Юридически магистърски програми в германски университети

Поредица

Юридически магистърски програми в германски университети

© Цветелина НиколаеваУниверситетът в Кьолн
Курс: Курс за продължаващо обучение по стопанско право (LL.M. oec.)


Описание: Курсът е насочен към добри юристи с най-малко един държавен изпит, които се интересуват от прилагането на правото в областта на стопанската дейност и биха искали да придобият представителна квалификация. При това участникът може сам да определи важните за него акценти, тъй като в програмата се предлагат както класическите икономически области като например: M & A, конкурентно право, картелно право, данъчно право, така и например обществено право. По този начин е осъществена оптимална програма за професионалната област, към която се стреми кандидатът. Курсът продължава по правило два семестъра и обхваща общо 36 семестриални седмични часа. Участниците придобиват според тяхното желание титлата LL.M. oec, MBL (Master of Business Law) или MEL (Master of Economic Law).
Информация: http://www.wirtschaftsjurist-koeln.de


Рейнско специализирано училище в Кьолн
Курс:LL.M. "International and European Business Law"
Описание: Следването обхваща следните предмети: Transactional EC Trade, Law and Policy, International Tax Law, International Economic Law and Trade Commercial Dispute Resolution, Comparative Company Law. Курсът за придобиване на степента LL.M. се провежда в рамките на четири семестъра в Кьолн и Кеймбридж. Става дума за следване с присъствие. Провежда се на английски език. Информация:http://www.rfh-koeln
Университетът в Лайпциг

Курс: Право на Европейската интеграция (LL.M.Eur.)
Описание: Курсът трябва да даде възможност на завършилите висше образование студенти от страната и чужбина да се снабдят с научен поглед върху правовата база на Европейската интеграция, както и нейните исторически и политически връзки. Курсът е двугодишен и е разделен по следния начин: два семестъра следване в Лайпциг, един семестър следване в чужбина, както и един семестър фаза на изпитите, в рамките на който трябва да бъде завършена магистърска работа и да бъде положен устен изпит.
Информация: http://www.uni-leipzig.de/~eulaw/magist.php
Курс: Европейско право (LL.M.Eur.)
Описание: Курсът трябва да даде възможност на студенти, завършили юридически факултет на висше училище са получат задълбочен поглед върху правото на други европейски страни както и да задълбочи знанията им за прилагане на правото извън националните граници. Магистърското следване обхваща общо 4 семестъра. То се състои от двусеместриално следване в чужбина и специализирано следване два семестъра в Университета в Лайпциг.


Университетът в Грайфсвалд
Курс: Master of Laws in Comparative and European Law

Описание: Четирисеместриалният курс "Master of Laws in Comparative Law and EU Law" e предназначен за квалифицирани юристи с особен интерес в международните и европейските стопански връзки. Програмата се разделя в областите на европейското право, сравнителното право и пространството на Балтийско море. Силният акцент върху сравнителното право, насочен към правото на държавите от региона на Балтийско море и Рейнска област, е специфична особеност на програмата, уникална в Германия.
Курс: Master of Laws in Tax and Economic Law
Описание: Четирисеместриалният курс "Master of Laws in Tax and Economic Law" съдържа задълбочено обучение в областта на правото с акцент върху данъчното право (модулите в областта на данъчното право).


Университетът във Франкфурт на Одър
Курс: Магистър по европеистика ( не е LL.M.-програма)

Описание: Магистърската програма по европеистика на Европа-университет "Виадрина" (Франкфурт на Одър) и на Колегиум Полоникум (Слубице) е интердисциплинарнa и обхваща курсове в областта на културологията, икономиката и правото на съответните факултети. Предлага се и съвместен курс на университета "Виадрина" и университета "Адам Мицкевич" в Познан.
Курс: Master of German and Polish Law
Описание: Магистърският курс е т.нар. въвеждащ курс и предпоставя наличието на получена степен за бакалавър по германско и полско право или идентична професионална квалификация при завършено висше образование, която показва основни познания по германско и полско право.
Университетът в Гийсен
Курс: Magister Juris Internationalis (МJI)
Описание: Основен, 8-семестриален магистърски курс с акцент в европейското и международното право. Той трябва да подпомогне студентите на базата на получените правни знания и методи да имат юридическа правоспособност с основни акценти в международната и европейската област.


Университетът в Гьотинген
Курс:Магистърски курс по правна интеграция в Европа (Magistra/ Magister Legum Europae "MLE")

Описание: Трисеместриалната магистратура "Правна интеграция в Европа", която се завършва в Гьотинген и един от 40-те чуждестранни партньорски университети, подпомага студентите да работят самостоятелно в сравнителния аспект на германското право и правото на друга държава-членка на Европейския съюз, да упражняват сравнително право в международната област на частното право и да изследват влиянието на европейското право върху германското и правото на една друга държава-членка на Европейския съюз.


Контакт
За повече информация за програмите LL.M. на германските университети бихте могли да се обърнете към съответните уебсайтове на университетите или към сайта www.jurawelt.com.

Коментари (0)
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK