Представители на начални и средни училища бяха запознати с програма "Сократ"

Представители на начални и средни училища бяха запознати с проекти на програма "Сократ" към Центъра за развитие на човешките ресурси, заяви Албена Георгиева - ръководител на програма "Сократ". Програмата се осъществява с финансовата подкрепа от 1 милиард 850 милиона евро по решение на Европейския парламент и Съвета на министрите. Тя е най голямата схема за европейско образователно и културно сътрудничество.

На семинар в петък бяха обсъдени възможностите и инициативите на програмата за средно образование "Коменски". Тя е насочена към сътрудничество в сферата на образованието и е предназначена за студенти, учители, неправителствени организации, желаещи да се занимават с т.нар. "продължаващо обучение", допълни Георгиева.

След около 3-годишно съществуване на програма "Сократ" у нас, вече има над 200 училища, които участват в нейни проекти, добави Георгиева.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK