Шулц настоя за Съединени европейски щати до 2025 г., който не иска - вън от ЕС

Мартин Шулц

© Reuters

Мартин ШулцЛидерът на германската Социалдемократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел да се постигне идеята за Съединени европейски щати до 2025 г., предаде "Ройтерс". Страна член, която не приема новите условия, включително изрични стандарти за защита на гражданското общество, трябва да напусне ЕС, добави той. "Европа е нашата животозастраховка", цитира думите му агенция ДПА.


С амбициозен план за реформиране на Европейския съюз и еврозоната той се отправя към преговори за евентуално подновяване на коалиционното правителство с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Около 600 делегати трябва да гласуват мандат за коалиционни преговори с Християн-демократическия съюз.


Шулц заяви по време на партиен конгрес, че иска ЕС да договори нов "конституционен договор". Той трябва да създаде федерална Европа, която да може да действа заедно в области като вътрешна и външна сигурност, данъчни и валутни въпроси, бежанци и международно развитие. "Този конституционен договор трябва да бъде представен във всички държави членки и тези, които не са съгласни, автоматично трябва да отпаднат от ЕС", настоя Шулц.
По думите му европейските ценности са системно подкопавани в Полша и Европа не може да направи нищо по въпроса. Според него Унгария също все повече се отдалечава от блока, включително чрез големите сделки с Китай.


Подкрепа за коалиция


Лидерът на социалдемократите призова партийните членове да дадат зелена светлина за разговорите с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, за да намерят начин за излизане от политическата криза.


"Не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва да и да отказваме да управляваме при всякакви обстоятелства", подчерта Шулц.


По думите му социалдемократите трябва да започнат проучвателни разговори с консервативния блок непредубедено, да видят какви политики може да прокара партията и да оставят всички опции за управление на масата на преговори. "Съдържанието е важно, а не формата", подчерта Шулц.


Държавата ни трябва да стане по-силна и затова е необходима Социалдемократическата партия, допълни той.


Шулц настоя за Съединени европейски щати до 2025 г., който не иска - вън от ЕС

© Reuters


Край на икономиите


По думите на Шулц е необходимо да се инвестира в бюджет на еврозоната, вместо вниманието да се фокусира върху икономиите, каквато политика следваше досега Меркел. "Нашият континент не може да си позволи да има още четири години германска политика в Европа в стила на Волфганг Шойбле", настоя Шулц, имайки предвид бившия финансов министър на страната, който стана известен с исканията си за икономии.


Заемайки страната на френския президент Еманюел Макрон и най-новите предложения на Европейската комисия, социалистът добави, че "се нуждаем от европейски финансов министър, който да прекрати състезанието кой ще предложи по-ниски данъци и как да се избегне плащането на данъци, трябва ни европейска рамка за минимална заплата, която да прекрати дъмпинга при заплащането".


За енергетиката и защитата на околната среда Шулц каза, че Германия трябва да намери начин да прекрати добива на лигнитни въглища, но без от това да пострадат определени райони и хората да си изгубят работата. "Истината е, че искаме да постигне климатичните цели и ще работим за спиране на производството на енергия от лигнитни въглища. Но това няма да става за сметка на сигурността на енергоснабдяването и определено не за сметка н аработниците. Да, това ще изисква милиарди евро инвестиции в електропреносна мрежа и субсидиране на тези райони".


Амбициите на Шулц се ограничават от факта, че на изборите през септември партията му събра едва 20.5% от гасовене - най-слабият резултат в следвоенната история на Германия. Сега той твърди, че "не успяхме да отговорим на въпроса какви позиции защитава социалдемокрацията през XXI век и че изгубихме ясния си профил". За мнозина наши симпатизанти, добави Шулц, ГСДП престана да бъде техният представител в елита на страната.


"Ако тази реч беше ппроизнесена през лятото, щяхме да спечелим 7-8 процента повече", коментира след това Ролф Мюлер, партиен член от провинция Тюрингия. Шулц беше критикуван след лошите резултати, че по време на кампанията не е бил достатъчно ясен по ключови въпроси за състоянието и бъдещето на ЕС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Я виж ти. Той предлага нов съюз, но който не иска да е в новия съюз, да се изключва от вече съществуващия. Това е някакъв нов подход.
  А за Шойбле... Добре че беше той,

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Твърдо да за федерализация. Само така могат да бъдат уеднаквени стандарти и правила , като например .... какво е МАФИОТ ?

 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Е гати и демократа ?!
  Тези германци нещо напоследък ги пере съчмата.
  Накрая да не се окаже, че ЕСЩ ще са без Германия ?!

  Предложението е повече от идиотско: или си съгласен с мен или вън от общата палатка.
  Ми ако 50%+ не подкрепят новия договор, дали Германия ще напусне ЕС в знак на несъгласие.

  Политиците в ЕС още не са осъзнали, че хората искат нещо съвсем друго, не супер държава, а държава, която да ги остави на мира, без да ги тормози, без социални глупости и прочие.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 347 Любопитно

  А драфт на Конституция ще може ли да видим преди това?

 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 959 Любопитно

  "Съединени европейски щати" са вероятно единствената възможност ,България да бъде изтръгната от ръцете на мафията ?

 6. 6 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Не и в сегашното си състояние.

 7. 7 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1237 Любопитно

  "Този конституционен договор трябва да бъде представен във всички държави членки и тези, които не са съгласни, автоматично трябва да напускат ЕС", настоя Шулц.

  Демократично, та дрънка. Тва консенсус-монсенсус? На боклука!
  От много либерастия германците съвсем изтрещяха, въобще не се усещат как крачат към тоталитарната диктатура.

  Знанието е сила, информацията - власт
 8. 8 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4480 Любопитно

  "Лидерът на германската Социалдемократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел да се постигне идеята за Съединени европейски щати до 2025 г., предаде Ройтерс."

  Аз съм ЗА! Мартин е напълно прав, че трябва по-дълбока европейска интеграция и се надявам, че България също да участва в този процес!

  П.П.
  Единствено по името на съюза трябва да се поработи.... според мен сегашното име си (ЕС) е добро и не трябва да се сменя. Евентуално да се пребави едно Ф за федерален. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 9. 9 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Напълно подкрепям. Бъдещето ще си остане 100 години назад от развитите страни, ако не се случи нещо подобно.

  If you are going through hell... Keep going!
 10. 10 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Чиновниците са голяма работа - тоя и той взе че си повярва. :)

  Иначе федерализацията е хубаво нещо но трябва да е като съюз на независими държави, а не да им се бърка някаква централна власт в лицето на чиновник намиращ се в Брюксел.

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 959 Весело

  До коментар [#7] от "pag":

  ха ха ,шаш и паника в милиционерските редици ,защо ли е това ?

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  Това трябваше отдавна да стане!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Нас може и да не ни приемат, каквато сме разпасана команда. Или пък ще ни свият сърмите.

 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#3] от "ironhorse":

  Политиците в ЕС още не са осъзнали, че хората искат нещо съвсем друго, не супер държава, а държава, която да ги остави на мира, без да ги тормози, без социални глупости и прочие.

  ————-

  Хората искат да пътуват свободно и да живеят, работят и учат в която си искат държава от ЕС... А не, да речем, едни 100 000 мангала от Африка и Близкия Изток да им се изтресат и да изнасилват и живеят на помощи! Но бюрократите на ЕС искат да обезличат държавите от ЕС и да ги превърнат в гета. Аз искам съюз на националните държави - всеки да си гледа националния интерес и да си брани националната култура и традиции.


 15. 15 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Какво не ги устройва ЕСССР сега германците?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 16. 16 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Федерелезацията е единственият шанс на Европа да се противопостави адекватно на предизвикателствата от глобален мащаб в следващите 50 до 100 години. Борбата за намаляващите ресурси тепърва започва. Китайците са вече доста нескрито агресивни. На грингосите и юдасите от острова не може да се разчита. Старият болшевиски империализъм отново се разпалва на изток. Ако няма единна и бърза Европа няма да сме фактор в новоочертаващият се световен ред.

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 17. 17 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Това звучи повече като римейк от времето на другаря Троцки и Комунистическия Интернационал. Явно някои идеи за съветизация,пардон -федерализация са пуснали дълбоки корени в главите на някои евробюрократи. Аналогията между обединение на територии с 200 годишна история ,като САЩ и държави с близо 15 вековна такава е много показателна за интелектуалното равнище на настоящите брюкселски зелки.

  Не отговарям на хейтъри.
 18. 18 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  До коментар [#16] от "CIA Germany":

  То и сега ЕС реално е федерация.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 19. 19 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3289 Неутрално

  Силно се съмнявам в спобностите на човек харесал си Станишев за каквото и да е.

 20. 20 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Защо United в United Kingdoм се превежда като "Обединено", както и при Обединени арабски емирства, а само при САЩ - съединени?

 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Браво и право благодарение на англетата и каталунетата се оказа че ЕС не е толкова лоша идея.
  Аха да си тръгнат ама навънка е студено и лоши вълци ходят там.
  Ако искат сближавене моля ако не файрум.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  ЕСЩ е нашето бъдеще. Само федерален прокурор и Европол ще ни избавят от олигархично-мафиотският кръг, който е пленил България!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 23. 23 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#8] от "Иво":

  Или да се чете фашистко-либерален?

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Принципно това е пътят и дано сме част от него. Няма друг вариант за съществуването ни като страна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#5] от "Stewie":

  За съжаление май си прав. Никой от досегашните управляващи не можа да се изтръгне комунистите и техните креатури от управлението.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 26. 26 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  4тият Райх . Историята май наистина се повтаря , като фарс :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Напълно подкрепям идеята за Европейски съединени щати.

 28. 28 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 493 Неутрално

  То американски може да нема , а той европейски . Да си ко каже , че иска съюз на соц. републики :-)

 29. 29 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#20] от "Finland":

  Вероятно сме прекопирали рушняшкото сша

 30. 30 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1274 Весело

  До 2025-та ЕС отдавна няма да го има. Или поне не в сегашната си форма. (вероятно да се е смалил до последните няколко държави, които са били приети)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 31. 31 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Обединена Европа, Европейски Съюз, СЕЩ или както искайте го наричайте – това е истината!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 32. 32 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  Според него Унгария също все повече се отдалечава от блока, включително чрез големите сделки с Китай.

  Т.е. с кого ще търгуваш решаваш не ти , а Германия?
  Иначе идеята е много хубава, дано стане, ама Германия и Франция да не се придържат към кафа, че всички са равни, ама някои са по-равни.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 33. 33 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#7] от "pag":ха ха ,шаш и паника в милиционерските редици ,защо ли е това ?
  —цитат от коментар 11 на Stewie


  Ми питай дясностоящия, а ако и той не знае, обърни се към командира ви......

  Знанието е сила, информацията - власт
 34. 34 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  тоя не помпеше ли Станишев???явно е твърдо ляв:))

  Долу рушистите и фашистите
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Но бюрократите на ЕС искат да обезличат държавите от ЕС и да ги превърнат в гета. Аз искам съюз на националните държави
  —цитат от коментар 14 на theduloclan


  Стига сте повтаряли рециклираните опорки на Льо Пен и Атака.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 37. 37 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Весело

  според мен сегашното име си (ЕС) е добро и не трябва да се сменя. Евентуално да се пребави едно Ф за федерален. :-)
  —цитат от коментар 8 на Иво


  ФЕС.

  :))))))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Аз съм за.

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Съединени Европейски щати НЯМА да има .!.
  Европа е съюз на национални държави :-) на който не му харесва да си налее леген със студена вода и да седне в него

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на muad
  muad
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Не знам... Мартин Шулц подкрепи Станишев 2013та... Това за мен го подлага на сериозно съмнение във всички възможни аспекти.

  ALL IS WELL
 41. 41 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#7] от "pag":

  Глупости на търкалета. Ако на Полша не и изнася свободата на словото например, що да я държим вързана?

 42. 42 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Обединена Европа, Европейски Съюз, СЕЩ или както искайте го наричайте – това е истината!
  —цитат от коментар 31 на c.b.o.


  Естествено. Това е очевадно. Независимо, е в случая го заявява социалдемократ. Изобщо, наблюдавам отдавна някаква тенденцийка за манипулация. Да сложим някаква истина в устата на идеологическия противник, та да окепазим идеята. Доста гнусарско. За федерализация се изказва не само Шулц...

 43. 43 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  "П.П.Единствено по името на съюза трябва да се поработи.... според мен сегашното име си (ЕС) е добро и не трябва да се сменя. Евентуално да се пребави едно Ф за федерален. :-)
  —цитат от коментар 8 на Иво

  Европа още не е решила дали ще е "федерация" или "конфедерация"
  + ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 44. 44 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#10] от "realguru":

  Чиновника нали ние го назначаваме

 45. 45 Профил на muad
  muad
  Рейтинг: 518 Неутрално

  И за който мисли, че федерализацията ще ни оправи магически проблемите, елате да ви разходя в Южна Каролина... 49/50 по повечето показатели и няма голяма надежда.

  Само ние можем да си решим нашите проблеми

  ALL IS WELL
 46. 46 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Европа още не е решила дали ще е "федерация" или "конфедерация"
  + ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !!!
  —цитат от коментар 43 на dark'star


  ЕС отдавна е минал стадия "конфедерация", днес е по–скоро "федерация", но все още не е федерална държава.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 47. 47 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#30] от "Taiga":

  Ти си гледай руската кочина и дръж радиостанцията включена за други инструкции.
  Ясно е, че в този вид нещата трудно ще продължат. По-добре да има ясни и единни правила , за тези които искат естествено.
  Гледам повечето от форумните дегенерати правят сравнение с фашизъм, с комунизъм и т.н. Забравя се обаче, че никой не питаше ни при фашизма , ни при комунизма.
  Ако искаш ЕСЩ приемаш правилата и не мънкаш, ако не искаш - ето ти ги Евразийски съюз, Китай, Северна Корея, UK - който иска да се развива сам.
  За българската действителност няма друг шанс, освен някой друг, отвън да ни набива канчето, иначе положението вместо да се влошава , ще става безнадеждно.
  Тиквата може да ни се види като малко невинно дете ...а не обикновен селски мафиот.

 48. 48 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#30] от "Taiga":

  Хочется, да? :)

 49. 49 Профил на wil11542964
  wil11542964
  Рейтинг: 5 Неутрално

  СТЕФАН,
  АКО СТАНЕ СЪЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСК СЪЮЗ ЩЕ СЕ СБЪДНЕ МОЯТА МЕЧТА- ДА ТЕ ПИТАТ НЕ ОТ КЪДЕ СИ ? ,А КАК СЕ КАЗВАШ?КАКВО МОЖЕШ ? КОЛКО ИЗКАРВАШ ? ИЗТРИВАНЕ НА ВСИЧКИ ФАШОИДИ С ГУМИЧКА И КРАЙ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

 50. 50 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Тия "визионерски" изхвърляния нито са нови, нито са германски патент, нито се иска много акъл да ги хвърлиш на публиката ... Но когато стане въпрос за детайлите ... онези малките и дребни като камилчета - пълна мъгла.

 51. 51 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#45] от "muad":

  И ти си прав, но един истински съюз ще помогне на всички, а най много на нас

 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Весело

  ЕС отдавна е минал стадия "конфедерация", днес е по–скоро "федерация", но все още не е федерална държава.
  —цитат от коментар 46 на c.b.o.

  Предполагам имаш в предвид Веиликобритания - направо се е федерализирала с Франция , Германия и нас = един народ, един език, една религия :-) също на федерати мясат

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1044 Весело

  До 2025-та ЕС отдавна няма да го има. Или поне не в сегашната си форма. (вероятно да се е смалил до последните няколко държави, които са били приети)
  —цитат от коментар 30 на Taiga


  Девически мечти са това. Да те светна, в пениса няма кост. В наàлото се сетих за на коча мъдете, но сметнах, че не пасва за твоя случай. Дерзай. :)

 54. 54 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#16] от "CIA Germany":

  Напълно вярно, но предложения начин (който иска-иска, който не - вън от съюза) не почива на каквато и да било правна база. Няма как да изгониш страна-членка, която НЕ иска промяна в договора.

 55. 55 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#50] от "Булаир":

  Верно е това, подробностите са много важни, но идеята е великолепна.
  Мисля, че ще ги изпипаме добре детайлите

 56. 56 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#54] от "Yotce":

  Има.
  Договора се разваля, който иска подписва нов.
  Който не иска - самобитно по пътя.
  Мисля, че можем да се разберем като цивилизовани хора, каквито сме.

 57. 57 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Предполагам имаш в предвид Веиликобритания - направо се е федерализирала с Франция , Германия и нас = един народ, един език, една религия :-) също на федерати мясат
  —цитат от коментар 52 на dark'star


  Имам в/на/пред/зад–вид, че изобщо не ти е ясно какво е "конфедерация", "федерация" и "федерална/национална държава".

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Имам в/на/пред/зад–вид, че изобщо не ти е ясно какво е "конфедерация", "федерация" и "федерална/национална държава".
  —цитат от коментар 57 на c.b.o.

  Точно за това ти обяснявам, защото ЕС в момента е асамблея тарикати
  и трябва поне конфедерация на националности да станат :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#58] от "dark'star":

  Защо говориш глупости?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 60. 60 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1298 Гневно

  Страна член, която не приема новите условия, включително изрични стандарти за защита на гражданското общество, трябва да напусне ЕС, добави той.
  ---
  Ово е свобода, ово йе дЕмокрация....

  От кога си го приказваме тука че това е целта - тотален и пълен контрол над европейските държави. УК защо напусна? Хайде да направят референдум да видим дали ще мине това за СЕЩ! Нещо май ги е страх...Мазни еврократи, няма да им се отвори парашута.

  ТОва няма нищо общо с гражданското общество - ако искаха повече демокрация, щеше да има повече референдуми и допитвания до народите. Но тях ги е страх!!! Помните ли как приеха конституцията??? Е няма такива плужеци.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#58] от "dark'star":Защо говориш глупости?
  —цитат от коментар 59 на c.b.o.


  ЧЕТИ - обикновено помага ...
  Конфедерацията е съюз на суверенни държави, които запазват много по-голяма самостоятелност, отколкото при федерацията. При конфедерацията местните органи имат много висока самостоятелност спрямо националните. Обикновено конфедералното правителство е натоварено с ограничен кръг дейности, като отбрана, външна политика, външна търговия и обща парична единица.
  :-) Други въпроси?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  "In a speech at the SPD’s party conference in Berlin that called for the creation of a “United States of Europe” by the year 2023,"
  https://www.theguardian.com/world/2017/dec/07/martin-schulz-united-states-of-europe-germany-sdp
  ...а не 2025г. Както и да е. Вишеградците да се стягат как ще станат членове на външен пласт икономически съюз заедно с Англия, Норвегия, Швецария, а впоследствие сигурно и Украйна и Турция, а ние да се стягаме на поредицата провокации и саботаж чрез които мафията ни и русоробите ще се опитат ние да не станем част от СЕЩ. Защото те ще се опитат. Ще има огормна вълна патос как лошите европейски ще ни земат суверенитета, а ако ни управлява родния КОЙ, суверенитет със шепи за всеки.

 63. 63 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Има един цивилизационен пласт, който още утре може да стане СЕЩ--Германия, Австрия, Швеция, Дания, Финландия, Естония, Литва, Латвия, Ирландия, Франция, Белгия.
  Има втори пласт, който е може би да, може би не--Испания, Португалия, Италия, Гърция, Малта, Кипър.
  Има трети пласт "популисти скептици"--Полша, Унгария, Чехия, Словакия.
  Има четвърти пласт кротки балканци--България, Румъния, Словения, Хърватия.

  Част от тези страни влизат беднага в СЕЩ, част е комси-комса, а част са очевидно за външен икономически пласт извън ядрото. "Втората скорост" така да се каже.

  Русия ще мобилизира целия си ресурс да саботира колкото се може процеса--чрез петата си колона при балтийците, чрез напрежение на балканите, особено в Македония и сръбската част на Босна, и чрез флиртуване с евро-скептични партии и движения от Льо Пен и Вилдерс до най-долния клонинг на Сидеров в най-долното село в Алпите.
  Ердоган също ще се опита да отцепи Кипър и Гърция и нас, за да му бъдем безобиден буфер дето може да доминира с лекота.
  А от трета страна--нашите си вътрешни саботьори ще правят същото, за да "спасят България".
  Интересно ще е доста.

 64. 64 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Стара, но добра идея - има много препятствия за реализирането ѝ

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 65. 65 Профил на dasvidaniya
  dasvidaniya
  Рейтинг: 237 Весело

  Пхахаха, тоя па шизофреник Щулце, Брюксел няма да е част от ЕС, нищо друго няма да се промени.

  Руски трол. https://мвд.рф/
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Я марш, бе. Европейски щати, та вие немците хептен да си правите каквото искате. Няма да я бъде вашата. На два пъти ви счупиха главите през миналия век - забравихте ли ? Още ли бой трябва ?

 68. 68 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Прекрасно! Най-накрая да се сетят за това как да създадем отпор на мощна Америка с Канада, свръхмощен Китай, агресивна Русия и безкрайно мъглявия близък изток барабар с Турция. Единственият изход е общо законодателство и федерална Европа.
  Браво на Шулц!

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1219 Гневно

  Това жалко нищожество до 2025г ще е вън от политиката, крайнодесните ще пометат тези гробокопачи на европейската цивилизация. И за пореден път се доказа, че такива като него и Меркел са перфектната агентура, ще направят това което Путин никога нямаше да успее, да разсипят ЕС.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на васил козарев
  васил козарев
  Рейтинг: 8 Весело

  Федералисти от всички страни...
  Абре, тука пълно с комундрели с деменция...

 71. 71 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 712 Неутрално

  За държава като България в която липсват силни и адекватни политици, както и изобщо гражданско общество може би това е най-доброто бъдеще. Но това ще се окаже пагубно за държави където хората следят нещата и мислят преди да гласуват. Аз лично харесвам ЕС заради ценности които налага, а именно дори и най-малката единица да може да спре голямото колело. Точно затова вярвам в сепаратизма и раздалечението на малки единици (области), в които хората да се грижат и мислят предимно за собствената си градинка. Което не пречи да бъдат обединени в решаването на общи проблеми. Както и например каталунците искат да излезнат от Испания, но да си останат в ЕС.

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 72. 72 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1857 Весело

  А на, какъв език ще се говори в тези щати?

 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1219 Гневно

  И впрочем когато протестирахме срещу Орешарски през 2013г тези "европейски" социалисти имаха някаква сбирка тук в София в НДК. Нашите наивници се надяваха те също да помогнат, някакъв протест пред НДК имаше. А то се оказа, че те са твърдо зад Станишев. Такава прокомунистическа реч с оплюване на "капитала експлоататор" и всички останали дивотии каквато изнесе този Шулц дори през социализма не съм чувал!

  Надежда всяка оставете, Европа е прогнила до корен и основната вина за това имат социалистите и либерастите. Дано европейските народи се усетят и ги изритат от властта иначе я смятайте Европа за загинала. И хич да не се надяват, че ще се скрият там на удобно, нашествието на "бежанците" добре им показа какво ги чака ако ни няма нас да ги пазим.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 537 Любопитно

  Джедаите кога да идват, преди, или след федерализацията?

  мурзилка
 75. 75 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 616 Неутрално

  За първи път да съм съгласен със Шулц! Единствено като СЕЩ с единни институции, финанси и въоръжени сили Европа има шанс срещу Америка, Русия и Китай. СЕЩ е и единствения шанс на България срещу Русия, Турция и българската мафия.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 76. 76 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2165 Весело

  Соц-ът винаги опрасква работата...

 77. 77 Профил на sacred
  sacred
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Чиновниците са голяма работа - тоя и той взе че си повярва. :)Иначе федерализацията е хубаво нещо но трябва да е като съюз на независими държави, а не да им се бърка някаква централна власт в лицето на чиновник намиращ се в Брюксел.
  —цитат от коментар 10 на realguru


  Тъпак именно нас само европейски политици ако на управляват ще се оправим!!! Мафията управлява държавата, няма един осъден политик за 30г., назнаàват се само подлоги на упралвяващата мафия да са на хранилка и да прикриват престъпленията.

 78. 78 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1219 Гневно

  Твърдо да за федерализация. Само така могат да бъдат уеднаквени стандарти и правила , като например .... какво е МАФИОТ ?
  —цитат от коментар 2 на dejmos


  Наивник! Да не си мислиш, че тези не са наясно в КОЙ отиват еврофондовете? И въпреки това ги дават.

  На тях им са изгодни не независими държави защитаващи интересите си а държави прогнили от корупция. Защото тогава знаят кой да купят и колко ще им струва. Като бяха безпрекословни господари в Африка да не би да развиха там демокрация и компетентна администрация? Използваха каквото можаха, махнаха се и дойдоха на власт разни диктаторчета. КОЛОНИИ им трябват на тях, не партньори.

  Кълвете като шарани на приказките на разни демагози, също като нас които вярвахме на ченгетата на трибуната пред "Александър Невски". Само че ние се поучихме от грешките си а вие си оставате глупаци.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 79. 79 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 537 Любопитно

  За първи път да съм съгласен със Шулц! Единствено като СЕЩ с единни институции, финанси и въоръжени сили Европа има шанс срещу Америка, Русия и Китай. СЕЩ е и единствения шанс на България срещу Русия, Турция и българската мафия.
  —цитат от коментар 75 на пустиняк


  Пак ли да вдигаме ръце и да чакаме големия брат, да ни измъква от калта?
  https://i.pinimg.com/originals/f3/66/90/f366903277e2d22a315973dc869e6b16.jpg

  мурзилка
 80. 80 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ей сега путлитровите и тромпетите ще запеят колко зле е това в Европа да сме заедно. Ще забравят че Русия е федерация от "републики" и САЩ са съедини американски щати и ще говорят колко зло е това и как не трябва да става.

 81. 81 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За първи път да съм съгласен със Шулц! Единствено като СЕЩ с единни институции, финанси и въоръжени сили Европа има шанс срещу Америка, Русия и Китай. СЕЩ е и единствения шанс на България срещу Русия, Турция и българската мафия.
  —цитат от коментар 75 на пустиняк


  Пустиняк ме е изпреварил докато четох коментарите :)

 82. 82 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Туй вече са го давали. Казваше се нещо от рода на "курс на все по - пълно сближаване със СССР" и "развито социалистическо общество" и беше "под мъдрото ръководство на Партията" . Сега са му подменили лафовете, а пък на Ленинските принципи им викат Ценности.

 83. 83 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  каква огромна разлика от германските социалисти и и нашите путинизирани позитановчета...
  Съединени европейски щати със собствена войска и правителство...това е бъдещето...и ще бъде много по скоро отколкото някои си мислят...напук на всички екзитовци и путиноблизци...

 84. 84 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 294 Весело

  Тъп социалист, кво да го праиш, толкова му е мозъкът. Хората са произлезли от маймуните, а маймуните от социалистите.

  Russia delenda est
 85. 85 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 237 Неутрално

  От левицата на ГЕРМАНИЯ идват импулсите за новото. Защо да нямаме и общи изборни стандарти?? Искам немец за прокурор , съдия или депутат .Защо да избирам от нашите тъпанари нещо ? Французи ,шведи , холандци ...,ако са в провинция България да може да ги избираме. Смятам че ГЕРМАНИЯ ще предложи и справедлив социален модел.

 86. 86 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Ако може да пратят немски или поне малко германски полицаи, политици, админситрация и т.н., ние ще им подарим пицковци, горановчета и пожарникари за черна работа.

  Павлоошу на мезета.

 87. 87 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  за жалост дотам сме се докарали като държава е че единствения начин да имаме някакъв суверинет е интеграцията ни в едни нови федерални ес

 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  За първи път да съм съгласен със Шулц! Единствено като СЕЩ с единни институции, финанси и въоръжени сили Европа има шанс срещу Америка, Русия и Китай. СЕЩ е и единствения шанс на България срещу Русия, Турция и българската мафия.
  —цитат от коментар 75 на пустиняк

  Няма шанс Европа да стане СЕЩ ... Колкото и да мразите България и всичко българско , другите европейци си имат родина и Европа ще е съюз на национални държави, дори да е с единни институции и една армия :-) Бълнуванията ти за противопоставяне на други страни е поради малък умствен капацитет в момент когато Света се глобализира и се прокарва новия път на коприната за търговия, а не за войни - мисли за Русия и Китай като за естествени съюзници срещу общи заплахи.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 712 Неутрално

  чекай,чекай,чекай малко!
  Армиата на САЩ си е базирана навсекъде в европа.
  Шулци, пита ли военното и командване преди да обяваш нови центрове на власт и т.н.
  кой ше командва ЕСЩ? Германиа? Дет Мърморкел е на слушалка от години и и знаят и потните капки. Казват и: требва да вилкомен наште бойци у сириа. И се чува само: явол майне щурмбандгруппен фюрер!
  Гова ли са лидеритес? Аз след марионетки и смешници НЕ ВЪРВИМ!
  Сънувай си................ма не говори на глас, че си смешен.

 90. 90 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Тука форумните разбирачи ме кефят как щяло да стане СЕЩ.

  Проблемът са големите различия между националните възприятия.

  Франция и Италия имат големи дългове. Германия ли ще ги поема? В една Франция и Италия няма желание за реформи и за ограничаване на бюджетните дефицити. Положението е точно обратното в Германия и Северните държави.

  Ми за бежанците. Швеция иска да приема на кило и скоро цяла Швеция ще стане едно голямо гето. Естествено това никой не го коментира. Централна и Източна Европа не иска да приема бежанци. А пък и бежанците не искат там.

  Европа една кирлива граница не може да оварди, наложи се да плаща на Турция да я пази. Вие си мечтаете за армия. То няма лошо Европа да има армия, ама проблема е, че Европа няма политици с топки дето да наредят използването на тази армия. При което армията ще се превърне в спасителна служба - подобно на Фронтекс, което уж трябва да пази границите, но всъщност го играе такси на нелегалните.

  Тея бежанци дето влизат на талази до кога си мислите че могат да влизат без последствия. Италия колко още може да приеме преди да си изберат крайни националисти, дето да развалят седянката.

  Германия колко още може да поеме, преди да си изберат и те АФД-то.

  Не виждате ли, че Европейските институции са една пародия в момента, които могат да се борят само с глобалното затопляне, щото там няма на кой да засегнат чувствата и интересите.

  Те даже едни санкции като хората на Путин не могат да наложат - за един кирлив Северен поток се карат и не могат да се разберат.

  Има такива нужди от реформи в ЕС, че аз не си представям политик с топки да ги извърши.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 294 Весело

  Браво! Това е пътят ни завещан от Левски! Бойко Каската и той се опитва да прави далавера с Китайците следвайки русоробската Унгария.
  Европа има уникален шанс с Брексит и трябва да се възползва на 100%! След председателството ГЕРБ трябва да отидат при НДСВ където им е мястото. Да си танцуват със саби колкото си искат.
  България има нужда от ново Демократично, про-Европейско, прогресивно правителство, съставено главно от млади, интелигентни и способни Българи.
  Политическият елит трябва да бъде основно подменен и подмладен. Сегашните ДС чичковци са излети като от БКП калъп от миналият век.
  Бъдещето е на младите и родителите им трябва да се вслушат в тях и най накрая прогледнат правейки правилният избор! Или сме в ЕС и цивилизацията или поемаме към Азия - Русия - Турция. Средно положение няма. Стига стабилен застой и масово усвояване!

 93. 93 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 993 Весело

  Федералисти от всички страни... Абре, тука пълно с комундрели с деменция...
  —цитат от коментар 70 на васил козарев


  има и много слабоумни като теб дето не могат да направят разлика между ссср и ес :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 94. 94 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Или вземате една Франция, която с джунглата около Кале не може да се справи, щото сакън да не наруши на някой нелегален чувствата.

  А за хората, дето искат да минат там и да си свършат работата. Кой мисли за тях. Или те са бели и сами могат да се оправят. Да ама ако блъснат някоя чернилка по невнимание там после ще го лежат в затвора.

  Колкото повече политиците си затварят очите за тези проблеми, толкова повече крайностите в политиката ще почнат да избиват. А те хич не са хубави лицеприятни.

 95. 95 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 993 Весело

  на мен ми харесва идеята. в крайна сметка обединени ще сме по силни.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Весело

  ...Политиците в ЕС още не са осъзнали, че хората искат нещо съвсем друго, не супер държава, а държава, която да ги остави на мира, без да ги тормози, без социални глупости и прочие.
  —цитат от коментар 3 на ironhorse


  Като гледам резултата от гласувалите под твоя пост, май ти не осъзнаваш какво искат хората!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#88] от "dark'star":

  Живееш в спомените си от миналия век драги!
  Мина времето на националните държави. Хората така са се омесили, че вече трудно може да се говори за самостоятелни държави с чист народностен състав.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на du Tremblaу
  du Tremblaу
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#92] от "Star Trek Discovery": "Браво! Това е пътят ни завещан от Левски!"

  Кое?"Свята и чиста република" или безгласна буква в плановете на френският клон на Ротшилдови?!

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Любопитно

  До коментар [#90] от "realguru":

  Ти федерална държава разбираш ли какво значи?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на du Tremblaу
  du Tremblaу
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#97] от "Храбър": "Живееш в спомените си от миналия век драги!Мина времето на националните държави."

  Ще я видим и тази.Засега Макрон спаси донякъде положението във Франция, Меркел е в много лоша позиция, а не се знае на изборите след четири години как ще изглеждат нещата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK