Верхофстад: Брюксел не може да чака Анкара да реши проблемите на ЕС

Ги Верхофстад, председател на парламентарната група на Либералите в ЕП

© Associated Press

Ги Верхофстад, председател на парламентарната група на Либералите в ЕПОтчаяните и разделени европейски лидери не успяват да отговорят на бежанската криза ефективно и колективно, заяви лидерът на Алисанса на либералите и демократите в Европа Ги Верхофстад и критично обръщение след срещата ЕС - Турция, цитирано от Guardian.


Според Верхофстад основната грешка на Брюксел е, че създава стратегии не с които да защитава бежанците, бягащи от "варварството на Асад, руските сили и "Ислямска държава"", а търси начини да отблъсква отчаяните хора обратно в Егейско море.


"На срещата на върха в понеделник турският премиер Ахмед Давутоглу предложи на европейските лидери илюзорната панацея, която търсят, в замяна на редица отстъпки", пише Верхофстад.
По думите му подходът на ЕС да приема за всеки върнат от балканския маршрут бежанец по един бежанец директно от Турция е "не просто неморален, но и фундаментално порочен".


Либералът напомня, че колективното експулсиране е нелегално според конвенцията на ООН за бежанците.


"Знаем, че Турция има ужасяващ опит със защитата на човешките права и нефункционираща система за предоставяне на убежище. Има дори свидетелства, че Турция насила прогонва бежанци обратно в Сирия. Наистина ли Европа иска да бъде отговорна за това?", пита още Верхофстад и добавя, че в момента ЕС очевидно се опитва да конструира система, с която да осигури, че Европа повече няма да приема бежанци въпреки международните си задължения.


Бившият премиер на Белгия освен това напомня, че ЕС рискува собствените си ценности, сключвайки сделка с правителство, което "брутално разрушава свободната преса":


"Приоритетът на ЕС трябва да върне Турция обратно от ръба да се превърне в авторитарен режим."


"Вместо да пренасочваме нашите проблеми да ги решава някой друг", трябва да се предприемат три незабавни действия, призовава лидерът на Либералния алианс: да се създаде добре финансирана и оборудвана европейска гранична и брегова охрана, която да обработва молбите за убежище вместо Турция; вместо да се отпускат милиарди евро на Турция, тези пари да бъдат отпускани на ООН за образование и хуманитарна помощ в бежанските лагери; освен това ЕС трябва да работи много повече за политическо решение на сирийския конфликт и за възпиране на руската военна агресия.


"Грешим, ако смятаме, че Турция може да реши всичките ни проблеми с бежанската криза", заключава Верхофстад.

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9331 Неутрално

  "Грешим, ако смятаме, че Турция може да реши всичките ни проблеми с бежанската криза''...
  Не просто Турция ще се намърда в ЕС заедно с бежанците !

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Проблема е Меркел
  Тя е единствената която се опитва да разреши кризата която сама създаде чрез Турция.
  С една единствена цел да отърве собствената си кожа.
  Тая жена е готова да жертва цяла Европа само и само за да излезе уж с достойноство от проблемите които надроби.

 3. 3 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А междувременно Меркел днес каза, че бежанците в Гърция няма да бъдат връщани в Турция, но и няма да останат там, където са. Т.е. ще бъдат пуснати към Германия, т.е. бежанците на границата с Македония знаят, че когато минат изборите в неделя, те ще продължат пътя си напред. Т.е. европейците отново ги булшитват в момента, т.е. някой казва на бржанците да изчакат, те и заради това стоят, т.е. никаква промяна няма да има, т.е. гответе се за продължаващо мюсулманско нашествие.

 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  Турците спечелиха милиарди, като ошушкаха мигрантите за услугата "каналджийство".
  Спечелиха милиарди от ЕС, за да вземат ошушканите обратно.
  Може да спечелят и членство в ЕС + милиарди от еврофондове.
  Плюс още много други ползи и предимства.

  TAKE THE RED PILL!
 5. 5 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Наивник е този Ги, Турция не само че няма и не иска да му "решава" измислените проблеми, но и ще му създаде нови при това ще вземе за "услугата" много парета!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 6. 6 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Аз не схващам друго. Че Меркел не и стига нещо вече го разбра цяла Европа. Ама това германци ли са. Явно живеем с някакви стари клишета за тях. Да им закачат дъщерите и жените по улиците.. И те да седят и гледат.....Този свят се е объркал.

 7. 7 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Човек остава с впечатлението, че Германия и Турция са в някакъв таен съюз - приемането на бежанци, даването на пари, преговорите за ускоряване на влизането на Турция в ЕС, безвизово пътуване на турски граждани, цялата тази инициатива се подкрепя и ръководи от Германия.

  Турция се оплаква, че похарчила 10 млрд. за бежанците. Хубаво, ама защо само европейските държави трябва да помагат на Турция? Какво правят останалите държави в ислямския свят? Турция в лоши отношения ли е с останалите ислямски държави, че търси помощ само от европейските държави?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 8. 8 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#7:"EP"]Човек остава с впечатлението, че Германия и Турция са в някакъв таен съюз[/quote]

  Меркел вижда турция като неин последен шанс за справяне с кризата.
  Меркел залага че турция може и ще спре мигрантите.
  По този начин кризата с мигрантите свършва Меркел излиза суха.
  Ако турция не спре мигрантите Меркел трябва да си ходи, и ще настане голяма криза за която ще бъде обвинявана тя.
  За това се е хванала като удавник за сламка с тая турция и е готова на всичко само и само турция да и помогне.
  Но в този си стремеш да спаси собствената си кожа стана за смях. Стана 1ва дружка на един от най-големите сатрапи в света в момента Ердоган. Човека който подкрепя ИД и избива собственото си население. Че Меркел затъва все повече със всеки изминал ден.
  А естествено Турция няма никакви намерения да спира никакви мигранти тя иска да извлече само собствени облага.
  Ама Меркел е загубила расъдъка си и за сламка ще се хване.

 9. 9 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Peter Almaier, координатор за бежанците в Германия, протеже на Меркел, каза днес, че Турция се държи по-европейски от останалите европейските държави.

  "Es gibt eine Tradition geostrategischer Zusammenarbeit zwischen Deutschland und der Türkei, die weit ins 19. Jahrhundert zurückreicht und auch in der Nato-Mitgliedschaft der Türkei ihren Ausdruck findet."

  "Германия и Турция имат трандиции в гео-стратегическото сътруднически още от 19-ти век, отразени и в членството на Турция в НАТО."

  Германия действа в интерес на Турция, а не в интерес на Европа. Това е предателство по отношение на европейските народи. Докога Европа ще търпи изнудването, измамите, заплахите, лъжите, егоизма, подтисничеството от страна на Германия в ЕС?

  Между другото Петер Алтмайер изглежда ето така:
  http://www.goettinger-tageblatt.de/var/storage/images/gt-et/nachrichten/duderstadt/uebersicht/peter-altmaier-zu-besuch-im-eichsfeld/166196463-1-ger-DE/Peter-Altmaier-zu-Besuch-im-Eichsfeld_ArtikelQuer.jpg

  Тая свиня твърди, че Турция била по-европейска държава от останалите държави в ЕС! Скандал!

  Всички бежанци, абсолютно всичките 3 млн. в Турция, трябва да бъдат транспортирани до Германия, след което съседните държави трябва да затворят границите към Германия за хора. През границите трябва да могат да минават само транспортни средства с немски стоки - все пак е експортна държава, и трябва да продължава да изнася, за да има пари да храни мигрантите.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 10. 10 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Германия е тотално изолирана.
  Тия глупости за турция в ЕС и безвизово пътуване си ги говорят само в Германия и в кабинета на Меркел.
  Останалите 27 държави се смеят на подобни тъпотии.
  Германия става все по изолирана.
  Не знам кога просто ще заклучат Меркел в някоя стая и ще се разберат помежду си.
  Обаче бабичката не пуска върти се като риба и не пада по гръб въпреки всичките глупости които надроби.
  Да видим като плана Турция да я спаси какво ще измисли.

 11. 11 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#8] от "ivt26316017":

  Ако Меркел вярва, че Турция ще й помогне, значи тази жена е по-ненормална от Хитлер.

  Лошото е, че не само тя си е загубила разсъдъка, ами и 50% от немците, които си я искат отново за канцлер. Германия, а не Турция, е най-големият враг на ЕС. Без Германия, Турция нямаше да може да изнудва никога Европа по този начин.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 12. 12 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Противно на всеобщото мнение, мисля, че Меркел е гениален политик. Ето защо:
  1. Меркел създаде изкуствено тази криза, като прие над милион бежанци. За да събуди имунната система на Европа. Понеже днес, за Европа чакат около два милиона, но след десет години ще са над 20! Отделно от това, този милион им трябват на германците, изчислили са го.
  2. Тази криза показва, че Европа няма бъдеще в настоящия формат. Единственият път е преформатиране към федерална супердържава с лидер Германия. Единствено Германия, от 1960 година насам, без много приказки прави всичко за да стане Европа едни федерални Щати. Само такъв аранжимент и в последствие с американски модел може да осигури успех на Европа.
  3. Членството на Турция в ЕС щеше да чака още 20-30 години и чрез бежанците получава невероятен тласък. Това е логична и съществена част от стратегията на Германия. Евросъюзът в големия исторически контекст е възстановяване на Римската Империя. Засега е възстановена западната и половина и ние сме щастливи да сме част от нея (до към 1000-та година Балканите са в Папския Диоцез!, така че, се връщаме към лоното към което принадлежим!).
  За да се заличи разделението на Източна и Западна империи (Теодосий, 396 г. сл. Хр.), абсолютно наложително е да се приеме Турция в ЕС (Тр е приемник и продължител на Ромейската Империя). Историята настрана, но с ТР, Европа ще заеме стратегическия център на света и ще граничи с Близкия, Средния Изток, Иран, Кавказ и чрез тюркските страни ще има влияние чак до Китай. Разбира се, преформатираната по американски модел Европа няма да бъде с две леви ръце както е сега, а ще се превърне в ИСТИНСКИ АГРЕСИВНА, ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНА ИМПЕРИЯ подобна на Щатите и ще контролира Средиземно Море, а може би и БИ, Ср. Изток, Кавказ, а може би и още страни на север и на изток. Германия е естественият лидер на тази федерална супер-държава и когато полит-коректността се измете и когато Европа увеличи военните си разходи и създаде работещи военни структури, ролята на Германи ще може да се разгърне в пълния и потенциал (надявам се, че ограниченията наложени от ВСВ върху Германия да отпаднат). ЕВРОПА ИМА БЪДЕЩЕ САМО ПО АМЕРИКАНСКИ МОДЕЛ.

 13. 13 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#10:"ivt26316017"]Германия е тотално изолирана. [/quote]

  Така е, и мене това изключително много ме радва!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9331 Неутрално

  До коментар [#11] от "EP":

  Гледаме и , че България тихичко се присъединява към оста Анкара - Берлин по стара традиция....Вишеградци рипат, Великобритания ще бяга , а Борисов си трае...

  karabastun1@abv.bg
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8966 Неутрално

  Че тя да не е тръгнала да ги решава.Тя си решава нейните проблеми,като ги стоварва на Европа.Не е луд ,койте яде баницата.

 16. 16 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#12:"transvaal"]Противно на всеобщото мнение, мисля, че Меркел е гениален политик. Ето защо: [/quote]

  По големи глупости не бях чел скоро
  Как можа дори да ти го роди това нещо главата ... камо ли да го напишеш
  Че и бая дълго

 17. 17 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#14:"karabastun"]Гледаме и , че България тихичко се присъединява към оста Анкара - Берлин по стара традиция....Вишеградци рипат, Великобритания ще бяга , а Борисов си трае...[/quote]

  България много добре осъзнава глупостта на Меркел ама си трае.
  Надява се да я разкарат и проблема да се реши на Европейско ниво.
  България е прекалено малка да се меси а и е на топа на устата щото има граница с турция така че трябва много да внимава и да е добре с всички.
  Иначе неофициално е дадена заповед всички емигрантие да бъдат бити оограбвани и при възможност натирвани обратно в турция. за тва и няма много желаещи да минават през България.

 18. 18 Профил на Деян
  Деян
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Guy Verhofstadt - 9 Mar 2016 - plenary speech on EU-Turkey deal on #refugees

  https://www.youtube.com/watch?v=6A182SBUcRA

 19. 19 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#12] от "transvaal":

  Германия не може да бъде лидер, човек, забрави. Това е една държава, в която в момента тече радикална подмяна на населението. Елитът напуска Германия. В същото време във възрастовата група 25-40 години арабите стават мнозинство - поне в мъжката половина.

  Хубавите са ти разсъжденията, но за съжаление нямат нищо общо с действителността в Германия. Ако живееш в Германия, се огледай, разходи се малко, виж статистиката на изтичането на мозъци през последните 10 години, и ще ти стане ясно, за какво ти говоря. В следващите години, официално се очакват по поне милион мигранти на година от бедни близко-източни и африкански държави. Това е офицална прогноза, в действителност ще бъдат доста повече.

  Лидер в ЕС можеше да бъде Великобритания, защото тя опит с империализма.

  На всичкото отгоре се чудя, защо ЕС трябва да има лидер някаква определена държава. Нали това е съюз на европейските нации? Защо трябва една определена нация да властва и подтиска останалите.

  Само болен мозък, от ранга на Хитлер, може да мечтае за господство на Германия в Европа. Забрави! Тоя филм Европа го е гледала вече. Това е сняг от вчера.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 20. 20 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#12] от "transvaal": Искате да кажете, че Меркел възражда идеите на националсоциализма или идеята за всеобща германска империя. Очевидно не само вие, но и 50% от германците все още си мечтаят за това. Чувала съм тази теория от германци, но Меркел сбърка с гостите, които покани и продължава да приема. Гарантирам ви, че на финала, след 20 години германците ще са малцинство, ще бачкат да издържат гостите си и накрая ще се превърнат в малка, екзотична група наивници. Тези хора, които нахлуват в Европа не носят нищо градивно със себе си, напротив, носят конфликти, проблеми, мизерия и радикализация.

 21. 21 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivt26316017":

  Ей такива болни мозъци има и в Германия. Именно те подкрепят Меркел. Няма да им се случат мечтите! Той и Хитлер мечтаеше за Германия до Урал, ама май надцени ужасно много потенциала на арийската раса.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 22. 22 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#19:"EP"]Елитът напуска Германия. В същото време във възрастовата група 25-40 години арабите стават мнозинство - поне в мъжката половина. [/quote]

  Еми то това е проблема.
  Геноцид над средната класа който може се спасява и емигрира към Америка, другите ще бъдат унищожени или притопени
  От друга страна арабите се въдят те са друг бит и култура.
  Резултата подмяна на населението.
  Дребната престъпност цъфти, свестните хора живеят в страх.
  Обедняваща средна класа, все повече мелези, докато накрая коренното население бъде подменено.
  Но подменено от какво?
  От нискообразовани диваци, без националност, без култура, без религия.

 23. 23 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#12] от "transvaal":

  Ако не четеш немски, разгледай картинките:
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article153138875/So-werden-Fluechtlinge-in-Deutschland-aufgeklaert.html

  Така на новите граждани им обясняват, как да правят секс, и как да ползват кондом. Ето това е Германия през 2016-та. Това е ниво - средновековие.

  После пак пиши за това, как лидер на Европа трябвало да бъде Германия. Тая държава е просто една гротеска.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 24. 24 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 602 Неутрално

  В десетката!!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 25. 25 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#23:"EP"]Ако не четеш немски, разгледай картинките:
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article153138875/So-werden-Fluechtlinge-in-Deutschland-aufgeklaert.html [/quote]

  Опитват се да активират хората на смесени бракове между расите.
  За това е цялата работа. Искат да смесят Европейските раси с Африканските и Азиатските.
  Общо взето геноцид над белите европейци и средната класа.

 26. 26 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  "Грешим, ако смятаме, че Турция може да реши всичките ни проблеми с бежанската криза"

  За това е абсолютно прав. Турция не е панацея, а в момента използва ситуацията, за да си изиграе нейните козове.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 27. 27 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#25] от "ivt26316017":

  Именно!

  Същото се наблюдава в медиите от известно време - рекламите са с цветокожи хора, на брошурите с промоции са само снимки с не-европейци. Всичкото това се прави, за да могат хората да свикнат с новия облик на обществото. Това е политика на предателство и геноцид.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 28. 28 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#27:"EP"]Същото се наблюдава в медиите от известно време - рекламите са с цветокожи хора, на брошурите с промоции са само снимки с не-европейци. Всичкото това се прави, за да могат хората да свикнат с новия облик на обществото. Това е политика на предателство и геноцид.[/quote]

  Има един много важен момент.
  Миналата година вкараха около 1 милион емигранти в Германия главно мъже на възраст 18-30 години.
  Това тотално промени демографията.
  В резултат в Германия (а и в цяла Европа) в момента във възрастовата група 18-30 има много повече мъже отколото жени.
  Тия мъже как ще си намерят жени ???
  Отделно европейските мъже не искат да правят и гледат деца понеже стана НЕВЪЗМОЖНО да дадеш добър живот на детето си. С данъците над средната класа ти остава да работиш като луд докато не умреш за да може да изучиш и изгледаш едно дете.
  Африканците и Азиатците ги нямат тези проблеми те са на социални въдят децата и не ги интересува какво става с тях след това. Стига да им дадат детските.
  Резултата е че накрая много европейки ще народят деца от африканците и азиатците.
  След 100 години всичко ще е капучино.

 29. 29 Профил на simke
  simke
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#12] от "transvaal":

  "Европа няма да бъде с две леви ръце както е сега, а ще се превърне в ИСТИНСКИ АГРЕСИВНА, ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНА ИМПЕРИЯ подобна на Щатите и ще контролира Средиземно Море, а може би и БИ, Ср. Изток, Кавказ, а може би и още страни на север и на изток. Германия е естественият лидер на тази федерална супер-държава"

  Колкото и Югославия успя като федерална държава. Просъществува 70-на години и всички видяхме как завърши този експеримент. Не става. Европейските народи с години са създавали история, имали са противоречия и конфликти помежду себе си, всеки народ си има свои традиции, манталитет, особености. Америка се е формирала по съвсем друг начин.

  Освен това Европа изостава в технологиите и науката в отношение на Америка, Корея, па и Китай. Как я виждаш като супер сила?

 30. 30 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivt26316017":

  Не мисля така, и ще ти обясня защо.

  Не само немските мъже не искат да имат деца. Немкините средна класа също не искат, защото в Германия е невъзможно да имаш дете и да имаш добра работа. Немкиня средна класа няма да роди деца на арабин, просто това няма как да се случи.

  Това може да бъде вярно само за немкини от семейства от бедната класа (в Германия много се говори за класи), необразовани жени, без никакви амбиции за децата си. Според мен, няма да има етническо смесване - то и сега не е налице, особено между християни и мюсюлмани. Мюсюлманите си се женят за техни си. Това обаче не прави проблемът по-малък, защото мюсюлманите имат много деца. От друга страна, много немци се отказват съзнателно от деца в момента, въпреки че са правили планове за деца. Разбираемо е, че хората не искат да гледат деца в такава държава.

  Колкото до промяна на структурата на обществото, много повече мъже от жени - да това е налице, и това е най-страшното. Тези мъже трябва да доведат жени от Близкия Изток, иначе в Германия ще стане война. Излишъкът на млади мъже е огромен проблем, последствията от който виждаме в Северна Африка и в Близкия Изток. Това са закономерности, които не можем да си позволим да отричаме.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 31. 31 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#30:"EP"]Не само немските мъже не искат да имат деца. Немкините средна класа също не искат, защото в Германия е невъзможно да имаш дете и да имаш добра работа. Немкиня средна класа няма да роди деца на арабин, просто това няма как да се случи. [/quote]

  Еми ти си го обяснила много добре.
  Немкинята средна класа няма да роди от арабин ... но тя въобще няма да роди. И ще изчезне като умре.
  Немкинята ниска класа обаче ще роди или от арабин или от някой друг резултата ще е ниска класа.
  Арабкинята ще роди 10. Които ще са пак ниска класа.
  След 3 поколения ще е останала само ниска класа.
  Ще стане съревнование кои може да роди повече:
  Немкинята ниска класа или Арабката ниска класа.
  Но резултата е еднакакъв.
  Средна класа няма да има скоро.

 32. 32 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#29:"simke"]Освен това Европа изостава в технологиите и науката в отношение на Америка, Корея, па и Китай. Как я виждаш като супер сила? [/quote]
  Право да си кажа - трудно. И си прав, че Европа се е развила по друг начин. Единственият фактор, който може и трябва да обедини Европа до степен на федерална супер-държава е външната опасност, а тя е реална и от няколко посоки. В края на краищата, епохата на националните държави отмина, понеже ефективността и ефикасността на нациите е доста по-малка, в сравнение със супер-структурите. А Европа ще трябва да устоява натиска и враждебността на 3-тия свят, арабите, Китай и Русия.

 33. 33 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#20] от "veselakoleda":

  '' Тези хора, които нахлуват в Европа не носят нищо градивно със себе си, напротив, носят конфликти, проблеми, мизерия и радикализация. ''

  При правилна асимилационна политика, тези хора могат да бъдат образовани, превъзпитани и полезни.

 34. 34 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#31] от "ivt26316017":

  Средна класа няма да има скоро - да, и май това е целта. Колкото и да се опитваме да се дистанцираме от някакви конспиративни теории, по всичко личи, че целта е унищожаване на средната класа.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 35. 35 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#21] от "EP":

  " Ей такива болни мозъци има и в Германия. Именно те подкрепят Меркел. Няма да им се случат мечтите! Той и Хитлер мечтаеше за Германия до Урал, ама май надцени ужасно много потенциала на арийската раса. "

  Германия е ядрото и силата на Европа от 1500 години насам. Не случайно, Папата дава императорската титла на Германия, а останалите са просто крале. И днес, моторът на Европа е Германия. Германия, без пушка да пукне, завладяха икономически повече територии, отколкото Хитлер навремето. Съгласен съм, че Британия е истинската империалистическа сила, но Британия винаги страни от Европа. На мен лично много повече ми харесва англосаксонският ред и традиция (твърде осезаеми тук в ЮАР, където живея), обаче континентална Европа винаги има Германия като доминантна сила и тя е единствената сила, която има потенциала да реформатира ЕС към една по-устойчива федерална система. Затова смятам, че е време да отпаднат ограниченията, които са наложени на Германия след ВСВ и да се даде възможност на Германия да развива военния си потенциал неограничено. Просто няма кой друг да създава и ръководи новата Европа. Федерална Европа начело с Германия е най-доброто решение за всички (за да оцелее Европа!).

 36. 36 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#33] от "transvaal": Няма такава политика, защото мюсулманите не се поддават на нея. Ако решат да се оженят за християнка, то тя трябва да приеме тяхната вяра, ако ли пък не ги лишават от наследство ( понеже само синовете имат право на такова) или ги прогонват от семейството. Познавам умерени мюсулмани, които, когато дойде време за женене, заминаха с майките си за държавите по произход да изберат заедно булка. За момичетата мюсулманки, изобщо не ми се говори, те са наистина като робини, първо на бащата, а веднъж " продадени", и на мъжа си. Има малки изключения, но те са толкова рядко, че дори не си струва да се споменават.

 37. 37 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#25:"ivt26316017"]За това е цялата работа. Искат да смесят Европейските раси с Африканските и Азиатските.
  Общо взето геноцид над белите европейци и средната класа. [/quote]

  Определено сте прав, но мисля, че това ще отмира с отмирането на политкоректността, което вече започна. Бялата Раса няма да загине, въпреки че вече представлява само една седма от населението на света. Всяка общност има невидими защитни механизми и те са в процес на задействане (ходът на махалото).

 38. 38 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivt26316017":

  Ами точно това се надявам да се промени - нов формат на ЕС, нови политики, ако трябва съвсем десни и либерални, но европейците трябва да имат Жизнено Пространство за да има прираст. Не може в едни панелки да се очаква ръст. Идеологията на Райха има и полезни елементи, съвсем хуманни, които следва да се възродят. Освен това, никой не е казал, че бежанците ще стават граждани. Има начини да им се помогне за момента, без да се заселват за постоянно.

 39. 39 Профил на simke
  simke
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#30] от "EP":

  Според мене ще има много деца от такива смесени двойки. Може и да не сключват брак, но ще създават деца. Защото западноевропейките са възпитани в либерален дух, обичат да изпробват нещо ново и егзотично. Също така те не познават особеностите на ислямската култура и най-вероятно ще ги мислят за мъже със същите схващаня и манталитет като мъжете в обществото в което са израснали. От друга страна мюслюманите са доста агресивни мъже в отношение на ухажване на жените. Агресивни в смисъл че не приемат отказ и опитват все докато не успеят да постигнат това което искат. За разлика от европейските мъже които все повече чакат жената да превземе първата крачка.
  Но, абсурдно е европейката да роди на арабина много деца. Едно, максимум две. Повечето от такива бракове няма да успеят, когато страстите на европейката ще се охладят и тя ще се зблъсне с суровата реалност на традициите и забраните вкоренени в ислямската култура, а също така и очакванята на европейката съпругът и да и осигури добър стандарт на живот и да участва в домашните задължения. Така да ще има масови разводи. Някои араби ще се адаптират на западната култура, но това сигурно ще са по-образовани мъже с постоянна работа и приходи. Какво ще стане с децата от тези двойки и бракове, не знам. Най-вероятно жените сами ще ги отглеждат, а арабина ще поеме по своя път. Но, какво ще стане ако арабина иска да вземе детето и да го отглежда според ценностите на мюслюманската култура?

 40. 40 Профил на UE
  UE
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#7] от "EP":

  Да, Турция нама добри връзки с арабските държави, араби и турци се мразят от исторически времена. Погледнете на картата в нета докъде се е простирала отоманската империя

  Kosmopolit
 41. 41 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#39] от "simke":

  За Вашите твърдения няма доказателства. Колко западноеропейки имат бракове и деца с екзотичното? Вие познавате ли такива? Аз не!

  Смесени бракове има на западно-европейци с азиатки, но не и с арабки.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 42. 42 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#35:"transvaal"]Затова смятам, че е време да отпаднат ограниченията, които са наложени на Германия след ВСВ и да се даде възможност на Германия да развива военния си потенциал неограничено. Просто няма кой друг да създава и ръководи новата Европа. Федерална Европа начело с Германия е най-доброто решение за всички (за да оцелее Европа!)[/quote]

  Ама защо Европа трябва да бъде ръководена от дадена нация? Това противоречи на европейските ценности и на европейската идея.

  На немците в никакъв случай не трябва да им се дава да ръководят абсолютно нищо. Те два пъти направиха войни и избиха милиони невинни хора. Немците нямат морално право да управляват абсолютно нищо.

  На Германия никога не трябва да й се дава право да развива военен потенциал - това ще ни доведе нова война. Вие изглежда не познавате немците и немския манталитет, и по всяка вероятност сте фен на Нацистка Германия. Всеки има право на позиция, г-не. Аз не държа всеки да мисли като мен. За щастие европейските народи няма да позволят на Германия да си построи Четвърти Райх. А тя и вече не може.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 43. 43 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  10 метра бетонна ограда за по малко от 4млрд по гранницата с турция ще реши проблема и ще спре рекета на рязаните наглеци,ако той изнудва и рекетира днес по този начин това ще продължи и за в бъдеще

 44. 44 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#42:"EP"]Вие изглежда не познавате немците и немския манталитет, и по всяка вероятност сте фен на Нацистка Германия.[/quote]
  Не съм фен на нацистите, обаче германската организация определено води към огромен напредък. И сега се вижда разликата между Северна Европа и останалите - едните имат пари, спестявания на индивидуално и колективно ниво, имат ред и умеят да решават всякакви проблеми, а другите са в дългове и нямат перспективи сами. Затова смятам, че северните правила трябва постепенно да се приложат на юг и на изток. Без Германия ЕС е немислим. Създателите на ЕС са французи и те са били федералисти, докато идва Де Гол някъде през 1960, удря по масата и казва категорично не на федерацията и да на конфедерацията. Жак Ширак с референдума за Евро-конституция би шута на федерализма за други 20 години напред. Докато Германия, без да вдига шум, още от времето на Аденауер работи в посока федерална супер-държава. Смятам, че това ще стане, понеже Европа може да бъде световна сила само с една федерална система - може би по модела на Америка със съответните корекции отчитащи различните народи, езици и пр. Само това е спасението за Европа.

 45. 45 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#40] от "huskydog":

  Добре, може би си прав. Аз просто съм учудена, че Турция като ислямска държава няма добри отношения с останалите ислямски държави. Просто си мислех, че с СА са добри приятели.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 46. 46 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 523 Неутрално

  "Не съм фен на нацистите, обаче германската организация определено води към огромен напредък."

  Разбирам, г-не, Германия е било една наистина страхотна държава допреди 10-15 години. Но тази държава вече не е това, което е била. Германската организация е просто една обикновена тромава бюрокрация, задушаваща малкия бизнес и предприемачеството. Сега, за капак, Германия има един огромен проблем с мигрантите от Близкия Изток и Северна Африка - те идват в Европа, само за да се доберат до Германия. Оттук нататък тази държава ще бъде заета изключително само със справянето с пробемите, произтичащи от миграцията. Говоря на първо време за политически проблеми, и след това - на икономически. Спокойствието в тая държава приключи. Решение на мигрантския проблем няма, и сигурно няма да има в следващите години. На всичкото отгоре назряват проблеми с евро-валутата, от което в най-голяма степен ще загуби Германия.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK