Холандия отпуска стипендии за магистри

Холандия отпуска стипендии за магистри

© Георги КожухаровМинистерството на външните работи на Холандия отпуска пълни стипендии за магистърска програма по публична администрация в университета в град Твенте. Кандидатите трябва да знаят отлично английски, да са завършили бакалавърска степен с висока оценка и да не са над 35 години. Стипендията е едногодишна и поема настаняването, таксата за обучение, разходите за път, като всеки приет студент ще учи по специално изготвена индивидуална програма и ще може да ползва библиотеките в университета. От участниците се очаква, след като приключат обучението си, да създадат и поддържат устойчиви социални мрежи с другите курсисти от програмата.


Освен студенти за стипендията могат да кандидатстват и хора, които вече работят, като по изключение могат да се включат и представители от неправителствени организации. Условието е тяхната дейност да е пряко обвързана с процеса на евроинтеграция или двустранните взаимоотношения с Холандия. Обучението е изцяло на английски език.


Кандидатстването става условно на два етапа. Първо, желаещите трябва да попълнят онлайн формуляр, който се намира на страница на www.cross-agency.nl и след като го принтират да отидат в посолтсвото на Холандия в България. От там уточниха, че те не разполагат с формуляра и трябва да се спази този ред за подаване на заявления.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK