Брюксел отчита годишен спад от 63% в броя на незаконните мигранти

Брюксел отчита годишен спад от 63% в броя на незаконните мигранти

© ReutersЕвропейската комисия отчете днес спад от 63% в броя на незаконно проникналите в ЕС мигранти спрямо данните за миналата година, предаде БТА.


Брюксел представи днес предложение за постигане на всеобхватно споразумение до юни догодина за устойчива политика в областта на миграцията.


Европа излиза от периода на управление на кризи, затова е необходимо споразумение за стабилна и насочена към бъдещето политика на ЕС в областта на миграцията и предоставянето на убежище в дългосрочен план, отбелязва Еврокомисията.
През последните три години се очерта нов подход на ЕС към управлението на миграцията - подпомагане на най-застрашени държавите, укрепване на защитата на външните граници и повишено сътрудничество с държавите партньори.


Еврокомисията препоръчва на ръководителите от ЕС да осигурят условия за бързо постигане на напредък по реформата на общата европейска система за убежище, като например осигурят законни възможности за влизане в Европа.


Брюксел предлага задължителните квоти за разселването на мигранти да бъдат прилагани при "сериозни кризи", докато в останалото време тези действия да бъдат на доброволна основа.


Според комисията е необходимо в ЕС да бъдат разселени още 50 000 "уязвими бежанци" до май 2019 година. Държавите от ЕС трябва да осигурят бързо връщане на мигрантите, които нямат право да останат в Европа.


До юни догодина Брюксел очаква връщанията да увеличат с 50 на сто в сравнение с тази година. От Либия се предвижда да бъдат върнати до февруари догодина още 15 000 мигранти на доброволни начала.

Коментари (12)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Ами преселиха се. Сега ще им даваме пари да си идат.

 2. 2 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Значи мерките работят.

  Бежанската криза отмина, остана само в устите на тези, които само си търсят повод да се заяждат с ЕС.

 3. 3 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 628 Неутрално

  И ся кво, ще събаряме ли оградата?

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 4. 4 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Спадът не се дължи на липса на желаещи да дойдат в света на лесния и охолен живот (каквато заблуда явно цари), а на независещи от мигрантите причини, които временно ги забавят.
  По-добре да отчитат какво ще направят, за да разсеят заблудите у мигрантите и да ги откажат да идват.

 5. 5 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Това е съвсем нормално - хиляди цивилни сирийски граждани от всички етноси, племена и религии вече се връщат по домовете си навсякъде из страната, където рицарите от САА и Хесбола вече са възстановили сигурноста и са прогонили всевъзможните такфири и "умерени" главорези ! Освен това още миналата зима и Ердоган опъна 3 огромни палаткови бежански лагера около границата в контролираните от турската армия и плъховете окръзи Джарабулус, Азаз и Маре и премести в тези нови лагери близо 180 000 от пребиваващите в Турция сирийски бежанци...

 6. 6 Профил на Jimmy Jamms
  Jimmy Jamms
  Рейтинг: 181 Весело

  И ся? крайнодесните и Русоробите за какво ще се хванат?

 7. 7 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  До коментар [#2] от "Бай Благой":

  Нищо не е отминало, просто след голятото цунами ппродължава редовният поток. Като гледате снимката какво мислите ще правят тези млади мъже в Европа?
  -Каква част от тях ще се учат, получават професионална подготовка и работят и каква няма да работят, а ще преживяват от социални осигуровки и криминални дейности?
  - Колцина установили се ще доведат жени, деца и роднини от Африка, Азия и други кътчета на света с корено различни културни особености"?
  - Колко време ще отнеме да се превърнат цели квартали в Европа в гета?
  Просто си задавам тези въпроси и пред очите ми реалностите на промените от някои в миналото хубави градове в Европа, например Малмьо (за Франция не говоря).

 8. 8 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  До коментар [#5] от "dr_al_hussaini":

  И така да е, на снимката не виждам сирийци, а и в Германия те (истинските сирийски бежанци) бяха само около 27% от определящите се като "сирийски имигранти".

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7909 Неутрално

  Спад, щото ги държат в Италия и Гърция.

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 7214 Неутрално

  Не се косете! Меркел като стане канцлер пак ще ги покани!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#2] от "Бай Благой":Нищо не е отминало, просто след голятото цунами ппродължава редовният поток.
  —цитат от коментар 7 на daskal1


  Е ще говорим пак след година. Ако четете новините, сте забелязали, че стратегията на ЕС е сега да се инвестира в Африка и в превенция, така че аз очаквам потокът още и още да намалява.

  Иначе до останалите Ви въпроси и разсъждения: аз не казвам, че проблем няма и че всеки трябва да може да прави каквото си иска. Точно затова се радвам, че мерките на ЕС работят и потокът намалява. А Вие не се ли радвате?

 12. 12 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  Най-сетне енда положителна новина на тази силно проблематична тема за нас европейците!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах