Агенция на ЕС предлага стаж със заплата 1000 евро

Европейският център за професионално обучение също набира кандидати

Агенция на ЕС предлага стаж със заплата 1000 евро

© Георги КожухаровАгенцията на Европейския съюз за основните човешки права предлага платени стажове за период от три до пет месеца за висшисти. Кандидатите трябва да са граждани на страна - членка на ЕС, или от държава, която е кандидат, да имат завършено висше образование и да знаят много добре два от официалните езици на общността, като предпочитани са английски и френски. Не се допускат кандидати, които вече са минали обучение или са били наемани на работа в европейска институция.


Стажовете се заплащат по 1000 евро на месец, като програмата поема и пътните разноски. Предвидена е и специална добавка за хора с увреждания, която може да достигне до 50% от основното заплащане. Подаването на документи е онлайн на адрес http://fra.europa.eu ,като крайният срок е 31 май.


Агенцията за основните права е създадена през 2007 г. като правоприемник на Европейския център за наблюдение на расизма и ксенофобията. Основната й цел е да оказва съдействие на институциите на съюза в сферата на основните права и да ги насърчава да ги спазват при предприемането на мерки и политики.
До 31 май е крайният срок за кандидатстване за стаж и в Европейския център за развитие на професионалното обучение. Центърът предлага два пъти годишно шестмесечни програми за дипломанти и държавни служители от съюза. Участниците в програмата ще правят проучвания по определена тема и ще подпомагат ръководителя на отдела. Центърът е създаден през 1975 г. и основната му задача е популяризирането и развитието на професионалното образование и обучение в Европейския съюз.


Възможност за обучение в Атинския технологичен институт


Друга възможност за магистри по информатика, телекомуникационни технологии и бизнес мениджмънт предлага Атинският технологичен институт, който обяви конкурс за стипендии за следващата учебна година. Програмата се осъществява съвместно с американски университет, а курсът продължава до две години и половина. Сумата се определя в зависимост от успехите и специалността. Крайният срок за подаване на документи за програмата по информатика е 15 май, а за останалите - 5 септември 2008 г. Студентите, които се интересуват от докторска дисертация, могат да продължат обучението си в датския университет "Aалборг". Те трябва да имат задължително бакалавърска степен и поне две години трудов стаж, за да могат да кандидатстват. Заявленията се попълват онлайн на http://www.ait.gr/acadPrograms.

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shopov
  *****
  Неутрално

  Стига сте лъгали хората отдавна на всички е ясно че от сапиенса нищо не става и никакъв съюз пък било то и евро не може да му помогне!

 2. 2 Профил на Slav4o dageto
  *****
  Неутрално

  На ден ли бе? Малко са.

 3. 3 Профил на живял в Брюксел
  *****
  Неутрално

  ами какво да ви кажа за голямата сума от 1000 евро...на човек му трябват само за наем минимум 700-800 евро (в Брюксел търсенето неимоверно надминава предлагането); за градски транспорт още 70; а който може да пробва да оцелее със 130 евро за всичко останало

 4. 4 Профил на pffffffuuuuu
  *****
  Неутрално

  Ако с тези пари триабва да си плащаш и квартира и храна и транспорт, няма да ти стигат определено. Правете си сметка на фона на България - все едно тук да взимаш 1000лв , да си плащаш сам квартира - мин. 400лв и храна и транспорт. Сметката е горе-долу същата.

 5. 5 Профил на AZ
  *****
  Неутрално

  Наистина стандарта в Брюксел е доста висок, но ако си достатъчно скромен и не чак толкова претенциозен можеш да се справиш. Все пак това е само стаж, няма как да получиш 3-4 хил.евро. Има доста хора, които се справят, така че не е невъзможно стига да имаш желание !!!

 6. 6 Профил на дора зарифова
  *****
  Весело
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK