Номиниране на проекти за Знак за Европейско качество

На 22 декември 2006 г. Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) стартира национална кампания за набиране на проекти по образователните програми на Европейската комисия "Коменски", "Грюндвиг" и "Еразъм", приключили в периода 2000-2006 г. Най-добрите проекти ще бъдат номинирани със Знак за Европейско качество.


Инициативата е част от европейски проект, който се развива от 14 европейски държави, с подкрепата на Европейската комисия и цялата Европейска академична общност. Неговата цел е да се създадат единни методи за оценка на качеството на проектите, като на най-добрите се присъжда Знак за Европейско качество. От България партньор по проекта е ЦРЧР - организацията, която през последните 7 години успешно администрира и управлява в страната програмите на Европейската комисия за образование и обучение "Сократ" и "Леонардо да Винчи".


Участници
В инициативата "Знак за европейско качество" могат да се включат всички български инициатори и партньори в европейски проекти на програмите "Коменски", "Грюндвиг" и "Еразъм", приключили през календарната 2005 г. и академичната 2005-2006 г. за програма "Еразъм".


Процедура


Набирането на предложенията за качествени проекти ще се извърши изцяло по електронен път, в специално създадено от ЦРЧР уеб-пространство: www.bgequalitylabel.hrdc.bg


Краен срок


Подадените до 02.02.2007 г. кандидатури ще бъдат оценени също по електронен път от външни за ЦРЧР оценители – експерти и специалисти в съответните професионални области. Резултатите ще бъдат оповестени в края на месец февруари 2007 г., като най-добрите проекти ще бъдат наградени на специална церемония в България през април 2007 г. и ще бъдат номинирани за участие в заключителната конференция на проекта "Знак за европейско качество 2006", която ще се проведе на 24 май същата година във Виена.


ЦРЧР планира да издаде и национален компендиум с най-успешните български участия в европейски проекти в областта на образованието по програмите "Коменски", "Грюндвиг" и "Еразъм", които са били отличени в рамките на проекта "Знак за европейско качество 2006".


За повече информация:


http://www.hrdc.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK