Караджич очаква днес присъда в Хага за организиране на геноцид

Радован Караджич в съда в Хага

© Associated Press

Радован Караджич в съда в ХагаДнес ще бъде прочетена присъдата на обвинявания в геноцида в Сребреница и други военни престъпления по време на войната в Босна Радован Караджич - най-важната присъда до момента на Международния наказателен съд за бивша Югославия. По време на конфликта, продължил три години и половина, Караджич е президент на босненската Република Сръбска и върховен главнокомандващ на военните ѝ сили.


За се стигне до днешния ден, делото срещу 70-годишният днес Радован Караджич започна през 2010 г. От тогава са изслушани общо 585 свидетели – жертви от войната, политици, членове на мироопазващите сили на ООН и експерти. Караджич се защитаваше сам в съда по време делото, продължило 497 дни.


След четирите и половина години изслушвания - време, отделено за събиране на свидетелски показания, съдиите си оставиха една година, през която да решат каква е присъдата на родения през 1945 година в черногорското село Петница Караджич.
Според прокуратурата, която иска доживотен затвор, бившият президент на босненските сърби Радован Караджич лично е оркестрирал най-тежките военни престъпления през войните след разпадането на Югославия.


Обвинението твърди и че върховният командир на армията на босненските сърби носи отговорност за атаките над Сараево, продължили 1425 дни. Според голяма част от свидетелските показания по време на обсадата над босненската столица сърбите произволно са атакували града и са убивали случайни граждани от всякакъв етничеки произход. Водата, газоснабдяването, електричеството и достъпът на помощи до Сараево също са били спирани, оставяйки населението безпомощно и изтощено.


Ратко Младич и Радован Караджич, "касапинът" и ръководителят му, в разгара на войната, 1993 г.


"Сърбите никога няма да напуснат Сараево и градът ще бъде столицата на бъдещата сръбска държава" - това са думи на командира от времето на обсадата.


Защитниците на Караджич твърдят, че военните сили на командира единствено са отвръщали, провокирани от вражески огън. Въпреки това до днес персоналът на болниците в Сараево помни как е посрещал стотици деца, ранени от изстрели със снайпер.


Освен Сараево, седем босненски общини (придобилите печална слава Сански мост, Ключ, Власеница, Приедор, Зворник, Братунац и Фоча) винаги ще помнят името на Караджич. Хагската прокуратура представи доказателства с надеждата да бъде признато, че в тези места е бил извършен геноцид през 1992 г. В общо 20 сръбски общини са извършвани престъпления срещу човечеството и етнически прочиствания от сръбските военни и полицията, с намесата на кризисните комитети, върху всички от които подсъдимият е имал пряк контрол, твърди се още в обвинението.


Караджич очаква днес присъда в Хага за организиране на геноцид

© Reuters


Само в Сребреница през 1995 г. са убити над 7 000 босненски мъже и момчета, след като са изведени от домовете си, за да "бъдат евакуирани" и са били оставени в ръцете на босненските сърби. Смята се, че командата всички задържани да бъдат избити е дошла от главнокомандващия, а именно – от Караджич.


Караджич е давал нареждания на босненскосръбската армия от главната ѝ щабквартира, докато властите в Република сръбска са прогонвали мюсюлманите и хърватите организирано от територията ѝ.


Жервите от Сребреница.

© Associated Press

Жервите от Сребреница.


Свидетелствата на разпитаните от страната на Караджич винаги отричат всички обвинения. За конкретни случаи твърдят, че босненски мюсюлмани са били убивани не от армията, а от случайно събрани сръбски престъпници по искане на чуждестранни разузнавателни служби, които са искали да покажат, "че сърбите са животни".


И днес привържениците на Караджич смятат, че съдът в Хага е създаден преднамерено и пристрастно, за да накаже сърбите и че самата присъда за Караджич е подготвена още преди 20 години. Единственият по-високопоставен политик, съден в Хага, беше Слободан Милошевич, който умря от инфакт, преди да чуе присъдата си.


Караджич очаква днес присъда в Хага за организиране на геноцид

© Reuters


Част от делото срещу Караджич касае и вземането на мироопазващи сили на ООН като заложници през 1995 г. Бившият командир на британските сили на ООН Джонатън Райли заяви пред съда, че босненските сърби с взели 33-ма от неговите войници като заложници. Караджич, от своя страна, опита да докаже пред съда, че мироопазващите екипи на ООН не са били неутрална страна, а активни участници в борбата срещу босненските сърби.


Главнокомандващият геноцида е психиатър и поет


Караджич завършва медицинското училище и университет в Сараево, през 1968 г. дори повежда студентски демонстрации в Сараево и изнася про-сръбски речи от покрива на философския факултет. Специализира психиатрия и работи основно с пациенти, страдащи от депресия. Началникът му в болницата по-късно го описва като човек с "изключително високо мнение за себе си".


Трупайки стажа си в психиатричната болница Кошево в Сараево, Караджич пише и поезия. Издава четири книги с лирика. Събира умерен брой почитатели, но кулминацията на кариерата му на поет идва през военните години, когато получава литературна награда в Русия.


През 1974 г. печели и литературна стипендия за Колумбийския университет в Ню Йорк, кдето се научава да говори английски. В съда в Хага обаче отказва "да се защитава на езика на НАТО", цитиран е Караджич от BIRN.


"Аз съм отличен поет, аз съм отличен, психотерапевт, аз съм отличен бизнесмен в комунистическата система", спомня си думите на Караджич тогавашният му шеф Исмет Черич. По това време смятали, че е ставало дума просто за особеното му чувство за хумор.


В средата на 80-те Караджич е арестуван по обвинение в злоупотреба с публични средства, за да си построи вила в предградието Пале близо до Сараево, но въпреки че е осъден, не отива в затвора.


Политикът Караджич


Анти-комунистическата коалиция на Караджич, Сръбската демократическа партия, при създаването си през 1990 г. се обявява за оставане на Босна в рамките на Югославия. Караджич става неин председател от самото начало, въпреки че по-късно отрича да е имал желание да става активен политик.


През октомври 1991 г. от парламентарната трибуна на босненския парламент Караджич предупреждава бошняците за вероятността от война, след като Словения и Хърватия вече са обявили независимост от Югославия. По думите му напускането на Югославия ще постави Босна и Херцеговина на "магистрала към ада".Речта предрича бруталността на предстоящия конфликт и кланетата, които ще последват:


"Не си мислете, че няма да отведете Босна и Херцеговина към ада и мюсюлманите към вероятно изтребление, защото ако има война, мюсюлманите няма да бъдат способни да се защитават."


На референдума, който довежда до провъзгласяването на независима Босна през 1992 г., се противопоставят сърбите, които искат да останат част от Югославия. Войната започва.


Първото обвинение срещу Караджич е повдигнато през 1995 г., няколко месеца след клането в Сребреница. Заповедта за арест в издадена през 1996 г., но по това време обвиняемият вече е под прикритие.


Смята се, че в началото Караджич е пребивавал в Босна, без да полага усилия върху прикритието си, защото не е очаквал изобщо да бъде задържан. Когато международният натиск той да бъде заловен нараства, бяга и се укрива в Сърбия. Междувременно САЩ обявяват близо 5 млн. долара възнаграждение срещу информация за местонахождението му.


Доктор Драган Дабич


Отнема 12 години да бъде открит и задържан през лятото на 2008 г. в Белград, където живее под името Драган Дабич, известен още като Д. Д. Давид. През годините си под прикритие, докторът е практикувал "енергийна медицина" в Белград и редовно е изнасял публични лекции за духовност.


Прави си уебсайт, на който предлага ефективно лечение на импотентност и аутизъм. Рекламира услугите си, като твърди, че енергийното лечение, което владее, избавя пациентите от диабет, астма, епилепсия и множествена склероза. Уебсайтът Skeptic's Dictionary пази копие на неговата визитна картичка.


Освен това Карджич в новото си амплоа пише редовно за здравни списания и посещава конференции.


На това видео е увековечено участието на Караджич под прикритие на семинар по природна медицина в качеството му на изследовател в областта на психологията и биологичните енергии и експерт по медитация. Той изнася лекции за здравословен живот.Все още герой


"Радован е добър човек. Той направи това, което всеки от нас би направил, за да защити сънародниците си сърби", разказва неговият братовчед, 65-годишният Симеон Караджич, който живее в родното им село. На село Караджич е местен герой, умното селско момче, което е стигнало до големия град, за да прави добрини, пише Balkan Insight.


В селото му нямат доверие на никого и не искат да говорят с журналисти. Някои дори се съмняват, че репортерите са агенти от разузнаването – свикнали са с тази идея заради засиленото им присъствие през всички 12 години, когато Караджич е издирван.


"Горд съм да се наричам Караджич. Това е благородно име: в рода ни има херцози и бойци, писатели, герои", настоява друг обявил се за братовчед на Радован Караджич в селото му, отказал да разкрие името си. Роднините му обаче пропускат да разкрият подробността, че бащата на Караджич е бил остракиран от семейството му, обвинен в изнасилване и убийство, а дядо му е убил съседа си в спор за откраднат вол.През първите години от живота на сина си, бащата на Радован Вуко Караджич е в затвора заради дейностите си през Втората световна война – бил е четник, сръбски националистичеки бунтовник, борил се срещу нацистката окупация и Титовите комунисти. Виждат се за първи път със сина си, когато Радован е на пет.


Радован Караджич има двама братя – Лука, бивш пощальон, също привлечен от политиката на босненскосръбските националисти на по-късен етап, и Рачо, който не е напуснал Черна гора.


Има две деца от жена си Лиляна, която също е лекар – Соня, в момента зам.-председател на парламента на босненската Република Сръбска и Саша, за чиито живот нищо не е известно.


Трансформацията на Караджич от времето, когато е бил президент на Република Сръбска и през годините му под прикритие като Драган Дабич до последното му явяване в съдебната зала е добре илюстриранана тези три снимки.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Е това пък ако не е дивотия :''След четирите и половина години изслушвания - време, отделено за събиране на свидетелски показания, съдиите си оставиха една година, през която да решат каква е присъдата ''!!!
  После се чудим що у нас едно дело за нива например, се точи с години....

  [email protected]
 2. 2 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  МИРОЛЮБИВАТА РЕЛИГИЯ

  ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН

  довела до Геноцит и масово изтребление на 20 000 души .....

  Мдаа ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 3. 3 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  С подкрепата на Православна Раша

  и логистично оборудване с българско оръжие по линията Мултигруп - Ембарго - Цистерни с гориво - пак оръжия - дрога .....

  И там някъде военният ни Аташе в Белград - Велизар Енчев в стойка "шпиц" пред Аркан ......

  Православен Геноцид !!!???

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 4. 4 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  На картата се вижда, как в държавата Югославия са се образували множество сръбски анклави отделени от общата територия на Сърбия. Такова разположение на населението в комбинация с "патриотизъм" неизбежно води до това до което доведе.

  подпис
 5. 5 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тоя човек заслужава паметник приживе,защо се опита противно на Великите сили,да спре настъпващия към Европа ислям!!!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  Трибуналът за
  военните престъпления на Мутрите
  от Бивша Югославия си върши работата.
  Повечето от осъдените за военни престъпления са Православни Християни - представители на най-миролюбивата религия и с финес към взаимно съжителство, обич към ближния и иприятелски настоени съседи. Истински стожери на Християнска Европа мдаа .....

  - Трибунал за Сирия !!!??

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 8. 8 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1821 Весело

  До коментар [#5] от "Краде ми се мили мой!":
  Паметник заслужава този който успее а не този който се опитва

  подпис
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Весело

  [quote#3:"barcelonski"]С подкрепата на Православна Раша

  и логистично оборудване с българско оръжие по линията Мултигруп - Ембарго - Цистерни с гориво - пак оръжия - дрога ..... [/quote]
  Нали САЩ справедливо ги нахраниха с обеднен уран , инсталираха демокрацията-Косово и с "Бондстийл" е много яко на Балканите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  Рашките Мутри > винаги са подкрепяли Талибански режими - било то Православни - шиитски или сунитски ......

  Но Раша има особен афинитет към
  Православните Талибани ......
  в Сърбия, България и Малякия.

  - Нещо неясно ... ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Весело

  [quote#5:"Краде ми се мили мой!"]Тоя човек заслужава паметник приживе,защо се опита противно на Великите сили,да спре настъпващия към Европа ислям!!! [/quote]
  За сега никой не може да спре американския филмиран муждахидизъм който пие Кока Кола , пуши Филип Морис и все е измъчен от православните "тирани"!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#3] от "barcelonski":
  ...." военният ни Аташе в Белград - Велизар Енчев в стойка "шпиц" пред Аркан "...... Енчев не е бил военен аташе в Белград. Беше разузнавач, прикрит като кореспондент. И беше известен с антиюгославските си коментари.

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  [quote#10:"barcelonski"]Но Раша има особен афинитет към
  Православните Талибани ......
  в Сърбия, България и Малякия.

  - Нещо неясно ... ??! [/quote]
  Абе защо САЩ така присърце са настоявали да провокират клането в Сребреница?>

  "На 22 юни 1998 г. в интервю пред списание "Дани" бившият шеф на полицията в Сребреница Хакия Мехолич директно говори за план по предаването на Сребреница и за по-късното разкриване на мита за "геноцида". Падането на Сребреница е голяма военна провокация на администрацията на тогавашния президент Алия Изетбегович, договорена с Бил Клинтън да послужи като повод за военна намеса на НАТО и спечелване на общественото мнение."
  /цитат от Уикипедия не е от Комсомослкая Правда или Работническо дело/

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#11] от "Краде ми се мили мой!":
  "пияното животно Елцин" - Разликата с Путин е.....цената на петрола и газта. Ще проличи след 2 години кой е велик и кой не?

 16. 16 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#13:"dobrich"]Беше разузнавач, прикрит като кореспондент. И беше известен с антиюгославските си коментари. [/quote]
  Разузнавач .... колкото и Бриго е разузнавач.

  Агент за свръзка между
  Мутрите на Мултигруп и Мутрите на Аркан.

  Но от драгалевиц - толкова !

  подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#16] от "barcelonski":
  От къде ги знаеш тия работи?! Ти си разведка?

 18. 18 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  "Водата, газоснабдяването, електричеството и достъпът на помощи до Сараево също са били спирани, оставяйки населението безпомощно и изтощено."

  Когато татарите и бандеровците спираха тока и водата не знам някой да ги е обвинявал за нещо. Первомайск и Горловка са в почти пълно обкръжение вече две години но на никой от ЕС не му пука за тях. Ако има виновни това са самите обкръжени че не падат на колене пред украинските окупатори.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 19. 19 Профил на Monsieur
  Monsieur
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Отвратително е как господата европейци дъвчат един геноцид вече колко години, а в същото време си затварят очите за бруталния геноцид над кюрди вече десетилетия наред от страна на гадните турци. Пуйката е световен рекордьор по геноциди - гръцки геноцид, понтийски геноцид, арменски геноцид, геноцид над българите в тракия, арменски геноцид. Но нищо, те са в НАТО, канят ги за бъдещ член на чиновническото съюзче и затова са имунизирани. Питайте тьотката меркел.

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Весело

  [quote#18:"Julian Mall"]татарите и бандеровците спираха тока[/quote]
  За тока по времето на Живков забрави ли? Приличахме да дискотека, спирахме си го сами......

 21. 21 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  убийците на бесилото!

  жалко, че делото отнема толкова години. когато арестуват Путин и го изпратят в Хага, ще му остават съвсем малко години до края на живота му... няма да има усещането, че отнемат много от джуджешкия му живот...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Любопитно

  "Само в Сребреница през 1995 г. са убити над 7 000 босненски мъже и момчета, след като са изведени от домовете си, за да "бъдат евакуирани" и са били оставени в ръцете на босненските сърби. Смята се, че командата всички задържани да бъдат избити е дошла от главнокомандващия, а именно – от Караджич."

  Значи се смята и няма нищо доказано точно кой и по чия заповед е избил потенциалните моджахедини. А какво са правили по време на войната невинните муслими и дошлите от вън техни братя по вяра някой в Хага ще разследва ли? Едва ли нещо по-различна от това което правят днес в Сирия, Ирак и Афганистан?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#5] от "Краде ми се мили мой!":
  95% от босненските мюсюлмани са далече от агресивния ислям. Мюсюлманин съм, защото съм роден в такова семейство, ми каза един дългокос младеж от тази държава.........Радован Караджич служеше на великосръбските интереси. Ние сме патили много от тяхната агресивност, така че не виждам причина да го величаете!?

 24. 24 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#2:"barcelonski"]МИРОЛЮБИВАТА РЕЛИГИЯ

  ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН[/quote]
  Абе ти ще престанеш ли да се подиграваш с религията ни ? Няколко сте такива които мимоходом пускате по някоя подигравателна фраза за Православието. Явно сега ви е цел да ни ударите на срам към религията ни, като я споменавате в най различни неприятни контексти. Съобразявай се, че не си си в Косово, а в български форум където все още православието е водещата религия, преди да сте успели да я оризилите.
  Като не ти харесваме, куфара и в американско Косово !

 25. 25 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#23] от "dobrich":

  Да се наслаждаваш на ислямското лицемерие,е въпрос на личен избор!Проблема си е твой!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  [quote#19:"Monsieur"] си затварят очите за бруталния геноцид над кюрди вече десетилетия наред от страна на гадните турци. Пуйката е световен рекордьор по геноциди [/quote]
  Затова пък Ердоган е постоянно присъствие всяко година при отбелязването на измисленият геноцид над босненските муслими. И всяка година произнася гневни речи срещу кръвождните православни славяни клали невинните муслимски младенци.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  Не можа да се споразумее със съда значи.

 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#25] от "Краде ми се мили мой!":
  Да славиш великосръбския шовинизъм е антибългаризъм!!!!........

 29. 29 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  [quote#28:"dobrich"]Да славиш великосръбския шовинизъм е антибългаризъм!!!!........ [/quote]
  Все пак точно руските подлоги предават Македония на Югославия. За тях родолюбието винаги е значело преклонение към Москва.
  Нека не забравяме и позитивните им коментари към Ердоган когато с Путин щяха да бутат ЕС и НАТО, пък сега не спират да мрънкат за изтерзаните кюрди. В главите им е каша.

 30. 30 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 574 Любопитно

  "Роднините му обаче пропускат да разкрият подробността, че бащата на Караджич е бил остракиран от семейството му, обвинен в изнасилване и убийство, а дядо му е убил съседа си в спор за откраднат вол."

  А внукът Радован е отбелязал абсолютен прогрес даже му дали прозвището "касапинът". Семейна дарба.

 31. 31 Профил на bai_john_petrov
  bai_john_petrov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Любопитно. Два дни, след мюсюлманските атентати в Брюксел, в съседна Хага съдят един от най-големите врагове на исляма. Няма как европейците да не са поне в известна степен съпричастни с Караджич. От друга страна, длъжни сме да признаем, че организираният геноцид е по-страшно престъпление от тероризма по очевидната причина, че загиват много повече жертви. Дано никога повече не ставаме свидетели нито на едното, нито на другото.

 32. 32 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#19] от "Monsieur":

  Нищо не е черно -бяло.....кюрдите са основната маса клала арменците през 1915г., всъщност през 1920-1921 г. гърците извършват не по-малко зверства над мюсюлманите в Мала Азия и т.н.
  А сърбите си го получиха и там и в Хърватия и в Словения....и лично аз се надавам да се сбъдне пророчеството, че след време всички сърби ще се съберат под сянката на ЕДНА КРУША..

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#31:"bai_john_petrov"]съдят един от най-големите врагове на исляма[/quote]
  Караджич е великосръбски шовинист. Такива като него ги заболя, че Сърбославия се разпадна...

 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#32:"bobbyperu"].кюрдите са основната маса клала арменците през 1915г., всъщност през 1920-1921 г. гърците извършват не по-малко зверства над мюсюлманите в Мала Азия и т.н. [/quote]
  Голяма част от кюрдите в Турция живеят на арменски земи. За гръцко-турската война у нас малко се знае....

 35. 35 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":

  Така е , както съм писал по друг повод с такива православни "братя" като сърбите и руснаците на България не и трябват врагове. Но какво друго да очакваме от тези дето ги защитават във форума, нали тяхните дядовци през 1945 г. продадоха Македония на шумадийците, крушата не пада по далеч от дървото!

 36. 36 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Р.Караджич заслужава капитал-пънишмент.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Колелата на правосъдието се въртят бавно, но рано или късно и Путин ще попадне - изкъпан и обезпаразитен - в някоя уютна килия в Хага.

  Дано да му дадат тая на Милошевич и да чете какво е драскал с нокът по стената в последните си часове.

  Руският и сръбският са братски славянски езици, все ще разбере нещо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  [quote#12:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]който пие Кока Кола[/quote]
  И американците все пияни от кока-кола, нали?
  Бреййй

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 39. 39 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#22:"Julian Mall"]Значи се смята и няма нищо доказано точно кой и по чия заповед е избил потенциалните моджахедини. [/quote]
  по заповед на Радко Младич. Още нещо неясно?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 40. 40 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#37:"Norman Granz"]Руският и сръбският са братски славянски езици, все ще разбере нещо. [/quote]
  За разлика от българския, който има съвсем различна граматика.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 41. 41 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Чета и не вярвам на очите си -отказва да повярвам, че има българи, които подкрепят убийството на мирно население....абсолютно сте на нивото на терористите, които сега тормозят Европа. Разлика няма.

 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  "В съда в Хага обаче отказва "да се защитава на езика на НАТО"

  А сърбите уж коскоджамити патриоти и националисти, а предадоха и Младич и Караджич. Още едно доказателство, че срещу ръжен не се рита. Той живота учи.

 43. 43 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#37] от "Norman Granz":
  Нормане, дори граматиката на българския език е косвено доказателство, че не сме точно славяни ... макар да имаме примеси от славяните. Граматиката на българския е по-близо дори до английския, отколкото до сръбския, с неговите тежки седем падежа.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 44. 44 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  СЪРБИЯ = МАЛКАТА РОСССИЯ, винаги нейна маша на Балканите, воювала със всичките си съседи, но и получила заслуженото си, завинаги!

 45. 45 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  СЪРБИТЕ, вечни конкуренти на българите, с основна вина за МАКЕДОНИЯ и откъсването и от българските и корени, благодарение на дивите комуно пристъпи на ненормални садисти и психично увредени сръбски комунисти.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Гневно

  До коментар [#46] от "jedimonster1":
  Такъв коментар го докладвам безмилостно. Хайде иди ти да трепеш хора, мръснико, аз не искам.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 49. 49 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#46] от "jedimonster1":
  Ела се изправи срещу мен, гадняр мръсен ... да видиш тогава какво те чака. Модераторите, какво чакате, изтрийте този профил.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 50. 50 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#45] от "convince":
  "СЪРБИТЕ, вечни конкуренти на българите, с основна вина за МАКЕДОНИЯ"....В интерес на истината взеха да си признават, че са сгрешили. Обикновени сърби и техни историци...Но е късно.

 51. 51 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Съжалявам, че написах отвратителния коментар преди малко. Но мюсюлманите са също част от човечеството. Не бива да се пренебрегват с лека ръка, те също имат принос към общата култура на човешката цивилицация.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 52. 52 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#23] от "dobrich":

  Хайде сега приказки.
  Звучи като, православен съм, ..."защото съм се родил в такова семейство..."
  Колко от вас и изобщо от населението на земята е избрал религията си??
  Всеки е бил индоктриниран да вярва в това което и семейството му....
  То затова в България ( и изобщо по света, защото ония брадатите и те същите ) е пълно с '' великденски християни ''

  "More Majorum"
 53. 53 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#24] от "Калата":

  Свобода на словото ??
  Или викаш ние имаме единственото право да налагаме цензура, да заплашваме, да ...... Защото, сме православни ( не е много православен начина по който се изразяваш ), християни, мнозинство, етнос...?? Кое от всичко.... Ами после какво???

  "More Majorum"
 54. 54 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#31] от "bai_john_petrov":

  Значи оправдаваш убиец??
  Само защото е убил мюслими, па макар и невинни и макар и деца?
  Ти май не си християнин. Преди да кажеш, че СИ, внимавай, там едни колеги ще те обвинят в лицемерие.....
  Та ако го оправдаваш, с какво основание например ти, би обвинил и съдил ятаците на брюкселсия терорист примерно????

  "More Majorum"
 55. 55 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#32:"bobbyperu"]и лично аз се надавам да се сбъдне пророчеството, че след време всички сърби ще се съберат под сянката на ЕДНА КРУША.[/quote]

  Да не ставаме крайни. После стават събития като в Брюксел.
  После и те ще плачат и ние..
  Нали това говорим от няколко дни по форумите. Това нещо трябва да спре...

  "More Majorum"
 56. 56 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#52:"Lumberjack"]Колко от вас и изобщо от населението на земята е избрал религията си?? [/quote]
  Правилно. Аз съм отрасъл в православно семейство, но така и не се кръстих. Баща ми каза - избери сам религията си. Така и не го направих и досега ... та затова минавам за атеист.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 57. 57 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":

  У нас, за много неща малко се знае, освен ако не засяга нас самите...
  В учебниците по история, много е спестено, а много материал се разтяга и повтаря....

  "More Majorum"
 58. 58 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#56] от "captainFill":

  Важното е ти и тези около теб да са щастливи.
  Има един клон от християнството. Няма да назовавам име или държава.
  Та там, юношите и девойките, на определена възраст, да речем около 14-15, им организират второ кръщение, след което да се смятат за пълноправни християни ( нека ги наречем така ).Нарича се потвърждение. Тоест младежът потвърждава, че е съзнателен и съзнателно избира това течение за своя религия.
  Идеята на това общество е идеалистична, а тя е, да се даде право на избор на съответния юноша..
  Но какво се получава....
  До своето потвърждение, младежът се движи в тази среда, посещава обредите на общността, индоктринира се в нея. Разбира се никъде, никой му обяснява, че има право на избор и ако му харесва да си избере нещо друго.
  И така, съвсем автоматично и несъзнателно, под името съзнателно, младежът получава своето второ кръщение....
  И така, хора разни....

  "More Majorum"
 59. 59 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Само сърбите ли са виновни, а мюслитата главорези участвали във войната са чисти

 60. 60 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#43] от "captainFill":

  Нека направим аритметиката.
  Сърбите, като уж наследници на славянско племе, нормално говорят славянски диалект.
  Докато българите, като наследници основно на прабългари и славяни, е нормално да говорят на комбинация от техните си езици. Славянско произношение, подчинено на граматиката на прабългарски диалект...

  "More Majorum"
 61. 61 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 559 Неутрално

  И откога за модераторите факта, че всеки, който подкрепя някаква форма на псевдо- религиозен тероризъм очевидно има ментални проблеми е обиден или призовава към насилие ? Та половината коментари под тази статия или под тези за бежанците са изпълнени с къде-къде по-жестоки и обидни коментари. Браво, Дневник, чудесна редакторска политика !

 62. 62 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 559 Гневно

  Т.е. псевдоислямския тероризъм трябва да го громим с коментари за избиването и отхвърлянето на цивилно население, а псевдо-християнския е в ползу роду и го величаем...

 63. 63 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#59] от "Хайлето":

  Ами хайде да оправдаем убиец, защото видиш ли той не е единствен.
  Между другото, само те доказано са извършили военно престъпление. Сигурен съм, че при наличие на доказателства, и другата страна ще си понесе последствията.

  В модерното общество, всеки има права и задължения. В момента който го нарушиш, бъди готов за последствията.
  И пак стигаме до.....
  Значи негодуваме и мразим един изверг, заради събитията в Брюксел, обаче защитаваме друг изверг, щото е наш.....????????????

  "More Majorum"
 64. 64 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#60] от "Lumberjack":
  Точно така. Виждам, че сте запознат с филологията и произхода на различните групи езици.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 65. 65 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#60] от "Lumberjack":
  Винаги са ми казвали, че разсъждавам много систематичто и логично, докато при езиците логиката ми убягва доста често.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 66. 66 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  До коментар [#63] от "Lumberjack":
  Албанче ли си?

 67. 67 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#60] от "Lumberjack": А Македонците, пишат и разговарят на граматически грешен български. Сиреч на бозук/развален български.

 68. 68 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  [quote#66:"Хайлето"]Албанче ли си? [/quote]
  И какво значение има това според теб? Първо сме хора, жители на планетата Земя, после всичко останало.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 69. 69 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#63] от "Lumberjack":
  Обичам да пращам поздрави ... Сега и за новия ми приятел Lumberjack. Така аз виждам света през китарата на Стив Вай ...
  https://www.youtube.com/watch?v=NiTXGswyAls

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 70. 70 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#69] от "captainFill":
  Заради вашата любов ли беше врявата за Плиска

 71. 71 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#70] от "Хайлето":
  Каква врява, осведоми ме, ако обичаш

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 72. 72 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#65] от "captainFill":

  Хмм. Съмнява ме ( че ти убягва, ако говориш няколко езика ). Не е до логика ( макар и може да се ползва ).
  Един познат ми каза ( говори няколко езика )..... аз не слушам думи, просто слушам интонацията и звуците, като мелодия, код, и го разбирам, и имитирам мелодията и се обяснявам....
  Съгласен съм с него, освен часта с музиката, не съм музикален, но кой както си го абсорбира.....
  А колкото до логиката, и нея можем да използваме.
  Например, български като част от т.нар. индоевропейски езици,
  има сходен строеж с другите членове от това семейство.
  Строеж разбирай база, скелетна система. от там нататък изграждаме мускулната система и останалото с думи.
  А думите, в частност български език, те са сходни с думите от другите членове на семейството..Сходни, не означава еднакви,
  защото дор при думи с еднакво значение, и правопис, на испански и италиански например, при различно произношение, дадена дума се оказва тотално различна за ухот, музика а .....
  А българският има сходност с много езици от групата, като вземем през германо скандинавски до латинските налседници....
  Докато при езици от други семейства, системата на устройството е друга.
  Сигурен съм, че ако нещо ти убягва, е заради подхода, музика или логика или друго.... А ако говориш вече 3, то със сигурност имаш афинитет.След първите два, мозъкът приема думите по смисъл, не по граматика... по-лесно е някак си..

  "More Majorum"
 73. 73 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#66] от "Хайлето":

  Имаш слабост към албанчета ли ????

  "More Majorum"
 74. 74 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#69] от "captainFill":

  Мерси капитане. Оценявам.

  "More Majorum"
 75. 75 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 549 Любопитно

  [quote#9:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Нали САЩ справедливо ги нахраниха с обеднен уран , инсталираха демокрацията-Косово и с "Бондстийл" е много яко на Балканите! [/quote]

  Кво толкова ви боли едно място от този "обеднен уран" слабо образованите комунета!? Успокойте се , няма нищо общо с този използван в ядреното оръжие. Просто има много високо относително тегло, което го прави идеален за сърдечници на конвенционални бронебойни боеприпаси (придава им голяма кинетична енергия). Дупчат идеално всякаква савецка железария! Ако има желаещи да опитат -стига за всички!

 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  [quote#35:"bobbyperu"]Така е , както съм писал по друг повод с такива православни "братя" като сърбите и руснаците на България не и трябват врагове.[/quote]
  Нали затова бди братска Турция. Да не повтаря никога повече грешката от 1878г когато сме заробени от Русия в съюз с православните ни врагове Сърбия и Румъния. Ислямският ни брат пак ще ни освободи поотделно като се възползва от умници като тебе и подобните ти. Вие днес сте новите богомили разяждащи държавата отвътре.
  До коментар [#35] от "bobbyperu":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Всички мурзилки-национални предатели с упоение и кеф хвалят сръбските националисти и военнопрестъпници. Тролове, за пореден път показвате, че имате 2 родини - по-голямата Рассия, по-малката Сърбия.

 78. 78 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#72] от "Lumberjack":
  Говоря английски, руски и сръбски. Учил съм и немски. Но инстинктивно разбирам италиански и испански, не много добре. Поддържам връзка с хора от целия свят, а за езиците съм привърженик на американския писател Робърт Хайнлайн, макар да го отричат.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 79. 79 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#71] от "captainFill":

  Това явно беше опит за заяждане ( ползвайки друга новина от Дневник )
  Господинът явно има слабост към подобни събития.
  Яд ли го е, жал ли муе, ревност.. само той си знае....

  "More Majorum"
 80. 80 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#18:"Julian Mall"]Когато татарите и бандеровците спираха тока и водата не знам някой да ги е обвинявал за нещо. Первомайск и Горловка са в почти пълно обкръжение вече две години но на никой от ЕС не му пука за тях. Ако има виновни това са самите обкръжени че не падат на колене пред украинските окупатори. [/quote]

  Малоумник, как може да си окупатор в собствената си страна ? Окупатори са руските терористи, които плешивото джудже изпрати в Украйна. Такива като теб ще кажат, че и българите са окупатори в Кърджали и Родопите, стига от Москва да ви наредят. Гнус ме е от такива като теб !

 81. 81 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#75] от "znaesht":

  Не знам защо минуси, като е точно така ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 82. 82 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Какъв "мес" забърка Клинтън, и сега се готвят за нов по голям ако жена му бъде избрана.

 83. 83 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#24:"Калата"]Абе ти ще престанеш ли да се подиграваш с религията ни ? Няколко сте такива които мимоходом пускате по някоя подигравателна фраза за Православието. Явно сега ви е цел да ни ударите на срам към религията ни, като я споменавате в най различни неприятни контексти. Съобразявай се, че не си си в Косово, а в български форум където все още православието е водещата религия, преди да сте успели да я оризилите.
  Като не ти харесваме, куфара и в американско Косово ! [/quote]

  Пак нищо не вдяваш, но е нормално - нали си русофил, не се славите с излишна интелигентност. На теб и на другите такива ти се подиграват не с религията, а с лицемерието и псевдоправославието ви. Вие, същите, които едно време забранявахте религията, взривявахте църкви и бесехте попове, а сега станахте много религиозни и православни. Аз също съм православен, но ми се гади от лицемери и превдоправославни фашистки и екстремистки русофилски подлоги, които по нищо не се отличават от ислямистите. Вие русофилите, не сте никакви православни християни, вие с удоволствие гледате и подкрепяте как плешивия ви комплексиран фюрер руши и убива православни хора в Грузия и Украйна. Вие сте едни лицемери и затова ще бъдете подигравани и осмивани постоянно.

 84. 84 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Любопитно

  [quote#39:"captainFill"]по заповед на Радко Младич. Още нещо неясно?[/quote]
  Ти да не би да си я виждал тази заповед? И защо сините каски не са придружили автобусите. Не че щяха да рискуват живота си да спасят босненците но поне щеше да има свидетели на случката, които не са муслими.
  До коментар [#39] от "captainFill":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 85. 85 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#79] от "Lumberjack":
  Lumberjack, тук пишат хора озлобени и без никаква обща култура. Не им отговарайте по същия начин, това са просто тролове и хейтъри.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 86. 86 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#84] от "Julian Mall":
  Не ми трябва да я виждам. Живял съм пет (5) години в Сърбия и съм работил с човек, участвал лично в клането в Сребреница. Горан Мандич се казва. Още въпроси?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 87. 87 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#41:"newgenerations"]Чета и не вярвам на очите си -отказва да повярвам, че има българи, които подкрепят убийството на мирно население....абсолютно сте на нивото на терористите, които сега тормозят Европа. Разлика няма. [/quote]

  Разбира се, че няма никаква никаква разлика между русофилските псевдоправославни фашисти и ислямистите. Както виждат, те напълно подкрепят избиването на мирни хора, без значение дали са босненски мюсюлмани или украински православни християни. Еднакво мразят Запада, САЩ, ЕС, готови са веднага да убиват в името на Бог - без значение Христос или Аллах. А всъщност са неверници.

 88. 88 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Гневно

  До коментар [#80] от "antirubladjiq":

  Мен пък ме е гнус от такива като теб дето са готови да се продадат на Турция. Хора които избиват всеки който не се чувства украинец са окупатори. Ти сигурно ще оправдаеш и избиването на българи в Македония защото са запазили българщината си? Ако на тебе някой ти заповядва какво да пишеш на мен никой нищо не може да ми заповяда! Набий си го в главата!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 89 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#84:"Julian Mall"]

  по заповед на Радко Младич. Още нещо неясно?- цитат на коментар #39 от “captainFill”

  Ти да не би да си я виждал тази заповед? И защо сините каски не са придружили автобусите. Не че щяха да рискуват живота си да спасят босненците но поне щеше да има свидетели на случката, които не са муслими. [/quote]

  По интелект и мислене си на едно ниво с брадатите ислямисти от ИДИЛ. Бих те посъветвал да се пробваш там, ще те оценят.

 90. 90 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]Е това пък ако не е дивотия :''След четирите и половина години изслушвания - време, отделено за събиране на свидетелски показания, съдиите си оставиха една година, през която да решат каква е присъдата ''!!! [/quote]
  Не, не е дивотия, а добре пресметнато действие! Не е лесно да събереш от девет кладенеца вода. А до тогава, "обвиняемия" я се задавил с грахово зърно, я го споходил инфаркт - ала Милошевич.
  Интересно защо, главния виновник за войната в Югославия, другарят Уилям Джеферсън "Бил", е още на свобода, след като местонахождението му е добре известно.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 91. 91 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#76] от "Julian Mall":
  "Патриотарите" като теб за които любовта към Московията е висша форма на българщина най-малко могат да правят оценки и да поставят квалификации за другите...затова направи нещо смислено .....например ходи със Сидеров да лъскаш МОЧА може и някоя рубла да падне!

 92. 92 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#87:"antirubladjiq"]Еднакво мразят Запада, САЩ, ЕС, готови са веднага да убиват в името на Бог - без значение Христос или Аллах. А всъщност са неверници.
  [/quote]
  +++++++++++++++++
  Точно, напълно точно. Фанатиците са еднакви навсякъде, независимо от каква религия. Всъщност изкривяват принципите на религията за политически цели, а овцете блеят и вървят на заколение ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 93. 93 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  [quote#86:"captainFill"]съм работил с човек, участвал лично в клането в Сребреница[/quote]
  Какво клане бе драги? Клането си е културна особеност на муслимските ангелчета дето все някой ги дискриминира. Ти на разстрела клане ли му викаш? Дори и поляците не наричат избиването на полските офицери геноцид и клане.
  До коментар [#86] от "captainFill":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 94. 94 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#80:"antirubladjiq"]как може да си окупатор в собствената си страна ? [/quote]
  Може, и още как! След като си завзел властта с преврат.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 95. 95 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#88:"Julian Mall"]До коментар [#80] от "antirubladjiq":

  Мен пък ме е гнус от такива като теб дето са готови да се продадат на Турция. Хора които избиват всеки който не се чувства украинец са окупатори. Ти сигурно ще оправдаеш и избиването на българи в Македония защото са запазили българщината си? Ако на тебе някой ти заповядва какво да пишеш на мен никой нищо не може да ми заповяда! Набий си го в главата!!! [/quote]

  Точно такива като теб се кефеха, когато Джуджето и Ердоганя бяха приятелчета, правеха потоци, наказваха България, откриваха джамии и прочее. И нищо чудно пак да плеснат с ръце и да се прегърнат, и всички мурзилки да трябва пак да си мерите приказките за Ердоган и за пореден път да обърнете палачинката. Така че не ми вменявай някакви симпатии към Турция - никой от нормални хора не се е кефел на Ердоган, за разлика от вас, русофилите. Ама това беше преди да ви избомби тенекията.

 96. 96 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#93] от "Julian Mall":
  Не знам за теб, ама аз съм бил професионален военен 11 години. Да ти кажа честно, предпочитам да ми отрежат главата, отколкото да умра от куршум в корема. Разбираш ли изобщо за какво говоря!?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 97. 97 Профил на Lumberjack
  Lumberjack
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#84] от "Julian Mall":

  Така наречените сини каски, специално холандският контингент, получил заповед за ненамеса и неизползване на оръжие, се принуди да се предаде на сръбските части.
  След като бяха пленени холандците, сърбите облечени в холандски униформи, ползвайки холандската база, приеха нищо неподозиращи мюслимски бежанци вътре, заедно с тези намиращи се вече в базата, смятайки я за сейфареа. Когато жертвите разбраха къде и с кого са, беше късно ...
  Сребреница 1995, печално известният дъчбат.........

  "More Majorum"
 98. 98 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  [quote#90:"rumata"]Интересно защо, главния виновник за войната в Югославия, другарят Уилям Джеферсън "Бил", е още на свобода, след като местонахождението му е добре известно. [/quote]
  Едно е да бъдеш убит от кървавите ръце на сръбските касапи и съвсем друго да се възнесеш на небето в резултат на хуманитарните натовски бомбардировки.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 99. 99 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#94:"rumata"]

  как може да си окупатор в собствената си страна ? - цитат на коментар #80 от “antirubladjiq”

  Може, и още как! След като си завзел властта с преврат. [/quote]

  Колкото и да я повтаряте тая мантра, руската подлога Янукович се издъни тотално и избяга позорно в Рассия. Сърдете се на него, както и на плешивото комплексирано джудже, че загубихте Украйна, не на ЦРУ.

 100. 100 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  До коментар [#97] от "Lumberjack":
  Стига лъга никой никого не е пленявал. Изобщо не се знае точно кой и по коя заповед е разстрелял босненците.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK