дето разликата в цената е не проценти, а пъти. А по целия свят винаги е имало и ще има хора, които биха били доволни ако има какво да сложат на масата и в този смисъл цената е определящ фактор за тях. Но както споменавам в по-горен пост не е виновен обществения строй или международното положение, ако ти не умееш да се самокотролираш, тъпчеш се като прасе и станеш 300 кила. Защото от органичната храна също се дебелее, ти какво мислиш. Истината е, че 90 % от хората по земното кълбо са на нивото на добитъка - живеят само, за да ядат и да пърдят. И това ти го казвам от Канада. Но "корпорациите" ли са виновни за това?

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 42. 42 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Чакай сега на всички ли които са писали глупости и лъжи ли трябва да отговарям поотделно ? На всеки ник по отговор ?
  [quote#15:"iak"]че аз и Понтифа сме едно и също лице е голяма четка за мен[/quote]
  Не знам кой кой е, аз си казах че виждам кой с кой влиза. Не се опитвай да ми казваш какво съм мислел бил.
  Да ей сега като го чета, и направо много работи научих. Ама нещо не все верни.
  [quote#17:"Pontif А"]Защото икономиките и покупателната способност на САЩ и ЕС са близки и се допълват. [/quote]
  ЕС и САЩ са КОНКУРЕНТИ ! В колите, в техниката във почти всички производства. Това е първата Лъжа.

  [quote#17:"Pontif А"]Ще ядеш пресен лук и репички и ягоди цяла година защото в Калифорния вадят по 4 реколти[/quote]
  Сега, тия може да ги разправяш на хора които не са биили в щатите. Айде не на мен. След престоите ми там, като ям български пък и други нормални зеленчуци и продукти си умирам от кеф, че ям отново истинска храна а не картонените домати от уж българския магазин в САЩ.
  Поредната Лъжа.

  [quote#17:"Pontif А"]От САЩ Европа ще купува на безценица химикали защото природния газ в САЩ[/quote]
  Ами ние и без това "споразумение" си ги купуваме . Май нещо не си наясно. Спора в "Споразумението" е за продукти от производства, а не за ресурси. Ресурсите, ако ги предлага по-евтино САЩ, купуваме оттам, ако е по евтино от Русия. От Гватемала или Марс.
  Производството е друга песен. От САЩ трябва да се внимава, точно защото както си казал ти :
  [quote#17:"Pontif А"]То и сега пазара в САЩ е много по-свободен от този в Европа[/quote]
  Е ТОЧНО ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ !
  Толкова им е свободен пазара, че чак нямат контрол върху вредността и на храните, пък остави на нехранителните.
  Ми то беше така в България и през 91-92-95...
  Значи лошо сме въвеждали стандати от ЕС, а пък те американските били нагласени вече като по мутринското ни време.
  Виж изредил си много описания. Тук таме някоя истина, за да пробуташ с нея лъжа. Или ти не си наясно, какво става там при вас, или си седнал да лъжеш другите които не са били в САЩ. Е да ама аз съм поживял там.Има и Много хубави неща, но има и недопустими за мен неща.Ако ми беше много гот , щех да си остана.

 43. 43 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#16:"lion555"]Kaла, от всичките ти коментари енясно, че си отявлен русофил.[/quote]
  Хм . Цитирал си как съм питал, що за САЩ да може, а за Китай не, и пак го удряш на русофилство. Китай да не направиха и те референдум за влизане в могучия ?
  Поне да се беше концентрирал да отговориш на цитата който сам си постнал. Що пък да може за САЩ, а не за Китай ?
  Отделно че мисля, след като са конкуренти на ЕС в производството, да си им седят митата на всички. Няма да отговориш, щото се иска мислене и смислен отговор, а ти това го не можеш, както да се занимаваш кой във форума русофил, кой китай-фил.

 44. 44 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#20:"lion555"]че тук, в Северна Америка е просто страшно. Тук 90% от жените са или дебели, или болестно дебели[/quote]
  Забелязал съм. Не можах да свикна с туловищата които се търкалят по улиците. Нормални НЯМА ! Много съм се чудил ония в Холивуд от къде ги намират. Аз по улиците, пък и в най черните и олющени гета съм се навирал, пак не съм видял.
  Като кацнеш в Европа, изкюча Англия всички жени ми се виждат като ангели.
  Но както казваш "свинята" и е промит мозъка, че просто трябва да яде , с...е и работи за да плаща поредната покупка. Тя не се замисля че храната може да има невероятен вкус. Че живота не са само вещите на изплащане.
  Е такива неща все ни полазват от онова место. А съпротивляващите се пак били русофили. Вски който не му каресва нещо което се опитат да ни пробутат, да ни прецакат я русофил, я Чуколов. Мъка ! Добре че е така в тоя форум, а не в реалния живот.

 45. 45 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#14:"Blood Red Skies"]Е, да де, ама от теб нищо не зависи. [/quote]
  От всеки човек зависи. Вие ще си пробутвате ТТIP, да ни тровите, пък ние да си траем, щото сме били малки и не зависило нищо от тоя и оня. Зависи , зависи. Аз съм гласоподавател и ако някой марионетен се опитва да ми порокарва такива чужди интереси, ще губи такива като мен.

  [quote#18:"samurai11"]Кала,защо не вземеш да изкараш[/quote]
  Това каква му е връзката със статията ? Или просто се занимаваш с мен. Тук да не ти е бюро социални контакти.
  Пиши си по статията или расъжденията.
  Съжалявам, няма думичката Русия, за да може да пробуташ омразен коментар, но пък има САЩ и може да им защитиш опитите за ни пробутат "споразумението"

 46. 46 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 992 Весело

  [quote#42:"Калата"]Е ТОЧНО ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ !
  Толкова им е свободен пазара, че чак нямат контрол върху вредността и на храните, пък остави на нехранителните. [/quote]
  имат и то доста добър и на много нива... но системата работи толкоз ефективно, че отвън изглежда като да няма... стандартите са различни, но това не е проблем за търговията... ако има печалба в износа за европа, бизнесите ще изнасят стока по европейските стандарти...
  на другата крайност европа се задушава от контрол и един читав продукт не може да направи без хиляда, сертификата, декларации и координации, дето хич не са евтини... да не говорим, че всичката информация трябва да е поне на 20-ина езика...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 47. 47 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2968 Весело

  [quote#43:"Калата"]Цитирал си как съм питал, що за САЩ да може, а за Китай не, и пак го удряш на русофилство.[/quote]

  Ами, той ти е обяснил, ама ти си повече писател отколкото читател:

  [quote#17:"Pontif А"]Ще ви отговоря веднага, другарю трактор. Защото икономиките и покупателната способност на САЩ и ЕС са близки и се допълват. [/quote]

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 48. 48 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2968 Весело

  Леле, какъв вой! В САЩ органичната продукция е само 7-10% по- скъпа от другата. Плюс това органичната продукция на ЕС е блъскана с антибиотици, които в САЩ са забранени. В САЩ няма да видите печата "USDA Organic" на пилешко или телешко блъскано с антибиотици, но в ЕС ще видите.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 49. 49 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#40] от "chedomir":

  ..... Само, ако имаш късмет(става на въпрос за последното изречение)

 50. 50 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2968 Весело

  Надебелява се и от органична продукция. Надебелява се и с възрастта. Когато храната ти е изобилна и евтина трябва да вземеш мерки и да не се тъпчеш. Аз например се храня веднъж на ден и другите два пъти консумирам плодова и зеленчукова салата. Вечер, разходка на кучето 3-5 километра и поне 400 калории изгорени на тренажора. За края на седмицата- ски или каяк в зависимост от сезона.

  Така живеем, седерастите!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 51. 51 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Говори се, че след като се подпише ТПТИ започва ловът на русофилите в България. А г-н Путин щял да наложи санкции...

 52. 52 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#50] от "Realist":

  Тези, които пишат от единия ИДЕАЛ към Русия и към американските центове проучвания от фабриката на Лъжите... ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ АМЕРИКА... Само картинки разглеждат, с кратки коментари от политическите комисии хахха

 53. 53 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4500 Весело

  До коментар [#36] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Сигурен бях, че това ще напишеш. Много си предвидима. Факт е, че това твоето не е източник, а боза.
  😁😁😁😁😁😁😁😁

  Gunter glieben glauchen globen
 54. 54 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#44] от "Калата":

  Кала,никой не се занимава с глупости да "бърка" и хаква ПС-то на опонента или да тормози форумите,интернет изданията.Никой не си прави труда да си прави безброй никове.....Както обикновено п хакване от чужбина поръчват...рушняците.Никога не е било трудно да се хакне ПС....само да си достатъчно мотивиран и ще успееш.До тук с параноята.Тук хората не се женят за американки по съвсем други причини! Pontif A достатъчно добре ти го е обяснил:САЩ и ЕС(с лек превес на ЕС)имат почти една и съща големина на Икономиките.Паритет във валутите,идентични правни,здравни системи(износ на селско стопанска продукция,биологични продукти,лекарства ит.н. и т.н)ТП е не е възможен с Монголия и СССР-2,с Африка......защото тези държави ще бъдат сринати до основи(икономически),а едно от правилата е че:Бизнеса търси тихи и спокойни води!Не търси конфронтация и ексцеции.
  Да те питам нещо...ти какво прави в Америка?Каква професия имаше от България че не успя в САЩ.Защо я мразиш тази Държава?Да не ти е отнела наследството или национализирала имотите?Бъди честен към себе си!

 55. 55 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#54:"samurai11"]Защо я мразиш тази Държава?[/quote]
  Не я мразя като държава, къде си го видял това да го пиша ? Виж както съм описал лоши неща съм посочил че има много хубави. Просто не е за мен. Не е нужно а мразиш някого, когато виждаш че много неща които прави са беда за някои други народи. Порицавам ги.

  [quote#54:"samurai11"]ТП е не е възможен с Монголия и СССР-2,с Африка.[/quote]
  Виж ня знам с кой е изгодно да има ТП, но между конкуренти няма начин да е изгодно. Няма ! Моята работа е да мачкам конкуренцията. Между конкуренти НЯМА партньорство, освен ако единия не се съгласи да е прецакан и ще ти кажа че това дето се опитвате да ни го пробутвате, като Евентуални ползи са пълни глупости.
  [quote#54:"samurai11"]Каква професия имаше от България че не успя в САЩ.[/quote]
  Не ми се налагало и ден да работя за някой и не се опитвай да ме изкараш некадърен, щото видите ли там не съм бил успял. Там куцо кьораво и сакато може да се вреди в нещо.
  Ходя да се забавлявам и малко бизнес. Нещата ми са такива, че мога да си правя каквото искам. Мога да си живея където поискам по света , само трябва да посоча точката. Ама с мой си дом. Веднага. Сещай се.

  [quote#54:"samurai11"]Тук хората не се женят за американки по съвсем други причини[/quote]
  И аз така. Ама не е от ония свине, които обикалят по АЛДИ, да пълнят каручките с холестерилче. Ама всеки с късмета му.
  Абе вие големи защитници се изказвате тук на американците бе. Аз като ги хокам там за сума ти бели които върши правителството им си мълчат като риби, а вие тук по американци се изявявате от кореняците(колко смешно звучи за тях)

 56. 56 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2968 Весело

  [quote#55:"Калата"]Виж ня знам с кой е изгодно да има ТП, но между конкуренти няма начин да е изгодно. Няма ![/quote]

  Стига сте се навивали и писали глупости. Мина времето на презрелият соц в което явно са ви замразили. Капитализъм означава едно, конкуренция. Колкото повече конкуренция, толкова повече избор, качество и стоки за парите ви.

  Като не ви харесва, бегом марш в мАмашата, Северна Корея или Китай да ядете оловните им боклуци и да дишате замърсеният им въздух. Тъкмо за социалистически челавек като вас.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 57. 57 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  [quote#53:"Blood Red Skies"]Сигурен бях, че това ще напишеш.[/quote]

  Естествено. Този подпис за такива като теб съм го сложила. Радвам се, че си се разпознал.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK