Унгария е против новия план на ЕС за разпределяне на мигрантите

Петер Сиярто

© Reuters

Петер СияртоУнгария остава твърдо против нелегалната имиграция и Европейският съюз трябва да насочи усилията си към защитата на външните граници, каза външният министър на страната Петер Сиярто, цитиран от "Ройтерс".


"Унгарското виждане за миграцията е ясно и твърдо – ние мислим, че нелегалната имиграция е опасна. Заради нелегалната имиграция Европа никога не е била изправена пред терора, пред който е изправена сега", подчерта Сиярто по време на пресконференция с министри и официални лица от Източна и Централна Европа.


Според план на естонското председателство на Съвета на ЕС на базата на население и брутен вътрешен продукт Европейската комисия ще определи "справедливи дялове" търсещи убежище, които държавите членки се очаква да приемат на собствените си граници.


Според Сиярто всяко "окуражаване" на мигрантите да пристигат е против европейските интереси, а единственото приемливо за Будапеща решение е нелегалната имиграция да бъде спряна, за предпочитане колкото може по-далече от европейските граници.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK