Еврокомисията предлага страните членки да взимат €10 000 за всеки разселен мигрант

Еврокомисията предлага страните членки да взимат €10 000 за всеки разселен мигрант

© Leonhard Foeger, ReutersЕвропейската комисия (ЕК) представи днес предложения за промени в подхода към предоставянето на убежище в ЕС, предаде БТА.


ЕК предлага създаването на обща процедура за международна закрила, с еднакви стандарти и права, предоставяни на бежанците, както и по-нататъшно уеднаквяване на условията за приемане в ЕС. Комисията предлага да се замени директивата за процедурите за предоставяне на убежище с регламент за създаване на напълно уеднаквена обща процедура в ЕС. Целта е да бъдат намалени разликите в процента на признаване на бежански статут между отделните държави от общността и да се ограничи движението на бежанците в ЕС.


Предложението предвижда опростяване, поясняване и съкращаване на процедурите за предоставяне на убежище. Предвижда се решенията за признаването на бежански статут да бъдат взимани в срок до шест месеца. Въвеждат се по-кратки срокове (между един и два месеца) в случаите, когато молбите са недопустими или явно неоснователни. ЕК предлага сроковете за обжалването по отхвърлени молби да бъдат от една седмица до един месец. Кандидатите за убежище биха могли да получат правото на безплатна правна помощ.
ЕК предлага въвеждането на нови изисквания за сътрудничество на кандидатите за убежище с властите, както и по-сериозни последствия при неизпълнението на тези задължения. Наказанията в случаи на злоупотреба с процеса на кандидатстване за закрила, липсата на сътрудничество и т.нар. вторични движения в ЕС (извън държавата, от която е поискана закрила), ще могат да доведат до отхвърлянето на молбата по бързия ред.


Комисията предлага да отпаднат националните списъци на сигурни държави на произход на мигрантите, като бъдат взимани предвид единствено общоевропейските списъци. Търсещите убежище трябва да могат да получават еднаква закрила навсякъде в ЕС, гласи предложението. То въвежда задължителна проверка за установяването на възможни промени в държавите на произход, които може да имат отражение върху нуждата от закрила на кандидатите.


Предлага се още държавите да определят място за пребиваване на бежанците и да им налагат задължения да се явяват пред съответните власти, за да доказват, че са постоянно на разположение. Ако не се явят, бежанците може да бъдат задържани. Предвижда се бежанците с признат статут да получават най-късно в срок от шест месеца достъп до пазара на труда на държавата, която им е предоставила закрила.


ЕК предложи днес въвеждането на общи показатели за оценка на подлежащите на разселване мигранти по европейските квоти, както и общи основания за отказ от включването в квотните схеми на мигранти. Комисията ще предостави 10 000 евро за всеки разселен по квотните схеми, които обхващат 22 504 мигранти извън ЕС.


През май ЕК предложи държавите от ЕС, които решат временно да не приемат мигранти, да плащат по 250 хиляди евро за неприет мигрант.


От комисията отчитат, че схемата за разселване на мигранти отбелязва значителен напредък, но трябва да се положат още усилия. Досега схемата е приложена за 3056 бежанци (2213 от Гърция и 843 от Италия).


След подписване на споразумението с Турция от 18 март за връщане на нелегални имигранти 802 сирийци са били преместени от Турция в страни от ЕС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Весело

  Еврокомисията предлага страните членки да взимат €10 000 за всеки разселен мигрант"
  ей това вече е приказка . баце давай . ама като избягат пак , ще връщаме ли еврата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  "Досега схемата е приложена за 3056 бежанци "
  На фона на милион и половина, не знам за какво си говорим.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  "Досега схемата е приложена за 3056 бежанци "
  На фона на милион и половина, не знам за какво си говорим.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  "Досега схемата е приложена за 3056 бежанци "
  На фона на милион и половина, не знам за какво си говорим.

 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  "Досега схемата е приложена за 3056 бежанци "
  На фона на милион и половина, не знам за какво си говорим.

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  "Досега схемата е приложена за 3056 бежанци "
  На фона на милион и половина, не знам за какво си говорим.

 7. 7 Профил на just
  just
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Не, благодарим. Сиренцето в капана не го искаме.

 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  “..Целта е да бъдат намалени разликите в процента на признаване на бежански статут между отделните държави от общността и да се ограничи движението на бежанците в ЕС...„ Тогава за чий ни е да влизаме в шенген? Ще получим само задължения и няма да имаме в повече права, отколкото имаме сега, когато не сме член на шенген! Тези разлики, евробюрократи от ЕК, се основават на запазеният обем държавен суверенитет, който имат държавите, които не са в шенген и еврозоната! Стига сте безобразничили и престанете да създавате нормативна макулатура!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  О-о-о-о колко пароляк брате, давайте ги сичките насам, сичките че ги разселиме!! И дупе, ако дадат още некой лев - и тва ша дадеме!! Вав смисал нащи управници ше земат пароляка, ний ша дадеме дупето и така секи ше спечели!!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  “Комисията предлага да отпаднат националните списъци на сигурни държави на произход на мигрантите, като бъдат взимани предвид единствено общоевропейските списъци“ НЕ! Българският национален интерес е ДА ИМА такъв български национален списък, защото той позволява гъвкавост и защитава българския национален интерес! Ако германия желае да се ислямизира и арабизира, то България може да е на различно мнение!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1124 Весело

  ЕК предлага... И ние предлагаме да се саморазпусне ЕК, че една година след кризата и 5 години след началото на вълната нелегални, ЕК още предлага. Протакането на решението за Белене не може да бъде надминато от ЕК, само защото последната се появи по-късно.

 12. 12 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Е тея не се спряха с глупостите си. И откъде са осигурили средствата за тази "инвестиция"? Саудитска Арабия, Катар?

  Panta rhei....
 13. 13 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Бюрократите от Еврокомисията страдат от напреднала фаза на слабоумие. Или разпространяват всякаква възможна пропаганда за да успокояват населението и да покажат, че действат по решаване на проблема с нашествениците.

  Има няколко от прости по-прости мерки:

  - суспендиране на Женевската конвенция за бежанците (поне временно) и преразглеждането ѝ;
  - засилване на охраната на външните граници на ЕС с крути мерки за незабавно връщане на нарушители обратно;
  - принуждаване на държавите, чиито граждани напират към Европа да ги приемат незабавно обратно, като се действа на принципа "морков и тояга".

  Всичко друго е пропагандна мъгла и води или до пълен упадък на Европа в рамките на 2-3 поколения, или до кървави размирици в обществата.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 14. 14 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Стига с тези глупости. Първо въведете ефективни мерки за депортация,че нещо последното масово куца....

 15. 15 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#12:"Molossian"]Е тея не се спряха с глупостите си.[/quote]

  Това вече не са невинни глупости. Това е престъпна небрежност и в позицията на тези хора е причина за наказателно преследване.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  Б@си изр*дите са в Европейската комисия! Баце що не им каже ,че в България минималната пенсия за инвалиди 157.44 лв. или 80 евро!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  Някой мислил ли е за колко време ще стигнат 10-те хиляди евро след като разпределият "мигрант" доведе жената, децата, бабите и т.н.? Схемата "които не искат - плащат 1/4 милион на калпак, от тези пари плащаме 4% за да си го вземат обратно" може да изглежда добре за бюрократите в Брюксел, но си е чисто изнудване със шантаж.

 18. 18 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  "Еврокомисията предлага страните членки да взимат €10 000 за всеки разселен мигрант"
  -------------------------
  Не и за 100 хил. евро!

 19. 19 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#17] от "daskal1":

  Нещо от типа-ще ти бия 100 шамара,но ако е доброволно се съгласиш и не оказваш съпротива-само 5.

 20. 20 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  [quote#1:"дерибеев"]ама като избягат пак , ще връщаме ли еврата [/quote]

  Няма. Бай Мангау има стара разработена схема - продават ти "честна" булка за 5 бона, след месец избягва и се прибира и пак я пускат в продажба.

 21. 21 Профил на Hafthor
  Hafthor
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Тия са абсолютни тиквари, които трябва да се разселят по възможност в страни извън ЕС.
  На фона на такива "решения" по важни за ЕС въпроси не е чудно, че има маса хората, които искат ..exit.

  Control your vices or they will control you.
 22. 22 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#17] от "daskal1":
  Невероятни изисквания имате към ЕК. Явно там интересите са други...

  Panta rhei....
 23. 23 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "Логика":

  Не трябва ли просто да се ревокира Женевската конвенция??

 24. 24 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#21:"totalreboot"]трябва да се разселят по възможност в страни извън ЕС.[/quote]

  До коментар [#21] от "totalreboot":

  Може например да се направи зона на сигурност в Сирия и там да има лагери. Само идея.

 25. 25 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#13:"Wagner"]
  - суспендиране на Женевската конвенция за бежанците (поне временно) и преразглеждането ѝ;
  - засилване на охраната на външните граници на ЕС с крути мерки за незабавно връщане на нарушители обратно;
  - принуждаване на държавите, чиито граждани напират към Европа да ги приемат незабавно обратно, като се действа на принципа "морков и тояга". [/quote]

  До коментар [#13] от "Wagner":

  Максимално съм съгласна, само да добавя:

  -да се направят лагери за временно настаняване извън ЕС до окончателно разглеждане на молбите за убежище

  Ех, Вагнер, защо не поверят на нас с тебе ЕС????

 26. 26 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ама какво значи страните да вземат? А тези пари откъде идват? Това не са ли наши пари, на европейците?

  Това пак е преразпределение! Аман от преразпределения вече, писна ми!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 27. 27 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 878 Неутрално

  От чий джоб идват тези пари?

 28. 28 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 734 Неутрално

  А не може ли ЕК да предлага по 10 000 евро за депортиран "имигрант" ? Така ще има стимул за всички. Е, за незаконно пресичащите държавните граници ще е "леееко" неудобно, ама тях никой не ги брои (за хора- например)

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "yoankata": Трябва, но “старите“ ЕС държави не искат, защото всички имат “отвъдморски територии"– т.е. бивши колонии в Африка и Азия, с които искат да останат свързани и даже част от тях са част от държавните им територии. Тези територии обаче не са в Европа и не са населени с европейци, а с жители на африканския/ азиатския континент. И те така....Според мен= там е разковничето!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "yoankata": Ето примери из уикито“ 1. “Кралство Нидерландия (на нидерландски: Koninkrijk der Nederlanden или просто Nederland, Нидерландия), наричана по-често Холандия, е държава в Северозападна Европа, която включва още Аруба, Кюрасао и Саба. В България под името Холандия обикновено се разбира европейската част на страната, която граничи на север и запад със Северно море, с Белгия на юг и с Германия на изток...“ 2. “...Франция (на френски: France France френско произношение: [fʁɑ̃s]) е държава в Западна Европа, включваща също няколко отвъдморски територии, разположени на други континенти. ..“

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Тактично сте изпуснали да споменете, че на всеки така наречен бежанец трябва да се дава жилище, социални помощи, медицинска застраховка, детски и т.н. и т.н....


  Кой ще плаща масрафа????

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 32. 32 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  А, не така.За приет бежанец 10 000 евро.За отказ да се приеме бежанец 2оо ооо евро.

 33. 33 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Да не говорим че това си е жива покана към още милиони емигранти от черна африка и близкият изток. Кой няма да дойде при такива обещания??

  Тези които правят тези предложения са за съд!

  Не знам чии интереси защитават брюкселските зелки???? На обикновеният европеец със сигурност не са това интересите да се докарат още милиони бежанци за които данъкоплатеца да плаща....

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 34. 34 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  ЕС в този му вид няма да изкара още дълго всички тези брюкселски зелки с многохилядните заплати в евро всеки месец ще бъдат изметени. Тези хора си живеят в някакъв си измислен свой свят, който няма нищо общо със света на средният европеец. Докога ще търпим подобно безобразие от хора, които от никои не са избирани и не представляват интересите на европейските граждани?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 35. 35 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Весело

  Видя ли мамо .
  За съжаление все аз излизам правия. Въртят го сучат го , но сама виждаш , рано или късно тия бежанци ще станат европейци. До коментар [#26] от "EP":

  Bukalemun
 36. 36 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Любопитно

  Може например да се направи зона на сигурност в Сирия и там да има лагери. Само идея.
  =========
  Ейййй ,.насмалко щях да кажа ,че си открил нещо ново.
  Идеята не е лоша ,но Брюксел не го желае . На Европа са и нужни бежанци , бе жан ци..... До коментар [#24] от "yoankata":

  Bukalemun
 37. 37 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#35] от "eti":

  Аз отдавна съм ти казала, че ти живееш в детски свят

  Какво те кара да си мислиш, че ще станат европейци? Това, че държавите ще получават 10 000 евро ли? Ти, Ети, вярваш ли наистина, че ще се дадат някакви пари?

  ЕС обещава някакви пари на някой, ама накрая не плаща. Тоя филм в Европата сме го гледали много пъти. Сценарият е познат.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 38. 38 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#36:"eti"]зона на сигурност в Сирия и там да има лагери[/quote]

  Това беше най-доброто, което можеше да се направи. Но пак не решаваше проблема с бежанците, защото само около 20% от бежанците в Европа са сирийци (даже сигурно по-малко).

  Аз не успях да разбера, защо не се прие предложението на Ердоан за тия зони за сигурност. От влияние на Турция в Сирия ли се страхуват?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 39. 39 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#37] от "EP":

  А теб какво те кара да мислиш, че тези тъй наречени бежанци някога ще си тръгнат????

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 40. 40 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#38] от "EP":

  Защото тези в ЕС които ни управляват си имат собствена агенда и си действат по нея без да се интересуват от това какво мислят гражданите, на които уж би трябвало да служат.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Ети, вярваш ли наистина,
  =========
  Защо да вярвам ЕР ? Виждам го. Процеса е в ход.... До коментар [#37] от "EP":

  Bukalemun
 42. 42 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#41] от "eti":

  Ела за малко в Германия да ти покажа, колко е в ход процесът. Тия хора никога, повтарям никога няма да станат европейци. По-скоро Европа ще стане като Близкия Изток.

  На една от провинциите в Германия вече й викаме Севения Близък Изток.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 43. 43 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#39] от "zarzavat":

  Никога няма да си тръгнат, но и никога няма да станат европейци. Колкото дошлите преди 10-20 години араби са станали европейци, толкова и тия ще станат. Просто ще се сегрегират в определени зони, както си правят по принцип.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Аз не успях да разбера, защо не се прие предложението на Ердоан за тия зони за сигурност.
  ===========
  Поради две причини. ....
  Първата е ,че при такива зони на сигурност бежанския поток щеше да е драстично намален. А това е нещото което Брюксел иска най малко. На Европа и трябват бежанци.
  Втората причина е политическа. Каза го Ердоан. Ако го бе казал някой брюкселски комисар , идеята щеше да е гениална.
  От Ердоан бе предложено е авио превоз на бежанците , с цел да няма проблеми с транспорта ,но и това бе отхвърлено. А познайте защо ? До коментар [#38] от "EP":

  Bukalemun
 45. 45 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#26:"EP"]Ама какво значи страните да вземат? А тези пари откъде идват? Това не са ли наши пари, на европейците?
  [/quote]

  До коментар [#26] от "EP":

  От левия джоб в десния, ех че далавера! Какво не си доволна?

 46. 46 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#44] от "eti":

  Не е това. Просто Ердоган смяташе да ползва тази зона като буфер срещу кюрдите и най-вероятно щеше да направи някакъв золум. Затова не се съгласиха.

 47. 47 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#44:"eti"]На Европа и трябват бежанци.[/quote]

  За какво?

  Ти това го повтаряш отдавна, но не казваш, за какво са й на Европа бежанци?

  И моля ти се, не ми казвай, че е заради това, че няма бебета. Това са глупости.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 48. 48 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Разстроено

  . Тия хора никога, повтарям никога няма да станат европейци.
  ========
  Никога ли ?
  Те вече станаха. До коментар [#42] от "EP":

  Bukalemun
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  и най-вероятно щеше да направи някакъв золум. Затова не се съгласиха.
  ==========
  Охоооо , много скромно...
  Едни умници отиваха подалеч с фантазиите...
  Смятаха , че Турция щяла да си присвои част от Сирия. До коментар [#46] от "yoankata":

  Bukalemun
 50. 50 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#23:"yoankata"]Не трябва ли просто да се ревокира Женевската конвенция??
  [/quote]

  [quote#30:"Логика"]Кралство Нидерландия[/quote]

  До коментар [#30] от "Логика":

  ама какво за тази Недерландия? Кажи сега за Женевската конвенция, че искам тъкмо ти да се изкажеш по темата като юрист.

 51. 51 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#49:"eti"]Смятаха , че Турция щяла да си присвои част от Сирия.[/quote]

  До коментар [#49] от "eti":

  Щеше наистина ама не стана

 52. 52 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "Логика":

  Този коменар сега го видях, извинявай. Значи ти смяташ, че тия отвъдморски територии може да имат нещо общо с Женевската конвенция?

 53. 53 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#48] от "eti":

  Ети, каква е твоята дефиниция за европеец?

  Ти нещо фундаментално ги бъркаш нещата? Да не би да искаш да кажеш, че арабите, които по никакъв начин моралните и духовни принципи и ценности на европейците, са европейци?

  Това са просто едни хора, които живеят в отделено общество, помежду си, и нямат никакви допирни точки с европейците.

  Да ми кажеш, че латино-американец, китаец, японец, виетнамец, индиец, тайландец ще стане европеец, ще се съглася. Ама тия как ги виждаш да се впишат в картинката.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 54. 54 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#50] от "yoankata": Няма политическа воля у държавите+ основателки на ЕС, за денонсирането на Женевската конвенция за бежанците от ЕС. Нито германия иска това, нито франция...Германската политика е ориентирана точно към обратният подход– държавите – външни граници на ЕС се явяват филтър на всички мигранти, влезли в ЕС. Всичко по–читаво се устремява към германия, а до сега– до преди решението на германския съд–германците можеха да връщат мигрантите, които считат за неподходящи, в 1вата държава от ЕС, в която за пръв път са стъпили на територията на ЕС. Много удобно беше това за германия и за германската икономика...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  дефиниция за европеец?
  =========
  Тя вече е много спорна ...
  За пред форум толкова .
  Виж още един жокер :
  Англичаните са напът вече да не са европейци..... До коментар [#53] от "EP":

  Bukalemun
 56. 56 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#54:"Логика"]Много удобно беше това за германия и за германската икономика... [/quote]

  До коментар [#54] от "Логика":

  Щеше, но това никога не се е случвало. ИЕ не може да е филтър за ЗЕ, защото 'ония' драсват за натам(запад), не можем ги спря и да искаме. Не е това причината.
  Моля ти се разрови се нещо, помисли по въпроса като имаш време и изкажи едно професионално мнение по върпоса. Мисля, че има някаква правна причина. Не съм компетентна по въпроса обаче за да го рисърчна сама. Може би Женевската конвенция е свързана с други закони или резолюции на наднационално ниво?

 57. 57 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#55:"eti"]Тя вече е много спорна ...
  [/quote]

  До коментар [#55] от "eti":

  Глупости, пак размиваш темата и се изхлузваш. Много добре знаеш какво е европеец и какво е ориенталец. Въпреки че ти самият си раздиран от вътрешни противоречия към кои спадаш...

 58. 58 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#55:"eti"]Англичаните са напът вече да не са европейци.....[/quote]

  Глупости! Да не би норвежците и швейцарците да не са европейци!
  А украинците какви са? Да не би да не са европейци?

  Кое е спорно, Ети? Да не би да имаш предвид, че арабските нашественици ще ни претопят? Много е възможно да унищожат европейската култура. Но и тогава няма да са европейци. Просто Близкият Изток ще се разшири на север, а това, което днес наричаме Европа, ще бъде Еврабия с цялата прелест на моралните ценности на арабите - войни между сунити и шиити, шериатски полиции, подтискане на жените и бедност.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 59. 59 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Любопитно

  Глупости, пак размиваш темата
  ========
  Как да я размивам ?
  На въпроса какво е Европа , не аз а дори и вие не сте в състояние да си отговорите.
  Брюксел сам си генерира бежанци а вие го удряте на ислямофобия , ксенофобия ,.....фобия ,......фобия.
  Я паднете малко на земята и погледнете реално.
  Турция предупреждава Брюксел да не укрива терористи а вие им правите изложби по залите на ЕП.
  Като щипим е добре , кат ни щипят боли....


  До коментар [#57] от "yoankata":

  Bukalemun
 60. 60 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#56] от "yoankata":
  ДФЕС ДЯЛ V ПРОСТРАНСТВО НА СВОБОДА, СИГУРНОСТ И ПРАВОСЪДИЕ ГЛАВА 1 ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ Член 67 2. Той /ЕС/осигурява отсъствието на контрол на лицата на вътрешните граници и развива единна политика по въпросите на убежището, имиграцията и контрола на външните граници, която се основава на солидарността между държавите-членки и е справедлива спрямо гражданите на трети страни. По смисъла на настоящия дял апатридите се считат за граждани на трети страни.
  ГЛАВА 2 ПОЛИТИКИ ОТНОСНО КОНТРОЛА ПО ГРАНИЦИТЕ, УБЕЖИЩЕТО И ИМИГРАЦИЯТА Член 77 1. Съюзът развива политика, която има за цел:б) да се осигурят контролът на лицата и ефективното наблюдение при преминаването на външните граници; в) постепенно да се въведе интегрирана система за управление на външните граници. 2. За целите на параграф 1 Европейският парламент и Съветът приемат, в съответствие с обикновената законодателна процедура, мерки в областта на: а) общата политика по отношение на визите и другите разрешения за краткосрочно пребиваване;
  б) контрола, на който подлежат лицата, преминаващи външните граници; в) условията, при които гражданите на трети страни могат да се движат свободно на територията на Съюза за кратък период от време; г) всички необходими мерки за постепенното въвеждане на интегрирана система за управление на външните граници; д) отсъствие на всякакъв контрол на лицата, без оглед на тяхното гражданство, при преминаване на вътрешните граници. 4. Настоящият член не засяга компетентността на държавите-членки по отношение на географското определяне на техните граници в съответствие с международното право. Член 78 1. Съюзът развива обща политика в областта на убежището, субсидиарната закрила и временната закрила, чиято цел е да предостави подходящ статут на всеки гражданин на трета страна, който се нуждае от международна закрила, както и да гарантира зачитането на принципа на забрана за връщане. Тази политика трябва да бъде съобразена с Женевската конвенция от 28 юли 1951 г. и с Протокола за статута на бежанците от 31 януари 1967 г., както и с другите съответни договори.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#56] от "yoankata": ДФЕС Член 78
  (предишни член 63, точки 1 и 2, и член 64, параграф 2 от ДЕО)
  1. Съюзът развива обща политика в областта на убежището, субсидиарната закрила и временната закрила, чиято цел е да предостави подходящ статут на всеки гражданин на трета страна, който се нуждае от международна закрила, както и да гарантира зачитането на принципа на забрана за връщане. Тази политика трябва да бъде съобразена с Женевската конвенция от 28 юли 1951 г. и с Протокола за статута на бежанците от 31 януари 1967 г., както и с другите съответни договори.
  2. За целите на параграф 1 Европейският парламент и Съветът приемат, в съответствие с обикновената законодателна процедура, мерки за обща европейска система за убежище, която включва: а) единен статут на бежанец за гражданите на трети страни, който да е валиден в целия Съюз;
  б) единен статут на субсидиарна закрила за гражданите на трети страни, които, без да получават европейско убежище, се нуждаят от международна закрила;
  в) обща система за временна закрила на разселени лица в случай на масов приток на бежанци;
  г) общи процедури за предоставяне или отнемане на единен статут на бежанец или на субсидиарна закрила;
  д) критерии и механизми за определяне на държавата-членка, отговорна за разглеждането на молбите за убежище или субсидиарна закрила;
  е) правила относно условията за приемане на лица, търсещи убежище или субсидиарна закрила;
  ж) партньорство и сътрудничество с трети страни за управлението на потоците от лица, търсещи убежище или субсидиарна или временна закрила.
  3. В случай че една или повече държави-членки се намират в извънредна ситуация, характеризираща се с внезапен приток на граждани на трети страни, Съветът, по предложение на Комисията, може да приема временни мерки в полза на засегнатата(ите) държава(и)-членка(и). Той действа след консултация с Европейския парламент.

  Член 79

  (предишен член 63, точки 3 и 4 от ДЕО)

  1. Съюзът развива обща имиграционна политика, целяща да гарантира, на всички етапи, ефективно управление на миграционните потоци, справедливо третиране на гражданите на трети страни, пребиваващи законно в държавите-членки, както и предотвратяване на незаконната имиграция и трафика на хора и засилена борба с тези явления.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#56] от "yoankata":
  При наличието на чл.78 пар.1 от ДФЕС, за да се суспендира/ прекрати/ участието на ЕС като страна по Женевската конвенция за бежанците, значи– трябва в ЕП да се гласува изменение на чл.78 пар. 1 от ДФЕС – т.е. този текст да бъде заменен с друг текст, че ЕС вече не е страна по Женевската конвенция. За да се случи това, би следвало да се промени цялостната политика на ЕС, насочеността й и политическите й принципи, по отношение на “ ПОЛИТИКИ ОТНОСНО КОНТРОЛА ПО ГРАНИЦИТЕ, УБЕЖИЩЕТО И ИМИГРАЦИЯТА “

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#56] от "yoankata": А ДФЕС е основен договор за ЕС, което значи, че изменението и на 1 подточка, един параграф от него,– дори не става въпрос за цял член– би следвало да стане със съгласието на ВСИЧКИ държави– членки на ЕС – т.е. с единодушно гласуване “за“ промяната му....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 222 Неутрално

  [quote#36:"eti"]Ейййй ,.насмалко щях да кажа ,че си открил нещо ново.
  [/quote]
  Сирия е суверенна държава и не може да си правите зони никъде. Путин забрани. Да не говорим, че си има сигурни зони в Дамаск Латакия, Хасака и др. дето няма кьорав ислямист.

  ПУТИН АКБАР
 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=celex%3A12012E%2FTXT Това е ДФЕС

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 222 Неутрално

  [quote#38:"EP"]Това беше най-доброто, което можеше да се направи.[/quote]
  Това е акт на война бе, как ще се разпореждаш на чужда територия.

  ПУТИН АКБАР
 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#59:"eti"]Брюксел сам си генерира бежанци а вие го удряте на ислямофобия , ксенофобия ,.....фобия ,......фобия.[/quote] Вижте сега, не можете да заповядате на европейците какво да чувстват спрямо мюсюлманите– неевропейци. Дори ДФЕС НЕ МОЖЕ, НЯМА ПРАВО да контролира и диктува на един ЕС гражданин какво да мисли и какво да чувства към различните от него хора. При съществуване на негативни мисли и чувства, които НЕ СА изразени в нарушаване на правата на другите, никой не може да обвини гражданина, който изпитва негативните чувства, в оизвършване на престъпление. Пропагандирането на омраза е престъпление. Изпитването на негативизъм и омраза от един ЕС гражданин, при положение, че НЕ призовава към извършване на престъпление, НЕ Е престъпление. ИЗПИТВАНЕТО НА НЕГАТИВНИ ЧУВСТВА В ЕС НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Сега разбрахте ли го?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Пропагандирането на омраза е престъпление. Изпитването на негативизъм и омраза от един ЕС гражданин, при положение, че НЕ призовава към извършване на престъпление, НЕ Е престъпление. ИЗПИТВАНЕТО НА НЕГАТИВНИ ЧУВСТВА от един ЕС гражданин В ЕС НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Също така, в ЕС ВСЕКИ може да критикува/ атакува/ подиграва с една религия и с нейното божество. Няма да има престъпление, ако се критикува самата религия., а не последователите й. Всеки може да напише, че аллах е несъществуващо въображаемо нещо и да се присмее на повелите му. Това НЕ Е престъпление в ЕС и НЕ подлежи на законова санкция.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Тия бюрократи в Брюксел съвсем
  са се откъснали от реалноста !!!

 71. 71 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#61] от "Логика":


  [quote#61:"Логика"]ДФЕС Член 78
  (предишни член 63, точки 1 и 2, и член 64, параграф 2 от ДЕО)
  1. Съюзът развива обща политика в областта на убежището, субсидиарната закрила и временната закрила, чиято цел е да предостави подходящ статут на всеки гражданин на трета страна, който се нуждае от международна закрила, както и да гарантира зачитането на принципа на забрана за връщане. [/quote]

  Боже господи, че това си е чиста покана на де що има куцо и сакато в Европа!
  На тези, които са го писали, и разстрелът им е малко!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 72. 72 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#23:"yoankata"]Не трябва ли просто да се ревокира Женевската конвенция?? [/quote]

  [quote#29:"Логика"]Трябва, но “старите“ ЕС държави не искат, защото всички имат “отвъдморски територии"[/quote]

  Логика, като юристка би трябвало да знаеш, че Женевската конвенция за бежанците няма никакво приложение за отвъдморските територии на някои западноевропейски държави. Там има други специфични правила. Това в никакъв случай не е причина за отказ от действието на конвенцията. Аз лично не мога да разбера причините за мълчанието по въпроса. За това си говорят малко по-образовани европейци помежду си и също, разбира се, в социалните мрежи. Главните медии и политиците мълчат по въпроса и това на мен ми е подозрително. Достатъчно е впрочем дори стриктно прилагане на конвенцията и ще има някакъв възспиращ ефект. Кой знае защо това обаче не се прави. Ето в случая с Унгария! Там се прилагат точно правилата и въпреки това крясъците на разни "защитници на човешки права" са оглушителни. Чии права защитават и кой ги е упълномощил за това?
  Конвенцията не е в крак с времето и трябва поне да бъде преразгледана, ако не дори отменена. Защо тази конвенция е обвързваща само за европейски държави и защо те да носят бремето на икономически мигранти, претендиращи да са политически преследвани?

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 73. 73 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#69:"Логика"]Всеки може да напише, че аллах е несъществуващо въображаемо нещо и да се присмее на повелите му.[/quote]

  До коментар [#69] от "Логика":

  Може ама смее ли? Щото почват едни гърмежи, стреляне(ШЕбдо), нож в гърдите забит с бележка (ван Гог), фатви (ПАмук) и т.н.

 74. 74 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#72] от "Wagner":

  Логика е писа по-долу едни доста по-релевантни неща за ДФЕС, отвъдморските истории нямат значение.

  До коментар [#63] от "Логика":

  Мерси много за рисърча! Значи както предполагах има наистина едно сериозно оплитане като свински черва на основополагащи закони и договори на ЕС и Женевската конвенция и ревокирането и би предполагало смяна на доста законодателство. Това донякъде обяснява нежеланието да се направи нещо. Те тия глупости с правата на орките са толкова дълбоко залегнали, че няма махане!

  Логика, според теб реалистично ли е да се промени ДФЕС и смяташ ли че може да има консенсус по въроса. Защо даже не се повдига темата?

 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#72:"Wagner"]Главните медии и политиците мълчат по въпроса и това на мен ми е подозрително.[/quote]Прави ли Ви впечатление, че дори нормативният текст на чл.78 от ДФЕС е в глава „Политики на...„?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#69:"Логика"]Всеки може да напише, че аллах е несъществуващо въображаемо нещо и да се присмее на повелите му.[/quote]

  Може, но анонимно. Иначе подлага живота си на опасност.


  [quote#69:"Логика"]Това НЕ Е престъпление в ЕС и НЕ подлежи на законова санкция. [/quote]

  Подлежи обаче на фатва по канона на исляма. Като юристка би трябвало да знаеш, че фатвата си е чиста проба подбуда за убийство, което е тежко престъпно деяние и се наказва със затвор във всяка цивилизована държава.

  За мен само това (а то никак не е единствено) показва, че ислямът като идея е в разрез с конституциите на всички демократични държави и би трябвало да бъде съответно преследван. Ислямът не е религия, а реакционна и агресивна идеология, целяща световно господство. Новият комунизъм, не по-малко жесток.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#74:"yoankata"]. Те тия глупости с правата на орките са толкова дълбоко залегнали, че няма махане! [/quote]
  Така е. Ако се промени това нещо в ЕС, съм убедена, че над 80% от евроскептиците ще станат еврооптимисти. Обаче...никой не иска да го променя и това означава, че :1. На основните „ играчи“ в ЕС им е изгодно сегашното положение 2. Има ясна икономическа изгода , но не е ясно за кого, от цялото упражнение....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#75] от "Логика":

  Да, тогава естествено възниква въпрос: За какво ни е Женевската конвенция?

  Друг е въпросът, че от някаква обща за съюза политика за бежанците няма и помен до ден днешен. Точно тези правови недомислици ни доведоха до сегашното състояние на съюза. Нямам пред вид само сравнително маловажния проблем с бежанците, а далеч по-тежките недомислици с общата валута и финанси, с липсата на обща отбрана, със синекурните служби от рода на Фронтекс и сума други дивотии.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 79. 79 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#74:"yoankata"]Логика, според теб реалистично ли е да се промени ДФЕС и смяташ ли че може да има консенсус по въроса. Защо даже не се повдига темата? [/quote]
  1. Мисля, че ДФЕС принципно може да се промени, но като време това е поне 4 до 5 ГОДИНИ , докато излезе крайният резултат
  2. Консенсус трудно може да има, ако националните политики на 6тте държави основателки на ЕС са построени на изгодата от действието на Женевската конвенция

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 80. 80 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#76:"Wagner"]Новият комунизъм,[/quote]

  То да беше комунизъм с мед да го намажеш! Аз бих живяла по-скоро в едновремешния соц отколкото в днешна СА.

  До коментар [#77] от "Логика":
  До коментар [#78] от "Wagner":

  [quote#77:"Логика"]1. На основните „ играчи“ в ЕС им е изгодно сегашното положение 2. Има ясна икономическа изгода , но не е ясно за кого, от цялото упражнение....[/quote]

  Или 3. На всички им е неудобно и не искат да повдигат въпрос за премахване на Женевската конвенция, защото ще излязат лоши расисти, ксенофоби и т.н. А патардията ще е голяма защото ЖК е оплетена с толкова основни договори за съюза. Ще има писъци на правозащитници до бога, ще вият на няколко гласа в унисон с наднационалните организации тип КомИнтерн като ООН.

 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  3. Държавите основателки на ЕС са се ориентирали към създаването на сещ, т.е. така или иначе, ще има промяна на ДЕС и ДФЕС, въпросът е в каква посока ще тръгне ЕС– разцепване на две – сещ + ес с по–малко регулации или само сещ...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#80:"yoankata"]На всички им е неудобно и не искат да повдигат въпрос за премахване на Женевската конвенция, защото ще излязат лоши расисти, ксенофоби и т.н. [/quote] Да сте чула някой политик да прави нещо без да е налице икономическа изгода/ полза/комисионна лично за него?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 83. 83 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#79:"Логика"]6тте държави основателки на ЕС са построени на изгодата от действието на Женевската конвенция[/quote]

  До коментар [#79] от "Логика":

  Тц, нямат изгода, не мисля. Всичкото е кумова срама. Може би само Германия има някакъв теоретичен келепир да скубе последните спестявания на стиснатите си граждани. Всички други държави са на ръба да не издържат включая и Швеция. Другите от ЗЕ + ИЕ са абсолютно против приема на нашественици! Просто са като патета в калчища поради законодатеството и поради натиска от кривозащитници.

 84. 84 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#82:"Логика"] Да сте чула някой политик да прави нещо без да е налице икономическа изгода/ полза/комисионна лично за него?
  [/quote]

  А бе така е. Но все пак общественото мнение не е за подценяване. Виждаш че недоволството на хората по месста взе да има ефект, просто прекалено бавно.

  До коментар [#82] от "Логика":

  [quote#81:"Логика"]така или иначе, ще има промяна на ДЕС и ДФЕС[/quote]

  Значи ще се появи златна възможност да се оперира и изреже тази ЖК! Какви са опциите да се създаде примерно подписка за натиск над европарламента да се обсъди едностранното суспендиране на ЖК?

 85. 85 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#83:"yoankata"] Другите от ЗЕ + ИЕ са абсолютно против приема на нашественици! [/quote] Тогава евродепутатите им трябва да го заявят много ясно в ЕП. Това става много лесно– по партии...Обаче...Не го правят...Според мен– всички се страхуват, че резултатите от националните референдуми за създаването на сещ и от брекзита и в момента са по–тихи от водата и по–ниски от тревата.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 86 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Може, но анонимно. Иначе подлага живота си на опасност
  =========
  Нищо подобно.
  В Турция има около миллион атеисти . Клуб на атеистите има дори. До коментар [#76] от "Wagner":

  Bukalemun
 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#85:"Логика"], че резултатите [/quote]т.е. за резултатите

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Любопитно

  Пропагандирането на омраза е престъпление.
  ===========
  Сериозно !
  Тогава почни от себе си.
  След толкова думи малко и дела да има. До коментар [#67] от "Логика":

  Bukalemun
 89. 89 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#84:"yoankata"]Какви са опциите да се създаде примерно подписка за натиск над европарламента да се обсъди едностранното суспендиране на ЖК?[/quote] “Какви права имате като гражданин на ЕС?
  – изпращане на петиции до Европейския парламент и на жалби до европейския омбудсман
  http://ec.europa.eu/justice/citizen/index_bg.htm

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 90. 90 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#88] от "eti":Правиш ли разлика между волеизявление, а което съобщаваш на други хора личните си чувства и емоции от една страна, и подбуждането на други хора да извършват престъпления от омраза или рпопагандирането на езика на омраза от друга страна? В истанбул имате над 66 000 адвоката– можеш да ги попиташ дали написаното от мен е истина

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 91. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Правиш ли разлика
  =========
  При мен разликата се обосновава на чисто човешки принципи , а у теб положението ебазирано на подточки , закони и алинеи.
  Нужна е вашата професия ,но около 80% от вас печелят пари от всевъзможните и объркани междучовешки отношения . Много от парите които печелите не са халал. До коментар [#90] от "Логика":

  Bukalemun
 92. 92 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#85:"Логика"]Обаче...Не го правят...[/quote]

  До коментар [#85] от "Логика":

  че кой иска да е лошия? В ЕП са все мижитурки на синекурни длъжности. Трябват хора като Орбан и Тръмп - хора, които поемат обидните квалификации, с които ги заливат и ги изхрускват на закуска. Тия хора са рядкост. Повечето хора се свиват като ги нарекат такъв или онакъв, защото за хората е важно да изглеждат добри, морални и милозливи.

 93. 93 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#86:"eti"]Клуб на атеистите има дори.[/quote]

  До коментар [#86] от "eti":

  Щом им се налага да имат клуб значи или не са много или се чувстват заплашени. Аз не съм чувала за клуб на атеисти някъде по света. Това е като стадо котки, такова нещо няма.

  Като каза атеисти, я кажи колко християни са останали в Тюркийето?

 94. 94 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#89] от "Логика":

  Дали ще оцелея физически, ако почна такава петиция?

 95. 95 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Като каза атеисти, я кажи колко християни са останали в Тюркийето?
  ============
  Не знам.
  Броя им се мени постоянно.
  Ако броиш и язидите , може да има около 400...500 хиляди.


  До коментар [#93] от "yoankata":

  Bukalemun
 96. 96 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#79:"Логика"]националните политики на 6тте държави основателки на ЕС са построени на изгодата от действието на Женевската конвенция [/quote]

  [quote#83:"yoankata"]нямат изгода, не мисля. [/quote]

  Уважаеми форумни колежки! Знам, че с дами не се говори за възраст, но като човек зрял, врял и кипял, искам малко да ви коригирам. Предполагам, че сте млади и знаете новата европейска история от четене и слушане. Аз обаче съм я живял доста активно.
  Западноевропейските държави имаха огромни ползи от Женевската конвенция за бежанците дълго време след приемането ѝ. Те получаваха доста специалисти от бившата комунистическа източна Европа и с това помагаха неимоверно на бързо развиващите се техни икономики. Освен това с тези хора нямаше никакви трудности в интеграцията им в западните общества. Положението се промени обаче с разпада на комунистическия блок, а открито се влоши в началото на новия век. От една страна, започна икономическа криза, траеща до днес и без особени изгледи за растеж. От друга страна, източните европейци хем станаха свободни да пътуват, хем получиха повече възможности за изява в техните собствени държави. По това врем обаче започнаха също подемът на исляма (забулени жени на турски гастарбайтери в Германия и Австрия нямаше до преди десетина години, а сега няма незабулени?!) и същевременно напливът на мюсюлмани към Европа, които хем са много на брой (размножават се неудържимо), хем нямат квалификации и желание да работят (икономиката също не дава много възможности), хем не могат да бъдат интегрирани (голям брой, живеят помежду си, религията не позволява). Те са съвсем други хора в сравнение с християните от източна Европа.

  Ерго, докато някъде до 1995-8 година имаше изгоди от конвенцията, сега тя е бреме. Времената се променят и законите също трябва да се актуализират за да са приложими в духа на новото време. Малко закони са приложими за всички времена. Женевската конвенция не е такъв.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 97. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Весело

  се чувстват заплашени
  ========
  Значи големи сте спецове.
  В Турция дори и терористите имат партия , ти за заплаха говориш. По свободна страна трудно ще намериш. До коментар [#93] от "yoankata":

  Bukalemun
 98. 98 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Малко закони са приложими за всички времена. Женевската конвенция не е такъв.
  =============
  Тези две изречения противоречат едно на друго. До коментар [#96] от "Wagner":

  Bukalemun
 99. 99 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#86] от "eti":

  Ети, не се прави на дръж ми шапката с такива апострофирания. Аз не говоря за атеисти. Я се опитай да говориш публично, че нещо обидно за Мохамед. Достатъчно е да те чуят и разберат кой си и живота ти виси на косъм.
  Ако си мюсюлманин, поне си чел корана и знаеш последствията.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 100. 100 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#98] от "eti":

  Въпрос на знание на български език. Аз съм се изразил ясно и правилно.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK