Отворено общество дава стипендии за магистърски програми в Англия

Изглед към една от сградите, в които се помещава Манчестърският университет

Изглед към една от сградите, в които се помещава Манчестърският университетПредставителството на институт “Отворено общество” вБългария обяви конкурс за стипендии за няколко от магистърските програми науниверситета в Манчестър, Англия. За тях ще могат да кандидатстват българи съсзавършено висше образование, които са на възраст не повече от 35 години ивладеят отличен английски език.


Магистърските програми са общо пет: Европейска политика,Теория на политиката, Международна политическа икономия, Международни отношенияи Човешки права.


Подробна информация за условията за кандидатстване може дасе намери в софийския офис на “Отворено общество” на адрес ул. “Солунска” 56или на тел: 930 66 40. Също така може да пратите e-mail на vkarastoyanova@osf.bgз

За Манчестърскиятуниверситет


Университетът в Манчестър е едно от най-престижните учебнизаведения в Англия. Основан е през 1824г под името Manchester Mechanics'Institute от богатите индустриалци от града, които искали техните работници даизучат основните научни принципи. През 2004г институтът е формално обединен с VictoriaUniversity, въпреки че реалното сътрудничество между тях започва още в началотона 20 век.


През университета са минали над 20 нобелови лауреати, средкоито е и Ърнест Ръдърфорд, откривателят на атомния модел. Друг факт, с койтоуниверситета може да се гордее е, че неговите изследователи са създали през1948г първият модерен компютър, по-известен ката “Бебето”.


През ноември 2005г Манчестърският университет получизванието “Висше учебно заведение на годината”, връчено лично от министърпредседателя на Великобритания Тони Блеър.


Броят на студентите в университета надхвърля 35 хиляди аобщият брой на преподавателите е 3014. Годишно се получават над 63 хиляди молбиот цял свят, което прави Манчестърският университет най-желаното учебнозаведение в цяла Великобритания.


Университетът има четири факултета: Инженерни и физическинауки, Хуманитарни науки, Медицина и човешки науки и Приложи науки. Всеки оттях предлага голямо разнообразие от бакалавърски и магистърски програми достъпниза студенти от всички точки на света.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах