Традиционните партии оцеляха през 2017 г., но кризата с мигрантите подхрани подема на крайнодесните

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8599 Неутрално

  Кой ще спечели следващият тур? - Бежанците!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  Традиционните партии загубиха част от обаянието си по време на световната икономическа криза. Избуяха крайно леви и крайно десни. Сега когато икономиката е в подем националистическите партии ще губят , защото губят почва на която се развиваха.

  SHADOWS of SOFIA
 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  Крайно десните антиевропейски партии бяха победени навсякъде в ЕС. Пример за това бяха изборните резултати в трите посочени държави. В Германия и Франция крайно десните са изолирани от останалите традиционни и демократични партии, там те едва ли в скоро ще се доберат до властта. В Холандия преди години крайнодесните управляваха в коалиция с партията на Рьоте, но това правителство беше пълна катастрофа и не просъществува дълго. След това на МП Рюте му дойде акъла в главата и заяви, че повече никога няма да управлява с крайно десни некадърници като Вилдерс. Сега Рюте управлява в нова коалиция без крайно десни елементи и партии. Тази година за крайно десните сравнително успешна беше само в Австрия. Тяхната партия завърши трета на изборите, но най-голямата дясно-консервативна партия там реши да управлява с тях. Впрочем те са били във властта и преди в Австрия. Предстои да видим колко успешно ще бъде новото австрийско правителство между десни консерватори и крайно десни.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Надявам се един ден на всякъде да управляват крайнодесни.Само това ще спаси християнската цивилизация.

  писнало ми е от левичари
 5. 5 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Общо взето се вижда, че разума надделява, но на това поле няма и не може да има краен и окончателен резултат - всеки от нас, който се определя като средно нормален и разумен човек, трябва да продължи да бъде активен и внимателен. С други думи да следи какво правят тези за които е гласувал, ако трябва да ги сменя и да не се поддава на настроения от типа "всички са маскари", защото от това печелят само крайните партии, защото те разчитат на хора леснни за манипулация, т.е. на простите хора и не е редно простите да определят дневния ред на коя да е страна.

 6. 6 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако не си крайно-толерантен си крайно-десен. Средно положение няма

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  След като през последните две години Европа бе залята от вълна от ислямистки тероризъм и безпрецедентен брой кандидати за убежище от Близкия изток и Северна Африка (1.3 милиона през 2015 г. и 1.2 милиона през 2016 г., по данни на Евростат), изминаващата 2017 г. се очакваше да бъде повратна за политиката на Стария континент заради опасенията, че крайнодесни партии може да триумфират на изборите в три ключови държави.
  ************************

  Да видим сега дали съм разбрала правилно, всеки който е против безконтролната миграция, ислямския тероризъм и не иска да бъде взривен, докато е на концерт или на коледен базар, нито иска да бъде сгазен, докато просто си се разхожда по площада, е крайно десен?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1205 Гневно

  Ще напише ли някой, споменавайки за крайности, кои са крайно-левите реално?
  Защо се лъже, че има крайно-десни, ако те не са в отговор на съответните крайно леви?

 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  Старо, но златно:

  КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ – (местоимения)

  ТЕ не НИ дават да се шегуваме с тях. Истерично скачат и НИ съдят, притесняват НИ в собственото НИ пространство, когато се опитваме да ИМ покажем, че има и друга гледна точка. Другата гледна точка може въобще да не е антагонистична. Може да е просто смешна. Но ТЕ скачат. Обидени са на свободата. Искат да живеем в ТЯХНАТА координатна система.

  Става въпрос за местоимения. Те са ТЕ. Ние сме НИЕ. Местоименията са за удобство, не за разделение и реч на омразата. Но ТЕ идват в нашето НИЕ и ни казват на какво да се смеем. Забраняват НИ да ИМ се подиграваме? Кой може да забрани това? Още ли се опитвате?

  Това е имплозията на либералния провал. Толерантните отгледаха палачите си. Никога не бих написал и една скверна дума срещу толерантността. Но да толерираш нетолерантните към теб е просто самоубийство. Самоубийство след нежелан секс.

  ТЕ са вечно обидени. ТЕ са наранени. ТЕХНИТЕ чувства вярвания, малцинствени проблеми и нови нормалности се налагат като тих пълзящ нов фашизъм, докато обвиненията във фашизъм към Нормалното, фарсът на новите свободи се играе на световната сцена с огромен успех.

  Не става дума, че Западът отглежда терористите си. Западът се чувства силен да се справи с всяка глобална заплаха. Но той допусна толерастията в клетката на неговото тяло. Там влизат паразити със знамена. Същите тези с грижа отгледани паразити ще убият гостоприемника.

  Ако те ограничаваха някоя друга свобода – да приемем, че можем да направим компромис. Но те ни забраняват СМЕШНОТО. Невинното. Добронамереното. Докато НИЕ търпим да НИ насилват. Докато НИЕ търпим да ни ограничават. Докато НИЕ търпим да НИ убиват. Докато НИЕ търпим ТЯХНАТА държава в НАШАТА държава.

  Модерният свят се самоорганизира така, че да каца на Марс, докато в Париж жените нямат право да сядат на масата заедно с мъжете. Така щото немците да експериментират с фоторецепторния протеин, докато салафитски отряди в Берлин бият пиещи алкохол кюрди. Това прилича на съветската империя, която пращаше човек в космоса, но на село картофите се вадеха с ръце. Има нещо страшно сбъркано в този модел.

  Не можете да НИ забраните смеха. Музиката, картините, катедралите. Нуждите ИМ от различност не може да деструктурират света на цивилизацията, създаван с хилядолетия.

  Тези хора не са различни. ТЕ са палачи. А Европа е идиотът, който осигурява социалните помощи на палача си. Европа внимава палачът Й да не бъде обиден. Пазете палача. ТОЙ има чувства. При вас толерастията убива няколко журналисти. При нас тя убива цели села. Цяла нация. Бавно. Тихо. Методично. В името на "толерантността" българите ще изчезнат първи.

  ТЕ не са просто ислямисти. Не са просто малцинства. Те не са просто сексуално различни. Те не са просто различни. ТЕ са варвари. Свободата наистина е в различността, в шареното, в смеха и липсата на забрани. Но ТЕ окупираха свободата. Свободата ТЕХЕН патент ли е? Или просто се ползват от глупостта НИ и заблудата НИ, че НАШИТЕ и ТЕХНИТЕ ценности могат един ден да се срещнат?!

  НИЕ сме виновни. Няма „ново нормално“. Не си играйте с това. По-опасно е от ядрена игра. Има ясни местни ценности, има християн-демократично общество, с неговата нормалност и обичаи. Кьолнската катедрала изгаси светлините си, за да не е част от декора на идеята за разделението. Но разделението не се прави от хората в понеделник пред кьолнската катедрала.

  Разделението се прави в гетото, където те учат да не си търсиш работа и да не учиш немски, а да пазиш традициите на родината си. Което щеше да е нормално в родината им. Кардиналите ще се сетят за какво става дума, когато минаретата станат декор за шериатски митинги. Защо се правите, че не разбирате?!

  Разделението не е да вдигнеш лозунг в защита на емигрантите, който твърди че “шареното не е кафяво“. Виждали ли сте света отвътре зад фереджето?! Какъв цвят е? Искате ли да видите цвета отвътре на фереджето? Разделението е да не можеш да видиш лицето на жената по улиците на Бирмингам. Свобода ли е да им дадеш да носят фереджета?! Само този въпрос е достатъчен.

  Това е война. Някои страни се справят добре с нея. Други чакат. Имунната система на обикновените европейци се опитва да сработи и да ви каже нещо. Да ви каже, че около НАС има МЕСТОИМЕНИЯ. И затова не сме виновни НИЕ. Няма НИЕ. Има логика, прогрес, нормалност и бъдеще. Шериатът не е бъдеще. Шериатът ще ни забрани, ако ние не го забраним навреме. Инцестът не е бъдеще. Възпитанието на деца трансджендър не е бъдеще. Свободата е да разрешиш на другите свобода. Докато един ден свободата ще бъде забранена от точни ТЕЗИ, на които НИЕ дадохме свобода.

  Мартин Карбовски

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK